VICTIMELE CARE NU MAI EMOTIONEAZA: O persoana decedata si cinci raniti, dintre care doi cu arsuri grave, dupa o EXPLOZIE LA O FABRICA DE PAINE DIN BRASOV (video)

6-11-2015 7 minute Sublinieri

O uriaşă explozie s-a produs, joi seară, la Braşov. O persoană şi-a pierdut viaţa şi cinci au fost rănite, în urma deflagraţiei care a avut loc la moara unei fabrici de pâine. În afară de persoanele afectate direct de explozie, a mai fost rănit un salvator de la SMURD în timp ce intervenea la scoaterea unei victime căzute într-un gol format sub dărâmături. Două persoane au suferit arsuri interne şi externe destul de grave, iar evoluţia stării lor de sănătate nu poate fi precizată pe termen scurt. În apropierea morii se află un stadion pe care se dispută un meci de fotbal, iar explozia a fost surprinsă de camerele video care transmiteau în direct, a transmis corespondentul TVR Rareş Cosma.

Deflagraţia s-a produs în jurul orei 20:00, într-un corp de clădire unde se lucrează în trei schimburi. Bubuitura a spart geamurile imobilelor din jur. Cioburi de sticlă au zburat până în stradă, la peste 50 de metri de clădirea afectată. Angajaţii fabricii au ieşit în curte, iar locuitorii din zonă au venit să vadă ce s-a întâmplat şi au sunat la 112.

În clădirea morii se aflau 11 persoane, aşa că autorităţile au pus în aplicare planul roşu de intervenţie.

12 ambulanţe şi tot atâtea autospeciale de stins incendii au fost deplasate la faţa locului. Cinci persoane au fost transportate la spital, iar cinci au fost scoase din clădire nevătămate. Un bărbat a fost găsit într-un puţ adânc de 15 metri. Avea leziuni multiple din cauza căzăturii şi arsuri pe o suprafaţă mare a corpului. Doi bărbaţi au suferit arsuri ale căilor respiratorii.

Pompierii nu s-au pronunţat în privinţa cauzei producerii exploziei şi spun că o comisie va analiza rezultatele unei echipe de cercetare. Totuşi, din primele discuţii s-a conturat o posibilă cauză.

Pentru a înlătura orice pericol, echipe de la Distrigaz şi Electrica au întrerupt alimentarea cu gaz şi energie electrică. Parchetul, Poliţia şi ITM-ul au declanşat anchete pentru a stabili cauza exploziei şi eventualii vinovaţi.

Cele cinci persoane rănite în explozia produsă joi seara la o fabrică de pâine din Brașov, internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență sunt în stare staționară, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, managerul spitalului, dr. Daniela Neculoiu.

Două dintre ele, o femeie în vârstă de 51 de ani și un bărbat în vârstă de 46 de ani, internați la secția Terapie Intensivă, sunt stabili hemodinamic și ventilați mecanic. Au arsuri pe 30% din suprafața corpului și pe căile respiratorii superioare. Ceilalți trei răniți aflați în secție chirurgie plastică vor fi operați, în sensul că arsurile vor fi curățate, pansate și aplicată medicație necesară în această situație. Bineînțeles că vor mai rămâne în spital câteva zile sub tratament. Toți răniții internați în spital au până în 50 de ani și puțin peste. Cel mai tânăr, în vârstă de 31 de ani, a fost rănitul care a decedat noaptea trecută“,

a spus dr. Daniela Neculoiu.

După explozia produsă joi seara, în jurul orei 20,00, la fabrică de pâine au fost rănite cinci persoane care au fost transportate la spital.

O altă persoană, un bărbat în vârstă de 31 de ani, care a căzut în gol de la o înălțime de 15 metri pe un horn, a rămas prins sub dărâmături mai bine de două ore până ce pompierii au reușit să-l scoată. El a fost transportat la spital în stare critică iar după miezul nopții cu toate eforturile medicilor acesta a decedat.

Parchetul Tribunalului Brașov a deschis un dosar penal în acest sens. O comisie formată din reprezentanți ai Poliției, procurori, specialiști în explozii de la Petroșani, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Inspectoratul Teritorial de Muncă, cercetează la fața locului cauzele producerii exploziei.

Prefectul Brașovului Mihai Mohaci a precizat, pentru AGERPRES, că familia persoanei decedate ar putea primi un ajutor de 5000 de lei, sumă care ar urma să fie aprobată în ședința de Guvern.

AGERPRES/(AS — autor: Jana Pintili, editor: Dănuț Pușcașu)

O persoană a murit și alte cinci au fost rănite în urma unei explozii puternice care s-a produs joi seara la o fabrică de pâine din Brașov aflată în apropierea stadionului unde se desfășura meciul de fotbal dintre FC Brașov și CSM Râmnicu Vâlcea.

ACTUALIZARE 14.03. „Inspectorul general de stat al Inspecției Muncii, domnul Dantes Nicolae Bratu a decis cercetarea evenimentului care a avut loc la punctul de lucru de la Brașov al fabricii de pâine, soldat cu cinci răniți și un decedat, ca accident colectiv de muncă”, potrivit unui comunicat al instituției.

Se prezumă că evenimentul a avut loc la magazia de depozitare – însăcuire, soldat cu accidentarea a șase lucrători. Între aceștia un bărbat de 31 de ani, angajat ca operator siloz și-a pierdut viața. Ceilalți, patru bărbați și o femeie, erau angajați ca ambalator manual, manipulanți mărfuri, gestionar și conducător auto. Acesta din urmă era angajatul altei societăți. Aveau vârste de 30, 41,42 și 52 de ani. Din verificările efectuate în baza de date a Inspecției Muncii – Registrul Electronic de Evidență a Salariaților a reieșit că toate persoanele implicate erau angajate cu forme legale”, se mai spune în comunicatul Inspecției Muncii.

ACTUALIZARE 10.50.

Compania Șapte Spice a trimis vineri dimineață un comunicat de presă referitor la explozia care a avut loc seara trecută la punctul de lucru din Brașov al societății.

Comunicatul integral:

În seara zilei de 5 noiembrie, în jurul orei 20.00, la punctul de lucru din Brașov al societății SC Șapte Spice S.A., a avut loc un accident constând într-o explozie, urmată de incendiu.

Având în vedere că moara a fost retehnologizată în urmă cu aproximativ doi ani cu utilaje moderne, în opinia noastră, este exclus ca accidentul să fie urmare a unei greșeli de proiectare, de dimensionare sau de funcționare defectuoasă a unui echipament de morărit. De asemenea, nu poate fi o problemă de ventilație sau de temperaturi crescute, moara a funcționat în regim normal, fără niciun incident, inclusiv pe perioadele caniculare din timpul verii. Luăm în calcul o posibilă nerespectare a normelor de protecția muncii prin folosirea de foc deschis în zona periculoasă.

Pentru maxima siguranță, până când va fi stabilită cauza exactă a exploziei, conducerea societății a decis oprirea funcționării pentru verificări suplimentare a celorlalte mori ale companiei.

În acest moment, asigurăm sprijin salariaților noștri care au suferit vătămări în urma accidentului.

Este primul accident de acest tip în cadrul morilor Șapte Spice, unități de producție cu echipamente moderne din punct de vedere al tehnologiei de fabricație. Vă asigurăm de faptul că vom depune toate diligențele și vom lua toate măsurile ce se impun împreună cu organele de cercetare pentru a elucida pe deplin cauzele accidentului.

Pe măsură ce apar informații noi, vi le vom pune imediat la dispoziție”.

ACTUALIZARE 7:00. O persoană a murit în urma exploziei de la fabrica de pâine 7 spice din Brașov. Pacientul a murit pe masa de operație, în această dimineață. Celelalte cinci victime sunt în continuare internate.

ACTUALIZARE 00:45 Medicii au decis ca toate cele șase persoane rănite să rămână deocamdată la Brașov.

Suflul exploziei a fost simţit de la un kilometru depărtare. Zece angajaţi erau în zona de morărit în acel moment alături de un client. Cinci persoane au fost duse imediat la Primiri Urgențe. O a șasea persoană a căzut în gol 15 metri și a fost nevoie de timp pentru a o scoate. Victima avea arsuri și politraumatisme.

Explozia a fost atât de puternică, încât pereții au fost spulberați într-o anumită parte a morii, iar pe stradă au ajuns geamuri și moloz.

Ceilalți angajați au tras o sperietură zdravănă și confirmă că a fost o bubuitură puternică.

– Eraţi şi dumneavoastră cu patru persoane acolo?

– Da, da, patru persoane.

– La ora asta erau acolo?

– Da, erau.

– Îi cunoşteaţi?

– Da, îi cunoaştem, sunt colegi de-ai noştri.

– Şi nu i-aţi văzut pe aici să fi fost…

– Nu, vai, că ne-a aruncat şi pe noi şi n-am văzut. Am auzit că pe cineva a luat salvarea că e ars.

– Ați auzit bubuitura, ați iesit repede?

– Obligat, da. S-au spart toate geamurile.

Un bărbat care locuiește peste drum de fabrică a spus că a auzit o explozie puternică și un fum alb, apoi a fost o flacără imensă și apoi mult fum. „O explozie de a duduit blocul pur și simplu”, spune bărbatul.

Momentan nu se cunosc cauzele exploziei, dar pompierii cred că aceasta a avut loc în zona unde este depozitată făina şi care poate emana gaze.

Fabrica de pâine din Braşov a fost deschisă în anul 2005 şi are în prezent aproximativ 320 de angajaţi.

ACTUALIZARE 23:40 Societatea comercială Șapte Spice S.A. anunță într-un comunicat că până la stabilirea cauzei exacte a exploziei, a decis oprirea funcționării celorlalte mori ale firmei. Conducerea companiei analizează în acest moment două cauze posibile: o defecţiune tehnică sau nerespectarea normelor de protecţia muncii şi folosirea de foc deschis în zona periculoasă.

Comunicatul companiei S.C. Șapte Spice S.A.:

În seara zilei de 5 noiembrie, în jurul orei 20:00, la punctul de lucru din Braşov al societăţii SC Şapte Spice S.A., a avut loc o explozie, urmată de incendiu, din cauze care nu sunt încă cunoscute.

La acest punct de lucru îşi desfăşoară activitatea o moară Şapte Spice şi, din primele informaţii, este vorba despre o explozie în zona silozului de făină.

La momentul exploziei, în moară se aflau cei 10 muncitori din schimbul doi. Şase persoane au fost rănite în urmă exploziei şi au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean Braşov . Medicii au anunţat că toţi pacienţii sunt stabilizaţi, trei fiind la terapie intensivă şi trei având răni uşoare.

Conducerea fabricii a decis imediat luarea primelor măsuri la faţa locului, pentru a asigura ajutorul necesar angajaţilor răniţi în explozie şi a familiilor acestora, dar şi pentru securizarea zonei unde a avut loc explozia.

O echipă de permanentă s-a format şi se află deja la spital, unde acordă orice ajutor este necesar şi asigură comunicarea cu familiile angajaţilor implicate în accident.

Până când va fi stabilită cauza exactă a exploziei, conducerea societăţii a decis oprirea funcţionarii celorlalte mori ale SC Şapte Spice S.A.

Preşedintele societăţii s-a deplasat la faţă locului pentru a lua toate măsurile care se impun pentru gestionarea acestei situaţii

Este primul accident de acest tip în cadrul morilor Şapte Spice.

Conducerea companiei analizează în acest moment două cauze posibile: o defecţiune tehnică sau nerespectarea normelor de protecţia muncii şi folosirea de foc deschis în zona periculoasă.

Conducerea companiei va face tot ce este necesar pentru a susţine victimele accidentului şi familiile acestora şi va face toate demersurile necesare pentru elucidarea cât mai rapidă a cauzei exploziei şi securizarea zonei accidentului”.

ACTUALIZARE 22:31 Operațiunea de scoatere a ultimei victime dintr-un depozit subteran aflat la 15 metri adâncime, în care căzuse în momentul exploziei, s-a încheiat. Victima era conștientă și a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Clinic Județean Brașov.

Dintre celelalte cinci victime, două sunt în secția de terapie intensivă-anestezie, iar starea lor este critică, spun medicii. Celelalte trei persoane sunt în secția de chirurgie plastică și starea lor este stabilă.

Explozia s-a produs într-o fostă fabrică de pâine, într-un depozit de făină. Și reprezentanții ISU, și cei ai Parchetului au confirmat că a fost o deflagrație cu un mecanism rar întâlnit, practic o acumulare de praf de grâu.

Ancheta a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, iar vineri se vor face cercetări la fața locului.

ACTUALIZARE 21:34 Cinci persoane au fost transportate la Spitalul Județean. Unul dintre răniți are arsuri pe față. Toate victimele sunt conștiente, a declarat la Digi24 prefectul Mihai Mohaci. O a șasea persoană a căzut de la etajul IV, în urma exploziei. Ea era conștientă, a putut răspunde medicilor, înainte de a fi transportată la spital.

În spațiul unde s-a produs explozia erau prezente 11 persoane, zece angajați și o a 11 -a persoană care probabil venise de la o altă firmă, să încarce făină, a precizat prefectul.

Codul roșu a încetat acum, doctorii au fost chemați de acasă, spitalele din regiune puse în alertă, dar criza a putut fi administrată pe plan local.

Concentrația de făină s-ar putea să fi fost o cauză a exploziei, a mai spus prefectul.

ACTUALIZARE 20:48 Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis două elicoptere la Brașov, pentru a-i transporta pe răniți la București. E în plină desfășurare o ședință a celulei de criză de la Ministerul Sănătății, la care participă ministrul Nicolae Bănicioiu și secretarul de stat Raed Arafat.

ACTUALIZARE 20:28 Cinci persoane au fost transportate cu ambulanța la spital. O femeie este dată dispărută.

O bucată din clădire s-a prăbușit. Este vorba de secția de morărit. Zece oameni ar putea fi prinși sub dărâmături.

Incendiul a început să scadă în intensitate, în urma intervenției a trei autospeciale. Pe stradă sunt foarte multe cioburi.

La fața locului a venit și prefectul, iar autoritățile au instituit cod roșu de urgență.

ACTUALIZARE 20:28 Cinci persoane au fost transportate cu ambulanța la spital. O femeie este dată dispărută.

O bucată din clădire s-a prăbușit. Este vorba de secția de morărit. Zece oameni ar putea fi prinși sub dărâmături.

Incendiul a început să scadă în intensitate, în urma intervenției a trei autospeciale. Pe stradă sunt foarte multe cioburi.

La fața locului a venit și prefectul, iar autoritățile au instituit cod roșu de urgență.

Patru echipaje ale ISU Brașov și unul al SMURD au ajuns imediat la fața locului, apoi au fost suplimentate cu încă două.

Explozia a fost foarte puternică și a aruncat cărămizi și materiale în stradă.

Brasov


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “VICTIMELE CARE NU MAI EMOTIONEAZA: O persoana decedata si cinci raniti, dintre care doi cu arsuri grave, dupa o EXPLOZIE LA O FABRICA DE PAINE DIN BRASOV (video)

 1. Va rog sa ma iertati, daca am scris pe langa subiect sau am ranit sentimentele cuiva. Vad ca nu se mai afiseaza comentariile.

 2. Posibil ca victimele de la Brasov nu se inchinau la cine trebuie, adica la alaltul, cum faceau cei din ,,Colectiv”.

 3. @ Ileana:

  Da, erau pe langa subiect, ne pare rau. Iar invitatiile la intrarea in politica le tratam ca pe niste provocari. NU incurajam asa ceva.

 4. Sau nu au murit in colectiv.Interesant este ca acel club de numeste Colectiv.Pe vremea lui Ceausecu se spunea ca oamenii merg sa munceasca la colectiv.Dar cred ca este cu scop acest nume, adica sa se spuna ca sunt cu adevarat niste eroi cei care au murit acolo, adica au murit si pentru noi.Au dat jos guvernul , dar capul , Iohanis de ce nu este dat jos?

 5. Sau nu a murit in colectiv.Interesant este ca acel club de numeste Colectiv.Pe vremea lui Ceausescu se spunea ca oamenii merg sa munceasca la colectiv.Dar cred ca este cu scop acest nume, adica sa se spuna ca sunt cu adevarat niste eroi cei care au murit acolo, adica au murit si pentru noi.Au dat jos guvernul , dar capul , Iohanis de ce nu este dat jos?

 6. Eu am vrut sa va fac un compliment, cum v-au facut si alti colegi de pe forum si nicidecum sa va provoc. N-am stiut ca exista sensibilitatea asta si imi cer iertare din nou. Am crezut ca daca s-a facut campania pentru dl. Capsali, s-ar putea face si altceva, deoarece eu l-am votat pe dl. Capsali stiind ca ma reprezinta ca politician in arena politica. Imi faceam griji ca am botezat-o pe Doroteea, dar am gasit ca inseamna acelasi lucru si Teodora si Doroteea. Dumnezeu sa fie cu cei raniti la Brasov. Nu tin sa publicati comentariul asta. Sper sa trecem cu bine de revolta de anul asta si sanatate multa va doresc.

 7. 5000 de lei ce trebuie aprobati in sedinta de Guvern…

  Doamne, e Kafka! De fapt intotdeauna a fost, ce ne tot pacalim!

 8. Aceştia sunt de rasă inferioară…Teledon pentru ajutorarea victimelor iOC,
  Compasiune faţă de victime 0,005%. O ştire de umplutură. Iar oameni aceştia erau la lucru pentru a-şi întreţine familiile, nu la dezmăţ. Aceasta este situaţia deplorabilă din România.
  Vedem cu toţii cine sunt stăpânii trusturilor media.

 9. Nu intereseaza pe pustime asemenea “stiri”,sunt prea ocupati sa se joace de-a anarhia si sa ia faringosept dupa atata urlat,Doamne Fereste sa se intample vreo nenorocire acum ca ea va fi uitata,ce se fac “protestatarii” ? Au nevoie de vinovati,dar ochelarii lor de hipsteri sunt prea moderni sa II observe sunt nasul lor

 10. Ce vă supără în ceea ce se întîmplă?
  Mă bucur că ați pus problema. Așa, poate, vom fi auziți. Dar știți de ce nu interesează marii arși și ne-am trezit toți acum?
  De ce?
  Pentru că, în general, victimele provin din familii amărîte, genul de oameni cărora le arde casa de la încropeli. Cum vă sună asta?
  Ne sună adevărat.

  Așa și e! Tratamentul durează 8-10 săptămîni, dintre care 2-3 la terapie intensivă. Asta dacă scapă. E chinuitor. Și nimeni nu întreabă nimic de acești oameni săraci. Acum ați sesizat că sînt bacterii. Bacterii erau și la cei de pînă la Coelctiv.
  Și la muncitorii arși la Brașov erau bacterii.
  Exact! Vreți adevărul? De ce sîntem bruscați că nu i-am trimis în străinătate pe răniții de la Colectiv, dar nu sîntem întrebați ce s-a întîmplat cu muncitoarea arsă la Brașov, la nici o săptămînă după incendiul din București?!

  Iar ce spuneți dvs. e că și acea femeie e tot pacient.
  Și ea, și cei 200 de mari arși pe care-i avem într-un an aici, în spital! Cine sînt eu să decid că un om de la Colectiv are dreptul să plece în străinătate, iar sutele de amărîți, de oameni săraci, arși într-un an de zile n-au acest drept?! Eu, conform legii, nu pot să scriu în formular să plece pentru că pot să-i ofer îngrijire aici. Aaa, că nu-i pot oferi îngrijire la nivel european, de acord.

  ”Realizez că e riscant ce spun, dar ascultați-mă: de ce un om ars acum trei luni n-ar avea și el dreptul să fie tratat în străinătate, iar cei de la Colectiv au? Toți sînt pacienții noștri”

  ”Nu ne întrebați pe noi de ce s-a făcut centrul modern de arși nu aici, ci la Floreasca. Și nu ne întrebați pe noi de ce nu funcționează. Am văzut că acolo s-a luat o cameră hiperbarică. Am fost și noi întrebați dacă vrem una. Cu 300.000 de euro luăm ceva cu adevărat util, nu o cameră hiperbarică, care nu are nici un studiu serios medical în spate”

  ”Ca să vedeți cît înseamnă condițiile de spital nou, cel mai mare succes al Spitalului de Arși a fost atunci cînd i-am salvat pe toți cei 5 mineri arși la Petrila, în 2008. Au fost cazuri grave, dar au avut șansa să fie internați într-o secție de terapie intensivă modernizată, practic nouă, necontaminată cu bacterii” Adrian Stănculea, purtătorul de cuvînt al Spitalului de Arși

  Adrian Stănculea, șeful ATI de la Spitalul de Arși

 11. Interviul din care am extras pasajele de mai sus e din ultima postare de pe blogul lui Tolontan, ceea ce nu inseamna ca el nu isi continua manipularile, ca doar are o misiune de indeplinit… Dar e bine ca apar spuse si lucrurile acestea…

 12. Pingback: SINISTRELE MANIPULARI ALE “CRIMELOR” COLECTIV IMPUTATE SISTEMULUI SANITAR ROMANESC. “Se pregătesc baieții de privatizare și nu știu cum? Știm noi. Pas cu pas | Cuvântul Ortodox
 13. Pingback: SINISTRELE MANIPULARI ALE “CRIMELOR” COLECTIV IMPUTATE SISTEMULUI SANITAR ROMANESC. “Se pregătesc baieții de privatizare și nu știu cum? Știm noi. Pas cu pas” | Cuvântul Ortodox
 14. Pingback: SINISTRELE MANIPULARI ALE “CRIMELOR” COLECTIV IMPUTATE SISTEMULUI SANITAR ROMANESC. “Se pregătesc baieții de privatizare și nu știu cum? Știm noi. Pas cu pas”/ ODIOASA DISCRIMINARE intre PACIENTII “PRIVILEGIATI” de
 15. Pingback: Cum iese la suprafata agenda “influencerilor” #COLECTIV: PROPAGANDA PENTRU ASIGURARI SI AMBULANTE PRIVATE. La Cotroceni se pregateste deja proiectul legislativ/ Raed Arafat: PRIVATII VOR SA SE CUPLEZE LA FONDURILE PUBLICE ALE INTERVENTIILOR DE
 16. Nu sa schimbat niumic nici astazi 22august 2017 angajatii stau intr-un atelier dezafectat,unde unii dnitre ei vin cu incaltari si scule de acasa,unde daca chemii itm-ul esti rasplatit cu desfacerea contractului de munca.nici la 3 luni de cand eram angajat nu aveam scule specifice functiei pe care o ocupam,precizez ca avem de incaltat de acasa,pt ca ei nu aveau bocanci cu protectie de vara ,colegii purtau incaltari de iarna in mijlocul verii.A FOST CEL MAI PROST LOC DE MUNCA DE PANA ACUM

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare