ROMANIA IN ALARMA MILITARA. Cel mai complex exercitiu militar din ultimii 10 ani/ STATUL ISLAMIC ameninta cu ATACURI TERORISTE SUA/ FBI acuzat ca a ascuns legatura dintre ARABIA SAUDITA (aliat al SUA) si atentatorii de la 11 SEPTEMBRIE 2001

15-04-2015 4 minute Sublinieri

alarma militara

Cea mai mare alarmă militară din ultimii 10 ani în România a fost dată marţi seară. Peste 3.000  de militari şi 500 de tancuri au fost mobilizate de Ministerul Apărării în cel mai mare exerciţiu militar din ultimii ani. Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a explicat, într-o intervenţie telefonică la Ediţia Specială realizată de Radu Tudor, despre ce este vorba.

“Astăzi am ordonat, începând cu ora 18:00, alarmarea diviziei 2 Buzău, respectiv a militarilor din Garnizoanele Buzău, Focşani, Brăila şi Galaţi. Au fost alarmaţi peste 3.000 de militari. 
 
Este un exerciţiu planificat de anul trecut, face parte din programul de instruire din acest an, cu precizarea că din 2009 încoace nu a mai fost organizat un exerciţiu de o asemenea amploare. Sigur că urmărim, prin acest exerciţiu, testarea capacităţii operaţionale a unităţilor din subordinea Diviziei 2. Peste 50 de generali de la Statul Major General sunt observatori.”

Întrebat dacă se pregăteşte România de război, pe fondul conflictului din Ucraina, Duşa a explicat că există preocupare din partea autorităţilor şi că România este pregătită să facă orice este nevoie pentru apărarea teritoriului naţional dar şi pentru îndeplinirea misiunilor internaţionale. 

“Datorită preocupării acestui Guvern, bugetul pe apărare a crescut foarte mult şi putem să desfăşurăm exerciţii mult mai uşor. Anul acesta avem programate peste 340 de exerciţii în ţară. De asemenea, militarii români participă şi la alte exerciţii de pregătire, în alte state din Europa. România face ceea ce trebuie pentru România iar armata este pregătită să facă ce trebuie pentru a apăra teritoriul naţional dar şi misiunile în teatrele de operaţiune.”

Şase soldaţi ucraineni au fost ucişi, iar alţi 12 răniţi în estul Ucrainei, după explozia unei mine. Dispozitivul a fost declanșat de un jurnalist rus care însoţea trupele care patrulau în apropiere de oraşului Mariupol. Jurnalistul a fost grav rănit şi a primit îngrijiri medicale de urgenţă de la reprezentanţii OSCE. Incidentul vine după ce ieri, Moscova şi Kievul au ajuns la un acord pentru continuarea retragerii armamentului din estul Ucrainei.

În ultimele 24 de ore, din cauza provocărilor continue, şase soldaţi ucraineni au murit şi alţi 12 au fost răniţi”, anunțat Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

Violenţele s-au intensificat în ultimele zile în sud-estul Ucrainei, iar armata şi rebelii proruşi s-au acuzat reciproc de încălcarea acordului de la Minsk, semnat în februarie.

„Provocările armate făcute de duşmani vin din toate direcţiile. Inamicii au folosit tunuri de calibrul 122 milimetri de 16 ori împotriva soldaţilor noştri”, a mai spus purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

„Misiunea specială de monitorizare aparţinând OSCE a efectuat o patrulă în satul Şirokine, care e unul dintre punctele fierbinţi de la linia de contact. S-a tras asupra noastră în timpul patrulei, dovadă că armistiţiul nu este respectat în întregime în această zonă”, a spus reprezentantul OSCE.

Până acum, şase mii de oameni au fost ucişi în schimbul de focuri dintre armata Kievului şi rebelii proruşi. Canada va lua exemplul Statelor Unite ale Americii şi Marii Britanii şi va trimite două sute de trupe în Ucraina. Soldaţii vor staţiona în vestul ţării, departe de lupte, până pe 31 martie 2017, a anunţat Ottawa, şi îi vor pregăti pe militarii ucraineni pentru luptele cu separatiştii. 

Gruparea Statul Islamic ameninţă din nou Statele Unite cu distrugerea. Teroriştii au publicat un videoclip de propagandă, în care avertizează că în SUA va avea loc un nou atac, în genul celui de pe 11 septembrie 2001. “Niciun american din lume nu este în siguranţă”, sună avertismentul jihadiştilor, în contextul în care oficialii de la Washington au anunţat că Statul Islamic a pierdut un sfert din teritoriul cucerit anul trecut în Irak.

Visul americanilor de a fi în siguranţă este un miraj, americanii nu sunt în siguranţă nicăieri pe glob. Înainte, mujahedinii aveau resurse mai puţine, dar au atacat New York-ul şi au doborât Turnurile Gemene în atacurile de pe 11 septembrie. Cu voia lui Allah, americanii vor cunoaşte în curând spaima.

Acum, americanii cheltuiesc miliarde pentru securitatea ţării, dar acum e clipa răzbunării! Cu voia lui Allah, mujahedinii sunt mult mai puternici şi au mai multe resurse ca înainte. Prin urmare, sunt capabili să treacă din nou America prin foc!”, se arată în videoclipul postat de Statul Islamic.

Publicaţia americană „New York Post“ a raportat că Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA ar fi investigat acuzaţii privind o familie proeminentă din Arabia Saudită care a părăsit America, brusc, cu doar câteva săptămâni înainte de evenimentele din 11 septembrie 2001. Detaliile despre aceste investigaţii au fost ascunse de comitetul Congresului care investiga atacurile, susţine publicaţia. Plecarea bruscă din SUA a unei familii de saudiţi, cu doar câteva săptămâni înainte de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, reprezentând o pistă de investigaţie a FBI, a fost ascunsă de comitetul Congresului american care analiza evenimentele.

Casa abandonată ar fi aparţinut lui Esam Ghazzawi, un consilier al nepotului regelui saudit de atunci, Fahd. În casă locuia fiica şi ginerele lui Ghazzawi, dar aceştia au părăsit-o în august 2001.

Plecarea bruscă a familiei, pentru a se reîntoarce în Arabia Saudită a iscat suspiciuni în rândul vecinilor şi, astfel, s-a început o investigaţie. Se pare că familia a lăsat în urmă maşini noi, mobilă de lux şi chiar un frigider plin cu mâncare. Agenţii FBI ar fi identificat „persoana de interes“ în acest caz. „FBI ar fi spus comitetului de analiză că memorandumurile au fost scrie «foarte prost» şi «fără a fi susţinute de dovezi»“, se arată într-un raport al Congresului lung de 128 de pagini.

„Când a fost interogat mai târziu de alţi agenţi FBI, agentul special care a scris raportul ambiguu nu a reuşit să ofere o explicaţie pentru conţinutul documentului sau să explice de ce l-a scris în acel mod“, continuă raportul Congresului american.

„În niciun moment FBI nu a avut dovezi care să lege membrii acelei familii de atacatorii din 11 septembrie şi nu s-a descoperit nicio conexiune cu complotul de atunci“, spune şi Biroul Federal, într-un comunicat, citat de „The Independent“.

„N-am nicio relaţie sau asociere cu niciunul dintre acei criminali şi cu oribila crimă pe care au făcut-o. 11 septembrie 2011 este o crimă împotriva SUA şi a omenirii şi sunt foarte întristat de aceste acuzaţii. Iubesc SUA. Copiii mei s-au născut aici, au mers la colegiu şi universitate în această ţară. Mi-am petrecut o mare parte a vieţii aici“, a declarat ginerele lui Gazzawi

De asemenea, el a negat şi rapoartele potrivit cărora familia a părăsit casa în mare grabă, spunând că în momentul plecării încerca să obţină un post în compania petrolieră de stat din Arabia Saudită, Aramco. El a spus că soţia şi copiii au venit după el în Arabia Saudită câteva săptămâni mai târziu.

Fostul senator democrat, Bob Graham, care a fost la conducerea comisiei de anchetă privind evenimentele din 11 septembrie 2001, a declarat pentru „New York Post“ că el crede că FBI a ascuns legăturile saudiţilor cu atacurile teroriste. Ultimele 28 de pagini ale raportului său sunt clasificate, dar Graham vrea ca preşedintele SUA să le facă publice.

„Cele 28 de pagini relatează cine a finanţat atacurile şi arată spre Arabia Saudită ca fiind principalul sponsor al evenimentelor din 11 septembrie 2001“, spune fostul senator.


Categorii

1. DIVERSE, Teroarea "terorismului", Ucraina

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “ROMANIA IN ALARMA MILITARA. Cel mai complex exercitiu militar din ultimii 10 ani/ STATUL ISLAMIC ameninta cu ATACURI TERORISTE SUA/ FBI acuzat ca a ascuns legatura dintre ARABIA SAUDITA (aliat al SUA) si atentatorii de la 11 SEPTEMBRIE 2001

  1. […]
    SUA a fost si este un simbol al razboiului, al imperialismului, al neocolonialismului, un simbol al capitalismului salbatic de tip neoliberal, al smecheriei si al nedreptatii ascunse in spatele unor cuvinte frumoase gen libertate si democratie, dar lipsite de orice continut si acoperire in realitatea vietii de zi cu zi. Este o dovada de mare ipocrizie sa vorbesti despre libertate sau democratie atunci cind vorbesti despre SUA, o tara in care politistii au ‘libertatea” sa te impuste pe strada daca nu le place freza ta, iar democratia americana este in realitate o plutocratie odioasa ce a devenit oficiala odata cu ofensiva Noii Ordini Mondiale.
    […]

    Sursa: http://meritocratia.ro/2015/03/de-ce-nu-pot-fi-pro-american/

  2. 1. Ma intreb cine-o castiga la anu’ alegerile prezidentiale din SUA:
    https://www.youtube.com/watch?v=u9qBDFmbkZg
    Nu-l vad prea bine pe Jeb.
    2. In 2015 au schimbat camuflajul standard al uniformei americane. Au trecut de la stasul pentru zone aride spre desertice la un tipar care contine mult verde, bej si maro. Si stau ma gandesc in ce tari din zona temperata nordica ( bej si maro) vor umbla americanii.. si am impresia ca vor sta ceva timp. Atfel nu schimbau modelul actual cu Scorpion w2. La noi, cica din vara, vine Divizia a 3-a Infanterie sau “Stanca de pe Marna”. Oricum, toata vara, avem langa mare Saber Junction. De unde si agitatia de acum.
    Iar toate deplasarile includ extinderea European Activity Set..sau cum sa mutam o brigada de tancuri in Europa de Est fara a avea aerul ca va fi ceva permanent. Cum ar veni, armamentul greu adus ramane pe loc si rotim doar cadrele intr-o succesiune nesfarsita de exercitii. Exista o mentiune mica la Operatiunea “Atlantic Resolve” privind durata exercitiilor: vor dura atata timp cat va fi necesar sa ne linistim aliantii in privinta Rusiei.
    http://presagalatibraila.com/article/gala%C5%A3i-ministrul-ap%C4%83r%C4%83rii-mircea-du%C5%9F-la-poligonul-sm%C3%A2rdan
    http://www.military.com/daily-news/2015/01/26/army-looking-to-store-tanks-equipment-in-eastern-europe.html
    http://www.armytimes.com/story/military/careers/army/2015/02/17/europe-deployment-3rdid/23556131/
    3. Fructele mâniei sau cum va avea ISIS in viitorul apropiat o viata grea. Un NATO arab sunit orientat spre alianta mama de peste Ocean:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/03/26/sefii-diplomatiilor-arabe-aproba-proiectul-unei-forte-militare-comune-21-40-34
    P.S.
    Mark my words: “o retea de aliante regionale convergente spre punctul nodal NATO” sau Imperiul contraataca. Protectorat global NATO.
    Din cate vad si ASEAN trage sa oficializeze alianta militara. Tot sub egida NATO- SUA. Desi in Asia de Sud-Est problema se pune la modul urmator: “respectam America dar China nu va pleca de aici niciodata”.

  3. As mai bate campii putin.
    Imperiul lui Antihrist se va deghiza sub aparenta unei democratii (vezi UE si profetia Sf. Lavrentie – alegerea unicului imparat) iar Antihristul va accede prin vot. Privind la revolutiile colorate si arabe, unde rolul major l-a avut clasa de mijloc in formare, o clasa de mijloc tanara, ma gandesc ca e nevoie, pe plan global, de atingerea unui prag critic al clasei de mijloc, o pondere de 51% a asa numitei “global middle class” sau” emerging middle class”, pentru ca un vot universal sa reuseasca.
    O clasa de mijloc globala, care pe langa faptul ca detine un grad crescut de educare, fiind un motor al consumului si al cresterii economice are si un rol social important: sustine democratia (in analizele RAND, democratiile sunt indicate ca fiind cele mai avantajoase forme de guvernamant pentru facilitarea extinderii globale a SUA — in virtutea acestui trend de extindere a democratiilor, nu cred ca petro-monarhiile din Golf vor mai supravietui mult timp (asta poate insemna si 50-60 de ani)).
    E o clasa de mijloc cu cerinte (accesul la servicii mai bune, sistem educational ieftin si calitativ, mediu inconjurator, eliminarea saraciei) si care se raporteaza cu usurinta la mediul virtual, o clasa de mijloc mai atenta cu problemele somajului, libertatea de exprimare, confortul vietii si pensii, clasa capabila sa produca mutatii majore in principiile si credintele unei societati.
    Unii ar denumi-o masa de manevra ideala (vezi revolutiile colorate, primaverile arabe sau alte anotimpuri levantine) si, probabil, aceasta masa fara granite fizice, sedusa de cultura de masa americana, traind intr-un model cultural impus prin mass-media, ar vota cu cel care i-ar oferi implinirea aspiratiilor ei (fericirea pe pamant, american dream, etc..)
    O clasa de mijloc globala in crestere, suprapusa peste bula demografica din Orientul Mijlociu ..un trend social global cu implicatii majore.
    Mai jos sunt cateva linkuri, pentru cei interesati:
    http://www.theguardian.com/news/datablog/2014/sep/24/global-middle-class-nears-one-billion-mark
    http://www.bbc.com/news/business-22956470
    http://www.theafricareport.com/Southern-Africa/the-future-of-south-africas-rising-middle-class.html
    http://www.oecdobserver.org/news/fullstory.php/aid/3681/An_emerging_middle_class.html
    http://www.adb.org/sites/default/files/publication/27726/ki2010-special-chapter.pdf
    http://www.brookings.edu/~/media/research/files/papers/2010/3/china%20middle%20class%20kharas/03_china_middle_class_kharas.pdf

  4. Seful Jandarmeriei Romane, cercetat penal dupa ce a semnat in fals ca general ordinele pentru interventia in forta de la Pungesti
    http://www.investigatiimedia.ro/seful-jandarmeriei-romane-cercetat-penal-dupa-ce-a-semnat-in-fals-ca-general-ordinele-pentru-interventia-in-forta-de-la-pungesti/

  5. Pingback: Studiu despre prăbușirea TURNURILOR GEMENE: nu INCENDIUL ar fi provocat colapsul clădirilor, ci PRĂBUȘIRI SIMULTANE ale coloanelor de susținere/ 9/11 - evenimentul care a stat la baza impunerii noii SUPRAVEGHERI ORWELLIENE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare