update – Vicepremierul Ungariei sfideaza Romania. Guvernul de la Budapesta isi ASUMA AUTONOMIA TERITORIALA a maghiarilor din ARDEAL/ Toro Tibor vrea FEDERALIZARE/ Semjen Zsolt participa la ceremonii ilegale de AFISARE A STEAGULUI SECUIESC

26-07-2014 9 minute Sublinieri

Bogdan Diaconu: “Ne-am săturat de Ungaria”
Semjen-Zsolt

Premierul ungur Viktor Orban şi liderul Alianţei Ungurilor din Voivodina Istvan Pasztor au ajuns la un acord asupra cadrului şi conţinutului cooperării dintre Guvernul Ungariei şi etnicii unguri din Voivodina (Serbia), a anunţat duminică Biroul şefului Executivului. […]

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de vară de la Băile Tuşnad, că ţara sa doreşte să-şi dezvolte, în continuare, relaţiile cu Uniunea Europeană, dar şi cu statele din restul lumii, dacă găseşte puncte de interes comune. Răspunzând unei întrebări din public, Viktor Orban a spus că Ungaria nu vrea ca Rusia să fie izolată, dimpotrivă, interesul major este ca ‘această ţară să nu se rupă de procesul de dezvoltare, democratizare şi modernizare a societăţii’. El crede că Ungaria trebuie să aibă relaţii bune cu ţările din Uniunea Europeană, dar şi cu restul lumii, menţionând că nu va marginaliza nici capitalul rusesc, nici cel venit din ţările arabe şi nici din China. […]

Având în vedere schimbările care se produc în context internaţional, Orban a spus că Ungaria caută să-şi definească propriul sistem care să aducă prosperitate şi stabilitate în următorii 20-30 ani, menţionând că a copia Occidentul ‘e o dovadă de provincialism’.’Dacă vrem să schimbăm tot ceea ce nu ne convine în lumea care ne înconjoară, atunci trebuie să creăm un sistem care să ne convină’, a spus Viktor Orban, care a susţinut că liberalismul care a construit statul de bunăstare şi-a epuizat deja resursele şi ‘a început să se autoconsume’. Orban a afirmat că nu neagă valorile liberale, dar această ideologie nu va fi elementul central al sistemului politic din Ungaria, atâta vreme cât partidul pe care îl conduce, FIDESZ, se va afla la putere, ci va conţine ‘o abordare naţională’. […] Referindu-se la proiectul South Stream, care prevede construirea unei conducte de gaze naturale din Rusia către Europa, Viktor Orban a spus că în mod clar Ungaria este interesată ca aceasta să traverseze teritoriul ţării, în eventualitatea în care va ocoli Ucraina. El a menţionat că Ungaria este solidară cu Ucraina, dar nu trebuie să piardă din vedere propriile interese. […]/ integral pe http://www.romaniatv.net/

[…] Ne-am săturat de grija Ungariei pentru minoritatea maghiară din alte state, în timp ce minorităţile din interiorul statului maghiar nu sunt reprezentate nici măcar în Parlament, darămite în Guvern, iar unele minorităţi au devenit ţinte publice pe teritoriul ungar. Ne-am săturat de retrocedările pe care le vrea şi le susţine Ungaria în România, în timp ce despre averea Gojdu nu se mai pomeneşte nimic. Ne-am săturat de drepturile şi de revendicările bisericilor maghiare în România, după ce nici în secolul XIX acestea nu le permiteau românilor transilvăneni să aibă biserici de piatră, ci numai din lemn, ca să nu lase urme durabile, pentru ca în prezent să ne acuze că nu avem istorie, trecut sau cultură. Acum, brusc, bisericile maghiare au descoperit că vor toleranţă şi retrocedări, după ce au furat Ardealul şi i-au împilat pe români secole de-a rândul. Nu am văzut niciun cleric maghiar să-şi ceară scuze pentru trecutul de împilare exercitat de bisericile maghiare asupra populaţiei româneşti.

Ne-am săturat să ni se bage pe gât criminali maghiari de război vinovaţi pentru uciderea românilor, să se defileze cu cărţile lor prin România, să li se acorde onoruri şi să li se ridice statui, iar cenuşa lor blestemată să fie adusă pe ascuns ca să fie înmormântată în pământul pe care l-au schilodit, unde sângele românilor ucişi de ei încă strigă după dreptate. Nu am auzit Ungaria să-şi ceară scuze niciodată pentru perioada şi crimele lui Horthy, dimpotrivă, acesta e glorificat în centrul Budapestei. În plus, urmaşii slugilor lui Horthy care au furat păduri în Ardeal sunt reîmproprietăriţi ca şi cum înaintaşii lor ar fi fost proprietari  de drept pe pământul românesc.

Ne-am săturat de Ungaria şi de toţi banii ei băgaţi în politica şi în presa maghiară din Transilvania ca să-i otrăvească pe etnicii maghiari şi să-i înveţe cum să se izoleze de români, cum să nu înveţe limba statului în care trăiesc, cum să-şi dorească enclave etnice şi cum tot răul de pe lume vine de la noi.

Ne-am săturat de Ungaria şi de toţi interpuşii ei, cu funcţii sau fără, care agită apele extremismului şi ale secesionismului şi care se plâng mereu, peste tot, şi aici, şi în străinătate, de împilare şi genocid al maghiarilor, în timp ce românii au ajuns să trăiască în Harghita şi în Covasna sub teroarea noilor grofi maghiari ca înainte de Marea Unire.

Ne-am săturat de Ungaria şi de veşnicele ei pretenţii şi nemulţumiri, în timp ce elevii români sunt alungaţi din şcolile centrale din oraşele Transilvaniei ca să le facă loc copiilor maghiari, în timp ce tricolorul le este interzis copiilor români care ajung să fie pedepsiţi dacă îl poartă.

Ne-am săturat de Ungaria şi de steagul secuiesc vârât cu de-a sila peste tot, alături de steagul statului maghiar şi de steagul naziştilor cu cruce şi săgeţi, exact pe pământul care a avut cel mai mult de suferit de pe urma abominaţiilor horthyste.

Ne-am săturat de Ungaria şi de Jobbik care este visul de aur al multor votanţi din această ţară, partidul care negociază cu Moscova preluarea de teritorii străine şi care e gata de război cu România pentru Transilvania.

Ne-am săturat de Ungaria şi de premierul ei reales Viktor Orbán, salvatorul naţiunii maghiare, care de la primul discurs în Parlament şi-a afirmat „dreptul” de a controla teritorii din ţările învecinate şi de a da ordine altor naţiuni.

Ne-am săturat de Ungaria ”independentă” care ia bani de la ruşi, ”iliberală” pentru a băga pumnul în gura presei şi ”mândră” să dea chip neo-nazismului într-un fel pe care nu-l credeam cu putinţă în secolul XXI.

Ne-am săturat de Ungaria care vrea bună vecinătate cu România prin călcarea acesteia în picioare, care vrea toleranţă pentru extremismul ei, drepturi pentru expansionismul ei şi respect pentru sărbătorile ei care înseamnă negarea istoriei românilor şi anularea reîntregirii naţiunii noastre.

Ne-am săturat de Ungaria care vrea să se amestece peste tot, pe care o dai afară politicos pe uşă şi ţi se bagă în suflet pe fereastră, care îşi trimite emisarii pe cai în Transilvania ca să ne amintească de descălecarea lui Horthy şi care trăieşte din resentimente şi frustrări de călău care nu îşi mai poate tortura şi nimici victimele, după ce a făcut-o secole de-a rândul.

Ne-am săturat de Ungaria care se agită fără oprire ca UE să se ocupe de minoritatea maghiară, Consiliul Europei să se ocupe de minoritatea maghiară, Consiliul European să se ocupe de minoritatea maghiară, Comisia Europeană să se ocupe de minoritatea maghiară, Parlamentul European să se ocupe de minoritatea maghiară, SUA să se ocupe de minoritatea maghiară, Rusia să se ocupe de minoritatea maghiară, Guvernul României să se ocupe de minoritatea maghiară, Guvernul Ucrainei să se ocupe de minoritatea maghiară, Guvernul Slovaciei să se ocupe de minoritatea maghiară, Guvernul Serbiei să se ocupe de minoritatea maghiară, Turcia să se ocupe de minoritatea maghiară (Vona Gabor a vizitat şi Turcia unde le-a vorbit „fraţilor şi surorilor” poporului maghiar, care, întâmplător, a fost ocupat de Imperiul Otoman, dar istoria se rescrie), Dalai Lama să se ocupe de minoritatea maghiară (Tőkés a vrut să-l aducă în Transilvania să-i arate minoritatea maghiară care suferă la fel ca poporul tibetan, iar europarlamentarul UDMR Sógor Csaba chiar s-a întâlnit cu Dalai Lama în 2010 şi l-a salutat ”în numele maghiarilor transilvăneni”, vorbind la comun despre drepturile minorităţilor tibetană şi maghiară). Şi lista nu se opreşte aici: Ungaria complotează ca de minoritatea maghiară să se ocupe şi catalonezii, bascii, tirolezii, flamanzii, italienii şi thailandezii, câţiva vajnici apărători ai autonomiei de acest fel fiind prezenţi în repetate rânduri la mitingurile  secuieşti din România. Dar cel mai important susţinător al Ungariei pe drumul către controlul minorităţilor maghiare din ţările învecinate este Găgăuzia, raionul separatist cultivat intens de Budapesta. Universul întreg trebuie să se ocupe de minoritatea maghiară şi de problemele ei închipuite…

Ne-am săturat de Ungaria şi de complexele ei furibunde de mare fost imperiu imaginar, de mândria ei de mare naţiune care are atâtea păcate în trecut – şi nu doar faţă de poporul român –  pe care însă se străduieşte să le ajungă din urmă în prezent, care s-a dat întotdeauna de partea imperiilor care i-au încurajat ambiţiile nejustificate, aşa cum în prezent s-a dat de partea Rusiei care a îngenuncheat-o în 1956, doar va mai rupe ceva teritorii de la statele pe care Moscova le vrea doborâte şi îngenuncheate. Jucând de partea Rusiei, Ungaria şi-a călcat singură în picioare istoria şi şi-a aruncat la coşul de gunoi martirii propriei ei revoluţii anti-comuniste.

[…] Ne-am săturat de Ungaria care nu vrea să fie un stat printre alte state, ci un stat peste alte state, care nu vrea să reprezinte un popor printre alte popoare, ci un popor peste alte popoare, care nu vrea să se laude cu o cultură printre alte culturi, ci cu una peste alte culturi.Ne-am săturat de Ungaria care se visează Reich, de Viktor Orbán, care se visează Horthy şi de Budapesta care se visează capitala unui Imperiu care nu a existat niciodată decât în halucinaţiile bolnave ale unor lideri pentru care viaţa nu avea rost decât prin moartea altora.[…]/ integral pe adevarul.ro

  • Gandul:

M. Sultanoiu: Orban, Tokes şi Nemeth Zsolt au prezentat României, noul stat pregătit pentru maghiari

Vicepremierul ungar, la Tuşnad: ”Ungaria trebuie să îşi asume autonomia minorităţilor maghiare aşa cum Israelul îşi asumă responsabilitatea pentru soarta evreilor din toată lumea”

Ajuns vineri la amiază la Tuşnad-Băi, pentru a participa la o discuţie despre autonomie la ediţia a 25-a a Şcolii de Vară ”Tusvanyos” – botezată ”Republica Tusvanyos” de Toro T. Tibor, discipolul lui Tokes şi succesorul acestuia la conducerea PPMT-ului – vicepremierul ungar Semjen Zsolt a punctat, în faţa unui auditoriu de circa 200 de persoane, câteva dintre direcţiile politicii budapestane destinate materializării conceptului ”naţiunii ungare suprafrontaliere unice şi indivizibile”. Principalele direcţii sunt acordarea dublei cetăţenii şi obţinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a minorităţilor maghiare din ţările vecine Ungariei.

Ungaria  nu a cerut niciodată ceva ce nu a existat deja în UE, deci autonomia este un drept uman fundamental şi nu un drept extrem, a declarat  vicepremierul ungar Semjen Zsolt, vineri, la Băile Tuşnad.

”Ceea ce am făcut noi cel mai important în faţa istoriei este acordarea cetăţeniei ungare tuturor maghiarilor, indiferent unde trăiesc în lume, adică unificarea de drept comun a naţiunii. Peste 650.000 de maghiari au cerut până acum cetăţenia ungară, iar 600.000 au şi primit-o deja şi până la finele acestui ciclu parlamentar vom avea peste un million de noi cetăţeni ungari care vor fi depus jurământul. Naţiunea maghiară este unică şi indivizibilă, aşa cum arată noua constituţie şi avem mii de forme de sprijinire şi 21 de miliarde de forinţi, o sumă fără precedent, acordată acestui scop. Un astfel de sprijin nu a mai existat până acum şi aceste fonduri vor creşte odată cu creşterea economică a Ungariei.  În Ungaria s-a născut un consens social-politic total, şi nu doar din partea partidelor politice, că maghiarilor li se cuvine autonomia”, a afirmat vicepremierul ungur.

În continuare, acesta a susţinut că “Ungaria  nu a cerut niciodată ceva ce nu a existat deja în UE, deci autonomia este un drept uman fundamental şi nu un drept extrem, aşa cum se spune în politica internă românească”. “Şi dacă acceptăm că există un drept, autonomia, care unora li se cuvine, iar altora, adică nouă, nu, ar însemna că noi, maghiarii suntem cetăţeni de rangul doi în Europa. Există deja în Europa precedente privind autonomia, iar Ungaria trebuie să-şi asume autonomia minorităţilor maghiare aşa cum Israelul îşi asumă responsabilitatea pentru soarta evreilor din toată lumea.

În Voivodina se implementează acum autonomia teritorială şi toţi ceilalţi maghiari ar trebui să obţină autonomia teritorială şi culturală în bazinul carpatic. Fiecare parte a naţiunii trebuie să elaboreze un concept al autonomiei care i se potriveşte, maghiarii din Voivodina – autonomia pentru Voivodina, cei din Ucraina subcarpatică la fel, ardelenii la fel, autonomie teritorială pentru maghiarii în bloc din Secuime şi autonomie culturală pentru Partium şi pentru comunităţile de maghiari în diasporă. Iar Ungaria îi va sprijini”, a susţinut  Semjen Zsolt.

Apoi, la ”sesiunea de întrebări şi răspunsuri”, adjunctul lui Orban Viktor la conducerea guvernului de la Budapesta a mai adăugat, referindu-se tot la autonomia teritorială a maghiarilor din România: Când va fi autonomie în Secuime, nu vă pot da o dată exactă, dar suntem pe drumul cel bun. Dacă catalanii au avut nevoie de o sută de ani, şi noi vom avea o fărâmă de timp pentru a o obţine. Această autonomie se va realiza dacă vom avea o masă critică în favoarea ei, dar deocamdată suntem la faza respingerii ei de către majoritatea românească.” […]/ integral pe gandul.info

  • Jurnalul:

Prezent la Tuşnad, Vicepremierul Ungariei instigă la DESTRĂMAREA României

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a pledat vineri la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad pentru obţinerea autonomiei de către maghiarii din afara graniţelor, susţinând că fiecare comunitate de maghiari trebuie să-şi elaboreze conceptul de autonomie care i se potriveşte, iar Ungaria îl va sprijini.

‘Cert este faptul că fiecare parte a naţiunii trebuie să îşi elaboreze un concept de autonomie care să i se muleze perfect şi Ungaria, statul ungar, va sprijini conceptul de autonomie elaborat de naţiunea respectivă. Da, vom sprijini cu toate puterile acest concept de autonomie, putem arăta pildă în Uniunea Europeană şi putem spune că există deja exemple în UE pentru un anumit concept de autonomie şi, dacă există precedent, se poate şi pentru noi’, a afirmat Semjen Zsolt, potrivit traducerii oficiale, în cadrul dezbaterilor Universităţii de Vară Tusvanyos ce au avut ca temă ‘Părţile şi întregul – Masa rotundă a politicii naţionale’.

Vicepremierul ungar a spus că chestiunea autonomiei reprezintă ‘punctul nevralgic în ceea ce priveşte ţările urmaşe, succesoare’ şi a susţinut că autonomia nu este o descoperire maghiară sau o cerere extremă, ci un drept uman, chiar ‘regina drepturilor omului’.  […]/ integral pe jurnalul.ro

Preşedintele Partidului Popular Maghiar vrea o “Românie federală’

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Toro T. Tibor, a declarat azi că în Ardeal ţelul este crearea unui sistem de autonomii şi că formaţiunea pe care o reprezintă îşi imaginează ‘o Românie federală’. 

Toro T. Tibor a criticat UDMR pentru că nu a făcut nimic pentru politica naţională maghiară în ultimii 10-15 ani de când se află la guvernare şi a adăugat că alegerile prezidenţiale din România sunt extrem de importante şi reprezintă o ocazie pentru maghiari să îşi facă cunoscute solicitările şi să spună care sunt aşteptările lor de la statul român.

‘Să spunem, pentru loialitatea maghiarilor, ce trebuie să facă statul român pentru noi (…) Vom putea vorbi despre autonomie, despre drepturile colective. (…) Loialitatea se manifestă prin faptul că plătim dări, impozite, la modul mult mai serios decât românii şi avem aşteptări şi putem spune ce fel de Românie ne imaginăm noi. PPMT îşi imaginează o Românie federală, care acum este un subiect tabu, a susţinut Toro T. Tibor, citat de Agerpres. […]/ integral pe jurnalul.ro

Aflat într-o vizită neoficială în România, vicepremierul budapestan Semjen Zsolt va participa, sâmbătă seară, la ora 20, la Târgu Secuiesc, alături de primarul udemerist al localităţii, Bokor Tibor, la reinstalarea ilegală a celor două streaguri secuieşti îndepărtate în luna mai a.c. de la monumentul lui Gabor Aron din centrul municipiului, ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Braşov.

Printr-o autorizaţie solicitată de  Bokor Tibor şi de adjunctul său, din postura de şefi ai comisiei de urbanism a primăriei, şi aprobată imediat tot de ei, în calitate de primar şi viceprimar, cele două steaguri nu vor mai fi arborate însă la monumentul amintit, ci pe două catarge în faţa fostei cazărmi din localitate, situată nu departe de centrul urbei.

În cursul zilei de vineri, prefectul judeţului Covasna, Marius Popica, a anunţat că a atacat în contencios administrativ, la Tribunalul Covasna, autorizaţia pentru reinstalarea ilegală a celor două steaguri emisă de edilul Bokor, lucru pe care i l-a comunicat apoi, personal, şi acestuia. […]/ integral pe gandul.info

zolt

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Ungaria

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “update – Vicepremierul Ungariei sfideaza Romania. Guvernul de la Budapesta isi ASUMA AUTONOMIA TERITORIALA a maghiarilor din ARDEAL/ Toro Tibor vrea FEDERALIZARE/ Semjen Zsolt participa la ceremonii ilegale de AFISARE A STEAGULUI SECUIESC

  1. Când cu Visegradul elitist (15 februarie 1991, Vaclav Havel, Lech Walesa, Jozsef Antall), de neimaginat o evolutie atât de divergenta Ungaria-Polonia:
    http://www.europalibera.org/content/article/25470413.html
    http://www.tvp.info/16203346/orban-nie-chce-draznic-rosji-nie-mozemy-zapominac-o-interesach
    In a speech delivered near Baile Tusnad, part of neighboring Romania with large numbers of ethnic Hungarians, Viktor Orban pointed to Singapore, China, India, Russia and Turkey as examples of countries that he said were successful on a global scale while not being liberal: http://online.wsj.com/articles/hungary-puts-priority-on-national-interests-1406382469
    http://budapestbeacon.com/news-in-brief/hungary-pm-cancels-dc-leg-of-us-visit/

  2. Halucinant!
    Stie cineva sa-mi spuna daca avem presedinte si ministru de externe?
    Este obligatia lor sa exprime pozitii oficiale privind politica externa a Romaniei.
    Daca nu avem, este explicabila atitudinea acestor oficiali unguri.

  3. Asta-i respectul care ti-l dau hortistii. Cind am trecut granita acu o sapt. la hortisti ne-or coborit pe toti din microbuz ca sa ne vada c…Dle (POANTA)si dta. esti tratat asa cind treci pe la ei?

  4. Pingback: “Mandru ca-i roman”. Primele dovezi ale “nationalismului extrem”: PONTA L-A SCHIMBAT PE PREFECTUL HARGHITEI CARE ATACASE IN INSTANTA STEAGUL SECUIESC PENTRU A-L INLOCUI CU OMUL UDMR-ULUI - Recomandari
  5. Pingback: UDMR lanseaza OFENSIVA AUTONOMISTA alaturi de radicalii de la PCM/ “Indezirabilul” VONA GABOR vine in Romania la Tabara de vara SEPARATIST-SOVINA “EMI” de la Borzonț - Recomandari
  6. Pingback: MAREA BRITANIE SE “BALCANIZEAZA”? Scotia – aproape de INDEPENDENTA/ Autonomia TINUTULUI SECUIESC incalca flagrant CONSTITUTIA ROMANIEI. Proiectul UDMR – TEXTUL INTEGRAL - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare