IPS TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului – URMARIT PENAL DE DNA. Cazul e vechi, din 2009, insa REDESCHIS imediat dupa vizita IPS Serafim de Pireu la Constanta, la invitatia sa…

12-09-2014 1 minut Sublinieri


IPS TEODOSIE URMARIT PENAL DE DNA by medialert

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (IPS) Teodosie, este urmărit penal pentru fapte de corupţie, în dosarul din 2009 în care este acuzat că ar fi luat mită, cauză care iniţial a fost închisă de procurori, dar acum a fost redeschisă întrucât au apărut noi date.

Avocata arhiepiscopului Tomisului, Maria Vasii, a declarat, vineri, că IPS Teodosie este urmărit penal pentru fapte de corupţie, în dosarul din 2009 în care este acuzat că ar fi luat mită, cauză care iniţial a fost închisă de procurori, dar acum a fost redeschisă întrucât au apărut noi date. Maria Vasii a spus că IPS Teodosie nu este vinovat, însă anchetatorii au stabilit că există date şi indicii noi în acel dosar, care au dus la infirmarea soluţiei iniţiale şi la redeschiderea cauzei. Avocata a adăugat că alte două persoane urmează să fie puse sub acuzare în dosarul de corupţie.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a declarat, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a fost audiat în dosarul în care a mai fost cercetat pentru că ar fi luat mită de la un reporter ca să îl ajute să se înscrie, în 2009, la Facultatea de Teologie de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa. Înalt Preasfinţitul Teodosie a precizat că dosarul din 2009 a fost redeschis şi acum procurorii l-au citat pentru a fi audiat din nou. Arhiepiscopul Tomisului a stat la DNA aproximativ 30 de minute şi la intrare a fost însoţit de un preot. În iulie 2009, IPS Teodosie a fost audiat la Parchetul General într-un dosar deschis în urma unei investigaţii jurnalistice, care a relevat anumite practici în modul de înscriere la Facultatea de Teologie de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

Dosarul a ajuns la acest parchet de la Parchetul Tribunalului Constanţa, după ce Arhiepiscopia Tomisului a confirmat că ierarhul face parte din înaltul cler al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), astfel că atrage competenţa procurorilor Ministerului Publica de investigare a acuzaţilor ce i-au fost aduse lui IPS Teodosie. Ulterior, procurorii au început urmărirea penală faţă de IPS Teodosie pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual, iar faţă de preoţii Bogdan Chiriluţă şi Emil Brăescu, inspectorul Biroului Catehizare, pentru complicitate la luare de mită şi, respectiv, pentru fals intelectual. […]/ integral pe adevarul.ro

Nota noastra:

Sigur ca dosarul in care este implicat IPS Teodosie este din 2009, insa este bizar faptul ca a fost redeschis tocmai acum, imediat dupa vizita, insotita de cuvinte incendiar de “incorecte politic”, a Mitropolitului Serafim de Pireu

A suparat Inaltul pe cine nu trebuia? Pentru ca era destul de clar cazul inca din 2009, deci pare ca a fost inchis, atunci, cu “buna stiinta”.

Sau, cumva, incepe “curatenia” in BOR cu el, ca tot este “partida ortodoxa” vulnerabilitate a Romaniei?

20273_p191d2dsj13ke1ruialt1lh2tkgo


Categorii

1. DIVERSE, IPS Teodosie Petrescu, Justitie, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “IPS TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului – URMARIT PENAL DE DNA. Cazul e vechi, din 2009, insa REDESCHIS imediat dupa vizita IPS Serafim de Pireu la Constanta, la invitatia sa…

 1. Cine are interesul ca IPS Teodosie sa fie discreditat? Cine are interesul sa fie discreditat prin asociere IPS Serafim al Pireului, care tocmai a fost in vizita in Arhiepiscopia Tomisului? Exista oare in Romania represiune, astfel incat cine nu este “pe linie” sa se astepte la consecinte negative?

  Domnul si Maica Domnului sa-i intareasca si sa-i ocroteasca pe acesti doi propovaduitori ai Adevarului in misiunea nu lipsita de obstacole pe care si-au asumat-o!

 2. Nu, cred că n-are nici o legătură cu gazele de șist sau cu deținuții politici. S-au mai auzit de multe ori în bisericile românești cuvântări despre acestea. Și despre ecumenism s-au mai auzit, chiar și la nivel episcopal.
  Ce nu s-a mai auzit de mult, poate dinainte de război, sau nu la nivel episcopal (sau nu stiu eu), sunt cuvântări anti-masonice.
  Cred ca IPS Serafim a surprins și scandalizat prin cuvântul său pe vreunul din masonii locali sau de la centru care, neputând să-l urecheze pe acela, l-au chemat la ordine pe IPS Teodosie pentru că l-a invitat.

 3. A-ti uitat sa spune-ti ca si cauza a deranjamentelor poate fi si vizita mitropolitului Serafim, care a deranjat pe multi, pe foarte multi…

 4. @ada:

  Iar dvs. se pare ca… ati uitat sa mai si cititi ce am scris:

  Nota noastra: Sigur ca dosarul in care este implicat IPS Teodosie este din 2009, insa este bizar faptul ca a fost redeschis tocmai acum, imediat dupa vizita IPS Serafim de Pireu… A suparat Inaltul pe cine nu trebuia? Pentru ca era destul de clar cazul inca din 2009, deci pare ca a fost inchis, atunci, cu “buna stiinta”. Sau, cumva, incepe “curatenia” in BOR cu el, ca tot este “partida ortodoxa” vulnerabilitate a Romaniei?

 5. Probabil ca ce a deranjat cel mai mult a fost vizita IPS Serafim de Pireu, care este de departe cel mai vehement critic al instrumentelor si cozilor de topor ale noii ordini mondiale. […]

 6. DA A DERANJAT FT. MULT PRIN INVITAREA MITROPPOLITULUI SERAFIM DE PIREU

 7. Constat că loviturile ,, sub centură” devin sportul preferat nu numai al politicienilor , ci şi al prelaţilor noştri ecumenopati.
  Dezolant de abjectă este ,, punerea la colţ” a IPS Teodosie din partea celor care neavând argumente logice, se reped cu bâta unde nimeresc !
  Posturile TV au sărit pe IPS Teodosie , precum hienele pe prada căzută în capcană, savurând orice cuvânt rău despre ortodoxie, ortodocsi, cler.
  Dar ele se bucură de orice poate genera scandal, fără să caute izvorul acestor evenimente, fără să-i intereseze de ce tocmai acum la 24 ore după plecarea oaspetelui dobrogean, IPS Serafim de Pireu, s-a isterizat cineva asmuţind mass media pe antiecumenişti, pe ierarhii ne-aliniaţi, pe prietenii anti-masonilor.

 8. admin, eu i-am raspuns primului comentariu…lui EU…nu art dvs…scuze de neintelegere…doamne ajuta !!

 9. Mare indrazneala a avut IPS Teodosie sa-l invite. Este Dumnezeu cu el. Nu ne puteam astepta sa auzim altceva decit adevarul ca de obicei, de la IPS Serafim. Si IPS Teodosie stie asta. Intrebarea este: citi Romani vor primi cuvintele IPS Serafim si citi le vor trece cu vederea sau nu le vor auzi. Iata ca acesti 2 IPS vor fi hartuiti (il va hartui si pe IPS Serafim careva). Dumnezeu ne vorbeste prin IPS Serafim. Citi vom auzi? Ne vom alatura lor ca suport, Cind vor fi prigoniti, sau se va schimba ceva in Romania? Si citi ne vom schimba Viata dupa Ce intelegem Ce se petrece?

  A terminat DNA cu babutele cu oua negre si acum le sta in git IPS Teodosie?

  Domnul si Maica Sa sa il apere! Mi se pare ca prin acest atac asupra lui se Vrea sa ii Aduca la tacere si pe altii din BOR care si-ar Pune in gind sa vorbeasca impotriva netrebniciilor!

 10. E de notorietate faptul că personajul primește foloase necuvenite, de la studenți sau preoți. Cunosc pe cineva care nu poate avea o parohie în județul Constanța tocmai din motivul ăsta: nu are bani suficienți să o cumpere. Asta-i și motivul pentru care i se spune Șpagoveanul. Da, a transformat templul în târg și cineva trebuie să distrugă tarabele…

 11. acum are sansa Teodosie ca sa fie asemeni MITROPOLITULUI PIREULUI, CURAJ PARINTE TEODOSIE CACI NU MAI AI CE PIERDE, SI IESI CAT MAI REPEDE DIN ACEA MOCIRLA

 12. @Marin:

  Da, insa, cum am spus si in mica nota, problematic e modul in care a fost pus sub acuzare: pe baza unui dosar din 2009, care si atunci era clar. Insa deh, lupta de clasa… electorala se ascute si un personaj ca IPS Teodosie e numai bun: pe langa faptul ca e apropiat de cei care domina Constanta politic, e si o inalta fata bisericeasca. Aducerea lui la DNA arunca o pata asupra Bisericii la momentul oportun. Deci… nu curatenie, ci oportunism mafiotico-politico-politienesc.

 13. @admin:
  Daca Marin are dreptate, atunci problema este ca s-a putut face asa ceva. Sper insa sa nu reactioneze in vreun fel Sfantul Sinod sau Patriarhia, sincer, e pentru prima oara cand imi doresc sa pastreze tacerea. Pentru ca atunci cand vin altii si iti arata gunoiul ascuns sub pres este pricina de sminteala. Dar daca BOR va reactiona acum, dupa ce toate s-au intamplat ar lasa impresia ca ierarhia ar incerca sa se spele pe maini sau sa se apere ascunzandu-se dupa multimea enoriasilor. Asta ar sminti cu mult mai mult (chiar daca ar parea pe moment ca ajuta), caci pastorul nu trebuie sa arate ca ii este frica de lup.

 14. @Marin
  Cunosc pe cineva care nu a putut obţine o parohie în Constanţa, deşi voia, dar nu şi-a pus problema că nu prea se străduise să înveţe în facultate şi avea mari lacune în cultură generală, teologie şi exprimare ! Cunosc pe cineva care abia absolvise teologia şi voia să fie şi el un secretar, consilier, acolo ceva pe la Arhiepiscopie, şi nu-şi punea întrebarea dacă este competent sau eficient. Acesti ,,cineva” şi alţii ca ei consideră că şpaga este suficientă şi că poate ţine loc de învăţătură cu efort, muncă, inteligenţă, bun-simţ.
  Trezvia se vede că lipseşte acestor cineva, în schimb părerea excelentă despre sine îi stăpâneşte excedentar.
  Poate ar trebui să fie mult mai puţine locuri la facultatea de teologie, încât să existe un concurs de admitere serios, cu 5-6 candidaţi/ loc. Aşa nu ar mai exista prea mulţi absolvenţi şi nici preoţi slab pregătiţi.
  ,,Şpaga” asta la ce o foloseşte un prelat ortodox ? La îmbuibare, desfătări, bijuterii, lux ?! Să fim serioşi.
  Admin., iertaţi digresiunea.

 15. Cand nu poate sa ajunga la struguri, vulpea spunea ca sunt acrii. Cam asa se intampla in toata tara, fiecare IPS e spagar doar pentru ca unul, altul dezinformeaza, sau ii e mai usor sa-si ascunda neputinta aruncand mizerii in stanga si dreapta. Avem noi dreptul sa judecam ierarhii sau sa spunem ca IPS e Spagoveanul? Imi amintesc de PS Daniil Stoenescu care spunea ca parintele Arsenie Boca l-a pomenit pe Stalin dupa ce dictatorul murise. Dragostea dispare usor in usor din inimile noastre, ramanem cu rautatea. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa vedem doar pacatele noastre!

 16. Pingback: PROBLEMELE CU DNA ALE IPS TEODOSIE, DOAR INCEPUTUL UNEI CAMPANII IMPOTRIVA BOR? Daca vine randul Bisericii sa fie demolata de institutiile de forta, cat de pregatiti sunt oamenii sai? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare