Prof. Gheorghe Mencinicopschi la Manastirea Antim despre SANATATE SI BOALA (audio, 2010)/ IN APARAREA DOCTORULUI MENCINICOPSCHI/ Emisiunea “Profesionistii” cu Eugenia Voda (VIDEO, 2008)

28-09-2013 5 minute Sublinieri

Conferinta la Manastirea Antim a prof. Mencinicopschi despre “NOUA ORDINE ALIMENTARA” (2010):

DE LA SANATATE LA BOALA

Invitați: Prof. Gheorghe Mencinicopschi și Dr. Pavel Chirilă

Partea intai:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

*

Partea a doua:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

***

de Alexandru Cristian

Avocatul profesorului Gheorghe Mencinicopschi, judecat alături de Dan Voiculescu pentru corupție privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), arată, exclusiv pentru Q Magazine, că acesta nu putea dezvolta legături de interes cu fondatorul PC așa cum spune DNA și că unicul său scop, realizat de altfel, era salvarea institutului de la o prăbușire iminentă.

avocatt_80739600Avocatul Daniel Adrian Briscan, cel care îl apără pe cercetător arată că probele din dosar nu conduc în opinia sa la o condamnare pentru că nu demonstrează acuzele DNA.

Dacă totuși în opinia judecătorilor probele oferă posibilitatea stabilirii unor pedepse acestea vor fi extreme, cu executare”.

Care sunt particularitățile și viciile sesizate de apărarea în acest caz?

În esență dosarul are două particularități. Prima și care nu este treaba mea nefiind avocatul lui Voiculescu, dar este de remarcat, este o ciudățenie ce nu poate fi explicată doar pentru că așa a dorit DNA să facă ancheta. Este un adevăr că deși s-a urmărit Voiculescu, om care poate nu ne place, dar e o realitate, câtă vreme ai început urmărirea penală, ancheta și ai început să faci acte de urmărire, este inexplicabil că deși îl vizai pe el, pe el l-ai chemat la sfârșitul cercetărilor. Până atunci față de el nu ai făcut niciun act, nu l-ai întrebat, nu nimic. Logic era ca el să fi fost primul întrebat dacă a avut de câștigat.

Au fost benefice privatizarea ICA și a celorlate institute de cercetare?

Dintre toate institutele de cercetare din țara asta unul singur a rămas care să funcționeze la niște parametri caracterizați de excelență, parametri foarte buni. S-a spus de inculpați la urmărire penală că sunt mai multe institute privatizate, ei, s-a sesizat DNA-ul și în privința altor 30 și ceva de situații de privatizare, în care la fel s-au desfășurat lucrurile, iar cu dosarul respectiv nu s-a intâmplat nimic niciodată.

În raport cu probele dosarului cum vedeți cererea DNA de condamnarea a tuturor inculpaților la pedepse cu executare?

Nu pot să fiu de acord cu pedepsa cerută de procurori, cu executare, privit prin prisma carierei lor, ei sunt cercetători, oameni de știință, nu manageri, nu administratori. În plus fiecare din cei trei au peste 65 de ani, au avut o participare etrem de redusă, în schimb au cariere impresionante.

Ce presupunea înțelegerea dintre profesorul Mencinicopschi și Voiculescu?

Se vorbește despre înțelegere între Mencinicopschi și Voiculescu. Nu se cunoșteau. Se vorbește despre un interes pentru că la un moment dat profesorul a făcut parte din Partidul Conservator. Dar cine este PC? A avut sub zece la sută în toate sondajele. Ce mare interes putea avea profesorul să fie în partidul lui Voiculescu? N-a fost răsplătit cu funcție, nu se cunoșteau la momentul privatizării ICA, oricum ar fi, acuzațiile trebuie să se sprijine pe niște dovezi care lipsesc din dosar.

Acum ICA este condus de profesioniști ai managementului. Oamenii pe care îi apăr, Mencinicopschi, Baciu și Sin erau foarte fericiți doar dacă le puneai la dispoziție eprubeta, seringa și aparatul. Ei își făceau treaba și nu aveau grijă la aspectele juridice sau administrative. Erau niște șoricei de laborator.

A fost sau nu a fost „telepatie”?

Nu degeaba prin presă se spune că ar fi dosarul „Telepatia”. Nu s-a înțeles bine sau s-a făcut o greșită înțelegere. Nu vreau să mă transform în avocatul DNA-ului, dar procurorul a spus, domnule, doar telepatic se puteau ințelege dacă nu s-ar fi înțeles altfel. Adică dacă nu prin vreun acord verbal sau scris cum bănuiesc, nu se puteau înțelege decât telepatic. Eu înțeleg ce a vrut să spună procurorul, dar trebuia să probeze material acuzația nu să presupună că a existat o înțelegere.

Gheorghe Mencinicopschi este judecat în dosarul ICA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dumnezeu prin puterea Lui a pus în “raniţa” fiecăruia dintre noi “bastonul” idealului de perfecţiune. Pentru a desăvârşi această poruncă nescrisă, noi trebuie doar să alegem cele bune şi drepte şi să adoptăm principiile de viaţă care să ţină viu în trupul şi sufletul nostru chipul Lui. În marea carte a Naturii ni s-au oferit încă din drojdia genezei aceste principii, prin legi de supunere şi de neîncălcat, de care eram datori să luăm la cunoştinţă şi să colaborăm cu “Autorul”, continuând Lucrarea în vederea menţinerii sănătăţii corpului nostru trecător şi sufletului nostru prieten, duşman şi martor al trecerii. “Voi fiţi desăvârşiţi, după cum şi tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.(Matei 5,48). Omul însă, cum a prins ocazia, şi-a plasat pretenţia de a lua viaţa pe seama lui, sfidând şi încălcând legile morale şi naturale încredinţate, şi astfel s-au născut independenţa şi libertatea, precum şi învăţarea ascultării prin pătimire. “Să păziţi legile şi poruncile Mele; omul care le va primi va trăi prin ele.” (Levitic 18,5). Omul, năstruşnicul, a găsit de cuviinţă că, decât o sănătate manifestată prin armonia fizicului şi psihicului purtând corsetul unor legi, mai bine boala şi mizeria fizică şi morală, dar… “cel puţin liber”, prost şi punga plină. Şi uite aşa omul, “trestie gânditoare” şi “lucru sfânt”, s-a pus pe treabă gospodăreşte, şi pentru dezvoltarea bacteriilor de putrefacţie şi patogene, precum şi a microflorei intestinale a “consumatorului” a adăugat azotaţi (care se transformă în azotiţi şi ajută la cancer), apă oxigenată, acid benzoic şi benzonaţi, acid salicilic şi salicilaţi, acid boric şi formaldehidă, şi astfel terminând cu laptele a trecut la ouă. Pentru creşterea şi declanşarea toxiinfecţiilor alimentare, “omul-producătorul” recomandă semenului său “consumatorul” ouăle clocite, nefertile, ţinute la incubator zile bune, “se consumă ca atare sau lichefiate”.

Legile lumii civilizate, Europa însăşi, acceptă pentru “îmbunătăţirea” cărnii: guma caragenan (reţine apa), coloranţi, polifosfaţi, amidon, soia, ingrediente şi condimente în cantităţi îndestulătoare, după ochi. Şi cum omul ştie principiul dreptului latin: “Legea-i dură, dar se-ntinde”, se îngrijeşte ca anumite mezeluri şi pateuri să aibă din abundenţă aminoacidul hidroxiprolină care împreună cu purinele şi unii aditivi pot declanşa crize de gută la suferinzii de hiperuricemie. Vă daţi seama ce bine fac aceste produse celor cu boli hepato-renale, cardiovasculare, cerebrovasculare şi care împreună cu minunatele băuturi “fine” ne învolburează pancreasele? Astfel s-a născut industria medicamentelor. Aceste produse care se numesc MODERNE, prin asocierea proteinelor animale cu amidonul, nu numai că împiedică digestia, produc balonări (?) şi cresc riscul de cancer de colon, dar accelerează supraponderabilitatea şi obezitatea şi încet, încet românii vor ajunge asemeni prietenilor noştri occidentali: albi, graşi şi frumoşi.

Dar se spune că adevărul deschide drumul care duce la zei. Astfel că un OM, profesor dr Gheorghe Mencinicopschi, în urma unor studii şi cercetări practice, ajunge la concluzii alarmante şi atrage atenţia în mai multe rânduri asupra pericolului care ne paşte pe toţi folosind “binefacerile modernizării alimentare”. Numai că adevărul nu aduce tuturor bucurie. Când cineva vede şi aşteaptă numai ceea ce vrea, judecata lui cu privire la adevăr nu va fi chiar cea mai bună. Astfel că o seamă de producători, supăraţi foc, vor să-l cheme la judecată pe domnul profesor să plătească ouăle sparte. Mă întreb oare nu ar face mai bine aceşti oameni să se uite în propriul coteţ şi să vadă câte dintre legile naturii lăsate de Dumnezeu funcţionează acolo? Oare găinuşelor acelea “forţate” la producţie nu li s-ar putea crea măcar o viaţă de câine comunitar? N-ar fi exclus să se pornească un proces în care, ca în atâtea altele, să se achite vinovatul şi să se condamne judecătorul, dar jur pe câine, cum spunea vechiul Radamante, că românii nu vor merge martori la judecată, ci se vor călca mai departe în picioare la deschiderea altui mall şi vor umple burţile copiilor lor cu azotaţi, benzonaţi şi formaldehidă, clienţi devotaţi ai “magazinelor de vise”. Omul a fost şi rămâne om oricând şi oriunde. Ce bine se potrivesc vorbele magistrului Socrate rostite în apărarea sa acum două milenii, iar azi, întru apărarea profesorului Mencinicopschi:

“Cetăţean al României, nu-ţi este ruşine să te ocupi aşa mult de averi, căutând să le tot sporeşti, iar, pe de altă parte, să nu te ocupi, nici să te îngrijeşti câtuşi de puţin de numele, de cinstea şi de cugetul tău, de adevăr şi de suflet, căutând cum să le faci desăvârşite? Căci nu din averi izvorăşte virtutea, ci din virtute izvorăsc averea şi toate celelalte bunuri omeneşti; pentru unul singur sau pentru o societate întreagă”.

No, asta-i! Ridicaţi-vă! Curtea se retrage!

“Profesionistii” – 05.06.2008 – TVR1 –  cu Gheorghe Mencinicopschi

Despre alimentatie, E-uri, sedentarism, pesticide si despre INSTITUTUL DE CERCETARI ALIMENTARE

Vezi:

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Dorel Visan, Gheorghe Mencinicopschi, Parintele Mihail Stanciu, Razboiul impotriva sanatatii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Prof. Gheorghe Mencinicopschi la Manastirea Antim despre SANATATE SI BOALA (audio, 2010)/ IN APARAREA DOCTORULUI MENCINICOPSCHI/ Emisiunea “Profesionistii” cu Eugenia Voda (VIDEO, 2008)

  1. Este foarte bine venit a aduce acum in atentie cazul domnului profesor Mencinicopschi .
    Cu mult respect pentru actiunea dumneavoastra.

  2. Pingback: Dr. VIRGILIU STROESCU explica si apara POSTUL ALIMENTAR impotriva manipularilor mediatice care folosesc pretextul PESTICIDELOR din legume si fructe (VIDEO)/ Cat de folositoare sunt CEAPA si MERELE ROMANESTI? - Recomandari
  3. Pingback: DR. MENCINICOPSCHI: CONDAMNAT LA 8 ANI DE INCHISOARE in procesul ICA – Dan Voiculescu. “Victima colaterala” in razboiul altora. ULTIMUL SAU CUVANT [video]/ Emil Hurezeanu despre INTERVENTIILE IN JUSTITIE si climatul de tensiune sociala [
  4. Pingback: DR. MENCINICOPSCHI despre POSTUL (ALIMENTAR si SUFLETESC) si RUGACIUNE la Universul credintei [VIDEO] - Recomandari
  5. Pingback: CRESTINII DE AZI – APARATORI AI TIRANILOR si lepadatori sau chiar ucigasi ai celor slabi si ai celor nedreptatiti? CINE II MAI CERCETEAZA SI II MAI APARA PE CEI CAZUTI IN DIZGRATIA CELOR PUTERNICI? - Recomandari
  6. Pingback: SA NE RUGAM PENTRU PROFESORUL GHEORGHE MENCINICOPSCHI! A fost internat la spitalul Fundeni in urma unei crize cardiace. CE CONDITII ARE IN INCHISOARE UN BATRAN CARDIAC? “Duminica, se duce la biserica penitenciarului. Si in libertate mergea la biseri
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare