CONFERINTA LA IASI cu Parintele Arhimandrit Elisei, STARETUL MANASTIRII ATHONITE “SIMONOS PETRAS”. Lansari de carte ortodoxa, cu prilejul zilelor Cuvioasei Parascheva

10-10-2015 1 minut Sublinieri

simonospetras_1930x950

Prezentări de carte, o conferință susținută de Părintele Arhimandrit Elisei, starețul Mănăstirii „Simonos Petras” din Sfântul Munte Athos, și o expoziție de fotografie sunt evenimentele pregătite de Editura Doxologia de Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva 2015.

Anul acesta, pelerinii care vor veni la Iași se vor putea închina şi la moaştele Sfintei Mironosițe, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena, aduse de la Mănăstirea „Simonos Petras” din Sfântul Munte Athos. Cu acest prilej, Părintele Arhimandrit Elisei, starețul Mănăstirii „Simonos Petras”, va susține o conferință pe tema „Monahismul ortodox – Un dar pentru lume”. În cadrul conferinței vor fi prezentate și două volume ale Ieromonahului Theologos Simonopetritul, apărute la Editura Doxologia.

Cartea „Sfânta Maria Magdalena. Sfântul odor al Mănăstirii Simonos Petras”, tradusă din limba greacă de Laura Enache, dezvăluie imaginea personalității acestei sfinte ce ocupă un loc aparte în Sfintele Evanghelii. Volumul „Sfântul Paisie şi ucenicii lui în Sfântul Munte şi în Mănăstirea Simonopetra” prezintă figura duhovnicească a acestuia, aducând nou, pe de o parte, informaţii mai puţin cunoscute cu privire la viaţa sa din Sfântul Munte, iar pe de altă parte referinţe ce au în vedere legătura duhovnicească dintre acesta şi Sfântul Macarie al Corintului.

La evenimentul care va avea loc duminică, 11 octombrie a.c., de la ora 16.00, în Aula „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, vor fi prezenți și Arhim. Nichifor Horia, Exarh administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor și Starețul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi”, și Ierom. Nathanael Neacșu, de la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Un alt eveniment pregătit special de Editura Doxologia pentru Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva 2015 este lansarea albumului „Ceruri. Mănăstiri și Schituri din Arhiepiscopia Iașilor”, text: Pr. Sever Negrescu, fotografii: Emil Bănuți. Lucrarea apare la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Moldova, prin mănăstirile sale, invită pe cel ostenit și împovărat, pe cel zdrobit și deznădăjduit – și care dintre pământeni nu este, adesea, așa? – să se odihnească pe o prispă de Cer”,

menționează Înaltpreasfinția Sa.

Lansarea va avea loc luni, 12 octombrie a.c., de la ora 17.00, în Sala Gotică a Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași, unde vor fi prezenți: Arhim. Nichifor Horia, Pr. Sever Negrescu și fotograful Emil Bănuți. Publicul prezent la eveniment se va putea bucura și de o miniexpoziție cu cele mai frumoase fotografii realizate pentru volumul lansat.

pt_portal_ceruri


Categorii

1. DIVERSE, anunturi, Comunicate, Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “CONFERINTA LA IASI cu Parintele Arhimandrit Elisei, STARETUL MANASTIRII ATHONITE “SIMONOS PETRAS”. Lansari de carte ortodoxa, cu prilejul zilelor Cuvioasei Parascheva

  1. De mare pret trebuie sa fie moastele Sfintei Maria Magdalena, cea care i-a spalat picioarele Mantuitorului, caci Hristos a venit sa-i indrepte pe cei pacatosi asa cum era si Magdalena.

  2. Pingback: SFINTII INCOMOZI SI NE(RE)CUNOSCUTI CARE AJUNG CEI MAI CAUTATI/ Mana calda si vie a Mironositei Maria-Magdalena, cea mai calomniata sfanta – facatoare de minuni/ MARTURII LUMINOASE DE PELERINI LA HRAMUL CUVIOASEI PARASCHEVA (VIDEO)/ O profetie a Sfa
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare