SUA reasigura Israel ca VA ATACA IRANUL daca depaseste “unele” LINII ROSII/ Cipru: SINGURA PROBLEMA A ZONEI E TURCIA/ Rusia critica NATO pentru Libia/ Zbigniew Brzezinski ar vrea SIBERIA SUB STAPANIRE AMERICANA

28-12-2011 4 minute Sublinieri

Administraţia Barack Obama a oferit asigurări Israelului, în secret, că SUA vor ataca Iranul dacă programul nuclear al regimului islamist va depăşi anumite “linii roşii”, Washingtonul încercând să blocheze o acţiune militară unilaterală a statului evreu, scrie The Daily Beast, citată de Ynetnews, potrivit Mediafax.

Potrivit ziarului citat, Israelul a fost deranjat de afirmaţiile secretarului american al Apărării, Leon Panetta, care avertizase la începutul lunii decembrie că un atac împotriva instalaţiilor nucleare iraniene ar atrage Orientul Mijlociu într-un conflict “regretabil”.

Ambasadorul israelian la Washington, Michael Oren, a prezentat o notă oficială de protest, iar, în replică, Administraţia Obama a dat asigurări că trecerea unor “linii roşii” în avansarea programului nuclear iranian ar atrage un atac militar american, astfel că Israelul nu trebuie să acţioneze unilateral.

Potrivit The Daily Beast, trei oficiali americani au confirmat că experţii Pentagonului încearcă să stabilească stadiul actual al programului nuclear iranian.

Matthew Kroenig, consilier special la Pentagon în perioada iulie 2010 – iulie 2011, afirmă că Statele Unite vor ataca Iranul dacă regimul islamist va expulza inspectorii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, dacă ar începe să purifice uraniu la nivelul de 90 la sută sau dacă ar instala centrifuge performante la uzina nucleară de la Qom.

Flota a V-a americana a avertizat miercuri ca nu va permite nicio perturbare a traficului in stramtoarea Ormuz, dupa ce Iranul amenintase in cursul diminetii ca ar putea inchide tranzitul petrolului prin aceasta cale maritima strategica, relateaza Reuters.

“Circulatia libera a bunurilor si serviciilor prin stramtoarea Ormuz este vitala pentru prosperitatea regionala si globala”, a afirmat un purtator de cuvant al flotei, care isi are baza in Bahrain. “Orice ameninta sa perturbe libertatea navigatiei intr-o stramtoare internationala se situeaza evident in afara comunitatii natiunilor; nicio perturbare nu va fi tolerata”, a subliniat acesta.

Prim-vicepresedintele iranian, Mohammad Reza Rahimi, afirmase in cursul diminetii ca stramtoarea Ormuz, pe unde trece 40% din traficul maritim petrolier mondial, va fi inchisa pentru tranzitul aurului negru in cazul in care se vor impune sanctiuni impotriva exporturilor petroliere iraniene, potrivit agentiei de presa Irna, preluata de AFP.

“Daca vor fi adoptate sanctiuni impotriva petrolului iranian, nicio picatura de petrol nu va tranzita stramtoarea Ormuz”, a spus acesta. “Nu avem niciun chef de ostilitati sau de violente (… dar) dusmanii vor renunta la comploturile lor doar in ziua in care ii vom pune la punct”, a adaugat acesta.

Statele Unite mentin in Golf o puternica prezenta navala, Flota a V-a, bazata in Bahrain. Fortele navale iraniene sunt formate in principal din unitati usoare inarmate cu rachete si opereaza in Golf sub comanda Gardienilor Revolutiei. Flota oceanica, mai putin importanta, este controlata de Marina si este formata in principal din aproximativ 12 fregate si distrugatoare.

  • Famagusta:

Presedintele Parlamentului – singura problema a regiunii este Turcia

Turcia este un stat expansionist conspirand impotriva intereselor elenismului, a spus presedintele Parlamentului, Yiannakis Omirou, adaugand ca atat comunitatea europeana cat si cea internationala trebuie sa realizeze cat mai grabnic ca problema este Turcia, factor de instabilitate. […]

Intr-o declaratie catre presa, Omirou a afirmat ca amenintarea Turciei este actuala, punand in pericol continuitatea elenismului in Cipru si, atat timp ca ocupatia turca exista, Grecia si Cipru trebuie sa confrunte impreuna Turcia, pentru viitorul elenismului.

El si-a exprimat aprecierea inalta si gratitudinea fata de ofiterii greci, personalul permanent si soldatii care slujesc in Cipru. Omirou a aratat ca prezenta militara a Greciei in Cipru este bazata pe Tratatul din 1960, dar ca legaturile de sange, istorice, religioase si lingvistice care leaga Ciprul de elenism sunt mai puternice decat orice obligatie contractuala. […]

Presedintele anunta rezultatele forarilor din coastele Ciprului

Presedintele Ciprului, Demetris Christofias, a anuntat ca rezultatele forajului de explorare al Noble Energy in zona Block 12 a Ciprului sunt pozitive, descriind descoperirea hidrocarburilor ca fiind un eveniment istoric pentru insula. […]

Turcia a acordat miercuri permisiunea Rusiei ca gazoductul South Stream sa-i tranziteze apele, acesta fiind ultimul element de care Moscova avea nevoie pentru a realiza proiectul de furnizare a gazelor catre Europa, care rivalizeaza cu conducta Nabucco sustinuta de UE, potrivit Reuters. […]

Obiectivul principal al NATO în operaţiunea desfăşurată în Libia era răsturnarea de la putere şi asasinarea liderului libian Muammar Gaddafi, a denunţat miercuri primul Raport cu privire la drepturile omului în lume al Ministerului rus al Afacerilor Externe, notează EFE.

‘Aplicând conceptul de securitate colectivă, NATO, în realitate, îşi propunea ca principal obiectiv răsturnarea şi asasinarea colonelului’, semnalează documentul, care adaugă că unele informaţii arată că ‘ordinul de lichidare a lui Gaddafi a pornit de la armatele Statelor Unite, Marii Britanii şi Franţei’. Raportul subliniază că Alianţa Nord-Atlantică a pus un accent deosebit pe provocarea nemulţumirii în rândul populaţiei din teritoriile aflate sub controlul regimului lui Muammar Gaddafi.

Conflictul libian a fost scena multor încălcări ale drepturilor omului, a spus Konstantin Dolgov, director pentru drepturile omului în cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe, prezentând concluziile documentului într-o conferinţă de presă, potrivit agenţiei Interfax.

‘Merită o critică serioasă acţiunile coaliţiei aliate din punctul de vedere al aplicării normelor de drept internaţional şi umanitar’, a spus diplomatul rus. Konstantin Dolgov a subliniat ‘dubla măsură’ folosită de unele ţări occidentale în ceea ce priveşte drepturile omului. ‘Nu se poate încerca apărarea drepturilor unui grup subminând simultan drepturile fundamentale ale altor persoane, mai ales dreptul la viaţă şi la dezvoltare’, a mai spus acesta.

Ideea separării Siberiei de Rusia şi anexarea teritoriului său la Statele Unite ale Americii îi captivează pe separatiştii siberieni de ceva timp, şi, în mod surprinzător sau nu, aceştia au găsit sprijin şi dincolo de ocean, potrivit Pravda.ru.

Chiar dacă deocamdată nu este o idee foarte populară, câţiva siberieni au încercat să o concretizeze într-o mişcare politică. Vagile lor tentative nu au condus la nimic până acum, dar ideea poate prinde contur mai ales dacă vor găsi forţe puternice pentru a-i susţine.

Mişcarea, care s-a născut în contextul recentului recensământ organizat în Federaţia Rusă, promovează ideea potrivit căreia cei care locuiesc în Siberia ar trebui să declare că sunt de naţionalitate siberiană. Membrii unui grup format pe Facebook în vara acestui an cred că Siberia ar trebui să devină parte a Statelor Unite ale Americii. Iniţiatorul acestei mişcări, Vladimir Kiselyov, un bărbat de 37 de ani care locuieşte în Mezhdurechensk (oraş situat în depresiunea din sud-vestul Siberiei), este de părere că Siberia trebuie să scape de jugul Moscovei. Potrivit acestuia, Siberia nu are cum să devină un stat independent, motiv pentru care singura şansă pentru ca această regiune să prospere în viitor este să devină parte a SUA.

“Referendumul va fi organizat cu ajutorul administraţiei americane. SUA au precedente de succes în obţinerea independenţei. După referendum, Siberia va deveni parte a teritoriului american, la fel cum s-a întâmplat cu Alaska şi California, chiar dacă acestea au fost colonii ruse în secolul al 19 -lea”, a declarat Kiselyov.

Chiar dacă pare o nebunie, ideea şi-a găsit adepţi şi în SUA. Politicianul american Zbigniew Brzezhinski a vorbit în cadrul unui discurs la un form politic de la Vladivostok, oraş în care se află principalul port al Federaţiei Ruse la Oceanul Pacific, despre crearea unei noi comunităţi politice (commonwealth) de la Vancouver la Vladivostok. Politicianul nu a menţionat când va începe această mişcare, dar judecând după vederile sale, se pare că este interesat de cea mai scurtă cale posibilă, comentează publicaţia citată.

Universitatea de stat din oraşul rus Irkutsk a organizat de curând un seminar la care au participat şi studenţii din ultimul an ai departamentului de managent american-siberian şi care au analizat minusurile şi plusurile viitorului stat siberian, precum şi riscurile înfiinţării şi existenţei acestuia. Este alarmant că astfel de seminarii sunt organizate în cardul unor instituţii de învăţământ superior, iar cei care le conduc nu par deloc îngrijoraţi de răspândirea acestor idei separatiste printre studenţi, conchide publicaţia citată.


Categorii

1. DIVERSE, Iran, Israel, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “SUA reasigura Israel ca VA ATACA IRANUL daca depaseste “unele” LINII ROSII/ Cipru: SINGURA PROBLEMA A ZONEI E TURCIA/ Rusia critica NATO pentru Libia/ Zbigniew Brzezinski ar vrea SIBERIA SUB STAPANIRE AMERICANA

  1. Pingback: SUA contreaza Iranul in stramtoarea Ormuz. RAZBOIUL AR PUTEA INCEPE PANA IN MARTIE? - Razboi întru Cuvânt
  2. DACA VOR ASA CEVA .. II MANANCA IN .. :))) RUSII NU SE JOACA TATA .. AIAI DACA INTRA IN USA FAC VARZA TOT .. SI MAI ALES CA HIENELE GUVERNULUI AMERICAN NU AU CUNOSCUT DEPLINA FORTA A URSULUI RUS . :))) II MANANCA RAU PE TOTI IUDEO-CRESTINII ASTIA .. MAI PUTIN ORTODOCSI !!! :)))
    TARE VREAU SA VAD CUM OR SA ATACE EI IRANUL .. CRED CA DUC O LUPTA ASIDUA PENTRU A FACE PROPAGANDA SI SUBVERSIUNI INTRE POPORUL IRANIAN .. LA FEL CUM AU FACUT LA NOI DIN ’77 SI PANA IN ’89 !!!
    RAMANE DE VAZUT DACA VREODATA O SA LE REUSEASCA.. UN LUCRU E SIGUR NE INDREPTAM CU PASI REPEZI CATRE O DICTATURA MONDIALA ECONOMICO-TOTALITARISTA .. !!!

  3. Pingback: SUA impune SANCTIUNI dure Bancii Centrale a Iranului, pe care Teheranul le considera ACT DE RAZBOI - Razboi întru Cuvânt
  4. Pingback: IRAN ameninta SUA ca VA TRECE LA ACTIUNE. Unele surse considera conflictul militar IMINENT - Razboi întru Cuvânt
  5. Pingback: TURCIA SUSPENDA RELATIILE ECONOMICE SI POLITICE CU FRANTA. Erdogan ameninta cu masuri punitive, Franta coopereaza militar cu Cipru - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Rusia, ingrijorata de expansiunea CHINEI in SIBERIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Raport american: TURCIA DIVIZATA, RUSIA, AMENINTARE PENTRU SECURITATEA GLOBALA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: HARTA CHINEI MARI – INCORPORAND SIBERIA SI TERITORIILE RUSESTI DIN ASIA: darul cu tâlc facut de MERKEL liderului chinez Xi Jinping - Recomandari
  9. Pingback: ONU: lumea trece prin CRIZE FARA PRECEDENT. Comisarul european pentru ajutor umanitar: TREBUIE SA ACTIONAM PREVENTIV/ Presa chineza vorbeste despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL – cerand MODERNIZAREA Armatei Chinei | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare