INCENDIAT DE INVIERE PENTRU CA A MARTURISIT CA E CRESTIN. Cum traiesc Pastele crestinii din Pakistan/ Spaima nu a trecut in KENYA

15-04-2015 3 minute Sublinieri

nauman-masih

  • Doxologia:

Suferință și Înviere pentru creștinii din Pakistan

Departe de confortul Occidentului, într-o țară în care este o infracțiune să fii altceva decât musulman șiit, în Pakistan, creștinii suferă. Suferă așa cum citim noi prin sinaxare – de ni se par povești inventate de tradiția Bisericii. Începem să ne învățăm oarecum cu prigoana creștinilor!

Realitatea crudă este, însă, că acești oameni chiar trec printr-un calvar pentru simplul fapt că au curajul să spună celorlalți că sunt creștini. În plină Înviere, așa cum scria Christian Post, un copil din Pakistan a fost incendiat în plină stradă, pentru că a mărturisit că este creștin. Nuaman, un băiat de 14 ani aparținând Bisericii Siriene Iacobite, se întorcea acasă în Sfânta și Marea Vineri, în orașul Lahore. Doi tineri musulmani l-au oprit și l-au întrebat care este religia sa. În simplitatea lui, copilul a mărturisit că este creștin și că se pregătește de sărbătoare: „Le-am spus că eu sunt creștin. Au început să mă bată în plină stradă, apoi au aruncat benzină pe mine și au aprins o țigară”. Băiatul a fost cuprins de flăcări în scurt timp. Salvarea i-a venit tot de la niște bărbați musulmani, care au aruncat cu nisip pe trupul copilului. În cel mai scurt timp a fost transportat la spitalul Meo în Lahore, provincia Punjab – cu arsuri pe 55 % din suprafața corpului.

Dacă suferința personală nu este de ajuns, trebuie să arătăm că și comunitatea creștină, în general, suferă în această țară. Al Jazeera a raportat în zilele Învierii două atentate sinucigașe la două biserici din Lahore. În localitatea Youhanabad au murit 17 persoane, iar la o altă biserică atentatul a lăsă în urmă 80 de răniți.

Pakistan: musulmanii dau foc unui băiețel de 14 ani pentru că este creștin

Potrivit Breitbart.com, băiatul cunoscut ca Nuaman spune că vinerea trecută a fost oprit pe stradă de către doi tineri musulmani care l-au întrebat cărei religii aparține.

Când le-a spus că este creștin, au început să-l bată și să-l stropească cu kerosen, după care i-au dat foc.

Flăcările au fost stinse de către trecători, dar nu înainte de a-i arde 55% din corp.

În acest moment arsurile îi sunt tratate la Spitalul Meo din Lahore, provincia Punjab.

„Le-am spus că sunt creștin. Au început să mă bată, iar când am încercat să fug amândoi au început să mă urmărească, să arunce cu kerosen pe mine și să-mi dea foc”, a declarat Nuaman.

Este al doilea caz din ultima lună când unui creștin pakistanez i se dă foc datorită credinței sale.

Pe 20 martie, Sunny Masih, în vârstă de 17 ani, a fost bătut de musulmani și aruncat într-un cuptor aprins. El a suferit arsuri severe însă, ca prin minune, a supraviețuit atacului din districtul Sheikhupura.

Creștinii formează doar 2% la din populația predominat musulman-pakistaneză și suferă în mod frecvent atacuri violente datorită credinței lor.

Grupurile care militează pentru drepturile omului susțin că poliția face prea puține pentru ai proteja sau pentru a trage la răspundere pe cei responsabili, și că legea țării privind blasfemia este folosită într-un mod greșit pentru a putea hărțui și discrimina pe creștini.

Studentă supraviețuitoare în Kenia: „Am fost numai în rugăciune cu Dumnezeul meu”

Apropierea evenimentelor mântuitoare pentru creștini, când Hristos și-a întins de bunăvoie mâinile pe Cruce, a adus cu sine noi răni în coasta deja împunsă a Mântuitorului Iisus Hristos. Într-o țară în care este un lux să fii student, un privilegiu să ai o carte și un caiet, sunt tineri care merg la Universitate cu gândul că poate vor schimba ceva din destinul compatrioților. Acești tineri au fost ținta unii care a trecut de barierele religiei, ale păcii și ale bunului simț. Sălbăticia manifestată în numele Califatului Islamic de către luptătorii Al Shabaab a lăsat în urmă 147 de tineri creștini care l-au urmat în moarte pe Mântuitorul Iisus Hristos.

Nu știm nimic despre credința tinerilor kenieni, dar simplul fapt că urmau cursurile Universității din Garissa ne dezvăluie faptul că trecuseră dincolo de granițele culturale și naționale. În majoritatea statelor central africane, foarte puține fete sunt lăsate să-și continue studiile. Sub 8% dintre fetele keniene urmează cursurile unei facultăți și totuși, aproape jumătate din martirii de la Garissa au fost fete.

Tot despre o fată scrie și Christian Post. Cynthia Cheroitich, o studentă de 19 ani, a stat timp de mai multe zile ascunsă într-un dulap aflat în clădirea universității, acolo unde a avut loc masacrul. Mărturia este cutremurătoare: „Se auzeau focuri de armă peste tot! Dacă erai creștin, te împușcau pe loc! Nu mai știu cum am ajuns în acel dulap, care a fost răsturnat și din care eu nu am mai putut ieși. Atât am făcut, am fost numai în rugăciune cu Dumnezeul meu!”.

Un student kenyan a murit si peste 100 au fost raniti intr-o busculada care a urmat unei explozii la un transformator electric produse duminica dimineata si interpretate de cei prezenti drept un posibil atac asupra campusului, au anuntat oficiali locali, citati de Reuters.

Studentii panicati au sarit pe geamurile caminelor din campusul Universitatii din Nairobi si s-au grabit sa paraseasca cladirile, agitatia evidentiind tensiunile existente la doar o saptamana dupa ce un grup de barbati inarmati a patruns intr-un alt campus universitar, omorand 148 de persoane.

In busculada creata, studentul care a decedat a sarit de la etajul al V-lea al unui camin.

Amintim ca un grup de barbati inarmati din cadrul gruparii Shabaab, afiliate al-Qaeda, a atacat in data de 2 aprilie Garissa University College, aflata la circa 200 de km distanta de granita cu Somalia.

People react after meeting their relative who was rescued from the Garissa University attack at Nyayo stadium in Nairobi, following Thursday's seige by gunmen in their campus in Garissa


Categorii

1. DIVERSE, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “INCENDIAT DE INVIERE PENTRU CA A MARTURISIT CA E CRESTIN. Cum traiesc Pastele crestinii din Pakistan/ Spaima nu a trecut in KENYA

  1. Pingback: MINUNEA ICOANEI NEATINSE DE FOC/ Convertirea unui tanar norvegian la ortodoxie/ MARTIRIZAREA CRESTINILOR DIN ORIENT SI AFRICA. Regimul de TEROARE instituit de Boko Haram/ Tanarul crestin din PAKISTAN INCENDIAT de musulmani A MURIT/ SILUIRILE ORIBILE pract
  2. Pingback: RAPORT PRIVIND INCALCAREA LIBERTATILOR ORTODOCSILOR DIN EUROPA. Despre violentele anti-ortodoxe din Ucraina si campaniile de defaimare duse impotriva BISERICILOR ORTODOXE/ Cel mai violent an anti-crestin din istoria moderna | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: DESPRE MARTIRIUL CRESTIN DIN ZILELE NOASTRE. Meditatie a parintelui Andrei Coroian | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: PERSECUTATI IN LUME, MARGINALIZATI SI BATJOCORITI IN EUROPA. 215 milioane de crestini persecutati in 2018/ Craciunul: alungat la Bruxelles, declarat sarbatoare nationala in Irak/ Botez "TRANSGENDER" in confesiunea ANGLICANA/ Secularizare extrema
  5. Pingback: Exista un GENOCID CONTINUU al crestinilor persecutati. Cum se explica tacerea elitelor politice si mediatice asupra acestor incalcari sistematice si brutale ale drepturilor omului, asupra persecutarii minoritatilor, femeilor si imigrantilor?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare