Marturie despre martirajul a patru copii decapitati de jihadistii ISIS pentru ca au refuzat sa treaca la islam. “NOI IL IUBIM PE IISUS” (video)

4-12-2014 1 minut Sublinieri

Când teroriștii de la ISIS i-au pus pe patru copii creștini să aleagă între convertirea la Islam sau moartea prin decapitare, copiii l-au ales fără șovăială pe Hristos.

Andrew White, un preot anglican, cunoscut ca „Vicarul din Bagdad”, a povestit un episod cutremurător, într-un interviu acordat publicației Orthodox Christian Network, care ne face idee despre ce teroare au creștinii de înfruntat în orientul Mijlociu, și ce forță de credință au: «Teroriștii le-au zis copiilor: „Spuneți că îl veți urma pe Mahomed!”»

Răspunsul celor patru copii, amenințați cu deapitarea, este uluitor. Părintele White povestește cu lacrimi în ochi:

«Copiii, cu toți sub 15 ani, au spus: „Nu, noi îl iubim pe Yesua (așa cum îl numesc irakienii pe Iisus), dintotdeauna l-am iubit pe Yesua, întotdeauna l-am urmat pe Yesua, iar Yesua a fost întotdeauna cu noi” »

Teroriștilor nu le-a venit să-și creadă urechilor și au repetat cererea. Micuții s-au ținut tari și nu au cedat. Iar teroriștii le-au tăiat copiilor capetele.

Tot părintele White povestește un alt episod groaznic: un părinte forțat să-l mărturisească pe Mahomed, ca să nu-i fie uciși copiii. Apoi l-a întrebat plângând pe preot: „Crezi că Iisus mă mai iubește?”

Părintele White a primit el însuși numeroase amenințări cu moartea, dar nu a renunțat la misiunea sa de a-i ajuta pe creștinii din Orientul Mijlociu. Până acum, peste 250.000 de creștini au părăsit nordul Irakului, refugiindu-se din calea terorii ISIS.

„Era un loc mai sigur, dar într-o zi a venit ISIS… Au hăituit oamenii, au ucis o sumedenie, le-au ciopâțit copiii în două, le-au tăiat capetele…”


Categorii

1. DIVERSE, Irak, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Marturie despre martirajul a patru copii decapitati de jihadistii ISIS pentru ca au refuzat sa treaca la islam. “NOI IL IUBIM PE IISUS” (video)

  1. Cica sa fie ecumenism.Bine , bine noi ii toleram pe ei , pe musulmani, nu le taiem capetele , dar de ce ei au taiat capetele acelor copii, pentru ei nu este ecumenism?Nu cred ca poti fi prieten cu cei care te vor ucide pentru ca afirmi ca il ibesti pe Hristos.Pai de asta ne aparam credinta ortodoxa.

  2. Pingback: Cuvinte de trezire de la staretul Manastirii Putna, Parintele Melchisedec: “CRESTINII SUNT PRIGONITI, parca pacea s-a luat de pe pamant, ispitele s-au inmultit mai mult ca oricand. SA NE RUGAM PENTRU CRESTINII DIN SIRIA, MULTI DINTRE EI SUNT MUCENIC
  3. Pingback: NU, PENTRU DRAGOSTEA LUI IISUS! Ce ne spune noua martiriul celor patru copii crestini ucisi de jihadisti pentru ca au refuzat sa se converteasca la islamism? - Recomandari
  4. Pingback: Simpla pronuntare a cuvantului “CRACIUN” se pedepseste cu MOARTEA in teritoriile STATULUI ISLAMIC - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare