PROTESTE VIOLENTE IN BALTIMORE SI NEW YORK. Politia americana e acuzata de BRUTALITATE fata de populatia de culoare (Video)

30-04-2015 5 minute Sublinieri

  • ActiveNews:

SUA: Stare de urgenţă decretată în Baltimore. Violenţele au scăpat de sub control, Garda Naţională e chemată să intervină VIDEO

Violenţe fără precedent au cuprins oraşul american Baltimore după înmormântarea tânărului Freddie Gray, ce a murit în custodia poliţiei, informează The Huffington Post.

Începute în nord-vest, protestele s-au răspândit în tot oraşul, violenţele rezultând în numeroase arestări, 15 ofiţeri de poliţie fiind răniţi.

Ieri seară, un centru comunitar şi un bloc deţinut de Biserica Baptistă au fost încendiate şi distruse. Aceeaşi soartă au avut-o şi mai multe maşini. Magazine au fost vandalizate.

Guvernatorul Larry Hogan a decretat starea de urgenţă şi a anunţat că unităţi din Garda Naţională vor fi chemate la faţa locului. De asemenea, peste 5.000 de ofiţeri de poliţie vor fi chemaţi din alte zone ale Americii.

VIDEO Soldaţi înarmaţi şi vehicule militare pe străzile din Baltimore

Situaţia în oraşul american Baltimore rămâne tensionată. Peste 2.000 de trupe ale Gărzii Naţionale au fost mobilizate pentru a ţine situaţia sub control.

Filmarea de mai jos arată soldaţi înarmaţi şi multe vehicule militare ce patrulează străzile din Baltimore. Aceştia au misiunea de a se asigura că ordinul emis de municipalitate,prin care se interzice ieşitul pe străzi în intervalul 22.00 – 05.00, timp de o săptămână, este respectat.

Violenţe fără precedent au cuprins oraşul american Baltimore după înmormântarea tânărului Freddie Gray, ce a murit în custodia poliţiei.

Haosul continuă la Baltimore. Ce spune Obama

Violenţele extreme continuă în oraşul american Baltimore. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a îndepărta oamenii de pe străzi, fiind arestate până în acest moment peste 200 de persoane.

Mii de manifestanți au sfidat ordinul emis de municipalitate prin care li se interzicea să iasă pe străzi în intervalul 22.00 – 05.00, timp de o săptămână. În momentul în care poliţia a încercat să intervină, protestatarii au atacat cu sticle cu apă, cărămizi, pocnitori și cocktailuri Molotov. În plus, au incendiat o bibliotecă publică și au devastat numeroase magazine în calea lor spre centrul orașului.

„S-au întâmplat multe lucruri în acest oraş, în Baltimore. Trebuie să fie soluţionate nedreptăţile făcute împotriva tinerilor de culoare. Nu condamn ce s-a întâmplat noaptea trecută, dar adevărul e că trebuie să existe o soluţie la aceste probleme din cartier şi din oraşul Baltimore”, spune un manifestant conform Digi24.

Barack Obama condamnă violenţele şi spune că protestatarii care au comis violenţe trebuie trataţi ca nişte infractori.

„Nu există niciun fel de justificare pentru aceste violenţe. Atunci când anumiţi indivizi deschid uşile magazinelor cu ranga, ei nu protestează, nu-şi spun punctul de vedere, ci fură. Atunci când dau foc unei clădiri, comit o infracţiune. Câţiva oameni au profitat de situaţie în interes personal şi trebuie trataţi drept infractori”, a spus Barack Obama.

SUA: Protestele se extind. După Baltimore, acum şi New York se revoltă VIDEO

Protestele stimulate de tulburările din Baltimore au izbucnit în mai multe oraşe americane, inclusiv în New York, unde poliţia a arestat câteva zeci de persoane dintre sutele care s-au adunat în Union Square.

Oamenii au scandat „Fără dreptate nu e pace” şi „Hands up, don’t shoot” („mâinile sus, nu trage”), ultimul slogan fiind răspândit la nivel naţional după uciderea lui Michael Brown, un adolescent de culoare, neînarmat, de către poliţistul Darren Wilson la Ferguson, anul trecut.

În videoclipul de mai jos, protestatarii strigă „New York is Baltimore and Baltimore is New York” („New York este Baltimore şi Baltimore este New York”).

Violenţe fără precedent au cuprins oraşul american Baltimore după înmormântarea tânărului Freddie Gray, ce a murit în custodia poliţiei.

Mii de manifestanți au sfidat ordinul emis de municipalitate prin care li se interzicea să iasă pe străzi în intervalul 22.00 – 05.00, timp de o săptămână. În momentul în care poliţia a încercat să intervină, protestatarii au atacat cu sticle cu apă, cărămizi, pocnitori și cocktailuri Molotov. În plus, au incendiat o bibliotecă publică și au devastat numeroase magazine în calea lor spre centrul orașului.

Un deţinut aflat în aceeaşi dubă a poliţiei cu Freddie Gray le-a spus anchetatorilor că l-a auzit pe acesta din urmă cum “se lovea” de pereţii vehiculului şi a crezut că “încearcă intenţionat să se rănească“, potrivit unui document al poliţiei, obţinut de Washington Post.

Deţinutul, care se află în prezent în închisoare, a fost separat de Gray printr-o despărţitură metalică şi nu l-a putut vedea. Declaraţiile sale sunt integrate într-o solicitare a unui mandat de percheziţie, iar Washington Post a primit documentul cu condiţia ca deţinutului să nu i se dezvăluie numele.

Documentul, redactat de un anchetator din Baltimore, oferă prima imagine a ceea ce s-ar fi putut întâmpla în interiorul dubei. Nu este clar dacă există dovezi suplimentare care să susţină versiunea deţinutului. Gray a fost găsit inconştient în dubă atunci când aceasta a ajuns la o secţie de poliţie, la 12 aprilie. Tânărul în vârstă de 25 de ani a suferit un traumatism la coloana vertebrală şi a decedat o săptămână mai târziu, declanşând un val de proteste în Baltimore, care au degenerat în violenţe.

Poliţia a declarat că nu ştie dacă Gray a fost rănit în timpul arestului sau în cele 30 de minute petrecute în dubă. Poliţia locală şi Departametul Justiţiei au lansat anchete privind moartea acestuia.

Jason Downs, unul dintre avocaţii familiei Gray, a declarat că aceasta nu a fost informată în legătură cu declaraţiile deţinutului. “Nu suntem de acord cu presupunerea că Freddie Gray şi-a rupt singur coloana vertebrală”, a declarat Downs. “Punem la îndoială acurateţea rapoartelor poliţiei pe care le-am văzut până acum, inclusiv raportul care susţine că Gray a fost arestat fără folosirea forţei şi fără incidente”, a adăugat el.

Declaraţia deţinutului face parte din solicitarea unui mandat pentru confiscarea uniformei purtate de unul dintre cei doi ofiţeri implicaţi în arestarea sau transportarea lui Gray. Acesta nu precizează câţi ofiţeri erau în dubă sau dacă vreunul a anunţat că a auzit lovituri sau dacă puteau să îl ajute pe Gray în cazul în care acesta îşi făcea rău singur. Poliţia a menţionat doar prezenţa a doi deţinuţi în dubă.

Oraşul Baltimore a devenit o scenă de film marca Die Hard: soldaţii Gărzii Naţionale s-au răspândit pe străzile oraşului american, ofiţerii de poliţie echipaţi cu scuturi au blocat mai multe străzi şi pompierii au încercat să stingă cele peste 150 de incendii provocate de manifestanţii înfuriaţi de uciderea unui bărbat de culoare în custodia poliţiei.

Violenţele care au început luni după amiază în vestul oraşului Baltimore – la aproximativ 1,5 km distanţă de locul în care Freddie Gray a fost arestat şi urcat într-o dubă de poliţie la începutul acestei luni – s-au răspândit în cursul nopţii în estul oraşului, în cartierele apropiate de centrul oraşului şi în apropierea stadionului de baseball, susţine Fox News.

Situaţia de acum ne aduce aminte de violenţele declanşate de uciderea lui Michael Brown, un tânăr de culoare neînarmat care a fost împuşcat fatal în timpul unei confruntări cu un ofiţer de poliţie alb în Ferguson, Missouri, în vara lui 2014.

În cadrul revoltelor din Baltimore, cel puţin 15 ofiţeri au fost răniţi iar 6 dintre ei au rămas spitalizaţi luni seara, a declarat poliţia. Cel puţin 200 de oameni au fost arestaţi.

Manifestanţii au incendiat 144 de maşini şi 15 clădiri în mai multe cartiere, au jefuit un Mall şi mai multe magazine de băuturi, au aruncat cu pietre asupra poliţiştilor dotaţi cu echipamente antirevoltă, care au folosit sprayuri cu piper.

Procurorul general al SUA Loretta Lynch a declarat că în zilele următoare va trimite în oraş oficiali ai Departamentului de Justiţie.

Mai mult, începând de marţi, în oraşul Baltimore a fost impusă starea de asediu pentru o săptămână, între orele 10 p.m. şi 5 a.m.

General-maiorul Linda Singh, general adjutant al Gărzii Naţionale din Maryland, a declarat luni noaptea că aproximativ 5.000 de soldaţi vor fi prezenţi pe străzile din Baltimore pentru a patrula şi pentru a proteja proprietăţile. Singh a declarat că soldaţii vor acţiona la ordinele poliţiei din Baltimore.

Revoltele de luni au loc în mijlocul unei dezbateri naţionale legate de utilizarea forţei excesive de către poliţie. Dezbaterea a fost cauzată de o serie de incidente în care persoane de culoare au fost omorâte de poliţişti – de la moartea lui Brown în Ferguson la decesele lui Eric Garner în New York şi Walter Scott în North Charleston, Carolina de Sud.

Gray a fost un tânăr de culoare în vârstă de 25 de ani. Poliţia din Baltimore a refuzat să specifice rasele sau rasa celor şase poliţişti implicaţi în arestarea sa, aceştia fiind suspendaţi cu plată pe durata investigaţiilor.

Conform poliţiei, tânărul Gray a fost arestat în 12 aprilie după ce a fugit de oamenii legii. El a fost culcat la pământ, încătuşat şi urcat într-o dubă de poliţie, fără a i se oferi o centură de siguranţă. Poliţiştii i-au încătuşat şi picioarele după ce Gray s-a enervat în interiorul dubei.

Gray a cerut asistenţă medicală de mai multe înainte să fie urcat în maşina poliţiei, dar paramedicii nu au fost chemaţi decât după o călătorie de 30 de minute cu maşina.

Poliţiştii au recunoscut că tânărul ar fi trebuit să primească îngrijiri medicale la locul arestării, dar nu au oferit explicaţii asupra modului în care acesta a suferit o rană gravă la coloana vertebrală. Gray a murit în 19 aprilie.

Marţi dimineaţă, rezidenţii din cartierele unde au avut loc manifestaţiile au ieşit pe străzi pentru a face curăţenie, în timp ce soldaţii Gărzii Naţionale patrulau prin zonele periculoase.


Categorii

1. DIVERSE, America, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “PROTESTE VIOLENTE IN BALTIMORE SI NEW YORK. Politia americana e acuzata de BRUTALITATE fata de populatia de culoare (Video)

  1. Baltimore’s level of violent crime is much higher than the national average. In 2009, a total of 1,318,398 violent crimes were reported nationwide across the United States, equivalent to a rate of 0.4 incidents per 100 people.
    Ellwood Park is located in the middle of the most dangerous part of Baltimore, as based upon call volume to police and reports made. Nearly 30 percent of school aged children are chronically absent.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Baltimore

    Este de inteles reactia politiei care se confrunta cu foarte multi infractori violenti in fiecare zi. Nu cred ca pleava societatii din cel mai violent oras american trebuie sa ne starneasca compasiune si nu cred ca acesti indivizi pot fi considerati persecutati pentru li s-a raspuns in forta. Aceste manifestari violente sunt identice cu cele din Ferguson, de anul trecut, si cu cele din New Orleans, de dupa uraganul Katrina.
    Infractionalitatea este total scapata de sub control in multe zone cu populatie de culoare din SUA.

  2. O politista din Texas a fost injunghiata de 14 ori si a fost salvata de civili!

    Texas Cop Survives 14 Stab Wounds in Assassination Attempt
    29 Apr 2015

    HOUSTON, Texas – A Houston Community College police officer has survived an assassination attempt after being stabbed by her assailant 14 times. The officer was saved by civilians who stepped in and stopped the attacker. The attacker told investigators he did this to get back at police for their brutality. A spokesman from the family said it might be related to the Baltimore riots.

    Officer April Pikes remains in critical condition at Houston’s Ben Taub Hospital, a public relations official at the Houston Police Department said to Breitbart Texas.
    http://www.breitbart.com/texas/2015/04/29/blue-lives-matter-texas-cop-survives-assassination-attempt-after-being-stabbed-14-times/

  3. Cum nu se poate mai frumos:cu ocazia campaniei “Romania 1990” Digi 24 va aborda tema “abuzurilor” statului roman si a Bisericii Ortodoxe in privinta retrocedarilor bisericilor “furate” greco-catolicilor.Ma intreb,cui face jocul acest program “echidistant” ?

  4. Marilyn Mosby a prezentat in fata presei concluziile unei anchete efectuate asupra mortii unui tanar de culoare, la 19 aprilie.

    Freddie Gray, in varsta de 25 de ani, a murit pe 19 aprilie, la o saptamana dupa ce fusese retinut de politie. Avocatul familiei a spus ca decesul a survenit din cauza unui traumatism la coloana vertebrala in timp ce se afla in custodia fortelor de ordine.

    Tanarul afro-american fusese retinut din motive neclare, pe 12 aprilie, dupa ce a fugit de politie. Nu este clar cand a fost ranit.
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-20057029-baltimore-sua-moartea-lui-freddie-gray-este-omucidere-procuror.htm

    Stirea este foarte ciudata:
    1. Traumatismele la coloana pot provoaca paralizie, dar decesul in urma uni astfel de traumatism este putin probabil.
    2. Cum adica “fusese retinut din motive neclare, pe 12 aprilie, dupa ce a fugit de politie”? Ce este neclar in retinerea unui suspect care a fugit de politie?
    3. Unde este independenta justitiei daca procuroarea Mosby are relatii cu familia decedatului?

    Baltimore Fraternal Order Of Police: Appoint A Special Prosecutor In Gray Case, Present Prosecutor Mosby Has Connections To Gray Family

    Fraternal Order of Police lodge is asking Baltimore State’s Attorney Marilyn Mosby to appoint a special prosecutor to the Freddie Gray investigation because of her personal connection to the Gray family’s attorney, William H. “Billy” Murphy Jr., and her marriage to a city councilman.

    The letter from Gene Ryan, president of Fraternal Order of Police Lodge 3, also states that none of the six officers involved in Gray’s arrest and death were responsible for the 25-year-old West Baltimore man’s death that spurred protests and unrest, including rioting and looting on Monday. The letter was released just minutes before Mosby announced charges against the officers.

    Ryan requests that Mosby appoint a “Special Independent Prosecutor.”

    “I have very deep concerns about the many conflicts of interest presented by your office conducting an investigation in this case,” the letter states.

    “These conflicts include your personal and professional relations with Gray family attorney, William Murphy, and the lead prosecutor’s connections with members of the local media,” the letter states. “Based on several nationally televised interviews, these reporters are likely to be witnesses in any potential litigation regarding this incident.”

    Murphy supported Mosby during her campaign last year. He donated $5,000 to her campaign and served on her transition committee.
    http://weaselzippers.us/222343-baltimore-fraternal-order-of-police-appoint-a-special-prosecutor-in-gray-case-present-prosecutor-mosby-has-connections-to-gray-family/

  5. Cred ca ar fi indicat sa nu privim conflictele ca pe situatii izolate. Chiar daca unele par a fi razboaie, altele atacuri teroriste, altele un fel de razmerite, coruptie, jafuri, implementarea sistemului de supraveghere si control, disolutia controlata a guvernelor sau sub orice alt aspect ar putea fi ele catalogate. Eu cred ca ar trebui considerate ca piese dintr-un puzle si unite vom obtine o imagine mondiala: anarhie
    Incepe sa se adevereasca din ce in ce mai clar ceea ce a spus parintele Arsenie Boca:

    “Zdreanta rosie cu cinci colturi va cadea. Dar va fi mai rau caci va veni steaua cu sase colturi: anarhia.”

    (sper ca am citat corect)

  6. Pingback: Asociatia Americana de Psihologie a colaborat la TORTURILE CIA/ Baltimore: POLITISTI ACUZATI DE MOARTEA LUI GRAY | Cuvântul Ortodox
  7. @ Sluga netrebnica

    Da, toate sunt legate, nimic nu este intamplator. Motto-ului Francmasoneriei si Iluminatilor este ordo ab chao care înseamnă la ordine prin haos.

    Papa Francisc a transmis un mesaj:
    “Intr-un fel, expozitia in sine este parte in acest paradox al abundentei, se incadreaza in cultura risipei si nu contribuie la un model de dezvoltare echitabila si sustenabila”, a declarat papa Francisc, in opinia caruia protagonistii acestui eveniment ar fi trebuit sa fie “barbatii si femeile care sunt infometati, bolnavi sau care isi pierd viata din cauza hranei insuficiente sau gresite”.

    Manifestantii sunt nemultumiti ca banii nu au fost investiti in programe sociale si ameninta ca vor aduna peste 30 de mii de persoane la un amplu mars impotriva autoritatilor.
    http://www.ziare.com/europa/italia/proteste-la-milano-batai-de-strada-si-masini-in-flacari-din-cauza-expo-2015-1361167

    Primul papa iezuit sprijina pe fata manifestarile anarhice. Devine destul de clar clar ca el va fi si ultimul papa, precum este spus si in profetia papilor facuta de Sfântul Malachia:

    Petrus Romanus – ? Papa Francisc (2013 – prezent)

    In persecutione extrema sacrae romanae ecclesiae sedebit Petrus romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus; quibi transactis, civitas septis collis diruetur, ed Judex tremendus judicabit populum suum. Amen.

    A căror traducere sună cam așa:

    În timpul ultimei persecuții a Sfintei Bisericii Romane, pe scaun va sta Petru romanul, care-și va păstori turma printre foarte multe suferințe (încercări); iar când aceste încercări se vor sfârși, orașul celor șapte coline va fi distrus, și judecătorul cel de temut va judeca poporul său. Amin
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Profe%C8%9Bia_Papilor

  8. Pingback: POLITIA SUA UCIDE 2 PERSOANE PE ZI/ Programul NSA de colectare a datelor telefonice – SUSPENDAT | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: INSURGENTE CIVILE in SUA, dupa ce un afro-american a fost ucis de un politist. Se cauta incitarea unui RAZBOI RASIAL in contextul alegerilor prezidentiale?/ TUCKER CARLSON: MASSMEDIA SUFLA IN JARUL RASIAL (Video)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare