ZBIGNIEW BRZEZINSKI, co-fondatorul Comisiei Trilaterale, despre avionul doborat in Ucraina: “ESTE UN MOMENT ISTORIC CU O SEMNIFICATIE DECISIVA PENTRU VIITORUL SISTEMULUI MONDIAL” (video). Strategul american trimite mesaje dure catre Merkel, Hollande si Cameron pentru IZOLAREA RUSIEI

21-07-2014 5 minute Sublinieri

FAREED ZAKARIA de la CNN a realizat un interviu cu Zbigniew Brzezinski, fost consilier de stat in domeniul Securitatii Nationale.  Brzezinski a discutat cu Fareed despre ce este ce mai probabil sa se intample in viitorul apropiat in conflictul dintre Ucraina si Rusia dupa doborarea avionului MH17 si si-a spus parerea in privinta conflictului Israel- Hamas.

IDEILE PRINCIPALE

Brzezinski, referitor la reactia europeana pe tema MH17:

“Senzatia mea este ca opinia publica europeana este starnita. Aceasta situatie umanitara este atat de tragica, atat de dureroasa, atat de cruda si absurda incat europenii au inceput sa reactioneze. Dar fiecare din principalii lideri europeni are un rol in aceasta problema.

Cancelarul Merkel trebuie sa inteleaga faptul ca predecesorul ei, tot un cancelar, a fost unul din creatorii dependentei europene de resursele energetice ale Rusiei. Vrea Europa sa devina un satelit?

Cred ca presedintele Hollande trebuie sa inteleaga ca nu poate acum, in acest moment, sa trimita armament sofisticat sa ajute Rusia.

Primul ministru Cameron ar trebui sa inteleaga ca Londra a devenit un Las Vegas pentru tranzactiile financiare de tip “auto-servire”.

Sunt responsabilitati pe care acesti lideri trebuie sa si le asume si mai este si opinia publica care intelege din ce in ce mai bine ca acest moment are o semnificatie decisiva pentru viitorul sistemului – al sistemului mondial.”

Brzezinski pe tema unui nou Razboi Rece:

“As spune ca nu noi incepem Razboiul Rece. El (Putin) l-a inceput. Dar s-a bagat intr-o incurcatura ingrozitoare. Suspectez ca multa lume din Rusia, chiar si dintre apropiatii lui Putin, este ingrijorata in privinta faptului ca pozitia Rusiei in lume este subminata dramatic, ca economia ruseasca incepe sa se prabuseasca, ca Rusia estepe cale sa devina un satelit al Chinei, ca Rusia devine izolata si discreditata.”

Brzezinksi referitor la strategia lui Netanyahu in Gaza:

“Nu, cred ca el (Netanyahu) face o mare greseala. Cand Hamas, in esenta, a acceptat notiunea de participare in leadershipul palestinian, a recunoscut in esenta si a acceptat decizia acestui leadership de a cauta o solutie pasnica din partea Israelului – cu Israel. Asta a fost o optiune reala. Ar fi trebuit sa insiste in aceasta directie. In schimb, Netanyahu a lansat o campanie de defaimare impotriva Hamas, pornind de la uciderea a trei adolescenti israelieni si imediat acuzand Hamas ca responsabil fara a avea nici o dovada, a folosit acest eveniment pentru a starni opinia publica din Israel si pentru a justifica atacul in Gaza care este extrem de agresiv. Cred ca acest lucru va duce la zolarea Israelului. Ii pune in pericol viitorul pe termen lungsi cred ca ar trebui sa fim foarte clari ca acesta este un curs al actiunii pe care il dezaprobam si pe care nu il sustinem si care s-ar putea sa ne constranga pe noi, impreuna cu restul comunitatii internationale, sa actionam in sensul legitimizarii aspiratiilor palestiniene in cadrul ONU.”

Transcriptul integral al discutiei este disponibil mai jos:

ZAKARIA: Sa-l auzim acum pe Zbigniew Brzezinski. Dansul a fost consilierul pe probleme de securitate nationala in timpul lui Jimmy Carter. Este autorul cartii “Viziune Strategica: America si Criza Puterii Globale.”

Zbig, ai urmarit situatia din Ucraina. Ce ar trebui sa faca Washington-ul si alti lideri globali in aceasta privinta?

ZBIGNIEW BRZEZINSKI, fostul consilier  U.S. pe probleme de securitate nationala: Ar trebui sa fim constienti de faptul ca acesta este un moment istoric cu adevarat definitoriu. Daca vom face ceea ce trebuie sa facem, daca vom fi fermi si clari, dar in acelasi timp si flexibili intr-o oarecare masura, inca putem sa ii dam lui Putin sansa sa-si indrepte imaginea si sa se alature comunitatii natiunilor.

In esenta, este prima data cand ne confruntam cu utilizarea fortei in cazul unei probleme teritoriale in Europa de la izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Putin este cel care face acest lucru. Cred ca poate fi convins sa inceteze daca suntem uniti, si asta inseamna leadership din partea presedintiei Statelor Unite precum si actiune consistenta si continua si din partea liderilor europeni alaturi de noi. Este o provocare majora, dar definitorie.

ZAKARIA: Ati argumentat pe contul de Twitter ca ceea ce ne trebuie este un tribunal pentru crime de razboi – sau Curtea Internationala de Justitie – care sa investigheze si probabil sa dea o condamnare pentru crima de razboi celor care sunt responsabili cu doborarea acestui avion.

BRZEZINSKI: Da, intr-adevar.

ZAKARIA: Cum ar trebui sa se intample acest lucru?

BRZEZINSKI: In primul rand, ma gandesc ca ar trebui sa o faca Putin. Asta inseamna ca inca ar putea sa spuna ca actiunea de doborare a avionului de huliganii sai, cu armele livrate de el, a depasit cu mult intentiile lui si ca acest lucru reprezinta un act criminal si ilegal, iar oamenii responsabili de acest act vor fi deferiti unui tribunal international. Si ar putea chiar el sa suspende interventia militara in Ucraina, care este de fapt cauza unui posibil conflict intre  Est si intregul Vest.

Acestea sunt actiunile pe care le poate lua. Daca nu va actiona in acest fel, Putin va pune la incercare coeziunea sistemului international precum si securitatea Europei in acelasi timp.

ZAKARIA: Stii, Zbig, ca europenii sunt mult mai putin dispusi, cel putin pana acum, sa impuna sanctiuni. A existat o retorica destul de dura dar, deoarece sunt atat de dependenti de gazele naturale rusesti, a existat o ezitare in a face mai mult de atat.

Crezi ca acesta va fi un punct de cotitura in Europa?

BRZEZINSKI: Parerea mea este ca opinia publica europeana este deja starnita. Aceasta situatie umanitara este atat de tragica, atat de dureroasa, atat de cruda si absurda incat europenii au inceput sa reactioneze. Dar fiecare din principalii lideri europeni are un rol in aceasta problema. Cancelarul Merkel trebuie sa inteleaga faptul ca predecesorul ei, tot un cancelar, a fost unul din creatorii dependentei europene de resursele energetice ale Rusiei. Vrea Europa sa devina un satelit? Cred ca presedintele Hollande trebuie sa inteleaga ca nu poate acum, in acest moment, sa trimita armament sofisticat sa ajute Rusia. Primul ministru Cameroon ar trebui sa inteleaga ca Londra a devenit un Las Vegas pentru tranzactiile financiare de tip “auto-servire”. Sunt responsabilitati pe care acesti lideri trebuie sa si le asume si mai este si opinia publica care intelege din ce in ce mai bine ca acest moment are o semnificatie decisiva pentru viitorul sistemului – al sistemului mondial.

ZAKARIA: Sunt foarte multi oameni care se uita la reactia Washington-ului vis-à-vis de Rusia si spun, da, este nevoie sa fii hotarat dar noi, americanii, avem nevoie de Rusia in Siria, in Iran, si, daca ne trezim iar cu un razboi rece, nu vom putea convinge Rusia sa colaboreze pe niciuna din aceste probleme strategice vitale care intereseaza Statele Unite. Ce ai de zis in aceasta privinta?

BRZEZINSKI: As spune ca nu noi vrem saincepem Razboiul Rece. El (Putin) l-a inceput. Dar s-a bagat intr-o incurcatura ingrozitoare. Suspectez ca multa lume din Rusia, chiar si dintre apropiatii lui Putin, este ingrijorata in privinta faptului ca pozitia Rusiei in lume este subminata dramatic, ca economia ruseasca incepe sa se prabuseasca, ca Rusia este pe cale sa devina un satelit al Chinei, ca Rusia devine izolata si discreditata.

Cred ca exista inca o posibila sansa de a reversa cursul acestei situatii. Trebuie sa subliniem ca inca avem aceasta optiune, iar  daca vom esua sa o punem in practica, va trebui sa facem tot ce este necesar si, in acelasi timp, sa incercam sa gestionam problemele pe cont propriu, daca putem.

Care este alternativa? Sa lasam razboiul sa izbucneasca in Europa? Sa lasam Rusia sa invadeze Statele Baltice din Ucraina? Sa ignoram astfel de acte? Este aceasta o optiune? Este acesta un test de leadership?

ZAKARIA: Permite-mi sa schimb subiectul, Zbig, si sa te intreb ce opinie ai despre invazia israeliana in Gaza. Primul Ministru  Netanyahu intr-un interviu la CNN i-a spus lui Wolf Blitzer ca aceasta este o strategie sa demilitarizeze Gaza, explicand utilizarea fortei, mai ales ca vorbim de un uz de forta viguros iar in ultimele atacuri se pare ca au murit 60 de palestinieni.

Crezi ca scenariul israelian are sanse de succes?

BRZEZINSKI: Nu, cred ca el (Netanyahu) face o mare greseala. Cand Hamas, in esenta, a acceptat notiunea de participare in leadershipul palestinian, a recunoscut in esenta si a acceptat decizia acestui leadership de a cauta o solutie pasnica din partea Israelului – cu Israel. Asta a fost o optiune reala. Ar fi trebuit sa insiste in aceasta directie. In schimb, Netanyahu a lansat o campanie de defaimare impotriva Hamas, pornind de la uciderea a trei adolescenti israelieni si imediat  acuzand Hamas ca responsabil fara a avea nici o dovada, a folosit acest eveniment pentru a starni opinia publica din Israel si pentru a justifica atacul in Gaza care este extrem de agresiv.

Cred ca acest lucru va duce la zolarea Israelului. Ii pune in pericol viitorul pe termen lungsi cred ca ar trebui sa fim foarte clari ca acesta este un curs al actiunii pe care il dezaprobam si pe care nu il sustinem si care s-ar putea sa ne constranga pe noi, impreuna cu restul comunitatii internationale, sa actionam in sensul legitimizarii aspiratiilor palestiniene in cadrul ONU.

ZAKARIA: Zbig, pe vremea cand erai consilier pe probleme de securitate nationala, a trebuit sa te ocupi de problema revolutiei iraniene, de criza ostaticilor iranieni, de invazia din Afganistan; ai simtit vreodata, si acum ma gandesc la lumea in care traim azi, ca erau atat de multe situatii de criza care se intamplau in acelasi timp astfel incat Washington-ul era pur si simplu depasit? cum crezi ca ar trebui sa gestioneze presedintele Obama aceste crzie care se intampla simultan in diferite parti ale lumii?

BRZEZINSKI: Adevarul este ca in acest domeniu presedintele are mult mai multa autonomie decat in afacerile interne, tinand cont de cat de dificil si important este domeniul afacerilor interne. Este zona in care defineste viitoarea pozitionare a tarii in lume. Asadar, trebuie sa conduca si sa fie in avangarda.

Ii sustin pozitia dar cred ca ar putea sa fie mai angajat in promovarea, in afirmarea si impunerea realizarii initiativelor pe care secretarul sau de stat le urmareste si faptul ca vor fi consecinte daca vom fi sfidati. Cred ca acesta este rolul presedintelui astazi si acestea sunt provocarile in lumea complicata in care traim astazi.

Speranta mea este ca vom putea realiza coalitii ad hoc incercand sa gestionam aceste probleme, ca ceea ce se intampla in Ucraina, si, din aceasta cauza, o pozitie colectiva inteligenta si ferma impreuna cu Europa pe tema Rusiei si Ucrainei, este astazi atat de necesara. Cu un rezultat pozitiv ca si obiectiv sau o pozitie ferma, daca va fi necesar.

ZAKARIA: Zbigniew Brzezinski, mi-a facut placere, ca intotdeauna. Multumesc, domnule.

BRZEZINSKI: Multumesc.

traducere de E.P. pentru razbointrucuvant

 

zbigniew_brzezinski


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, SUA versus Rusia, Traduceri, Ucraina, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “ZBIGNIEW BRZEZINSKI, co-fondatorul Comisiei Trilaterale, despre avionul doborat in Ucraina: “ESTE UN MOMENT ISTORIC CU O SEMNIFICATIE DECISIVA PENTRU VIITORUL SISTEMULUI MONDIAL” (video). Strategul american trimite mesaje dure catre Merkel, Hollande si Cameron pentru IZOLAREA RUSIEI

  1. “Cancelarul Merkel trebuie sa inteleaga faptul ca predecesorul ei, tot un cancelar, a fost unul din creatorii dependentei europene de resursele energetice ale Rusiei. Vrea Europa sa devina un satelit?” si apoi:
    “Sunt responsabilitati pe care acesti lideri trebuie sa si le asume si mai este si OPINIA PUBLICA care intelege din ce in ce mai bine ca acest moment are o semnificatie decisiva pentru viitorul sistemului”.

    Totul este foarte clar. Nu mai e nevoie de speculatii. Marele analist a lu’peste, Brzezinsky, care nu fost si nu este altceva decit o portavoce a intereselor din spatele lui, le transmite asa liderilor europeni:
    ” Bai ciumpalaci prosti, vreti- nu-vreti voi TREBUIE sa va raliati exact la politica SUA< pentru ca daca nu o faceti, avem mijloace sa va mai inscenam niste caderi de avioane, atacuri teroriste si alte alea cu trimiteri la Rusia, in asa fel incit opinia voastra publica o sa va forteze sa va raliati noua, or else, puteti sa ziceti la revedere pozitiilor voastre."

    Si asta nu este ceva nou: vezi 9-11 septembrie, vezi Pearl Harbour mai incolo si altele care nu-mi vin acum in minte.
    Si cu asta m-am lamurit definitiv! Razboiul va veni curind probabil 1-2 ani. Poate mai mult poate mai putin. Probabil ca singurul lucru care ne-a mai ramas de facut este sa ne rugam ca in rest, majoritatea pieselor din puzzl-ul dezastrului final mentionat de Sf. Ioan, au fost puse la locul lor.

  2. Acest Brzezinki este unul dintre cei mai malefici idologi ai agresivitatii americane.
    De fapt, in acest moment, s-a inceput un razboi mediatic impotriva rusiei, cred ca nici nu mai conteaza ce rezultate va da ancheta, propaganda va continua, Rusia este supusa unui linsaj mediatic la nivel global. Uitati-va numai la declaratiile iresponsabile ale lui Basescu.
    Tare ma tem ca la un moment dat Romania va fi tarata intr-un conflict militar de partea satanistilor atlantisti, si noi toti vom fi carne de tun pe altarul noii ordini mondiale.

  3. acest latrau a fost si el bagat la inaintare sa scoata din el niste baliverne, oricum viitorul se anunta ft. sumbru, in ceea ce il priveste pe basescu acesta latra si el ca sa se afle in treaba

  4. As indica doar doua din rezultate activitatii lui Brezinski. Primul rezultat este legat de miracolul economic chinez si al doilea de conflictul din Afganistan.
    Tranformarea naturii contactelor sino-americane in 1978 pana la o normalizare deplina prin restabilirea relatiilor diplomatice a putut duce la initierea reformelor lui Deng Xiaoping si declansarea miracolului chinez in parte datorat deschiderii Chinei catre investitiile straine in principal americane. Factorul politic care a facut posibil acesta noua revolutie, dupa cum o numea Deng Xiaoping , a fost succesul negocierilor dintre delegatia SUA condusa de Brezinski si cea chineza. Important este faptul ca apropierea de China a venit tot ca o miscare de contrapondere la expasiunea sovietica.

    Asadar o scurta, scurta vedere asupra perioadei de dinaintea anului 1978 in China (o aducere aminte despre regimul comunist in Romania ar stabili un minim termen de comparatie):
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_Popular%C4%83_Chinez%C4%83

    Cu toate acestea, Marele Salt Înainte al lui Mao, un proiect de reformă economică și socială pe scară largă, a dus la un număr estimat de 45 de milioane de decese între 1958 și 1961, în cea mai mare parte din cauza foametei.[66] Între 1 și 2 milioane de moșieri au fost executați fiind stigmatizați drept “contrarevoluționari”[67] În 1966 , Mao și aliații săi au lansat Revolutia Culturală, ceea ce a adus o perioadă de incriminare politică și revolte sociale, care a durat până la moartea lui Mao în 1976. În octombrie 1971, Republica Populară Chineză a înlocuit Republica China în cadrul Organizației Națiunilor Unite și a luat locul acesteia în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate ONU.[68]După moartea lui Mao în 1976 și arestarea facțiunii cunoscute sub numele de Grupul celor Patru, care a fost învinuit pentru excesele Revoluției Culturale, Deng Xiaoping a preluat puterea și a condus țara spre reforme economice importante

    O scurta cronologie a negocierilor diplomatice sino-americane din perioada 1977-1980. Nu pot decat sa evidentiez rolul lor in dezlantuirea la scara globala a spiritului antreprenorial chinez.

    https://history.state.gov/countries/issues/china-us-relations

    1977: The Rise of Deng and Carter
    Deng Xiaoping returned to power once again, and quickly emerged as China’s paramount leader. President Carter assumed office, and soon sent Secretary of State Cyrus Vance to China to re-start negotiations on normalization. This effort failed.
    1978: Agreement Reached on Normalization
    In order to complete the process of normalization, President Carter dispatched National Security Advisor Zbigniew Brzezinski to China to meet with Deng and other leaders. After months of negotiations, in December the two governments finally issued a joint communiqué that established full diplomatic relations. By this agreement, the United States recognized the PRC as the sole government of China and affirmed that Taiwan is a part of China. At the same time, the United States ended official relations and its defense treaty with the Nationalist regime on Taiwan. Formal embassies were established in Beijing and Washington the following year.
    […]
    1980: Deng Launched Economic Reform and Opening
    In an effort to jumpstart China’s stagnant economy and improve the lives of its citizens, Deng Xiaoping embarked on a major process of economic reforms. One of the main aspects of this was opening the doors to foreign investment and business. Companies from the United States, Europe, and Japan began to flock to China to take advantage of the new opportunities. China also joined the IMF and World Bank.

    http://romanian.cri.cn/chinaabc/chapter10/chapter100601.htm

    În decembrie 1978, SUA au acceptat cele trei principii prezentate de guvernul chinez în legătură cu stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări, şi anume: întreruperea relaţiile diplomatice cu autorităţile taiwaneze, abolirea Tratatului de Apărare Comună şi retragerea din Taiwan a forţelor sale militare. China şi SUA au stabilit oficial la 1 ianuarie 1979 relaţii diplomatice. În comunicatul comun dat publicităţii cu ocazia acestui eveniment se afirmă: „ SUA recunosc că guvernul R.P.Chineze este singura autoritate legitimă a Chinei. Pe baza acestei poziţii, poporul american va întreţine cu cel din Taiwan relaţii neoficiale pe plan cultural, comercial şi altele.” „Guvernul SUA recunoaşte poziţia guvernului chinez de existenţă a unei singure Chine, Taiwanul fiind o parte a Chinei.”

    Brezinski amintindu-si despre negocieri:
    http://www.nytimes.com/2011/01/03/opinion/03brzezinski.html?_r=0

    I[Brezinski] remember Deng’s visit well, as I was national security adviser at the time. It took place in an era of Soviet expansionism, and crystallized United States-Chinese efforts to oppose it. It also marked the beginning of China’s three-decades-long economic transformation — one facilitated by its new diplomatic ties to the United States.

    Inceperea politicii de reforme si rolul major al fluxului de investitii straine in dezvoltarea economica a Chinei:

    http://www.art-emis.ro/analize/1818-caracteristici-si-orientari-ale-politicii-chinei-in-domeniul-investitiilor-straine.html

    În China – în 1978 – au fost puse bazele politicii de reformă şi de deschidere către exterior. Drept efecte nemijlocite ale înfăptuirii lor, începând din deceniul următor, 1981-1990, această ţară a beneficiat de mai multe investiţii străine directe decât orice altă ţară în curs de dezvoltare. Mai mult, între anii 1993 şi 1995, fluxul de investiţii străine spre China a fost al doilea în lume, fiind depăşit numai de investiţiile străine realizate în Statele Unite. blockquote>

    Made in China 🙂

  5. Cel de al doilea aspect. Capcana afgana si rolul ei in prabusirea URSS-ul.

    http://www.gandul.info/puterea-gandului/afganistan-zorii-de-opium-11852477

    Amestecul SUA în Afganistan începe în vara lui 1979, cu câteva luni înaintea invaziei URSS. Atunci, Zbigniew Brzezinski, marele politolog şi geostrateg, consilier al preşedintelui Jimmy Carter, a avut ideea de a-i atrage pe sovietici într-o capcană, de a le confecţiona un Vietnam al lor. Astăzi, Brzezinski o recunoaşte, dar adaugă că – dacă nu i-ar fi atras pe sovietici în Afganistan – exista riscul ca aceştia să îşi facă de lucru în Polonia, pedepsind ”Solidaritatea”.

    http://www.american-buddha.com/911.destroyrussiaruppert.htm

    In Afghanistan Brzezinski demonstrated that he and his colleagues were capable of preparing the stage for a conflict long before the fighting — or the stakes — became visible to the world at large.
    Just before the Soviet invasion, a Soviet-friendly regime had taken over Kabul in a coup and had instituted broad social reforms. But agitation believed to be backed by the regime of the Ayatollah Khomeini in Iran soon led to an uprising that prompted the first official request for limited Soviet military assistance to maintain control of key facilities in Herat. 3 In July, five months before the Russian invasion, President Carter, at the urging of Brzezinski, signed a secret directive for clandestine assistance to enemies of the pro-Soviet regime in Afghanistan (i.e., agents of our allegedly sworn enemy in Iran, the Ayatollah Khomeini). 4
    […]
    Brzezinski admitted the setup and much more in 1998 to a French interviewer: “We didn’t push the Russians to intervene, but we consciously increased the probability that they would … Regret what? That secret operation was an excellent idea. It had the effect of drawing the Russians into the Afghan trap. You want me to regret that?” When the interviewer asked if he regretted having supported the Islamic fundamentalists and giving arms and advice to future terrorists, Brzezinski replied: “What is more important to the history of the world … the Taliban or the collapse of the Soviet empire? Some stirred-up Moslems or the liberation of Central Europe and the end of the cold war?”

    http://www.youtube.com/watch?v=bfikRg2jE6o
    http://www.youtube.com/watch?v=RGjAsQJh7OM

    Opinii de pe meleaguri romanesti despre Brezinski:
    http://www.contributors.ro/global-europa/zbigniew-brzezinski-un-strateg-vizionar-i/
    http://www.contributors.ro/global-europa/zbigniew-brzezinski-un-strateg-vizionar-ii/

  6. In cartea Revolutia Tehnotronica alui Z. Brezinzki,termen preluat de Alvin Toffler in a sa carte Al treilea val se invizioneaza( amintesc anul aparitiei in Romania -1973-) o lume in care elitele se vor folosi de cele mai noi tehnologii si tehnici pentru a influenta opinia publica si a tine societatea civila intrun permanent control si supraveghere. E preconizat de fapt internetul, maniera prin care se vor putea declansa ample miscari de masa cu implicatii minime pe teren pentru organizatori si cu sanse de penentrare si impact mare in randul populatiei vizate. Pistruiatul impartind manifeste pe Facebook. Vezi Revolutia Twitter, Primavara Araba si recent EuroMaidanul.

    http://roncea.ro/2009/05/18/ceausescu-a-refuzat-grupul-bilderberg-altii-s-au-asezat-cuminti-in-anticamerele-lui-trilaterala-clubul-de-la-roma-arcor-etc/comment-page-1/

    Octavian Andronic ne mai atrage atentia ca unul dintre ideologii Trilateralei, Zbigniew Brzezinski, este acum consilier al presedintelui Barack Obama. Brzezinski, care il curta si pe Ceausescu, si-a publicat si la Bucuresti, in 1973, la Editura Politica, condusa pe atunci de Walter Roman, o lucrare-manifest a Trilateralei si Clubului de la Roma: “Era Tehnotronica”. Aparuta la noi sub titlul “Revolutia Tehnotronica” in carte se “prevesteste” era controlului electronic al populatiei.

    www, made in china…

  7. Pingback: SEMNE PROASTE CA SE DORESTE IZBUCNIREA RAZBOIULUI/ Urmatoarea etapa: UCRAINA SA DECLARE RAZBOI RUSIEI?/ Ruptura intre MERKEL si PUTIN?/ Rusia intentioneaza sa declare “TARI AGRESOARE” statele care-i impun SANCTIUNI - Recomandari
  8. Pingback: PREGATIRI DE RAZBOI PE TOATE FRONTURILE. Miscarea Rusiei catre frontul Marii Negre - Recomandari
  9. “The technotronic era involves the gradual appearance of a more controlled society. Such a society would be dominated by an elite, unrestrained by traditional values. Soon it will be possible to assert almost continuous surveillance over every citizen and maintain up-to-date complete files containing even the most personal information about the citizen. These files will be subject to instantaneous retrieval by the authorities. ”

    “In the technotronic society the trend would seem to be towards the aggregation of the individual support of millions of uncoordinated citizens, easily within the reach of magnetic and attractive personalities exploiting the latest communications techniques to manipulate emotions and control reason.”

    ― Zbigniew Brzeziński
    http://www.goodreads.com/work/quotes/3269714-between-two-ages

  10. Aquarius – The Age Of Evil
    https://www.youtube.com/watch?v=F3u4iSVpbBw

    Zbigniew Brzezinski: “Avem un public larg, care este foarte ignorant cu privire la treburile publice si foarte sensibile la sloganuri simpliste facute de catre candidati, care apar de nicaieri, nu au palmares, dar gura plina de sloganuri. Era tehnotronica conduce la aparitia unei societati cat mai controlate. O astfel de societate trebuie dominata de o elita, fara restrictii de valori traditionale.
    In curand va fi posibil sa se supravegheze in continuu fiecare cetatean si sa se mentina in timp real informatii personale ale cetateanului, chiar daca se incalca intimitatea sa. In Societatea Tehnotronica lumea va trebui sa fie atrasa de cele mai noi tehnici de comunicare pentru a li se putea manipula cat mai usor emotiile.”

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare