UN AN DE RASCRUCE – semnale, atitudini, opinii. ASALTUL GLOBALIST TOTALITAR anti-Parlament si anti-partide politice/ REFERENDUMUL pentru familie/ Revolutia tinerilorliberisifrumosi sau … a cretinilor?

5-01-2016 11 minute Sublinieri
Joseph Wood, "The Cross Road" (2010)

Joseph Wood, “The Cross Road” (2010)

  • ActiveNews:

Iulian Capsali: Atenție la Parlament!

Biserica și Familia sunt cele două nuclee sociale și spirituale care vor trebui prezervate cu orice preț. Am arătat de ce Noua Ordine Mondială, dictatura “soft” a corporatocrației ce a fost instaurată și la noi, vrea să le distrugă.
Fără ele însă pierim și ca persoane, și ca neam.

Pentru că suntem oameni ai cetății, trebuie să ne intereseze însă și politica. Aici lucrurile sunt deja grave. Partidele importante ale țării au fost demantelate sub presiunea Hegemonului sub pretextul corupției – care evident că există, dar corupție se găsește în țările cele mai mari exportatoare de “democrație” din lume. Vedem cazuri flagrante în care nu se întâmplă nimic, așa cum este cel al lui Hillary Clinton sau Sarkozy, unde, spre exemplu, sute de milioane de dolari/euro ce provin din țările cu deficit de democrație (eufemistic spus) au intrat în conturile lor, încălcând legile. Sarkozy a avut și cinismul de a pune umărul la campania militară împotriva binefăcătorului sau, Muamar Gaddafi, fapt ce a dus la transformarea unei țări prospere într-o ruină.

Ambii politicieni vor candida în alegerile prezidențiale din țările lor, cu mari șanse – din cauza manipularii grosolane a publicului prin mijloacele media -, să (re)devină primii oameni în stat.

Marea corupție a băncilor și multinaționalelor este bandijonată ușor de justiție, inclusiv la noi. Pentru că oamenii politici depind direct de acesti centri generatori de putere. Vedem la noi cum dosarele EADS sau Microsoft sunt uitate, cum despre tunul Bechtel prin care ne-am pricopsit cu cea mai scumpă autostrada din lume (1 miliard 800 de milioane/ 50 de km.) nu mai spune nimeni nimic.

Problema acoperiților din presă și a organizațiilor Soros (care beneficiază de zeci de milioane de euro anual) este însă mutarea atenției și a agendei publice spre Biserică. Iar bugetul pentru anul în curs dedicat serviciilor secrete, cel mai mare dintre toate statele NATO, arată către ce fel de stat ne îndreptăm.

Practic, PSD și PNL au fost demantelate, pentru că Hegemonul nu suportă o putere internă care să aibă relevanță în plan național. Este același modus operandi ca și în cazul Italiei, când prin operațiunea “Mani Pulite” a fost decapitată clasa politică a Italiei, operațiunea fiind concepută de CIA ca să aducă la butoane persoane obediente. Chiar și Berlusconi le este indezirabil, fiind prea puternic și având propriul imperiu mediatic. De aceea media mainstream și agențiile de presă mondiale l-au desființat ca imagine.

Ideali pentru plutocrații care fac politica lumii sunt un Romano Prodi (ministru de justiție, prim-ministru și președinte al Comisiei Europene), Mario Monti (prim-ministru tehnocrat, ministru economiei și finanțelor, comisar european) sau Mario Draghi (fost guvernator al Băncii Centrale a Italiei, membru în conducerea Băncii Mondiale, președinte al Băncii Centrale Europene). Ce au ei în comun? Toți au fost consilieri, vicepreședinți sau directori ai băncii Goldman Sachs Internațional. Ca o paranteză, banca plutocrației o susține actualmente în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din SUA pe Hillary Clinton, alături de veșnicul și omniprezentul George Soros.

În România, “curățarea” clasei politice (de fapt punerea ei la dispoziția unei conduceri extra-naționale) este făcută cu aportul SRI și al DNA. Aparent, primul rezultat este “soluția” guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș (comisar european), care conține miniștri aflați în vacanță din instituții europene/mondiale, o doamnă ministru neavând nici măcar domiciliul în țară, așa cum cere legea, dar având totuși avantajul că este căsătorită cu un ofițer american.

Spun aparent, pentru că în fapt prima lovitură împotriva unei politici interne s-a făcut prin desemnarea, în urma unei operațiuni de manipulare publică fără precedent după revolta din ’89, a unui președinte-mazetă, Johannis, total străin de interesul național și preocupat mai degrabă de cel personal (case, vacanțe în străinătate, toaletele soției etc).

Înainte să plece în vacanța de Crăciun din Florida, Klaus Johannis a retrimis în parlament o lege care proteja cetățeanul de abuzul băncilor, asta după ce a cedat la presiunea ambasadorilor și a șefilor a patru mari bănci europene care au cerut vehement respingerea Legii Dării în Plată.

Desigur, DNA și-a făcut și el datoria și a început atacul împotriva unui inițiator al legii, parlamentarul Daniel Zamfir, soțul jurnalistei Oana Stancu. Aceasta deși legea a fost votată în unanimitate aproape în ambele Camere ale Parlamentului și trecuse prin cinci comisii de specialitate.

Inițial au fost asmuțiți împotriva lui ofițerii acoperiți din presă, iar Bogdan Olteanu – nepotul Giselei Vass (bunica din partea mamei – o stalinistă notorie), având acum o sinecură la BNR -, l-a amenințat direct cu DNA-ul. Care s-a executat.

Care este însă ideea – este Daniel Zamfir așa un mare pericol?
Mesajul este clar și se adaugă celor anterioare: pumnul ridicat este de fapt împotriva Parlamentului, singura instituție care e mai greu de controlat. De aceea este și cea mai atacată instituție a statului la această oră, atacul fiind inițiat de Băsescu, principalul vector de colonizare al României în cei 10 ani de mandat.

El este cel care a vrut să desființeze o cameră, Senatul. Adică acea cameră în care se mai opune încă tăvălugului antidemocratic președintele Călin Popescu Tăriceanu. Până când, probabil, va fi închis preventiv ca un infractor periculos.

De aceea cred că în acest an, în plan politic, Parlamentul trebuie aparat de încercarea de a-l reduce la un rol decorativ. Adică să nu devină ceea ce este acum președinția și guvernul. Iar pentru asta, partidele ar trebui susținute si întărite. Aceasta dacă mai vrem să păstram, cât de cât, democrația. Ce este acum pe cale să sucombe în fața ideologiei totalitare Globaliste.

Iulian Capsali: Grecia a căzut. Urmează România?

Pentru că nu am putut comenta la cald, fiind praznicul Nașterii Domnului, o să o fac astăzi: de departe cel mai sinistru act politic din preajma Crăciunului a fost legea dată de guvernul Soros al Greciei, condus de neotrotkistul ateist Tsipras: legea parteneriatelor homosexualilor, anticamera “căsătoriilor” și a adopțiilor de copii din pseudo-familiile gay.

Este un punct nodal din agenda ideologică a Noii Ordini Mondiale, care și-a făcut din distrugerea Familiei naturale un țel demonic, urmărit în toată lumea, pas cu pas. Mă gândesc imediat și la Irlanda, țară catolică insulară și tradiționalistă, unde nu parteneriatele, ci “căsătoriile” homosexuale au fost validate prin… referendum național. Sigur, au fost folosite sume enorme de bani in propagandă si manipulare de către organizații cu sediul în SUA, experți în psihologie și sociologie (s-a speculat inclusiv mândria națională în raport de adversitate cu Imperiul Britanic, veșnicul “dușman”, cel care a legiferat fără consultare populară aceeași lege – nota bene,prin “conservatorii” lui Cameron!), în marketing și publicitate, precum și o presă înregimentată prin mogulii media la programul Revoluției Gay.

Au păcălit o lume întreagă (recunosc, inclusiv pe mine, un susținător al OXI) cu Referendumul care ar fi trebuit să decupleze Grecia de politica interventionista a Comisiei Europene (BERD) și a FMI-ului, care și-au făcut din AUSTERITATE un slogan-mantră ce distruge tot ce mișcă într-o economie națională/locală.

Atunci ministrul finanțelor, Varoufakis, a făcut o bună impresie lumii prin demnitatea cu care a negociat și prin devoalările din interiorul unui organism neales (CE) care are un comportament totalitar ce nu ține cont de coordonatele economiei ci are o agendă strict politică. Varoufakis a demisionat la cererea lui Tsipras, referendumul a validat politica guvernului dar, surpriză, în urma negocierilor, Grecia, reprezentată de Tsipras, a pierdut tot. Mai mult, condițiile economice au devenit mai grele pentru popor, politicile de austeritate mai crude. Guvernul demisionează, revine prin vot popular la putere (iar cheltuieli absurde, evident) și își duce neabătut politica neoliberală de îngenunchere economică a Greciei, care se zbate acum în mizerie.

Peste asta, revenind la subiect, intervine brutal, de Crăciun, cu politicile sale sexo-marxiste într-o societate tradițională, ortodoxă, dezabuzată de experimentele sociale care deja au pus-o la pământ în ultimii 7 ani.

Tinerii, cei mai afectați de criza al cărei epicentru a fost în SUA anului 2008, îngroașă rândurile șomerilor: 50,1%, în februarie 2015, în rândul celor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani. Țara este zguduită de proteste violente. Peste 3000 de oameni s-au sinucis sau au încercat să se sinucidă în ultimii cinci ani. Clasa de mijloc aproape că nu mai există la această ora – lumea se împarte doar între masa de săraci și câteva familii foarte bogate -, această făcând parte din planul corporatist-bancar de alienare economico-sociala.

Celebrul spirit antreprenorial grecesc a sucombat astăzi, după ce fusese deja paralizat de guvernările populiste de pseudo-stânga și pseudo-dreapta de după intrarea în UE. Consumul de droguri și prostituția au explodat, ultima cu 1500% până în anul 2012, probabil mult crescută acum, la final de an 2015. Din totalul populației elene, 27 % depind de hrana primită in cantinele sociale ale Bisericii.

Problema guvernului Tsipras este însă “parteneriatul” între homosexuali, scuzele publice în numele Greciei pentru “nedreptățile” la care au fost supuși până acum etc. Adică în loc de pâinea guvernării, niște circ ideologic. Care va avea însă consecințe teribile pentru stabilitatea socială, și așa ajunsă în pragul anarhiei.

Consecințele spirituale (noi ortodocșii spunem mai degrabă “duhovnicești”) au fost anunțate de Mitropolitul de Gortina, Ieremia:

“Și va rog, dragii mei creștini – a spus acesta conform agenției Romfea, preluată de situl Cuvântul Ortodox – nu mă lăsați singur. Credința și țara nu este doar a mea. Ortodoxia este și credința voastră, Grecia este și țara voastră.
Slăvitul nostru popor a căzut în vremurile noastre deoarece ne-am îndepărtat de Dumnezeu care este Tatăl nostru.
Gata, Dumnezeu va lua Harul Sau de la noi, deoarece am trădat legea Sa și am votat legea spurcăciunii.”

Din această perspectivă, pentru România, anul care vine este unul crucial. Lansarea unei inițiative civice de modificare a Constituției și stipularea expresă în legea fundamentală a țării că familia este formată din bărbat și femeie, care va trebui să fie semnată de peste 500.000 de români, poate să stopeze acest val ideologic devastator susținut de Hegemon prin ambasada LGBT și prin ong-urile generic numite “Soros”.

După sărbători, va trebui să ne apucăm serios de treabă. Și asta în ciuda asaltului la care este și va fi supusă Biserica Ortodoxă, ultima redută a rezistenței ființei naționale în fața celor care își doresc nu numai banii cetățeanului, dar și sufletul persoanei.
Adică cei care vor Puterea absolută.

Să nu fie!

Cosmin Tinta: Un an-răscruce

Câteva repere despre 2016: se fac trei sute de ani de la cucerirea Banatului de către austrieci. Se împlinesc o sută de ani de la intrarea României în primul război mondial, la sfârșitul căruia făceam România Mare. De asemenea, parcurgem al zecelea an de când am intrat în Uniunea Europeană. Tot anul ăsta mai avem și vreo două seturi de alegeri. Probabil dintre cele mai încărcate de miză.

Reperele or fi mai multe. Dar în perimetrul delimitat de cele de mai sus se găsesc, în opinia mea, datele uneia dintre cele mai importante bătălii pe care o vom avea de dus în cursul acestui an. Una care e despre rămânerea noastră în istorie ca națiune și țară.

Imediat ce au cucerit Banatul, austriecii au făcut o chestie pe cât de simplă pe atât de cinică și plină de consecințe: au trecut teritoriul ocupat în posesia exclusivă a coroanei de Habsburg. Ca și cum nimic și nimeni nu ar fi existat pe bucata de pământ a românilor băștinași. Au guvernat militar până în 1751 fără să le recunoască românilor vreun drept de proprietate la cele ale locului și desfășurînd în Banat toate politicile de care aveau nevoie pentru a stăpâni și exploata cât mai eficient teritoriul. Evident, fără scrupule și în defavoarea absolută a băștinașilor, care au avut de suferit inclusiv armat atunci când s-au ridicat împotriva imperiului.

Astăzi armele tac, din fericire, pe pământurile noastre. Războaiele sunt câștigate cu arme economice și politice. Dar lovesc perpetuu și fără milă. Și aș vrea să ne uităm la consecințe: 3-4 milioane de români în putere sunt pribegiți prin străinătate, iar cei de acasă, în marea lor majoritate sărăciți, se află financiar-economic la mâna capitalului străin. Pământul se vinde la liber și ne aparține din ce în ce mai puțin. Iar cinica operațiune centralizatoare a Uniunii se desfășoară pe ceas, cu directive politice clare și perfide: România e prea centralizată!

Trebuie regionalizată. Și nu oricum, ci în așa fel încât să subțieze până la dizolvare și bruma de suveranitate teoretică pe care o mai deține. Să tragem linie: cu ce ne alegem când o fi gata pusă în practică și chestiunea asta? Cu o populație redusă numeric, dependentă financiar-economic de alții și tot mai slab educată. Trăind pe un pământ deținut în mare parte de alții, într-o țară re-croită astfel încât să asculte oficial, pe bucăți, de o guvernare din afara ei. Nici că vom avea nevoie de dovezi mai clare că într-acolo suntem împinși, decât dispariția din Constituție a pevederilor care ne descriu statul drept “național, suveran și independent, unitar și indivizibil”!

Așadar…alte mijloace, aceleași metode. Și același scop, nu credeți?…

Este un an-răscruce. Gândiți bine și cu tărie. Singurele vorbe pe care le mai adaug acestei scriituri sunt cele ale Mitropolitului Banatului, Ioan Selejan:

“Să tragem clopotele să se trezească istoria, căci nu putem dormi cu capul pe istorie. Istoria nu înseamnă Cartea morții unui neam, ci ea este ogorul unde crește pomul vieții unui neam. Să ne trezim din somnul rațiunii naționale, căci viața unui popor nu este umbră și vis, ci o ctitorie a lui Dumnezeu”…

Este foarte liberal să critici autoritatea dar este absolut antiliberal să instigi la ură și să hulești în mod irațional. Aceasta ar trebui să concluzia unui an 2015 în care brigandajul secularist a adus pe scena socială a României un discurs comun mai curând revoluției bolșevice decât timpurilor de azi. Îmi este foarte clar faptul că avem datoria de a combate cu toate argumentele morale și logice posibile această ofensivă a relativismului și ,,revoluției culturale,, anti-valori care mă tem că va continua și în anul 2016. Victoria conservatorilor polonezi ar trebui să constituie un exemplu și pentru România unde ,,monoideologia,, neomarxismului pare să cuprindă toate partidele de la stânga la dreaptă.

Mi-ar plăcea ca dezbaterea publică a acestui an electoral să fie una întemeiată pe valori (social-democrate, național-liberale, naționaliste etc.) iar nu una între fețele cu haine schimbate ale aceleiași gândiri ideologice total străine atât de tradițiile României creștine cât și de valorile lumii libere și ale societății întemeiate pe primatul realității în fața utopiilor ideologice. Vin vremuri grele pentru o Europă care se sinucide identitar cu o rapiditate uluitoare, iar păstrarea Europei de est și a celei de sud neîntinate de acest ,,virus,, al deconstructivismului antieuropean în esență nu doar că nu este un ,,moft,, ci este o obligație vitală de siguranță națională. Europa, la cum merge astăzi, pare a nu se pregăti a trimite oameni pe planeta Marte precum credeam noi în copilăria noastră, ci mai degrabă se pregătește pentru instaurarea legii islamice ,,sharia,,. Declinul acesta poate fi frânat doar dacă recursul la valorile libertății si la moștenirea creștină rămâne baza vieții sociale a spațiului european. Dacă nu, nu peste multe zeci de ani, Europa centrală va fi invadată de un val de imigranți……..suedezi, germani, francezi ori belgieni ! Refugiul lor legitim va fi acest spațiu mai la est neafectat în aceeași măsură de neobolșevismul distructiv al acestui nou tip de ,,revoluție culturală,, aflată în plină desfășurare !

De aceea, cred că mesajele partidelor politice românești trebuie să redevină unele realiste. Niște mesaje care să țină cont că soluția marilor probleme existențiale ale unui neam nu este nici ,,mai multă U.E.,, și nici fetișizarea statului și a mecanismelor birocratice. Soluția este să-L regăsim pe Hristos și să îl asumăm în sufletele și mințile noastre !

  • Trenduri economice:

Revolutia cretinilor

23 mai 1967. În paginile cotidianului „Corriere della sera”, Dino Buzzati a publicat „La rivolta dei cretini”, o povestire cu multiple semnificaţii care a stârnit dezbateri intense pe marginea mesajului. Din păcate, deconectarea noastră aproape totală de cultura italiană – un fenomen căruia nu-i găsesc o explicaţie logică, dar care are rădăcini adânci – a făcut ca mesajul lui Buzzati să nu ajungă la noi.
Aveţi mai jos textul integral al acestei parabole a lui Buzzati. Traducerea în premieră a acestui text este cadoul pe care vi-l fac acum, în pragul Crăciunului. Sper să vă placă. Lectură plăcută!

Revoluţia cretinilor
Dino Buzzati

După ce a eliminat așa-zisele nedreptăți sociale, guvernul și-a dat seama că a făcut foarte puțin sau chiar nimic pentru fericirea populației. Erau numeroase nedreptăți care trebuiau cumva eliminate.

[…]
Curând s-a descoperit un alt inconvenient destul de ușor de prevăzut: chiar dacă nu se mai putea îmbogăți nimeni, în ciuda faptului că nimeni nu mai putea pune în umbră pe altcineva cu frumusețea sa, chiar dacă toată lumea pornea de la aceeași condiție, deși tuturor li se asigura o educație identică, deja, începând cu adolescența, se manifestau diferențe alarmante între oameni. Așa se face că existau inteligenți, dar și neisprăviți, minți luminate, dar și cele pline cu vată. Era limpede că primii – care de altfel erau doar o mică minoritate – acaparau cu ușurință toate posturile de decizie și control cu toate avantajele sociale și materiale. Era un alt privilegiu rușinos care devenea chiar mai important în condițiile în care celelalte diferențe fuseseră eliminate.

Această realitate a generat un puternic curent de opinie care a dat naștere unui mare partid politic: scopul său era eliminarea ultimei redute, a acestei nefaste surse de inegalitate și nedreptate pentru marea masă a populației. Dar cum putea fi pus în aplicate un asemenea program? Evident, prin cretinizarea artificială a celor dotați intelectual.

***

Cu toate că proiectul era monstruos, prin campanii violente de presă, mișcări de stradă și chiar atentate, s-a reușit impunerea sa. Mulți oameni de știință, sperând că vor obține o derogare de la iminenta epurare, s-au oferit să dezvolte instrumentele pentru redimensionarea colectivă a creierelor.

S-a încercat inutil să se demonstreze că, prin tăierea aripilor celor mai strălucite minți, țara nu ar mai păși pe calea progresului. „Ce progres?” – au fost întrebați contestatarii. „Progresul tehnic și științific” – au răspuns ei. Iar replica reformatorilor a venit clară și irefutabilă: „pentru progres sunt responsabile țările capitaliste, noi putem oricând importa de la ei.”

În mod normal Guvernul – care era format din oameni cu capul pe umeri – era împotriva acestui proiect deoarece realizase amploarea decăderii. Însă forțele militarizate, instituțiile precum armata, poliția sau garda națională erau conduse de indivizi cu creiere mediocre, adevărate capete de tablă.

Astfel, batalioanele trimise de către guvern pentru stoparea „revoltei proștilor” nu au rezistat întrucât au realizat e vorba de o cauză comună și lor sfârșind prin a pactiza cu insurgenții: la urma urmei soldații, gardienii, polițiștii, etc. sufereau din cauza aceleiași crunte nedreptăți.

În acest fel, o adunătură de idioți nativi a reușit să cucerească toate pârghiile puterii. Pușcăriile au devenit neîncăpătoare, pline ochi cu cetățeni inteligenți sau suspectați de inteligență; noii dușmani ai poporului. Pentru a putea fi gestionată situația, la periferiile orașelor s-au înființat vaste câmpuri de concentrare. Acolo, nefericiții au fost împărțiți în tranșe. În funcție de specificul fiecăruia au fost aplicate tratamentele necesare – fizice sau chimice – în urma cărora vulturii au fost transformați în râme.

Astfel toată lumea a ajuns la același nivel: bucuria era deplină și universală deoarece noii „castrați mental” nu mai aveau posibilitatea să-și fructifice diferența de inteligență.

Într-un mod ciudat, în urma operației de uniformizare intelectuală, s-au obținut rezultate remarcabile. Toată lumea a constatat cu mare satisfacție că, în lipsa talentelor strălucite, administrarea treburilor publice mergea mult mai bine și mai repede decât pe vremuri; pe scurt, că un anumit climat de cretinism omniprezent era favorabil, nicidecum contraproductiv guvernării. Iată că nimeni nu se mai putea plânge de nedreptăți, cu excepția celor legate de boli care, chiar și așa, erau mult reduse ca număr și virulență. Așadar toată lumea aștepta apariția seninătății, a fericirii generale.

***

Însă nu s-a întâmplat așa. Între bărbat și bărbat, între femeie și femeie persistau încă diferențe care nu fuseseră bănuite. Cu toate că erau egali în ceea ce privește banii, frumusețea sau capacitatea intelectuală, persistau încă diferențe colosale în ceea ce privește bunătatea oamenilor. Existau oamenii buni și oamenii răi. Dispăruse acel tip de bunătate, pe care am putea-o numi prin excelență intelectuală, la care te conduce de cele mai multe ori inteligența superioară. Persista însă, împrăștiată pe ici pe colo în mulțime, acea bunătate arhetipală, congenitală și inconștientă, care lucește în ochii oamenilor de o simplitate extremă, precum unii fermieri, munteni, pelerini sau călugărițe.

Se știe bine că ceea ce este cunoscut sub numele de virtute – care este o consecință directă a bunătății – stârnește în jurul său intoleranța, astfel încât, cei care o posedă, preferă să o practice în secret pentru a evita apariția scandalului. Pentru sufletul meschin, participarea la un gest nobil, generos, altruist, este un chin, o insultă jignitoare, o mustrare directă. Și se mai știe de asemenea, că, din păcate, acești oameni mărunți și răi sunt întotdeauna mai mulți decât ceilalți. Lumea – după cum spunea Leopardi – este o alianță de ticăloși luptând împotriva unei mâini de oameni buni.

Și iată-ne ajunși, în cele din urmă, la ultima invidie socială care nu putea fi eliminată de nicio lege. Știința îi învățase cum să elimine bogăția, frumusețea, inteligența, dar în fața bunătății era neputincioasă. Cu atât mai dureroasă și umilitoare era, prin urmare, condiția celor răi care nu puteau spera ca cei buni să fie aduși la același nivel moral ca al lor. Marșurile de protest și actele de violență se dovedeau inutile, la fel ca și speranța într-o intervenție guvernamentală. Cu cât erau mai persecutați și asupriți, cu atât mai multă lumină era radiată de sufletele lor pure.

[…]/ integral pe trenduri.blogspot.ro


Categorii

Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Homosexualitate, Iulian Capsali, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “UN AN DE RASCRUCE – semnale, atitudini, opinii. ASALTUL GLOBALIST TOTALITAR anti-Parlament si anti-partide politice/ REFERENDUMUL pentru familie/ Revolutia tinerilorliberisifrumosi sau … a cretinilor?

  1. Cititi va rog asta. Eu banuiam ceva, de aceea imi puneam intrebarea cazurile din tarile nordice…ce ni se pregateste?
    http://www.domstol.no/en/News/News_list/Summer-School-in-Romania-for-future-judges-and-prosecutors/

  2. Caut de ceva vreme aici pe site 2 articole(sper sa fie aici) : unul despre “originea politiei ca forma de represiune in SUA” si altul despre minciuna in legatura cu inghesuiala enoriasilor la pelerinaje(cineva facuse parca un studiu intre aglomeratiile de la concerte si aglomeratiile de la pelerinaje ) .Ma puteti ajuta?

  3. @emanuel

    Nu ai niste repere mai exacte?

  4. @ aniush: parerea mea e ca noi suntem undeva tare departe de sistemul social nordic; faptul ca, pe ici pe colo se mai aud pareri cum ca ar trebui si noi sa facem la fel, raman pareri izolate, la ora actuala statul roman fiind neputincios in a gestiona o astfel de situatie dificila. Ba chiar s-a emis ipoteza ca ar fi mai bine sa preia Biserica sarcina cresterii si educarii copiilor ( evorba de cei fara parinti) deoarece are experienta. Uneori ma gandesc ca de aceea este flatata Biserica prin articole elogioase la activitatea caritabila pe care o desfasoara, daca se poate si fara bani de la buget.

  5. îmi sună mai natural mineriifrumosisiliberi… nu diferă decât o literă…

  6. @ carmen:

    Asa se spunea si inainte de a exista DNA. Cand se doreste din afara, se executa. Nu e nevoie de stat puternic, dimpotriva, e nevoie doar de institutii politienesti fondate si sustinute din afara si impuse, legitimate propagandistic de catre agentii dinauntru. Nici vorba sa se dea Bisericii, tocmai ei, aceasta sarcina… am vrea noi, dar e pe dos, din pacate. Si sa ne asteptam sa vina si la noi, fiindca tot ce e antihristic e menit sa fie globalizat. Iar la noi s-a dovedit deja ca… merge chiar orice!

  7. @admin

    In legatura cu articolul despre “politie” : cred ca era vorba de aparitia unui sistem de represiune(politia de stat) in SUA care defavoriza clasa muncitoreasca ,fiind de fapt o anexa a marilor corporatisti .

  8. Pingback: CAMPANIA PENTRU MODIFICAREA CONSTITUTIEI IN SPRIJINUL FAMILIEI. Cate semnaturi s-au strans?/ “MAREA MIZA” a “cruciadei” anti-referendum si anti-BOR/ VASILICA DANILET, justitiarul DNA, respinge FAMILIA NORMALA. “Sunt tari in c
  9. Pingback: STRATEGIA GRUPARILOR HOMOSEXUALISTE FATA CU SUSTINATORII FAMILIEI: manipulare, stigmatizare si… Ambasade/ Cum va trece proiectul de furcile caudine ale CCR? | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: Mihai Gheorghiu, reprezentantul Coalitiei pentru Familie: SUNTEM CU TOTII INTR-O SITUATIE FOARTE GRAVA, IN CARE MINORITATI AGRESIVE, LIPSITE DE LEGITIMITATE DEMOCRATICA, ISI IMPUN AGENDA IDEOLOGICA STATULUI. Spectrul “teocratiei atee” instaura
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare