AVIONUL RUSESC PRABUSIT IN EGIPT – UN ATAC TERORIST?

6-11-2015 2 minute Sublinieri

avion_24290000

Teoria unui atac terorist în cazul prăbuşirii avionului rusesc MetroJet capătă contur. O bombă ascunsă la bord şi detonată în timpul zborului ar fi dus la dezintegrarea în aer a avionului. Aceasta este una dintre ipotezele de lucru enunţate de anchetatorii ruşi şi cei egipteni.

Cea de-a doua variantă ar fi o defecţiune tehnică apărută la nivelul rezervorului. Un lucru este cert, a existat o explozie, dar din probele strânse până acum nu reiese că avionul a fost lovit de o rachetă.

Şi experţii britanicii evocă prioritar detonarea unei bombe la bordul aeronavei, motiv pentru care toate avioanele britanice care urmau să plece din Sharm-el-Sheikh au fost consemnate la sol.

Nu putem spune cu certitudine din ce motive s-a prăbuşit avionul rusesc, dar suntem preocupaţi de faptul că avionul ar fi putut fi doborât din cauza unui dispozitiv exploziv”, a declarat Patrick McLoughlin, secretarul Transporturilor din Marea Britanie.

Cât îi priveşte pe americani, Casa Albă a anunţat că există deja mai multe restricţii de zbor pentru peninsula Sinai şi nu există curse directe din staţiunea de la Marea Roşie.

Aparatul de zbor cu 224 de oameni la bord s-a prăbuşit sâmbătă în peninsula Sinai, iar Statul Islamic pretinde că l-a doborât. 

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a declarat joi că niciun avion cu destinația Marea Britanie nu va părăsi Sharm el-Sheikh până când nu se va considera că există condiții de siguranță deplină.

Întrebat dacă militanții grupării Statul Islamic (SI) s-ar afla în spatele tragediei aeriene, Philip Hammond a declarat: ‘Gruparea SI din provincia Sinai a revendicat responsabilitatea pentru doborârea avionului rus și a făcut acest lucru imediat după prăbușire’.

‘Am analizat toate informațiile existente, inclusiv revendicarea, dar și alte frânturi de informații, și am ajuns la concluzia că există o posibilitate semnificativă’, a declarat ministrul pentru televiziunea Sky.

El a mai declarat că niciun avion cu destinația Marea Britanie nu va părăsi Sharm el-Sheikh până când nu se va considera că este absolut sigur. Hammond a precizat că lucrează cu autoritățile egiptene pentru introducerea de măsuri de urgență pentru repatrierea turiștilor britanici prezenți la Sharm el-Sheik.

Un parlamentar rus a reacționat imediat la această decizie, afirmând că este motivată de opoziția Londrei față de acțiunile Rusiei în Siria, relatează RIA Novosti.’Există o opoziție geopolitică la acțiunile Rusiei în Siria’, a spus Konstantin Kosacev, membru al Consiliului Federației, camera superioară a parlamentului rus.

Între timp, compania Kogalîmavia a anunțat că va înceta să opereze avioane Airbus A321 pe perioada în care va efectua verificări adiționale, relatează RIA Novosti, citând agenția rusă de transport Rostransnadzor.

Un avion rusesc s-a prabusit, miercuri, in apropierea unui aeroport din Sudanul de Sud, la scurt timp dupa decolare. Se pare ca pana la 40 de oameni au murit in urma accidentului aviatic.

Din primele informatii, aeronava a incercat sa aterizeze, insa s-a prabusit, relateaza Russia Today.

La bordul aeronavei s-ar fi aflat in jur de 20 de oameni – pasageri si membri ai echipajului – insa ar fi murit si mai multe persoane aflate la sol in momentul impactului.

Purtatorul de cuvant al presedintelui din Sudanul de Sud a declarat ca doi dintre cei 20 de oameni aflati la bord au supravietuit.

Reuters a transmis ca martorii de la locul prabusirii au numarat peste 40 de cadavre, insa nu este foarte clar cati dintre acesti oameni erau in avion in momentul accidentului.

Un politist le-a spus jurnalistilor de la Reuters ca exista doi supravietuitori, printre care si un copil, insa nu a putut preciza cate persoane se aflau in aparatul de zbor.

Avionul s-a prabusit peste raul Nilul Alb, la circa 800 de metri de Aeroportul Juba, potrivit postului local de radio. Alte relatari ale presei locale arata ca o femeie si sapte copii s-ar afla printre victime.

Un alt avion al unei companii aeriene rusesti s-a prabusit, sambata, in Egipt. Aeronava avea 224 de oameni la bord.

495264482


Categorii

1. DIVERSE, Rusia

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare