Cristina si Nicolae. Doua sinucideri si multe tragedii necunoscute: ADOLESCENTII ORFANI SI SISTEMUL… ABANDONARII PERSOANEI PROCEDURALISMULUI BIROCRATIC

8-12-2015 2 minute Sublinieri

După ce o copilă de 14 ani şi-a luat viaţa într-un centru din Craiova, un adolescent 19 ani, coleg de suferinţă şi abandon, s-a sinucis şi el. Nicu şi Cristina au fost părăsiţi de părinţi.

Afectat de tragedia prietenei sale, tânărul a renunţat la viaţă. S-a supărat şi că, în ajun de Moş Nicolae, nu şi-a putut vedea mama de suflet, care îl aştepta cu un tort.

“I-a păcălit pe toţi, că nu ar avea nicio problemă”, spune şeful instituţiei care ar fi trebuit să aibă grijă şi de el şi de Cristina. Însă Nicu ar mai fi avut tentative de suicid.

“Aici nu am pe nimeni!”. Au fost gândurile dinaintea morţii. Nicu le-a scris, cu o zi înainte de a-şi lua viaţa, pe pagina lui de socializare. Era răvăşit după moartea Cristinei, fata de 14 ani. Prietena şi sora lui de suflet. Amândoi, copii părăsiţi de părinţi. Nici pe el sistemul nu-l lăsa să plece la asistentul maternal care l-a crescut câţiva ani. Cum nici pe Cristina nu a lăsat-o.

A primit, însă, voie să iasă în oraş. Şi nu s-a mai întors niciodată. De ziua lui de nume, a făcut un salt în gol, de la mare înălţime. Mortal. I-a spus clar asta la telefon, înainte de a-şi lua viaţa. Ei, prietenii lui, ar fi anunţat că Nicu este în pericol. Dar şefii din sistem nu îşi amintesc. Ei nu ştiu nici că adolescentul pe care îl aveau în grijă a mai încercat să se sinucidă. Aşa se justifică ei. Sub zâmbetul pe care îl afişa Nicu.

Pentru că avea peste 18 ani, nu a fost consiliat psihologic, după moartea Cristinei. Îi venea rândul doar o dată pe an. A văzut asta la copiii pe care îi ajută acum. După moartea celor doi. Cristina şi Nicu aveau nevoie de ajutor în cea mai grea perioadă a vieţii lor. Adolescenţa!

“Cristina nu şi-a luat viaţa, a fost ucisă de sistem”. Sunt cuvintele asistentei care a încercat să o salveze pe copila care s-a sinucis de dorul mamei adoptive. Fata de 14 ani a ales să moară, după ce a fost mutată forţat într-un centru de plasament. Le-ar fi spus colegelor ce are de gând să facă, după ce i s-a interzis să ia legătura cu femeia care a crescut-o de când avea câteva luni.

O copilă care a ales moartea, pentru că sistemul i-a refuzat dreptul la o mamă. Ultima oară când a văzut-o pe femeia care a crescut-o ca pe propria fiică, a implorat-o să o salveze.

În lumea comisiilor, a procedurilor şi a hârtiilor, adeverinţa nu a mai contat. Cristina a fost luată de acasă şi internată într-un centru de plasament. Împărţea un apartament cu alte copile, care i-au devenit prietene.

În centru, copilei i s-ar fi spus că nu mai e dorită. Şi că trebuie să accepte noua viaţă. Începuse să creadă. Plânsetele ei se auzeau de la vecini.

O mamă şi un tată din Bacău îşi caută cu disperare copila de 16 ani de aproape o lună. Simona a dispărut de la internatul liceului unde învăţa, după ce i-a trimis un mesaj de adio fostului ei iubit. A doua zi, tatăl i-a găsit protofelul plutind pe râul Bistriţa, însă specialiştii care au căutat cu sonarul prin apă le-au spus părinţilor că fata nu e acolo

Pe 28 octombrie, părinţii Simonei au primit un telefon care le-a dărâmat toată lumea. Fiica lor de 16 ani dispăruse de la căminul liceului la care învăţa. Atunci a început calvarul familiei. Fratele ei, întors din Germania să-şi găseasca sora mai mică, a descoperit mesaje de adio, pe care Simona i le-a trimis unui băiat cu 10 ani mai mare, plecat în Irak.

Apoi, tatăl Simonei a găsit portofelul fetei plutind pe râul Bistriţa. Bărbatul a dat alarma şi au început căutările, dar pompierii n-au reuşit s-o găsească pe adolescentă. Acum, după aproape o lună, în mintea părintelui au început să prindă contur tot felul de scenarii. Pentru că Simona nu era o adolescentă rebelă şi nu a creat niciodată probleme, tatăl fetei se gândeşte că a fost răpită.

Părinţii povestesc că Simona era o fire veselă, iubea viaţa şi îşi iubea familia mai mult ca orice. Cu doar câteva zile înainte să dispară, Simona a fost acasă. Şi-a coplesit părinţii cu dragostea ei.

Pentru că este singura pistă pe care o are, fratele Simonei merge zilnic malul râului Bistriţa. Părinţii Simonei încă mai speră că fiica lor se va întoarce cu bine acasă.

Adolescenta are un metru 67 înălţime, 53 de kilograme, ten deschis, ochi căprui şi păr roşcat. În ziua dispariţiei, purta o bluză roşie, pantaloni albaştri şi tenişi roşii. Cine o vede este rugat să sune la 112. O familie în lacrimi o aşteaptă acasă.


Categorii

1. DIVERSE, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Cristina si Nicolae. Doua sinucideri si multe tragedii necunoscute: ADOLESCENTII ORFANI SI SISTEMUL… ABANDONARII PERSOANEI PROCEDURALISMULUI BIROCRATIC

 1. Pentru orfani nu iese nimeni în stradă? Nu sunt și ei o tragedie colectivă? Oh, well, stai, aceștia sunt părăsiți de toți.
  Însă chiar și când mai au pe câte cineva are statul – altfel minimal – grijă să ii rezolve. “Părintește“. Definitiv.

 2. Da, un stat nevolnic care isi arata „puterea” strivindu-i pe plapanzi. dandu-le lovitura de gratie. Din pacate nu e vorba doar de stat, e vorba de un neam bolnav. Nu cred ca se mai intampla asa ceva altundeva in Europa, pe o scara atat de larga.

  In fine.. Singura solutie ar parea ca este crearea unei structuri paralele, a propriului nostru stat, daca „al lor” este asa cum este.

  http://stirileprotv.ro/special/1-decembrie-manastirea-dumbrava-povestea-oamenilor-care-ofera-bucurii-ce-costa-doar-dragoste.html

  Asta ar fi deopotriva oportunitatea noastra ca neam si ca Biserica.

 3. Pingback: SISTEMUL IRODIAN din România zilelor noastre, UCIGASUL SUFLETELOR COPIILOR ABANDONATI – nou documentar “IN PREMIERA” despre soarta orfanilor institutionalizati prin ”Protectia Copilului”: “SINUCIŞI DE SISTEM”. Tortura p
 4. La cererea proxenetului, de regula in cârdasie cu vreo asistenta sau cu vreun politai din zona, repede se “sinucide” un copil din orfelinat. Care vorbeste, ala-i.
  A stat Isus sa discute cu sarpele ? Din câte stiu eu, i-a crapat capul.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare