Premierul maghiar ORBAN ridica STEAGUL DE LUPTA PENTRU AUTONOMIE. Ilie Serbanescu: ROMANIA VA FI DEZMEMBRATA SI IMPARTITA! (VIDEO)/ Conflict diplomatic intre UNGARIA si UCRAINA pe tema AUTONOMIEI maghiarilor din Transcarpatia

14-05-2014 3 minute Sublinieri

ORBAN cere AUTONOMIE. Ilie Serbanescu: ROMANIA VA FI DEZMEMBRATA SI IMPARTITA


ORBAN cere AUTONOMIE. I. Serbanescu: ROMANIA VA… de medialert

Extras din emisiunea “Subiectiv” cu Razvan Dumitrescu (Antena 3) de marti, 13 mai 2014, cu: Ilie Serbanescu, Sorin Rosca-Stanescu, Ioan Ghise.

Dmitri Rogozin a executat un număr de prestidigitaţie cu avioane, mai ceva ca David Copperfield pe vremuri. „Clovnul” de la curtea lui Putin, după cum i-a zis Traian Băsescu, a reuşit să se teleporteze la Moscova din aeronava sa „captivă” în spaţiul aerian al Republicii Moldova. În timp ce Rogozin îşi făcea numărul prin Transnistria, separatiştii pro-ruşi din Ucraina şi-au văzut nestingheriţi de treabă, organizând referendumurile de independenţă în regiunile estice, Lugansk şi Doneţk. Rezultatele arată o victorie a separatiştilor cu un scor de peste 90%, dar asta nu surprinde pe nimeni. Procesul de destrămare a Ucrainei se desfăşoară fără abatere.

Odată exprimată voinţa de independenţă, vine şi cererea de alipire la Rusia. Urmează ca Rusia să-şi precizeze poziţia. Oricum, regiunile separatiste vor împiedica organizarea alegerilor prezidenţiale din Ucraina, pe teritoriul lor. În eventualitatea că aceste alegeri vor avea loc, totuşi, în regiunile controlate de Kiev, noul preşedinte al Ucrainei va avea serioase probleme de legitimitate, nefiind ales de o parte însemnată a populaţiei ţării. Noile autorităţi vor fi nevoite să negocieze cu separatiştii de pe o poziţie slabă şi probabil nu vor putea evita cele mai dure condiţii ale acestora. Asta, în cel mai bun caz.

Dacă situaţia va deveni atât de gravă, încât alegerile nu vor mai fi organizate deloc, atunci situaţia va fi şi mai favorabilă pentru separatişti. În lipsa unor autorităţi legitime, începând cu preşedinţia, statul ucrainean va fi spulberat, iar Rusia îşi va putea apăra cetăţenii aflaţi în pericol, de la Harkov la Odessa, conform doctrinei Putin.

În tot acest turbion geo-politic, Republica Moldova devine următoarea ţintă. Transnistria, atât de vizitată de Dimitri Rogozin, ştie ce are de făcut.

România speră să nu se ajungă la ceea ce este mai rău. Ruşii sunt în Crimeea, dar pot ajunge mult mai aproape şi încă foarte repede. Ne gândim că o întărire militară cu forţe americane în flancul de Est al NATO va descuraja apetitul lui Putin. Destrămarea Ucrainei demonstrează cum poate fi distrusă o ţară, fără să fie necesară o invazie militară clasică. Modelul patentat de ruşi poate fi livrat la export doritorilor împreună cu manualul de întrebuinţare.

Urmărind cu sufletul la gură expansiunea Rusiei în Ucraina, a scăpat atenţiei discursul lui Viktor Orban cu ocazia învestirii sale în Parlament, pentru un nou mandat de premier.

Între priorităţile lui Viktor Orban, un loc special îl ocupă statutul minorităţii maghiare din ţările învecinate Ungariei. “Maghiarii din Bazinul Carpatic au dreptul la dublă cetăţenie, la drepturi comunitare şi, de asemenea, la autonomie”, a declarat premierul Orban. În acest context, el s-a referit şi la etnicii maghiari din Ucraina. Situaţia gravă a Ucrainei îl poate face pe premierul maghiar să spere că va obţine autonomia pentru minoritatea ungară din Ucraina. Iar relaţia sa excelentă cu Putin nu poate decât să întărească această convingere.

Autonomia maghiarilor din Bazinul Carpatic este o linie din programul politic al lui Viktor Orban care vizează direct România. Am văzut cum  funcţionează  acest proces de „autonomizare” în Est. Iată, că, la Vest, Viktor Orban pune autonomia maghiarilor în programul său pentru noul mandat guvernamental.

Se poate spune că nu este o noutate pentru politicile lui Viktor Orban sau că Ungaria şi România sunt partenere în Uniunea Europeană. Poate nu întâmplător, premierul de la Budapesta a precizat că „priveşte problema maghiară ca pe o problemă europeană”.

Premierul Ungariei, Viktor Orban (foto), a declarat în plenul parlamentului de la Budapesta că ar trebui ca ungurilor, care trăiesc în regiunea Transcarpatia, să li se acorde autonomia şi dreptul la dublă cetăţenie.

Potrivit oficialului maghiar, pe teritoriul actual al Ucrainei trăiesc acum aproximativ 200.000 de unguri.

Guvernul de la Budapesta aşteaptă ca Executivul de la Kiev să respecte comunitatea ungurilor din Ucraina şi speră că etnicii maghiari vor beneficia de toate drepturile comunităţii naţionale şi posibilitatea de autoguvernare şi autonomie teritorială.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că doreşte autonomie sporită pentru comunităţile maghiare din bazinul carpatic, inclusiv din Ucraina, reacţia Administraţiei proeuropene de la Kiev fiind convocarea ambasadorului ungar.

“Noi considerăm că problema maghiarilor este o problemă europeană. Maghiarii care trăiesc în bazinul carpatic au dreptul la dublă cetăţenie, la drepturi comunitare şi la autonomie”, a declarat premierul Viktor Orban, citat de Reuters.

Aproximativ 200.000 de etnici maghiari locuiesc în vestul Ucrainei, în regiunile care se învecinează cu Ungaria.

Ca reacţie, Administraţia proeuropeană de la Kiev, care se confruntă deja cu un conflict separatist în estul Ucrainei, l-a convocat pe ambasadorul Ungariei, cerându-i explicaţii. Ministerul ucrainean de Externe a exprimat preocupare în legătură cu revendicările premierului Ungariei, explicând că solicitările intră în contradicţie cu legislaţia Ucrainei.

viktororbanfidesz-1399741176

Nota noastra:

Budapesta si reprezentantii minoritatilor maghiare joaca tare. Intr-un context in care tema autonomiilor si a federalizarii este cel putin chestionabila din cauza secesionismului pro-rus din Ucraina, ei cauta sa extraga maxim profit pentru agenda separatist-revizionista mergand pe ambele valuri: atat cel “european” al protectiei drepturilor, cat si cel al revendicarilor secesioniste si al ideilor de federalizare:

Problema cea mai mare pentru noi nu consta doar in obiectivele stabilite de Orban, ci de influenta reala pe care o poate exercita Ungaria. In acest moment, Budapesta face un joc dublu si pare a fi mult mai influenta decat Bucurestiul.

Teoretic, Ungaria si Romania sunt aliati, atat in NATO, cat si in diversele parteneriate regionale, dar Friedman sugera ca interesul SUA ar fi in stabilirea a inca unei aliante MILITARE in regiune, din care sa faca parte si cele doua tari:

Spui alianta, spui negociere… Si exista, pentru noi, un risc real ca in cazul in care se face aceasta noua alianta, care ni se va “vinde” ca solutia securitatii noastre nationale, sa vina cu anumite costuri, cedari catre vecini, unul din el fiind autonomia minoritatii maghiare. Nu degeaba Orban a sesizat momentul si s-a aruncat atat de puternic pe tema autonomiei…


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), ILIE SERBANESCU, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Ucraina, Ungaria, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Premierul maghiar ORBAN ridica STEAGUL DE LUPTA PENTRU AUTONOMIE. Ilie Serbanescu: ROMANIA VA FI DEZMEMBRATA SI IMPARTITA! (VIDEO)/ Conflict diplomatic intre UNGARIA si UCRAINA pe tema AUTONOMIEI maghiarilor din Transcarpatia

  1. Stati linistiti, suntem in NATO. Daca ne ataca Ungaria toate tarile din tratat ne vor sari in ajutor…

  2. Pai nu este nevoie sa ne atace. Totul se face din pix, doar avem conducatori “buni”, adica cedari “grandioase” bazate pe “sperieturi” si teoria chibritului.

  3. Atunci cind ultimul roman va fi in lumea dreptilor se poate discuta acest lucru.

  4. Dar avem si noi romanii nostri care doresc autonomia financiara pentru Transilvania (PPMT -Partidul Popular Maghiar din Transilvania):
    http://www.napocanews.ro/2014/05/ppmt-lanseaza-caravana-autonomiei-pentru-partium-crisana-si-tinutul-secuiesc-vorbitor-de-onoare-al-caravanei-sabin-gherman.html

    Acelasi Sabin Gherman care declara sus si tare in ’98: “M-am saturat de Romania” http://romanicablues.wordpress.com/2013/11/06/sabin-gherman-un-ardelean-care-iubeste-romania/ , acelasi Sabin Gherman care cere votul sfirmativ pentru autonomia financiara a Transilvaniei (fb), acelasi care promoveaza transilvanismul pe posturi tv Look tv si Transilvania Live.

    O inregistrare din 1998 a emisiunii Tuca show in care discuta CT Popescu si Sabin Gherman despre aceeasi autonomie transilvana: https://www.youtube.com/watch?v=UPtH4yI5EoU

  5. Pingback: ROMANIA – INCERCUITA STRATEGIC/ Nicio reactie a Romaniei in fata politicii agresive si periculoase a UNGARIEI, spre deosebire de POLONIA/ Scenariul ocuparii BUGEACULUI de catre RUSIA/ Incepe “MAREA REASEZARE” din ESTUL EUROPEI/ Ambasador
  6. Pingback: DIPLOMATIA NOULUI RAZBOI RECE. Intalnire OBAMA – PUTIN: “Gheata nu a fost sparta nici macar la mal” [VIDEO]/ Porosenko, noul presedinte al Ucrainei, NERECUNOSCUT de Kremlin: “CRIMEEA ESTE SI VA RAMANE UCRAINEANA”/ Conflict in
  7. Pingback: Extremistul Csibi Barna, mare fan al lui Putin: RUSIA SUSTINE INDEPENDENTA TINUTULUI SECUIESC DIN INTERES STRATEGIC - Recomandari
  8. Pingback: update – Vicepremierul Ungariei sfideaza Romania. Guvernul de la Budapesta isi ASUMA AUTONOMIA TERITORIALA a maghiarilor din ARDEAL/ Toro Tibor vrea FEDERALIZARE/ Semjen Zsolt participa la ceremonii ilegale de AFISARE A STEAGULUI SECUIESC - Recomand
  9. Pingback: Dezvaluiri explozive: SERVICIILE SECRETE RUSESTI COLABOREAZA CU LIDERII MAGHIARI DIN ROMANIA/ Putin i-ar fi spus lui Barroso: “Daca vreau, ocup Kievul in doua saptamani”/ PREMIERUL POLONEZ a devenit PRESEDINTELE UE. Cu ce ne va afecta? - Recom
  10. Pingback: UNGARIA URMARESTE SA DESTABILIZEZE SITUATIA DIN ROMANIA PENTRU A SERVI INTERESELE RUSIEI – traducerea completa a analizei CESI - Recomandari
  11. Pingback: Proiectul de segregare etnica al UDMR: TINUTUL SECUIESC – STAT IN STAT [video] - Recomandari
  12. Pingback: Marturisirea lui Ilie Serbanescu, “ultimul nationalist economic”: VOR TRECE LA GÂTUIREA VOASTRA… - Recomandari
  13. Pingback: REVOLUTIE ANTI-”VIKTATURA” LA BUDAPESTA [video]. CESI: Rusia ar incepe destabilizarea Europei prin Ungaria/ DAN DUNGACIU despre tensionarea relatiilor dintre SUA si UNGARIA. Este regimul Orban un ”EXPERIMENT TOLERAT” care va lua sfarsit din ratiun
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare