RAZBOIUL IMPOTRIVA SARACILOR. Orasele americane care INTERZIC donarea de alimente catre cei fara adopst si TEPUSELE de metal din Marea Britanie

11-06-2014 1 minut Sublinieri

tepuse_anti_homeless

În multe din oraşele lumii, persoanele de adăpost au parte nu doar de stigmatizare şi greutăţile unei vieţi precare, ci şi de un climat ostil alimentat de autorităţi. Dacă, de pildă, la Budapesta, persoanele fără adăpost sunt în afara legii, iar legea deşeurilor le interzice să adune de pe stradă obiecte voluminoase aruncate de alţi locuitori, mai nou, 33 de oraşe americane au interzis cetăţenilor să ofere mâncare oamenilor străzii. Cei care donează alimente nevoiaşilor sunt ameninţaţi cu amenzi sau chiar cu închisoare.

Autorităţile din cele 33 de oraşe, printre care se numără Daytona Beach, Florida; Raleigh, N.C.; Myrtle Beach, S.C.; şi Birmingham, Alabama au decis să pedepsească persoanele care îşi ajută semenii defavorizaţi, fără a propune însă o soluţie alternativă la problema oamenilor străzii. Potrivit unui articol de pe NBC, Debbie şi Chico Jimenez au primit o amendă în valoare de 2.000 de dolari pentru că au oferit hrană unor persoane fără adăpost în parcul central din Daytona Beach. Cei doi au refuzat să plătească amenda, însă acest tip de măsuri câştigă din ce în ce mai mult teren, scoţând la iveală un conflict major între viziuni, căruia îi cad victime persoanele deja vulnerabile. Dacă soţii Jimenez, împreună cu alţi locuitori ai oraşului, susţin că administraţia are obligaţia de a oferi ocazional mese oamenilor străzii şi că aceştia din urmă au dreptul să folosească parcurile comunităţii, la fel ca oricare alt cetăţean, municipalitatea susţine că oferirea hranei către aceşti oameni amplifică problema oamenilor fără adăpost, iar prezenţa lor în parcuri îi sperie pe alţi locuitori. 

În oraşul Hayward, California, de pildă, cei care îşi doresc să le ofere mâncare oamenilor străzii trebuie mai întâi să obţină permisiunea din partea departamentului de sănătate publică. Acesta trebuie să testeze în prealabil dacă hrana oferită este de bună calitate şi corespunde criteriilor de siguranţă. Dacă alimentele întrunesc aceste condiţii, donatorii pot primi un permis prin care pot oferi, legal, hrană nevoiaşilor, însă doar în anumite zile şi perioade ale lunii.

Michael Stoops, director al organizaţiei National Coalition for the Homeless, spune că “Oamenii străzii sunt vizibili peste tot în oraşele Americii. Administraţiile sunt de părere că, dacă nu le mai oferă acestora hrană, ei vor pleca. Însă, desigur, nu se întâmplă asta. Vrem ca administraţiile să înceteze această practică. Susţinem dreptul oamenilor de a-şi împărţi mâncarea cu semenii lor.”

Sursa: AATP.org

O măsură draconică împotriva oamenilor străzii a pus pe jar Anglia! La intrarea într-un imobil din Londra au fost instalate ţepuşe de metal pentru a îi împiedica pe cei fără adăpost să doarmă pe preşul din faţa clădirii.

Locuitorii din blocul respectiv susţin că nici măcar nu au fost consultaţi în această privinţă, iar ţepuşele au apărut peste noapte.

Primarul Londrei, Boris Johnson, a criticat măsura şi a cerut ridicarea ţepelor după ce, pe biroul edilului, a ajuns o petiţie semnată de 40 de mii de oameni.  Numărul oamenilor străzii din Marea Britanie a crescut cu 37 la sută în ultimii patru ani.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “RAZBOIUL IMPOTRIVA SARACILOR. Orasele americane care INTERZIC donarea de alimente catre cei fara adopst si TEPUSELE de metal din Marea Britanie

  1. Pai in statiile de metrou, in Bucuresti, nu se aude din 3 in 3 minute o voce care ne invata sa nu INCURAJAM cersetoria, pentru ca AVEM DREPTUL LA O CALATORIE CIVILIZATA si ne vorbeste despre “foloase necuvenite”??
    De unde o sti tanti Aglaie din difuzor ce li se CUVINE acelora (pe care-i baga intr-o oala mare, pe care ar cam pune-o pe foc) si ce inseamna calatoria aceea civilizata”, la care am dreptul? Daca am DREPTUL, atunci sa ma lase sa ALEG, nu? Altfel, nu mai e drept, e obligatie…

  2. … In alte cuvinte, daca il vezi pe Hristos pe strada flamind, intoarce-i spatele, altfel risti daune materiale sau chiar intemnitarea.

  3. Logica neo-liberala: nu mai ai casa inseamna ca nu mai ai nici un venit. Nu mai ai un venit pentru ca nu mai ai de munca. Deci nu platesti taxe catre stat. Atunci devii inutil! Si deci trebuie sa mori. Pentru ca asta inseamna interzicerea datului de pomana, alungarea amaritilor fara casa din locurile unde s-ar putea incalzi, etc.

    Interesanta societatea care se prefigureaza, daca stai sa te uiti la ce se vintura prin mainstream-ul occidental si nu numai:
    – copiii nenascuti pot fi omoriti
    – dar si copiii nascuti ar trebui sa fie omoriti daca parinti n-au chef de ei.
    – daca esti batrin trebuie sau sa muncesti pina mori sau daca nu mai poti trebuie sa mori pur si simplu
    – daca esti bolnav de o boala incurabila sau mai putin incurabila trebuie sa mori mai repede.
    – daca calificarea ta nu este una de care marile corporatii au nevoie pe piata sau nu te transformi peste noapte din inginer constructor in avocat atunci n-ai decit sa mori de foame.O meriti, nu te-ai re-calificat!
    – daca ai nenorocul sa-ti pierzi locul de munca si nu-ti gasesti altul si devii deprimat, sinuciderea este o iesire excelenta pentru toata lumea
    – daca esti sarac: n-ai voie sa faci copii
    -daca esti sarac si nu platesti nici macar taxe asa cum se vede mai sus pai atunci chiar nu mai ai nici o scuza: atunci chiar ca trebuie sa dispari!
    – daca ai un IQ mediocru iar nu esti prea folositor societatii,deci tot ar fi mai bine sa dispari
    – daca esti crestin practicant, esti un “spalat pe creier” nenorocit si deci trebuie sa fii anihilat
    – daca esti gras….nasol momentul, dai urit pe strada sau la servici, ori slabesti ori ramiii fara servici si atunci slabesti vrind nevrind

    Daca va mai amintiti ceva adaugati …

  4. “În oraşul Hayward, California, de pildă, cei care îşi doresc să le ofere mâncare oamenilor străzii trebuie mai întâi să obţină permisiunea din partea departamentului de sănătate publică. Acesta trebuie să testeze în prealabil dacă hrana oferită este de bună calitate şi corespunde criteriilor de siguranţă. Dacă alimentele întrunesc aceste condiţii, donatorii pot primi un permis prin care pot oferi, legal, hrană nevoiaşilor, însă doar în anumite zile şi perioade ale lunii.”

    Pesemne ca le pasa de sanatatea homlesilor in California! Tre sa le ofere hrana de “buna calitate”. Pai si daca oamenii nu au hrana de “buna calitate”, mai bine sa ii lase pe homelesi sa moara de foame, decit sa le dea mincare de “proasta calitate”? Asa e mai umanitar?

    Pai pina la permis, pina la inspectie, pina la zilele si perioadele lunii “aprobate”, ce sa faca homelesii, sa rabde sau sa moara de foame?

    “O măsură draconică împotriva oamenilor străzii a pus pe jar Anglia! La intrarea într-un imobil din Londra au fost instalate ţepuşe de metal pentru a îi împiedica pe cei fără adăpost să doarmă pe preşul din faţa clădirii.”

    Nici Lazar nu a fost prigonit in halul asta–avea voie sa doarma si sa stea in apropiere, era cu mult mai tolerat. Pesemne ca “leprosii” astia de homelesi le murdaresc si le contamineaza presul din fata cladirii!

    Criminalizarea saraciei! Ii vrea “out of sight”, ca sa nu “strice” peisajul in orasele “civilizate”. Milostenia asadar, va trebui “aprobata”. Daca Hristos sau vreun inger vine la noi si “cerseste”, sa nu ii dam, mai intii asteaptam aprobarea si testarea mincarii, lasa-i sa rabde pina sint “aprobati” pentru o strachina de mincare. Si daca intre timp moare cineva de foame, nu-I nimica, noi tre sa respectam legea. Pfffffffff Mi-e greata 🙁

  5. Un influent şi bogat om de afaceri din Seattle (SUA), invitat să susţină un discurs la renumitele prezentări „TED Talks”, a fost cenzurat în ciuda faptului că aceste conferinţe, în care este promovată inovaţia în Tecnologie, Entertainment şi Design, au fost construite în jurul principiului libertăţii de exprimare. Discursul antreprenorului Nick Hanauer a fost interzis pentru că a argumentat public, în martie 2012, un „adevăr” controversat: oamenii bogaţi nu creează locuri de muncă.

    http://adevarul.ro/news/societate/oamenii-bogati-nu-creeaza-locuri-munca-adevarul-controversat-intr-un-discurs-interzis-8_5391679b0d133766a857bf64/index.html

  6. ‘oamenii bogati nu creeaza locuri de munca’

    eu nu inteleg o chestie: de ce exista permanent unii ‘bogati’ (a se citi ‘f bogati’, sau, mai bine, ‘suspect de bogati’) la mana si mila carora stam noi, biata ‘plebe’, incapabila de asemenea marete realizari.

    Pai simplu. Pt ca:
    1. marile averi au la baza marile FURTURI – din resursele pamantului (asadar colective) sau din resursele proprii ale altora (prin razboaie, cruciade, colonizari etc.). Iar astfel de acumulari, odata realizate, exista o grija minutioasa de a fi pastrate in familiile/grupurile respective, de a nu fi pierdute. Iar pe baza acestor uriase acumulari de capital au loc si aparent uimitoarele lor performante. Acesti indivizi formeaza un grup. Un grup care, pana la o anumita limita, se poate extinde, prin cooptarea unora la fel de avizi, care isi dau tributul lor inainte de a fi primit in club.;
    2. MUNCA individului a fost intotdeauna MULT SUBEVALUATA in raport cu REZULTATUL muncii sale. Mai exact: truda/consumul de timp/sanatate/energie etc. pe care il presupune munca (si care consuma insasi substanta fiintei umane) este platit de marii bogati (aia de la pct. 1, pt care stramosii tai au murit ca fraierii sau au fost direct furati de ei) cu MUUULT mai putin decat banii pe care ei ii obtin din aceasta munca. Aviz mai ales amatorilor de salarii ‘bune’ dispusi sa se angajeze la orice multinationala, sau a creierelor stralucite care se grabesc sa dea navala la NASA etc.. Sigur, salarii bune, viata tihnita. Dar cu munca ta si a altor fraieri ca tine ‘ei’ (acesti misteriosi ‘ei’, rodul mintilor noastre infierbantate si conspirative, desigur..) castiga de 1 milion de ori mai multi bani si, in plus, pui si tu un umar mic acolo la delapidarea planetei si a populatiei.

    Concluzie: oamenii bogati, chiar si atunci cand creaza locuri de munca, nu fac altceva decat sa PARAZITEZE. Pe cine? Exact pe aia care se presupune ca ar trebui sa le fie recunoscatori pt painea lor zilnica. Ha. Interesanta lume, nu? Si sa mai spuna careva ca diavolul e prost! Dar, ce-i drept, ii merge. Sau, cum spunea conu’ Alecu Paleologu, Dumnezeu sa-l odihneasca: ‘Imbecilitatea nu e niciodata o scuza. Imbecilitatea este o circumstanta agravanta.’

  7. Cel drept n-ajunge-n lumea aceasta om bogat

    de Traian Dorz

    Cel drept n-ajunge-n lumea aceasta om bogat,
    nici numele lui nu e pe uliţi lăudat
    – el nici nu vrea alt nume şi nici un alt folos,
    şi nici alt mers în lume decât al lui Hristos.

    Cel blând nu are-n lumea aceasta de păcat
    alt drum decât acela ce Domnul l-a călcat,
    ci numai după moarte şi numai Sus, nu jos,
    e slava celui vrednic – ca slava lui Hristos.

    Cel sfânt nu are-n lumea cea fără Dumnezeu
    alt drept sau altă plată decât Hristosul său,
    nici lui nu-i mai dă lumea ce pe nedrept i-a scos,
    cum nu I-a dat a Sale napoi nici lui Hristos.

    Cuvântul fericeşte pe cei ce-au suferit,
    ei străluci-vor veşnic la Domnul lor iubit…
    – atunci de ce te tulburi, scump suflet credincios,
    sărută-ţi şi tu crucea şi du-ţi-o ca Hristos!

  8. Pingback: “Arunca farfuria acum!” UN BATRAN DE 90 ANI SI DOI PREOTI ARESTATI PENTRU CA AU HRANIT OAMENII STRAZII IN FLORIDA, SUA - Recomandari
  9. Pingback: RASISM SOCIAL CU CARDURI ELECTRONICE. Oamenii strazii din Marsilia, obligati sa poarte SEMN DE IDENTIFICARE – un triunghi galben cu informatii personale despre identitatea si BOLILE acestora - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare