UPDATE/ Si-au luat tara inapoi: MIHAI RAZVAN UNGUREANU, NOMINALIZAT DE IOHANNIS LA SEFIA SIE

24-06-2015 7 minute Sublinieri

mru-iohannis

Oricine aude că Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit şef la SIE se întreabă pe ce lume a trăit pînă acum preşedintele Klaus Iohannis, căci, în România, simpla rostire a numelui MRU îi ridică oricui părul în cap! Kobe, soţia-OMV, Gojdu, unguente – iată cîteva cuvinte-cheie care spun totul despre ce înseamnă MRU!

Prima chestiune controversată este faptul că preşedintele a trimis DIRECT la Parlament propunerea sa ca Mihai Răzvan Ungureanu să fie director SIE, avînd în vedere prevederile Legii 1/1998, care precizează foarte clar la art. 6, al. 1 că propunerea trebuie făcută de Preşedinte CĂTRE Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, iar CSAT face NUMIREA! Iată textul la care facem referire:

Ştim cu toţii că în aceste zile nu a avut loc nici o întrunire CSAT, iar participanţii la ultima şedinţă, de acum o săptămînă, cînd s-a discutat Strategia de Securitate, nu-şi amintesc ca preşedintele să fi făcut o astfel de propunere, lucru rezultat şi din ordinea de zi comunicată de CSAT!

Dincolo de această chestiune tehnică, peste care preşedintele nu putea trece, este de discutat şi imaginea publică a lui Mihai Răzvan Ungureanu, făcută praf chiar de la numirea ca prim-ministru în primăvara anului 2012. De altfel, acesta a fost adevăratul motiv pentru care Guvernul MRU a şi fost răsturnat prin Moţiune de cenzură după numai cîteva săptămîni!

Să-i spunem însă şi preşedintelui Klaus Iohannis ce trebuia deja să ştie încă de atunci cînd l-a luat consiler personal după ce a ajuns la Cotroceni. Surprinzător este chiar curajul lui Klaus Iohannis de a-l lua alături pe cel care, încă din 1985, cînd, la Congresul al XIII-lea, a fost ales membru supleant al Comitetului Central al UTC, condus de Nicu Ceauşescu!

„Opera” intelectualului Mihai Răzvan Ungureanu

Cu excepţia lui Răzvan Theodorescu şi a Zoei Petre, care-l consideră pe Mihai Răzvan Ungureanu un intelectual de excepţie, opinia publică din ţară şi străinătate cunoaşte deja „opera” acestuia, pe care am prezentat-o amănunţit în articolul din cotidianul.ro, care poate fi citit pe adresa http://www.cotidianul.ro/legenda-carturarului-m-r-ungureanu-fata-in-fata-cu-incropeala-numita-opera-180520/. Pe scurt, aşa cum citim chiar în CV-ul său, MRU este autorul următoarelor volume:

• “Documente statistice privitoare la oraşul laşi (1755-1828)”, 2 vol. (laşi, 1997), în colaborare cu prof.univ. Ioan Caproşu;

• “Marea Arhondologie a boierilor Moldovei” (laşi, 1998);

• “Convertire şi integrare în societatea românească la începutul epocii moderne” (Iaşi, 2004);

• “Rumänien (România)” în colaborare cu Thede Kahl şi Michael Metzeltin (Viena, Münster, 2006);

• “Întotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Românie modernă” (Bucureşti, 2008).

În primul, „Documente statistice privitoare la oraşul laşi (1755-1828)”, Ungureanu nu scrie nici măcar un singur cuvînt, deşi semnează ca autor alături de prof. Ioan Caproşu! Cartea nu conţine decît documente ale epocii, la fel ca şi al doilea volum, „Marea Arhondologie a boierilor Moldovei”! Pe baza acestor volume, în care singura contribuţie a lui MRU este înscrierea numelui său pe copertă, a devenit asistent universitar!

Volumul „Convertire şi integrare în societatea românească la începutul epocii moderne” este teza de doctorat a lui MRU. „Aranjamentele” pentru buna primire a cărţii au ieşit la iveală chiar din lectura unei cronici semnate de Dinu Bălan, care scria: „tema, incitantă şi relativ nouă în istoriografia românească, asigură, pe lângă elementele menţionate deja, premisa necesară unei lecturi agreabile şi utile”. Dar absolut aceleaşi cuvinte le foloseşte Dinu Bălan şi cînd recenzează cartea Ligiei Livadă-Cadeschi, despre care scrie: „tema, incitantă şi relativ nouă în istoriografia românească, asigură, pe lângă elementele menţionate deja, premisa necesară unei lecturi agreabile şi utile”!!! Deci, cariera „intelectualului” Ungureanu a început cu falsificări ridicole.

Volumul „Rumänien (România)” este o antologie de texte semnate de zeci de autori, finanţată de ICR, iar volumul „Întotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Românie modernă” este o culegere de interviuri, mici cuvîntări la diverse ocazii etc. Şi cam asta este toată „opera cărturarului” Mihai Răzvan Ungureanu!

Conflict de interese: MRU era şef al SIE, soţia angajat la OMV Austria

Chiar Declaraţia de avere a lui MRU arată că în perioada cît a fost şef la SIE, dar şi în scurtul timp cît a fost prim-ministru, soţia sa, Camelia Ungureanu, era în acelaşi timp medic anestezist la Fundeni, dar şi „consultant medical” la OMV Viena, primind anual 84.000 euro!

Pe aceste considerente, Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), a depus încă din 2012 o plîngere penală împotriva lui Mihai Răzvan Ungureanu, dar o soluţie de la Parchetul General încă nu a fost dată publicităţii! Aşadar, se poate spune, conform cutumei din ultima vreme a DNA, că MRU are un dosar penal!

Unguente, vita Kobe – arsenalul intelectual al lui MRU

De numele lui Mihai Răzvan Ungureanu, vorbitor din familie a limbii maghiare, se leagă şi înstrăinarea Patrimoniului Gojdu în favoarea Ungariei! Cazul a fost dezbătut pe lar atît în Parlament, cît şi în spaţiul public, iar Klaus Iohannis n-ar fi trebuit să minimalizeze acest lucru cînd s-a gîndit să-l readucă în funcţii publice pe MRU.

Dar adevărata celebritate a lui Mihai Răzvan Ungureanu a venit după ce au ieşit la iveală achiziţiile făcute în timpul mandatelor sale de la şefia SIE şi de la Palatul Victoria. Iată cîteva: „50 de tuburi de unguent rectal, 10 tuburi de cremă vaginală, comprimate de ginkgo biloba ori granule homeopate, viagra” (la SIE) şi „Plasturi mici tratament pentru băşici, Deodorant stick sans alcool Armani Code by Giorgio Armani, Lip Care with propolis organic beeswax and olive oil, Deodorant roll-on Neo by Givenchy, Eau florale Petale de rose lotion naturelle, Antiperspirant deodorant roll-on – Clinique skin supplies for men, Cremă Apivita Men’s care Antiwrinkle anti-fatigue, Givenchy pour homme blue label aftershave, Cremă de faţă Clinique skin supplies for men maximum hydrator, Cremă Bepanthene Plus, Baneocin unguent de la Sandoz, BioRepair Zahncreme, Spray Forest Essentials – Stress Reliever, Spray Forest Essentials – Sound Sleep, Apă de urechi Odol Extra Fresh, Deodorant Armani Code by Giorgio Armani, Parfum Lolita Lempika, Deodorant – Neo – by Givency, Deodorant roll-on Neo by Givency, Voltaren Emulgel, Parfum Lalique White, Givenchy pour homme blue label, eau de toilette vaporisateur spray, Parfum Roadster by Cartier, Parfum Givenchy Play, Parfum Fahrenheit by Dior, Loţiune de corp L’Occitane Lait corporele Verveine, Gel de duş L’Occitane Gel douche Verveine, Cremă de mâini Apivita Hand Care, Cremă de mâini Clinique Stop sign Hand repair , Parfum Mont Blanc Hommo Exceptionnel eau de toilette” (pe lista de protocol a Guvernului)”!

Imaginea publică a lui Mihai Răzvan Ungureanu este întregită de prezenţa lui alături de Traian Băsescu la Referendumul din 2012, cînd, alături de Monica Macovei şi Mihail Neamţu a fost unul dintre cei mai activi susţinători ai teoriei „loviturii de stat” pe care ar fi dat-o chiar cei din PNL, partidul în care MRU este acum vicepreşedinte! Iată imagini semnificative, de care ar fi trebuit să-şi aducă aminte Klaus Iohannis înainte de a-l lua alături la Cotroceni:

Oare ce zic liberalii din fostul PNL care, în 2012, au fost vîrful de lance al încercării de a-l trimite acasă pe Traian Băsescu încă de atunci? Nu cumva Klaus Iohannis îi consideră şi azi, ca şi Monica Macovei sau MRU, autorii „loviturii de stat”? Dacă MRU va reveni la conducerea SIE, singurii care se vor bucura nespus sînt cei din reţeaua de agenţi care s-au remarcat prin articolele din presa străină din timpul Referendumului, nominalizaţi de noi în de-acum celebra „Condicuţă cu agenţi”!

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu.

Conform prevederilor constituționale, Președintele Klaus Iohannis i-a înştiințat, printr-o scrisoare oficială, pe preşedinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens.

Postul de director al Serviciului de Informaţii Externe a rămas liber după demisia lui Teodor Meleşcanu, în septembrie 2014, înainte de a candida la alegerile prezidenţiale. Teodor Meleşcanu a fost numit şef la conducerea SIE în anul 2012. Atunci era membru al Partidului Naţional Liberal.

Cine este Mihai-Răzvan Ungureanu

Mihai-Răzvan Ungureanu s-a născut la 22 septembrie 1968 la Iași. Este absolvent al Facultății de Istorie-Filosofie din cadrul Universității ‘Al.I. Cuza’ din Iași. A urmat studii postuniversitare la Centre for Jewish and Hebrew Studies, St. Cross College, University of Oxford, Marea Britanie (1992-1993). LA 27 martie 2004 obține titlul de doctor în istorie modernă, cu teza ‘Convertire și integrare în societatea românească la începutul epocii moderne’.

La 6 iulie 2012 a inițiat ONG-ul Inițiativa Civică de Centru Dreapta. La 7 septembrie 2012 a fost ales în cadrul Convenției Naționale extraordinare a Partidului Forța Civică (PFC) președinte al formațiunii politice.

Ungureanu a deținut mai multe funcții de-a lungul carierei. A fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (1998-2001); director general — Emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (2001-2003); coordonator adjunct Inițiativa de Cooperare pentru Europa de Sud-Est (Viena, 2003-2004); reprezentant special al României la Inițiativa de Cooperare în Sud-Estul Europei (Viena, 2007).

Ungureanu a fost ministru al Afacerilor Externe în perioada 29 decembrie 2004 — 22 martie 2007.

El a mai deținut funcția de director al Serviciului de Informații Externe în perioada 2007-2012, în timpul mandatului fostului președinte Traian Băsescu. A demisionat din funcție la 8 februarie 2012.

Ungureanu a fost premier în perioada februarie — mai 2012, iar în luna aprilie a aceluiași an a deținut pentru scurt timp funcția de ministru interimar al Mediului și Pădurilor.

În alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 a devenit senator din partea ARD, în Colegiul 1 din municipiul Arad.

După alegerea președintelui Klaus Iohannis, Ungureanu a devenit consilier personal al acestuia. În PNL, el deține funcția de prim-vicepreședinte.

Senatorul Daniel Savu (PSD), membru al Comisiei parlamentare pentru controlul, l-a atacat dur pe Mihai Razvan Ungureanu, nominalizat la sefia SIE de presedintele Klaus Iohannis. Savu, fost angajat SRI in anii 90, a spus ca atit Hellvig (seful SRI), cit si MR Ungurenau au avut legaturi cu Fundatia Soros. “Dorinta de putere a presedintelui Iohannis depaseste niste limite acceptabile. Cei cu legaturi cu Fundatia Soros sunt propusi sefi de servicii, Helvlig si Ungureanu sunt oameni care au condus proiecte pentru Fundatia Soros, ma mir ca nu mai gasim si printre romanii care nu au absolvit Fundatia Soros”.

“Mi-as dori ca fostii mei colegi din contraspionaj sa fie implicati. Problema sotiei lui Mihai Razvan Ungureanu cu OMV nu se putea lasa fara urmari pe planul serviciilor de contraspionaj”, a mai spus Savu.

“Sunt total nemultumit de dezechilibrul creat de Iohannis, care numeste doi membri PNL la sefia serviciilor. Basescu a numit de la PSD si de la PNL. E o revansa a lui Iohannis pentru ca Ponta nu si-a dat demisia. Eu sigur voi vota impotriva. Il consider pe Ungureanu extrem de toxic pentru Romania”, a mai spus Savu.

Senatorul Ilies Sârbu, socrul premierului Ponta, a anunţat deja că PSD nu îl va vota pe MRU pentru funcţia de director al SIE. Motivele invocate. Ce spune artimetica parlamentară.

Ilie Sârbu iese la atac

PSD a luat foc după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial că l-a nominalizat pe MRU pentru funcţia de director al SIE. Social-democraţii au fost luaţi prin surprindere şi au început să „mârâie” la adresa lui Gabriel Oprea, care, chiar cu o zi înainte a dat un cec în alb preşedintelui, anunţând că va sprijinii orice nominalizare pentru SIE. Vârful de lance al protestelor din zona PSD a fost Ilie Sârbu, şeful senatorilor PSD. „Eu nu discut despre persoane, discut despre lege, numirea este ilegala. In lege scrie ca presedintele face propunerea CSAT-ului. Eu nu am auzit sa fie vreo sedinta CSAT”, a afirmat Ilie Sârbu. El a adăugat că nu se respectă nici cutuma: „S-a stricat si o traditie – ca unul din sefii serviciilor de informatii sa fie de la opozitie, altul sa fie de la putere. Noi nu ne-am batut foarte tare sa avem sef la SIE”. Ilie Sârbu a mai afirmat că nu au existat discuţii între preşedinte şi premierul Ponta pe această temă: „Nu stie nimic (Victor Ponta – n.a.), nu s-a discutat, ca atare nu vom vota pentru”. Anterior, senatorul Ilie Savu a fost destul de vehement şi a anunţat că nu votează.

Adrian Ursu are dubii în privinţa faptului că Mihai Răzvan Ungureanu are calităţile necesare pentru a îndeplini funcţia de şef al SIE.

„ Mihai Răzvan Ungureanu este expresia moştenirii unui dispreţ băsist faţă de oameni. Este forma prin care ani de zile s-a manifestat acest regim în relaţia cu românii. Mihai Răzvan Ungureanu este cel care-i certa pe bătrânii îngropaţi în zăpadă că nu pun mâna pe lopată”, este de părere realizatorul emisiunii Secvenţial de la Antena 3.


Categorii

1. DIVERSE, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “UPDATE/ Si-au luat tara inapoi: MIHAI RAZVAN UNGUREANU, NOMINALIZAT DE IOHANNIS LA SEFIA SIE

  1. Nu este o alegere buna a lui M.R.Ungureanu la S.I.E.Este un basist infocat.

  2. Ieri in jurul orei 17, pe RomaniaTV sau Antena3, deputatul Ioan Ghise a declarat EXPLICIT ca Romania este condusa de grupari oculte, in parte din afara tarii si neromani. Moderatoarea a sarit ca arsa delimitandu-se: „Sustineti teoria conspiratiei ?”
    Ioan Ghise a repetat din nou afirmatia.
    Poate are cineva inregistrarea. Ar fi bine ca aceasta afirmatie grava, a unui vechi liberal care nu poate fi acuzat de acte de coruptie sau alte lucruri murdare, care nu poate fi acuzat de nationalism sau extremism, sa fie arhivata si periodic reprodusa.

  3. @RomeoB

    “Romania este condusa de grupari oculte, in parte din afara tarii si neromani. ”

    N-a spus o noutate. Stiu si adolescentii acest lucru. Ce , nu se stie ca de exemplu, sefii SIE si SRI sunt alogeni?

  4. Credeam ca sasul nu va intra in zoaiele traditiei actuale, insa cu alegerea brotacului astuia slinos si respingator imi confirma ca si el este tot “de-al casei”…

  5. Din faptele comise pana acum individul asta infect s-a dovedit tradator al Romaniei fata de mai multe puteri straine,nu numai fata de una. Este asa de evident incat cred ca-l au la mana cu ceva si pe Iohanis, sau a venit momentul ca el sa se achite de anumite datorii…

  6. N-ar trebui sa mire pe nimeni, aceasta numire. Pe cine a primit in plic de la stapanii Coloniei, pe acela l-a numit, Herr Iohannis. A vrut sufletelul americanilor, 2 alogeni la conducerile SRI si SIE si o „baschetbalista”(vorba lui Cristoiu) la sefia DNA, asta s-a intamplat.
    Pai ce credeati, ca stapanii nostri externi vor numi vreodata , vreun sef roman de origine , credincios-ortodox, eventual si nationalist? Never ever, caci trebuie sa ne respectam statutul de colonie. Poate doar, intr-o alta Romanie!
    Referitor la MRU, una dintre cele mai sinistre figuri ale clasei politice romanesti, si-a facut un obicei, din a renunta la tot ce romanesc si a apartinut tarii noastre:moștenirea lui Emanoil Gojdu, în favoarea Ungariei, ignorarea problemei tezaurului romanesc in relatiile cu rusii,etc.
    Fostul ambasador al României la Moscova, Dumitru Prunariu, îl acuza pe fostul premier că pe vremea când a fost ministru de externe, a trimis un ordin prin care îi cerea să nu se mai intereseze de tezaurul României aflat la ruși.
    „La numirea mea ca ambasador în Federaţia Rusă în 2004, reprezentanţi ai Parlamentului României au insistat pe o misiune permanentă a noastră legată de Federaţia Rusă, şi anume urmărirea problemei TEZAURULUI ROMÂNIEI. Total surprinzător şi de neînţeles pentru mine nici acum, în aprilie 2005 am primit ordin scris de la MAE, trimis de dl Leuştean în numele lui Mihai Răzvan Ungureanu, să nu mai abordez în nici un fel şi sub nici o formă problema Tezaurului”, spunea fostul astronaut.
    Cand in în noiembrie 2007 a fost propus de președintele Băsescu pentru conducerea Serviciului de Informații Externe, fostul purtător de cuvânt al SRI, Nicolae Ulieru, a reacționat dur:
    „A fost adus de Pleşu secretar de stat în Ministerul de Externe, a rămas secretar de stat şi în Guvernul Năstase, apoi a fost numit ministru de externe de către liberalul Călin Popescu Tăriceanu, recuzat de acesta pentru că nu i-a dat nişte documente, şi după ce a fost recuzat de premier, preşedintele l-a numit şeful SIE.Eu, când am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Am spus „oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat?
    Ulieru a mai spus că SRI a fost împiedicat să-l racoleze pe MRU de către un serviciu secret străin.
    Cât a fost premier,MRU a reușit să semneze acordurile petroliere „pentru explorare-dezvoltare-exploatare încheiate între ANRM şi Chevron, al doilea mare grup petrolier din SUA, pentru perimetrele Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti”, după cum informa la vremea respectivă, agenția Mediafax. Mai mult, Ungureanu a clasificat respectivele acorduri, ele rămânând la fel și astăzi.
    Pe 13 martie 2012, deputatul Ion Stan afirma în plenul Parlamentului că MRU a avut un rol cheie în nepedepsisrea celui care l-a ucis pe muzicianul Teo Peter.
    In plus, sa nu uitam ca in scurtul mandat de premier pe care l-a avut, i-au placut la nebunie carnea de vita de Kobe (un lux culinar, pt cunoscatori), unguentele si produsele de ingrijire personala, extrem de scumpe(de aici i se trage porecla de UNGUENT), toate platite din bani publici.

    ASTA I SE INTAMPLA UNUI STAT, CAND O MANA DE OAMENI DE LA CONDUCEREA LUI, CEDEAZA DELIBERAT TOATE PARGHIILE ACESTUIA : IN DOMENIUL APARARII , POLITICA EXTERNA , FINANTE, ECONOMIE SI RESURSE NATURALE, IN IDEEA CA VOR FI LASATI SI PROTEJATI DE CATRE FORTE EXTERNE IMPORTANTE, SA-SI IA SPAGA “CEA DE TOATE ZILELE”, CARE ESTE PT EI, CA AERUL PE CARE-L RESPIRA.

  7. @GeluS

    hai mai, Gelu, ‘il au la mana pe Iohanis’! Dar ca Iohanis insusi e tradator, asta chiar ti se pare exclus? 🙂

  8. Apropo de Iohanis. Scz, nu stiu cu ce are legatura, dar nu ma pot abtine sa impartasesc, este prea amuzant:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1597261453878454&set=p.1597261453878454&type=1&theater

    :))))

  9. Pingback: GUVERNUL OPREA. Solutia “militara” pentru strunirea coloniei?/ LEGEA RAPORTULUI CENTRU – PERIFERIE: maximizarea profitului peste cadavrele “aborigenilor”/ RAPORTUL DEPARTAMENTULUI DE STAT SUA. Ipocrizie americana si o neobisn
  10. @doroteea
    Nu stiu,n-am nici o informatie in acest sens,insa este posibil…nu ma mai mira nimic. Daca se face moschee in Bucuresti, ce poate sa ma mai mire ?

  11. Pingback: ROMÂNIA – STAT APROAPE INTEGRAL MILITARIZAT, DAT PE MANA SRI? Cat de aproape este introducerea serviciului militar obligatoriu? | Cuvântul Ortodox
  12. Pingback: MIHAI RAZVAN UNGUREANU: seful din eprubeta al SIE a fost votat in Parlament | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare