ULTIMA FRONTIERA IN MANIPULAREA GENOMULUI UMAN: modificarea liniei germinative/ “PROFETII” PANDEMIILOR APOCALIPTICE: DARPA si proiectul VACCINULUI ADN/ BILL GATES: VACCINARE IN MASA PRIN SUPRAVEGHERE ORWELLIANA

30-04-2015 14 minute Sublinieri
Scientists looking at DNA model

Sursa foto: www.huffingtonpost.com

Oamenii de știință încearcă introducerea unui moratoriu privind o metodă de editare a genomului uman

New York Times, de Nicholas WADE – 19 martie, 2015

Un grup de biologi de vârf a cerut această săptămână un moratoriu la nivel mondial cu privire la utilizarea unei noi tehnici de editare a genomului, care ar modifica ADN-ul uman într-un mod care poate fi moștenit.

Biologii se tem că noua tehnică este atât de eficientă și ușor de folosit, încât unii medici ar putea să treacă la folosirea ei înainte ca siguranța sa să fie evaluată. De asemenea, biologii doresc ca publicul să înțeleagă problemele etice legate de această tehnică, ce ar putea fi folosită pentru a vindeca boli genetice, dar și pentru a spori anumite calități, cum ar fi frumusețea sau inteligența. Aceasta din urmă este o cale despre care mulți specialiști în etică cred că nu ar trebui urmată niciodată.

„S-ar putea exercita un control asupra eredității umane prin folosirea acestei tehnici și de aceea ridicăm această problemă”, a declarat David Baltimore, un fost președinte al Institutului de Tehnologie din California și un membru al grupului al cărui manifest pe tema editării genomului a fost publicat în revista Science.

Specialiștii în etică sunt preocupați de zeci de ani de pericolele modificării liniei germinative umane – adică efectuarea de modificări la sperma, ovulele sau embrionii umani care vor influența pe viață individul și vor fi transmise generațiilor viitoare. Până acum, aceste preocupări au fost unele teoretice. Dar o tehnică inventată în 2012 face posibilă modificarea precisă și cu mult mai mare ușurință a genomului. Tehnica a fost deja folosită pentru a edita gene de șoareci, șobolani și maimuțe, și puțini se îndoiesc că ar funcționa la fel și la oameni.

Tehnica are puterea de a repara sau îmbunătăți orice genă umană.Ridică cele mai fundamentale probleme cu privire la modul în care ne vom raporta la umanitatea noastră în viitor și dacă vom face dramaticul pas de a modifica propria noastră liniei germinativă și a prelua, într-un anumit sens, controlul asupra destinului nostru genetic, creând astfel un pericol enorm pentru umanitate”, a declarat George Q. Daley, un expert în celule stem de la Spitalul de copii din Boston și membru al grupului.

Biologii ce semnează articolul din revista Science sprijină continuarea cercetării de laborator în privința acestei tehnici si extrem de puțini oameni de știință cred că tehnica este gata pentru utilizare clinică. Orice astfel de utilizare este strict reglementată în Statele Unite și în Europa. Oamenii de știință americani, de exemplu, ar trebui să prezinte către FDA (Food and Drug Administration) un plan de a trata boli genetice în linia germinativă umană.

Autorii lucrării sunt, cu toate acestea, preocupați de țări care au mai puțin reglementat domeniul științific. Ei cer ca „oamenii de știință să evite chiar și să încerce, în jurisdicții laxe, modificarea liniei germinative a genomului pentru aplicații clinice la om”, până când toate implicațiile „sunt discutate în rândul organizațiilor științifice și guvernamentale.”

Deși un astfel de moratoriu nu ar fi constrângător din punct de vedere legal și ar putea părea puțin probabil să exercite o influență la nivel mondial, există un precedent. În 1975, oamenilor de știință din întreaga lume li s-a cerut să se abțină de la folosirea unei metode de  manipulare a genelor – tehnica ADN-ului recombinant – până au fost stabilite norme de aplicare.

„Am cerut la acel moment ca nimeni să nu facă anumite experimente, și, după știința mea,  solicitarea a fost respectată”, a spus dr. Baltimore, care a fost membru al grupului care a avut inițiativa în 1975. „Deci există o autoritate morală ce poate fi invocată din SUA, și aceasta este ceea ce sperăm să facem.”

ADN-ul recombinant a fost primul dintr-o serie de pași mereu mai mari în manipularea materialului genetic. Problema principală a fost întotdeauna una de acuratețe, de editare a ADN-ului exact în locul dorit, deoarece orice schimbare alături de țintă ar putea fi fatală. Două metode recente, cunoscute sub numele de „degete de zinc”, respectiv „efectori TAL”, au reușit să se apropie de țelul modificării exacte a genomului, dar ambele sunt greu de folosit. Noua abordare în editarea  genomului a fost inventată de către Jennifer A. Doudna de la Universitatea din California, Berkeley, și de către Emmanuelle Charpentier de la Universitatea Umea din Suedia.

Metoda lor, cunoscută sub acronimul Crispr-Cas9, co-optează sistemul imunitar natural, cu ajutorul căruia bacteriile își amintesc ADN-ul virușilor care le atacă, astfel încât acestea sunt gata data viitoare când apar aceiași invadatori. Cercetătorii pot atunci doar să încarce sistemul de apărare cu o secvență-ghid aleasă de ei și sistemul de apărare va distruge atunci secvența ADN similară în orice genomul cu care intră în contact. Dr. Doudna este autorul principal al articolului din revista Science ce cheamă la controlarea tehnicii de editare a genomului și cea care a organizat întâlnirea în cursul căreia declarația a fost elaborată.

Deși este extrem de eficientă, utilizarea tehnicii duce din când în când la secționarea genomului în locuri nedorite. Problema până unde ar putea fi acceptată această eroare este una pe care grupul condus de Dr. Doudna vrea să o vadă explorată în amănunt înaintea oricărei modificări operate direct asupra genomului uman.

Oamenii de știință spun, de asemenea, că înlocuirea unei gene defecte cu una obișnuită poate părea cu totul inofensivă, dar probabil că nu ar fi așa.

Noi ne facem griji că oamenii vor face modificări fără a ști ce înseamnă acele schimbări la nivelul întregului genomul”, a declarat dr. Baltimore. „Eu personal cred că pur și simplu nu avem capacitatea rațională – și nu o vom avea mult timp de acum încolo – de a ne simți confortabil cu privire la consecințele modificării eredității, fie și doar în cazul unui singur individ.”

Mulți specialiști în etică au acceptat ideea de terapie genică, schimbări care mor cu pacientul, dar trag o linie clară când e vorba de modificarea liniei germinative, deoarece aceste schimbări se vor extinde la generațiile viitoare. În luna februarie (2015), Parlamentul britanic a aprobat transferul de mitocondrii, organite mici care conțin ADN, la ovule umane ale căror mitocondrii sunt defecte. Dar această tehnică are implicații de mai mică de anvergură, deoarece genele nu sunt modificate.

Există două școli generale de gândire cu privire la modificarea liniei germinative umane, a declarat R. Alta Charo, bioetician la Universitatea din Wisconsin și membru al grupului Doudna. Una este pragmatică și încearcă să echilibreze beneficiile și riscurile. Cealaltă „stabilește limite intrinseci cu privire la cât de mult ar trebui omenirea să modifice natura”, a spus ea. Unele doctrine creștine se opun ideii de a te juca de-a Dumnezeu, în timp ce în iudaism și islamism există concepția că „omenirea ar trebui să îmbunătățească lumea.” Ea s-a descris pe sine mai degrabă ca o fire pragmatică, spunând: „Aș încerca să reglementez astfel de lucruri, mai degrabă decât să opresc o nouă tehnologie când ne aflăm încă la începutul dezvoltării sale. “

Alți oameni de știință sunt de acord cu mesajul grupului Doudna. „Este foarte clar că oamenii vor încerca să modifice genele umane”, a declarat Rudolf Jaenisch, un biolog specializat în celule stem la Institutul Whitehead din Cambridge, Mass., care nu a fost membru al grupului Doudna. „Această lucrare solicită un moratoriu cu privire la orice aplicație clinică, ceea ce cred că este un lucru bun.”

Scriind în Nature săptămâna trecută, Edward Lanphier și alți oameni de știință implicați în dezvoltarea tehnicii concurente de editarea  genomului  – „deget de zinc” –  a solicitat, de asemenea, un moratoriu cu privire la modificarea liniei germinative umane, spunând că utilizarea tehnologiilor actuale ar fi „periculoasă și inacceptabilă din punct de vedere etic.”

Societatea internațională pentru cercetarea în domeniul celulelor stem  a declarat joi că susține moratoriul propus.

Grupul Doudna cheamă la dezbateri publice, dar lucrează, de asemenea, la dezvoltarea unui proces mai formal, cum ar fi o reuniune internațională convocată de Academia Națională de Științe, pentru a stabili reguli de conduită pentru folosirea asupra oamenilor a tehnicii de modificare a genomului.

„Avem nevoie de un acord de principiu că dorim să îmbunătățim oamenii în acest fel sau că nu dorim s-o facem”, a spus dr. Jaenisch. „Trebuie să existe această discuție pentru că oamenii se pregătesc deja să facă acest lucru.”

Sursa foto: fusion.net

Sursa foto: fusion.net

DARPA crede că are o soluție pentru Ebola (și pentru toate celelalte boli infecțioase)

Fusion.net, de Alexis C. Madrigal

Salvarea lumii de Ebola sună brusc atât de simplu, pe măsură ce soluția se scurge de pe buzele colonelului Dan Wattendorf, pe scena din sala de banchet fără ferestre din acest hotel Marriott aflat la sud de San Francisco.

„Vom lua codul genetic și-l vom pune într-un format, apoi te duci la farmacie sau la medic și-ți faci o injecție în braț”, a declarat Wattendorf în fața unei camere pline de cercetători medicali si tehnologi. „Este o variantă low-cost, fără lanț de distribuție în care să te asiguri că este menținută temperatura constantă, iar noi am produce anticorpul dorit direct în [orice] individ.”

Wattendorf, un triatlonist corect îmbrăcat, este manager de program pentru Defense Advance Research Projects Agency (DARPA – Agenția de proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării), aripa de cercetare de vârf a armatei. În acea zi, el a vorbit la o conferință sponsorizată de DARPA numită Biologia este tehnologie. Și el spune celor adunați ceea ce va relua într-un interviu unu-la-unu cu mine mai târziu: că agenția este pe punctul de a realiza o modalitate revoluționară de a preveni epidemiile cu largă răspândire, cum ar fi Ebola. Dacă sistemul va funcționa, mai multe scenarii pandemice ar putea fi tăiate de pe lista “cum poate avea loc Apocalipsa“. Romanele distopice și producțiile SF vor trebui să găsească alte scenarii.

Pe scurt, după cum explică Wattendorf, sistemul DARPA ar funcționa așa: anticorpi puternici ar fi prelevați de la supraviețuitori ai unei boli transmisibile, iar planurile de realizare a acelor anticorpi ar fi codificate în ARN sau ADN, pentru a fi apoi pompate în oameni care ar putea intra în contact cu boala. Celulele din corpurile acestor oameni ar suge în ele materialul genetic si ar începe să producă acei anticorpi performanți. Orice inovație imunologică realizată într-un singur om ar putea fi extinsă la tot restul omenirii, protejându-ne pe toți. Procesul ar fi mai rapid și mai ieftin decât metodele anterioare de a produce vaccinuri și ar fi aplicabil pe scară largă tuturor tipurilor de zone fierbinți de boli emergente.

Șeful lui Wattendorf, Geoffrey Ling, conducătorul Oficiului de Tehnologii Biologice de la DARPA, se potrivește profilului medicului militar aventuros. Discursul său bombastic și plin de pasiune este presărat cu povești despre război și moarte. Dar Wattendorf este calm, studios și abordabil. Privindu-l cum se desfășoară pe scenă, sau cum strânge mâinile deasupra unei mese rotunde îmbrăcate în alb mă simt ca și cum aș fi în prezența unui pediatru ordonat și energic, nu a omului cu planul de a combate următoarea epidemie cumplită care apare din negură.

Wattendorf și-a luat licența de doctor de la Universitatea George Washington, a continuat cu un rezidențiat în medicina de familie și genetică, apoi a devenit director al Centrului de Genetică Medicală al Forțelor Aeriene. Acum câțiva ani, a aterizat la DARPA. Poziția i-a dat libertatea și finanțarea necesare pentru a-i coopta pe unii din cercetătorii de vârf ai lumii pentru a dezvolta un nou tip de vaccin. În timp ce ei se află încă în mijlocul programului de cercetare și doar puține rezultate au fost publicate, Wattendorf se simte în mod evident optimist în legătură cu șansele sale. „Am demonstrat deja la doi ani de la demararea acestui program și la patru ani de la debutul programului de dezvoltare a vaccinului că putem atinge nivelurile din punct de vedere al medicamentelor și al duratei de care are nevoie un produs nou pentru a fi recunoscut”, a spus mulțimii.

Fiecare jurnalist bun este chemat să arate o doză sănătoasă de scepticism, mai ales atunci când vine vorba de metode experimentale de prevenire a bolilor. Din vremea în care acopeream ca jurnalist debutul biotehnologiei, am știut că multe dintre domeniile cu care se aseamănă noua abordare a lui Wattendorf – anticorpi monoclonali, vaccinuri ADN, terapie genetică – nu au reușit să se ridice la nivelul așteptărilor inițiale. (…)

***
Acum, că epidemia de Ebola este sub control, este ușor de uitat cât de terifiante au fost lunile octombrie și noiembrie ale anului trecut. „Este prima epidemie de  Ebola din lume și scapă de sub control”, a declarat în luna septembrie Tom Frieden, directorul Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC). Cercetătorii CDC au urmărit tiparul de extindere a bolii și au ajuns la concluzia că Ebola ar putea infecta mai mult de un milion de oameni, ceea ce ar fi putut însemna 500.000 de decese. Un editorial din New England Journal of Medicine a avertizat că s-ar putea „dovedi imposibil să aducem această epidemie sub control.”

În ciuda deceniilor de muncă asupra Ebola si a celor aproximativ șase luni de timp de așteptare până când ultima epidemie a prins încet putere, lumea medicală nu a avut răspunsuri bune despre ceea ce s-ar putea întâmpla în cazul în care boala ar trece de izolările epidemiologice care au fost puse în aplicare în SUA și în alte părți.

Epidemia de Ebola a semănat foarte mult cu scenariul apocaliptic de care s-au temut planificatorii militari de la DARPA. Ei erau îngrijorați atât în legătură cu folosirea bolilor ca arme, cât și în legătură cu crizele naționale de securitate care pot apărea în cazul în care o boală cu adevărat periculoasă se abate asupra zonelor instabile din lume (fără să mai vorbim de Statele Unite ale Americii). Pentru a se pregăti pentru o astfel de posibilitate, au dat acum patru ani colonelului Wattendorf finanțarea necesară pentru a dezvolta noi tipuri de vaccinuri care ar putea fi implementate mult mai rapid decât tehnologia actuală cea mai bună. Cerințele militare au însemnat adoptarea unei abordări radical diferite de protecție în fața infecțiilor.

Un vaccin tradițional seamănă foarte mult cu o alergare de antrenament. Medicii injectează un agent infecțios atenuat – numit adjuvant – care permite corpului să se familiarizeze cu un virus sau cu o bacterie. Ca răspuns, organismul răscolește prin genom, care are tipare pentru o mulțime de anticorpi, și începe să scoată apărătorii care se pot lega de agentul infecțios și pot neutraliza boala. Procesul este atât de simplu încât oamenii și-au dat seama cum să inoculeze (sau să varioleze, așa cum se mai spunea) mult înainte de a înțelege ce este un virus (ceea ce nici nu s-a întâmplat până în secolul 20).

În ultimele două decenii, câteva echipe au experimentat cu ceea ce au fost numite vaccinuri ADN. Dar aceste experimente au codificat instrucțiuni pentru atașarea unui adjuvant – o substanță care intensifică efectul unui anumit vaccin – pe o catenă de ADN, care a fost împins în celulele unui organism prin procese foarte tehnice. Odată ajunse in organism, celulele modificate scot proteinele pe care ADN-ul le codifică, iar organismul vede semnele că există intruși și generează un răspuns imun.

Programul DARPA preia vaccinul genetic obișnuit și sare câțiva pași. În loc să injecteze ADN cu codul pentru un adjuvant și să spere că organismul va produce anticorpii potriviți pe cont propriu, Wattendorf vrea să injecteze codul pentru anticorpul în sine, ceea ce ar permite organismului să facă mai puține presupuneri imunologice înainte de a începe lupta împotriva infecției . În esență, în loc de a pune sistemul imunitar în fața unui antrenament pentru un test real cu o infecție, această metodă ar oferi răspunsul corect de la început.

Ca multe din noile proiecte ce răsar din Silicon Valley, noua metodă de vaccinare DARPA nu este doar un produs: este o platformă scalabilă. Dacă funcționează, metoda ar putea fi aplicată la orice boală infecțioasă, chiar și la cele mai grave. Și ei au avut, în cazul epidemiei Ebola, ceea ce Wattendorf a descris ca fiind o „testare pe viu” a capacităților lor în curs de dezvoltare.

Tot ceea ce a fost necesar pentru testarea teoriei lor a fost sângele supraviețuitorilor Ebola. (…)

* * *

Într-o aripă retrasă și secretă a Emory University Hospital, există două camere destinate numai celor mai bolnavi și mai periculoși pacienți. Unitatea de Boli Grave Transmisibile este una dintre cele patru centre din SUA care au fost create pentru a face față celor mai grave boli care pot fi transmise de la om la om. Aerul de acolo nu circulă în restul spitalului. Specimenele biologice de la bolnavi nu ies nici ele: testele de laborator sunt efectuate acolo. Medicii si asistentele medicale poartă echipamente speciale de fiecare dată când se duc acolo. Aici au fost tratați patru dintre pacienții cu Ebola din America.

Este, de asemenea,și locul în care programul colonelului Wattendorf a putut obține anticorpii de care avea nevoie pentru a testa platforma lor. El a intrat în contact cu medicii care au grijă de pacienții cu Ebola – Rafi Ahmed, director al Emory Vaccine Center, și Aneesh Mehta, MD, profesor asistent de medicină la Universitatea Emory, Școala de Medicină – și le-a cerut să participe la cercetare. De atunci, DARPA i-a finanțat pe ei și un grup de cercetători de top cu mai mult de 10 milioane de dolari pentru a descrie răspunsul imun al organismului la Ebola. (…)

DARPA este un spațiu de cercetare cu grad ridicat de risc, dar și cu recompense pe măsură. Și, așa cum oricine din Silicon Valley vă va spune, importanța sa pentru industria tehnologiei moderne nu poate fi subestimată. DARPA a catalizat cercetarea privind mașinile  care se conduc singure, roboții, implanturile cerebrale, armele cu laser, și, desigur, chiar internetul. (…)

Wattendorf recunoaște că provocările tehnice sunt formidabile, dar prezentarea sa a încercat să preîntâmpine criticile. (…) Wattendorf nu încearcă să protejeze oamenii de boli pentru totdeauna, așa cum s-ar putea face cu HIV, ci mai degrabă pentru câteva luni. Și acesta este unul din motivele pentru care e interesat de utilizarea ARN-ului – ce poate fi proiectat să se degradeze în câteva luni – în loc de ADN.

„Noi nu vrem o terapie a genelor permanentă, care să producă un anticorp împotriva Ebola“, mi-a spus Wattendorf. „Aceasta nu ar fi o soluție posibilă sigură. Ne dorim un sistem efemer, trecător. “

DARPA singură nu poate construi aceste tehnologii de la zero – majoritatea proiectelor de biotehnologie sunt mult prea scumpe pentru a fi proiecte individuale – dar ea poate evalua potențialul de recombinare a ideilor existente în noi programe și apoi să finanțeze explorarea lor. Este o investiție riscantă, dar, dacă va merge, DARPA va dobândi capacitatea de a-și proteja trupele de viruși care apar natural sau sunt produși ca armă, iar noi, restul, vombeneficia de un bastion pentru a opri apocalipsa.

Nu e nici o îndoială că lumea se va confrunta cu o pandemie în timpul vieții noastre, ceva cel puțin la fel de rău ca izbucnirea gripei din 1918, care a ucis undeva între 20 și 40 de milioane de oameni într-un singur an. (Pentru comparație, HIV / SIDA a ucis aproximativ 40 de milioane de oameni în ultimii 35 de ani.) Noi împărțim deja bolile noastre la nivel global. Iar sistemul Wattendorf ar extinde, de asemenea, apărarea noastră la scară globală. Am putea avea utilaje celulare comune pentru întreaga umanitate.

Asta nu ar fi doar o realizare academică, ci ar fi un bun umanitar de preț, unul care ar putea salva viețile oamenilor care lucrează pe linia frontului bolilor transmisibile. Săptămâna trecută, după ce colonelul Wattendorf a terminat defilarea cu viziunea sa despre un viitor liber de Ebola, am auzit despre un asistent medical care a contractat boala si a fost transportat cu avionul înapoi la Maryland pentru tratament. Auzind despre acest caz, primul meu gând a fost către fiul meu. Ca tată, pentru mine componenta psihologică cea mai oribilă a Ebola nu este boala, în sine. E gândul de a nu fi capabil de a-ți atinge copilul dacă a contractat boala, de teama de a nu contracta tu însuți boala prin fluidele corporale. Nimeni nu ar trebui să se confrunte cu o astfel de alegere oribilă, iar într-o zi poate nimeni nu va trebui să o facă.

Wattendorf știe că nu va fi ușor. El a terminat scriind o serie de diagrame pentru a ilustra cum funcționează programul său și i-am spus îngrijorarea mea că metaforele de computer au lăsat să pară că biotehnologia este mai ușoară decât este în realitate. A fost de acord.

„Există o mulțime de obstacole. Descoperă un anticorp – ceea ce e greu. Emite un anticorp – ceea ce e greu. Și s-o faci într-un mod care este terapie a genelor fără să fie terapie a genelor, pentru suficient de mult timp și destul de bine – ceea ce iar e greu “, a spus el. „E ușor să spui toate astea, dar de fapt înșirarea tuturor acestor pași și legarea lor, a face totul în 90-120 de zile, aceasta este ceea ce o face o problemă a DARPA.”

bill-gates-address-whos-annual-assembly-in-geneva

Bill Gates: Ebola se întoarce, iar alte pandemii vor reapărea

Dcclothesline.com, Postat pe 19 martie 2015 de Dave Hodges

Dacă cineva vrea să știe ce se va întâmpla cu privire la o boală și / sau un vaccin, ar fi cel mai bine să acorde o atenție specială la ceea ce Bill Gates are de spus. După ce am ascultat și am citit ceea ce Bill Gates are de spus despre acest subiect, împreună cu unele dintre investițiile mai notabile ale lui Gates, este dificil să nu concluzionăm că omenirea așteaptă zile foarte întunecate atunci când vine vorba de întoarcerea Ebola și reapariția mai multor virusuri mortale.

Bill Gates la emisiunea lui Charlie Rose

Pe 28 februarie 2013, Bill Gates a apărut la emisiunea lui Charlie Rose și a fost cât a putut de sincer pentru un globalist. În emisiune, Gates a indicat că el a contribuit cu sume mari de bani în sprijinul a numeroase cauze, cum ar fi Inițiativa de eradicare globală a poliomielitei, lansată inițial în 1988 de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Centrul de control al bolilor (CDC) și UNICEF.

Gates a vorbit despre povestea lui de dragoste cu vaccinurile și intenția sa clară de a reduce populația lumii, când a declarat următoarele:

„Lumea de azi are 6.8 miliarde de oameni … și se îndreaptă spre 9 miliarde. Acum, dacă am face o treabă foarte bună cu noile vaccinuri, cu îngrijirea sănătății, cu serviciile pentru sănătatea reproducerii, am putea probabil reduce acea cifră cu 10 sau 15 la sută.”

Destul de clar, Gates este un abonat devotat al eugeniei și depopulării. La show-ul lui de televiziune, Charlie Rose a pus lui Gates următoarea întrebare:

„Ați menționat planul pe cinci sau șase ani în care noua inițiativă a învățat din lecțiile trecutului și, pornind de la acestea, să vină cu noi abordări. Care sunt noile abordări? “

La această întrebare, Bill Gates a răspuns:

„Ei bine, suntem capabili de a utiliza noi tehnologii cum ar fi fotografii din satelit pentru a vedea dacă există oameni în mișcare, căile nomazilor. Știi, vedem dacă atunci când mergem pe teren reușim să ajungem la toți copiii, dacă există unele așezări pe care le-am ratat, de fapt. Am pus, de asemenea, o … un telefon în caseta de vaccin pe care o poartă, care arată locul în care acestea sunt situate la fiecare trei minute și are, deci, datele GPS. La sfârșitul zilei te conectezi și compari cu zonele în care te-ai deplasat să vezi dacă ai acoperit, într-adevăr, toți copiii. “

Gates pledează clar pentru o societate orwelliană extremă care va fi monitorizată și ținta unor vaccinări care fac mai mult rău decât bine. Scopul final este de depopularea, nu salvarea de vieți. Din păcate pentru soarta omenirii, Gates pare să știe că ceva de rău augur se îndreaptă spre noi atunci când ne gândim la ce Gates a scris recent în New York Times.

Pe 18 martie 2015, regele vaccinărilor a scris un editorial în New York Times în care a declarat că „epidemia de Ebola din Africa de Vest a ucis mai mult de 10.000 de oameni. În cazul în care ceva bun poate veni de la această tragedie încă în desfășurare, este că Ebola poate trezi lumea la o realitate sumbră: pur și simplu nu suntem pregătiți pentru a face față unei epidemii la nivel global”.

Gates a declarat:

“Oricât de amenințătoare a fost Ebola anul trecut, alte pandemii reprezintă o amenințare și mai mare pentru rasa umană. Epidemia de Ebola din Africa de Vest a ucis mai mult de 10.000 de oameni. În cazul în care ceva bun poate veni de la această tragedie încă în desfășurare, este că Ebola poate trezi lumea la o realitate sumbră: pur și simplu nu suntem pregătiți pentru a face față unei epidemii la nivel global. Dintre toate lucrurile care ar putea ucide mai mult de 10 de milioane de oameni din întreaga lume … sunt multe lucruri mai rele decât Ebola.”

Gates a vorbit despre mortala gripă spaniolă și de alte epidemii care ar putea (și probabil o vor și face) servi pentru a amenința omenirea. Înfricoșător și profetic, Gates cheamă Națiunile Unite la „finanțarea unei instituții la nivel global” pentru a coordona eforturile de a efectua vaccinări în masă. Vreți să pariem că următoarea rundă de vaccinare va fi obligatorie? Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății vor fi responsabile de aceasta, în conformitate cu Gates. La urma urmei, după cum spune Gates, Ebola a fost teribilă, dar data viitoare „ar putea fi mult mai rău”.

Gates a pariat deja pe ce susține el

Ne putem oare imagina profiturile enorme care pot fi realizate prin vaccinarea fiecărui copil din lumea a treia? Dacă ne ghidăm după înclinația lui Gates de a investi în cauze care produc o sănătoasă „întoarcere a investiției” (ROI), s-ar putea suspecta în mod rezonabil că Gates se poziționează astfel încât sa scoată profit de pe urma celor 50 de milioane dolari investite în cauza Ebola, care include în mod convenabil CDC, titularul brevetului de Ebola.

În final, un public neavizat va fi în cele din urmă informat despre existența unui vaccin contra Ebola, iar Fondul Global va fi responsabil de distribuția sa. În mod interesant, Bill Gates a donat un total de 560 de milioane de dolari Fondului Global. Fondul Global s-a poziționat, de asemenea, astfel încât să fie cel ce se ocupă și de distribuirea „recent dezvoltatelor” – dar încă neanunțate – vaccinuri împotriva TBC și a HIV. Având în vedere că obiectivul este vaccinarea fiecărui bărbat, femeie și copil de pe planetă cu vaccinuri multiple, contribuția de 560 de milioane de dolari a lui Gates la Fondul Global este mărunțiș în comparație cu „întoarcerea investiției ” preconizată. Cu toate acestea, la ordinea zilei este încă revenirea virusului Ebola.

https://www.youtube.com/watch?v=tD0zR1XVDlI

Mai multe Vaccinuri pentru reconstituit virușii?

Pofta de vaccinuri a lui Bill Gates nu cunoaște limite. La încurajarea sa și altor „filantropi” (adică psihopați), cercetătorii au început la nivel mondial să reconstituie viruși vechi, probabil cu scopul de a dezvolta vaccinuri pentru pandemiile mortale din trecut.

În viitorul apropiat, probabil ne vom dori să fi urmat vechea zicală „când doarme câinele, lasă-l în pace”, pentru că, într-un act de nebunie extremă, gripa spaniolă a fost reconstituită de către cercetătorii de la Centrul de control al bolilor (CDC). Virusul reconstituit a fost obținută din probe de țesut congelat de la o femeie care a fost ucisă de virusul care a provocat epidemia din 1918. Din păcate, gripa spaniolă nu este singura pandemie care este reconstituită, iar aceasta înseamnă mai multe vaccinuri pentru Bill Gates. Cât de mulți vor muri pentru ca Gates și partenerii săi să realizeze profituri sănătoase în urma investiției?

Concluzie

Juriul nu deliberează încă în cazul lui Bill Gates. El este un om care spune ce crede. În editorialul său din New York Times, Gates ne avertizează cu privire la întoarcerea Ebola, precum și cu privire la re-apariția altor virusuri mortale. Ar fi o greșeală gravă să nu-l luăm în serios pe Bill Gates. Ce știe Bill Gates și noi nu știm?

traduceri de s.m. pentru Cuvantul Ortodox

 


Categorii

Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva populatiei, Traduceri, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “ULTIMA FRONTIERA IN MANIPULAREA GENOMULUI UMAN: modificarea liniei germinative/ “PROFETII” PANDEMIILOR APOCALIPTICE: DARPA si proiectul VACCINULUI ADN/ BILL GATES: VACCINARE IN MASA PRIN SUPRAVEGHERE ORWELLIANA

 1. http://www.cotidianul.ro/oficial-ambasadorii-lui-iohannis-maior-in-sua-hurezeanu-in-germania-260782/

  Comentariile sunt lamuritoare.Exista deja un procent destul de semnificativ din populatie care s-a trezit din somnul alegerilor trecute sau jubileaza pentru ca toate teoriile(in legatura cu asa -zisa “independenta si suveranitate” a statului roman,mai ales dupa “urecherile” Ambasadei USA in legatura cu voturile din Parlament) li s-au confirmat.

  Vom ramane sclavi pana la finalul veacurilor.Nu e cale de intoarcere.Singura cale e spre Cer.Cel care mai viseaza ca vom fi vreodata independenti,suverani,prosperi,puternici si respectati traieste in alta lume.

 2. Profiturile industriei farmaceutice depasesc cu mult pe cele ale industriei extractive (inclusiv petrol si gaz) ale industriei auto si a firmelor de soft! Microsoft este in declin de multa vreme si are nevoie de coruptie (vezi scandalul Microsoft) ca sa faca bani, asa ca Bill Gates investeste in ceva mai profitabil.

  În cartea „Adevărul despre companiile farmaceutice”, medicul Marcia Angell dezvăluie faptul că preţul medicamentelor este primul element care creşte pe facturile de servicii medicale, mai mult decât orice altceva.

  Dr. Angell arată că americanii au cheltuit în anul 2002, 200 de miliarde de dolari pentru medicamentele prescrise. Această sumă este echivalentă cu cea pe care China o alocă reînnoirii platformei energetice şi cu suma estimată de experţi a fi necesară pentru a reconstrui oraşul New Orleans după trecerea uraganului Katrina.

  Din cei 234,4 miliarde de dolari care au reprezentat profitul anual realizat de companiile farmaceutice din SUA în 2004, acestea au cheltuit 24,4 % pentru publicitate şi doar 13,4% pentru cercetare. „Corporaţiile farmaceutice americane sunt orientate numai spre vânzare, concluzionează studiul, dar pozează într-o industrie orientată spre cercetare şi salvarea de vieţi omeneşti”.

  Se ajunge chiar ca unele medicamente să aibă adaosuri de 1000% doar pentru că sunt produse de o firmă de renume. De exemplu, pacienţii plătesc 215 dolari pentru 100 tablete de Claritin pentru că sunt produse de Pfizer, în timp ce costul ingredientului activ necesar pentru a fabrica cele 100 de tablete este de doar 71 de cenţi.

  Firma Abbott (care inseamna staret, egumen) a comercializat un ser fiziologic la preţul de 9,73 de dolari, în timp ce preţul real al acestuia, practicat şi de alte companii de profil, era de doar 95 de cenţi.

  Priosec este printre primele în top: el a făcut vânzări de 5 miliarde de dolari în 2000, iar un an mai târziu a ajuns la 6 miliarde. Priosec nu este nici măcar un medicament stringent necesar, nu vindecă vreo boală mortală, ci a fost prezentat publicului drept o „pilulă-minune care le permite oamenilor să mănânce burrito-urile şi curry-urile pe care în mod obişnuit sistemul lor digestiv nu le-ar tolera”. Secretul acestor profituri uriaşe este faptul că Priosec, poreclit nu se ştie din ce motive „Purple Jesus”, creează dependenţă.
  http://www.fatanevazutaalumii.ro/2011/03/zece-dezvaluiri-socante-despre.html

 3. HRISTOS A INVIAT!+++

  Sa indraznim “noi, tarana din tarana, viermi, nimicuri-jalnice in tot felul (daca pot face aceasta asociere..) a NE LUA LA INTRECERE SI A INCERCA SA-L DEPASIM IN CREATIE PE INSUSI DUMNEZEU – CREATORUL?!+ Nu gasesc efectiv, un calificativ aici…;”nebunia” inca mi se pare un cuvant care nu spune indeajuns!…

  Pentru-ca, daca: “Nebunule, chiar în noaptea aceasta ţi se va cere sufletul tău” ?!?! Luca 12,13-21

  Lumineaza-ne Doamne, ca intunecati, mandri si orbi mai suntem!+

 4. Pentru @ “Emanuel”; “Cel care mai viseaza ca vom fi vreodata independenti,suverani,prosperi,puternici si respectati traieste in alta lume”.

  Iarta-mi interventia, este pe fond de simpatie (nu pe unul critic!) dar nici NU trebuie sa visam a fi in toate felurile astea de mai sus pentru-ca Dumnezeu ne cheama si indeamna sa devenim exact opusul acestora:” supusi, dependenti de Dumnezeu (in loc de independenti desi inteleg si conotatia ce ai dorit sa dai acestui cuvant…), smeriti (in loc de suverani..), mai modesti (decat asa…,prosperi..), sa cautam Slava Lui Dumnezeu (nu cea lumeasca in respectul ce vine de la oameni..), etc..

  Si adevarat ai scris, SINGURA CALE ESTE SPRE CER, SPRE DUMNEZEU!+ “Cautati mai intai Imparatia Cerurilor si mai apoi toate celelalte vi se vor adauga voua”….
  De-am cauta sa devenim cu totii, desigur, numai cu ajutorul Domnului parte din atributele de mai sus in cainta si credinta, asta da, o mare IMPLINIRE!…

  Doamne ajuta!+

 5. Completare la mesajul de mai sus..

  + “El ridică* din pulbere pe cel sărac, Ridică din gunoi pe cel lipsit, Ca să-i pună** să şadă alături cu cei mari. Şi le dă de moştenire un scaun de domnie îmbrăcat cu slavă, Căci ai Domnului sunt stâlpii† pământului Şi pe ei a aşezat El lumea. + 1 Samuel 2:8

  Foarte frumos acest paragraf din Samuel!…. Doamne ajuta!+

 6. Tehnologia de editare a genelor este analoaga editarii BIOS-ului de pe calculatoare si va crea o lume uniformizata, cenusie, in care nu se vor mai naste oameni de geniu.

  Scientist Warns That Gene Editing Could Wipe Out Future Generations Of Geniuses
  While the development of new genome-editing technology that could one day ensure that children do not inherit unwanted diseases and disorders sounds like a magnificent breakthrough, one scientist is warning that the latest technology runs the risk of eliminating future geniuses like Thomas Edison and Stephen Hawking.
  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-27/scientist-warns-gene-editing-could-wipe-out-future-generations-geniuses

  Now, researchers at UMass Medical School and the University of Toronto have discovered the first known “off-switches” for CRISPR/Cas9 activity, providing much greater control over the edits, according to a new study published in Cell.
  http://medicalxpress.com/news/2016-12-scientists-off-switches-crisprcas9-gene.html

  By delivering the Cas9 nuclease complexed with a synthetic guide RNA (gRNA) into a cell, the cell’s genome can be cut at a desired location, allowing existing genes to be removed and/or new ones added.
  By the end of 2014 some 600 research papers had been published that mentioned CRISPR. The technology had been used to functionally inactivate genes in human cell lines.
  The use of CRISPR/Cas9-gRNA complex for genome editing was the AAAS’s choice for breakthrough of the year in 2015.
  CRISPR can also be used to change mosquitos so they cannot transmit diseases like malaria.
  https://en.wikipedia.org/wiki/CRISPR

 7. Pingback: Și dacă noua epidemie din CHINA este (și) un MARE EXPERIMENT SOCIO-POLITIC care ne arată cum va arăta DICTATURA VIITORULUI?
 8. Pingback: Criza epidemica a coronavirusului, intre LILIECII din China si ”ULIII” care ar planui lansarea VACCINURILOR ADN experimentale. CINE SI PENTRU CE AR AVEA NEVOIE DE DECLANSAREA UNUI RAZBOI BIOLOGIC MASCAT SUB O PANDEMIE? (I) - Cuvântul Ortodox
 9. Pingback: REFLECTII LAICE DESPRE CONSECINTELE CRIZEI CORONAVIRUSULUI/ Marele conspirator și DISCIPLINAREA la scara planetara/ De la Huxley la ORWELL/ Auto-manipularea cu “REAL NEWS”/ Virusul mortal al TOTALITARISMULUI
 10. Pingback: Corona-Vi(ru)sul totalitar al filantropilor plutocrației. Bill Gates și Noul Normal. Acum e momentul eugeniștilor și autocraților
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare