ROMÂNIA – STAT DIN CE IN CE MAI MILITARIZAT, DAT PE MANA SRI? Cat de aproape este introducerea serviciului militar obligatoriu?

28-06-2015 4 minute Sublinieri

armata

[…]

La scurt timp după ce ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că este nevoie de reintroducerea stagiului militar, dar pe bază de voluntariat, un deputat PSD a şi depus un proiect de lege în acest sens. Pesedistul Ninel Peia a depus la Parlament, pe 23 iunie, o iniţiativă legislativă prin care tinerii între 18 şi 25 de ani ar urma să se înroleze, dacă vor dori, pe o perioadă de şase luni. Prima astfel de recrutare ar urma să se facă în ianuarie 2016. Printre avantajele pe care le evidenţiază iniţiatorul se numără costurile scăzute pentru instruire, crearea unei rezerve pertinente din care se vor selecţiona viitorii militari angajaţi, integrarea rezerviştilor în economie şi reconversia lor profesională, plus o educaţie prin disciplină a tinerilor.

În plus, Ninel Peia a declarat pentru gândul că, la nivel de ţară, 50% dintre tineri îşi doresc să facă stagiului militar şi că i-ar ajuta să scape de necesitatea ajutorului de şomaj.

Fostul premier Adrian Năstase, pe vremea căruia s-a renunţat la stagiul militar obligatoriu vorbeşte, într-o postare pe blog, despre reintroducerea lui ca despre o certitudine:

„Oare nu vedem ce se întâmplă în jurul nostru, nu înţelegem că vom ajunge să cheltuim puţinii bani pe care-i mai avem în buget pentru a cumpăra câteva avioane, în perspectiva reintroducerii serviciului militar obligatoriu, pentru ca industria de armament din ţările occidentale să-şi poată continua activitatea şi zonele de influenţă să fie reîmpărţite? Oare nu înţelegem că România a căpătat un alt statut după încheierea Primului Război Rece şi că noi participăm acum la aplicarea Doctrinei Truman, după ce, ani de zile, am suportat-o?”

Mircea Duşa, ministrul Apărării Naționale, vrea reintroducerea stagiului militar, iar în Parlament a fost indrodus un proiect de lege în acest sens. Dacă proiectul va trece de Parlament, primele încorporări  pe bază de voluntariat vor avea loc începând cu 1 ianuarie 2016.

România se pregăteşte să introducă, de la 1 ianuarie 2016, stagiul militar pe bază de voluntariat, atât pentru băieți, cât și pentru fete. Este, e drept, doar o iniţiativă legislativă, dar pe care, cel puţin în primă fază, aproape toţi o susţin, în frunte cu ministrul Apărării, Mircea Duşa. Și ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a amintit  pentru prima dată despre această măsură în exclusivitate la “Interviurile DC News”

În prezent, deputatul PSD, Ninel Peia,  a depus pe 23 iunie un proiect de lege în Parlament privind  reintroducerea stagiului militar pe bază de voluntariat. Astfel, tinerii cu vârste între între 18 şi 25 de ani ar urma să se înroleze, dacă vor dori, pe o perioadă de şase luni. Prima astfel de recrutare ar urma să se facă în ianuarie 2016. Printre avantajele pe care le evidenţiază iniţiatorul se numără costurile scăzute pentru instruire, crearea unei rezerve pertinente din care se vor selecţiona viitorii militari angajaţi, integrarea rezerviştilor în economie şi reconversia lor profesională, plus o educaţie prin disciplină a tinerilor.

Citește și: Mircea Dușa cere reintroducerea de URGENȚĂ a stagiului militar pe bază de voluntariat

În momentul de faţă, prin legea 395/2005, stagiul militar obligatoriu este suspendat pe timp de pace. “Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii“, prevede articolul 3.


Rosca Stanescu: ROMANIA – STAT MILITARIZAT,…

România arată mai rău. A fost creat un mecanism care lucrează singur, independent de cine e la Cotroceni. Într-adevăr, în acest moment, acest stat de la graniţa eroicului război cu Răsăritul, acest stat este militarizat şi dat pe mâna SRI. Atât timp cât procesele nu sunt publice, ele se judecă în alte săli, în alte spaţii, cei mai mulţi procurori vin cu lecţia învăţată şi dată de alţii” a mai spus Sorin Roşca Stănescu. […]

La ieşirea de la Secţia de Poliţie nr. 2 unde Elena Udrea trebuie să meargă ]n fiecare zi de marţi şi vineri pentru controlul judiciar impus de instanţă în dosarul Gala Bute, fostul ministru al Dezvoltării a declarat că în acest moment România este condusă “militar”.

Eu mă aştept să conducă SRI Guvernul, ca să fie treaba bună şi să avem un sistem cu totul militarizat. Mă gândesc că oamenii sunt mulţumiţi, dacă mulţi au aplaudat că au văzut-o pe Udrea cu cătuşe, toată lumea o duce mai bine, are salarii mai mari”.

Fostul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară nu s-a oprit aici şi a completat. „Aştept momentul în care toată ţara va fi condusă de generali de Securitate”Întrebată de jurnalişti dacă se gândeşte la vreun general anume, Udrea a răspuns „O, da!“.

Premierul interimar, Gabriel Oprea a declarat, marți, la Realitatea TV, că va conduce Guvernul ca un militar.

”O sa conduc Guvernul ca un militar. Mai puțină politică, mai multe proceduri”, a declarat Oprea. […]

Premierul interimat Gabriel Oprea a afirmat, în ediţia de miercuri a emisiunii “Sinteza zilei”, că intenţionează să conducă Guvernul cât mai tehnic, “milităreşte, în sensul bun al cuvântului”.

Încă de la începutul emisiunii, liderul UNPR i-a cerut lui Mihai Gâdea să i se adreseze cu apelativul de “general” şi nu de “premier”, pentru a nu fi creată confuzie.

“V-aş ruga, daca puteţi, să-mi spuneţi domnule general. Şi pe colegii din Guvern i-am rugat să-mi spună “domnule general”. E cea mai mare onoare pentru mine. (…) Prim-ministrul este Victor Ponta. Eu sunt conjunctural premier”, a spus Gabriel Oprea, la Antena 3.

Oprea a arătat că şedinţa de miercuri a Guvernului a durat doar 30 de minute, cu maximă eficienţă.

Vreau să fie o perioadă tehnică, în primul rând. Le-am cerut colegilor să dăm dovadă în această perioadă că putem să ne facem datoria, România să fie guvernată ca şi cum Victor Ponta ar fi prezent. (….) Mai puţin la televiziuni, toate hotărârile de guvern să aibă toate avizele şi să ne mişcăm un pic mai repede”, a mai spus Gabriel Oprea. […]

Începe o săptămână de foc pentru absolvenţii de 12 clase: probele scrise la bacalaureat. Elevii vor fi păziţi de forţe suplimentare de poliţie şi jandarmerie, în stradă, dar şi de camerele de supraveghere, în clase.

Luni se dă proba la limba şi literatura română. În afară de deja celebrele camere de supraveghere din clase, în perioada examenelor pe străzi vor patrula 1.400 de jandarmi şi câteva sute de poliţişti în plus faţă de numărul normal de patrule, ca totul să se desfăşoare fără incidente. Marţi are loc examenul pentru limba maternă, iar miercuri urmează proba scrisă obligatorie a profilului. Vineri se dă proba la alegere a profilului şi specializării.

TheWall2


Categorii

1. DIVERSE, Armata, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Stat politienesc, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “ROMÂNIA – STAT DIN CE IN CE MAI MILITARIZAT, DAT PE MANA SRI? Cat de aproape este introducerea serviciului militar obligatoriu?

  1. ”O sa conduc Guvernul ca un militar. Mai puțină politică, mai multe proceduri”, a declarat Oprea. […]. V-aş ruga, daca puteţi, să-mi spuneţi domnule general. Şi pe colegii din Guvern i-am rugat să-mi spună “domnule general”. E cea mai mare onoare pentru mine. (…) Prim-ministrul este Victor Ponta. Eu sunt conjunctural premier”

    Fost bodyguard al lui Miron Cozma si fost sef al mafiei personale a lui Adrian Năstase, acest individ caruia ii fug ochii prin cap, pare mai degraba un personaj al show-urilor Divertis.

  2. Dupa parerea mea, este bine ca se reintroduce stagiul militar obligatoriu.
    Armata romana, cu efectivele pe care le are nu poate apara nici macar Bucurestiul…

  3. Ministrul american de Finanțe Jack Lew a afirmat duminică, în cadrul unei convorbiri
    telefonice cu premierul grec Alexis Tsipras, că Atena și creditorii săi trebuie să continue
    cooperarea spre găsirea unei soluții înaintea referendumului privind cererile creditorilor
    pentru austeritate, relatează Reuters, citată de Agerpres.

    http://www.cotidianul.ro/indemnul-americanilor-in-criza-greaca-263959/

    In 1978 revolutia ayatolahului Khomeini i-a alungat pe americani din Iran. SUA au trecut la represiune militara, si au indemnat Irakul lui Saddam Husein sa inceapa razboi cu Iranul, slabit economic si militar. A urmat un razboi de 10 ani cu milioane de victime, incheiat nedecis.

    Devine posibil urmatorul scenariu: Grecia (avand sprijin politic si eventual militar rusesc) iese din influenta ‘democratica’ a UE, SUA, FMI. Ca represalii, SUA vor indemna Turcia sa atace Grecia, si asa se va ajunge la implinirea profetiilor legate de eliberarea Constantinopolului.

    Cu toata datoria externa, cu insolventa, cu marile probleme economice, grecii s-au inarmat, cheltuind miliarde de dolari: submarine, tancuri… Cu seviciul militar obligatoriu e drept, nu stiu cum stau.

    Este bine ca Romania sa nu fie total nepregatita…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare