UNGARIA ISI DA PE FATA REVIZIONISMUL. Orban vrea AUTONOMIE pentru toti etnicii maghiari din afara granitelor

11-05-2014 48 secunde Sublinieri

Victor_Orban

 Ungaria îşi va susţine drepturile în cadrul Uniunii Europene şi doreşte autonomie pentru etnicii maghiari care trăiesc în afara graniţelor sale, în Europa Centrală, inclusiv în Ucraina, a declarat sâmbătă premierul Viktor Orban, preluat de Reuters.

Viktor Orban, care a fost reales oficial de către parlament pentru un al doilea mandat consecutiv în urma alegerilor de luna trecută, a declarat că etnicii maghiari au sprijinit politicile sale de a uni naţiunea ‘peste frontiere’. Guvernul său anterior, aminteşte Reuters, acordase etnicilor maghiari din ţările vecine cetăţenie la scurt timp după preluarea mandatului în 2010. ‘Noi privim problema maghiară ca pe o problemă europeană’, a declarat Viktor Orban, citat de Reuters, în primul său discurs în faţa parlamentului de la realegerea sa.

‘Maghiarii din Bazinul Carpatic au dreptul la dublă cetăţenie, la drepturi comunitare şi, de asemenea, la autonomie‘, a precizat premierul Orban. Premierul a subliniat, de asemenea, sâmbătă, că problema etnicilor maghiari este deosebit de actuală din cauza situaţiei din ţara vecină, Ucraina, unde locuiesc aproximativ 200.000 de etnici maghiari, care au dreptul la cetăţenia ungară şi, de asemenea, la autoadministrare.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Ungaria

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “UNGARIA ISI DA PE FATA REVIZIONISMUL. Orban vrea AUTONOMIE pentru toti etnicii maghiari din afara granitelor

  1. Pentru cine are ochi sa vada – se contureaza un cleste ruso-maghiar in care va fi prinsa Romania. Ca in 40. Dar noi suntem ocupati, mai promite Dragnea un stadion, mai inauguram 2 km de autostrada, mai un circ cu nu stiu ce arestari spectaculoase, mai o mitocanie de-a lui Base… pana intr-o zi.

  2. Ungaria joaca o carte foarte periculoasa, incercand sa profite de o conjunctura foarte fierbinte, dar si foarte complicata.

    IN mintea mea nu concep , din perspectiva NATO, o Romanie-tampon dezechilibrata (inclusiv de probleme etnice) granita cu Ucraina in flacari sau, mai rau, granita cu Imperiul Rus.

    Problematic mi s-ar parea ca Romania sa NU fie in nicio alianta (NATO-UE sau EuroAsiatica), situatie in care o ‘cortina de fier’ pe Carpati ar putea fi propusa in carti.

    PS: citind blogul lui Valentin Stan iti vine sa plingi de mila Diplomatiei romanesti. Si probabil si a (psaudo)inteligence-ului. Si atunci, da, suntem la mila Domnului. Total.

  3. Sa vedem cine sta in spatele lui Orban:
    Viktor Orban la Moscova: “pisoiul lui Putin”?
    http://hungarianspectrum.wordpress.com/2013/02/01/viktor-orban-in-moscow-putins-new-little-kitten/
    15.01.14 in plina criza in Ucraina, Putin a promis Ungariei un imprumut de 14 miliarde dolari,
    3.03.14 Orban spune ca Ungaria nu este parte in conflictul dintre Rusia si Ucraina
    25.03.14 Ungaria se opune sanctiunilor economice asupra Rusiei

    Rusia este specialista in crearea problemelor interetnice, dupa cum s-a vazut si in Ucraina. Nu am nici o indoiala ca se va folosi de unguri ca sa de creeze probleme interne si sa ne dezbine.

  4. Pingback: Premierul maghiar ORBAN ridica STEAGUL DE LUPTA PENTRU AUTONOMIE. Ilie Serbanescu: ROMANIA VA FI DEZMEMBRATA SI IMPARTITA! [VIDEO]/ Semi-conflict diplomatic intre UNGARIA si UCRAINA pe tema AUTONOMIEI maghiarilor din Transcarpatia - Recomandari
  5. Pingback: VIKTOR ORBAN CONDUCE DIRECT SI PE FATA UDMR, INCLUSIV IN “PROBLEME DE POLITICA INTERNA” ROMANESTI! Intr-un tarziu, MAE roman reactioneaza: DECLARATIA PREMIERULUI UNGAR DESPRE AUTONOMIA TERITORIALA – INACCEPTABILA - Recomandari
  6. Pingback: Candidatii la presedintia României între STERGEREA IDENTITATII NATIONALE SI RELIGIOASE, circul diversionist de mahala si SFIDAREA NESIMTITA A ADEVARATELOR TEME SI PROBLEME ALE POPORULUI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare