“Cercetatorii britanici” au gasit vinovatul si solutia. RAPORTUL OFICIAL AL UNEI COMISII CAMBRIDGE: MAREA BRITANIE AR TREBUI SA “DE-CRESTINEZE” SISTEMATIC VIATA PUBLICA. “Destabilizarea Bisericii Angliei ar trebui sa fie o ambitie minima”

8-12-2015 2 minute Sublinieri
St_Pauls_aerial

Catedrala St. Paul, altadata de referinta pentru “viata publica” a Marii Britanii.

Marea Britanie nu mai este o țară creștină și trebuie să înceteze să mai acționeze ca atare, se arată într-un raport al comisiei conduse de baronesa de Butler-Sloss, scrie The Guardian.

Raportul arată că în Marea Britanie s-au remarcat mai multe trenduri în ultimii ani: Creșterea numărului de oameni cu credințe și identități non religioase, scăderea numărului de oameni afiliați creștinismului, astfel anglicanii nemaifiind majoritari și creșterea numărului ce sunt afiliați religioși, dar nu sunt creștini.

Comisia de Religie și Credințe în Viața Publică consideră, de asemenea, că școlile religioase provoaca “diviziuni sociale” iar selectarea copiilor pe criterii religioase ar trebui eliminată, dar și  că numărul reprezentanților Bisericii Anglicane în Camera Lorzilor ar trebui să scadă considerabil, iar locurile libere să fie luare de imami, rabini, pastori și reprezentanți ai unor religii non-creștine.

Raportul este aspru criticat de reprezentanții Bisercii Anglicane. Aceștia acuză o sabotare din partea umaniștilor.

[…] Conform raportului comisiei conduse de baronesa de Butler-Sloss, declinul bisericii si popularitatea crescuta a Islamului si a altor religii trebuie sa conduca la oferirea unei influente sporite vocilor non-religioase si non-crestine. Comisia cere o “de-crestinizare” sistematica a vietii publice din Regat.

Raportul a atras insa criticile bisericii Anglicane, care a acuzat o “sabotare” din partea umanistilor.

Comisia de Religie si Credinte in Viata Publica (CRCVP), creata de Woolf Institute, o institutie academica din Cambridge specializata in relatiile inter-religioase, considera ca scolile religioase provoaca “diviziuni sociale” iar selectarea copiilor pe criterii religioase ar trebui eliminata.

Raportul considera ca numarul reprezentantilor Bisericii Anglicane in Camera Lorzilor ar trebui sa scada, pentru a fi inlocuiti de imami, rabini, pastori si reprezentanti ai altor religii non-crestine.

In cadrul raportului, acestia considera ca politica anti-terorista ar trebui regandita, inclusiv prin permiterea exprimarii oponiilor radicale de catre studenti in campusuri fara teama de a fi reclamatii serviciilor secrete.

Raportul arata trei trenduri remarcate in ultimii ani din Anglia:

  • 1. Cresterea numarului de oameni cu credinte si identitati non-religioase.
  • 2. Scaderea numarului de oameni afiliati crestinismului, astfel anglicanii nemaifiind majoritari.
  • 3. Cresterea numarului ce sunt afiliati religiosi, dar nu sunt crestini.

Keith Porteous Wood, directorul executiv la Societatea Nationala Seculara considera insa ca raportul nu a mers suficient de departe.

“Sunt cateva recomandari sensibile in cadrul raportului Comisiei, dar Comisia este compusa din vaste interese si este improbabil sa faca recomandari pentru schimbari radicale. Destabilizarea Bisericii Angliei ar trebui sa fie o ambitie minima pentru o Mare Britanie moderna in secolul 21. Acest raport promoveaza credinte multiple in viata publica ce este complet impotriva indiferentei religioase din societatea britanica” a declarat Wood.

Nota noastra

Cate nu a facut “Biserica” Anglicana pentru a fi in “rand cu lumea” modernizata, in acord cu noile “valori” britanice? A acceptat in randurile sale clerici homosexuali, a hirotonit femei, a laudat darwinismul… Pentru a fi, oricum, identificata, in final, drept principala cauza de dezbinare sociala in societatea britanica.

Tot crestinismul e de vina pentru relele zilelor noastre, drept urmare onor comisie de la Cambridge cere, nici mai mult, nici mai putin, decrestinarea vietii publice britanice. Decrestinarea au zis? Ce banc prost! Marea Britanie nu mai e crestina de ceva vreme deja. Insa, neodihniti, anticrestinii nu pregeta sa se lupte pana si cu fantoma crestinismului…

Aviz celor care cred ca solutia la vremurile de restriste pe care le traieste BOR in prezent ar fi un fel de “modernizare” ca in Occident. Rezultatul nu va fi altul, iar Biserica va ramane o tinta chiar si daca s-ar desparti de traditia sa. Diferenta ar fi, insa, ca, daca ar face asta, s-ar lipsi de ajutorul cel de sus. 


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la ““Cercetatorii britanici” au gasit vinovatul si solutia. RAPORTUL OFICIAL AL UNEI COMISII CAMBRIDGE: MAREA BRITANIE AR TREBUI SA “DE-CRESTINEZE” SISTEMATIC VIATA PUBLICA. “Destabilizarea Bisericii Angliei ar trebui sa fie o ambitie minima”

  1. Iniţiatorul primei campanii de acest gen, britanicul Jon Worth, este surprins de evoluţia acesteia. „Nu mi-am imaginat niciodată că vom atinge o asemenea amploare sau că vom strânge atâţia bani“, spune Worth, cel care a fondat anul trecut Campania Ateistă pe Autobuze.

    Iniţial, acesta spera să strângă numai 6.000 de euro pentru a derula o campanie publicitară prin care să combată mesajele organizaţiilor creştine care îi ameninţau pe necredincioşi cu infernul. Campania sa a adunat însă circa 155.000 de euro, suficient pentru a afişa mesajul pe 800 de autobuze din Marea Britanie, dar şi în 1.000 de locuri din metroul londonez, relatează AFP.

    Din Marea Britanie, proiectul s-a răspândit în Spania. Pentru început, campania se derulează în Barcelona, dar organizatorii speră să o extindă la nivel naţional.

    În Italia, autobuzele din Genova urmau să afişeze, începând din 4 februarie, următorul mesaj: „Vestea proastă este că Dumnezeu nu există. Vestea bună e că nu avem nevoie de el“.

    Campania a fost anulată însă după ce firma de afişaj nu a mai semnat contractul cu Uniunea Ateilor. Controversa a cuprins chiar şi Australia, unde Fundaţia Ateistă s-a lovit de refuzul principalei agenţii de publicitate outdoor de a accepta mesajele.

    http://www.evz.ro/ateismul-circula-cu-autobuzul-836197.html

  2. E bine ca a fost descoperita chestia asta a fost descoperita de cercetatorii britanici. Acum patru ani am cunoscut, in cadru oficial, un profesor de la Cambridge. Ma asteptam sa am ce auzi si ce invata, dar a fost absolut penibil. Si era profesor universitar! Si englez! Si de la Cambridge!

  3. Din moment ce inlocuiesc reprezentantii anglicanilor cu rabini si imami si probabil, la nevoie, samani, suna deja a baba Vanga, a Europa condusa de musulmani. Ma intreb care varianta i-ar placea unuia ca Moise Guran, cea cu Ortodoxia la baza sau cea cu islamul, ca una a ateilor comunisti antihristi a expirat deja, dar poate a lasat destul material pentru un satanism mai explicit, dar mai greu de impus pana nu s-a spalat pe creier toata planeta. Daca tot nu cred in iad, de ce le este frica de el acestor lepadati mamonizati?

  4. Pingback: Premierul Ciolos a reiterat TAIEREA FONDURILOR PENTRU BISERICI in numele “TENSIUNII” din societate. Oficiosul HOTNEWS loveste din nou: BOR TREBUIE SA SE REFORMEZE, INCLUSIV IN PRIVINTA “FONDULUI INVATATURILOR TRANSMISE” | Cuvântul
  5. Pingback: Premierul Ciolos a reiterat TAIEREA FONDURILOR PENTRU BISERICI in numele “TENSIUNII” din societate. Oficiosul HOTNEWS loveste din nou si arata adevaratul obiectiv: REFORMAREA BOR, INCLUSIV A “FONDULUI INVATATURILOR TRANSMISE”! | Cu
  6. Pingback: LA LOC COMANDA: Premierul Cioloș a revenit la ordin(e) si TAIE COMPLET BANII PENTRU BISERICI in numele “TENSIUNII” din societate. Oficiosul HOTNEWS loveste din nou si arata adevaratul obiectiv: REFORMAREA BOR, INCLUSIV A “FONDULUI INVAT
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare