ROMANII SUNT INFERIORI GENETIC. PRO TV si Lucian Mandruta au perseverat cu TEZE RASISTE ANTIROMANESTI si de Inviere/ CENTRU SOCIAL PENTRU COPII SARACI SI BATRANI CONSTRUIT DE EPISCOPIA SALAJULUI

15-04-2015 5 minute Sublinieri

protv-oamenii-strazii
Captura PROTV

Cântăreţul Florin Chilian a publicat, marţi, 14 aprilie, pe blogul său personal, o scrisoare deschisă adresată prezentatoarei Ştirilor Pro TV, Andreea Esca. Reacţia artistului a venit după ce jurnalista a prezentat, în a doua zi de Paşte, un material despre europenii care „sunt învăţaţi de mici ca în a doua zi a oricărei sărbători să ajute săracii, în comparaţie cu românii, care stau şi mănâncă“.

Luni, 13 aprilie, în cea de-a doua zi de Paşte, muzicianul Florin Chilian, cunoscut pentru piesa „Zece“, a urmărit jurnalul de ştiri de la Pro TV în care Andreea Esca a prezentat un material despre un bucătar din Elveţia, care, în a doua zi de Paşte, a servit 200 de porţii de mâncare oamenilor străzii din preajma Gării de Nord, din Bucureşti.

Pe un ton, mai mult sau mai puţin ironic, artistul a asigurat-o pe ştiristă că este „cu totul şi cu totul de acord cu ea, iar noi, românii suntem de căcat“. 

„Eu unul am priceput din materialul difuzat că în vreme ce noi românii ne batem pe burtă şi râgâim a mici ca porcii scărpinandu-ne de zor în cur, «[…] străinii sunt învăţati de mici că a doua zi din fiecare sărbătoare trebuie dedicată ajutorării semenilor»”, a mai scris Florin Chillian, deranjat de faptul că materialul difuzat de Pro TV nu a precizat că acţiunea bucătarului elveţian, Jakob Hausmann, în România nu a fost una singulară.

Cântăreţul a mai adăugat că acţiunea filmată de Pro TV, pe 13 aprilie, a debutat în urmă cu doi ani, la iniţiativa doamnei Irina Maria Mohorea şi a domnului Sotul, nume neprecizate în jurnalul de ştri. Acesta a mai rugat-o pe celebra jurnalistă de la Pro TV, ca, în calitatea sa de editor de ştiri, să nu facă românii să pară „şi mai de căcat decât i-a lăsat Dumnezeu“.

Redăm în continuarescrisoarea lui Florin Chilian către Andreea Esca, publicată, marţi, pe blogul personal al artistului, chilian.ro

Cum nu pot scrie către dragul Pro TV sau dragei redacţii a ştirilor Pro TV, îi scriu şi eu asţa Andreei…Dragă Andreea, am urmărit şi eu, ca toată România, ca toata Europa, ca tot Universul cunoscut şi nu numai, am urmărit ziceam, cu sufletul la gură, Ştirile Pro TV de ieri, 13 aprilie 2015, a doua zi de Paşte şi nu pot spune decât că sunt cu totul şi cu totul de acord cu tine: Noi, românii, suntem de căcat.

Eu unul am priceput din materialul difuzat că în vreme ce noi românii ne batem pe burtă şi râgâim a mici ca porcii scărpinându-ne de zor în cur, «[…] străinii sunt învăţaţi de mici că a doua zi din fiecare sărbătoare trebuie dedicată ajutorării semenilor»“. Perfect de acord cu tine doar că…

Acţiunea de ieri nu a fost o acţiune singulară, desfăşurată acolo în faţa Gării de Nord pentru oamenii străzii. D.nul Jakob Hausmann a mai fost acolo cel puţin o dată, iarna trecută, pe un ger de crăpau pietrele şi tot pentru a găti o masă caldă oamenilor mai puţin norocoşi decât noi, dând o nepreţuită mână de ajutor celor de la Asociaţia Zâmbetul Îngerilor, iniţiatorii şi organizatorii acestei întâmplari care în curând împlineşte doi ani.

D.nul Jakob Hausmann nu face doar asta. D.nul Jakob Hausmann are bunul obicei de a oferi din când în când în faţa restaurantului său Mica Elvetie din Centrul Vechi al Bucureştiului o masă oamenilor săraci din cartier şi asta după ce poliţiştii din sectorul 3 – de căcăt fiind şi ei că tot români sunt – i-au interzis initial acestuia iniţiativa de a hrăni săracii celei mai bogate zone a Bucureştiului.

Pentru toate acestea eu unul îi mulţumesc. Acum n-am să bat campii cu d-astea neaoşe, gen familia Maticiuc care a crescut aproape 700 de copii în orfelinatul de care se ocupă de peste 20 de ani – Fundaţia Filantropică Metropolis, sau CID România Copii în dificultate, fundaţie care ia în grijă copii abandonaţi de părinţi, dar care grav bolnavi fiind au fost abandonaţi şi de medicii români care romani fiind desigur ca tot sistemul medical românesc de căcat.

Despre întamplarea de ieri am să zic.

Aşa fugitiv, în şase secunde, în cadrul materialului am vazut o faţă cunoscută despre care de la voi nu am aflat nimic, nici cum o cheamă, nici de unde este ea. Cum ziceam:

Dragă Andreea:

Acţiunea filmată de voi ieri a debutat acum doi ani la iniţiativa unei doamne Irina Maria Mohora şi domnului Sotul, că pe Marius nimeni nu ştie că-l cheamă şi Badea. Noapte de noapte, de doi ani încoace, fix la miezul nopţii oamenii ăştia doi merg acolo, la locaţie în faţa Gării de Nord şi duc măncare oamenilor străzii ce trăiesc prin canalele Bucureştiului.

Nu contează că plouă, că ninge, că e cald, că e ger, la 12 noaptea ei sunt acolo pentru că actiunea lor se cheamă «Sandwich-ul de la miezul noptii» într-un proiect al Asociaţiei Zîmbetul Îngerilor, misiunea lor fiind aceea de a administra, organiza, coordona, colecta şi de a distribui hrana, primită din sponsorizări de la magazine alimentare. Această hrană este ambalată şi distribuită zilnic în puncte aglomerate urbane strategice, către cerşetori, oameni fără adăpost şi alţi oameni cu situaţii precare de asigurarea a existenţei. Acţiunea are rolul de a informa societatea civilă şi a o responsabiliza să nu mai doneze bani cerşetorilor. Pentru asigurarea derulării acestei acţiunii socio-umanitare, Asociaţia Zâmbetul Îngerilor este susţinută atât de Autoritaţi Naţionale precum Primăria Capitalei- departamente specializate, Poliţie- departamente specializate (Serviciul de Ordine Publică, Direcţia Socială, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Poliţia Locală), etc., precum şi de sponsori privaţi.

ASOCIAŢIA ZĂMBETUL ÎNGERILOR (A.Z.I) previne încurajarea CERŞETORIEI, pentru a combate Traficul cu Persoane, pentru o comunitate Pozitivă, pentru un oraş Civilizat, pentru o lume Zâmbitoare; implică-TE prin informare!

Aşadar, dragă Andreea. Noi românii suntem de căcat, înţeleg asta şi sunt de acord cu tine.

Poate că este ordin de la CIA, de la Guantanamo – că tot e la modă ex-prezidenţială fenomenul –  de la Oculta Mondială cu sediul în Băicoi, sau de la ofiţerii veniţi în secret de pe partea ascunsă a Lunii. Poate, zic şi eu, că poate aşa trebuie să fim şi anume de căcat şi doar n-o să-i dezamăgim noi pe bieţii oameni, dar te rog eu frumos ca în calitatea ta, pe care cred eu că o ai tu, aceea de editor de ştiri, să nu faci să părem a fi mai de căcat decât suntem lăsaţi de către bunul *Dumnezeu. *Dumnezeu – te asigur că nu m-am referit la Dumnezeu, cel care este acum în arest la Direcţia Generală de Cercetări Penale“.

“De doua zile mergem spre Vest cu masina. Incet si cu opriri. Mai intai Banatul, apoi Budapeste, Viena, azi cred ca Munchen…
Sunt cu Mihai, care la 13 ani pune intrebarile corecte. De ce se face tot mai curat? De ce cladirile sunt tot mai bine intretinute? Masinile mai lucioase, chiar daca mai ieftine ca la noi? De ce aici pe autostrada lumea respecta regulile?

Chiar, de ce spre Vest drumul te duce din aproximatie in precizie? Din lipsa de respect pentru rosturile lumii in grija pentru celalalt?
O fi ceva in aer? Pun ceva in mancare? Citesc alte carti?

Sau pur si simplu (si aici o sa se supere toata lumea) sunt alt fel de oameni? Nu, nu educati altfel, nu constransi prin lege sa fie altfel.
Ci pur si simplu altfel biologic.

Si daca treaba asta cu hartia aruncata pe jos e undeva, ascunsa intr-o gena si nu vom scapa niciodata de ea?”, scrie Lucian Mândruță pe Facebook.

În comuna Românași, județul Sălaj, se deschide cel mai mare și mai modern complex social pentru bătrâni și copii din Transilvania.

Centrul este construit de parohia ortodoxă din Românași sub conducerea preotului din localitate. Conform purtătorului de cuvânt al Episcopiei Sălajului, construcția a costat aproximativ 10 000 000 de lei, sumă ce a provenit din fondurile proprii ale Bisericii, donații și sponsorizări.

Centrul este cu adevărat impresionant: cuprinde 50 de camere cu 25 de băi, camere pentru asistenţă medicală, sală de gimnastică sportivă recuperatorie, punct farmaceutic, magazin de incintă, coafor, frizerie, club, bibliotecă, sală de mese, bucătărie, spaţii de depozitare, spălătorie, ateliere (mecanic şi de tâmplărie), apartamente pentru oaspeţi, birouri pentru administraţie şi o capelă.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sălajului, Gabriel Gârdan, a explicat că în cadrul complexului vor funcționa trei centre.

Centrul de zi pentru copii care își propune să contribuie la reducerea abandonului școlar prin sprijinirea copiilor proveniți de familii sărace.

„Ne gândim în primul rând la copiii din clasele primare, pe care la ora 12.00, când termină cursurile, vor fi luați de la școală și vor fi duși la centru, unde vor primi masa de prânz, se vor odihni, după care vor avea program de învățat. Seara vor lua cina, după care vor fi duși acasă”, a spus preotul.

Pe lângă centrul de zi, la complexul Românași își vor găsi căminul 30 de copii din medii defavorizate.

care vor fi incluși în centrul de tip rezidențial pentru copii ce va funcționa aici. În centru vor ajunge copiii repartizați de Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului.

Avem în vedere, și pentru acest centru, copii de școală primară, cu vârste cuprinse cam între 6 și 10 ani. În situații familiale speciale, vom face și excepții, însă ne dorim un grup omogen, care să se integreze ușor. Școlarizarea va fi făcută la școala din Românași, explică Gârdan.

Complexul va include și un centru de tip rezidențial pentru persoane vârstnice, cu o capacitate de 50 de locuri.

Condițiile sunt peste standardele naționale în domeniu și nu există nici un fel de discriminare privind accesul în centru – nici în privința domiciliului, nici al religiei”, precizează preotul.

De copiii și vârstnicii din complex se vor ocupa, atunci când instituția va atinge capacitatea maximă, aproximativ 50 de persoane, care vor fi angajate ale ONG-ului care va administra complexul. Deschiderea oficială va avea loc în 23 mai.

romanasi-e1428607546667-680x365

foto Vocea Transilvaniei


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi romani, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “ROMANII SUNT INFERIORI GENETIC. PRO TV si Lucian Mandruta au perseverat cu TEZE RASISTE ANTIROMANESTI si de Inviere/ CENTRU SOCIAL PENTRU COPII SARACI SI BATRANI CONSTRUIT DE EPISCOPIA SALAJULUI

  1. Mândruța și patriotismul!.Nu Mândruța este cel care dădea cu scuipatul în cei ce resping mobilizarea tinerilor în războiul altora ?
    Mândruța. Adulterinul care face morală celorlați.
    Mândruța. Mândrie alintată și nume predestinat. Deșteptăciune ziaristică antiromânism și cățeluș de slujj al stâpânilor. Muscă ce nu face miere ci caută, dezvelește și răspândește împuțiciunea și maiasmele, cele respingătoare și distrugătoare.
    Marele ziarist bate copii și-i face otrepe findcă nu-s educați, nu țin casa și gospodaria la pretențiile cele mai de vârf ale timpului.
    Românii sunt otrepe și inferiori genetic.
    Copii sunt vinovați de mizeriile din casă, nu părinții.
    Copii, da, pentru că ei administrează casa. Nu ?
    Românii sunt otrepe! Da! Cei care aruncă gunoiul unde se nimerește, cei ce au mașini scumpe dar murdare. Românii. Care români ?
    Păi românii educați după modelul și reformele europene.
    Mândruță înafară de pretenție și dispreț nu mai are nimic.
    Asemenea indivizi (ca el), î-și arată ei înșiși mizeria intrerioară.
    România și occidentul. Două realități total diferite. Bogatul și săracul. Bogatul, e bogat, de când e. A muls și stors și speculat și folosit totul de pe poziția puternicului. Românul, ce ? Și de la cine?
    Românul nu a avut putere asupra nimănui. Și nici cuvânt. A suportat jugul, și este ce este și ce i-au permis sâ fie, tocmai bogații. Încă sunt de admirat românii, după câte au suportat.
    Ce educație avem sub europeni ? Ce sănătate? Ce salarii și locuri de muncă?
    Mândruță, bate copii (și nevasta), că-s prost crescuți. Dar cine-i crește, cum îi crește și hrănește?

    Cu mândruți

  2. Cu așa mândruți de ziariști și televiziuni, care bogaților le cântă osanale și saracilor le scormonesc gunoaile (că bogații n-au), dovedești că ești mare deștept, mare valoare și că tocmai nu ești dintre cei inferiori (genetic).
    Când se ridică sus oamenii de nimic…

  3. Hristos a înviat! Adevărat a înviat!

    Oamenii care nu cred în Hristos trebuie să creadă şl ei în câte ceva. Şi atunci încep să creadă, de exemplu, în mitul superiorităţii omului occidental. Dar în loc să-i împroaşte cu lături pe conaţionalii lor (nu ştiu cum se face că se împroaşcă şi pe ei înşişi — probabil se cred mai presus de ceilalţi, care nu sunt “iniţiaţi” în mitul superiorităţii omului occidental), şi-ar putea folosi timpul şi energia cu care se vede că nu au ce face ca să facă ceva util. Dacă toţi chibiţii dezgustaţi ar face ceva, cât de mic, pentru ţara lor, pentru poporul lor, pentru oraşul lor, pe lângă faptul că ne-ar scuti de panseurile lor retardate, ar putea înfăptui şi aici tot ceea ce le place domniilor lor în Occident. Nu zic să se ducă în Occident, că acolo nu i-ar plăti nimeni ca să fie nişte chibiţi dezgustaţi, ar trebui să pună osul la treabă la modul cel mai serios ca să-şi câştige pâinea.

    O Săptămână Luminată binecuvântată să ne dea Domnul!

  4. Hristos a inviat!
    Acest tipar l-am observat la persoanele care ,da,merg in strainatate folosind autostrada si apoi sar din masina direct in hotel si isi organizeaza vizitarea obiectivelor turistice si restaurantele pentru timpul mesei.Si ,da,au dreptate ,totul este bine ingrijit,dar ei nu vad decit poleiala de suprafata ce o ofera occidentul,caci nu e asa,din exterior toate par frumoase.
    Spun aceasta ca unul ce locuieste in UK si credeti-ma ,poleiala este la Buckingham si imprejurimi ,imprejurimile acvariului din Birmingham,micile centre ale oraselor,statii ale mijloacelor de transport ,aeropoarte.In rest,te iei de cap si iti dai seama ca nimeni nu viziteaza periferiile,nimeni nu prezinta zonele intretinute social,de fapt nimeni nu vrea sa le vada,apoi vin si arata spre vest,dar mizeria,cultura din suburbii este voalata de mai sus amintita poleiala.
    Acum la drept vorbind,cine cheltuie 2000 de euro ca sa vada periferiile oraselor?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare