HARTA CHINEI MARI – INCORPORAND SIBERIA SI TERITORIILE RUSESTI DIN ASIA: darul cu tâlc facut de MERKEL liderului chinez Xi Jinping

3-04-2014 48 secunde Sublinieri

merkel-jiaping

Cancelarul german, Angela Merkel, i-a dăruit liderului comunist chinez, Xi Jinping, „prima hartă exactă a Chinei” cu teritoriile pierdute, dintre care mare parte actualmente intră în componența Federației Ruse, transmite UNIMEDIA cu referire la zn.ua.

Vineri, pe 28 martie, Angela Merkel împreună cu soțul său i-au primit pe Secretarul general comunist și prima doamnă a Chinei. În timpul întrevederii cuplurile au făcut un schimb de cadouri. Xi a dăruit un set de vaze de porțelan, iar soția sa un CD cu cântece populare chinezești. La rândul său cancelarul german i-a dăruit liderului chinez „prima hartă exactă a Chinei” realizată de cartografii germani în 1735.

Știrea despre harta, publicată de unele mass-media din Hong Kong, a făcut furori în blogosfera chineză și a stârnit un val de sentimente patriotice. Asta pentru că pe hartă sunt prezentate mai multe teritorii pe care le-a pierdut China, dintre care cea mai mare actualmente intră în componența Federației Ruse.

În 1735, China a fost condusă de dinastia Qing. În componența imperiului chinez în acea perioadă intrau Orientul Îndepărtat, Republica Tuva, Siberia și Marea Chinei de Sud, cu toate insulele.

Mulți bloggeri chinezi îi mulțumesc lui Merkel pentru cadou și spun că el este „mai grăitor decât o sută de mii de cuvinte”.

harta-china


Categorii

1. DIVERSE, China, Germania, Rusia

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “HARTA CHINEI MARI – INCORPORAND SIBERIA SI TERITORIILE RUSESTI DIN ASIA: darul cu tâlc facut de MERKEL liderului chinez Xi Jinping

  1. Se pare ca D-na Merkel nu mai tine la “prietenia” cu Dl. Putin!
    Pana acum pareau tot timpul ca sunt intr-o “idila” politico-militara cam prea “batatoare” la ochi…, dar se pare ca prietenia acestor doi lideri politici este cam spre…sfarsite!
    S-ar putea sa se implineasca profetiile Sfintilor Parinti care spun ca va fi un razboi intre China si Rusia si chinezi vor lua o parte din Siberia…
    Dar si China va avea un spin in coaste care o va lupta si anume INDIA, care este inarmata cu arme si tehnologie militara de provenienta “ruseasca”!
    Asa a vrut Dumnezeu sa ridice adversari pe masura la toate imparatiile lumii, ca sa se teama unele de altele!
    Bine ar fi insa ca marile puteri sa lase gandurile de razboi si sa PRETUIASCA pacea, caci abia cand o vor pierde vor plange si vor regreta valoarea si BNELE ei.
    Sa ne rugam noi crestinii mult mai mult, in rugaciunile noastre si nu numai in Biserica la Liturghie si la alte slujbe, pentrz ca Dumnezeu SA MAI LASE PACEA pe pamant, pentru binele nostru si al copiilor nostri!
    Amin!

  2. Imi pare mie sau liberii mondiali stiu toti profetiile,ca prea le fac toti precum e scris… 🙂

  3. Un articol interesant despre duetul asta, Germania-China, este si pe blogul atasat dedesubt.

    citat din articol…

    “Al Treilea Razboi Mondial a inceput

    Lumea de azi nu reprezinta altceva decit cimpul de lupta al celui de-al Treilea Razboi Mondial.
    Da, oameni buni, traim in mijlocul celui de-al Treilea Razboi Mondial fara sa o stim sau macar sa realizam aceasta realitate! Germania si China au inteles primele ca razboaiele moderne sint razboaie economice, ca tarile nu pot fi supuse prin violenta, dar pot fi cucerite si inrobite economic. (…)”

    http://www.fatanevazutaalumii.ro/2014/02/al-treilea-razboi-mondial-inceput-dar.html

  4. @Nicu:

    Blogul respectiv e cam new-age si multe altele la fel de putin credibile…

    Razboiul economic e continuu, el niciodata nu s-a oprit.

  5. Acum sa ii vad pe cei de la Vocea Rusiei cum mai trambiteaza despre marea prietenie ruso-chineza.

  6. Cele mai performante arme ale Chinei,sun fie ruseti fie în colaborare cu rusii.Avionul de generatia a 5-a,conceput de chinezi a fost un esec,în ceea ce priveste motoarele.Ei au fost nevoiti să cumpere 30 de avioane SU-35,de la rusi,iar apoi,după semnarea contractului,au cerut motoare să-si echipeze avionul ,,invizibil,,de ultimă generatie.China depinde de Rusia,în domeniul militar,unde rusii sunt pe locul doi ca valoare,iar ca număr de avioane,de exemplu,sun pe primul loc.Nu mai are rost să discutăm de bombardiere si submarine.Singurul segment unde Rusia e depăsită de China si SUA,sunt distrugătoarele dotate cu siteme Aegis,intrate de curând si în dotarea Chinei.Alta e poveste aici;Rusia se pregăteste să semneze un contract pe termen lung,de livrare a gazelor către China,de aprox.30 mil.metrii cubi pe lună.Acest contract i-ar permite să renunte la livrarea de gaze către Europa,unde Germania depinde în proportie de 33% de gazul rusesc,dar are si de câstigat din redirectionările de gaze rusesti.În cazul semnării contractului cu chinezii,bugetul Rusiei nu ar fi în nici un fel afectat,dar Germania ar fi în pom.Dacă nu vor semna contractul cu China,rusii sunt în tratative avansate cu India,iar aici nici SUA si nici Germania nu-si mai pot băga coada,ca îmbârligători.Însă eu nu cred că China va renunta,mai ales că are nevoie de echipamentele rusesti pentru modernizarea armatei.Nu trebuie să uităm că au probleme in Marea Chinei,iar India,este înzestrată cu armament rusesc de ultimă generatie.

  7. Merkel a dat dovada de infantilism si a dovedit chinezilor ca este disperata. China nu se grabeste. China stie ca adevarata China este la sud de Marele Zid. Problema Siberiei nu se pune in mod serios pentru China, poate pentru niste exaltati de prin partile locului, ca dintr-astia sunt peste tot in lume. China insasi are teritorii pe care Rusia le-ar putea revendica din punct de vedere istoric. Ia priviti:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Sophia_Cathedral_in_Harbin
    http://books.google.ca/books?id=5OnhlIo4kKoC

    China stie ca istoria ei nu incepe la 1735 si ca Siberia este doar un episod care nu o caracterizeaza. In schimb acum stie, daca mai era nevoie de o confirmare, ca Germania si deci Europa este disperata, iar cadoul nemtoaicei le spune ca ajutorul nu este asteptat de peste Atlantic. Poate pentru ca America nu mai poate? Ooo, ce dar a facut Merkel Chinei! Pentru cine nu stie cum gandesc chinezii, luati aminte la un singura amanunt: cand au preluat Hong-Kongul, dupa 100 de ani de asteptare, au inaltat drapelul chinezesesc cu 5 minute mai devreme. Pentru ca Marea Britanie sa inteleaga si odata cu ea toata lumea ca in 100 de ani chinezii pot rabda cat nu o pot face europenii 5 minute.

  8. Asta mi se pare o palma data lui Putin de catre Merkel si o indemnare la un conflict ruso-Chinese / sugerat “discret”
    Acum sa vedem daca Merkel ii va da lui Putin o harta cu fostele state under UssR

  9. o palma data rusiei ca sa priceapa americanii ca germania are si alternativa chineza.

  10. Profetiile zic ca occidentul va invita China sa-si ia Siberia. SI beria va fi luata cu viclesug prin casatorii intre femeile rusilor si barbati chinezi. Si dupa aceea vor merge sa-si apere populatia chineza de fascistii rusi!
    Parerea mea.
    Razboiul poate fi amanat prin pocainta si prin schimabrea modului de viata. Putem sa ne rugam cat vrem, daca nu ne schimbam optica, degeaba!

  11. Aici nu e vorba numai de nemti,ci si de americani si UE,ce vor sa scoata castanele cu mainile chinezilor.Desteapta miscare.Numai ca rusii n-or sta cu mainile in san.Interesant este ca stim mai mult despre miscarile,pe tabla de sah,a occidentalilor de cat a rusilor.Si asta a fost dintodeuna.DOAMNE AJUTA!

  12. Exact ce profetea Sfantul Serafim de Virita, ca occidentul si China vor porni razboi impotriva Rusiei si i vor lua din teritorii si ca asta va fi cel de-al 3 lea razboi mondial. Cred ca nemtoaica asta doar s-a gudurat pe langa Putin ca sa-l pacaleasca ca tara ei e prietena Rusiei. A fost un viclesug al ei. De altfel, mekel e o fiinta fara scrupule si fara nici un Dumnezeu.

  13. Si mie tot profetiile mi-au venit in gind, citind articolul. Si concomitent cu profetiile si in legatura cu ele, lipsa de incredere a liderilor unul intr-altul, de care tot in profetii se numeste. Mi se pare totusi o provocare de prost gust la adresa lui Putin. Harta nu este pina la urma decit o… harta (deocamdata nu inseamna nimic fizic), nu este decit o hirtie. Nu este ca si cind Merkel i-a si dat liderului chinez aceste teritorii… Pare ca o joaca de copii si nu ca un efort de pace sau serioasa sau tratate de diplomatie in rezolvarea problemelor internationale.

    Lipsa increderii nu va rezolva nici o problema, ci le va inrautati, ceea ce nu poate duce la nimic pozitiv.

  14. E un lucru foarte grav ce s-a intamplat. O imagine face cat o mie de cuvinte.

    http://www.israellycool.com/2012/09/27/bibis-da-bomb/.
    Effectiv visual tool.

    Lumea diplomatiei este o lume unde regulile de protocol sunt universale şi dictează comportamentul liderilor politici, a reprezentanţilor organizaţiilor internaţionale, cu scopul de a facilita comunicarea şi de a menţine bunele relaţii la nivel internaţional.
    Protocolul diplomatic cuprinde convenţii legate de formule de adresare către un preşedinte, rege sau împărat, dar şi reguli vestimentare, limbaj NON-VERBAL sau scris.E o lume foarte stricta in care fiecare gest si atitudine poate avea semnificatii si implicatii majore.

    Hartiute celebre pe post de casus belli. Inca mai suportam consecintele.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ems_Telegram

    si in romana:

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Telegrama_de_la_Ems

    Telegrama Zimmermann:

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Telegrama_Zimmermann

  15. Alt moment penibil legat de o hartiuta.

    http://www.youtube.com/watch?v=FO725Hbzfls

    Chamberlain s-a întors triumfător la Londra. La Heston se adunase o mulțime de oameni, unde premierul a fost primit de Lordul Șambelan, Contele George Villiers de Clarendon, care i-a înmânat o scrisoare din partea Regelui George al VI-lea, prin care l-a asigurat de recunoștința Imperiului și l-a rugat să vină direct la Palatul Buckingham pentru a da detalii.[133] Străzile erau pline de oameni bucuroși și lui Chamberlain i-a luat o oră și jumătate să parcurgă cei 15 km de la Heston la Palat. După ce a dat raportul în fața Regelui, Chamberlain și soția sa au apărut la balconul Palatului împreună cu Regele și soția sa, regina Elizabeta. De acolo, a mers în Downing Street, unde toată strada și curtea din fața Numărului 10 erau pline de oameni.[134] Când s-a dus la etaj să se adreseze mulțimii de la fereastră, cineva i-a strigat: „Neville, du-te la fereastră și spune «pace în vremea noastră».”[135] Chamberlain s-a întors și a răspuns: „Nu, eu nu fac lucruri de acest gen.”[135] Cu toate acestea, și-a amintit cuvintele predecesorului său, Benjamin Disraeli de la întoarcerea de la Congresul de la Berlin[136] și a spus în discursul său:

    “Prieteni, este a doua oară când s-a venit din Germania în Downing Street cu pace cu onoare. Eu cred că este pace pentru vremea noastră. Vă mulțumim din adâncul inimilor. Acum vă sfătuiesc să mergeți acasă, și să dormiți liniștiți în paturile voastre.”

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Neville_Chamberlain#Conferin.C8.9Ba_de_la_M.C3.BCnchen

    Era in 1938.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare