AVION DE LINIE RUSESC PRABUSIT IN SINAI. Statul Islamic pretinde ca ar fi doborat avionul. TOTI PASAGERII, 224 DE OAMENI, AU MURIT

1-11-2015 2 minute Sublinieri

Un avion de pasageri rusesc, cu 224 de persoane la bord, s-a prăbuşit în Peninsula Sinai. Preşedintele Vladimir Putin a decretat pentru duminică zi de doliu naţional. Nu există supravieţuitori. Într-un mesaj difuzat pe reţelele de socializare, gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat doborârea aeronavei. Autorităţile de la Moscova resping ferm această variantă. Totuşi, companiile Air France şi Lufthansa au anunţat că avioanele lor nu vor mai survola peninsula din motive de securitate.

Un avion rusesc cu 224 de oameni la bord s-a prăbuşit în Peninsula Sinai. Catastrofa s-a produs la scurtă vreme după răsăritul soarelui, într-o zonă muntoasă, greu accesibilă. Aparatul a dispărut de pe ecranele radar ale turnului de control după 23 de minute de la desprinderea de sol. În acel moment se afla la altitudinea de 9400 de metri. Aeronava, un Airbus A 321 al companiei ruse Kogalimavia, a decolat de la Sharm el Sheik şi se îndrepta spre Sankt Petersburg. Avionul s-a rupt în două iar partea din spate a luat foc.

ORA 20:20 Companiile aeriene Air France şi Lufthansa au anunţat că avioanele lor vor evita spaţiul aerian al Peninsulei Sinai, relatează AFP.

ORA 17:40 Reprezentanţii Ministerului rus al Transporturilor au spus că sunt ‘neveridice’ informaţiile potrivit cărora avionul rusesc prăbuşit în Peninsula Sinai a fost ţinta unui atac terorist, relatează France Presse.

ORA 16: 15 Gruparea teroristă Statul Islamic susţine că a doborât avionul rusesc, relatează BBC. Este vorba despre ramura egipteană a ISIS, care a postat sâmbătă pe Twitter acest lucru.

Soldații califatului au reușit să doboare în provincia Sinai un avion rus, care transporta peste 220 de cruciați și toți au fost uciși“, au scris pe Twitter jihadiștii.

Teroriştii au spus că doborârea avionului rusesc este un răspuns la intervenția militară rusă împotriva combatanților grupării Statul Islamic în Siria.

ORA 15:30 Nu există niciun supravieţuitor al accidentului aviatic produs în Peninsula Sinai, relatează France Presse, care citează autorităţile egiptene. Trupurile neînsufleţite au fost găsite pe o tază de 5 km de la locul tragediei.

ORA 14:45 Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat să fie trimise la locul prăbuşirii avionului echipe de salvatori din Rusia, relatează France Presse.

ORA 14:00 Premierul Sherif Ismail, însoţit de mai mulţi membri ai guvernului, s-a deplasat la locul tragediei, relatează Telejurnal.

ORA 13:50 Echipele de salvare au scos dintre resturile avionului trupurile a 100 de oameni, relatează Reuters şi TASS, preluate de Agerpres. La bordul se aflau 63 de bărbaţi, 138 de femei şi 17 copii cu vârste de la 2 la 17 ani.

A fost descoperită una dintre cutiile negre ale avionului.

ORA 13:00. Potrivit unor surse din cadrul echipelor de salvare egiptene sosite la fața locului, avionul s-a rupt în două și “gemete s-ar auzi de sub rămășițele aparatului”.

“Încercăm să ajungem la secțiunea avionului unde s-ar mai putea găsi pasageri în viață. Am auzit voci și sperăm să găsim supraviețuitori”, a declarat sursa pentru RIA Novosti, citată de Agerpres.

ORA 11:50. Aeronava aparţinea companiei Kogalymavia şi transporta turişti ruşi care îşi terminaseră vacanţa în staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh. La bord se aflau 224 de persoane – 217 pasageri, dintre care 17 copii şi 7 membri ai echipajului. Avionul se îndrepta spre Sankt Petersburg.

Imediat după decolare, pilotul a anunţat turnul de control că are unele probleme tehnice şi a cerut să aterizeze de urgenţă la Cairo, unde se afla cel mai apropiat aeroport.

La 23 de minute de la decolare, avionul a dispărut de pe ecranele radarelor pierzând din altitudine circa 1,8 kilometri pe minut.

Puţin mai târziu, autorităţile egiptene au anunţat că fragmente ale aeronavei au fost găsite la 100 de kilometri de localitatea El-Arish. Acolo, zona este încercuită, iar echipele de intervenţie şi salvare sunt la faţa locului. Şansele să existe supravieţuitori sunt mici. O corespondenţă de la Liviu Iurea.

ORA 10:33 Airbusul A320 al companiei ruseşti Kolavia a dispărut de pe radar la 23 de minute după ce a decolat din staţiunea egipteană Sharm El-Sheikh International, potrivit Russia Today online.

La bordul avionului se aflau în majoritate pasageri ruşi.

Avionul, un Airbus A-321, aparţine companiei ruseşti Kolavia. Potrivit BBC, la bord se aflau 217 pasageri şi 7 membri ai echipajului.

Relatările despre accident sunt contradictorii – potrivit unor surse, avionul ar fi dispărut deasupra Ciprului.

Airbus A 321 este un mediu curier cu 185 de locuri care a intrat în serviciu în 1994. De atunci au fost vândute 1100 de aeronave în întreaga lume. Este apreciat pentru sistemul integrat computerizat care îi ajută pe piloţi să menţină coordonatele de siguranţă ale zborului. Accidentul de sâmbătă este al doilea în care este implicat acest tip de avion.


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Rusia

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “AVION DE LINIE RUSESC PRABUSIT IN SINAI. Statul Islamic pretinde ca ar fi doborat avionul. TOTI PASAGERII, 224 DE OAMENI, AU MURIT

  1. Pingback: AVIONUL RUSESC PRABUSIT IN EGIPT – UN ATAC TERORIST? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare