Contraatacul lui Putin: “E MAI BINE SA NU VA CONFRUNTATI CU RUSIA, CARE E O MARE PUTERE NUCLEARA”. Liderul rus vrea un STAT RUSOFON IN ESTUL UCRAINEI

31-08-2014 4 minute Sublinieri

putin-eusursa foto: rt.com

La mai puţin de jumătate de an de la anexarea Crimeei la Federaţia Rusă, Vladimir Putin vorbeşte deschis despre o altă manevră de rupere a Ucrainei: crearea unui stat nou în sud-estul Ucrainei, locul în care are loc un conflict sângeros între ucraineni şi separatişti.

Discuţiile pentru soluţionarea conflictului din ce în ce mai sângeros din sud-estul Ucrainei trebuie să includă şi scenariul creării unui nou stat, a declarat duminică preşedintele rus, Vladimir Putin, vorbind pentru prima dată despre eventualitatea unei noi „ruperi” din teritoriul statului ucrainean.

“Trebuie să începem imediat discuţii substanţiale (…) privind organizarea politică a societăţii şi crearea unui stat pentru sud-estul Ucrainei, pentru a proteja interesele legitime ale persoanelor care trăiesc acolo”, a declarat preşedintele Putin, citat de presa rusă.

Până în prezent, Rusia a cerut doar ca regiunile orientale din Ucraina, majoritar rusofone, să beneficieze de mai multă autonomie, într-un sistem federal mai puţin centralizat. Vladimir Putin, care s-a exprimat în cadrul unei emisiuni televizate înregistrate vineri, nu a evocat problema ameninţării cu sancţiuni formulate de occidentali, care acuză Rusia de implicare militară în Ucraina, scrie Mediafax.

Poroşenko bate iar la uşa Europei cerând „un răspuns ferm”

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a lansat un nou apel către Uniunea Europeană, cerând un „răspuns ferm” în faţa „agresiunii militare ruseşti” de pe teritoriul ţării sale, scrie The Guardian: „Mii de militari străini şi sute de tancuri din afara ţării sunt acum pe teritoriul Ucrainei. Există un risc foarte mare nu doar pentru pacea şi stabilitatea din Ucraina, ci pentru pacea şi stabilitatea întregii Europe”, le-a spus Poroşenko reporterilor, în contextul summitului informal care a avut ieri loc la Bruxelles. Şi preşedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a acuzat Rusia că este „practic la război împotriva Euroei. […]/ integral pe gandul.info

  • Hotnews:

Vladimir Putin: Rusia este una dintre cele mai mari puteri nucleare. Aceasta este o realitate, nu sunt doar vorbe

Rusia nu va fi atrasa in conflicte la scara mare, dar partenerii sai trebuie sa inteleaga ca este mai bine sa nu se confrunte cu Rusia, “una dintre cele mai mari puteri nucleare“, a declarat vineri presedintele rus Vladimir Putin, citat de Itar-Tass, potrivit Mediafax.

“Vreau sa spun imediat ca Rusia este departe de a fi implicata in vreun conflict la scara mare. Nu vrem si nu intentionam acest lucru”, a declarat Putin la un forum al tinerilor organizat in centrul Rusiei.

In acelasi timp, Rusia va continua sa isi consolideze potentialul nuclear nu pentru a intimida, ci pentru a-si garanta securitatea, a adaugat Putin.

“Vreau sa va reamintesc ca Rusia este una dintre cele mai mari puteri nucleare. Aceasta este o realitate, nu sunt doar vorbe”, a afirmat Putin.

“Ne consolidam forta de disuasiune si fortele armate. Ele devin tot mai compacte si mai eficiente in acelasi timp. Ele devin mai moderne prin furnizare de armament de ultima generatie. Continuam sa construim acest potential si vom face astfel si pe viitor”, a declarat presedintele rus.

Rusia face aceste eforturi nu “pentru a ameninta pe cineva, ci pentru a se simti sigura si calma si pentru a avea posibilitatea implementarii acelor planuri pe care le avem pentru dezvoltarea economiei si sferei sociale”, a declarat Putin.

“Trebuie sa fim mereu pregatiti sa respingem orice agresiune impotriva Rusiei si partenerii nostri ar trebui sa fie constienti mereu indiferent in ce conditie se afla guvernele lor sau ce concepte de politica externa urmaresc, ca este mai bine sa nu se confrunte cu Rusia in cazul unui posibil conflict armat“, a avertizat Putin.

In prezent, “nu i-a trecut nimanui prin minte sa declanseze un conflict la scara larga cu Rusia”, a adaugat presedintele rus.

Occidentul trebuie sa realizeze ca autoritatile ucrainene sunt incapabile sa restabileasca ordinea in propria tara si sa oblige Kievul sa inceapa negocieri substantiale cu regiunile din sud-est, a continuat el.

Potrivit presedintelui rus, autoritatile de la Kiev continua sa spuna ca negocierile sunt necesare dar in acelasi timp continua lupta in speranta ca “vor restabili rapid ordinea”.

“Acest lucru nu se intampla si este important sa realizeze acest lucru si sa oblige autoritatile ucrainene sa inceapa negocierile nu numai pe probleme tehnice, care cu siguranta sunt foarte importante, ci si pe probleme de fond”, a declarat Putin.

Potrivit presedintelui, este necesar sa se discute ce fel de drepturi vor avea Republicile Populare Donetk si Lugansk si sud-estul Ucrainei ca intreg si apoi sa inregistreze totul sub forma de lege.

“Aceasta trebuie sa discutam”, a declarat Putin. “Este important sa convenim asupra fondului, dar ei refuza si aceasta este problema”.

Rusia nu va interfera in alegerea modelului de stat ales de Ucraina, a adaugat presedintele rus, precizand ca nu poate intelege de ce autoritatile de la Kiev se opun federalizarii. “Din motive neclare, partenerii nostri ucraineni sunt atat de tematori fata de o federalizare, dar este oricum alegerea lor, iar noi nu ne vom amesteca”, a continuat Putin. […]/ integral pe hotnews.ro

Criza din Ucraina Rusia vrea sa organizeze un “pod umanitar” pentru a efectua “transporturi de ajutoare” in estul Ucrainei. / Armata ucraineana sustine ca mai multe tancuri rusesti au pus la pamant un oras din apropiere de Lugansk. / Barroso: UE este pregatita sa impuna Rusiei un nou val de sanctiuni

Un avion de lupta Suhoi Su-25 al armatei ucrainene a fost doborat vineri dimineata in estul Ucrainei, dupa ce a fost lovit de o racheta lansata de un sistem antiaerian rus, a anuntat sambata Statul Major al operatiunii militare efectuate de Kiev, potrivit AFP.

“Un sistem antiaerian rus a doborat un avion de atac Su-25. Pilotul a reusit sa se catapulteze”, au anuntat autoritatile, fara a preciza locul atacului. Statul Major ucrainean a dezmintit totodata numarul de patru avioane doborate, revendicat de rebelii prorusi.

————————

Ora 17:50 Rusia vrea sa organizeze un “pod umanitar” pentru a efectua numeroase transporturi de ajutoare in zonele din estul Ucrainei, afectate de conflictul dintre trupele ucrainene si separatistii prorusi, a declarat un oficial din Ministerul rus al Apararii, citat de AFP. Autorităţile ruse, organizaţii neguvernamentale şi întreprinderi “intenţionează să organizeze nu un singur convoi umanitar, pe care deja l-am trimis, ci un al doilea, un al treilea, un al zecelea”, a declart Anatoli Antonov, adjunctul ministrului rus al Apărării, citat de RIA Novosti, potrivit Mediafax.

Ora 15:06 Presedintele Comisiei Europene a declarat sambata ca Uniunea Europeana este pregatita sa recurga la sanctiuni mai dure impotriva Rusiei, pe fondul crizei din Ucraina, adaugand totodata ca vrea un acord politic pentru a pune punct confruntarilor. (Reuters)

In cadrul conferintei de presa comune cu Petro Poroshenko, Barroso a aratat ca “Suntem gata ca luam masuri foarte dure si foarte clare insa pastram usa deschisa pentru o solutie politica”.

Presedintele CE a descris inasprirea sanctiunilor ca o masura ce nu este intentionata sa aprofundeze criza ci sa impinga Moscova catre negocieri. Barroso a subliniat ca UE nu vrea o confruntare directa – “nu este logic sa avem (…)un nou Razboi Rece”.

Ora 14:09 Presedintele Comsiiei Europene Jose Manuel Barroso a avertizat sambata Rusia ca UE este dispusa sa isi apere principiile in confruntarea centrata pe Ucraina si a cerut o solutie politica inainte de a se ajunge la “punctul de unde nu mai exista cale de intoarcere”.

“Rusia nu ar trebuie sa subestimeze vointa si determinarea Uniunii europene de a-si apara principiile si valorile”, a declarat Barrosi in cadrul unei conferinte de presa comune cu Petro poroshenko, sustinuta la Bruxelles.

Ora 14:04 Presedintele ucrainean Petro Poroshenko a acuzat sambata Rusia de interventie in Ucraina, spunand ca la ora actuala se afla pe teritoriul tarii sale mii de trupe straine si sute de tancuri straine. (Reuters)

Poroshenko a facut aceste afirmatii in timpul unei conferinte de presa sustinute la Bruxelles inaintea unei intalniri cu liderii Uniunii Europene.

Ora 13:34 Purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, Andrii Lisenko: Tancurile rusesti au atacat orasul Novosvitlivka din apropiere de Lugansk si “au distrus aproape toate casele”. (Reuters)

Agresiunea militara directa asupra estului Ucrainei continua”, declara si Consiliul pentru securitate si Aparare de la Kiev, intr-o postare separata pe Twitter

Armata ucraineana a anuntat sambata ca fortele sale s-au retras din zonele de la estul orasului Lugansk, aflat in apropiere de granita cu Rusia, fiind impinsi de rebelii separatisti sustinuti de Rusia […]/ integral pe hotnews.ro

Criza din Ucraina: Schimb de prizonieri intre Moscova si Kiev. Parasutistii rusi capturati s-au intors in tara, iar Rusia a eliberat 63 de soldati ucraineni

Zece parasutisti rusi capturati in Ucraina in urma cu o saptamana s-au intors duminica in tara lor, in schimbul eliberarii unor prizonieri ucraineni din Rusia, relateaza presa rusa, citata de AFP. Duminica dimineata, parasutistii rusi au fost condusi la postul de frontiera Nehoteievka si au fost predati autoritatilor ruse. Rusia a eliberat in schimb 63 de soldati ucraineni care au intrat pe teritoriul sau miercuri, fugind de luptele care se intensifica in estul Ucrainei intre rebelii prorusi si fortele ucrainene, potrivit Mediafax. […]/ integral pe hotnews.ro

UE pregateste noi sanctiuni si a oferit Rusiei un termen de o saptamana pentru a inceta actiunile din Ucraina

Uniunea Europeana a dat duminica un termen de o saptamana Rusiei sa inceteze actiunile in Ucraina, in caz contrar urmand sa adopte noi sanctiuni. “Consiliul European este pregatit sa ia noi masuri pe fondul escaladarii situatiei din Ucraina”, a declarat presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la finalul summitului extraordinar de la Bruxelles. Comisia Europeana a primit sarcina sa pregateasca “de urgenta” o noua serie de sanctiuni. Acestea trebuie prezentate “in termen de o saptamana”, iar o decizie va fi luata “in functie de evolutia situatiei”, a explicat Van Rompuy, potrivit Mediafax. […]/ integral pe hotnews.ro


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, SUA versus Rusia, Ucraina

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

37 Commentarii la “Contraatacul lui Putin: “E MAI BINE SA NU VA CONFRUNTATI CU RUSIA, CARE E O MARE PUTERE NUCLEARA”. Liderul rus vrea un STAT RUSOFON IN ESTUL UCRAINEI

  1. Deja am ajuns in punctul in care nu se mai pune problema daca va interveni sau nu Rusia in Ucraina. Lucrul accesta s-a si intamplat.
    Acum se pune in discutie cat de repede va ajunge Putin sa-si realizeze planul, adica sa formeze un nou stat in sud-est-ul Ucrainei care se va chema cel mai probabil Noua Rusie. Asa ca din informatiile ce le avem pana acum si la cum decurg lucrurile intentia lui Putin nu este un conflict inghetat in sud-est-ul Ucrainei, asa cum mai multi analisti au crezut, ci vrea o bucatica buna din Ucraina.
    Macar aum pot spune ca Putin actioneaza “mai corect”. A intervenit cu cateva unitati militare rusesti ( si am convingerea ca se vor inmulti) si nu mai taraganeaza lucrurile.
    Si cand doua pietre tari se ciocnesc ies scantei!

  2. “Kievul a fost si este un oras rusesc”.

    Putin.

    Nu se va opri, este doar o etapa. Jocul se schimba mereu in functie de situatia din teren.

  3. Si noi ar trebui să vrem ”o bucătică„ bună din Ucraina,dar suntem prea sub papucul americanilor să cerem acest lucru.Până mai ieri,vâjiam petse tot,în toată mass media, că rusii ne împiedică să ne unim cu Bucovina de Nord si Basarabia.Astăzi cine ne mai împiedică? Ucraina e un stat artificial,cu peste 40% minorităti,pe care americanii doresc să-l păstreze întreg,doar datorită pozitiei strategice în războiul lor contra Rusiei si a resurselor energetice,a calitătii solului etc.

  4. “We have agreed on a plan, so its realization must be pursued,” Putin told Channel 1 TV, adding that the Ukrainian government “must immediately start substantial talks – not a technical discussion – on the political organization of society and the state in southeast Ukraine so that the interests of people who live there are protected”
    E tradus rău…e vorba de organizare, nu creare. Nu înțeleg de unde ideea anexării. Se vorbește despre un plan si din câte înțeleg eu ar fi vorba despre acordul din Geneva. Sper sa mearga linkul de mai jos. E interviul de pe siteul RT cu declarațiile lui Putin traduse in engleza de redactorii Rusia Today
    http://rt.com/news/184040-ukraine-putin-peace-plan/

  5. @ciorgan
    corect!
    Din pacate nimeni nu mai pomeneste ceva si despre cadrilater!
    @enkidu
    http://paginaderusia.ro/kremlinul-se-razgandeste-putin-nu-a-vorbit-despre-un-nou-stat-in-sud-estul-ucrainei/

    Parerea mea e ca daca ar fi fost singura declaratie a lui Putin pe aceasta temea as fi putut sa cred dezmintirile oficialilor care au venit sa acopere oala.
    Dar in contextul in care Putin, de atata amar de vreme, bate toba cu Noua Rusie, atunci imi vine greu sa cred ca s-a inteles gresit s-au ca a fost o gresala de traducere.
    Din ce am observat si Putin e la fel de parsiv ca si occidentalii si incearca sa le raspunda cu aceiasi moneda, asa ca si declaratiile lui sunt in coada de peste si interpretabile(ma rog , unele sunt chiar pe fata, cand vrea si are interes). Oricum omul ne tot transmite mesaje. Cine are urechi, sa auda, cine are ochi ,sa vada!

  6. Pai nu sunt dezmințiri. E textul interviului acordat de Putin. Sunt cuvintele lui. Eu ma mir de ziariștii de la Gândul, de traducerea si interpretarea lor.

  7. Cei care considera ca ar fi oportun pentru Romania sa revendice teritorii din Ucraina si Bulgaria, implicit acceptand ca milioane de ucrainieni si bulgari sa devina cetateni romani, au cam uitat ca avem deja unele probleme cu minoritatea maghiara, care sta de generatii pe aici, si au uitat ce probleme sunt in Moldova cu majoritatea rusa si/sau rusificata si cu racketii care aduc arme si spala bani in Romania!

  8. Adica Dimitri Peskov a dat dezmintiri presei datorita traducerii sau interpretarii gresite a celor de la Gandul? Hammmmmmmm…. 🙂

  9. Guvernanţii români nu se dezmint în calitate de agenţi ai imperialismului capitalist occidental. Ei poartă grija întregirii Europei şi nu a reîntregirii României. În ton cu ei presarii aserviţi oligarhiei capitaliste occidentale mint şi manipulează prostitul popor român. O poziţie serioasă ar cere ca românii să pretindă integral toate teritoriile româneşti deţinute necinstit de statul ucrainean şi dacă oligarhiei europene şi imperiului american nu îi convine România sî fie scoasă în afara jugului imperial.

  10. @Zob:

    Guvernanţii români nu se dezmint în calitate de agenţi ai imperialismului capitalist occidental. Ei poartă grija întregirii Europei şi nu a reîntregirii României. În ton cu ei presarii aserviţi oligarhiei capitaliste occidentale mint şi manipulează prostitul popor român. O poziţie serioasă ar cere ca românii să pretindă integral toate teritoriile româneşti deţinute necinstit de statul ucrainean şi dacă oligarhiei europene şi imperiului american nu îi convine România sî fie scoasă în afara jugului imperial.

    …astfel incat sa fie facuta… zob in mod garantat si fara echivoc.

  11. @ciorgan

    Argumentatia pe care tu o dai este extrem de periculoasa (pe langa faptul ca este neadevarata dpdv istoric).

    Iti atraga atentia asupra faptului ca exista multi “analisti” rusi si de aiurea pentru care si Romania este un stat creat artificial, plind de minoritati (este suficient sa-i cresti putin pe unguri la un 10%, mai pui din burta un 10% tigani, mai cresti cu cate un procent restul de minoritati si iata cum iti poti iesi si in Romania un aprox. 30% “minoritati”) care ar trebui imediat federalizat sau, preferabil, cumva desfiintat.

    Ai vrea, in baza acestei logici, sa se intample si in Romania ceea ce se intampla acum in Ucraina ?

    Apoi, daca este sa vorbim dpdv istoric, as spune ca mai degraba Rusia este o tara creata artificial care cred ca daca e s-o iei pe bune, nu dupa statisticile oficiale, are CEL PUTIN 50% minoritati. Ca nu sunt si nu au fost niciodata recunoscute si ca poate nici ele, minoritatile, nu-si mai stiu in totalitate obarsiile, asta-i alta discutie. Dar ele exista si daca o sa sapi putin in istorie vei vedea in ce mod “pasnic” au fost, de-a lungul timpului, asimilate de “pravoslanicul” imperiu tarist sau sovietic sau putinist.

  12. @Lucian:

    Iti atraga atentia asupra faptului ca exista multi “analisti” rusi si de aiurea pentru care si Romania este un stat creat artificial, plind de minoritati (este suficient sa-i cresti putin pe unguri la un 10%, mai pui din burta un 10% tigani, mai cresti cu cate un procent restul de minoritati si iata cum iti poti iesi si in Romania un aprox. 30% “minoritati”) care ar trebui imediat federalizat sau, preferabil, cumva desfiintat.

    Nu doar rusi. Sa ne gandim si la ganditorii nostri occidentalisti. E in trend sa spui ca statul roman e o creatie artificiala si ca, de exemplu, centralismul Bucurestiului a fost o pacoste pentru regiuni mai “superioare” civilizational ca Transilvania. Aici e o unitate de vederi foarte periculoasa pentru noi.

  13. @ admin

    Da, asa este !

  14. @Lucian
    Si argumentatia ta e ridicolă.Cum să ”cresti„asa din ”burtă„ sau ca ciupercile.Avem o statistică ce nu poate fi contestată rezultată dintr-un recensământ.Sigur,există posibilitatea ca peste 50 de ani să fim minoritari,dar asta e altă poveste.Pentru acest lucru,declinul demografic,e vinovat doar statul.El fiind ”mecanicul din lume care repară masina stricată a istoriei„.De aceea suntem,în constitutie,stat-national.Într-un astfel de stat,rolul acestuia e să se îngrijască de natiune.Când România era unită,nu exista,spre exemplu,Italia si nici Germania,si tot atunci în Transilvania existau voci puternice si un partid pentru unirea cu România.Acest lucru se petrecea într-o perioadă în care Andrei Saguna,tocmai obtinuse dreptul românilor de a fi recunoscuti ca minoritate religioasă,ortodoxă.De fapt,de aici a început totul.Oricum,e treaba istoricilor să nu fim transformati de satrapii din vest,în ”stat artificial„ ,dar nu istorici ca Boia.După cucerirea Transilvaniei,majoritatea elitelor românesti,sau maghiarizat.Aceasta a fost marea nenorocire a românilor,căci poporul fără elite rătăceste,se pierde.Că sunt astăzi ”voci si voci„ ,mai ales în occident,care niciodată nu ne-a vrut,e un fapt real.Ele,astfel de ”voci„ ,există si la italieni,englezi,spanioli si chiar la nemti(le spune secesionisti).Dar,să n-o mai lungim:Ucraina chiar e o creatie artificială a comunismului de tot felul;bolsevic,stalinist,nationalist.Restul e vrăjală ieftină.Oricum poporul român moare,părăseste istoria,pentru că există si un cimitir al popoarelor.Asta da,o confirmă statistica dar,e altă poveste.

  15. @Lucian
    “Apoi, daca este sa vorbim dpdv istoric, as spune ca mai degraba Rusia este o tara creata artificial care cred ca daca e s-o iei pe bune, nu dupa statisticile oficiale, are CEL PUTIN 50% minoritati. Ca nu sunt si nu au fost niciodata recunoscute si ca poate nici ele, minoritatile, nu-si mai stiu in totalitate obarsiile, asta-i alta discutie. Dar ele exista si daca o sa sapi putin in istorie vei vedea in ce mod “pasnic” au fost, de-a lungul timpului, asimilate de “pravoslanicul” imperiu tarist sau sovietic sau putinist.”
    Un simplu exemplu-republica Daghestan in componenta Federatiei Ruse, cu peste 30 de nationalitati, fiecare cu limba si cultura sa.”Prietenii” nostri au o atentie deosebita fata de acesta republica musulmana sponsorizand gruparile terroriste cu idei de “halifat” de acolo.Limba de comunicare acolo intr etnii e limba rusa, altfel nu se inteleg, si nu s-au taiat toti unul pe altul pana acum numai pentru ca sunt in Rusia cu FSBul si armata ei.Crezi ca ar fi mai bine sa devina toate satucurile celea de munte intr-o zi “suverane si independente”,sa se scufunde iarasi in “eviul mediu” cu dusmanie tribala si obiceiuri corespunzatoare?

  16. @eucred

    Pai s-a simțit nevoia unor lămuriri din pricina răstălmăcirilor in genul celor de la Gândul. N-a vorbit Putin nicio clipa de crearea unui nou stat si linkul tau îmi susține punctul de vedere. Oferă o traducere diferită fata de cea a ziariștilor de la Gândul si spune ca nu s-a pus problema unui nou stat iar denumirea de NouaRusie reprezintă Lugansk si donetsk. Atât doar… Nu un nou stat cu constituite proprie si cu orice alt atribut specific independentei. Novarusia rămâne in Ucraina deocamdată.

  17. Pingback: RAZBOI TOTAL IN EUROPA: o isterie sau o perspectiva iminenta?/ CARE SUNT CONSECINTELE AVANSULUI RUSESC IN UCRAINA? DE CE URMATORII PE LISTA SUNTEM NOI? - Recomandari
  18. @enkidu:

    E si rastalmacire, si adevar in modul in care au redat ai nostri. As zice ca au mers direct la esenta. 🙂

    Declaratia redata de RT in engleza ar suna, tradusa fidel, astfel:

    “must immediately start substantial talks – not a technical discussion – on the political organization of society and the state in southeast Ukraine so that the interests of people who live there are protected”

    “trebuie sa inceapa imediat discutii substantiale – nu tehnice – despre organizarea politica a societatii si a statului in sudestul Ucrainei astfel incat interesele oamenilor care traiesc acolo sa fie protejate.”

    Sa ne inchipuim ca Orban vorbeste pe tema minoritatii maghiare din Romania:

    “trebuie sa inceapa imediat discutii substantiale – nu tehnice – despre organizarea politica a societatii si a statului in Ardeal, astfel incat interesele oamenilor care traiesc acolo sa fie protejate”.

    Cum ne-ar pica un astfel de mesaj?

    Apoi, totusi, exista un anume context propagandistic:

    Argumentul principal se rezumă printr-un singur cuvânt: „Novorossiya”. Pentru a doua oară în acest an, prima dată fiind în aprilie, Putin a folosit intenţionat acest cuvânt cu referire la Ucraina de Est. Cel mai recent, conceptul apare în titlul unui mesaj public al lui Putin către „miliţia” din Novorossyia:

    Academia de Ştiinţe a Federaţiei Ruse pregăteşte o istorie a Novorossiyei, care ar urma să fie publicată în această toamnă şi va susţine argumentul lui Putin privind dreptul ruşilor de a recâştiga această regiune

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/09/01/razboi-total-in-europa-o-isterie-sau-o-perspectiva-iminenta-care-sunt-consecintele-avansului-rusesc-in-ucraina-de-ce-urmatorii-pe-lista-suntem-noi/

    Si, in plus, strategia lui Putin de a repeta scenariul transnistrean e vizibila din avion.

  19. @ciorgan

    Frate draga, gargara d-asta a fost folosita neincetat de rusi din perioada sovietica si pre-sovietica si este folosita si in zilele noastre. Cum doreau sa invadeze un stat, rusii gaseau tot felul de pretexte d-astea: ba ca e p-acolo ratacita nu stiu ce minoritate rusa care, vezi Doamne, ar fi maltratata de “fascisti” ba ca sunt p-acolo niste oameni ai muncii care sunt maltratati de “burghezi” ba ca sunt p-acolo niste ortodocsi care mai stiu eu ce patesc si, nu-i asa, au nevoie de ajutorul “bisericii mame a tuturor mamelor” ba ca de fapt tot poporul nu stiu carei tari ar fi de fapt alcatuit din rusi “sub acoperire” dar care nu constietizeaza asta momentan si au nevoie sa li se reaminteasca (cum a spus Putin recent despre Ucraina si cum se spunea, oricat de incredibil ar parea, si despre Romania prin anii 50), etc, etc, etc.

    Daca tu vrei sa marsezi la genul acesta de argumente si sa spui ca statul X sau Y este “artificial”, ok, n-ai decat. Eu iti spun ca, cel putin in cazul Urainei, gresesti, lucru verificabil de orice detinator al unui manual de istorie medievala sau de o conexiune la wikipedia.

    Dar, daca insisti sa-ti mentii pozitia, sa nu te mire cand te vei trezi cu tancurile rusesti la tine pe stranda patruland manate de exact acelasi tip de rationamente si in ceea ce priveste Romania (presupunand ca esti roman si locuiesti in Romania).

    @fromSiberia

    Nu, Doamne fereste. Nu stiu ce s-ar face acele “popare barbare” fara “forta” unificatoare, civilizatoare si pacificatoare a Rusiei.

  20. Russian President Vladimir Putin has issued a threat to outgoing European Commission President Jose Manuel Barroso that he could “take Kyiv in two weeks” if he wanted, Italian media reports have said.
    http://www.kyivpost.com/content/kyiv/international-business-times-if-i-want-i-will-take-kyiv-in-two-weeks-putin-warns-eus-barroso-362921.html

  21. Publicatia italiana La Repubblica relateaza ca, luand cuvantul in cadrul unei reuniuni cu liderii statelor membre UE, Barroso a mentionat ca tocmai a discutat cu Putin la telefon. Acesta a povestit ca, atunci cand l-a intrebat despre militarii trimisi in Ucraina, presedintele rus a trecut la amenintari: “Problema nu e asta, ci aceea ca, daca vreau, in doua saptamani ocup Kievul”, ar fi raspuns liderul de la Kremlin, potrivit lui Barroso.
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-18015666-vladimir-putin-avertizat-barroso-daca-vreau-ocup-kievul-doua-saptamani-surse-repubblica.htm

  22. @ Eu

    Daca intr-adevar asa a spus e chiar batut in cap.

  23. @Eu
    …pai, va fi. Va fi atunci cand toata lumea se va fi saturat de razboi si cand orice rezolvare va parea mai buna decat nici o rezolvare.

    Ce vreau sa adaug: vad ca nimeni nu se inghesuie sa inteleaga Rusia. Ii tot dau cu sanctiunile etc. NU CONTEAZA. O spune si Putin destul de franc, dar nimeni nu il crede. Rusia este rurala. Romania este si ea rurala. Faceti voi cei care cititi un mic experiment: mergeti in zonele rurale mai indepartate de orasele resedinta de judet, adica nu in imediata proximitate. Veti vedea ca viata decurge acolo dupa alte reguli si alte ritmuri decat cunoasteti in mod cotidian. Practic, nu conteaza acolo ce zice sau ce face Ponta, Udrea, Boc sau Basescu, Dragnea sau cine vreti voi. Bruxelles? Corina Cretu, Monica Macovei, Barosso? Nici nu exista, chiar daca au auzit de ei! Viata are acolo alte coordonate, daca ar fi pe o alta planeta nu ar fi diferit. Si daca la noi, o tara atat de mica e asa, va dati seama cum e in Rusia? Sanctiuni europene? Magazine goale? Asa, si? Se vor agita putin cateva mii, sute de mii de oraseni. Pe urma isi vor aduce aminte de originile lor rurale si totul se va rezolva de la sine. Sincer, cred ca tot Kremlinul se amuza copios cand aude de sanctiuni europene, se zguduie zidurile rosii de atata ras!
    De asemenea, nu stiu de ce isi dau toti ochii peste cap cand spune Putin ca ar fi bine sa nu se ia nimeni de Rusia care este o mare putere nucleara. Spune ceva neadevarat? Se vede prea bine ca nu, chiar daca franchetea lui Putin frizeaza cinismul. A! nu gadila placut orgoliile occidentale, asta da. Rusia este o mare putere cu interese legitime, ca orice alt stat, cu cat mai mare statul cu atat mai intinse si mai mari interesele, e ceva normal (Ba, la cat de mare e Rusia inca e modesta! Priviti Germania bunaoara). Ca nu convine realitatea, asta deja este o constanta a culturii europene, la orice nivel. Pentru europeni realitatea trebuie sa se supuna propriilor dorinte si le maguleasca vanitatile. De asta uita prea repede ca Rusia nu a inceput nici un mare razboi, dar armatele rusesti au ajuns si la Paris (1814) si la Berlin (1945). Kievul este mult, mult mai aproape.

  24. Pingback: Dezvaluiri explozive: SERVICIILE SECRETE RUSESTI COLABOREAZA CU LIDERII MAGHIARI DIN ROMANIA/ Putin i-ar fi spus lui Barroso: “Daca vreau, ocup Kievul in doua saptamani”/ PREMIERUL POLONEZ a devenit PRESEDINTELE UE. Cu ce ne va afecta? - Recom
  25. @ Lucian
    “Nu, Doamne fereste. Nu stiu ce s-ar face acele “popare barbare” fara “forta” @unificatoare, civilizatoare si pacificatoare a Rusiei.”
    Poate sa te mire faptul dar aceste “popare barbare” chiar au esit din orinduirea tribala cam prin anii 30 a secolului trecut, cand au fost obligati si supusi de spurcatii de bolsevici (si asta merita un nou Nuremberg) sa invete in scoli a scri si a citi. “Civilizatorii” din west incearca sa le aminteasca de “radacinile” lor si sa-I intoarca la mestesugul de hot de drumul mare si luptator inflacarat pentru halifatul islamic.

  26. eu vad donbasul ca o frana pe care o poate folosi rusia pentru a controla ucraina. daca scoti frana din masina te-ai facut intradevar cu un pod pedalier dar masina nu o mai poti controla. la fel si cu rusia, novorusia si ucraina. ai o novorusia independenta dar nu mai poti controla si frana procesul de aderare al ucranei si ca urmare cele 2 oblasturi trebuie sa ramana in ucraina. si daca intradevar vor acele 2 regiuni nu inteleg de ce nu le rup de ucraina? de ce mai taraganeaza rusii? in transnistria a intrat armata a 14a si asta a fost. s-a incheiat tot. aici de ce amana? cu ce scop ca oricum se striga ca este invazie ruseasca. eu zic ca o rupere a celor 2 regiuni ar avea efectul a zece avione malaeziene doborate. toate sanctiunile inventate de lume pana acum ar fi aplicate rusiei. sua se tot chinuie sa trezeasca spectrul fricii care sa inghete inimile europenilor pentru ai mobiliza sub steagul ei. un nou stat european ar fi argumentul suprem. doar ca trebuie vazut intradevar de europeni. acum inca planeaza indoiala asupra mincinosilor care au intrat in afganistan, irak, libia, etc…

  27. @titus l suspectu’

    incantati de interventie (nu de cea ruseasca).

  28. @enkidu
    “cele 2 oblasturi trebuie sa ramana in ucraina. si daca intradevar vor acele 2 regiuni nu inteleg de ce nu le rup de ucraina? de ce mai taraganeaza rusii?”
    Rusii la fel ca si USA au nevoie de Ucraina in intregime, nu le mai trebuieste deloc inca o Osetie, Abhazie s.a.m in carca, scurgatoare de bani. Cu Crimea s-a primit un “expromt”, cam pe neasteptate pentru toti, si pentru Rusia chiar, de asta si nu au lasat-o “suverana”, ca pe restul din republicile rebele, s-au grabit s-o alipeasca, sa nu le mai faca “surprize”. Ucraina fara Crimea a pierdut foarte mult din interes pentru SUA, si ,se pare “prietenii” nostri demonstreaza tot mai putin interes si pentru “blietzkrieg”-ul esuat in Donbas, tipetele isterice auzite din Kiev despre “invazie”, posibile atacuri nucleare , ne demonstreaza ferm acest lucru, prin lipsa de atentie si reactie “asteptata” de ucraineni, din partea departamentului de stat.

  29. “Va veni vremea ca oamenii să înnebunească şi când vor vedea pe cineva că nu înnebuneşte se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”. (Sf. Antonie cel Mare)

    Cind ma uit la oamenii politici din ziua de astazi ( fara exemple ),la mass-media ( Lelia Munteanu vs ceilalti,The Guardian vs ceilalti ) la cei de acord cu legea impotriva discriminarii sexuale vs ceilalti,la ecumenisti vs crestini,la cei cu gindul la evanghelia bunastarii lumesti vs cei cu gindul la evanghelia cereasca a lui Hristos…cit de multi sint unii si cit de putini au ramas ceilalti.

    La cei putini intra totusi mai multi,dar se largea mesajul,ideea conteaza.

  30. @fromSiberia:

    Ucraina fara Crimea a pierdut foarte mult din interes pentru SUA, si ,se pare “prietenii” nostri demonstreaza tot mai putin interes si pentru “blietzkrieg”-ul esuat in Donbas, tipetele isterice auzite din Kiev despre “invazie”, posibile atacuri nucleare , ne demonstreaza ferm acest lucru, prin lipsa de atentie si reactie “asteptata” de ucraineni, din partea departamentului de stat.

    Probabil asa cred rusii, insa as zice ca gresesc. SUA nu si-a pierdut interesul pentru Ucraina, insa are optiuni limitate (din mai multe motive) de interventie si nici nu sare cu trupe si armament ca sa fie costuri mari. Daca stai sa te gandesti, ce costuri are SUA in acest moment? Zero? Sau poate chiar profit? Dar ce costuri are Rusia chinuindu-se sa mentina in sfera sa doua regiuni de granita? Costuri in materie de sanctiuni si, desigur, in materie de resurse folosite.

  31. Pai nu cred ca isi vor pierde interesul pentru ucraina. E pe lista fierbinte. Si a rusiei si a sua. Nu mai poate da inapoi nici una din parti.

  32. Cred ca destinul pamantului parjolit a fost sortit acum ucrainei si nu romaniei. Ea e zona tampon.

  33. @admin
    “Probabil asa cred rusii, insa as zice ca gresesc. SUA nu si-a pierdut interesul pentru Ucraina, insa are optiuni limitate (din mai multe motive) de interventie si nici nu sare cu trupe si armament ca sa fie costuri mari. Daca stai sa te gandesti, ce costuri are SUA in acest moment? Zero? Sau poate chiar profit? Dar ce costuri are Rusia chinuindu-se sa mentina in sfera sa doua regiuni de granita? Costuri in materie de sanctiuni si, desigur, in materie de resurse folosite.”
    Sigur ca nu si-a pierdut interesul SUA fata de Ucraina, ar fi si o prostie sa crezi asa ceva, am spus ca nu mai are interes in continuarea conflictului din Donbas pe scenariul vechi, din punct de vedere militar partea Ucraineana a pierdut, si primii care au observat acest lucru au fost americanii, ca businesmani si iezuiti tinici ce sunt nu mai pun nici un ban pe succesul militar al Kievului.Vor cauta alte cai si metode de iesire din esecul catastrofal militar, au inceput deja convorbirile si “targuiala” pentru Donbas.Daca sa vorbim de resursele investite de Rusia si consecintele sanctiunilor, sunt si mari si insemnatoare, dar merita, ar trezi proteste si rezistenta in societatea rusa daca s-ar investi in vreo-un Kazakhstan, de exemplu, pentru Ucraina, sunt gata la orice “jertve”, absolut, inseamna foarte mult Ucraina pentru rusi, nu o vor da “pe degeaba” nici o data.

  34. Pingback: PUTIN ar fi amenintat ca poate INVADA ROMANIA in DOUA ZILE - Recomandari
  35. Pingback: PREGATIRI DE RAZBOI PE TOATE FRONTURILE. Miscarea Rusiei catre frontul Marii Negre - Recomandari
  36. Pingback: CU UN PAS MAI APROAPE DE MARELE RAZBOI? Ron Paul, fost candidat la presedentia SUA: CONGRESUL AMERICAN “DECLARA RAZBOI” RUSIEI - Recomandari
  37. Pingback: Partea cu adevarat ingrijoratoare a NOII STRATEGII DE SECURITATE a RUSIEI. Kremlinul isi pregateste tara pentru eventualitatea unui RAZBOI NUCLEAR cu SUA. Exercitii masive civile, buncare nucleare reactivate, masti de gaze pentru populatie | Cuvântul Ort
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare