Benjamin Netanyahu LUCREAZA PENTRU VENIREA LUI… MESIA IUDAIC (Antihrist)

27-09-2011 4 minute Sublinieri

MENTORUL SAU, RABBI Menachem Mendel Schneerson, CONSILIER POLITIC al presedintilor Clinton si Bush

După ce l-a invocat de la tribuna Adunării Generale NATO, înainte de a părăsi New York-ul Netanyahu s-a dus să se roage la mormântul mentorului său, Menachem Mendel Schneerson, al şaptelea rabin al Mişcării Habad. El e celebrul rabin din Lubavitch (orasul din Lituania unde s-a nascut această Mişcare, la începutul secolului al XIX-lea), pe care îl citează premierul israelian de câte ori se află la ananghie.

Pentru că se apropie Rosh Hashanah (Anul Nou evreiesc, 29-30 septembrie), o să vorbim despre cel căruia i se spune şi astăzi, la 17 ani de la moarte, pur şi simplu, Rabinul, iar unii îl mai aşteaptă ca pe un Mesia. Habad e acronimul a trei cuvinte: hohma (înţelepciune), bina (discernământ ) şi daat (cunoaştere), numele cabalistic a trei dintre cele zece sefirot. Mişcarea Habad (care din Lituania a hălăduit prin Europa, apoi s-a mutat în America, după al doilea război mondial) s-a născut din trunchiul hasidismului. Însă întemeietorul ei, Rabbi Schneur Zalman din Liadi – declarând că urmează învăţăturile lui Dov Ber, Maghidul (predicatorul) din Meserici şi ale lui Abraham Ingerul, fiul şi succesorul său – a transformat filonul hasidic într-o filosofie rece, intelectualistă, accesibilă mai degrabă unui grup de iniţiaţi cu preocupări cabalistice. Abia odată cu Rabbi Menachem Mendel Schneerson (care a preluat conducerea în iarna lui 1951), Mişcarea s-a “încălzit” şi a căpătat o dimensiune pragamtică, transformându-se într-o organizaţie de educaţie religioasă şi de caritate, cu sediul în Brooklyn şi cu filiale în toată lumea. Figura charismatică a Rabinului i-a adăugat, pe lângă dimensiunea de redefinire o iudaismului, un accent nou: Habad a devenit o mistică populară, apropiată în manifestările sale – paradoxal – de creştinism. De aici i se trag şi contestările din sânul iudaismului, de aici şi controversele legate de personalitatea şi demersurile Rabinului.

(…)

Există, în arhivele Mişcării Habad, o înregistrare din noiembrie 1990. Bibi Netanyahu, la începutul carierei politice, membru al Knessetului, stă cuminte la coadă, la Dolarii de Duminică. Rabinul îl recunoaşte şi i se adresează prietenos:

– Nu te-am văzut demult. Binecuvântare şi succes! Ia o porţie dublă de binecuvântare.

Ii întinde două bancnote. Bibi îi răspunde sfios:

– Am venit să-ţi cer binecuvântarea şi ajutorul…

– Oricând, în toate…

– … în toate domeniile – personal şi politic…

– De când ne-am văzut ultima oară, lucrurile au progresat.

– Multe lucruri au progresat.

– Ce nu s-a schimbat, totuşi, e că Mesia încă n-a venit. Fă, deci, ceva, ca să-I grăbeşti venirea.

– Facem, facem.

– Nu pare de ajuns. Ziua de azi e pe sfârşite şi El tot nu e aici. Dar au mai rămas câteva ore – străduieşte-te…

– Da.

Şi,pentru că aştepta lume multă la coadă, Rabinul s-a grăbit să încheie convorbirea:

– Veşti bune – cu bucurie şi fericire! Ştii că noi, hasidimii ţinem să facem totul cu bucurie.

– Da.

– Veşti bune. Mult succes.

Mesianismul acesta aproape obsesiv a fost unul dintre motivele pentru care fostul şef rabin sefard al Israelului, Ovadia Yosef, l-a acuzat de erezie si idolatrie. Personaj influent, Rabbi Ovadia, liderul partidului ultrareligios Shas (aflat în coaliţia de guvernământ, cu unsprezece locuri în Knesset) crede că are şi dovezi pentru acuzaţiile lui: imaginile cu Rabbi Menachem Mendel Schneerson în sinagoga din Brooklyn, în mijlocul unui talaz de învăţăcei, care dansează şi îi cântă tulburătorul ” Yechi Adoneinu Moreinu V’Rabbeinu Melech HaMoshiach L’Olam Va’ed” (Trăiască Maestrul Nostru, Invăţătorul nostru, Rabinul Nostru, Regele Mesia, în Vecii Vecilor), timp în care cel astfel omagiat aplaudă aprobator. Doar cine nu l-a cunoscut pe Rabin şi-ar fi putut închipui că ar fi patronat o blasfemie. Bătrânelul se bucura, simplu şi pur, de ahavat yisrael (dragostea fiecarui evreu). Cu aceeaşi bucurie dăruia dragoste oricui. E celebră una dintre multele legende care l-au însoţit încă din timpul vieţii: într-o zi, de Shabbat, plimbându-se cu un discipol, vede un credincios fumând. (Ce-o să-l mai muştruluiască! îşi zice discipolul). Rabinul se mâhneşte şi îl întreabă: Ştii că e un păcat să fumezi? Ştiu, răspunde senin individul. Poate că nu ştii că suntem în Shabbat? Ba ştiu, răspunde impeturbabil acela. Rabinul stă câteva clipe pe gânduri, apoi i se adresează cu mare bucurie discipolului său: Mare lucru un evreu credincios! Uite cum nu poate să mintă!…

A fost un om minunat şi o catastrofă de consilier politic pentru lideri importanţi ai lumii (Begin, Clinton, Sharon, Bush, Netanyahu). I-a încântat pe mulţi, dar s-a priceput să şi scandalizeze. De pildă, ideea că Hitler e un mesager al lui Dumnezeu – (afirmată doar de un rabin, ci de unul care şi-a pierdut aproape întreaga familie în Holocaust) – a şocat. Dar Rabbi Menachem Mendel Schneerson, (care avea o minte foarte riguroasă – în tinereţe studiase matematicile şi ingineria), a fost cu atât mai mult un teolog profund. N-a putut niciodată să afirme că a fost vreun moment în istorie când Dumnezeu s-ar fi retras sau că El, Atotştiutorul, n-ar fi aflat. Dumnezeu operează în lume ca un chirug – argumenta. Dacă e nevoie, amputează. Shoah (Holocaustul) nu e opera diavolului, ci a lui Dumnezeu, Atotputernicul. Numai că noi nu pricepem totdeauna, cu mintea noastră limitată, acţiunile şi semnele Lui. (…)

Nota noastra:

Motivul pentru care dam articolul de mai sus (scris, de altfel, intr-o nota pozitiva fata de subiect, nota pe care, evident, nu o impartasim) este faptul ca avem inca o confirmare asupra mesianismului antihristic manifest al liderilor importanti din zona Orientului Mijlociu.

Stiam deja ca Mahmoud Ahmadinejad il asteapta cu o fervoare paranoica pe Mahdi, mesia musulmanilor, intr-atat incat aproape ca a intrat in conflict chiar si cu aripa clericala a regimului islamist siit de la Teheran.

Iata insa ca, lucru mult mai semnificativ, actualul premier al Israelului impartaseste acelasi gen de fervoare “mistica”, evident, in cadrul iudaismului rabinic si a numeroaselor sale ramuri. Aflam doua lucruri din scurta scena redata in editorialul de mai sus:

1) Benjamin Netanyahu il asteapta pe mesia iudeilor si

2) actioneaza in asa fel incat sa grabeasca venirea lui.

Rabinul Mendel mai este inregistrat intr-un scurt video (vezi mai sus) in care afirma ca venirea lui “mesia” este aproape. Sigur, e foarte interesant ca rabinul a fost consilier politic al atator lideri importanti (Clinton, Bush). Oare pe ei cum ii sfatuia sa grabeasca venirea lui mesia?

Evident, ‘Mesia’ profetit de rabinul Menachem Mendel si asteptat de Netanyahu va fi unul si acelasi cu…

(…) Domnul Frizis se referă şi la Cabala, care chipurile ar constitui cunoaşterea esoterică a Torei. Cabala însă, aşa cum menţionează înşişi rabinii în textele lor (Scholem, Εἰσαγωγή στήν Καμπάλα [Introducere în Cabala]; Roihlini, Ἡ τέχνη τῆς Καμπάλα [Arta Cabalei]; Waite AE, Doctrine and Literature of the Kabala, Hall MP, The secret teaching of all ages), nu constituie cunoaşterea esoterică a Vechiului Testament, ci totala denaturare a acestuia, în aşa măsură, încât Dumnezeu este considerat o divinitate impersonală, Ein Sofnimicul absolut”. Creaţia este considerată o continuă evoluţie-manifestare a „Dumnezeului-nimic”, pe care rabinii misticişti o prezintă în termenii apofatismului absolut, folosind tehnica ocultistă a meditaţiei, ca fiind, chipurile, predestinată să renască în epoca venirii aşa-numitului Mesia, în fapt epocă a unirii cu Lucifer. Cabala este calea unirii oamenilor cu demonii. (…)

 

…teismul Vechiului Testament al drepţilor şi profeţilor a fost transformat în luciferism şi cult satanic de profetismul instituit de rabinii poporului evreu. Exact din acelaşi motiv rabinii au întocmit cutremurătorul Talmud prin care au alterat complet întreaga dimensiune duhovnicească şi ontologică a Legii şi a Profeţilor şi prin care neagă cu furie şi cu terorizantă îndârjire pe singurul Mesia adevărat, pe Fiul şi Cuvântul întrupat al lui Dumnezeu Tatăl, Iisus Hristos.

 

Profetismul vechitestamentar, pe care deliberat iudaismul doreşte să îl ignore, constituie edificiul de diamant al dumnezeirii după fire (φύσις) şi fiinţă (οὐσία) a adevăratului Mesia, a Domnului nostru Iisus Hristos.(…)

 

Să nu se mai simtă deci deranjaţi rabinii poporului evreu când, în acord cu învăţăturile Scripturii, Biserica de-a lungul istoriei vesteşte că Mesia pe care îl aşteaptă evreii este înfricoşătorul Antihrist. De altfel, preocuparea cu Cabala şi cu ocultismul acesteia, cu invocările de demoni şi cu magia neagră, folosirea aşa-numitei Solomoniki[3] [Σολωμονική], îi „pre-găteşte” eficient [pentru venirea lui Antihrist]. (…)


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Israel, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Benjamin Netanyahu LUCREAZA PENTRU VENIREA LUI… MESIA IUDAIC (Antihrist)

  1. Bani bani bani…bani bani.

  2. off topic

    http://c-tarziu.blogspot.com/2011/09/parintele-adrian-fageteanu-s-dus-la.html
    marți, 27 septembrie 2011
    Părintele Adrian Făgeţeanu s-a dus la Domnul

    Acum o oră, părintele Adrian Făgeţeanu a trecut la cele veşnice. Sfinţia Sa era bolnav de mai mult timp, a tot fost prin spitalele bucureştene în acest an şi a murit într-unul din ele. De data aceasta acuza afecţiui ale plămînilor.
    Pe 16 noiembrie ar fi împlinit 99 de ani.
    Mîine, trupul neînsufleţit va fi dus la Mănăstirea Lainici, iar sîmbătă, la ora 12.00, va fi înhumat. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  3. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/09/27/a-plecat-dintre-noi-si-parintele-adrian-fageteanu/

    (e de aproape 2 ore si la noi anuntul…. pe pagina principala)

  4. Pingback: Fost sef al Mossad: EXTREMISMUL ISRAELIAN, un risc mai mare decat MEGALOMANIA lui AHMADINEJAD
  5. Pingback: Presa din Israel: profetiile arata ca "MESIA" (ANTIHRISTUL) AR PUTEA VENI CURAND/ Iran PROVOACA/ Turcia se umfla-n pene/ EGIPT IN REVOLUTIE PERMANENTA
  6. Pingback: MESIA IUDEILOR (ANTIHRIST), razboiul lui Gog si Magog ("Armaghedon") si Imparatia Universala a Israelului, dupa PROFETIILE RABINICE (IUDAICE)
  7. Pingback: Arhiepiscopul Ciprului, alaturi de Rabinul-sef al Israelului, II EXONEREAZA PE EVREI DE RASTIGNIREA LUI HRISTOS. "Declaratie istorica pentru relatia dintre evreime si Biserica Ortodoxa"
  8. Pingback: LEGILE NOAHIDE (TALMUDICE), MASONERIA SI UNIUNEA EUROPEANA. Ce legatura este intre iudaism, SUA, revolutia franceza si "dreptul international"?
  9. Pingback: Profesorul si masonul Di Bernardo ”profeteste” VENIREA TIRANULUI ILUMINAT, adica a ANTIHRISTULUI, ca solutie la CRIZA OMENIRII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Barna din ochi. RASISM RELIGIOS GUVERNAMENTAL IN ISRAEL: “Sufletul unui evreu homosexual este mai de pret decat sufletul unui goy (ne-evreu)” - Recomandari
  11. Pingback: A MURIT ARIEL SHARON. Viata “REGELUI ISRAELULUI” si “profetia” Rabinului Ițak Kaduri: “Mesia” (ANTIHRIST) se va arata dupa moartea lui Sharon - Recomandari
  12. Pingback: Un important rabin din Israel considera ca “MESIA” se va arata in SEPTEMBRIE 2015 | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: Ministrul Sănătății din Israel: Ne rugăm și sperăm ca „Mesia” să apară înainte de Paște
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare