DRAMELE IGNORATE ALE “DIASPOREI”. Cazul Ioanei, tanara BATUTA BESTIAL de proxeneti, pana la coma, pentru ca a refuzat sa se PROSTITUEZE (video)/ Minora haituita, batuta si santajata din Spania pana in Romania de RETEAUA DE PESTI

4-12-2014 4 minute Sublinieri

Alo, tinerimea solidara cu diaspora din cinci in cinci ani, aceste cazuri nu va spun nimic? Niciun protest, nicio emotie?

Dar DNA, dar mascatii nostri? Cum e posibil sa existe astfel de retele, intinse din Spania pana in Romania, care au puterea de a intimida si santaja victimele fara scapare?!

Ioana, tanara de 20 de ani care zace intr-un spital din Germania, batuta crunt de cei care o fortau sa se prostitueze, si-a revazut joi fiul.

Mama ei, care a vizitat-o, i-a aratat fotografii cu baietelul care o asteapta sa se intoarca sanatoasa acasa, in Prahova. Ioana si-a revenit din coma si nu si-a putut stapani lacrimile cand mama ei a strans-o in brate si i-a dat vesti despre copilasul ei de doi ani.

Joi, la spital, cu inima stransa de emotii, mama i-a aratat Ioanei poze cu baietelul ei, David, care o asteapta acasa, in Prahova. Ioana, care si-a revenit nesperat din coma, s-a uitat cu emotie la imaginile cu baiatul ei. Cu spaima ca poate nu o sa-si mai revada niciodata fiul de aproape doi ani, tanara nu si-a dezlipit o clipa ochii de camera foto.

“Sper din tot sufletul sa se faca bine, sa vina acasa, sa-si creasca baietelul, a spus, plangand, Gratiela Condea, mama Ioanei.

Femeia si-a mangaiat incontinuu fiica, iar blandetea mamei a emotionat-o pana la lacrimi pe Ioana, care in ultimele luni a stat tintuita la pat, printre straini. Din pacate, medicii spun ca va urma o perioada extrem de dificila.

“Nu va avea o viata normala, vor fi restrictii severe in ceea ce o priveste. Va supravietui, corpul si mintea ei vor trece peste aceasta situatie si va fi transferata la un centru bun de reabilitare pentru a-si imbunatati activitatea creierului, pentru a-si exersa abilitatea de a vorbi, de a se misca, a explicat profesorul universitar doctor Roland Goldbrunner, neurochirurg.

Mama Ioanei a ajuns la spitalul din Koln sa-si viziteze fata numai cu sprijinul unor oameni inimosi.

Ioana – o tanara frumoasa de 20 de ani – a ajuns pe patul de spital in coma dupa ce a fost batuta fara mila de cativa indivizi care o fortau sa se prostitueze in Germania.

Ioana a plecat acolo cu gandul ca va lucra menajera si va strange bani pentru a-i oferi fiului ei o copilarie mai frumoasa. Cea care i-a promis ca o va angaja, o prietena veche, a aruncat-o insa intr-o retea de prostitutie din care Ioana a scapat mai mult moarta decat vie.

Ioana, fata care a fost bătută cu bestialitate şi acum se zbate între viaţă şi moarte pe un pat de spital din Germania, a fost vizitată miercuri de mama ei. Ioana a ieşit din comă, după ce două luni nu a văzut, nu a auzit şi nu s-a putut mişca. Specialiştii care se ocupă de fată i-au mărturisit mamei că tânăra face progrese uluitoare.

Rugăciunile Graţielei Condea au fost ascultate. Cu inima strânsă, femeia a ajuns miercuri dimineaţă în Germania, la spitalul din Koln, acolo unde fiica sa este internată de la sfârşitul lunii iulie. Ioana a fost bătută cu sălbăticie pentru că a refuzat să se prostitueze. A fost găsită într-o baltă de sânge de prietena care a ademenit-o în străinătate cu un job de menajeră. Locul de muncă a fost doar o păcăleală, iar mama Ioanei a simţit încă de la primul telefon al fetei că ceva nu este în regulă cu ea. După trei operaţii pe creier, Graţiela speră că fiica ei se va recupera. Miercuri dimineaţă a vizitat-o pe Ioana la spital şi a izbucnit în lacrimi.

“Nu mă aşteptam sincer. Ioana a ieşit din comă. M-a recunoscut şi m-a strâns puţin de mână. S-a uitat la mine cu ochii ei mari. Nu mai am cuvinte… Acum aştept să-mi spună «mamă» ca şi cum mi-ar spune prima dată. Astăzi i-au dat puţin să mănânce.

Eu am la mine anafură, mir şi o brăţară de la Arsenie Boca şi ştiu că Dumnezeu va face o minune pentru ca Ioana să se facă bine. Este o fată puternică şi credincioasă şi merită să trăiască pentru fiul ei de un an şi jumătate. Dacă Florentina (n.r. prietena Ioanei) este nevinovată să se ducă la detectorul de minciuni sau la poliţie“, a spus, printre lacrimi, Graţiela Condea, în emisiunea “La Măruţă”.

Terapeutul cu care Ioana se recuperează i-a spus mamei că fata îşi revine de la o zi la alta. Ioana a reacţionat vizual foarte puternic. A întors capul şi şi-a recunoscut mama.

Avea anul trecut doar 15 ani. E din judetul Neamt. Se lasa si ea, ca sute de fete si femei din Romania, inselata de eterna promisiunea a unui loc de munca peste hotare. Odata ajunsa in Spania, cruda realitate este alta.

Ajunge, la 15 ani, sa munceasca nu ingrijind copii, ci satisfacand placerile sexuale ale clientilor unui club din Medina del Campo. Clubul apartine unui bulgar combinat cu o romanca. Cum fata e minora, i-au facut acte false bulgaresti. Toata lumea stia insa ca e romanca. I-au facut si un plan precum la fabrica. Minimum 10 clienti pe zi. In caz contrar o bata de lemn se transforma in cel mai convingator motiv pentru a continua.

Vanata de la batai si disperata, reuseste sa fuga. Crede pe oricine spune ca o va ajuta. O alta romanca ii spune sa mearga in Santiago de Compostela, unde fratele ei are nevoie de o dadaca pentru copilul abia nascut. Zis si facut. Insa tanara cade din lac in put. Si in Santiago de Compostela tatal bebelulsului e parte din retea. Asa ca o obliga – cum altfel decat cu bataie – sa se prostitueze intr-un club La Perla. Traieste si acolo iadul retelelor de romani care aduc pe banda rulanta romance pentru prostitutie.

Intr-o noapte de septembrie anul trecut o ia la fuga disperata pe strazi. E gasita de o patrula de politie care intra pe firul dramei. Fata de 15 ani ajunge intr-un centru pentru persoanele aflate in dificultate. Dispare insa in nici 24 de ore, pentru ca politistii sa o gaseasca din nou in acelasi club unde a fost pusa sa se prostitueze. Reteaua de pesti a recuperat-o si i-a aplicat corectia cu bata.

Politistii intra in forta in club si ii areteaza pe romanii care organizasera reteaua de prostitutie. Romanca de 15 ani ajunge din nou sub protectia statului spaniol si in fata judecatorului de instructie, cu avocatii celor retinuti de fata, povesteste toata oroarea prin care a trecut.

Judecatorul decide arestarea celor doi romani si trimiterea in Romania a minorei. Trec mai multe luni, minora e pe cale sa devina intre timp mama. Drama ei nu se opreste aici.

Aflati in fata unei decizii definitive a justitiei spaniole, traficantii fac ceea ce stiu mai bine. Isi pun prietenii din tara sa ameninte victima pentru ca ea sa isi retraga acuzatiile. Spre stupefactia politiei spaniole si a presei din Vigo, care a urmarit atent acest caz, avocatul unuia dintre acuzati anunta ca tanara doreste sa faca declaratii, la un an de la retinerea celor doi, desi este minora si toate probele au fost prezentate deja in proces.

Si ea, ca majoritatea celor care scapa din iadul retelelor de prostitutie, a dat de iadul de acasa. Amenintarile cu moartea, santajul sau incercarea de a cumpara cu bani retragerea acuzatiilor sunt la ordinea zilei. Acum, presa din Vigo anunta ca infractorii care au distrus atatea vieti sunt pe punctul de a scapa de puscarie. Si asta pentru ca in Romania legislatia nu protejeaza suficient victimele traficului de persoane. Nu li se ofera acestora protectia necesara astfel incat sa nu cada in plasa celor care se ocupa in tara de recrutarea, inselarea si apoi de amenintarea celor care  reusesc sa scape.

E drama unei tinere de doar 16 ani care, la fel ca multe alte tinere, a crezut ca Occidentul o asteapta cu bratele deschise si cu oferte de munca. O drama ignorata de opinia publica, o drama care de multe ori nu conteaza in ochii legiuitorior prea ocupati sa scape ei de ghearele justitiei ca sa mai faca legislatia care sa scape adevaratele victime din mainile traficantilor de persoane.

 


Categorii

1. DIVERSE, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “DRAMELE IGNORATE ALE “DIASPOREI”. Cazul Ioanei, tanara BATUTA BESTIAL de proxeneti, pana la coma, pentru ca a refuzat sa se PROSTITUEZE (video)/ Minora haituita, batuta si santajata din Spania pana in Romania de RETEAUA DE PESTI

  1. Ministerul de Externe a facut/ face ceva concret in sensul rezolvarii acestor drame ale cetatenelor romance din strainatate ? poate ca Presedintele ar trebui sa ceara un raport in acest sens, unul public

  2. Cind se spune de retea de traficanti romani, nu cumva este vorba de fapt de tigani? Nu ca nu ar fi si romani implicati, dar atit cit stiu retelele de prostitutie made in Romania sint in majoritate organizate de bande de tigani. DE altfel in Anglia eu nu stiu DECIT de retele de prostitutie organizate de tigani, foarte temuti, de altfel de catre prostituatele romance, care-mi povesteau (eu fiind translator), cum le urmareau in general prin alte prostituate sau alti romani, le localizau si efectiv le rapeau, adica le luau cu forta, le luau pasaportul si le puneau sa se prostitueze in cele mai mizerbile conditii si evident sub amenintarea cu bataia sau desfigurarea sau moartea.

  3. Pingback: Din realitatile diasporei române. ”CIRESELE AMARE” ale badantei rumena: ”AICI E PUSCARIE PE BANI”/ “Noi mergem să contribuim tot la fericirea lor! Ar trebui să fim egali. Dar suntem sclavi şi mult în urmă!” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare