Adevarata amenintare la adresa sanatatii publice: 40% DEFICIT DE MEDICI PENTRU SPITALELE DE URGENTA! (Video). Sectii utilate complet, dar nefunctionale din cauza EXODULUI MEDICILOR. Legatura cu CARDURILE si VACCINURILE FORTATE

5-10-2015 3 minute Sublinieri

Exodul medicilor, cauzat de salariile mici din România, blochează activitatea spitalelor de urgenţă. În acest moment, 40 la sută din necesarul de medici lipseşte din unităţile de primire a urgenţelor din toată ţara. O situaţie mai mult decât îngrijorătoare, care creează situaţii-limită de multe ori. Bolnavii aşteaptă şi câteva ore până să fie consultaţi. La Huşi, în judeţul Vaslui, a rămas un singur medic, care trebuie să se ocupe zilnic şi de câte 100 de pacienţi.

La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal din Huşi este un singur medic. De cele mai multe ori, asistenţii sunt cei care pun întrebările de rutină bolnavilor. Apoi, în ordinea priorităţilor, pacienţii sunt consultaţi de doctor.

Un minut de neatenţie, deci vreau să mă duc să urmăresc alt pacient, între timp starea acestuia se poate agrava oricând. Aici, la Huşi, nu prea ai când să te refaci. Fiind singura angajată nu am cum să efectuez toate gărzile. Şi aşa fac mai multe gărzi decât în mod normal”, spune Larisa Frenţoaie, medic specialist urgenţe.

Dr. Lucia Rotaru, managerul Spitalului Municipal Huşi spune că

„cel puţin doi medici am avea nevoie, dar, din nefericire, nu avem de unde să îi luăm. Din rezidenţii care termină, fiecare şi-a găsit postul. E o specialitate deficitară, foarte necesară şi foarte importantă.”

Singurul medic angajat lucrează trei zile pe săptămână, câte 24 de ore. Deşi cei care ajung la urgenţă sunt de multe ori în stare gravă, lipsa specialiştilor face ca timpul de aşteptare să se prelungească şi cu două ore.

În aceeaşi situaţie sunt şi bolnavii care ajung la urgenţă, la Spitalul din Bârlad, pentru că şi acolo există doar un medic specializat pe urgenţe şi 100 de pacienţi zilnic.

Probabil voi aştepta două, trei ore. Aglomerat, este imposibil de ajuns, aproape”, spune un pacient.

Conducerea Spitalului a scos la concurs, în urmă cu o săptămână, patru posturi, însă nimeni nu s-a înscris până acum.

„Sunt vitali pentru că noi suntem un spital de urgenţă şi fără acest serviciu acoperit nu mai suntem spital de urgenţă”, declară Adrian Ghiorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Bârlad.

La Turceni, în Gorj, secţia de urgenţă a fost utilată complet, însă nu poate fi folosită pentru că nu sunt medici.

Pentru ca in fiecare an aproximativ 1.000 de pacienți în stare gravă sunt trimiși la Unități de Primiri Urgențe din Craiova sau Târgu Jiu, la începutul acestui an Ministerul Sănătății a decis înființarea unei secții UPU aici, la spitalul din Turceni. Aparatură medicală există, însă pentru a funcționa secția are nevoie de patru medici specialiști. Până în acest moment nu s-a înscris nimeni la concurs.

Conducerea spitalului a cerut ajutor la celelalte unităţi medicale din regiune. Liviu Martin, director medical:

 „Credem că există posibilitatea ca cel puțin un medic să se prezinte la următorul concurs.”

În spitalele din România, secţiile de urgenţă au un deficit de cadre medicale de 40%. Cu toate astea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că se observă o uşoară creştere a numărului de doctori, faţă de anii trecuţi.

Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, spune că

„numărul de medici urgentişti cu specialitatea medicină de urgenţă din secţiile UPU din România a crescut de la 485 în 31 decembrie 2012, la 537 la 31 decembrie 2014. De asemenea, există o creştere uşoară şi a numărului de asistente medicale, de la 2.975, la finalul anului 2012, la 3.150 la finalul anului 2014.”

Reprezentanţii Ministerului Sănăţăţii, recunosc, însă, că este nevoie de o reformă majoră a sistemului.

Nota noastra:

Legatura intre exodul medicilor, cardurile de sanatate si vaccinurile fortate este data de modul in care autoritatile stabilesc, iar mass-media reflecteaza, prioritatile reale ale sanatatii publice

Sa ai un deficit de 40% de medici pentru sectiile de urgenta este pur si simplu urias. Inadmisibil si criminal. Atat timp cat medici exista, insa pleaca in alte tari, cat timp absolventi exista, insa nu au asigurate trasee profesionale decente, deci, cu alte cuvinte, atat timp cat deficitul nu e cauzat de lipsa posibilitatii de formare profesionala, ci, cum s-ar spune in limbajul de lemn actual, de o (anti)politica a resursei umane, atunci nu mai exista scuze. 

Medicii pleaca, iar prioritatea autoritatilor, sustinute de sistemul mediatic, este digitalizarea accesului la servicii medicale. 

Medicii pleaca, iar prioritatea autoritatilor, sustinute de sistemul mediatic, este introducerea vaccinarilor fortate.

In ritmul acesta, in mod logic, la finalul “implementarii” acestor prioritati, o sa avem spitale goale – nu din cauza imunizarilor reusite, ci pentru ca vom avea o populatie dotata cu carduri, dar lipsita de medici. 

Sau, vor fi atat de putini, incat accesul la serviciile medicale vor fi o raritate. Poate asta se si doreste?

Privind altfel, lucrurile, sa urmarim si traseul banilor.

Daca prioritatea ar fi o politica normala a resursei umane, atunci banii investiti in formarea medicilor ar fi investiti, in continuare, in mentinerea lor in sistem. Ar rezulta o categorie sociala respectabila si stabila, servicii mai bune si mai accesibile. Dar, de asemenea, si un domeniu mai greu de controlat si manipulat in sistem. 

In schimb, daca prioritatea sunt cardurile, atunci banii sunt orientati catre firmele de IT ale marilor granguri securisto-mafioti, care colecteaza date personale ale unor milioane de oameni si care ne promit ca o sa le pazeasca si nu o sa le puna la dispozitia big pharma si marilor companii de asigurari. O alta parte din bani sunt orientati catre mass-media. Astfel orientati, banii acestia alimenteaza un sistem care controleaza strict accesul la servicii si care poate manipula/exploata dupa bunul plac niste medici transformati in functionari digitali si niste pacienti dependenti de retete. 

Daca prioritatea sunt vaccinurile fortate, atunci banii alimenteaza comisiile de experti care valideaza programele si producatorii big pharma. Ciozvartele sunt aruncate agentilor de influenta din mass-media. La fel ca si in cazul cardurilor, beneficiarii acestui mod de a directiona banii sunt stapanii sistemului: grangurii de la intersectia fondurilor, marii producatorii, expertii. La capatul celalalt, medicii, redusi la ipostaza de injectatori de serviciu, si pacientii, transformati in tintar viu. 

Pana la urma, de ce ar urma sistemul sanitar o politica de pe urma careia sa beneficieze medicii si pacientii? Cata naivitate, nu?


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Opinii, analize, Sistemul romanesc de sanatate, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Adevarata amenintare la adresa sanatatii publice: 40% DEFICIT DE MEDICI PENTRU SPITALELE DE URGENTA! (Video). Sectii utilate complet, dar nefunctionale din cauza EXODULUI MEDICILOR. Legatura cu CARDURILE si VACCINURILE FORTATE

  1. o posibilitate este aceasta: statul (impozitele oamenilor) inzestreaza la nivelul necesar spitalele, etc, dar nu sint medici… nici o problema: asta inseamna ca trebuiesc privatizate – de preferinta moaca, si numai ! dupa ce statul a facut inzestrarile necesare -, ca doar numai firmele private de asigurari (mai ales straine) pot da salarii decente; dupa asta, cine are bani, isi ingrijeste sanatatea, cine nu,… plante medicinale (nici alea ieftine)…

  2. Pingback: CARDUL DE SANATATE – o tortura pentru medici si pacienti | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare