SA NE RUGAM PENTRU PROFESORUL GHEORGHE MENCINICOPSCHI! A fost internat la spitalul Fundeni in urma unei crize de inima. CE CONDITII ARE IN INCHISOARE UN BATRAN CARDIAC? “Duminica, se duce la biserica penitenciarului. Si in libertate mergea la biserica, iar preotul ne vizita deseori”

16-07-2015 2 minute Sublinieri

dr-mencinicopschi-live-pe-jurnalul-ro-4765237

Gheorghe Mencinicopschi a fost internat ieri la Spitalul Fundeni din Capitală, după ce a suferit o criză cardiacă. Informaţia a fost confirmată şi de soţia profesorului Mencinicopschi, relatează Antena 3.

Medicul este internat la Secţia Cardiologie şi a slăbit mult în ultima perioadă, de când se află în penitenciar.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), are montate cinci stenturi.

Medicul este internat sub pază, aşa cum impune regulamentul în cazul deţinuţilor.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare în dosarul Telepatia.

“Înţeleg ideea de condamnare în contextul conştientizării deciziei justiţiei, dar nu a dezumanizării, nu a batjocorii, nu a uciderii omului fizic în nişte condiţii insuportabile de tip sovietic. Nu cred că o ţară care e membră UE şi NATO poate suporta în continuare genul acesta de tratament adus celor din închisoare“, a spus Radu Tudor, în emisiunea La Ordinea Zilei, în contextul în care Gheorghe Mencinicopschi a fost internat ieri la Spitalul Fundeni din Capitală, după ce a suferit o criză cardiacă.

Renumitul profesor Gheorghe Mencinicopschi, fostul manager al Institutului de Cercetări Alimentare, de la a cărui privatizare i se trag toate necazurile, este la fel de prolific şi în spatele gratiilor. A publicat deja două cărţi, iar a treia va vedea lumina tiparului în aceste zile. Cea mai mare teamă a cercetătorului este însă că nu va mai fi lăsat să scrie.

În curând se va împlini un an de când prof. dr. Mencinicopschi se află în spatele gratiilor. De când a ajuns la penitenciar, şi-a găsit refugiul în cărţi. Atât în cele citite, pe care i le tot aduce familia, cât şi în cele la care a lucrat. Două au văzut deja lumina tiparului – despre boala celiacă şi despre afecţiunile cardiovasculare –, iar a treia, despre carenţele nutriţionale, va apărea zilele acestea. Acum, profesorul lucrează la o nouă carte.

Obligat să-şi cumpere pixurile din penitenciar

În cazul său, spre deosebire de alţi foşti sau actuali deţinuţi, “patima” scrisului nu s-a născut odată cu privarea de libertate. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi are sute de lucrări publicate şi, categoric, şi-ar fi continuat munca de cercetare în libertate, însă în spatele gratiilor orice carte publicată înseamnă o lună redusă din pedeapsă.

IM“Îl simt obosit pe tata. Cred că s-a grăbit să scrie cărţile şi asta l-a epuizat. Poate şi pentru că toţi scriu – este un fel de modă -, tata se teme că nu va mai avea voie să scrie cărţi. Se teme că va fi stigmatizat că încearcă să-şi reducă pedeapsa. Nu are siguranţa că munca lui îi va aduce reducerea pedepsei. Ar fi scris aceste cărţi şi dacă era în libertate, însă, în contextul actual, şi-ar dori să-i fie luate în considerare cărţile şi să-i fie redusă pedeapsa. Cărţile sunt viaţa lui. Întotdeauna ne cere să-i aducem cărţi. Lucrează mult, citeşte enorm şi scrie. De acasă avem voie să-i ducem doar hârtie. Pixurile este obligat să şi le cumpere din penitenciar”,

ne-a mărturisit Ioana, fiica profesorului.

De ce nu are voie lămâi şi pepene

Canicula îi dă ceva bătăi de cap tatălui meu, având în vedere problemele lui cardiace. Recent, cei din penitenciar au fost în vizită la Muzeul Ţăranului. Tata a preferat să nu meargă pentru că era foarte cald afară. Celula are doar o fereastră şi nu au voie cu ventilator. Nici ladă frigorifică nu i-am putut duce pentru că nu este permis. Toţi beau apa caldă. I-am dus un radio, model cât mai simplu, dar fără baterii. Trebuie să şi le cumpere de acolo. Aşa este regula. Nici lămâi sau pepene nu avem voie să-i ducem întrucât se pare că deţinuţii şi-ar prepara diverse droguri din astfel de alimente”,

explică Ioana Mencinicopschi.

Pentru prima oară de când tata este acolo, l-am simţit obosit şi demoralizat. Ne-a zis că îşi doreşte să mai aibă timp cu noi. Şi eu, şi mama am fost îngrijorate de vorbele lui.”,

[mai spune] IOANA MENCINICOPSCHI

Duminica, tata se duce la biserica penitenciarului. Îi este de ajutor să stea de vorbă cu părintele. Şi în libertate mergea la biserică, iar preotul ne vizita deseori. Tata este un om credincios”,

IOANA MENCINICOPSCHI

19 aprilie este data la care a fost depusă cererea pentru graţierea profesorului Mencinicopschi, însă până acum nu s-a primit niciun răspuns.

8 ani de închisoare este pedeapsa primită de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.


MENCINICOPSCHI – CRIZA CARDIACA. Procurorul Eva, cererea de gratiere si CONDITIILE INUMANE DIN PENITENCIARE de teodorf


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Gheorghe Mencinicopschi, Stat politienesc, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “SA NE RUGAM PENTRU PROFESORUL GHEORGHE MENCINICOPSCHI! A fost internat la spitalul Fundeni in urma unei crize de inima. CE CONDITII ARE IN INCHISOARE UN BATRAN CARDIAC? “Duminica, se duce la biserica penitenciarului. Si in libertate mergea la biserica, iar preotul ne vizita deseori”

  1. Dumnezeu sa-l ajute pe acest om deosebit si credincios, sa treaca cu bine peste aceasta incercare foarte grea, mai ales ca urmeaza zile de cuptor, ceea ce e cat se poate de rau pentru o inima slabita.

    Sa ne rugam pentru el si sa il punem la maslu.

  2. Este nedrept ce se intampla cu Doctorul Mencinicopschi.Este un abuz din partea justitiei.Nu a gresit nimic .Ne-a spus ce mancam , de aici si pedepasa cu atatia ani de inchisoare.Sa-l ajute Domnul .

  3. Ei, acum ar fi un bun prilej pt Iohannis ca să arate că este drept și face lucrurile temeinic în România. Grațierea profesorului cred că ar fi binevenită de toți cetățenii României!!!

  4. Dupa ce am vazut ca vor sa ne bage pe gat organsimele modificate genetic inclin sa cred ca omul acesta a fost inchis doar pentru a-i fi inchis gura.

    In lipsa lui vad ca nu mai este nimeni care sa atraga la nivel national semnalul de alarma in ceea ce priveste organismele modificate genetic.

    Dumenzeu sa-l intareasca!

  5. Pingback: IACOBINISMUL TICALOS SI BUCURIA JOSNICA IN FATA SUFERINTEI UMANE. Presedintele ”tinerilor liberi si frumosi” A REFUZAT GRATIEREA MONICAI RIDZI SI LUI GHEORGHE MENCINICOPSCHI. ”Sîntem mai răi decît romanii necreștini de acum două mii de ani care
  6. Pingback: IACOBINISMUL TICALOS SI BUCURIA JOSNICA IN FATA SUFERINTEI UMANE. Scopul mascaradei arestarilor pe modelul CIA-italian “Mani pulite” si SEMNIFICATIA REFUZULUI GRATIERII UNOR OAMENI BOLNAVI. ”Sîntem mai răi decît romanii necreștini de acu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare