Proteste violente in Franta dupa ce autoritatile au INTERZIS manifestatiile anti-Israel (VIDEO)

21-07-2014 1 minut Sublinieri

Sâmbăta aceasta, activiştii parizieni s-au ciocnit cu forţele de ordine în cadrul unei demonstraţii pro-palestiniene care s-a soldat cu câţiva răniţi şi 38 de arestări, scrie RT.com, în ciuda unei interdicţii guvernamentale emise vineri împotriva protestelor anti-Israel. Potrivit BBC News, peste 500 de oameni ar fi murit şi alţi 3.135 ar fi fost răniţi recent în Gaza, în timpul operaţiunilor israeliene împotriva militanţilor Hamas. Ziua de duminică a fost cea mai sângeroasă de la începerea ofensivei, pe 8 iulie, peste 100 de palestinieni şi 13 soldaţi israelieni fiind omorâţi.

În jur de 10.000 de oameni ar fi participat la protestul de sâmbătă, estimează organizatorii, printre care s-a numărat şi Noul Partid Anticapitalist din Franţa. La începutul manifestaţiei, demonstranţii au rupt şi ars câteva steaguri israeliene, apoi zeci de protestatari au atacat forţele de ordine, preţ de câteva ore, cu pietre şi sticle în districtul de nord al Parisului, poliţia apărându-se cu gaze lacrimogene. În noaptea de sâmbătă, bulevardele din jurul cartierului Barbès erau acoperite cu cioburi de sticlă, cabine telefonice devastate şi două autobuze vandalizate. Potrivit poliţiei, 38 de oameni au fost arestaţi în timpul ciocnirilor şi 14 poliţişti au fost răniţi. Duminică nu se cunoştea încă numărul protestatarilor vătămaţi. Preşedintele francez, Francois Hollande, a spus că nu va permite răspândirea violenţei anti-israeliene pe teritoriul Franţei.

Mai multe oraşe franceze au găzduit marşuri pro-palestiniene: în jur de 4.000 de oameni au protestat în Lyon, 3.000 în Marsilia şi cel puţin 1.300 în Strasbourg. Un jurnalist indepedent, Robert Harneis, a spus pentru RT.com că Ministerul de Interne din Franţa a interzis şi înainte manifestarea publică a sentimentelor anti-israeliene, pe motiv că sunt o ameninţare la siguranţa publică: “Ministerul de Interne din Franţa s-a folosit de această scuză şi înainte – ameninţarea siguranţei publice – pentru a interzice apariţiile comicului anti-israelian Dieudonne. Asta înseamnă că sunt pătaţi. Când spun că fac asta pentru a menţine siguranţa publică, există percepţia că nu fac asta pentru a menţine siguranţa publică, ci pentru a-i opri pe oamenii care protestează împotriva Israeulului.”

…/ integral pe totb.ro

Poliţia din Paris s-a ciocnit, sâmbătă, cu mai multe mii de protestatari pro-palestinieni care au sfidat interdicţiile de a manifesta în semn de protest faţă de ofensiva israeliană din Gaza. Câţiva dintre protestatari au aruncat pietre şi alte obiecte spre poliţia de revoltă, care a răspuns cu o rundă de grenade cu gaz lacrimogen. Alţii s-au căţărat pe o clădire în construcţii, arzând un steag israelian. Iar câţiva dintre ei au fluturat un steag palestinian deasupra unui semn stradal.

Autorităţile franceze au interzis marşul pro-Palestina, duminica trecută, după ce protestatarii au atacat două sinagogi. Duminică, sute de poliţişti de revoltă au ieşit să implementeze interdicţia. Conflictele din Orientul Mijlociul au aprins tensiunile în mai multe capitale din Europa, inclusiv în Londra, Berlin şi Ankara, unde mii de protestatari au ieşit să-şi manifeste nemulţumirile faţă de invazia israeliană din Fâşia Gaza. […]/ integral pe epoch-times.ro


Categorii

1. DIVERSE, Israel, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Proteste violente in Franta dupa ce autoritatile au INTERZIS manifestatiile anti-Israel (VIDEO)

  1. Ati citit comentariile de pe YouTube? Francezii nu sunt prea incantati de cei care protesteaza.

  2. @Ioan:

    Nu am citit. Ce-i drept, Franta are o problema cu antisemitismul, mai nou, insa decizia de a interzice demonstratii pro-Palestina sau impotriva interventiei Israelului din Gaza e aberanta.

  3. @admin,
    decizia nu e aberanta, devreme ce cei ce au dat-o sunt francmasoni sau chiar masoni.DOAMNE AJUTA!

  4. In cazul in care articolul nu poate fi accesat, in arhiva jurnalelor televiziunii franceze gasiti filmarea in care Joel Margui,presedintele consistoriului israelit se exprima.
    Este remarcabila scena in care reprezentantul B. Catolice, realizeaza ca nu intra in cadru, ii face semn IPS Iosif si se aseaza amandoi “la vedere”, in spatele vorbitorului…. In felul acesta, intreaga comunitatea a inteles ca cei doi crestini aproba zisele lui Margui.
    Persoanele retinute de politie au fost invinuite de :ofensa, rebeliune,degradari de bunuri, amenintari cu arme neletale asupra unor “persoane insarcinate cu ordinea publica”(paznici privati), manifestare in grup(attroupent).
    In numeroase orase au fost organizate proteste pasnice, in tacere.
    In magazine, femei si copii purtau carucioare cu papusi, pe ale caror haine erau pete sangerii.Papusile se aflau printre produse alimentare palestiniene, comercializate de israelieni.

    In urma cu aproximativ doua saptamani, in capitala Europei s-a protestat in tacere impotriva tratatului comercial cu americanii.
    Trupele politiei militare NU au blocat strada, find repartizate in cordoane laterale, fara arme vizibile. Manifestantii au avansat catre soldati in ideea de a discuta.In cateva secunde protestatarii au fost incercuiti,trantiti la pamant, loviti, insultati si incatusati. Insultele fac acum parte din strategia de intimidare.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare