TRANSPLANTUL DE ORGANE: cazul unui suedez paralizat temporar caruia medicii intentionau sa-i PRELEVEZE ORGANELE

7-04-2014 1 minut Sublinieri

jimi_fritze_49598500

Un caz şocant, care ridică multe semne de întrebare privind practicile medicale s-a petrecut în Suedia. Un bărbat care suferise un infarct a fost la un pas de a fi ucis de medicii care voiau să îi preleveze organele.

Un suedez de 43 de ani, fost director al unui supermarket, a paralizat în urma unui infarct şi a ajuns la un spital din Gothenburg. Bărbatul nu mai putea să facă, fizic, nicio mişcare, dar era perfect conştient.

În această stare el a auzit cum medicii încercau să îi convingă pe prietena şi părinţii lui că el nu va trăi şi că ar fi bine să semneze pentru a i se preleva organele, dezvăluie telegraph.co.uk. “Îi auzeam când îi spuneau prietenei şi rudelor mele că nu mai există nicio speranţă. Nu puteam să fac nimic. Puteam doar să văd şi să aud. În rest, nu puteam face nici cea mai mică mişcare”, a povestit Jimi Fritze. Medicii deja îl declaraseră în moarte cerebrală.

“S-au uitat pe o radiografie [pe] care mi-o făcuseră la creier, iar în timp ce o priveau îi spuneau prietenei mele că nu an şanse să supravieţuiesc. O auzeam pe ea cum plânge (…) I-am auzit apoi vorbind despre donaţie şi voiau să îmi facă teste la ficat şi rinichi , pentru a-i transplanta oamenilor care ar fi avut nevoie de aceste organe”, a mai spus bărbatul.

Fridze a povestit cât era de speriat că va fi omorât de medici. “Mi-era aşa de frică, încât am crezut că o să mor cu adevărat şi o să mor în chinuri. Mă gândeam cât voi suferi dacă mă vor incinera, când aş fi văzut focul şi l-aş fi simţit cum mă arde de viu”.

Salvarea lui a fost un medic al spitalului, care se întorsese din concediu. Era o doctoriţă care a văzut şi ea radiografia cerebrală. Doctoriţa şi-a dat seama că Fritze nu se afla în moarte cerebrală şi, mai mult, că avea şanse să trăiască şi să se recupereze.

După aproape doi ani de terapie de recuperare, Fritze poate acum să vorbească şi să se mişte, deşi stă încă într-un cărucior cu rotile. 

Luna trecută, bărbatul a depus o plângere oficială împotriva medicilor de la spitalul Sahlgrenska, din Gothenburg. Un purtător de cuvânt al spitalului a anunţat că a fost declanşată o anchetă şi că îi va da răspunsul la sfârşitul acestei luni.


Categorii

1. DIVERSE, TRANSPLANT DE ORGANE

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “TRANSPLANTUL DE ORGANE: cazul unui suedez paralizat temporar caruia medicii intentionau sa-i PRELEVEZE ORGANELE

  1. Toți cei cărora li se prelevează organe sunt oameni vii, necum în moarte cerebrală; sufletele lor sunt în trupurile lor, chiar dacă nu se pot mișca fizic (uneori și „ajutați” de anumite medicamente care induc comă profundă sau un somn la limita cea mai de jos). Mai mult decât asta: prelevarea de organe li se face donatorilor (cu sau fără voie, cu rudele păcălite de vrăjeala doctorilor implicați pe bani grei și murdari) fără anestezie „suficientă” deoarece orice neuroamorțitoarele (care depășesc un anumit prag cantitativ) prezente în celulele nervoase din organul prelevat încurcă „sudarea” organului la corpul nou, adică semnalele de la creierul primitorului nu produc efectele care trebuie în organul transplantat in minutele critice ale adaptării… Deci crima devina mai oribilă când cercetezi în detaliu toate amănuntele tehnice.

  2. Dupa atatea erori si orori ale transplantului de organe, cred ca se vrea curand renuntarea la el si trecerea la etapa urmatoare, cea a transplantului de celule stem. Fara tesuturi distruse, fara consecinte vizibile asupra donatorilor, deja se vorbeste ca ar fi benefic in peste 70 de boli.

    Oricat de fantezist ni s-ar parea acum, drumul spre imbunatatirea organismului uman abia incepe si transumanismul devine scenariu plauzibil.
    Un cocktail rezultat din combinatia a 4 tipuri de informatii: nanotehnologie, biotehnologie, tehnologia informatiei, stiintele cognitive – NBIC abia asteapta sa ne ofere alternativa unei vieti mai bune.
    http://www.thehastingscenter.org/Publications/BriefingBook/Detail.aspx?id=2162

  3. Am putea afirma ca medicina fara principii crestine, naste monstrii. Cand eram cu tata-socru internat la oncologie in spitalul din Petrosani, eu fiin din alta localitate, doream sa iau legatura cu doctorita responsabila de sectia respectiva. Dar pentru ca era sambata, nu speram sa o prind in ziua urmatoare in spital. In salonul vecin a murit (sper ca doar trupeste) o femeie, iar asistenta m-a incurajat ca in ziua ce vine am sanse sa o intalnesc pe doamna doctor deoarece au “un cadavru” si dansa tebuie sa vina sa-i intocmeasca actele. Cu alte cuvinte suntem niste vitoare cadavre pentru unii lucratori ai sistemului medical. Ca sa nu mai spun ca socrul meu s-a internat intr-o zi de vineri venind pe picioarele lui si acuzand doar o durere in umarul drept, urmatoarea zi de marti l-au transformat in leguma prin administrarea de morfina si alte calmante si peste o saptamana el nu mai traia…

  4. Mircea Bogdan, este plina tara de cazuri asemanantoare cu cel al socrului tau. Rar gasesti o familie (in sens extins)care nu a trecut prin asta cu seniorii proprii. Parerea mea este ca se face tot posibilul pentru a se scapa de plata pensiilor acestei generatii care este cu mult mai longeviva decat cele care vor urma.
    V-as ruga pe toti cei care aveti in ingrijire intr-un fel sau altul oameni in varsta sa nu ii duceti la spital decat daca cu adevarat este nevoie. Se practica doze soc care pentru oamenii in varsta inseamna in majoritatea cazurilor transformarea in legume si deseori decesul la scurt timp.
    Bunica mea a fost dusa pentru o problema minora, tinea o casa, facea mancare, purta orice tip de conversatie cu oricine, doar ca nu mai avea curajul sa mearga singura la piata. Dupa numai 2 nopti tinuta pe calmante nu mai recunostea pe nimeni decat rareori, nu mai manca singura, nu isi mai facea nevoile singura, nu mai intelegea nimic din ce era in jurul ei.

  5. Pingback: SUA: campanie pentru intensificarea TRANSPLANTULUI DE ORGANE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare