OBAMA redefineste prioritatile in AFRICA: combaterea HOMOFOBIEI. Foametea si razboaiele nu sunt importante. Raspunsul demn al presedintelui KENYEI: NU IMPUNEM POPORULUI LUCRURI PE CARE ACESTA NU LE ACCEPTA

27-07-2015 2 minute Sublinieri
sursa foto: www.voanews.com

sursa foto: www.voanews.com

Președintele american Barack Obama a făcut o vizită de trei zile în Kenya, țara în care s-a născut tatăl său, pentru prima oară de când este lider al SUA. Ultima sa vizită aici a fost în 2006, când era senator. Discursul din conferința de presă cu omologul său a șocat prin mesjaul transmis pe teritoriul țării respective. 

Obama a declarat, la finalul unei întâlniri cu omologul său kenyan, că „se întâmplă lucruri rele atunci când guvernele obșinuiesc să trateze oamenii diferit”, scrie The Guardian. El a lansat un atac fără precedent, apărând drepturile homosexualilor în Africa, spunându-i președintelui kenyan, Uhuru Kenyatta, că statul nu are niciun drept să pedepsească oamenii pentru că iubesc pe cineva.  

Milioane de kenyeni au privit la televizor discursurilor celor doi oameni de stat. Actele homosexuale sunt interzise în Kenya și sondajele de opinie arată că 9 din 10 persoane le găsesc inacceptabile. Obama a comparat homofobia cu discriminarea rasială pe care a întâlnit-o în SUA.

Niciun alt lider străin nu a atacat atât de direct legislația africană, în timp ce era oaspete într-o țară de pe acest continent.

„Am fost constant în declarațiile pe această temă, în toate țările africane pe care le-am vizitat”, a spus el, într-o conferință comună de presă la Nairobi. „Când începi să tratezi oamenii diferit, din cauză că ei sunt diferiți, aceasta este calea unde libertatea începe să se erodeze. Și se întâmplă lucruri rele. Când un guvern obișnuiește să trateze oamenii diferit, acest obicei poate fi extrapolat. Ca un afro-american în SUA, sunt dureros de conștient de ce s-a întâmpla în istorie când oamenii au fost tratați în mod diferit, lewgal, și au existat tot felul de raționalizări care le-au oferit structura de putere decenii întregi pentru segregare, Jim Crow, sclavagism și ei greșeau atât de mult! așa că nu am niciun dubiu în acest caz”, a spus Obama.

Președintele american, Barack Obama, a vizitat țara natală a tatălui său, Kenya. În discursul său de la Nairobi, președintele SUA a abordat problema drepturilor homosexualilor.

De altfel, homosexualitatea este una din principalele preocupări ale politicii externe americane, după cum a anunțat chiar John Kerry, șeful diplomației de peste Ocean.

În discursul său de la Nairobi, Barack Obama i-a spus omologului său kenian că discriminarea homosexualilor este pe același palier cu discriminarea rasială.

“Cred cu tărie că toți oamenii ar trebui să fie tratați la fel de către lege. Cred că toți oamenii merită protecție egală în cadrul legii. Cred că oamenii nu ar trebui să fie discriminați pe baza orientării lor sexuale. Când un guvern începe să trateze oamenii diferit, atunci acel obicei are tendința să fie copiat“, a spus Obama, conform CNN.

De cealaltă parte, președintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, a spus că deși țara are multe în comun cu SUA, sunt și lucruri pe care poporul său nu le poate accepta.

“Este foarte evident că avem multe valori comune cu SUA: dragostea pentru democrație, antreprenoriat, valorile familiei. Dar sunt și chestiuni pe care trebuie să admitem că nu le împărtășim. Pe care societatea și cultura noastră nu le acceptă. Este foarte greu pentru noi să impunem poporului nostru chestiuni pe care ei înșiși nu le acceptă. De aceea, o spun și repet: pentru kenienii de azi, problema drepturilor homosexualilor este o non-problemă. Noi ne concentrăm pe problemele de zi cu zi ale poporului nostru. Problema homosexualității nu este pe primul plan în mințile kenienilor. Și asta e un fapt”, a spus președintele Kenyatta.

Uhuru Kenyatta este fiul lui Jomo Kenyatta, cel considerat părintele Kenyei. A studiat științele politice la Colegiul Amherst din SUA și este președintele țării din 2013. În Kenya, relațiile sexuale între persoanele de același sex sunt pedepsibile cu închisoarea.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “OBAMA redefineste prioritatile in AFRICA: combaterea HOMOFOBIEI. Foametea si razboaiele nu sunt importante. Raspunsul demn al presedintelui KENYEI: NU IMPUNEM POPORULUI LUCRURI PE CARE ACESTA NU LE ACCEPTA

  1. “pentru kenienii de azi, problema drepturilor homosexualilor este o non-problemă..”
    Pentru kenyenii de azi, n-o fi. Vor avea grija ca urmatorii kenyeni sa fie spalati suficient la creieri incat sa accepte. Vor urma aceiasi pasi ca la ei acasa (in sue/a). Cine se va opune va infunda puscariile, lagarele, ospiciile. Se vor gasi solutiile cunoscute deja. In caz de refuz la scara nationala, vor fi nimiciti.

    Incredibila juxtapunerea chipurilor celor doi. Cata umanitate exprima kenyanul. Celalat elimina orice suspiciune asupra naturii mesajelor pe care e trimis de stapanii lui sa le “promoveze” (vestea cea buna ptr. draci, moartea in loc de viata, cultul defraului si distrugerea iubirii).

    Apropos, a mai fost pe-acolo (Africa) unul, saracul, destept si care a fost pe la universitati din SUA ca sa invete sa-si conduca bine poporul. Cand tatucii democratiei au vazut ca o luase de buna, ca voia sa scoata oamenii din mizerie, sa ofere libertate si progres natiunii sale, l-au anihilat scurt. Imi pare rau ca nu-mi amintesc cum il chema. Cred ca e undeva la loc luminos acum. Jertfit ca un erou din iubire pentru poporul sau.
    A fi, a ramane om in ziua de azi, devine la fel de greu cu a fi inger.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare