“NOE (NOAH)” – filmul “periculos” in care Noe este un “SUPER EROU” ce ar fi vrut “ERADICAREA OMENIRII DE PE PAMANT” (video)

22-03-2014 5 minute Sublinieri

  • ProCinema:

Noah, filmul care a cutremurat lumea crestinilor: “Sper sa fie un esec de proportii pentru ca este un film periculos”. Cum a fost primita noua productie cu Russell Crowe

Noah, filmul bilic regizat de Darren Aronofsky, cu Russell Crowe in rolul lui Noe, continua sa genereze discutii aprinse in randul crestinilor. Desi primele recenzii sunt bune in mare parte, exista voci in randul crestinilor care critica dur filmul.

Glenn Beck, un prezentator de radio din SUA, a facut comentarii dure la adresa filmului in cadrul emisiunii sale de vineri dimineata. Aproape 10 milioane de ascultatori au auzit cum gazda emisiunii incurajeaza grupurile religioase sa deifameze filmul, pe care il considera “periculos”, conform Hollywood Reporter.

Nu am vazut filmul si nici nu intentionez sa-l vad, pentru ca este o palma peste fata. Filmul are viziune ostila lui Dumnezeu si invata ca omul e mai presus de orice” a spus acesta in cadrul matinalului sau de la radio. “Daca acest film are succes, atunci copiii nostri or sa creada aceasta versiune a povestii lui Noe si orice am incerca noi sa le spunem, nu ne vor crede. Vor considera ca Biblia minte. Acest film este periculos si dezinformeaza. Sper ca Noah sa fie un esec de proportii” a mai spus Glenn Beck.

Mogulul media conservator i-a incurajat pe ascultatorii sai crestini sa vada filme religioase ca Oh God sau chiar Evan Almighty pentru ca “Noah este promovat si marketat ca un blockbuster, iar eu refuz aceasta versiune si refuz sa le pun acele imagini in mintea copiilor mei“.

Cei de la Paramount au oferit un raspuns oficial, considerand ca Beck trebuie sa vada filmul inainte sa isi dea cu parerea atat de vehement. Mai multi alti lideril religiosi au fost incantati de film.

Primele recenzii pentru Noah

Noah este un film urias, indraznet si este pro-credinta si pro-Dumnezeu. Filmul prezinte teme biblice ca bine si rau, pacat si mantuire, justitie si mila” a spus Jim Daily, un lider religios.

Intre timp, au aparut si primele recenzii, care sunt, in mare parte, favorabile. Noah a fost un film amplu si greu de realizat, iar regizorul Darren Aronofsky a spus de la inceput ca filmul va oferi o viziune distincta din punctul de vedere al eroului principal, Noah. Au existat si tensiuni intre regizor si studioul Paramount, din cauza bugetului care a depasit suma initiala si a viziunii sale, care se indeparteaza putin de cea biblica.

Darren Aronfosky reuseste sa ia una dintre cele mai cunoscute teme biblice si sa o transforme intr-o poveste reala, sa ii ofere viata si sa o faca impresionanta. Noah este mai mult decat un erou biblic in aceasta versiune” Hollywood Reporter

Noah este un film ambitios, veridic si are momente absolut fascinante” Variety

Magnific. Este intr-adevar un film grandios atat ca prezentare, dar si ca scop. Noah este un film neobsinuit si nu se incadreaza deloc in tiparele celoralte filme biblice. Avem ocazia sa vedem mult mai de aprope una dintre cele mai mari teme din Biblie” Movieline

Noah este o opera de arta si un exercitiu de imaginatie triumfator. Ne arata o poveste pe care credem toti ca o stim, dar cu multe elemente noi, bazat pe un scenariu foarte bine scris, cu momente absolut stralucitoare” National Catholic Register

Filmul imbina multe teme, de la cea a familiei la cea a credintei, dar desi eforturile sunt colosale, uneori pare ca s-au chinuit prea mult sa imbine mai multe elemente” IndieWire

Povestea filmului Noah este inspirata din legenda biblica, cea a barbatului ales de Dumnezeu pentru constructia unei corabii-gigant, in care sa-si gaseasca loc cate o pereche din fiecare specie de animale din lume, pentru a le salva astfel de potopul nimicitor ce se va dezlantui asupra Terrei si de a fi, apoi, piatra de temelie a unei lumi noi. Din descrierea oficiala a celor de la Paramount, „Noah” este: „O adaptare autentica a povestii biblice Arca lui Noe. Intr-o lume damnata de pacatul stramosesc, Noah primeste o misiune divina – sa construiasca o arca prin care sa salveze creatia din fata Potopului.

Din distributie mai fac parte Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman, Ray Winstone and Jennifer Connelly. Scenariul este scris de Ari Mandel in colaborare cu regizorul Darren Aronofsky si il prezinta pe celebrul personaj biblic ca pe ”un om care iubeste Pamantul si toate vietatile din jur, dar este dezamagit de oameni si de felul in care isi trateaza planeta”.

Noah, filmul provocare pentru regizorul Darren Aronofsky: lupta sa cu studiourile Paramount, ce i-a deranjat pe crestini la Noe, personajul erou interpretat de Russell Crowe

[…]

Realizarea filmului Noe/Noah, cu Russell Crowe in rolul principal, s-a transformat intr-o lupta intre regizor si studioul Paramount Pictures care au considerat ca bugetul de 125 de milioane de dolari ar putea fi mult prea mare pentru un film cu tema religioasa. Problemele au inceput atunci cand cei de la Paramount au insistat sa se faca niste proiectii de testare pentru a vedea reactiile publicului despre film, iar Aronofsky s-a opus cu vehementa.

Tensiunea dintre cele doua parti a crescut si mai mult atunci cand oficialii Paramount au recrutat un grup de spectatori cu viziune crestina care au reactionat negativ la intensitatea si negativismul personajului principal, unul dintre exemple in acest sens avand legatura cu faptul ca in film Noe se imbata si considera ca ar trebui luate masuri drastice pentru eredicarea omenirii de pe Pamant.Am fost suparat. Nimeni nu mi-a mai facut asta”, a declarat Aronofsky, cunoscut pentru faptul ca este un regizor tipicar si dificil.

La cateva luni dupa acest incident, cele doua parti au lasat aceasta divergenta in urma. “A fost un moment dificil”, a marturisit regizorul, explicand ca acum Paramount sprijina pe deplin versiunea lui si ca pregatesc o campanie de publicitate pentru lansarea filmului.

Cu toate ca reactiile in randul comunitatilor crestine au fost destul de impartite, nu putini fiind cei care au descris pe Noe drept “un nebun irational, purtatorul de cuvant al studioului, Rob Moore, este de parere ca filmul va avea succes, urmand ca in 65 de tari sa fie lansat in varianta 3D. “Singurul lucru pe care Darren nu-l facuse pana acum sunt aceste efecte vizuale pe care le veti vedea in Noe. Si cu siguranta a facut o treaba buna”, a declarat Moore.

Am vrut sa cream o imagine noua lui Noe. Primul lucru pe care i l-am spus lui Russell a fost ca nu va fi filmat niciodata pe un vapor cu doua girafe in spate. Veti vedea un Russell Crowe ca pe un super erou, un tip care are aceasta provocare incredibila in fata careia este pus si pe care trebuie sa o depaseasca“, a declarat Aronofsky, facand referire la imaginea de ansamblu a lui Noe.

Regizorul, care a crescut intr-o familie de evrei conservatori [dar care e ateu – n.n.], a explicat ca obiectivul sau a fost de la inceput sa creeze un Noe pentru toata lumea. Pentru necredinciosi, el si-a dorit sa “realizeze aceasta lume fantastica a la Middle-earth de care nu se asteptau sa afle de la bunici” si, in acelasi timp, a vrut sa faca un film “pentru cei care iau foarte, foarte in serios Evanghelia“.

[…]

Filmul ‘Noe’, adaptare hollywoodiană a poveștii potopului regizată de Darren Aronofsky, este criticat atât de creștini americani, cât și în unele țări cu populație majoritar musulmană, relatează la-croix.com.

Noe, interpretat de Russell Crowe, este profet în religia islamică, așa încât este interzisă reprezentarea lui, cel puțin aceasta este concluzia universității Al-Azhar, cea mai înaltă autoritate islamică din Egipt. Aceasta apreciază că filmul ‘Noe’ nu este conform cu sharia, legea islamică, și face un apel la comitetul de cenzură egiptean să îl interzică. ‘Al-Azhar repetă refuzul oricărei proiecții care îi reprezintă pe Allah și pe tovarășii profetului Mahomed’, a afirmat autoritatea săptămâna trecută. Tot atunci comitetele de cenzură din Qatar, Bahrein și Emiratele Arabe Unite au informat studiourile Paramount că vor interzice filmul în țările lor.

Și cercurile creștine din Statele Unite, îndeosebi cele protestante, sunt de părere că pelicula este ‘prea violentă‘ și ‘prea întunecată’, iar Kenneth Alfred, adept al creaționismului, consideră că filmul nu respectă întocmai textul biblic.

Studiourile Paramount, îngrijorate să nu piardă public din cauza acestei polemici, a testat o versiune alternativă a filmului, arată cotidianul britanic The Guardian. Noua versiune ar începe cu un montaj de imagini cu caracter religios și s-ar încheia cu o piesă de rock creștin, în pofida opoziției regizorului Darren Aronofsky.

Într-o scrisoare deschisă adresată Hollywoodului, o asociație de consumatori credincioși, în majoritate creștini, publică un sondaj potrivit căruia 98% din persoanele intervievate nu sunt mulțumite de adaptarea de către Hollywood a textelor religioase.

Producătorii au decis, la cererea unei asociații creștine, să adauge la promovarea filmului următoarea clarificare: ‘Acest film este inspirat din povestea lui Noe. Chiar dacă pelicula are anumite libertăți artistice, credem că ea rămâne fidelă esenței, valorilor și integrității acestei povești fundamentale pentru milioane de credincioși. Povestea originală a lui Noe poate fi citită în Geneza.’

În sprijinul acestor eforturi, actorul Russell Crowe, uitând că mulți detractori ai filmului sunt protestanți, i-a trimis un tweet Papei Francisc pe 22 februarie, în care a scris: “Stimate Sfinte Părinte. Vreți să vedeți filmul Noe de Darren Aronofsky? Sunt sigur că îl veți găsi fascinant”.

AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan, editor: Tudor Martalogu)

Noah 2014 film

Nota noastra

In timp ce protestantii conservatori critica vehement filmul (vezi Glenn Beck) in spectrul catolic se pare ca lucrurile stau invers, filmul fiind laudat in National Catholic Register: “Noah este o opera de arta si un exercitiu de imaginatie triumfator. Ne arata o poveste pe care credem toti ca o stim, dar cu multe elemente noi, bazat pe un scenariu foarte bine scris, cu momente absolut stralucitoare“. National Catholic Register este, conform Wikipedia, cel mai vechi ziar catolic din Statele Unite, cu acoperire nationala.

In alta ordine de idei, regizorul filmului – un cunoscut ateu – propune o interpretare “originala” a episodului biblic departe de viziunea crestina, desi clameaza ca este inspirata de aceasta. Este si acesta un mod de a rescrie biblia in mintile celor care nu o cunosc suficient.

Este de remarcat si mesajul de pe afisele filmului: Sfarsitul lumii…este doar inceputul, si mesajul general care merge pana la confundare cu teza catastrofei genocidale necesare pentru salvarea planetei. “Arca lui Noe” are toate sansele sa fie o propaganda cinematografica a agendei de reducere a populatiei, similar cu celebrul “2012”, cu deosebirea ca, de aceasta data, tema folosita e de natura biblica…


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la ““NOE (NOAH)” – filmul “periculos” in care Noe este un “SUPER EROU” ce ar fi vrut “ERADICAREA OMENIRII DE PE PAMANT” (video)

  1. Sau mai bine să nu judecăm filmul înainte să îl vedem. Am citit și despre anumite diferențe dintre film și povestea biblică și tot ce pot spune e că dacă au atins mesajul central al povestirii atunci cred că se pot accepta aceste schimbări. Haideți să vedem acest film așa cum e: un film.

    Să nu uităm că și “Patimile lui Hristos” al lui Mel Gibson nu a fost bine primit de toată lumea. Îmi aduc aminte că vorbind păr. Rafail Noica despre “Ostrovul” și “Patimile lui Hristos” spunea că filmele ce se produc azi sunt mult mai adânci în mesajul lor și arată o căutare mult mai adâncă față de ce s-a făcut anii trecuți.

    Precizarea făcută de cei de la Paramount (cum că filmul se inspiră din povestea lui Noe) îmi aduce aminte de o astfel de precizare ce au făcut-o cei de la Paramount și înainte de Prince of Egypt: https://www.youtube.com/watch?v=zmBDY-fSlIs

    Dacă Noah va fi ca și Prince of Egypt atunci cred că își va îndeplini misiunea și anume să transmită mesajul lui Hristos omenirii.

  2. Povestea biblica este doar un pretext pentru a transmite un mesaj. Scenaristul si regizorul, ambii evrei, spun lumii ca numai un super erou ii poate salva pe supravietuitorii colapsului economic si haosului care bate la usa: “Sfarsitul lumii…este doar inceputul” noii ordini mondiale, cu un papa iezuit la carma arcei.

  3. Exista pericolul,intr-adevar,ca cei mici sa ia de adevarat scenariul filmului cu povestirea scripturistica. Ar trebui spus celor mici ca filmul prezinta si elemente de “fantastic”, efecte de studio tip hl-ywood, ca este un produs al imaginatiei si nimic mai mult. Oricum, cei care se vor uita vor cauta efectele speciale, fara ele filmul ar fi un real faliment economic pt. paramount.
    Ceea ce am intreb, de fapt:
    1.Vor sa neobisnuiasca cu ceva, in mod special?
    2.Se pot aduce in discutie “legile noahide”, “legi” care se vor a sta la viitoarea oranduire?
    3.NU este, de fapt, o subtila remarca la “super-eroul” mult asteptat ca un eliberator de crize?

  4. @ Pr.Gabriel

    Foarte buna observatia ca “legile noahide” vor a sta la baza noii ordini mondiale! Iata un extras dintr-un articol postat in 2011.

    In proclamatia nr. 4921 a presedintelui american Ronald Reagan din 3 aprilie 1982, data în cinstea rabinului Menachem Schneerson care împlinea 80 de ani, acesta vorbeste despre „validitatea eterna a celor Sapte Legi Noahide care sunt un cod moral pentru noi toti, indiferent de ce credinta religioasa avem” si cu aceasta ocazie a declarat si ziua de nastere a acestui rabin ca fiind „Ziua Nationala pentru Meditatie“.

    Intr-o alta proclamatie, acelasi presedinte spunea ca cele sapte legi „sunt esenta educatiei în ceea ce are ea mai bun si trebuie sa ne asiguram ca vom transmite aceasta pretioasa mostenire tuturor tinerilor ameri­cani“[1] si a declarat ziua aniversarii celor 83 de ani ai rabinului, „Ziua Educatiei, SUA“.

    Cativa ani mai tarziu, în 1989 presedintele american George Bush semna si el o proclamatie (nr. 5956) în care, ca si în legea 102-14 votata de Congresul american in 1991, era subliniata importanta legilor noahide pentru omenire. Presedintele spunea cu aceasta ocazie ca America trebuie sa ajute la întoarcerea lumii catre valorile etice continute în Legile noahide, considerand ca

    „fara aceste va­lori etice si principii edificiul civilizatiei este în pericol sa se întoarca în haos”.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/11/25/legile-noahide-talmudice-masoneria-si-uniunea-europeana-ce-legatura-este-intre-iudaism-sua-revolutia-franceza-si-dreptul-international/

  5. Legile noahide din Talmud considera inchinarea la Iisus ca fiind idolatrie si este pedepsita cu moartea prin decapitare, exact cum au fost omorati crestinii din Siria!

    The Talmud also states the penalty for disobedience: “One additional element of greater severity is that violation of any one of the seven laws subjects the Noahide to capital punishment by decapitation. (Sanh. 57A)”
    (Talmud – Sukkah 52a). With the end of free will, the opportunity to earn reward and enhance one’s portion in the World to Come will also cease — forever.
    NOAHIDE LAWS AND DECAPITATION FOR CONFESSING JESUS IS LORD
    “IT IS IN FACT, THE LUBAVITCH JEWISH MOVEMENT OF WHICH THE NWO IS BASED”
    http://www.thewatcherfiles.com/noahide_laws.html

    Apocalipsa 20:4
    Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celor ce au şezut pe ele li s-a dat judecata. Şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani.

  6. @ Sorin!
    De unde si pana unde ai tras concluzia ca filmul “Prince of Egypt” transmite vreun mesaj chipurile “al Lui Hristos” catre omenire?
    Si la fel filmul despre NOE?
    Mesajul lui Hristos catre omenire este EVANGHELIA SA! Si acest mesaj il trasmite si il propovaduieste doar BISERICA.

  7. @Petre:

    Acum, totusi, rebelii anti-Assad care decapiteaza crestini nu prea tin la evlavie Talmudul, nu?

  8. @ admin

    Rebelii nu, dar stapanii lor da!

    Armata Israeliana a facut un spital de campanie in Inaltimile Golan pentru tratarea rebelilor raniti.
    Au fost tratati 700 de militanti, conform surselor israeliene.
    http://www.syrianews.cc/syrian-rebelsthank-isrealisrahell/

  9. @Petre:

    Ca Israelul, geopolitic vorbind, se afla printre cei care sprijina tabara rebelilor, nu e o noutate. Ca aceasta politica e blamabila, revoltatoare, prin consecintele asupra populatiei civile, mai ales crestine, e cert. Sa gasim insa in actele rebelilor motivatii talmudice ni se pare, cu iertare, nejustificat. Poate, totusi, ramanem in cadrul subiectului postarii.

  10. “Poporul ales” tocmai a rupt legaturile diplomatice cu toate celelalte popoare.
    Toate cele 103 ambasade si consulate Israeliene au fost inchise datorita unei greve generale pe termen nelimitat!
    http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.581466

    Si inca ceva: comandantii si elevii scolilor militare ale armatei israeliene (IDF) au absolvit cursuri de Talmud!

    IDF Rabbi, Commanders and Trainees Complete Talmud
    Rabbi Tzvi Kustiner, Rosh Yeshiva of the Mitzpe Ramon Yeshiva and leader of the IDF Rabbinical training course, along with commanders and course graduates held a ceremony marking the completion of the daily Talmud page study cycle.
    http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/246475

  11. Oameni, haideți să nu vedem teoria conspirației într-un film. Se prea exagerează.

  12. In principiu filmul este pentru publicul american, unde se fac si majoritatea incasarilor, un public in esenta protestant si puritan care asteapta “the rapture”. Si cel care va lupta in WW3. Cam ce se intampla cu arca. Cei alesi scapa inainte sa inceapa prapadul iar Noe cu arma in mana e in stilul “pionerilor americani” care au cucerit Vestul cu Biblia si cu pistolul, un mesaj care le merge la inima. Ca in “book of eli”. Selfmadeheroes. Si intotdeauna in filmele de factura asta biserica catolica e simbolizata de o organizatie rigida, manipulatoare si care a deturnat mesajul evanghelic si de care se rupe eroul nu inainte de a o infrunta cu succes. Gary Oldman intruchipa in “book of eli” organizatia catolica. Mesaje pur protestante. Biblia e buna dar asa cum o interpretez eu. Fara intermediari intre mine si Dumnezeu. Si cateodata Dumnezeu sa se mai dea deoparte ca eu pot. Yes, we can.

    Cu sabia in mana si Biblia in cealalta. Mayflower reloaded.

    Plus ca se regasesc si cele 4 mituri moderne de care spunea Girardet.(conspiratia, eroul salvator, varsta de aur si unitatea). De vreo 15 ani incoace Hollywoodul le tot pune in scena cu succes. Rescrie sau scrie o noua mitologie. Mai ales pe cel al “supereroului”. Pregateste oamenii pentru acceptarea mai rapida lui “el salvador”. Rescrie backgroundul constiintelor.

    http://marcuslcrassus.wordpress.com/2010/11/25/mitul-conspiratiei-mitul-salvatorului-mitul-originii-mitul-unitatii/

    “. Mitul salvatorului (un mesia politic). Când situaţia unui stat/continent ajunge fără ieşire, apare credinţa politică într-un salvator care va lua frâiele în mâini şi care va rezolva toate problemele. ”

    Mitul are o acţiune, una liniară, de obicei, cu scopul de a ne oferi la capătul povestirii o învăţătură, o SOLUTIE. Si mai are un rol perfid. Cel mai perfid. Acela de a face sa fie acceptata, recunoscuta o situatie, o stare de fapt fara a mai fi trecuta prin filtrul ratiunii.

  13. Foarte buna observatia lui Petre adaugata desigur la concluzia site-ului.Se vede clar cum se incearca trasferarea temelor biblice in arme sioniste.De fapt, asta este esenta gandirii lor…Te izbeste faptul ca Noe este:
    -erou
    -mag

    Noe n-a fost nici una nici alta.

    Cred ca filmul este periculos pentru educarea copiilor asa cum se pronunta acei crestini din America.Practic este mai periculos decat filmele ce promoveaza neo-paganismul.Cele mai periculoase minciuni sunt cele in care este amestecat si adevarul.

  14. Va atrg atentia inca o data asupra unui eveniment fara precedent in istoria diplomatiei: Israelul a inchis toate cele 103 misiuni diplomatice din lume datorita unei greve generale pe termen nelimitat!
    http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.581466

    De fapt, asta are un precedent, in alt film, World War Z, in care Israelul a fost prima tara care si-a rechemat intregul personal diplomatic instaurat carantina, desi pandemia a aparut in China!

    The zombie pandemic’s “patient zero” was a young infected boy in China, although it is implied that the boy was not the first victim chronologically.
    As the infection spreads, Israel abandons the Palestinian territories and initiates a nationwide quarantine, closing its borders to everyone except uninfected Jews and Palestinians. Its military then puts down an ultra-Orthodox uprising, which is later referred to as an Israeli civil war. Pakistan and Iran destroy each other in a nuclear war after the Iranian government attempts to stem the flow of refugees fleeing through Pakistan into Iran.
    http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_Z#Plot

    ZIUA Z: APOCALIPSA
    Ceva face ca mulţimi de oameni să se atace cu ferocitate unul pe celălalt – un virus letal care se propagă dintr-o singură muşcătură, şi care tansformă oameni sănătoşi în creaturi de o sălbăticie greu de imaginat. Vecinii se întorc împotriva vecinilor, un străin amabil devine brusc un duşman mortal. Originile virusului sunt necunoscute, iar numărul celor infectaţi creşte exponenţial în fiecare zi, devenind rapid o pandemie globală.
    Pe măsură ce numărul celor infectaţi copleşeşte rapid efectivul armatelor lumii, iar guvernele devin tot mai neputincioase.
    http://www.cinemagia.ro/filme/world-war-z-486857/

    Asta nu mai este din filme: Centrul american pentru prevenirea epidemiilor (CDC) a lansat un avertisment, pe 16 mai 2011, referitor la Zombie Apocalipse!
    http://www.foxnews.com/health/2011/05/18/cdc-warns-public-prepare-zombie-apocalypse/#ixzz20uRfPOV3

    Asistam la evenimente deosebite si am zis ca este mai bine sa va previn, chiar daca s-ar putea sa ma insel, asa ca rugati-va la Sfantul Duh sa va dea gandul cel bun.

  15. @Liviu A

    Nu mai dorim sa prelungim discutii pe tema asta, insa atunci cand folosim termenul “sionism” alaturandu-l cu alte componente, de gen “magie”, nu facem altceva decat sa aratam ca avem o perceptie foarte aproximativa (sa nu zicem diletanta) a conceptelor. Sionismul e de multe feluri, dintre care unele complet secularizate si opuse, de pilda, ortodoxismului altor sionisti, mult mai religiosi. Mai corect ar fi, daca tot vorbim de vrajitorie, sa invocam masoneria. Ar mai fi “detaliul” ca, in acest caz, e vorba de un regizor evreu ATEU. Noi am crede, mai degraba, ca, in acest film, altele sunt miturile folosite, in special cele evocate de enkidu.

  16. @Petre:

    Evident ca relatiile diplomatice NU au avut de suferit, am fi naivi sa credem asa ceva. E o greva si atat, nu vedem nimic important in asta.

    Cu privire la Apocalipsa CDC: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/05/23/negustorii-apocalipsei-de-la-testul-social-media-apocalipsa-zomby-al-cdc-centrul-american-pentru-preventia-si-controlul-dezastrelor-la-campania-publicitara-ziua-judecatii-21-mai-2011-realizata-d/

  17. Articolul CDC cu zombie-urile, la o lectura atenta, este pur si simplu o gluma (dupa parerea mea).

    Textul incepe – si reia ulterior ideea – cu un enunt de genul: ‘oamaenii se tem de zombies a caror origine se regaseste in practicile voodoo..etc. etc. In aceasta situatie, recomandam un set de masuri ce trebuie avute in vedere in cazul unei invazii zombie si, mai ales, in cazul urgentelor REALE (si se subliniaza in text ‘reale’) – ca uraganele, pandemiile etc..

    E un soi de gluma: pt ca va preocupa atat filmele de groaza, sub pretextul asta va transmitem niste informatii necesare pt situatiile REALE – poate asa o sa le bagati mai bine in seama.

  18. Filmele cu zombi, pentru mine, sunt reclame ale industriei de armament. Nu prea merge sa impusti amaericam fella asa ca ii transformi in zombi. Daca erau arabi, vietanamezi, extraterestri, comunisti nu iar fi transformat scenariul in zombi dar pentru ca sunt vecinii tai atunci rezolvi dilema morala transformandu-i in zombi. Intrun fel devii si binefacatorul lor scapandu-i de chin. IAr intro situatie reala in care esti amenintat ..atacatorul capata pentru tine valentele unui zombi. E dezumanizat, depersonalizat, nu mai e om deci nu mai este crima.

    Plus mesajele gen doomsday prepars. Care vad ca de vreo 3 ani au inceput sa ia amploare. E ca si cum ar fi instruiti sa minimalizeze efectele asupra populatiei civile in cazuri de forta majora. Educarea populatie pentru situatiii de criza dupa cum biine sublinia Dorothy si vrajitorul din oz.

  19. Am vazut ‘Noah’ in urma cu doua seri si va pot spune ca inafara de cateva scene bine realizate dpdv vizual, filmul este o aberatie!

  20. @enkidu:

    de fapt sunt Toto, dar ma joc la taste cand stapana e plecata de-acasa!

  21. @Toto

    :)) …am inteles. Un catel foarte destept as spune.

  22. Eu am vazut filmul si mi se pare uimitor (de la inceput pana la sfarsit).
    Arata foarte frumos cum Dumnezeu a creat totul.
    De la mine are o nota pozitiva.

  23. @Calin:

    Arata sub forma de “poveste”, altfel spus mit, adica intr-un mod la care poate adera inclusiv un evolutionist.

    Pe langa tot felul de adaugiri bizare care schimba aproape total atat episodul biblic cat si sensul sau:

    – “razboiul” cu oamenii dinaintea potopului, faptul ca acesta nu doar ca nu i-au respins profetia, ci i-au luat-o in serios si au incercat cucerirea arcei (in realitate, ei doar au ras de Noe);
    – existenta unor “ingeri cazuti” pe post de ingeri ajutatori;
    – accentul pus mai ales pe chestiunea ecologica, a uciderii animalelor si a degradarii naturii, si nu pe cauza reala si dureroasa, anume a nedreptatilor si silniciilor din umanitate (chiar si Noe e mai socat de tratamentul brutal al animalelor decat de cruzimile facute de oameni oamenilor);

    pe langa acestea, asadar, Dumnezeul din filmul Noe este o forta impersonala si absenta, care se manifesta indirect, prin fenomene naturale, cu totul opus Dumnezeului personal si viu al Bibliei, care vorbeste El insusi cu Noe, asa cum vorbeste cu toti profetii Sai.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare