MEGA-DIVERSIUNEA “REVOLUTIEI #COLECTIV”: România intra in ERA PROTECTORATULUI OFICIALIZAT? Fostul comisar european DACIAN CIOLOŞ, dat “pe surse” drept potentialul PREMIER al GUVERNULUI TEHNOCRAT. O “solutie prietenoasa cu pietele”, care va duce la “reformele structurale” dorite de FMI… INCLUSIV DESFIINTAREA DE SPITALE? Hai cu “vrem spitale…”, tineri frumosi si destepti!

7-11-2015 9 minute Sublinieri

image-2015-11-6-20563192-0-protest-colectiv-05-11-2015

Să profităm de răgazul și de acalmia instalată ca să vedem ce se petrece sub raportul procedurilor. Joi seară s-au adunat și mai mulți oameni în centrul Bucureștiului: 40, 50, 60 de mii sau chiar mai mulți (nu se poate ști), dar a fost greu de reținut ceva semnificativ, căci manifestația se amplifică și, totodată, se diluează, apărând tot mai multe mesaje, dacă nu divergente, cel puțin incompatibile între ele. Asistăm la acel moment de confuzie, când nimeni nu știe încotro se îndreaptă lucrurile și ce ar trebui să primeze. Ambianța rămâne cordială, poliția este cvasi-absentă cu premeditare, nu protestează nimeni că circulația a fost blocată în Piața Universității, vremea e frumoasă, asa încât chiar și tonul revendicativ al unui nucleu mai aprins este cumva absorbit de calmul din jur.

Președintele Iohannis a avut ideea de a invita la consultări nu doar partidele, așa cum îi pretinde Constituția, ci și pe câțiva repreazentanți ai manifestanților. Potrivit unui comunicat oficial au fost primite 5520 de mesaje cu propuneri din care aparatul prezidențial se însărcinează să aleagă câteva persoane.

Nu ne îndoim că intenția președintelui este bună, dar modul acesta de desfășurare îngăduie prea mult arbitrar. Alegerea unor reprezentanți este, de fapt, imposibilă din două motive: ”Piața” nu a degajat lideri evidenți, impuși în mod natural, iar în al doilea rând, o adunare eterogenă și dezorganizată nu poate elabora reguli de reprezentare. Cine a fost în Piața Universității a putut să constate că nu e o manifestație concentrată pe obiective precis definite, așa cum fusese aceea din primăvara anului 1990, când Marian Munteanu și colegii săi din Liga Studenților deschideau balconul de la Facultatea de Geologie tranformându-l într-o tribună incandescentă. Lipsește în primul rând dramatismul acelor vremuri, dar nici nu ar trebui să ne dorim acest lucru. În aceste circumstanțe arbitrariul e la el acasă și, oricât de mare ar fi bunăvoința Președintelui, de aici nu poate rezulta nimic serios.

Dar și mai ciudat e altceva. Presa românească a preluat o informație publicată de Euractiv.com, potrivit căreia viitorul prim-ministru desemnat ar fi Dacian Cioloș. Autorul articolului pretinde că știe acest lucru din două surse de încredere. Asta nu ar fi nimic, e firesc ca presa să iscodească și să anticipeze, dar e caraghios că nimeni nu s-a revoltat de acest lucru. Adică partidele s-au reunit la Cotroceni și nu s-a ajuns încă la nicio înțelegere politică, Președintele anunță la rândul său că va continua consultările și că îi va invita și pe reprezentanții manifestanților, dar între timp, în culise, totul va fi fost deja stabilit. Cu alte cuvinte, reuniunile de la Cotroceni ar fi, în această lumină, o simplă mascaradă pe care ”strada” e chemată să o parafeze.

Nu avem nimic impotriva lui Dacian Ciolos, care s-a dovedit un funcționar sobru și competent. Dar modul în care se vorbește despre desemnarea sa ar trebui să ne pună în gardă. Admițând ipotetic că lucrurile ar sta așa, tinerii care se exprimă astăzi pentru prima dată în viața lor – și care speră ca vocea lor să fie auzită – vor primi prima lor lecție politică. Una aspră, din care cei hotărâți și inteligenți ar trebui să tragă concluziile necesare: fără o bună organizare și fără mesaje țintite, inițiativa o vor lua mereu alții.

Din fericire, așa cum am spus mai sus, vremurile nu au dramatismul anilor ’90 și nici miza nu e pe măsură. Tinerii aspiră, firește, să ia parte la evenimente mari, cu sens istoric, dar ar trebui să fie mai curând mulțumiți că scutierii nu stau la pândă pe străzile colaterale, strânși unul într-altul pe lângă mașinile blindate, că nu miroase în aer a pucioasă și că stațiile radio nu transmit mesaje misterioase. În 1990 cântecele patetice și tulburătoare ale lui Cristian Pațurcă se înălțau în aer peste o ambianță sumbră și amenințătoare, căci afișarea dincolo de ”zona liberă de comunism” a ecusonului cu titlul de ”golan” era un act de mare îndrăzneală. Să ne păstrăm așadar simțul proporțiilor și mai ales optimismul.

[…] Președintele Iohannis nu are voie acum să-și dezamăgească electoratul. Are șansa să numească un guvern stabil de tehnocrați, format din oameni nepătați, care să scoată țara de sub tutela vechilor structuri corupte. Nu trebuie să mai permită ca politicienii să continue să prospere pe spatele societății și statului, sub protecția imunității parlamentare. Trebuie ca aceste fenomene să înceteze. Mulțimea i-a oferit președintelui o minge, pe care acesta trebuie să o trimită în poarta potrivită. Un șut greșit ar fi fatal – atât pentru șeful statului, cât și pentru România.

[…] Cine sunt aceşti oameni şi organizaţiile lor minunate în care am eu încredere? Sunt oameni, experţi, cercetători şi ziarişti precum Andrei Cornea, Laura Stefan, Sorin Ioniţă, Cristi Ghinea, Ana Otilia Nuţu, Cristina Guseth şi organizaţii precum Freedom House, Centrul pentru Politici Publice, Expert Forum, etc, etc. Lista nu e defel completă. Din lipsă de timp şi de spaţiu din păcate nici nu o pot completa.

Dacă revoluţia vrea să câştige, cred sincer c-ar trebui să acorde acestor oameni şi altora ca ei încredere. Iar ea să fie mutuală. […]

  • ActiveNews: 

Înainte de negocierea cu partidele politice, președintele Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ambasadorul SUA în România

Ultimele evenimente de la București sunt urmărite cu mare atenție în toata lumea și se pare că unul dintre aliații României și-a trimis reprezentantul pentru o discuție cu președintele Klaus Iohannis. Știripesurse.ro anunță faptul că ambasadorul american, Hans Klemm, a mers la Palatul Cotroceni, pentru discuţii cu preşedintele țării, potrivit unor surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Această vizită vine în contextul în care în câteva ore președintele României va începe consultările cu partidele politice pentru formarea unui nou Guvern.

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Sorin Cîmpeanu în funcţia de premier interimar și a precizat că pe lângă discuțiile cu partidele politice, va exista o întrevedere şi cu reprezentanţii societăţii civile.

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, începând cu ora 15.00, cu partidele parlamentare, pe care le-a invitat la consultări pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, primele chemate la Cotroceni fiind PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, în timp ce vineri are loc o a doua rundă de consultări.

Fiecare delegaţie va fi formată din maximum cinci membri, se precizează în scrisoarea adresată de preşedinte liderilor partidelor parlamentare.

Chemarea partidelor la consultări pe o perioadă de două zile este o premieră, până acum toate rundele de negocieri având loc pe parcursul unei singure zile.

Ambasadorul SUA a făcut turul palatelor în două zile. Astăzi a venit rândul primului ministru interimar Sorin Cîmpeanu

După ce ieri a discutat cu președintele Klaus Iohannis înainte ca acesta să înceapă consultarea cu partidele politice pentru desemnarea unui nou premier, iată că astăzi ambasadorul SUA, Hans Klemm, s-a întâlnit și cu primul ministru interimar, Sorin Cîmpeanu.

Discuția a durat în jur de 30 de minute și vine după ce ambasadorul SUA a afirmat că încurajează civismul românesc. În aceeaşi declaraţie, ambasadorul Hans Klemm a mai spus că aşteaptă cu nerăbdare colaborarea cu preşedintele Iohannis, prim-ministrul interimar Sorin Cîmpeanu, şi cu guvernul interimar: „În definitiv, relaţia SUA-România este puternică datorită valorilor democratice comune”.

Hans Klemm dovedește din nou că SUA este foarte atentă la tot ceea ce se întâmplă în ultimele zile în România și acordă o atenție sporită evenimentelor din această perioadă.

România, COLONIE cu acte-n regulă. Sorin Roșca Stănescu despre posibila desemnare a lui Cioloș: Pentru prima dată după ocupația sovietică vom avea un premier numit din exteriorul țării

În vreme ce la Cotroceni continuă, pentru a doua zi, consultările pe tema numirii unui nou prim-ministru, de la Bruxelles a apărut încă de ieri informația că cel care va conduce Executivul este Dacian Cioloș. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu scrie, într-un editorial, că, dacă se confirmă desemnarea lui Cioloș, via Bruxelles,va fi pentru prima dată când un premier este numit din afara țării, dupa ocupația sovietică.

Bruxelles-ul pare să-și fi pregătit deja garnitura de conducere, pentru România, în timp ce la București, președintele cheamă partidele la ”consultări”. Într-un text intitulat ”Consultări pentru un premier gata împachetat”, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu se întreabă, pe bună dreptate, cine l-a desemnat pe fostul comisar european pentru Agricultură ca premier, așa cum anunța ieri pe surse, tocmai de la Bruxelles, site-ul EurActiv.com.

Sorin Roșca Stănescu amintește că ”obiectivul lui Klaus Iohannis, cel anunțat oficial, este de a identifica o soluție de înlocuire a Guvernului Ponta. Care, juridic, nu mai există. Din momentul în care Ponta a demisionat. Și, cu toate astea, iată, numele viitorului premier este cunoscut. Se numește Dacian Cioloș. Iar anunțul vine din exterior. De la Bruxelles”.

”Prima întrebare este cine l-a desemnat, de fapt, pe Dacian Cioloș? Avand în vedere faptul că acesta a fost comisar european și că informația privind viitoarea sa desemnare vine de la Bruxelles ar putea exista banuiala, cât de cât întemeiată, că oficialii europeni sunt cei care au exercitat, în acest sens, presiuni asupra lui Klaus Iohannis.

O asemenea ipoteză este întărită de o realitate care deja a fost demonstrată. Noi nu știm prea bine cum s-a achitat Dacian Cioloș, în trecut, în calitate de comisar european pentru Agricultură de obligațiile fata de instituția europeană. Probabil că a fost un ministru meritoriu. În sensul ca a știut sa satisfacă cele mai importante dintre solicitările statelor mai puternice din UE, legate de bugetul alocat acestui domeniu. Și de modul în care acest buget a fost distribuit. Ceea ce este însa cert pentru români este că, dincolo de aventura gripei aviare, ei nu au prea simțit, in perioada respectiva, ca au un compatriot instalat în înalta funcție de comisar european pentru Agricultură. Ei bine, acest tip de raționament face plauzibilă teza conform căreia, vom avea, pentru prima dată, un prim-ministru numit din exteriorul țării, desigur, dupa ocupația sovietică”, scrie Sorin Roșca Stănescu pe CorectNews.

O bancă celebră în România a făcut o analiză în care a calculat cine are șansele cele mai mari să ajungă premierul României. Banca olandeză ING consideră că sunt peste 50% șanse pentru numirea unui guvern interimar tehnocrat, condus de Dacian Cioloș.

Economiștii ING consideră că sunt peste 50% șanse pentru numirea unui guvern interimar tehnocrat, condus de fostul comisar pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș, până la alegerile generale din decembrie 2016, în condițiile în care acesta este de așteptat să fie susținut atât de partidul aflat la guvernare, PSD, cât și de partidul din opoziție, PNL.
În plus, un astfel de guvern ar putea calma și protestele de stradă, relevă o analiză ING.

“Soluția pare să fie prietenoasă cu piețele și ar trebui să conducă la reforme structurale, probabil și cu sprijinul Fondului Monetar Internațional, dar și la accelerarea investițiilor, în conformitate cu solicitările venite din partea “străzii” — proteste etichetate ca fiind cele mai mari de la căderea comunismului — dar evitând cheltuielile populiste discreționare de dinaintea alegerilor. Fără o Lege a bugetului pentru 2016 și ținând cont de incertitudinea politică în urma prăbușirii Guvernului Ponta, BNR ar putea întârzia reducerea ratelor rezervelor minime obligatorii, până la lămurirea situației politice”, se arată în analiza ING .

Potrivit sursei citate, calmarea scenei politice ar putea conduce la reducerea dobânzii de politică monetară, “‘Există posibilitatea de reducere a dobânzii de politică monetară cu 25-50 pp din iunie/iulie 2016 până în septembrie/octombrie 2016, înainte de alegerile generale din decembrie”, arată analiza ING, citata de Agerpres.

  • ActiveNews:

Euractiv: În Europa se știe cine va fi premierul României

În Europa se știe deja cine va conduce Palatul Victoria: este vorba despre Dacian Cioloș, anunță euractiv.com. El va fi premier până la următoarele alegeri legislative, în 2016.

Surse din mediul politic au declarat, joi, pentru EurActiv.ro, că Cioloș va merge la o întâlnire informală cu președintele Iohannis, la Cotroceni, după terminarea consultărilor cu partidele, programate să aiă loc joi și vineri.

Cioloș, al cărui nume este vehiculat în spațiul public ca posibil succesor al lui Ponta în fruntea Cabinetului de la București înainte ca Ponta să fi demisionat, a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu o astfel de propunere. Totuși, sursele politice de la București consultate de EurActiv.ro afirmă că Cioloș „este o variantă de lucru”.

Aceeaşi sursă precizează că Dacian Cioloş nu a petrecut prea mult timp în funcții publice în România. Înainte de a deveni comisar pentru agricultură, în 2009, acesta a lucrat pentru delegația Comisiei Europene în România. Soția lui, Valérie, este de origine franceza.

Conform Euroactiv, ideea de a avea un fost comisar în funcţia de premier este una bună, nu numai pentru faptul că va fi văzut bine la Bruxelles, ci şi prin faptul că Dacian Cioloş este una dintre personalităţile publice care nu este percepută ca fiind coruptă.

Cosmin Tinta: De ce bat clopotele, Klaus?

Că ceva începe să pută a devenit clar după întrevederea picată de niciunde între președinte și ambasadorul american. Și mai ales după anunțul că actualul locatar al Cotrocenilor vrea să consulte strada. A avut chiar o scăpare simpatică: ne-a descris-o ca fiind „un nou actor”. Încep să-l cred!

Că e doar praf în ochi chestiunea cu consultarea societății civile (sau manipulare sub formă de pulberi, ca să o zicem mai pe față) s-a deslușit lesne din maniera alegerii interlocutorilor: prea puține motive să credem că reprezintă vocea străzii, prea mulți dintre ei trecuți prin celebrele școli care “deschid societăți”, pentru ca alții să le halească apoi mai cu spor. Și la faza asta , șmecheriile practicate de Klaus au o doză de umor involuntar. Ca să dea un plus de credibilitate manevrei, zice că se va duce și în Piață, dar nu spune când, că nu vrea să facă “breaking news”. Se pune dacă dă o fugă cu mașina fără coloană oficială, să își ia o merdenea de la Universitate, la ceas de amiază?

Lăsând gluma la o parte, mie îmi pare că președintele încalcă cel puțin un principiu de bază atunci când ne mimează democrația la scenă deschisă. Dacă în urma propriei inițiative ai primit 5520 de mailuri și te-ai întâlnit doar cu vreo 20 de oameni, mă întreb pe unde ai dosit egalitatea de șanse și tratament, stimate prim-mediator al societății? Nu, Klaus, nu te vom crede că pe restul îi vei consulta atunci când vei coborî în stradă. Pentru că e la mintea cocoșului că asta nu se poate! Și nu vom putea crede și valida jocul ăsta de două parale pe care îl faci, ca să instalezi la butoane pe cine-știe ce jucător de mari interese…

Clopotele bat pentru că au pierit 34 de oameni și alte zeci se zbat între viață și moarte, Klaus! Și pentru că noi, restul, ne-am săturat. De corupție, de mafie, de jocuri și interese care nu sunt ale noastre. Ne-am săturat de sărăcie și nemernicie într-o țară hărăzită și bogată, care ne-ar putea îndestula lesne pe toți. Nu știu ce țară ai vrut tu să îți iei înapoi… Noi vrem înapoi o Românie întreagă și nesiluită, nebatjocorită! Ne vrem înapoi propriile destine! De asta bat clopotele, Klaus!

Nota noastra:

Revolutia #Colectiv se apropie, vizibil, de deznodamantul instaurarii unui regim plebiscitar autoritar-tehnocrat. Regimul plebiscitar este unul ne(anti)-democratic, in care populatia, sau “strada”, ca sa fim in actualitate, e chemata sa aprobe deciziile luate de liderul necontestat al tarii. Astfel, se realizeaza o falsificare totala a ideii democratice: in loc de o democratizare participativa, vom avea o strada manufacturata, o facatura data in bucla, care va avea rolul de a da o legitimare de spoiala deciziilor luate de “experti”. De fapt, foarte multi dintre cei care, in acest moment, lauda si lingusesc “strada”, vor, in realitate, sa inlocuiasca mecanismele politice propriu-zis democratice cu mecanismele presiunii fabricate (si controlate) “popular”.

Tehnocratii nu sunt alesi, nu raspund in fata populatiei. De aceea, e absolut infioratoare si cinica propulsarea ideii tehnocratice prin raport cu cea politica. Politicienii, atat de huliti, sunt, insa, singurii care pot fi trasi la raspundere prin vot, pe termen lung. Politicienii sunt dependenti de voturi. Tehnocratii, in schimb, sunt dependenti de cine ii numeste si pentru ce, nu de Strada, care are doar rolul de a elibera terenul de “politicieni”.

Acest regim autoritar nu este, insa, de extractie interna. De aceea am folosit termenul de “protectorat” in titlu. Factorul geopolitic atarna decisiv in tot ce se intampla in aceste zile. Dupa cum o arata sursele citate mai sus, ca va fi Ciolos, ca va fi altcineva, premierul va trebui sa fie “prietenos” fata de piete si sa garanteze reforme structurale impuse de FMI. Iar una din cerintele acestor reforme structurale a fost, sa nu uitam, macar noi, desfiintarea a 200 de spitale

Practic, noua conducere, ce va fi validata de “strada”, va fi de extractie externa, euro-atlantica, emanata (ca sa folosim un alt termen consacrat evenimentelor revolutionare) de marele capital, de bancile straine, de grupurile de interese economice straine, de Departamentul de Stat, Comisia Europeana… 

In acest punct, nu pare a exista vreo divergenta de interese intre Germania si SUA. Mai degraba un fel de joint venture al celor doua puteri in cazul Romaniei, fiecare cautandu-si sa-si garanteze interesele intr-o reciprocitate profitabila ambelor parti. Romania, cum spunea cineva odinioara, e doar parte din meniu.

In concluzie, revolutia #Colectiv e pe cale sa inregistreze un fel de record istoric: o revolutie care desfiinteaza democratia reprezentativa, inlocuind-o cu un regim plebiscitar manufacturat si bine controlat, consacrand, totodata, statutul de protectorat-colonie al Romaniei. 

image-2015-11-6-20563179-0-protest-colectiv-05-11-2015


Categorii

Acordul cu FMI, Clubul Colectiv, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Revolte populare, revolutii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “MEGA-DIVERSIUNEA “REVOLUTIEI #COLECTIV”: România intra in ERA PROTECTORATULUI OFICIALIZAT? Fostul comisar european DACIAN CIOLOŞ, dat “pe surse” drept potentialul PREMIER al GUVERNULUI TEHNOCRAT. O “solutie prietenoasa cu pietele”, care va duce la “reformele structurale” dorite de FMI… INCLUSIV DESFIINTAREA DE SPITALE? Hai cu “vrem spitale…”, tineri frumosi si destepti!

  1. ”Criza politică din România nu dă bătăi de cap Rusiei. Procesele din România preocupă (Rusia) din punctul de vedere al faptului că această țară este riverană Mării Negre, are o anumită influență asupra Republicii Moldova și este parte neoficială a conflictului transnistrean. Relațiile cu România se vor menține, cel mai probabil, pe bază de egalitate”, a afirmat Aleksei Martînov, considerat un expert pe problemele din spațiul post-sovietic.

    ”România este parte a NATO, acolo se află infrastructură și baze militare ale Alianței. Bucureștiul, din punct de vedere politic, intră în sfera intereselor Berlinului. În mod tradițional, România s-a aflat sub tutela Germaniei, și politic, și economic. Dar, menținând contacte pe bază de egalitate cu Bucureștiul, Moscova înțelege și ține seama de faptul că, în spatele acestei țări, stă Berlinul”, a afirmat Martînov.

    http://www.agerpres.ro/externe/2015/11/05/criza-politica-din-romania-nu-este-o-problema-pentru-rusia-politolog-rus–18-11-59

  2. Poate mai intai trebuie sa analizeze bomboana chimica din Colectiv. Poate aflam mai incolo ca a fost un act de terorism si s-au experimentat substante bagate in bureti sau pe sub bureti, dar atunci cred ca fi prea tarziu caci ne vom fi pricopsit deja cu tehnocratii. S-ar putea ca patronii nici sa nu stie ce au achizitonat de fapt. A fost sau n-a fost premeditat, buretele ala pentru antifonare nu l-as recomanda nici la dusmani. Cred ca trebuie scos de pe piata sau regandita compozitia sa.

    http://www.romaniatv.net/medic-tineri-care-au-scapat-incendiu-au-venit-la-spital-dupa-cateva-zile-complicatii-pulmonare_255494.html

  3. Oare Hans și Klaus vor fi vorbit germană?

  4. Ileana,
    Bureții, clubul, rokul şi focul a fost experimentat deja în 2003 în SUA. Se ştiu şi rezultatele. 100 de morți 230 răniți, exact la fel in zeci de secunde (The Station din Rhode, Island) Ca spune sau nu spune ceva similitudine asta, nu cred ca vom afla vre-o dată.
    Cât priveşte revoluția fb, fiecare unealtă este folosită portivi scopului. Nimic mai mult. Experiment reuşit, cale de urmat garantată.

  5. Se creaza un precedent extrem de periculos. Acestor rataciti de pe strada li s-a dat impresia de putere, li se da impresia ca pot schimba cu usurinta guverne, iesind in strada cu o piatra in mana. Acest lucru se va intoarce impotriva celor implicati, in timp. Prostia se plateste.

    In alta ordine de idei, Sorin Rosca Stanescu are dreptate. Deci, s-a cam incheiat cu democratia si cata a fost. Schioapa, oloaga, cum a fost, cred ca o vom regreta. Se pare ca instaureaza fara oprelisti dictatura Uniunii Sovietice Europene.

  6. o noua colectivizare fortata…o noua piata a universitatii…ocupata de data asta de odraslele celor ce nu-si vindeau tara in 90….Hristos e acum clandestin acolo, e Unul dintre ”golanii” de atunci… Biserica si Parlamentarismul au luat acum locul monarhiei si partidelor istorice de atunci, in timp ce gloata funky ”e” minerii ….. gadgetul-lampasul, iohannis-iliescu, hotnewsul-scanteia, ueusanato-ureseseul…..

  7. @ k:

    Da, absolut totul s-a intors pe dos.

  8. @ daniela:

    Da, se termina cam cu tot: democratie, libertate, suveranitate, liniste, stabilitate… atata cata mai era din fiecare. Se termina cu Romania si, probabil, si cu pacea Bisericii.

  9. Minierada, feisbukada şi ce-o mai urma…
    Că se exploatează la maximum slabiciunea şi credulitatea maselor, este limpede şi vizibil, din cosmos.
    Democrația o poți distruge prin propriile-i pârgii, când ai cu ce manevra mulțimea, manipula masele şi impune poporului(relor). Şi Americo-UE, cam aşa democrație exportă şi… implantează.
    Majoritatea decide totdeauna într-o democrație. Nu-i aşa?
    Ca în cazul de față, nu?
    “Indignados” feisbukcis= (cumva) majoritate ?
    Indignados feisbukcis shimbă patriarhul, şi detinația catedralei în construcție ? Ei sunt biserica? Ei poporul ?;
    Cel mult pot fi majoritari pe… FB şi doar pe FB.
    Ca şi minerii, FB-iştii vin cu radicalismul exterem. Observați ca nu se vede respect de nici un fel, față de nimic, la tinerii frumoşi, şi “deştepți” . Nu av vazut nici în mulțime nici în media ” ceva de genunul “VREM” “CEREM”… schimbarea patriarhului, a premierului”, etc, etc…, ci extremismul, forța… .
    Nu au nici un repect fața organizare statală, față de popor şi biserică. Ca ISIS. Ori, ori. Toți sunt răi şi corupți şi numai ei sint singurii constiți, corecți, autorizați…, care gândesc şi fac “binele”
    Poate sunt “io” mai… aşa… şi le vad anapoda.

  10. Oare cate trepte trebuie sa coboram spre iad ca sa realizam si sa ne trezim din amorteala in care am cazut dupa acea reveletie a anilor `90 ?Atat a tinut democratia,anii `90-95,pana cand securistii si-au scos capul din ascunzatori.Ce va urma ?Nimic previzibil.E totul halucinant,alunecos,un intuneric ce vine in valuri si nu se mai termina.Stim cu ce putem opri aceste nenorociri,rugaciunea.Dar oare ne rugam deadevaratelea?Miamintesc de acea noapte in care Satana a cerut sa-i cearna pe apostoli si de care Domnul a spus “ceasul vostru si puterea intunericului”.Da,asa este,ceasul lor si puterea intunericului.E ca atunci cand se trage linie si se face socoteala pt.plata celor care au primit ceva in stapanire,a lucratorilor viei.Simplu,este un final ce va veni brusc,urmat de altceva, probabil ,dupa o curatire drastica.Atunci a urmat O LUME NOUA, acum……..DOAMNE AJUTA!

  11. Pingback: GENERATIA “FACEBOOK”, MASA DE MANEVRA A CELEI MAI ABJECTE MANIPULARI: “DNA-ul, care numai o instituție românească nu e, curăță locul de cățeii noștri, PENTRU A FACE LOC DULĂILOR LOR. Dar tu nu te-ai prins… Nu va mai fi ni
  12. Pingback: “REVOLUTIA”… A INFRANT! Iohannis l-a desemnat prim-ministru pe fostul comisar european francofil DACIAN JULIEN CIOLOŞ – fix numele primit “IN PLIC” de presedinte si DAT CA SIGUR CU MULT INAINTE DE ORICE “CONSULTA
  13. Pingback: DAN PURIC la România TV despre #COLECTIV si INSTRUMENTALIZAREA TRAGEDIEI: “Intuiesc o MÂNĂ CRIMINALĂ în acest accident. Ţara trebuie DEVASTATĂ de PRĂDĂTORII din jurul nostru. România va rămâne la mâna OCULTEI internaţionale și a derbe
  14. Pingback: TORPILAREA COMPLETA A ROMÂNIEI – Cum se distruge “stiintific” o tara, care sunt MIZELE RESETARII si cum se ajunge ca principalii conducatori sa fie etnici franco-germani? GUVERNUL “TEHNOCRAT” IOHANNIS-CIOLOŞ si TRIUMFUL LUI
  15. Pingback: “A trebuit să moară oameni pentru…” a avea un premier numit de UE?/ VREMEA “OAMENILOR GRI”. Ion Cristoiu despre SUSPICIUNILE DE MUSAMALIZARE SECURISTICA A ANCHETEI IN CAZUL “COLECTIV” si despre GUVERNUL “B
  16. Pingback: SCRISOAREA – AVERTISMENT A PARINTILOR ATHONITI AI SCHITULUI PRODROMU catre poporul român dreptcredincios “INTR-UN MOMENT DE RASCRUCE, poate cu mult mai grav decat la anul 1990″. PERICOLUL este cel al “instituirii unei NOI ORDINI A
  17. Pingback: UN AN DE RASCRUCE – semnale, atitudini, opinii. ASALTUL GLOBALIST TOTALITAR anti-Parlament si anti-partide politice/ REFERENDUMUL pentru familie/ Revolutia tinerilorliberisifrumosi sau … a cretinilor? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare