Patriarhia Romana si Ministerul Educatiei au incheiat un PROTOCOL “SECRET” privind PREDAREA RELIGIEI in cultul ortodox. Inca un prilej pentru ASUR sa sara (pe) calul “INDOCTRINARII RELIGIOASE MASIVE”

30-05-2014 3 minute Sublinieri

protocol-bor-edu

Joi, 29 mai 2014, Patriarhia Română, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Secretariatul de Stat pentru Culte au încheiat Protocolul cu privire la predarea disciplinei religie – cultul ortodox în învăţământul preuniversitar şi la organizarea învăţământului teologic ortodox preuniversitar şi universitar.

Documentul a fost semnat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, domnul Remus Pricopie, Ministrul Educaţiei Naţionale, domnul Mihnea Cosmin Costoiu, Ministrul delegat pentru Învățământul Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică şi domnul Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte.

Protocolul are la bază principiul autonomiei cultelor religioase prevăzut prin Constituţia României (art. 29), Legea privind libertatea de conştiinţă şi libertatea religioasă (489/2006) şi Statutul pentru funcţionarea şi Organizarea Bisericii Ortodoxe Române şi principiul autonomiei universitare stipulat prin Legea Educţiei Naţionale (1/2011).

Cele trei instituţii constată necesitatea completării şi actualizării protocoalelor similare în vigoare prin includerea experienţei dobândite şi a noilor prevederi legale pentru creşterea calităţii procesului educaţional de formare a personalului necesar Bisericii Ortodoxe Române în diferite domenii de activitate (pastoral-liturgic, educaţie, asistenţă socială etc.)

Protocolul stabileşte cadrul cooperării dintre Patriarhia Română, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Secretariatul de Stat pentru Culte în ceea ce priveşte învăţământul religios public (cultul ortodox), învăţământul teologic preuniversitar şi universitar cu scopul îmbunătăţirii calităţii procesului educaţional prin asumarea coresponsabilităţii şi competenţelor specifice fiecărei instituţii semnatare.

Patriarhia Română apreciază eforturile Ministerului Educaţiei Naţionale în ceea ce priveşte creşterea calităţii învăţământului românesc, promovarea competiţiei şi a competitivităţii pe plan naţional şi internaţional.

Patriarhia Romana, Ministerul Educatiei Nationale si Secretariatul de Stat pentru Culte au incheiat joi, 29 mai, un protocol cu privire la predarea disciplinei religie-cultul ortodox in invatamantul preuniversitar si la organizarea invatamantului teologic ortodox preuniversitar si universitar, potrivit unui comunicat postat joi seara pe site-ul agentiei de stiri a Patriarhiei.

Protocolul nu a fost facut public de nici una dintre cele trei parti.

Potrivit sursei citate, protocolul stabileste cadrul cooperarii dintre cele trei institutii “in scopul imbunatatirii calitatii procesului educational prin asumarea coresponsabilitatii si competentelor specifice fiecarei institutii semnatare”, se arata in comunicat fara alte detalii. Pana la publicarea acestei stiri, Ministerul nu a publicat pe site nici protocolul si nici un comunicat de presa in acest sens. Contactati de HotNews.ro, oficialii Ministerului Educatiei au promis ca vor publica documentele in cursul acestei zile.

Contactat de HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica, a declarat ca “s-au facut declaratii, ca nu poate oferi mai multe detalii decat in comunicatul de presa si ca documentul nu poate fi facut public”.

HotNews.ro a solicitat informatii suplimentare atat la Ministerul Educatiei cat si la Secretariatul de Stat pentru Culte si vom reveni imediat ce vom primi raspunsuri.

UPDATE Ora 18.50:

Ministerul Educatiei a facut precizari intr-un comunicat de presa, fara a face insa public continutul Protocolului:

Comunicatul Ministerului:

Ministerul Educatiei Nationale, Patriarhia Romana si Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat joi, 29 mai, un protocol de colaborare care vizeaza predarea disciplinei religie – cultul ortodox in invatamantul preuniversitar si organizarea invatamantului teologic ortodox preuniversitar si universitar.

Protocolul stipuleaza ca unitatile de invatamant preuniversitar au obligatia legala de a asigura respectarea convingerilor, a valorilor si a simbolurilor religioase. Programele scolare pentru disciplina religie – cultul ortodox sunt elaborate de catre Ministerul Educatiei Nationale in colaborare cu Patriarhia Romana si cu Secretariatul de Stat pentru Culte si sunt aprobate potrivit legii. Manualele de religie – cultul ortodox sunt avizate de Patriarhia Romana si se aproba conform legii.

In vederea perfectionarii actului educational si pentru o implementare eficienta a cooperarii in domeniul invatamantului religios si teologic ortodox preuniversitar, Protocolul stabileste ca Ministerul Educatiei Nationale/inspectoratele scolare judetene/Inspectoratul Scolar al municipiului Bucuresti, pe de o parte, si Patriarhia Romana/centrele eparhiale, pe de alta parte, isi vor comunica reciproc, semestrial si ori de cate ori este nevoie, rapoarte de evaluare proprie asupra aspectelor reglementate de prezentul protocol, cu propuneri de imbunatatire a invatamantului religios si teologic ortodox preuniversitar.Reprezentantii Patriarhiei Romane/ai centrelor eparhiale pot participa cu statut de invitat la activitatile de inspectie scolara. Un alt aspect reglementat de prezentul acord il reprezinta incadrarea personalului didactic pe catedre de religie – cultul ortodox in unitati de invatamant preuniversitar. Astfel, incadrarea se face cu avizul scris al chiriarhului (binecuvantare), iar retragerea motivata a acestui aviz duce la incetarea de drept a contractului individual de munca, conform legislatiei in vigoare.

Facultatile de teologie ortodoxa si departamentele de teologie ortodoxa (din cadrul altor facultati cu domenii inrudite) se infiinteaza, se restructureaza in alte forme de invatamant superior, isi restrang activitatea sau intra in lichidare potrivit prevederilor legale in vigoare. Aceste modificari se fac la solicitarea chiriarhului, aprobata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si de Senatul universitatii, cu respectarea autonomiei universitare. 

Necesarul de scolarizare pentru anul I, specializarea Teologie Pastorala, este stabilit anual de catre Patriarhia Romana si se comunica Ministerului Educatiei Nationale. Necesarul de scolarizare pentru celelalte specializari este stabilit, de comun acord, de Patriarhia Romana si institutiile de invatamant superior, in limita cifrei de scolarizare aprobata de Guvern.

Inscrierea la facultatile de teologie ortodoxa se face pe baza avizului scris (binecuvantarii) al chiriarhului. Admiterea in aceste facultati si durata studiilor vor respecta reglementarile din invatamantul superior de stat, cu pastrarea specificului bisericesc, care presupune ca durata specializarii Teologie Pastorala, pentru studii universitare de licenta, sa fie de patru ani. Retragerea avizului se aplica studentilor care se fac vinovati de abateri grave de la morala si doctrina cultului, dupa consultarea consiliului facultatii de teologie. In aceste situatii, exmatricularea studentilor va fi pusa in aplicare de catre conducerea universitatilor. Ocuparea unui post didactic in cadrul unei facultati sau departament de teologie ortodoxa se face cu avizul scris al chiriarhului.

Cadrul legislativ pe care se fundamenteaza protocolul este format din Constitutia Romaniei, Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011, Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor, Legea 53/2003 – Codul Muncii, Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, Hotararea Guvernului nr. 185/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale.

UPDATE Ora 19.40: Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) solicita Ministerului Educatiei “sa faca public, de urgenta, continutul protocolului incheiat cu Biserica Ortodoxa Romana” si isi exprima “extrema preocupare privind maniera in care BOR primeste noi drepturi de imixtiune in sistemul de invatamint”.

Intr-o declaratie remisa redactiei, presedintele ASUR, Alexandru Toma Patrascu, denunta faptul ca “in scolile din Romania, sub privirile ingaduitoare ale autoritatilor, se practica o indoctrinare religioasa masiva” si sustine ca “imixtiunea Bisericii Ortodoxe in scolile publice trebuie sa inceteze”. 

Citeste integral reactia ASUR cu privire la protocolul BOR – MEN:

Imixtiunea Bisericii Ortodoxe in scolile publice trebuie sa inceteze! Nu a fost suficienta numirea de preoti ortodocsi, direct subordonati BOR, drept inspectori scolari de religie, acum in scoli vor avea acces nestingerit preotii centrelor eparhiale, desi acesti nu au nici o legatura cu structura Ministerului Educatiei! Care este rostul unui astfel de protocol, care este rostul garantarii unui acces nestingherit al reprezentantilor BOR in unitatile de invatamint? De ce in scolile publice autoritatea statului este subordonata autoritatii bisericesti?

Solicitam Ministerului Educatiei sa faca public, de urgenta, continutul protocolului incheiat cu Biserica Ortodoxa Romana si ne exprimam extrema preocupare privind maniera in care BOR primeste noi drepturi de imixtiune in sistemul de invatamint.

In scolile din Romania, sub privirile ingaduitoare ale autoritatilor, se practica o indoctrinare religioasa masiva. Cine conduce tara? Guvernul sau Biserica Ortodoxa?


Categorii

1. DIVERSE, Educatie, Patriarhul Daniel, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Patriarhia Romana si Ministerul Educatiei au incheiat un PROTOCOL “SECRET” privind PREDAREA RELIGIEI in cultul ortodox. Inca un prilej pentru ASUR sa sara (pe) calul “INDOCTRINARII RELIGIOASE MASIVE”

  1. Urmeaza noptile albe la ASUR… ce-o sa mai fie acuma, ca au primit apa la moara. Toata vara o sa rumege la asta si o scuipe iara ceva la toamna.
    Am inteles ca ni se pregatesc si niscaiva manuale de educatie sexuala pentru copiii nostri, incepand din urmatorul an scolar.

    Ar trebui sa punem umar la umar, banut la banut si sa facem peste noapte scoli ortodoxe private in toate colturile tarii. Vin vremuri grele. Stim asta, si totusi…. tare pasivi stam.

  2. Ce repede i-au sunat aia de la hotnews pe asur-isti…”Baieti, dati repede un comunicat, ceva”…Arde pielea pe ei…

  3. @ Mihai Nicolescu:

    Pai nu se pune problema asa, de vreme ce toti au (fac parte din) aceleasi servicii…

  4. Eu nu vad, personal, absolut nici o “anormalitate” in semnarea acestui “protocol” intre Patriarhia Romana si respectiv celelelalte doua institutii ale statului.
    Ba mai mult decat atat, consider ca Patriarhia a facut rau ca nu a semnat un astfel de “protocol” pana acum…! Insa este bine ca le-a venit celor de la Patriarhie “ideea” asta ca macar pentru viitor sa “reglementeze” mult mai clar si bine detaliat CUM trebuie sa se faca “educatia religoasa crestina” in scolile publice romanesti.
    Cel mai mult imi place ideea si reglementarea ca toti viitorii “profesori” de Religie Crestina Ortodoxa sa fie direct subordonati si numiti si verificati de catre IERARHII Bisericii Ortodoxe! Lucrul acesta il consider cel mai important si mai BINE GANDIT dintre toate!
    Si iata pentru ce spun asta: Acum cativa ani ma aflam (intr-un weekend…) intr-un sat din Moldova la un Parinte, in Parohia sa. Si, Duminica, dupa ce am mers la Liturghie la Biserica, Parintele mi-a spus ca va veni un profesor de Religie Ortodoxa ca sa mergem impreuna undeva…
    Am fost impreuna in acel loc, am facut cunostiinta cu “Profesorul” de Religie, mi s-a parut foarte amabil, era cam de varsta mea, am schimat cateva vorbe, am discutat lucruri “mondene”, dar nu despre Doctrina Ortodoxa, si mi-am luat ramas bun de la el, ramanand cu o impresie “frumoasa” despre acest om.
    Cand m-am intors la Casa Parohiala a Parintelui, acesta mi-a spus: “Ei ce parere ti-a facut Domnul “Profesor” de Religie?”, la care i-am raspuns: “Ce parere sa-mi faca Parinte?…Una “buna si frumoasa!”, la care Parintele adauga: “Dar stii ca el, acest profesor NU CREDE DELOC in “Personalitatea lui Dumnezeu” si ca el nu admite ca Dumnezeu este PERSOANA, si ca fiecare IPOSTAS al Sfintei Treimi este PERSOANA DUMNEZEIASCA? Si uite ca acest “Profesor” de Religie Crestina ortodoxa, care este aproape “semignostic”, PREDA totusi, Religia Ortodoxa la copii, la scoala…!” Am ramas inmarmurit de ceea ce am auzit din gura Parintelui…
    Si l-am intrebat pe Parintele: “Dar de unde stiti asta Sfintia Voastra?”, la care Parintele mi-a raspuns: “Chiar el, acest Profesor de Religie, mi-a spus ca NU CREDE in PERSONALITATEA IPOSTASURILOR DIVINE ale Sfintei Treimi, intr-o discutie pe care am avut-o cu el in trecut…!”, la care a mai adaugat ca “Profesorasul” de Religie i-a spus ca el crede ca Dumnezeu este DOAR O FORTA IMPERSONALA care tine toate in fiinta!

    Si atunci IATA de ce este nu numai NORMAL, ci chiar si NECESAR, ca toti Profesorii de Religie SA FIE VERIFICATI de catre IERARHUL Locului cu privire la ACURATETEA si “PURITATEA” doctrinei Crestine Ortodoxe pe care ei va trebui sa o predea copiilor! Fiindca exista RISCUL ca BISERICA sa invete UNA in Locasurile de Cult, iar unii dintre Profesorii de Religie sa-i INVETE pe copii o Doctrina FOARTE PUTIN asemanatoare cu Doctrina OFICIALA A Bisericii Ortodoxe!
    Este inadmisibil ca Profesorii de Religie Crestina Ortodoxa, sa Predea Religia FARA ca ei SA FIE ferm “convinsi” si “patrunsi” si “INTEMEIATI” si “LAMURITI” pentru totdeauna de VALOAREA TEZAURULUI de ADEVAR pe care il transmit copiilor..!
    De asemenea este FOARTE BINE GANDITA ideea cu posibilitatea INSPECTARII Profesorilor de Religiei de catre Preoti sau chiar de catre Ierarhi, tocmai pentru a se verifica “normalitatea” actului eductional al Predarii Religiei…!
    Ma intreba asa in sinea mea: “Este OARE POSIBIL” ca sa fie reglementata practicarea SPORTURILOR doar de catre “intelectuali” din Minmisterul Invatamantului, DAR CARE NICIODATA NU AU PRACTICAT vreun SPORT in viata lor?!
    Si tot asa ma intreb: “Oare CINE ESTE MAI IN MASURA, sa stabileasca si reglementeze CUM TREBUIE Predata Religia Crestina Ortodoxa? Oare “intelectuali”, care ca si “profesorasul de religie amintit mai sus” NU CRED in ORTODOXIE, sau au o VAGA si CONFUZA si SLABA si chiar ERETICA viziune si conceptie si cunoastere a ORRTODOXIEI, sau din contra PASTORII care DUC crestinii pe DRUMUL catre Imparatia lui Hristos in care Cred, si pe care il Propovaduiesc in lume??!!”
    Prin urmare GASESC ca este BINEVENITA si chiar foarte IMPORTANTA implicarea aceasta a Patriarhiei in PREDAREA Religiei in Scoli! Practic predarea “Religiei Crestine Ortodoxe” este supervizata de CEI CARE nu numain ca o propovaduiesc public, ba chiar o TRAIESC, fiindca Preotii nu numai ca CRED in Crestinism CI TRAIESC si fizic si mai ales spiritual DIN CRESTINISM!

    Cat priveste “oripilarea” celor de la ASUR, ne doare in cot de “preocuparea lor”…
    Apropo sunt foarte curios sa stiu cati dintre membrii acestei organizatii umanist-ateiste au familie si au copii?!
    Ar fi oarecum normal si firesc ca sa fie preocupati de “soarta” educatie copiilor DOAR acei cetateni pe care ii priveste direct acest lucru si anume PARINTII care au copii…
    Si inca ceva, chiar daca ar avea copii si ei, totusi VOCEA LOR si “preocuparea” lor, a celor de la ASUR, trebuie luata in “considerare” in raport cu “procentul” numarului de cetateni care le impartasesc viziune lor ATEISTA despre lume, viata, si educatie…
    Si tot asa VIZIUNEA si VOCEA si GRIJA si VOINTA MARII majoritati a cetatenilor romani care au familie si copii si care sunt crestini ORTODOCSI in tara asta (“majoritate” care este si reprezinta ca procent de ADEPTI dintre cetatenii romani care au familie si copii, o “veritabila UNANIMITATE” de VIZIUNE si VOINTA…in Romania) TREBUIE LUATA in considerare TOT dupa “valoarea” si “impactul” PROCENTULUI sustinatorilor si adeptilor ei…

    Asa cum am spus si alta data, “domnii” acestia ANTIcrestini de la ASUR au o posibilitate foarte simpla si “pragmatica”, ca sa scape de “cosmarul” si “spasmele” si “obsesia” si “psihoza aceasta FRENETICA” de a stii ca BISERICA poate sa le “educe” copii in Doctrina Crestinismului Ortodox, si anume sa faca “o cerere la Directiunile” Scolilor unde le invata copii si sa spuna ca ei, ca parinti, NU DORESC ca copii lor sa invete Religia Ortodoxa, fiindca asa sunt “principiile lor” si convingerile lor, si ei AU DREPTUL ca sa isi creasca copii conform viziunii si convingerilor lor umaniste, ateiste etc.
    Si uite asa AR SCAPA pentru totdeauna de GRIJA aceasta care le “macina” sufletul si s-ar ELIBERA de “intristarea” pe care le-o provoaca in suflet (adica in psihic, ca am uitat ca ei nu cred nici macar in existenta sufletului…) GANDUL ca Biserica Crestina Ortodoxa are un impact asa de mare in a-i invata pe copii CRESTINISMUL!

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti si de smintitii acestia!
    AMIN! Hristos S-a Inaltat!

  5. Am intrat de curiozitate pe site-ul celor de la ASUR, si am accesat rubrica “Intalnirile Umanistilor”.
    Cand am citit pasajul acesta:

    “…ASUR organizează periodic întâlniri între umaniștii din România. În cadrul acestor reuniuni, umaniștii au ocazia să socializeze, să se bucure de prezența unor oameni cu valori de viață asemănătoare și să învețe lucruri interesante unii de la ceilalți.
    În 2010, am organizat întâlniri în Iași, Târgoviște, Cluj-Napoca, Sibiu, Slatina, Timișoara și București.
    Ulterior, umaniștii din Timișoara și Iași au început să se întâlnească periodic, pentru a se cunoaște și pentru a discuta informal despre umanism, secularism, despre ce se mai întâmplă în România şi mai ales despre ce proiecte pot dezvolta împreună pentru a îmbunătăţi situaţia actuală.
    În București, începând cu luna septembrie 2010, ASUR organizează perioadic ”Cafeneaua umaniștilor” – la care pot participa oameni cu vederi umaniste, dornici de cunoaștere. În cadrul acestor întâlniri se dezbat idei de proiecte menite să încurajeze gândirea critică și să contribuie la popularizarea științei…”

    Pur si simplu AM AVUT IMPRESIA ca citesc despre “intalnirile iluministilor din timpul premergator Revolutiei Franceze…”. Parca este acelasi “stil” si acelasi “duh”, respectiv acelasi “calapod” de gandire si exprimare…

    Oare ce s-ar intampla daca un viitor “GUVERN” al Romaniei ar fi compus EXCLUSIV si IN TOTALITATE numai din “liberi cugetatori”, “umanisti”, “secularisti”, “atei” si “open-mind”, asa cum sunt cei de la ASUR?

    Oare un astfel de “guvern” VA INCEPE inca o PERSECUTIE de masa asupra Bisericii Crestine asa cum s-a intamplat in timpul Revolutiei Franceze cu populatia Crestina din VANDEEA?!, sau asa cum s-a intamplat in timpul Revolutiei BOLSEVICE in Rusia sau chiar in tara noastra?!

    Oare NU AM VAZUT de ce au fost capabili in istorie astfel de ATEI secularisti, atunci cand au ajuns sa preia puterea in diferite state ale lumii?!
    Oare chiar atat de repede PUTEM UITA noi romanii, GROZAVIILE si ORORILE pe care ATEII si UMANISTII “comunisti” le-au provocat si savarsit in Romania in timpul comunismului…?!

    Oare pot uita ROMANII din Bucuresti si Timisoara si din toata tara cum S-A STRIGAT din toate puterile de catre Revolutionarii din Decembrie 1989: “EXISTA DUMNZEU !!!” ?

    Si atunci ma intreb, de ce oare este atat de PASIVA societatea romaneasca incat NU CONDAMNA public o organizatie care incearca sa READUCA in tara asta CRESTINA tocmai “ideile” si viziunea despre lume si viata pe care le-au avut CRIMINALII liberi cugetatori si ATEI care au OMORAT ZECI DE MII DE romani nevinovati la “PITESTI” si LA “CANALUL Dunare – Marea Neagra” si in alte PUSCARII, pentru simplu fapt ca acesti romani CREDEAU IN DUMNEZEU?!

    O astfel de Oragnizatie secularist-umanista, si care in fons este ATEISTA, si promovatoare a unei filosofii DUSMANE Religiei Crestine, NU SE DEOSEBESTE in esenta, CU NIMIC fata de organizatiile extremiste din tarile musulmane, fiindca scopul ultim al acestei organizatii ateiste este ca si al celor extremiste din tarile musulmane, respectiv DISTRUGEREA Crestinismului chiar cu puterea fortei armate, daca bine inteles ar avea o astfel de posibilitate!

    Si iarasi ma intreb CAND AU UCIS Oamenii Bisericii pe cei care nu le-au impartasit viziunea Crestina? Cand si unde au ucis vreodata PREOTII Crestini Ortodocsi pe necredinciosi, sau pe necrestini, asa dupa cum au facut COMUNISTII ATEI sau Revolutionarii ilumisti francezi atei, cu crestinii si Clericii crestini din Franta sau cum au facut bolsevicii in Rusia??
    EVIDENT CA NICIODATA! Fiindca Crestinismul INTERZICE sa-ti omori vrajmasul, ba din contra iti CERE si IMPUNE sa-l iubesti, ceea ce umanistii NU VOR FI niciodata capabili de un asmenea gest nobil si inaltator…!

    Dar cu toate acestea, nemernicii acestia ISI CER MEREU DREPTURILE..!
    Care …”drepturi”, acelea de a ajunge sa ANIHILEZE prin forta pe cei care CRED in IISUS HRISTOS, asa cum au facut-o “predecesorii lor” tot ATEI si UMANISTI din Franta si Rusia?!

    Sa dea Bunul Dumnezeu ca Romanii IN VECI sa nu se mai lase “prostiti” de “vraja” conceptiei umaniste, fiindca au GUSTAT pe propria piele CAT RAU a facut romanilor in trecut si pe pamantul tarii acesteia o astfel de conceptie SECULARIST-ATEISTA!

    Poate insa acsti umanisti – atei, mizeaza pe faptul ca Romanii AU UITAT de “prezenta” ideilor ateiste in viata societatii si daca sunt “REAMBALATE” in formulari mult mai suple si cizelate, aceste idei pot fi REPUSE in circulatie in MASA in societatea romaneasca, astfel incat SA FIE ADOPTATE si INSUSITE de un numar cat mai mare de romani!
    Numai ca PAMANTUL Romaniei ESTE INCA “umed” si “patat” de sangele martiric al celor care au MURIT in Revolutia din Decembrie CREZAND IN DUMNEZEU si luptand pentru ELIBERAREA de jugul asupritor al ideologiei ATEISTE…!

    NU! Pur si simplu Romanii NU POT UITA atat de repede cat de VENINOASA este conceptia umanist-ateista pentru sufletele lor si inimile lor!
    Nu mai merita nici o atentie o astfel de “filosofie” de viata ateist-umanista”, asa cum o propun si imbie societatii romanesti membrii si reprezentantii acestei organizatii “ASUR”, dupa cum PROPAGANDISTII COMUNISTII o propuneau cu o retorica agresiva romanilor in trecut apropiat!
    Motivul pentru care NU MAI MERITA “bagata in seama” o astfel de “filosofie” umanist-ateista este acela ca FACE NOTA atat de DISCORDANTA cu TOT TRECUTUL CRESTIN al Romanilor si cu toata DEMNITATEA LOR CRESTINA pe care au avut-o in tot timpul istoriei! Si anume face nota siscordanta cu TOT PEISAJUL “crsetin” care IMPODOBESTE Romania in toate colturile ei, incepand cu Bisericile si Manatirile din Bucovina si Moldova, si terminand cu urmele istorice ale martirajelor suferite de crestinii antici din Dobrogea si alte zone ale tarii!
    Cu acest PEISAJ si “TON” si “PARTITURA CRESTINA” pe care o OFERA romanilor de azi TRECUTUL stramosilor lor, face nota “discordanta” acest “muget” hidos si animalic, al acestei filosofii ateiste…!
    Pur si simplu viziunea umanista a celor de la ASUR este ACCEASI “ciorba OTRAVITA si TOXICA de idei ucigase de minte si suflet”, pe care o ofereau lumii ideologii marxisti ai veacului trecut, numai ca acum este REINCALZITA si repusa in circulatie de catre “neoideologii” umanisti de la ASUR!

    MULTI romani au “murit” sufleteste in trecut cand au gustat din hrana aceasta ideologica OTRAVITA si au ajuns “CARALEI reeducati” si UCIGASI DE FRATI, si TRADATORI de tara si VANZATORI de parinti…
    Macar copii nostri SA NU REPETE aceasta gresala cumplita, si sa se fereasca de primirea acestei “ideologii MORTALE” si distrugatoaare pentru sufletul lor…
    Sa-i PAZIM pe copii nostri de aceasta LEPRA IDEOLOGICA si “apa a mortii” si SA-i ajutam SA SE ADAPE DIN “APA VIETII” care este HRISTOS IISUS – DUMNEZEUL stramosilor lor!
    AMIN!

    Hristos S-a Inaltat!

  6. “Lucrul ăsta se întâmplă pentru toate cultele, într-o formă sau alta. Parctic, acum s-a adus în actualitate acest lucru şi s-a pus în acord cu legislaţia. Protocolul a fost semnat de către cele trei instituţii, respectiv Biserica Ortodoxă Română, Secretariatul pentru Culte şi Ministerul Educaţiei. Nu-i vorba de un amestec al Bisericii în actul de învăţământ, dar aşa cum învăţământul medical se face în parteneriat cu spitalele şi cu Ministerul Sănătăţii, învăţământul militar se face în parteneriat, şi există prevederi specifice pentru învăţământul militar, în colaborare cu Ministerul Apărării sau cu Ministerul de Interne, după caz, este absolut normal ca şi alte tipuri de învăţământ specific, de exemplu, Facultăţile de Teologie, în momentul în care reglementezi un anumit lucru să ţii cont de specificul acestei specializări”, a afirmat ministrul.

    http://www.mediafax.ro/social/pricopie-avizul-bisericii-pentru-profesorii-de-religie-nu-constituie-un-amestec-in-invatamant-12670135

  7. Preoţii de la catedră au doi „şefi“ Pe de altă parte, teologii susţin că această dublă subordonare e o prevedere veche, stabilită şi în legea cultelor, şi care se aplică la fel pentru toate cultele. „Cei care predau se supun şi ministerului, ca angaţi în instituţii de stat, dar şi cultului pe care îl reprezintă, din punct de vedere moral. Binecuvântarea chiriarhului exista şi până acum şi e firesc să decidă înlocuirea dacă un profesor de religie nu respectă normele“, explică teologul Radu Preda, blogger adevarul.ro. Şi preotul Eugen Tănăsescu, blogger adevarul.ro, spune că drepturile se aplică tuturor cultelor din România şi „pot încheia şi ei astfel de protocoale“. Însă ambii admit că documentul are caracter public şi nu ar trebui ţinut secret, invocând „stângăcia“ oficialilor. Şi reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au venit ieri cu clarificări pe marginea protocolului, anunţând că cel mai probabil săptămâna aceasta va fi făcut public de Ministerul Educaţiei. „A fost necesar pentru că religia trebuie să fie predată din ce în ce mai bine. De exemplu, avizul pentru manuale a fost necesar pentru a evita apariţia pe piaţă de manuale cu greşeli scoase de diferite edituri“, a declarat purtătorul de cuvânt Constantin Stoica, la DIGI24. Însă specialistul în educaţie Marian Staş, blogger adevarul.ro, consideră că „protocolul, în loc să limiteze influenţa BOR în şcoli, este o ignorare flagrantă de către statul român a unei recomandări formulate de Adunarea Parlamentară a CE, care respinge orice formă prozelitistă de predare a religiei, ceea ce se întâmplă acum în şcolile publice din România“. (Ioana Nicolescu)
    http://adevarul.ro/news/eveniment/religia-scoli-protocol-secret-stat-biserica-1_538b663e0d133766a834588a/index.html

  8. Pingback: PSIHOZA “PROTOCOLULUI”: SECULARISM VS ORTODOXIE IN SCOLI. Un raspuns ortodox ofensivei anticrestine - Recomandari
  9. Pingback: Gabriel Liiceanu deranjat de …”Razboi intru Cuvant” la o DEZBATERE DESPRE RELIGIA IN SCOLI. Acuze: obscurantism, rafuiala cu intelectualii, implicare in “liniile politice” ale societatii - Recomandari
  10. Pingback: Lovitura grava data de CURTEA CONSTITUTIONALA predarii religiei in scoala: a decis ca PARINTII TREBUIE SA DEPUNA O CERERE SPECIALA PENTRU INSCRIEREA COPIIILOR LA ORA DE RELIGIE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare