Ofensiva americana impotriva STATULUI ISLAMIC. Indepartarea lui ASSAD de la conducerea SIRIEI – un efect “colateral”? Va fi transformata lumea musulmana definitiv intr-una a HAOSULUI CONTROLAT?

12-09-2014 4 minute Sublinieri

harta-isissursa harta: nytimes.com

Zece ţări arabe, între care Arabia Saudită, au acceptat joi să se implice alături de Statele Unite în lupta împotriva extremiştilor din cadrul Statului Islamic în Irak şi Siria, potrivit unui comunicat publicat la încheierea unei reuniuni la Jeddah, în prezenţa secretarului de Stat american, scrie Mediafax.ro.

Acest angajament ar putea implica o participare la o “campanie militară coordonată”, precizează textul, citat de AFP.

Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Qatar, Oman, Egipt, Irak, Iordania, Liban şi Statele Unite “şi-au declarat angajamentul de a fi unite împotriva ameninţării pe care o presupune pentru regiune şi pentru lume terorismul sub toate formele sale, inclusiv aşa-numitul SI”, precizează comunicatul.

Reuniunea de la Jeddah, în vestul Arabiei Saudite, a avut loc la nivel de miniştri ai Afacerilor Externe, între care americanul John Kerry, la o zi de la discursul preşedintelui Barack Obama care s-a declarat dispus să atace SI în Siria şi să aştepte raidurile desfăşurate în Irak de o lună.

Statele prezente la Jeddah au acceptat să “participe fiecare la lupta globală împotriva SI”, arată comunicatul.

  • ActiveNews:

Marea Britanie, Germania și Turcia nu se bagă în Siria. Nu vom participa la loviturile aeriene anunțate de SUA

Miniștrii de externe ai Marii Britanii și Germaniei au anunțat că țările lor nu vor participa la atacuri aeriene îndreptate împotriva jihadiștilor grupării Statul Islamic (SI) în Siria, informează AFP, preluat de Agerpres.

Aflat la Berlin, șeful diplomației britanice, Philip Hammond, a exclus orice participare a Londrei la lovituri aeriene în Siria, la câteva ore după ce Barack Obama a anunțat că este gata să declanșeze atacuri asupra pozițiilor SI în această țară.

Să fim clari: Marea Britanie nu va participa la lovituri aeriene în Siria”, a spus Hammond. Oficialul britanic a reamintit de opoziția pe care parlamentul britanic a exprimat-o anul trecut față de o intervenție militară în Siria. Hammond nu exclus, însă, o participare la atacuri aeriene în Irak. Pe aceeași lungime de undă s-a aflat și ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. El a subliniat că Germania nu va participa la niciun atac aerian, nici în Siria, nici în Irak. ”În mod foarte clar, nu ni s-a cerut acest lucru și nu o vom face”, a declarat Steinmeier, subliniind că această poziție a Berlinului a fost respectată de aliații săi internaționali.

Un mesaj similar a venit de la Ankara. Surse guvernamentale turce au precizat, conform AFP, că Turcia nu va participa la operațiunile SUA în lupta împotriva jihadiștilor din Irak și Siria.

Oficialul a precizat însă că Turcia ar putea autoriza coaliția să folosească baza sa militară de la Incirlik, din sudul țării, pentru operațiuni strict logistice.Rusia susține că loviturile aeriene americane contra grupării Statul Islamic, fără mandat al Consiliului de Securitate al ONU, reprezintă un act de agresiune și o ”încălcare grosolană” a dreptului internațional.

SUA va efectua LOVITURI AERIENE în Siria. Obama: Vom DISTRUGE Statul Islamic

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a anunţat că avioanele de luptă americane vor efectua lovituri aeriene şi în Siria. Mai mult, acesta i-a ameninţat pe teroriştii din Statul Islamic că vor fi distruşi.

“Să fie clar, îi vom vâna pe teroriştii care ne ameninţă ţara oriunde s-ar afla. Asta înseamnă că nu vom ezita să acţionăm în Siria, pe lângă Irak. Ăsta este obiectivul mandatului meu. Dacă ameninţi America, nu vei mai fi în siguranţă nicăieri”, a spus Obama.

Încă nu se ştie dacă aceste lovituri aeriene americane vor fi efectuate cu acordul preşedintelui sirian, Bashar Al Assad, sau dacă acesta va fi măcar consultat. Statele Unite încearcă să formeze o coaliţie internaţională sub umbrela căreia să acţioneze împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic.

Rusia către SUA, după anunțul lui Obama: Orice ATAC în Siria fără aprobarea ONU reprezintă o AGRESIUNE. Avertismentul Damascului

Anunțul președintelui Barack Obama privind autorizarea atacurilor aeriene în Siria, pentru eliminarea jihadiștilor nu a trecut neobservat de Moscova. Ministerul rus de Externe a avertizat că orice atac unilateral al SUA asupra teroriștilor din Siria trebuie autorizat de Consiliul de Securitate al ONU. Altfel, susține Moscova, este vorba de o agresiune.

Atacurile aeriene ale SUA în Siria împotriva jihadiștilor Statului Islamic, fără aprobarea Damascului și în lipsa unor decizii ale Consiliului de Securitate al ONU ar reprezenta o agresiune și o încălcare grosolană a dreptului internațional”, a afirmat Aleksandr Lukașevici, purtător de cuvânt al ministerului rus de Externe.

Moscova nu apărără jihadiștii SI, însă, ca îndelung susțininătoare a regimului Bashar al-Assad suspectează Washington-ul că, prin aceste lovituri aeriene, vrea să atace forțele guvernamentale siriene, a mai spus Lukașevici, conform Reuters. Există motive să bănuim că forțele guvernului de la Damasc ar putea fi, de asemenea, atacate, a precizat responsabilul rus.

În lumea arabă, anunțul lui Obama a rămas, pentru moment, fără vreo reacție. Siria anunta că, dacă SUA vor efectua raiduri aeriene fără consensul guvernului de la Damasc, regimul Assad va considera aceste acțiuni un atac direct la adresa Damascului. Explicația a venit din partea ministrului sirian al Reconcilierii Naționale, Ali Haidar.

Secretarul de stat al SUA, John Kerry, a ironizat joi criticile Rusiei la adresa eventualelor lovituri aeriene americane împotriva poziţiilor Statului Islamic (SI) în Siria, punând la îndoială legitimitatea Moscovei de a vorbi despre respectarea dreptului internaţional în plină criză ucraineană, informează AFP.

John Kerry a ironizat joi criticile Rusiei la adresa eventualelor lovituri aeriene americane împotriva poziţiilor Statului Islamic (SI) în Siria.

Dacă ceea ce are loc în prezent în Ucraina nu ar fi atât de grav, am putea să râdem de ideea că Rusia este cea care pune problema dreptului internaţional’, a replicat Kerry în timpul vizitei sale în Arabia Saudită. […]/ integral pe romaniatv.ro

Statele Unite vor incepe sa-si stationeze o parte dintre avioanele militare la Ebril, in regiunea autonoma irakiana Kurdistan, cu scopul de a efectua atacuri “mai ofensive” impotriva gruparii Statul Islamic (SI), au anuntat joi oficiali de la Pentagon.

Dupa o zi de la discursul in care presedintele american Barack Obama a anuntat “extinderea” atacurilor impotriva jihadistilor in Irak, Pentagonul a anuntat la randul sau ca vrea “sa ofere o sustinere aeriana mai ofensiva fortelor irakiene de securitate”, a declarat contraamiralul John Kirby, un purtator de cuvant al Departamentului american al Apararii.

Purtatorul de cuvant a precizat ca, in cadrul intensificarii acestei campanii aeriene declansate pe 8 august, Statele Unite vor utiliza avioane stationate la Erbil, capitala Kurdistanului irakian, pe care Washingtonul il apara de insurgenti islamistii, informeaza Mediafax citand AFP. Alt oficial de la Pentagon a declarat pentru AFP, sub protectia anonimatului, ca ar fi vorba despre avioane de vanatoare, a caror autonomie de zbor este mai redusa ca a bombardierelor. […]/ integral pe hotnews.ro

Gruparea jihadistă Stat Islamic numără “între 20.000 şi 31.500” de combatanţi în rândurile sale în Siria şi Irak, potrivit unei noi estimări a Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) din Statele Unite, relatează AFP.“CIA estimează că Statul Islamic numără între 20.000 şi 31.500 de combatanţi în Irak şi Siria, bazându-se pe un nou studiu efectuat din toate sursele de informaţii disponibile, în perioada mai-august”, a declarat Ryan Trapani, un purtător de cuvânt al agenţiei.

Anterior, CIA evoca un număr de 10.000 de jihadişti membri ai Statului Islamic. CIA atribuie această creştere “unei recrutări mai viguroase a jihadiştilor începând din iunie, după mai multe victorii pe teren şi proclamarea unui califat”, a adăugat Trapani. Statul Islamic a proclamat un “califat” la sfârşitul lui iunie, în frunte cu liderul său, Abu Bakr al-Baghdadi. Acest “califat” se întinde pe teritorii largi, ocupate de combatanţi în Irak şi Siria. […]/ integral pe zf.ro

Nota noastra:

Existenta Statului Islamic nu este asa defavorabila SUA, iar acest lucru se observa si din marea “strategie” anuntata de presedintele Obama. Practic, razboiul impotriva ISIS nu va fi dus de SUA pe teren, cu trupe, ci prin intermediul statelor arabe din regiune plus cei doi actori relevanti in regiune, Turcia si Iran.

SUA se implica prin lovituri aeriene, duse inclusiv pe teritoriul Siriei. Va fi acesta un prilej pentru cateva lovituri bine tintite pentru a subrezi definitiv regimul lui Assad? Mai ales ca Obama a anuntat si necesitatea intaririi opozitiei “moderate” din Siria (ce conteaza ca au existat informatii despre cum un luptator “moderat” ar fi vandut ISIS pe jurnalistul decapitat recent). In orice caz, un aliat major al lui Assad, Rusia, se afla in plina criza ucrainiana si nu mai are aceeasi legitimitate de a se implica in acest caz.

Dar, de ce ar fi in avantajul SUA existenta Statului Islamic? Deoarece a fost transformat intr-o problema a lumii musulmane. Coalizarea statelor arabe, interesele Turciei, ale Iranului, diviziunile sunniti vs siiti, dar si proliferarea si concurenta intre gruparile jihadiste, toate acestea arunca lumea musulmana intr-o perioada de rafuieli, concurenta si lupta interna pentru dobandirea suprematiei. Un fel de haos controlabil, numit eufemistic “echilibru al balantei de putere”, ale carui consecinte vor fi impiedicarea unei singure puteri in regiune si subrezirea celor existente.


Categorii

1. DIVERSE, Irak, Siria

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “Ofensiva americana impotriva STATULUI ISLAMIC. Indepartarea lui ASSAD de la conducerea SIRIEI – un efect “colateral”? Va fi transformata lumea musulmana definitiv intr-una a HAOSULUI CONTROLAT?

  1. Mii de ceceni lupta in SI (ISIS) iar comandantul SI este tot un cecen, Omar al-Shishani.
    Pe de alta parte, serviciile secrete siriene au legaturi cu SI, care este sustinuta de Rusia.
    Ambasadorul rus la ONU s-a pronuntat impotriva atacarii SI fara acordul Siriei!

    Vitaly Churkin against strikes at ISIS without consent from Damascus
    http://en.itar-tass.com/russia/748963

    Cecenii infiltrati de Rusia si condusi de al-Shishani au produs o sciziune in SI (ISIS) in noiembrie 2013.

    In November 2013, the JMA’s ethnic Chechen leader Abu Omar al-Shishani swore an oath of allegiance to al-Baghdadi;[290] the group then split between those who followed al-Shishani in joining ISIS and those who continued to operate independently in the JMA under a new leadership.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_State_of_Iraq_and_the_Levant#Declaration_and_dispute_with_al-Nusra_Front

    Liderii SI opusi cecenilor infiltrati si controlati de Rusia au fost asasinati intr-un atentat cu bomba.

    Entire Leadership of ISIS Opposition Wiped Out by ‘Unexplained’ Explosion
    “Nearly fifty senior commanders of a major coalition of Islamic ‘moderates’ opposed to ISIS in Syria have been killed by an explosion at their secret command bunker as they met to discuss strategy against the the Islamic State.”
    http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/09/11/ISIS-Opposition-Killed-Bomb

    SI are de fapt stranse relatii cu guvernul sirian, care de altfel nu i-a atacat cu aviatia si armata.

    In January 2014, The Daily Telegraph said that Western “intelligence sources” believed that the Syrian government made secret oil deals with ISIS and al-Nusra Front, alleging that the militants were funding their campaign by selling crude oil to the regime from the fields they have captured.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_State_of_Iraq_and_the_Levant#Relations_with_the_Syrian_government

  2. @Eu:

    Asta e o teorie care pur si simplu nu tine. Statul islamic a cucerit o baza militara siriana si a executat sute de soldati sirieni de-ai lui Assad. Apoi, ei sunt sunniti si sustinuti de sunniti. In spatele ISIS se afla politica Arabiei Saudite si cea a SUA de inarmare a “rebelilor” care luptai impotriva lui Assad.

  3. Impotriva unei grupri,fie ea si terorista,s-au ridicat(cualizat)10 tari pt. ai distruge?Candva scriam pe un portal,admin,ca razboiul din Ucraina este o razbunare a usa pt. ca au fost opriti de la distrugerea Siriei.Dar este cu mult mai mult.Rusii sunt prinsi acum cu “pacea”din Ucraina si li se baga pumnul in gura,”tocmai voi vorbiti de drepturi internaationale”?.Siria a fost ferita de DUMNEZEU o perioada,de afi distrusa,pt.cei ce ttrebuiau sa fuga.S-ar parea ca diavolii iarasi au capatat putere,iar profetia se va implini.DOAMNE AJUTA!
    P.S.-SA NE RUGAM PT.SIRIENI SI INTREGA LUME ,CACI PT. NOI NE RUGAM.

  4. Isus i-a chemat la El şi le-a zis, în pilde: „Cum poate Satana să scoată afară pe Satana? (Marcu 3:23)

    …daca America a facut deja un atacat aerian si vrea sa mai atace ISIS, iar Rusia se opune?

  5. Erata-impotriva unei grupari,fie ea si terorista,s-au ridicat(cualizat)10 tari pt.a o distruge?.

  6. @Eu:

    Iisus. Isus e incorect sau, daca e vorba de citat, preluat din Biblii protestante.

    …daca America a facut deja un atacat aerian si vrea sa mai atace ISIS, iar Rusia se opune?

    Rusia se opune loviturilor din Siria. Dupa cum ai zis, SUA a lovit deja aerian Irakul si, din cate stiu, nu a existat vreo opozitie din partea Rusiei.

  7. Unlike last time, Obama’s actually making a pitch to arm the Syrian rebels. FP’s John Hudson: “President Barack Obama has only a few days to convince lawmakers that a policy he’s long avoided is now crucial to combating the Islamic State: The large-scale training and equipping of Syrian rebels. The request, first debuted in a presidential speech at West Point on May 28, would authorize the Defense Department to equip vetted members of the Syrian opposition with arms and training at camps in Saudi Arabia. But because the administration showed little interest in lobbying lawmakers to support the plan after Obama unveiled it months ago, many in Congress are having trouble taking the administration’s renewed sales pitch at face value.” – sursa – FP newsletter

    Deci, prilej de inarmare la greu a “opozitiei” siriene – impropriu numita astfel, caci e alcatuita din mercenari sunniti.

    Ce face Turcia?

    “Echoing Turkey’s opposition to the 2003 U.S.-led invasion of Iraq, Arab News reported that ‘Turkey will not allow a U.S.-led coalition to attack jihadists in neighboring Iraq and Syria from its air bases, nor will it take part in combat operations against militants.’

    Deci Turcia, stat NATO, anti-Assad, nu vrea sa fie… bombardati jihadistii? Hm…

  8. Nu ma prea pricep la politica sau geopolitica Orientului. Dar privind problema strict din punct de vedere crestin ortodox, la cat de mult sange crestin a varsat anul acesta acest asa zis stat islamic, cred ca era si momentul sa le vina plata. Parca pina mai ieri, toata lumea se intreba ingrozita de acele decapitari si executii ale crestinilor, de ce SUA nu intervine urgent pentru a pune capat ororilor. Bun, SUA nu a intervenit pentru prigoana impotriva crestinilor ci iata, doar in momentul cand proprii ei cetateni au fost executati. Ca SUA prin aceasta isi urmareste obiectivele si interesele este discutabil d.p.d.v geopolitic. Dar privind problema dintr-o alta latura, cea crestina, este posibil ca Dumnezeu sa razbune sangele crestin nevinovat . Ca o face cum vrea El si prin cine vrea El, asta depaseste judecata noastra.
    Cateodata stau si ma intreb daca nu chiar si Rusia lui Putin este oarecum biciul cu care vrea Dumnezeu sa ne pedepseasca pe noi, tarile ortodoxe care prea ne-am inrait si ne-am indepartat de la dreapta credinta. Ca nu are Putin nici o treaba cu ortodoxia ci isi urmareste interesele lui, se poate discuta ca si pina acum d.p.d.v geopolitic. Dar d.p.d.v crestin, poate ca Dumnezeu il foloseste pe post de bici. Ca isi va lua si Rusia plata ei la vreme a ei, asta e o alta discutie dar chiar si Israel atunci cand se departa de Dumnezeu, veneau peste ei sa-i robeasca alte popoare mandre si pacatoase dar erau totusi biciul lui Dumnezeu pentru Israel.

  9. @Spartacus:

    Nu ma prea pricep la politica sau geopolitica Orientului. Dar privind problema strict din punct de vedere crestin ortodox, la cat de mult sange crestin a varsat anul acesta acest asa zis stat islamic, cred ca era si momentul sa le vina plata.

    Pai bineinteles. Doar ca americanii de data asta sunt foarte prudenti si actioneaza strict prin “proxy”, indirect. Nu asa au actionat insa in Irak si Siria, desi Statul Islamic este, cel putin indirect, un rezultat al interventiilor lor de acolo.

  10. admin
    Poate dr.Frkenstein si-a dat seama de grozavia hidoasa pe care a creat-o si vrea acum in al 12-lea ceas sa o distruga. Sau poate ca tinteste din nou o mare afacere caci in definitiv toata politica SUA se reduce la o mare afacere. Cert este insa ca hidoasa grozavie ISIS trebuie starpita. Urgent.

  11. SUA pozeaza dinou ca aparator al libertatii, eliberator al planetei si nu poate rata acest prilej de a-si consolida imaginea. Rusia mai are inca de invatat la acest capitol si nu cred ca au inteles pe deplin de ce au nevoie sa castige si ei audienta. “Era nevoie” de cateva decapitari publice ca sa poata interveni Capitan America sa salveze planeta. Altfel nu se justifica deranjul. Mare golan si CIA asta…

  12. Marturisesc ca nu mai inteleg nimic! Chiar nimic! Si nadajduiesc sa nu fie o capcana ptr Assad! Ptr ca de il vor omori, cred ca situatia in acea zona se va destabiliza cu mult mai rau decit Ce e acum iar crestinii vor avea si mai mult de suferit. Doamne, Ajuta-i!

  13. Umar Shishani: Announcement About Islamic State Capture Of Regiment 121

    Message from Abu Umar Al-Shishani: The military base is located on a large territory five kilometers south of the city Hasaka. It consists of three regiments: – Artillery Regiment – Mortar Regiment – Rocket Regiment The operation began on the night of 27 Ramadan. Having seen the names of the regiments, you can imagine what the Mujahideen faced. During the fighting in the first and third day half of the territory was taken completely, including the artillery and mortar regiments, the surroundings of the rocket regiment was taken, military commanders were killed.
    Among the trophies: – 50 canons, including a 120 gauge – 20 “Grad” systems – 2 tanks – Many Konkurs missiles
    http://www.chechensinsyria.com/?p=22261

    Chiar crede civneva ca cecenii lui Umar Shishani au cucerit in trei zile trei regimente ale armatei siriene avand o gramada de tunuri, aruncatoare de grenade si lansatoare de rachete?
    Chiar crede cineva ca acesti luptatori ai SI (ISIS) au intrat in posesia unui atat de important arsenal militar fara ca armata siriana sa fi facilitat aceasta? Chiar crede cineva ca niste rebeli neinstruiti ar avea capacitatea sa utilizeze aceste tipuri de armament fara a apela la armata siriana si comandantii care au fost “ucisi” doar pentru a li se pierde urma si a putea lupta in cadrul ISIS?

  14. @Eu:

    Siria s-a si oferit sa participe la razboiul contra ISIS. Americanii, deontologi, cu values, au refuzat.

    Propaganda, propaganda, intelegem, insa nu chiar manipulare de doi bani.

    Lelia Munteanu in Gandul:

    http://www.gandul.info/puterea-gandului/califul-cu-rolex-13257875

    În ce constă, prin urmare, “strategia” de ultimă oră a Statelor Unite? Apelul repetat la o coaliţie internatională, câteva sute de consilieri militari în plus, trimişi să mai antreneze o dată forţele militare irakeine, raidurile de bombardament asupra poziţiilor Statului Islamic (lansate de la baze militare din Qatar, Kuweit şi Emirate), turneul lui Kerry în Orientul Mijlociu – care continuă. O noutate ar fi faptul că Arabia Saudită urmează să găzduiască (în paralel cu Iordania sau în exclusivitate) baze de antrenament pentru “opoziţia siriană moderată”.

    Nu există opoziţie siriană ”moderată”! Sau, dacă vreţi, nu mai există. De la începutul primăverii siriene, când poporul lupta împotriva dictatorului Bashar al-Assad, a fost inventată şi susţinută o Armată Siriană Liberă, căreia i s-au alăturat câteva grupări jihadiste – una mai feroce decât cealaltă – între care şi ISIS. Acestea (mai bine antrenate şi cu experienţă de război în Afganistan, Irak, Libia şi te miri pe unde) au preluat iniţiativa, punând mâna inclusiv pe logistica Armatei Libere Siriene.

    Nu e clar ce ţări vor constitui coaliţia internaţională împotriva Statului Islamic. Cu ceritutudine nu Siria – oferta lui Bashar al-Assad a fost refuzată. Iranul (ale cărui forţe de elită luptă acum în Irak, alături de peshmerga kurdă) nu a fost încă refuzat explicit. Secretarul de Stat american a o oferit întrebării un răspuns de cercetaş: ”Aproape fiecare ţară de pe Pământ are câte un rol de jucat în eliminarea ameninţării ISIL şi a răului pe care îl reprezintă”. Deocamdată, Turcia, de pildă, a anunţat că se alătură coaliţiei internaţionale, dar nu în operaţiuni la sol. Alte state din zonă nu s-au pronunţat încă.

    Dar problema cea mai îngrijorătoare este că nu pare a se şti cine sunt cu adevărat cei a căror fiecare oră de existenţă în plus răspândeşte moartea cea mai cumplită. Nu seamănă cu jihadiştii Al-Qaeda (din care, ca o franciză, s-au revendicat) – doar l-au oripilat până şi pe al-Zawahiri. Sunt takfiri, o formă extremă a salafismului, care declară persoane sau mase de oameni „necredincioşi” sau „infideli” – motiv pentru care strategia lor se îndreaptă asupra şiiţilor, dar şi asupra minorităţilor din zonă: kurzi, druzi, turkmeni, creştini, yazidi. Ţintele lor declarate sunt Damasc, Bagdad, apoi Amman şi Riyadh. (Sunniţi ca şi ei, liderii de la Amman şi Riyadh trebuie pedepsiţi pentru cooperarea cu „infidelii” americani).

    Jihadiştii Statului Islamic sunt de multă vreme cunoscuţi, crimele lor oribile n-au început cu decapitarea lui James Foley. Am vorbit prima oară despre ei cu mai mult de un an în urmă, când mă întrebam cum îi vor ocoli bombardamentele americane pe unii ca ei şi pe alţii, aliaţi împotriva lui al-Assad. Politica de ezitare a Casei Albe, preşedintele Obama cu al său ”defensive minimalism” (cum inspirat l-a numit politologul american David Rothkopf), prevalenţa jocului de interese în Liga Arabă, indolenţa liderilor europeni, precum şi propria lui propagandă dezlănţuită (filmele cu orori de pe youtube sunt menite nu doar a înfricoşa, dar mai ales a face prozeliţi) au adus Statul Islamic la dimensiunile de astăzi.

    Pentru a fi anihilat trebuie cunoscut în profunzime şi în context regional. Este Abu-Bakr-al-Baghdadi, autointitulatul calif Ibrahim (care a predicat, la începutul lui iulie, într-o moschee din Mosul, purtând un auster veşmânt negru şi un ceas Rolex), un personaj şters şi lipsit de carismă, adevăratul conducător al Statului Islamic?

  15. Pingback: STATUL ISLAMIC – o noua decapitare. CINE CONDUCE CU ADEVARAT formatiunea jihadista cvasi-statala?/ MILITARI ISRAELIENI refuza sa mai participe la ABUZURILE impotriva PALESTINIENILOR - Recomandari
  16. Pingback: Obama ar fi recunoscut, la o intalnire cu liderii crestinilor din Orientul Mijlociu, ca ASSAD I-A PROTEJAT PE CRESTINI/ Biserica Rusiei INTRERUPE dialogul cu LUTERANII FINLANDEZI din cauza HOMOSEXUALITATII - Recomandari
  17. Pingback: Armata SUA a atacat STATUL ISLAMIC in SIRIA [video]. ISIS raspunde cu RAPIRI de jurnalisti si cu INREGISTRARI VIDEO/ Ucraina: Memorandum incheiat intre SEPARATISTI si KIEV/ Exercitiu militar NATO in POLONIA/ Rogozin anunta modernizarea ARSENALULUI NUCLEAR
  18. Pingback: TURCIA VREA “ACTIUNE TERESTRA” IN SIRIA/ Atacurile SUA impotriva STATULUI ISLAMIC au distrus… RAFINARIILE PETROLIERE siriene/ David Cameron: CONSPIRATIONISTII non-violenti, la fel de periculosi ca TERORISTII ISLAMISTI/ Statul Islamic: ne
  19. Pingback: Propaganda de razboi americana: BOMBARDAREA SIRIEI s-a bazat pe o FALSA AMENINTARE – gruparea KHORASAN care era “mai rea decat ISIS” si care “ameninta direct” Europa si SUA - Recomandari
  20. Pingback: STATUL ISLAMIC isi are originile intr-o INCHISOARE AMERICANA din IRAK. “Inchisoarea a fost o fabrica ce ne-a produs pe noi si ideologia noastra” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare