MOGULII AUSTERITATII. Presedintele de lux Iohannis si eternul Isarescu SE OPUN SCADERII TAXELOR. Exploatarea esticilor neoiobagi – prezentata drept UNICA ALTERNATIVA

16-07-2015 9 minute Sublinieri
Sursa imagine: chiazna.ro

Sursa imagine: chiazna.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că scăderea taxelor nu este oportună, motivând astfel posibila nepromulgare a noului Cod fiscal. În programul său prezidenţial din toamna anului trecut spunea “pentru mine, reprezintă o prioritate absolută revenirea TVA la 19%”.

În programul lui Klaus Iohannis se arată: “În acelaşi timp, cota de TVA de 24% pare aproape o invitaţie des­chi­să la evaziune fiscală şi un obsta­col dintre cele mai serioase în calea consumului. Pentru mine, reprezintă o prioritate absolută revenirea TVA la 19%, în­tru­cât relaxarea fiscală va duce nu doar la îmbunătăţirea colectării ve­ni­turilor şi a sustenabilităţii finan­ţe­lor publice, ci mai cu seamă la creş­te­rea economiei şi a nivelului de trai.”

Noul Cod fiscal se află la promulgare de pe data de 1 iulie, termenul fiind de 20 de zile. In acest interval, preşedintele îl poate retrimite spre revizuire parlamentului care, acum, este în vacanţă, urmând să reia activitatea în septembrie.

Președintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, noul Cod fiscal, anunțând că va lua o decizie cu privire la promulgarea acestuia zilele următoare.

Totodată, șeful statului a aprecizat că România nu își permite experimente economice în acest moment și că nu ar trebui să ne preocupe doar scăderea taxelor, “ci și maniera în care se face aceasta”.

“Dezvoltarea României trebuie să pornească de la exigențele elementare ale unui model economic de succes: responsabilitate și sustenabilitate. Istoria recentă arată că nu ne mai putem permite experimente economice sau politici publice cu jumătăți de măsură, mai ales când acestea atentează la aspirațiile noastre de libertate și prosperitate pe termen lung.

Tocmai de aceea, devine imperativ să renunțăm la cel puțin câteva iluzii: în primul rând, iluzia că prosperitatea se poate construi pe deficite bugetare și datorie publică, rostogolită continuu, de la un an la altul; apoi, iluzia că politicile monetare și fiscale pot compensa absența reformelor reale; nu în cele din urmă, iluzia că odată ce prosperitatea a fost obținută, ea nu se va mai pierde, ceea ce este profund greșit. De aici și nevoia pentru o nouă abordare, una bazată pe responsabilitate și principii sănătoase.

Aș putea invoca, drept exemplu, noul Cod fiscal, pe care chiar zilele acestea îl analizez, pentru a decide asupra oportunității promulgării sale. Nu știu cum s-a strecurat aprecierea că acest Cod fiscal ar revoluționa finanțele României, prin simpla reducere a unor impozite. Cred că n-ar trebui să ne preocupe doar scăderea taxelor, ci și maniera în care se face aceasta. O asemenea schimbare este utilă, însă fără să pună în pericol anumite beneficii, cum ar fi sustenabilitatea finanțelor publice, care a fost consolidată, cu eforturi serioase, în ultima perioadă. În plus, aflați totuși în prag de an electoral, trebuie să înțelegem distanța dintre tentația politică și realitatea economică”, a declarat Iohannis la sediul BNR, unde a luat parte la un eveniment aniversar organizat la Banca Naţională a României, alături de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la naşterea Regelui Ferdinand.

Potrivit președintelui, contextul actual, atât economic cât și geopolitic, impune abordări prudente, responsabile pentru starea finanțelor publice, și echilibre economice.

“Situația cu care se confruntă Grecia în acest moment este, fără îndoială, una cu adevărat dificilă. Însă, în ultima vreme, prea des și parcă prea nedrept, problemele economice ale Greciei au fost trecute în contul monedei comune, al Uniunii Europene chiar. Mai degrabă, în această etapă post-criză, Grecia ne-a dezvăluit un model economic susținut decenii de-a rândul prin deficite și datorie publică. Astfel de dezechilibre trebuie corectate profund, iar economia ne arată că soluțiile politice miraculoase nu există”, a mai spsu şeful statului conform Agerpres.

“Ar fi o eroare sa ignoram lectiile crizei internationale si experientele noastre, cedand tentatiei de a opta pentru masuri cu consecinte temporare, in detrimentul dezvoltarii pe termen lung. Nu exista substitut la politicile macroeconomice echilibrate, corect implementate si corect explicate. Aceasta perspectiva pe termen lung impune deci ca in centrul politicilor economice sa se afle nu numai managementul cererii agregate, dar si obiectivele stabilitatii macroeconomice, sa se afle deasemenea dezvoltarea durabila si imbunatatirea competitivitatii economiei romanesti”, a spus miercuri Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, la lansarea unei monede cu ocazia a 150 de ani de la nasterea regelui Ferdinand I. La discurs au asistat presedintele Klaus Iohannis, membrii Consiliului de Administratie a BNR, sefi de banci comerciale, dar si oameni politici.

Lansarea acelei monede i-a oferit Guvernatorului un bun prilej de a avertiza cu privire la riscurile pe care Guvernul doreste sa si le asume odata cu masurile din Codul Fiscal, riscuri condamnate in termeni duri si de presedintele Iohannis.

Acesta a arata miercuri ca inca analizeaza noul Codul Fiscal din punct de vedere al “oportunitatii promulgarii” , adaugand ca simpla scadere a taxelor nu garanteaza cresterea economica si ca Romania nu isi permite experimente economice.

“As putea invoca, drept exemplu, noul Cod fiscal, pe care chiar zilele acestea il analizez, pentru a decide asupra oportunitatii promulgarii sale. Nu stiu cum s-a strecurat aprecierea ca acest Cod fiscal ar revolutiona finantele Romaniei, prin simpla reducere a unor impozite. Cred ca n-ar trebui sa ne preocupe doar scaderea taxelor, ci si maniera in care se face aceasta. O asemenea schimbare este utila, insa fara sa puna in pericol anumite beneficii, cum ar fi sustenabilitatea finantelor publice, care a fost consolidata, cu eforturi serioase, in ultima perioada. In plus, aflati totusi in prag de an electoral, trebuie sa intelegem distanta dintre tentatia politica si realitatea economica”, a declarat Iohanni.

Presdintele a precizat ca, in contextul actual, atat economic cat si geopolitic, se impun abordari prudente, responsabile pentru starea finantelor publice, si echilibre economice.El a facut apel la responsabilitate, afirmand ca “istoria recenta arata ca nu ne mai putem permite experimente economice sau politici publice cu jumatati de masura, mai ales cand acestea atenteaza la aspiratiile noastre de libertate si prosperitate pe termen lung”.

In context, presedintele a spus ca este nevoie sa se renunte la cateva iluzii, cum ar fi aceea ca dezvoltarea se poate obtine pe deficite sau datorie publica:

“Devine imperativ sa renuntam la cel putin cateva iluzii: in primul rand, iluzia ca prosperitatea se poate construi pe deficite bugetare si datorie publica, rostogolita continuu, de la un an la altul; apoi, iluzia ca politicile monetare si fiscale pot compensa absenta reformelor reale; nu in cele din urma, iluzia ca odata ce prosperitatea a fost obtinuta, ea nu se va mai pierde, ceea ce este profund gresit. De aici si nevoia pentru o noua abordare, una bazata pe responsabilitate si principii sanatoase”

Ce a spus miercuri, Isarescu:

  • Intre 2000 si 2008, economia romaneasca a crescut intr-adevar rapid, pe fondul intrarilor masive de capital ca urmare a aderarii la NATO si Uniunea Europeana. Politicile fiscale si salariale prociclice precum si evolutia, greu de controlat, a creditului in valuta au accentuat cresterea economica la limita supraincalzirii, reversul constituindu-l acumularea unor dezechilibre macroeconomice considerabile.
  • Eforturile de restabilire a echilibrelor macroeconomice, derulate impreuna cu partenerii institutionali internationali, au fost dureroase.
  • Deficitul de cont curent a fost corectat de la peste 13% in 2007 la valori sub 1 la suta, inflatia medie anuala a coborat la minime istorice de la un nivel de peste 9% inainte de 2006. Efortul sustinut de consolidare fiscala a condus nu doar la eliminarea deficitului excesiv, ci si la atingerea obiectivului pe termen mediu de deficit structural (1 la suta) la sfarsitul anului trecut. In acelasi timp, productia a revenit la nivelul din 2008, cresterea economica fiind acum nu doar robusta, judecand dupa standardele actuale la nivel european, ci – de aceasta data – si sustenabila.
  • Misiunea viitoare a politicilor economice este aceea de a pastra echilibrele restaurate cu atata truda, de a da dovada de prudenta si masura in dozarea deciziilor viitoare, deplasand totodata accentul spre reforme structurale de natura sa amplifice potentialul de crestere a economiei romanesti.
  • Macrostabilitatea nu este un scop in sine. Ea este baza dezvoltarii sustenabile, dar are si efecte concrete importante. Niciodata Romania nu a avut costuri de finantare mai scazute ca in prezent si aceasta nu numai datorita reducerii dobanzilor pe plan international, ci si datorita reducerii semnificative a primei de risc.
  • Efectul benefic se resimte atat la nivelul bugetului cat si la nivelul economiei in general. Acest proces nu este insa ireversibil. El depinde de pastrarea macrostabilitatii.
  • Necesitatea unei asemenea linii de actiune este si mai evidenta in contextul procesului de trecere la moneda unica europeana.
  • Trebuie sa consolidam si bazele, dar sa stimulam si varfurile. Putem face toate aceste lucruri incurajand functionarea mecanismelor pietei, competitia nedistorsionata si consolidarea institutiilor capabile sa stimuleze pasii inainte. De asemenea, nu putem spera sa fim competitivi in contextul actual al unei economii globalizate fara o infrastructura adecvata si fara un sistem de invatamant performant.
  • A nu actiona in sensul imbunatatirii acestora inseamna, practic, a ne exclude din circuitul mondial al capitalului si, pe cale de consecinta, al inovatiilor, ceea ce ar echivala cu o perpetua ramanere in urma in ceea ce priveste standardul de viata. Trebuie sa fim bine pregatiti pentru perioada urmatoare atat din perspectiva consolidarii integrarii europene, a aderarii la moneda unica dar si a capacitatii noastre de a face fata unui context economic si politic european deloc linistit, mereu in schimbare, in care solidaritatea europeana este uneori pusa sub semnul intrebarii.

Dupa ce ieri semnalam ca Klaus merge ca un catelus la Isarescu sa ceara permisiunea pentru trecerea scaderii TVA-ului [1], iata ca una dintre temeri mi s-a confirmat: nu Isarescu este capul rautatilor ci chiar mogulul austeritatii, delegatul lui Merkel si profesorul de fizica care se pricepe la economie, HER KLAUS in persoana.

A venit ziua cu pricina si avem primele declaratii:

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la un eveniment la Banca Naţională a României, a criticat noul Cod Fiscal, adoptat de Parlament şi trimis la promulgare. Şeful statului a spus că scăderea taxelor nu este neapărat un lucru bun, mai ales dacă se face prost şi în prag electoral [2]. (sursa)

Aici Klaus arata cat de neliberal este el. Un liberal, chiar si unul doar cu numele, nici nu poate spune ca scaderea taxelor nu este un lucru bun, ORICAND s-ar face asta. Niciodata nu l-am suspectat pe Klaus sa aiba idee ce inseamna liberalismul, dar nici sa fie atat de prost nu il suspectez.

Dupa cum am mai mentionat, spaima lui Klaus nu este sustenabilitatea acestor reduceri de taxe. Ba chiar, pentru el, ar fi mana cereasca o noua criza, pentru ca PNL-ul ar zdrobi la viitoarele alegeri PSD-ul. Spaima cea mai mare a lui Klaus este tocmai posibilitatea ca economica romaneasca sa inceapa sa duduie din nou ca urmare a scaderii TVA-ului si a celorlalte taxe.

Aici zice el ca scaderea taxelor nu e un lucru bun, daca se face prost. In continuare, din inteligenta “liberala”, Klaus continua aberatiile:

In timp ce premierul Victor Ponta s-a lăudat, în diverse rânduri, cu creşterea economică, şeful statului susţine că “progresul României nu trebuie să aibă doar o alură cantitativă, statistică şi prin rate înalte de creştere”. “Atunci când sunt obţinute uşor se pot pierde la fel de uşor”, a avertizat el.

Iata deci ca nu conteaza daca creste consumul si incasarile la buget. Dar oare ce conteaza conform inteligentei liberalie a mogulului austeritatii? Ce l-a invatat pe el Merkel de nu ne spune si noua? Iar asta cu “cand sunt obtinute usor, se pot pierde la fel de usor” denota maiestria limbajului de lemn obfuscat cu care opereaza Klaus. Ce vrea sa spuna prin asta? Adica, daca un fumator se lasa de fumat si incepe sa se simta instant mai bine, nu e bine, sau cum? Trebuie sa se lase greu, treptat, in lungi ani si cu mult efort? Eu cunosc un fumator care pur si simplu s-a lasat cand si-a calculat cati bani da pe fumat. Nu a trecut prin sevraj si nu a mai avut nici o tentatie dupa. Pur si simplu s-a lasat si i-a fost foarte usor. Ce sunt taxele marite aiurea altceva decat un drog vicios care hraneste balaurul care este statul super-umflat pe care il are Romania in ziua de astazi? Un liberal adevarat nici nu ar fi asteptat pana acum sa taie taxele, din prima zi de presedentie, un presedinte liberal cerea taierea TVA-ului celui mai mare din Europa si a numeroaselor taxe aiurea care franeaza economia romaneasca.

Mogulul austeritatii continua filosofia anti-liberala, cu cateva analize macro-economice (probabil l-a invatat si pe el Isarescu cum sta treaba cu macro-stabilitatea (morbida):

“Economia pare construită, în continuare, în jurul bugetului de stat, ceea ce explică de ce românii aşteaptă ca multe lucruri să vină, în continuare, de la stat sau prin intermediul statului. Este nevoie ca întreprinderile de stat să îşi corecteze dezechilibrele, care trădează indisciplină financiară şi management defectuos. Încă nu este târziu, în acest sens, să înţelegem necesitatea regândirii rolului statului, prin întărirea prezenţei sale instituţionale şi restrângerea prezenţei sale economice. Altfel nu vom putea spera la europenizarea României, la dezvoltarea unei clase de mijloc puternice, care este indicatorul autentic al dezvoltării economice”, a mai spus Iohannis.

Din asta se vede ca Klaus nu este deloc un protestant citit, altfel si-ar fi adus aminte de cuvantul din Biblie in care Iisus ne porunceste: “pe acestea trebuia sa le tineti si pe acelea sa nu le lasati”. Deci, ce treaba au reministentele comunistoide (dependenta de stat) cu sugrumarea impozitelor. Oare nu tocmai prin scaderea impozitelor avem sansa ca economia privata si libera initiativa sa creasca si sa preia din economia  dependenta de stat? Cum putem altfel sa intoarcem roata si sa facem mult ravnitele reforme structurale daca nu micsorand intai taxele si creand conditiile propice dezvoltarii si apoi reducand treptat, cu atentie maxima, dimensiunea statului si capusele care sug aiurea resursele care ar trebui sa ramana economiei private care sa creeze clasa de mijloc.

Gandirea lui Klaus care reiese din aceste declaratii este extrem de bolnava. Parerea mea insa este ca nici macar nu este sincera. Klaus nu e prost, e doar siret, hot. Asa cum in campanie a tacut si a facut pe smeritul si pe corectul, el nu a facut-o pentru ca asa este el si asa gandeste, ci pentru ca stia ca va avea efect. Tot asa face si acum, amesteca idei si concepte in aparenta liberale, face apel la realism si echilibru, cand de fapt lui ii este teama ca PNL-ul va pierde viitoarele alegeri.

Taierea impozitelor daca se va face acum, va propulsa economia: vom avea in sfarsit crestere reala care se va simti in buzunarele romanilor. Din pacate insa, intaiul mogul al austeritatii, primul presedinte tehnocrat care executa fara sa clipeasca programul celui de-al 4-lea Reich in tarile vasale Germaniei pune piedici. Acum sa vedem facebook-istii cat de destepti sunt …

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

[1] vorbesc de scaderea TVA-ului si nu de noul Cod Fiscal, pentru ca de fapt asta e ce conteaza, restul sunt mici amanunte cu impact nesemnificativ

[2] ideea ca nu poti reduce taxele in an electoral este aberanta; pe de o parte, economia nu asteapta dupa politica, pe de alta, efectele sunt oricum pe termen lung; in prima faza, din scaderea taxelor o sa castige firmele si abia cand starea de incredere o sa revina in randul oamenilor de afaceri, efectul se va revedea si asupra populatiei prin scaderea preturilor si marirea salariilor in urma cresterii profiturilor; daca la cresterea TVA, efectele au durat un an, la scadere de ce ar fi altfel; oricum argumentul este extrem de aberant si denota lipsa unor argumente clar impotriva scaderii taxelor

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, condusă interimar de directorul tehnic Marius Grăjdan, spune că lista cu modernizările care se fac nu este o informație publică! Ca atare, vă putem spune că întreaga reamenajare a vilei prezidențiale va costa 930.000 de euro. Un cost de 845 euro/mp, foarte ridicat și pentru o construcțe nouă, darmite pentru amenajrea uneia vechi. Nu știm dacă se construiește o piscină, dacă se mută pereții sau dacă doar se consolidează imobilul. RA-PPS consideră că este secret de stat.

O reședință prezidențială trebuie să aibă un anumit standard, nivel ce trebuie menținut potrivit rangului. La urma urmei, președintele României este primul om în stat. „Evenimentul zilei” nu contestă un lucru atât de evident și, în consecință, nu are a obiecta cu privire la faptul că se fac renovări/modernizări la viitoarea reședință a președintelui Klaus Iohannis – Vila LAC 3. Ceea ce vor să știe cititorii noștri – și ei cetățeni ai acestei țări plătitori de taxe și impozite – este ce renovări și modernizări se fac, când au fost aprobate, cât costă, mai ales că speculațiile pe această temă au avansat sume care variază de la un milion de euro până la două milioane de euro.

„Evenimentul zilei” a formulat solicitări la toate autoritățile cu competențe în domeniu, de la Guvern și Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) și până la Serviciul de Protecție și Pază, responsabil de securitatea președintelui. Ne-a răspuns RA-APPS, care – după arestarea din mai 2015 a fostului director general Gabriel Surdu, acuzat de fapte de corupție – este condusă interimar de directorul tehnic Marius Grăjdan. Întrebați dacă exista în planul de investiții prevăzută o astfel de lucrare, reprezentanții Regiei au precizat: „În planul de investiţii al RA-APPS este prevăzută o poziţie denumită «Vila LAC 3 – Lucrări de consolidare si întreținere a clădirii și instalațiilor»”.

N-avem persoane, avem compartimente

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat a răspuns și la întrebarea: „A fost făcută o solicitare privind renovarea/ modernizarea Vilei LAC 3 și dacă da, cine a făcut- o, când și cu ce motivare?”. Astfel, aflăm că lucrările au fost cuprinse în planul de investiții „la propunerea compartimentelor specializate”.

Motivul a derivat din constatările făcute în urma evaluării imobilului, după eliberarea acestuia de către fostul președinte al României, Traian Băsescu, susțin reprezentanții RAAPPS.

Lucrările au fost aprobate și banii alocați: circa 930.000 de euro. Pentru o clădire de 1100 de mp. Ceea ce duce la un calcul simplu de 845 euro / mp. Un cost uriaș, demn de un cartier de lux! Numai că nu discutăm despre o cosntrucție nouă, ci despre amenajarea uneia vechi. În care s-au mai investit câteva milioane de lei. Care nu are nici o explicație, decât dacă se construiește o altă reședință în locul celei vechi.

„În urma evaluării s-a constatat și s-au propus lucrări de consolidare și întreținere a clădirii și a instalațiilor (în conformitate cu prevederile legale)”, a precizat RA-APPS.

vrijer-franks-3


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “MOGULII AUSTERITATII. Presedintele de lux Iohannis si eternul Isarescu SE OPUN SCADERII TAXELOR. Exploatarea esticilor neoiobagi – prezentata drept UNICA ALTERNATIVA

  1. >Exploatarea esticilor neoiobagi – prezentata drept UNICA ALTERNATIVA

    In timpul meciului dintre Steua si echipa slovaca de acum 2 zile, comentatorii ProTV au facut fara sa-si dea seama o mica gafa: Slovacia este unul din cei mai mari producatori de auutomobile din lume raportat la populatie – mai mult decat nemtii sau japunezii – dar au salarii modeste…
    Se refereau probabil la orasul unde s-a jucat meciul…

    Prin urmare, au infrastructura, sunt de mult in UE, au venit investitorii de succes, dar salariile ca pt ‘estici’.

    PS: Ponta a acut ca program, inchiderea birourilor FMI din Bucuresti si redresarea economica a tarii. Si a pierdut, rezultartuil initial fiind schinmbat intr-o saptamana de sms urile Soros+corporatii. Multi corporatisi au avut activitate intensa pe forumuri si sms-uri in saptamana de dinainte de turul al II lea.
    In principiu, analistii economici ai opozitiei recunosc o redresare a situatiei ecomomice – parametrii macro-economici, deficitul de 5% din pib.
    Din pacate, aceste lucruri nu sunt argumente elctorale; singurele reducerea tva la alimente, cresterea salariilor bugetarilor si a sal minim pe economie cu deteriorarea se pare deficitulului bugetar la 3%. DigiTV

    Ponta avertizeaza: asta e raul cel mic; alternativa este intoarcerea pdl la guvernare cu inchiderea spitalelor, taieri de salarii desfintarea locurilor de munca, pt ca putregaiul portocaliu sa-si ia genti si hanie de zeci de mii de eour si sa retrocecde cu pierderi de zeci si sute de milioane pt statul roman.

    Basescu a spus adevarul o data: memoria romanilor este scurta.
    Alegerile le castiga cel ce minte mai convingATOR SI OBRAZNIC SI CEL CE DA POMENI ELECTORALE, MAI EXACT CEL CE DA BANI SI BUNURI FARA MUNCA !

  2. http://www.capital.ro/musetescu-ase-iohannis-a-respins-codul-fiscal-pentru-ca-a-mers-pe-cartea-fmi.html

    Respingerea, de către preşedintele Klaus Iohannis, a Codului Fiscal a făcut obiectul emisiunii Capital Tv, realizată la postul B1 de Claudiu Şerban.

    De ce a refuzat preşedintele să promulge actul normativ şi l-a retrimis în Parlament? “Argumentele sunt de natură politică, nu tehnică, economică”, a declarat Radu Muşetescu, profesor de economie la ASE, în cadrul emisiunii.

    “Ce se va naşte în urma acestei respingeri, va apărea o propunere mai bună?” – s-a întrebat analistul, anticipând că avem în faţă mai degrabă “un scenariu pesimist, negativ”.

    Muşetescu crede că pentru a găsi o explicaţie la opţiunea preşedintelui, trebuie luat în calcul “rolul recomandărilor de la instituţiile internaţionale”, respectiv Fondul Monetar Internaţional, CE, BCE.

    “Iohannis a mers pe cartea FMI şi a instituţiilor europene, care niciodată nu recomandă scăderea fiscalităţii, deoarece urmăresc echilibrarea bugetului pe termen scurt”, a afirmat Radu Muşetescu.

    El consideră că “orice reducere de fiscalitate are sens, e un pas în direcţia cea bună” şi a argumentat cu un studiu EY, conform căruia România are o “fiscalitate impovaratoare”, cu o rată de taxare de 45%, nivel similar celui din ţările dezvoltate, dar nepotrivit unei ţări în dezvoltare, care necesită o povară fiscală mai redusă, pentru încurajarea mediului de business.

    Profesorul de economie a mai arătat că la noi şi numărul taxelor este mare, ceea ce creează dificultăţi agenţilor economici la plata acestora. Muşetescu a citat un raport PwC, ce relevă că în România multe companii sunt nevoite să angajeze personal special pentru achitarea obligaţiilor către buget. Spre comparaţie, într-o ţară precum Suedia, lucrurile sunt mult mai simple, deoarece firmele plătesc numai 2-4 taxe pe an.

    “Avem nevoie de o filozofie de guvernare. Obiectivul fundamental al unui guvern nu trebuie să fie echilibrarea bugetului, ci să facem în aşa fel încât economia să crească, şi să crească mai repede decât în alte ţări din zonă. Aceasta e singura şansă la prosperitate”, a conchis Radu

  3. Pingback: Curtea Suprema a Greciei cere ANULAREA imunitatii lui VAROUFAKIS pentru “INALTA TRADARE”/ De ce se opun COMISIA EUROPEANA si MUGUR ISARESCU noului COD FISCAL? Nu avem voie sa evadam din fortareata austeritatii | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: ISARESCU – UNS EURO-GUVERNATOR AL COLONIEI IN MOD OFICIAL. Proiectul infiintarii Comitetului de Supraveghere Macroprodentiala ce va emite DIRECTIVE pentru GUVERN | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare