Un important rabin din Israel considera ca “MESIA” se va arata in SEPTEMBRIE 2015

18-07-2015 2 minute Sublinieri

Hristos_i_antihrist_GLAZUNOV

Rabinul Chaim Kanievsky, o autoritate de varf a iudaismului ultra-ortodox (iudaism haredi) din Israel, a facut precizari lipsite de echivoc despre iminenta venirii lui “Mesia“, conform breakingisraelnews.com

In mai multe discutii cu diverse personalitati ale lumii israeliene, rabinul Kanievsky a a afirmat ca “Mesia” va sosi in curand, sfatuindu-i pe acestia sa nu mai paraseasca Israelul ci, dimpotriva, sa faca eforturi pentru a aduce in tara membrii diasporei evreiesti.

Intrebat fiind asupra perioadei exacte de timp cand va avea loc venirea “Mesiei“, rabinul a afirmat ca evenimentul va avea loc la sfarsitului anului sabatic evreiesc – adica pe 12 septembrie 2015, conform calendarului gregorian.

Indemnurile rabinului au provocat deja importante deplasari ale evreilor din Franta catre Israel. Mesajul religios a dublat, in acest caz, mesajul politic al premierului Netanyahu, care a indemnat evreii francezi sa vina in Israel pentru a evita atacurile antisemite ale teroristilor islamisti. 

Lumea religioasa din Israel se afla, de altfel, intr-o faza de asteptare febrila a unor evenimente decisive. Nu e pentru prima oara cand rabini importanti emit astfel de previziuni sau ziceri. Mai mult decat atat, insusi premierul Israelului este un astfel de zelot religios care asteapta venirea “Mesiei“. Castigarea alegerilor de catre Netanyahu constituie o premisa pentru o intercalare din ce in ce mai mare a mesajelor politice israeliene cu cele religioase, precum si cu instrumentarea politica a profetiilor rabinice pentru consolidarea identitatii evreiesti si furnizarea unei explicatii si a unei interpretari a evenimentelor din regiune sau mondiale. 

Spre exemplu, recentul acord nuclear incheiat de marile puteri cu Iranul, care a fost vehement contestat de premierul Netanyahu, este vazut drept un posibil semn al apropierii biblicului (in sens rabinic) razboi dus impotriva Israelului de catre Gog, conducatorul tarii Magog.

Recent, un alt rabin, misticul Amram Vaknin, a intrat in transa in timpul unui serviciu religios desfasurat in pestera prorocului Ilie, pretinzand, ulterior, ca a primit mesaj ceresc de la acesta. Conform rabinului, razboiul va lovi in curand Israelul, incepand in sudul tarii, continuand in nord si desfasurandu-se, ulterior, in interiorul acesteia. Vor muri mii de oameni, a adaugat rabinul, care a indemnat evreii la pastrarea  unitatii, desi, conform profetiilor rabinice, Israelul va fi cel mai sigur loc de pe pamant in timpul marelui razboi purtat de Gog si Magog.

Atmosfera din Israel nu este unica. In lumea musulmana, asa cum am aratat, inclusiv in randurile luptatorilor jihadisti din Statul Islamic, sunt numeroase curente religioase care considera iminenta venirea propriei variante de “Mesia”, numit Mahdi. De asemenea, sunt evocate si profetii legate de izbucnirea unui razboi devastator in regiunea Siriei.

Conform predaniei crestin-ortodoxe, revenirea lui Hristos la sfarsitul lumii, de aceasta data ca Judecator al lumii, va fi precedata de epoca lui Antihrist – liderul religios si politic ce va conduce in mod totalitar intreaga lume pentru o perioada de trei ani. Antihristul va amagi lumea si, in primul rand, evreii, dintre care va proveni, ca el este adevaratul Mesia. El va avea de infruntat opozitia Sfintilor Proroci Enoh si Ilie, care il vor demasca drept un mesia mincinos, provocand, astfel, venirea unui mare numar de evrei la credinta in Hristos. 

Pentru invataturi si profetii ale Bisericii despre aparitia antihristului, vezi:


Categorii

1. DIVERSE, Israel, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Transcrieri-Redactari

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Un important rabin din Israel considera ca “MESIA” se va arata in SEPTEMBRIE 2015

  1. @admin,
    ce inseamna idaism ultraortodox?,nu din punct de vedere-dex.

  2. Ultra-ortodocsi sau haredi – grupare religioasa iudaica ce se percepe drept pastratoarea traditiilor adevarate ale iudaismului, fiind stricti in respectarea prescriptiilor religioase, respingand secularizarea si modernizarea. Sunt genul celor care protesteaza violent cand se incalca sambata.

  3. A VISAT SARMANUL SI PROBABIL CREDE IN VISE ,ORI A LUAT/O RAU PE ARATURA ,UNDE SE AFLA VRAJMASUL …. RABI ,RABI ….

  4. Despre hulitorii și împotrivitorii „iudei” a zis Mântuitorul în Apocalipsa 2, 9 și 3, 9 numindu-i „cei ce zic despre ei înşişi că sunt iudei şi nu sunt, ci sinagogă a satanei”.

    Nici măcar iudei nu sunt, că nu respectă iudaismul mozaic, ci rabinismul cabalic și hulitor inspirat de diavol.

    Câtă vreme Domnul Hristos Însuși a zis că „Cel ce Mă urăşte pe Mine, urăşte şi pe Tatăl Meu.” (Ioan 15, 23), înseamnă că toți „iudeii”, care nu-l iubesc pe Domnul și Mântuitorul Iisus Hristos, sunt din sinagoga satanei, nu din Biserica și poporul lui Dumnezeu, oricât de mesianici s-ar crede ei…

    Dumnezeu să le dea smerenie, pocăință și credință dreaptă în Iisus Hristos – Fiul și Mesia (Unsul) lui Dumnezeu.

  5. Se pregateste venirea lu iantichrist mielul bland cu coarne.Aici este pacaleala mare pentru omenire , caci va face minuni mari .

  6. @Av. George P.

    evreii mesianici nu sunt acelasi lucru cu evreii ortodocsi. Evreii mesianici Il recunoasc pe Iisus Hristos ca Mantuitor al lumii, ca Mesia Fiu al lui Dumnezei . Aceasta miscare a aparut relativ recent in sanul iudaismului, in a doua jumatate a secolului XX: https://en.wikipedia.org/wiki/Messianic_Judaism

    De altfel, se implineste sub ochii nostri profetia Sfantului Apostol Pavel despre intoarcerea acasa a ramasitei alese prin Har, revenirea lor in maslinul cel bun:
    ” Pentru că nu voiesc, fraţilor, ca voi să nu ştiţi taina aceasta, ca să nu vă socotiţi pe voi înşivă înţelepţi; că împietrirea s-a făcut lui Israel în parte, până ce va intra tot numărul neamurilor.”

  7. suna a dezinformare!

  8. @admin,
    de ce-si zic ortodocsi de vreme ce numai otodocsi nu sunt?

  9. Este vorba de o stare de asteptare…
    Va fi o noua deziluzie.
    Si Maica Ecaterina (Monica Fermo) povesteste ca un oarecare rabin, care a murit dupa 2000 la varsta de peste 100 de ani se considera mesia cel asteptat; si a amagit pe multi – in special dupa ce a murit si nu a mai reusit sa ‘invieze’.

    PS: Exiata o istorie a evreilor, aparuta in Franta acum 100 de ani. Au existat zeci de ‘mesia’ ai evreilor pana in 1920. Unii au fost convrtiti la islamism.
    Cel mai mare dezastru a a fost Bar Khochba din anul 130. A fost primit ca mesia de rabinii evrei, s-a revoltat militar impotriva romanilor. Rezultatul: dupa inabusirea rascoalei: ultimii evrei din Tara Sfanta au fost alungati.

    “În anul 135 legiunile romane au izbutit să învingă Revolta lui Bar Kohba prin metode de represiune sângeroase și de o cruzime deosebită. Luptătorii prinși au fost crucificați, conducătorii schingiuiți până la moarte. Bătrânul conducător religios al revoltei, rabinul și înțeleptul (Mișna) Rabi Akiva a fost, se zice, jupuit de viu. Marea majoritate a populației evreiești rămase până atunci a fost exilată și împrăștiată în lume.”
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Bar_Kohba

  10. @Gheorghe:

    Nu-si zic ei astfel, ci sunt denumiti in acest mod. Pe limba lor se autoidentifica cu altfel de termeni. Daca vei cauta in DEX, ai sa vezi ca “ortodox” nu inseamna doar crestin-ortodox, ci orice atitudine in care primeaza respectarea prescriptiilor, a invataturii.

    @Kristian:

    Nu dezinformare, ci false profetii. Insa semnificative.

    @RomeoB:

    Da, cel mai probabil si aceasta “profetie” se va vedea contrazisa de realitate – adica nimic special sa se intample in aceste luni. Relevanta – si accentul l-am pus anume aici – este acea stare de asteptare precum si legaturile cu politicul.

  11. Rabinul Kanievsky i-a răspuns: ” Nu fii trist ,Mesia este deja aici . El însuși se va dezvălui foarte curând iar fiul tău isi va vedea copiii lui din nou . ”

    Sursa: https://templierblog.wordpress.com/2016/06/15/rascumpararea-este-mai-aproape-decat-oricand/

  12. Carmen, da.
    De la creștini își dorește să-i pună coroana pe cap…
    Domnul Dumnezeu să nu ne lase.

  13. Rabinul Chaim Kanievsky: MESIA va veni pana la viitoarele alegeri din Israel

    Un tanar l-a vizitat pe Kanievsky în timpul Sabatului. El l-a întrebat pe rabin dacă să aplice pentru cetățenia israeliană, pentru a vota cu partidul Haredi în alegerile israeliene care au loc pe 9 aprilie.
    ”Nu este nevoie”, răspunse rabinul Kanievsky. ”Mesia va fi deja aici înainte de alegeri”.
    Tânărul nu a fost sigur că l-a auzit corect pe rabin, așa că, după ce a plecat din casă, l-a întrebat pe nepotul lui Kanievsky, la rândul său un rabin venerat, pentru a-i confirma răspunsul. Nepotul a intrat în camera rabinului și l-a întrebat din nou: ”Ar trebui ca tânărul să depună [actele] pentru cetățenie înainte de alegeri?”
    Rabinul Kanievsky a răspuns: ”I-am spus deja că nu este nevoie. Mesia va fi aici înainte de alegeri.”
    https://www.infocrestin.com/rabinul-chaim-kanievsky-mesia-va-veni-pana-la-viitoarele-alegeri-din-israel/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare