PARTENERIATUL CIVIL – O RECUNOASTERE MASCATA A UNIUNILOR HOMOSEXUALE. Invitație la acțiune civică

25-04-2015 3 minute Sublinieri

casatorie.gay

Am primit pe email: 

Bun găsit!

În bătălia pentru valori comune, una dintre căile cele mai eficiente de acțiune este dialogul cu politicienii. Indiferent cât de profund vă displace politica, totuși societatea se conduce prin decizii colective politice. Un creștin indiferent și neimplicat în deciziile cetății este visul oricărui sistem totalitar.

Mai concret, astăzi vă chemăm să le faceți o vizită deputatului sau deputaților aleși în circumscripția voastră electorală pentru a le solicita respingerea, prin vot, a unei propuneri legislative. Este vorba despre propunerea legislativă privind reglementarea parteneriatului civil. Aceasta a fost respinsă de Senat, iar Camera Deputaților este decizională.

Ce este parteneriatul civil?

Este o formă de recunoaștere de către stat a unei relații de cuplu, alternativă la căsătorie. Drepturile și obligațiile sunt cvasi-identice cu cele ale soților, prevăzute în Codul Civil.

De ce ne-am împotrivi acestei recunoașteri?

Pentru că propunerea legislativă se referă la cuplurile de același sex. Cuplurile bărbat-femeie nu au niciun interes să încheie parteneriate, întrucât au la dispoziție căsătoria. Practic, legiferarea parteneriatului civil înseamnă recunoașterea „căsătoriei” între persoane de același sex în România, sub o altă denumire.

Cu ce mă afectează pe mine?

Familia și căsătoria sunt instituții sociale de primă importanță. Modul în care sunt înțelese aceste noțiuni are profunde influențe asupra întregii societăți. Recunoașterea uniunilor homosexuale ca temei pentru familie înseamnă alterarea sensului și percepției colective asupra rostului acesteia în viața socială. În plus, este total contrară valorilor culturale și religioase românești. Românii nu sprijină o astfel de lege.

Ce vulnerabilități are propunerea legislativă?

Proiectul de lege are profunde vicii juridice și, din punctul nostru de vedere, este anticonstituțional. Constituția și Codul Civil, împreună, prevăd expres și limitativ căsătoria heterosexuală ca fundament al familiei. Aceste lucruri trebuie comunicate și deputaților voștri.

Cum pot contacta deputatul sau deputații?

Pe website-ul Asociației „Părinți pentru Ora de Religie” veți găsi o hartă a României. Clicați pe județul vostru și veți găsi datele de contact. Dacă nu știți ce deputat vă reprezintă, puteți merge la oricare vă este mai aproape.

Noi vă recomandăm să mergeți în audiență la cabinetul parlamentar. Dacă nu este posibil, măcar un telefon sau un email. Dar prima variantă este preferabilă. Dialogul față în față este neprețuit. Veți stabili astfel o relație care poate fi cultivată.

(PS – Pe website-ul APOR veți găsi un apel la o acțiune similară, de data aceasta de susținere, privind propunerea legislativă de reglementare a orei de religie. Sunteți bineveniți să împușcați doi iepuri dintr-o dată și să participați la amândouă!)

Ce trebuie să spun în discuție?

V-am pregătit o listă de argumente aici. Nu uitați să spuneți că votul respectivului va fi monitorizat! Anul următor sunt din nou alegeri… Juriștii pot citi și Memoriul depus de organizațiile creștine pro-familie la Parlament.

Când trebuie să o fac?

Cel târziu data de 8 mai. Recomandăm cu tărie să mergeți cât mai devreme.

ARGUMENTE PENTRU DISCUȚIA CU DEPUTATUL DIN CIRCUMSCRIPȚIA VOASTRĂ (Pro Vita Bucuresti)

Domnule deputat / doamnă deputată, Vă contactez pentru a vă solicita să respingeți prin votul dvs. Propunerea legislativă privind reglementarea parteneriatului civil (înregistrată ca Pl-x 340/2015) și având ca inițiator pe deputatul neafiliat Remus Cernea. Propunerea a fost deja respinsă de Senat. Iată câteva dintre motivele pentru care vă solicit acest vot:

1. Cel mai grav dintre viciile proiectului de lege privind „parteneriatul civil” este pretinsa nevoie de a recunoaște „o formă alternativă de familie” întemeiată pe parteneriatul civil. Inițiatorul forțează adoptarea unor prevederi aflate în contradicție flagrantă cu Codul Civil și Constituția. Prin acestea, statul se obligă să ofere protecție specială familiei întemeiată pe căsătoria liber consimțită între bărbat și femeie, pe egalitatea acestora precum și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea și educarea copiilor lor. Nu există familie formată în afara căsătoriei! Crearea de reglementări paralele cu cele ale instituției căsătoriei ar fi nu doar un viciu legislativ, ci ar duce la subminarea unor valori esențiale în societate, prin echivalarea familiei cu o relație lipsită de obligații și bazată doar pe interesul obținerii de facilități fiscale și locative. Sub acest aspect, vă rog să cercetați în ce măsură propunerea legislativă amintită este constituțională.

2. Legea este scrisă „cu dedicație” pentru homosexuali, întrucât, practic, pentru cuplurile heterosexuale parteneriatul este inutil, drepturile stipulate aici găsindu-se între cele conferite de căsătorie în Codul Civil.

3. Privind la experiența altor țări, apare clar că parteneriatele civile nu sunt un scop în sine, ele având rostul de a face încetul cu încetul acceptabilă ideea de „căsătorie” între persoane de același sex. Propunerea de lege trebuie deci privită în acest context: în nicio țară unde acestea au fost instituite, legislativul nu s-a putut opri aici, el fiind supus unei presiuni imense pentru a răspunde tuturor revendicărilor de reglementare a „căsătoriei” și adopției de copii pentru homosexuali.

4. Interesul copilului, primordial în legislația privind familia, este complet neglijat prin ignorarea situației juridice a copiilor născuți în timpul parteneriatului și prin aceea că, descurajând o formă mult mai stabilă de conviețuire (căsătoria) în favoarea uneia volatile și confuze (parteneriatul), adoptarea unei atare legi ar expune copiii la riscul monoparentalității. Mediul optim pentru creșterea și educarea copiilor este cel familial, cu părinți căsătoriți. Într-o societate în care deja ponderea nașterilor în afara căsătoriei a ajuns la 31%, ar fi o gravă eroare stimularea acestei situații, în loc să se facă eforturi pentru corectarea ei.

5. Nu există nicio nevoie obiectivă pentru această lege, întrucât în România dreptul la căsătorie nu este unul discriminatoriu. Egalitatea în drepturi şi nediscriminarea, invocată ca temei al acestui tip de „familie în afara sferei căsătoriei” nu poate presupune şi egalitatea de statut familial. Definiţiile sociologice, antropologice, biologice şi psihologice ale familiei pleacă de la premisa diferenţei esenţiale între bărbat şi femeie, fără de care familia nu se poate fundamenta. Rolurile de bărbat şi femeie – respectiv de tată şi mamă – şi statutele asociate presupun capacităţi, atribuţiuni, sarcini, domenii diferite în cadrul spaţiului familial. Cu alte cuvinte, femininul şi masculinul sunt categorii exclusiviste, care îmbracă forme deosebite de existenţă, nu numai din punct de vedere biologic sau psihologic (atestate în planul naturii umane, supraevaluat astăzi), ci şi social, cultural şi religios.

6. În contradicție cu afirmațiile din expunerea de motive a propunerii legislative, NU există nicio obligație a statului român de a oferi cuplurilor coabitante (hetero sau homo) protecție egală în fața legii cu cea oferită familiei. Dimpotrivă, Declarația Universală a Drepturilor Omului și Convenția Europeană a Drepturilor Omului menționează bărbatul și femeia uniți prin căsătorie ca temei pentru familie. Întreaga legislație cade exclusiv în seama legiuitorului național, a cărui obligație este aceea de a respecta valorile culturale, religioase și morale ale societății. De altfel, definiția naturală a familiei în România a fost reiterată relativ recent, în 2009, prin noul Cod Civil.

Iată de ce vă solicit să respingeți propunerea legislativă privind „parteneriatul civil”, ca fiind ideologică, total ne-necesară și profund dăunătoare unei societăți și așa zbuciumate de o lipsă acută de repere. Doresc să menționez că votul dvs. va fi monitorizat în vederea alegerilor legislative din toamna anului viitor.

Vă mulțumesc!


Categorii

1. DIVERSE, Apeluri, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “PARTENERIATUL CIVIL – O RECUNOASTERE MASCATA A UNIUNILOR HOMOSEXUALE. Invitație la acțiune civică

  1. FRATILOR Hristos a INVIAT!

    si a(B)sur(D) si surd si mut ca demonii vor sa mai dea pe partie o fumigena…e tabloul complet…BRASOV, CENTRUL TARII CIVILIZATIE, ECUMENISM, poate capitala electorala prin like-uri UN POPA SI PROF. da in bula si strula…EVIDENT STIRE PUSA LA VEDERE SI AUDIENTA…EXACT UNDE E VADUL MAI MARE…pe pagina de mail a fiecaruia…

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Ancheta+la+un+liceu+dupa+ce+un+profesor+de+religie+a+distribuit+

  2. Pingback: De ce nu poate (și nu trebuie) fi legalizat „parteneriatul civil” pentru homosexuali, în România | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: Patriarhia ia atitudine pe tema parteneriatului civil: AVEM OBLIGATIA SA APARAM FAMILIA, CONSTITUITA PRIN CASATORIA DINTRE UN BARBAT SI O FEMEIE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare