“PRIORITATILE” GLOBALE. Un raport inca “in lucru” al ONU recomanda LEGALIZAREA TUTUROR DROGURILOR!/ Propaganda “stiintifica” pentru utilizarea CANABISULUI in loc de unele medicamente analgezice sau psihotrope

22-10-2015 5 minute Sublinieri

360_drugs_switzerland_1127

Un raport al Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) privind dezincriminarea consumului şi posesiei de droguri, prezentat de miliardarul britanic Richard Branson şi publicat pe site – ul Virgin provoacă o dezbatere aprinsă la nivel internaţional. Branson a susţinut că ONU ar putea solicita guvernelor lumii să pună capăt „războiului împotriva drogurilor” şi să legalizeze utilizarea şi posesia de asemenea substanţe, invocând un raport aflat sub embargo de publicare, remis de UNODC şefilor companiilor media. După ce informaţia a fost preluată de mass media internaţională, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate nu neagă autenticitatea documentului, însă precizează că acesta se află „în lucru” şi nu reprezintă o poziţie oficială finală.

Potrivit documentului, abordarea folosirii şi posesiei de droguri în scopuri non-medicale (pentru uz personal) ca o infracţiune a contribuit la accentuarea problemelor de sănătate ale societăţii şi a generat consecinţe negative pentru siguranţa, securitatea şi drepturile omului. În România, discuţia despre dezincriminarea consumului de droguri a fost lansată în 2009, o recomandare în acest sens fiind făcută într-un raport al comisiei prezinţiale, asumat de fostul preşedinte Traian Băsescu. Cu toate acestea, legislaţia nu s-a schimbat consumul sau deţinerea de droguri pentru consum propriu putând aduce pedepse de până la 3 ani de închisoare.

Într-un mesaj extraordinar publicat pe site-ul Virgin, Richard Branson a declarat că a citit un raport ONU despre droguri şi infracţiuni (UNODC), care schimbă complet atitudinea autorităţilor faţă de controlul stupefiantelor.

Richard Branson a spus că „materialul sub embargo„ a fost trimis unor lideri ai companiilor media din lume, dar el a decis să-l facă public, temându-se că, din cauza presiunii, ONU s-ar putea răzgândi în privinţa planului privind legalizarea drogurilor.

„Să sperăm că UNODC, o organizaţie globală care face parte din ONU şi ar trebui să lucreze pentru binele oamenilor, ar putea ceda presiunilor. Războiul contra drogurilor a făcut deja prea multe victime”, a declarat Branson pentru publicaţia The Independent.

„Este bine că UNODC s-a implicat în această chestiune. Totuşi, sper ca autoritatea ONU să şi implementeze ceea ce propune. Îl provoc pe Iuri Fedotov, directorul executiv al UNODC, să spună public dacă în acest briefing există ceva neclar şi să explice DE CE (ar trebui să fie mândru de acest document). Există argumente solide prin care drogurile trebuie abordate ca o problemă de sănătate şi nimeni nu ar trebui încarcerat sau incriminat pentru folosirea lor personală sau posesia de stupefiante”, scrie Richard Branson într-un mesaj publicat pe site-ul companiei sale Virgin, virgin.com.

Antreprenorul precizează în continuare: „Într-un document încă nepublicat de UNODC, care a fost transmis atât celor de la BBC, cât şi mie şi altor persoane, UNODC cere guvernelor lumii să legalizeze folosirea şi posesia de droguri în scopul consumului personal, în cazul tuturor drogurilor”.

Branson scrie că în SUA, la nivelul anului 2014, peste 1,5 milioane de persoane au fost arestate pentru infracţiuni non-violente, legate de droguri, iar 83% au fost incriminate pentru posesie. La nivel global, 1 din 5 oameni este încarcerat pentru infracţiuni ce ţin de droguri.

„Este excelent că UNODC a declarat fără reţinere că pedepsirea consumului/deţinerii de droguri este dăunătoare, inutilă şi disproporţionată, scoţând în evidenţă îngrijorările privind costurile imense umane şi economice ale politicii antidrog, despre care au vorbit şi UNAIDS, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, UNDP sau Secretarul General al ONU, Ban Ki-Moon”, explică Branson.

UNODC: „Este vorba de un document în lucru”

La rândul său, UNODC menţionează, într-un comunicat de presă remis în data de 19 octombrie, la scurt timp după declaraţile lui Branson, că „briefing-ul despre legalizarea drogurilor – care ar fi trebuit dezbătut într-o conferinţă ţinută la Kuala Lumpur – nu este un document final al ONU şi nu poate fi considerat o declaraţie oficială din partea UNODC”.

„Documentul este în curs de revizuire şi UNODC regretă că, în acest caz, a existat o neînţelegere despre obiectivul briefing-ului. UNODC neagă sugestiile potrivit cărora cineva ar fi pus presiune asupra instituţiei pentru a retrage documentul. Nu putem retrage un material care nu este încă finalizat. În general, UNODC mizează pe o abordare echilibrată, promovează alternative la încarcerare, în concordanţă cu standardele internaţionale privind drepturile omului”.

Ce conţine documentul citat de Branson

În continuare, gândul prezintă documentul integral prezentat de Richard Branson, intitulat „Document briefing: Dezincriminarea folosirii şi posesiei de droguri, în scopul consumului personal”. Documentul conţine argumente puternice prin care UNODC promovează dezincriminarea consumului de droguri, subliniind în preamabul că dezincriminarea consumului şi posesiei de droguri pentru uz personal este permisă de convenţiile internaţionale privind controlul drogurilor şi este un element cheie în lupta cu HIV, răspândit în rândul consumatori.

„Acest document clarifică poziţia UNODC cu privire la politica aplicată în cazul drogurilor. Documentul subliniază că dezincriminarea utilizării şi posesiei de droguri, în scopul consumului personal este în concordanţă cu legile internaţionale privind controlul drogurilor. Totodată, va fi necesar ca această reglementare să fie în concordanţă cu legislaţia internaţională privind drepturile omului”, precizează UNODC în documentul respectiv.

Abordarea folosirii şi posesiei de droguri în scopuri non-medicale (pentru uz personal) ca o infracţiune a contribuit la accentuarea problemelor de sănătate ale societăţii şi a generat consecinţe negative pentru siguranţa, securitatea şi drepturile omului, menţionează UNODC.

Argumente pentru dezincriminare

Consecinţele asupra sănătăţii şi decesele cauzate de consumul de droguri: Ameninţarea cu închisoarea pentru cei care consumă droguri obstrucţionează accesul la servicii medicale, care le-ar putea salva viaţa, precum acele şi seringile sterile. Astfel, bolile precum HIV şi hepatita C se răspândesc în rândul consumatorilor de droguri şi decesele cauzate de supradoze nu pot fi prevenite.

Discriminarea, excluderea socială şi violenţa: Concentrarea asupra caracterului penal a alimentat discriminarea împotriva consumatorilor de droguri, excluderea de la locul de muncă, de la şcoală etc. Oamenii care folosesc droguri, mai ales femeile, sunt vulnerabile în faţa abuzurilor „sexuale, fizice şi psihologice”, susţine UNODC.

Detenţia în centrele de dezintoxicare: Mulţi dependenţi de droguri sunt ţinuţi în asemenea centre „de detenţie” fără acordul lor expres, deseori fără un proces just şi riscă să fie supuşi „unor tratamente care contravin eticii medicale şi drepturilor omului”.

Încarcerarea: La nivel global, milioane de oameni sunt încarceraţi pentru infracţiuni non-violente, legate de droguri, în ciuda convenţiilor internaţionale, care promovează alternative la încarcerare. Detenţia încurajează sărăcia şi excluderea socială, iar cazierul poate influenţa negativ accesul la un loc de muncă, la educaţie, custodia copilului sau dreptul la vot, scrie UNODC în briefing-ul citat de Richard Branson.

Legislaţia internaţională prevede o obligaţie duală în privinţa drogurilor: autorităţile trebuie să asigure disponibilitatea substanţelor supuse controlului, pentru cazuri medicale şi ştiinţifice şi în acelaşi timp să prevină producţia ilicită, traficul şi abuzul de aceste substanţe”.

„Legile internaţionale fac dovada unei anumite flexibilităţi în privinţa posesiei pentru consum propriu a unor substanţe, în scopuri care nu au legătură cu medicina sau ştiinţa”, explică UNODC. Convenţia internaţională privind controlul drogurilor, din 1988, stabileşte ca statele să stabilească dacă posesia de droguri pentru consum propriu reprezintă o infracţiune şi să ofere alternative. Astfel, statele pot face abstracţie de cerinţa pentru incriminarea posesiei de droguri (pentru uz personal), dacă măsura ar fi neonstituţională (bazându-se pe elemente clare, precum dreptul la intimitate şi libertate) sau dacă măsura contravine sistemului juridic.

„Infracţiunile nesemnificative, precum traficul de droguri pentru menţinerea „stocului personal” sau pentru supravieţuire într-un mediu foarte marginalizat, ar putea fi interpretate drept delicte minore, potrivit convenţiilor internaţionale privind controlul substanţelor interzise. Aceste cazuri ar trebui să beneficieze de oportunităţi de reabilitare, asistenţă socială şi nu pedeapsă penală”, explică UNODC.

„Protecţia sănătăţii publice reprezintă un obiectiv legitim, dar impunerea unor sancţiuni penale pentru folosirea sau posesia de droguri pentru consum personal nu este nici necesară, nici bine proporţionată. Dimpotrivă, pedeapsa agravează condiţiile comportamentale, medicale şi sociale ale celor afectaţi. Statele lumii pot folosi metode non-penale, măsuri de sănătate publică, pentru a trata problema consumului de droguri. Arestul şi încarcerarea sunt două măsuri disproporţionate, care pot afecta accesul fundamental la sănătate, locuri de muncă, educaţie, gospodărie, vot şi custodia copiilor”, conchide UNODC.

Concluzia briefing-ului este că „legislaţia internaţională nu impune statelor membre obligaţii privind incriminarea folosirii şi posesiei de droguri pentru consum personal. Statele membre ar trebui să implementeze măsuri de promovare a dreptului la asistenţă medicală, pentru reducerea supra-aglomerării închisorilor, inclusiv prin dezincriminarea consumului de droguri”. […]/ integral la gandul.info

Un nou studiu publicat în revista Drug and Alcohol Review a constatat că oamenii din statele unde consumul marijuanei este legal au început din ce în ce mai mult să înlocuiască medicamentele, alcoolul sau alte droguri ilicite cu consumul de canabis. Acest lucru se datorează faptului că oamenii încep să cunoască tot mai mult proprietăţile medicinale ale marijuanei.

Dintre cei 473 de consumatori de cannabis intervievaţi de către Centrul de Cercetare a Dependenţelor din cadrul British Columbia, mai mult de 86 la suta dintre respondenţi au raportat renunţarea la una sau mai multe dintre substanţele menţionate mai sus, 80 la sută renunţând la produse farmaceutice pentru alternative non-toxice.

Cei sub 40 de ani au mai multe şanse de a înlocui toate cele trei substanţe cu marijuana, atât în scopuri recreeative cât şi medicale.

Persoanele care suferă de dureri cronice ar fi dispuse să utilizeze canabis în loc de medicamente achiziţionate cu prescripţie medicală.

Canabisul şi-a dovedit eficacitatea în tratarea durerii şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor, iar riscurile apariţiilor unor efecte adverse grave sunt destul de reduse.

Iată o lista cu cinci medicamente care pot fi înlocuite cu marijuana:

1.    Vicodin (analgezic)
2.    Xanax (medicament anti-anxietate)
3.    ADDERALL (stimulant)
4.    Ambien (medicament pentru insomnie)
5.    ZOLOFT (antidepresiv)


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la ““PRIORITATILE” GLOBALE. Un raport inca “in lucru” al ONU recomanda LEGALIZAREA TUTUROR DROGURILOR!/ Propaganda “stiintifica” pentru utilizarea CANABISULUI in loc de unele medicamente analgezice sau psihotrope

  1. Ce tare, dependentii de droguri sunt tinuti in centre de dezintoxicare fara acordul lor. pai cum pot aia sa isi dea acordul cand nu judeca limpede. E ca si in cazul alcoolicilor care trebuie dusi la dezintoxicare…. O lume din ce in ce mai stramba , cred ca a venit vremea sa se dea drumul la toate relele pe pamant si cu greu va mai rezista cineva in lumea aceasta fara rugaciune si fara a-l chema pe Dumenzeu in ajutor. Ca la un semn toti satanistii lumii ocupa functii cheie si decid viitorul omenirii. Ceilalti stau si privesc impasibili ca la un film ….si chiar daca nu participam la satanizarea lumii Dumenzeu tot se va supara pe noi daca vom fi indiferenti la ceea ce se intampla. Doamne ajuta!

  2. Se legifereaza toate faradelegile… Ce sa mai, ne apropiem de vremurile de pe urma descrise in Apocalipsa si dupa cum vedem, multa lume pun umarul sarg la grabirea acestora (vezi si nebunia multora de la noi care sustin obligativitatea orei de educatie sexuala, agitandu-se foarte tare in acest sens, de parca asta ar fi cel mai important lucru care ar trebui rezolvat in tara asta). Efectiv, unii chiar au luat-o razna…

    “Caci smintelile trebuie sa vina…”

  3. Pai nu e chiar asa! Depinde CE forma se legalizeaza! Unele variante de marihuana sint prescrise pentru anticonvulsii, dupa ce nici un medicament nu a mers, chiar si la copii! Acesti copii au avut sute de convulsii pe… zi! Dar este extrasa substanta care produce starea de drogat, este facuta special pentru asta. La fel si pentru bolnavii de cancer din Israel. Exista un spital (poate chiar mai mult de unu) in Israel, unde bolnavii au voie sa foloseasca aceasta planta. Nu in forma de care se stie, in general. In alta forma. Si da, este foarte benefica acea forma. Este cultivata special pentru asta si este f. scumpa. In US numai un stat o aproba ca medicament. Nu mai imi aduc aminte ce stat, dar in acel stat, doctorii au voie sa o prescrie chiar si copiilor. Este in unele cazuri singurul “medicament” care opreste convulsiile, in timp ce toate celelalte, nu reusesc, nici combinatii de aceste medicamente nu opresc convulsiile, in ciuda la o liota de efecte negative. Deci ce sa faca parintii? Insa substanta aceea se extrage, se pastreaza in planta numai partea buna, medicinala, care cu adevarat exista.

    Eu nu am nimic cu planta asta. A fost pervertita, ca si tot ceea ce exista azi in lume. Inteleg ca sint mai multe feluri, unele extrem de periculoase, pe cind altele, sint plantate sub un mediu controlat, adevarata medicina. Si a fost folosita in trecut ca medicina. De aceea s-a si pervertit si a devenit ilegala… Eu nu cred ca este o coincidenta.

    Doamne ajuta!

  4. Pingback: BILL GATES INVESTESTE IN VANZAREA DE… MARIJUANA | Cuvântul Ortodox
  5. Oficial rus: revolutiile colorate au fost finantate din profiturile din traficul de droguri
    https://themoscowtimes.com/news/color-revolutions-funded-by-drug-profits-says-russian-anti-drugs-official-45316

    Rusia extinde lista analgezicelor aprobate!
    https://themoscowtimes.com/news/russia-extends-approved-drug-list-after-painkiller-shortages-54524

    Pe fondul cresterii preturilor medicamentelor cu 10-15%, Pfizer construieste o fabrica de medicamente in Rusia.

    US Pharma Giant to Make Drugs in Russia
    Construction of the new plant is scheduled to begin later this year with new drug production going into circulation within four years, eliminating the need for imports.
    Prices for drugs in Russia are seen increasing at least 10% to 15% this year, slightly less than they rose last year according to data from the Russian Federal State Statistics Service. Last year, the Russian pharmaceutical market grew by almost 12% to 1.28 trillion rubles ($16.5 billion).
    http://russia-insider.com/en/us-pharma-giant-make-drugs-russia/ri15731

    Rusia este ingenuncheata.

  6. Putini romani isi dau seama la ce nivel a ajuns traficul de droguri din tara. Vorbim de miliarde de euro anual!

    În primele şase luni ale anului, poliţiştii români au capturat droguri în valoare de aproape un miliard de euro.

    Bărbaţi care cultivau canabis în apartamente închiriate şi care plătiseră peste 10.000 de euro pentru aparatura necesară au încercat să vândă stupefiante unui poliţist sub acoperire.

    La descinderi, mascaţii au găsit şi sume importante de bani, arme de foc şi aproape 3.000 de gloanţe.
    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Politia+are+in+depozite+un+miliard+de+euro+In+droguri

  7. Rusii i-au umilit din nou pe americani: cam 2 milioane de rusi isi injecteaza droguri iar 800.000 au dobandit SIDA!

    The central Russian city of Yekaterinburg suffers from an HIV epidemic. One in 50 people in the country’s fourth-largest city is carrying the HIV virus as Russia struggles to deal with a rapidly rising number of infections.
    About 800,000 Russians are currently registered as living with HIV, while 100,000 new cases were reported last year.
    http://www.foxnews.com/health/2016/11/03/official-fourth-largest-city-in-russia-has-hiv-epidemic.html

    Most people who are HIV-positive were or still are addicted to heroin. According to UNAIDS, in 2013 1.8 million Russians were injecting drug users, more than in any other country in the world.
    The Federal Agency for Drug Control reported that annually about 90,000 young people aged 15 to 34 die of drug overdoses. There are a total of between 8 and 9 million drug addicts in Russia, according to official numbers.
    https://www.wsws.org/en/articles/2017/01/10/hivr-j10.html

  8. 61% din americani doresc legalizarea canabisului, iar 71% se opun interzicerii lui in statele care l-au legalizat.

    International Church of Cannabis in Denver
    https://www.nytimes.com/2017/04/20/us/international-church-cannabis.html

    Sixty-one percent of Americans think marijuana use should be legal, a five-point increase from last year and the highest percentage ever recorded in this poll. Eighty-eight percent favor medical marijuana use.
    Seventy-one percent oppose the federal government’s efforts to stop marijuana sales and its use in states that have legalized it.
    Those over 65 are the most opposed to legalization, but most under age 65 support it.
    http://www.cbsnews.com/news/support-for-marijuana-legalization-at-all-time-high/

  9. Şase angajaţi ai Ambasadei americane din Kabul au fost concediaţi pentru consum şi trafic de droguri în incinta misiunii diplomatice. Printre cei daţi afară se numără şi membri ai echipei de securitate.
    Străinii din misiunile diplomatice de la Kabul consumă frecvent droguri, susţin afganii.
    http://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/sase-diplomati-ai-ambasadei-sua-la-kabul-concediati-din-cauza-drogurilor-698120

  10. Olandezii si belgienii sunt cei mai mari consumatori de droguri sintetice, iar Anglia este cel mai mare exportator de canabis.
    Aproximativ 2,1 tone au fost exportate din Marea Britanie, ceea ce reprezintă 67,7 la sută din totalul la nivel mondial, fiind urmată de Olanda (16,4 la sută).
    Copii vietnamezi, forțați să cultive marijuana în Marea Britanie
    In anul 2015, peste 150 de copii vietnamezi aduși ilegal în țară au dispărut fără urmă în Marea Britanie.
    In decursul unei singure săptămâni, în Marea Britanie au dispărut fără urmă 13 copii, fapt care reflectă proporțiile la care a ajuns comerțul de sclavi în această țară. De regulă, copiii dispar după ce sunt luați în custodia serviciilor sociale.
    https://ro.sputnik.md/International/20180306/17704019/marea-britanie-canabis-sclavi-copii.html

    Care sunt „capitalele” consumului de MDMA/Ecstasy?
    Pe primul loc în top se află Amsterdam (Olanda), cu 230.3 mg/1000 locuitori/zi, urmează: Eindhoven (Olanda), cu 165.1mg/1000 locuitori/zi, Anvers (Belgia), cu 95.3mg, Zurich (Elveția), cu 81.2 mg, Utrecht (Olanda), cu 59.8 mg, Berlin (Germania)
    Topul amfetaminei
    Eindhoven (Olanda): 271.7 mg/1000 locuitori/zi
    Anvers (Belgia): 268.8 mg/1000 locuitori/zi
    Saarbrucken (Germania): 242 mg/zi
    Oostende (Belgia): 236.4 mg/zi
    Mainz (Germania): 226.9 mg/zi
    Boom (Belgia): 191.1 mg/zi
    Dortmund (Germania): 181.7 mg/zi
    Rostock (Germania): 150 mg/zi
    Berlin (Germania): 130 mg/zi
    Amsterdam (Olanda): 123.3 mg/zi
    https://www.click.ro/news/national/uite-cine-se-afla-topul-capitalele-europene-ale-drogurilor

  11. Pingback: ONU vrea un guvern mondial in mai putin de 12 ani (OPINIE). Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă
  12. Trump a inregistrat un nou record absolut si a dat o lovitura devastatoare globalistilor, tripland numarul de decese datorate supradozelor in doar 2 ani!
    2015: 9.580 decese datorate supradozelor de opioide sintetice altele decat metadona
    2017: 28.466 decese datorate supradozelor de opioide sintetice altele decat metadona
    https://www.foreignaffairs.com/articles/china/2019-01-02/china-cant-solve-americas-fentanyl-problem

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare