TERORISTI BUTAFORICI SI SERVICII SECRETE GONFLATE. Ce urmareste SRI prin expunerea ostentativa a cazurilor “Beke” si “Luigi”?

9-12-2015 8 minute Sublinieri

paul-hitter-fb

Cazul puștiului de 17 ani, arestat pentru că aderase la Islam, distribuia pe internet filmulețe cu decapitări și vroia să facă un pelerinaj la locurile sfinte din Arabia Saudită-deci nu Irak/Siria, la ISIS acasă, da?-e arhicunoscut. Că Luigi, în lipsa unor frustrări culturale/istorice, suferea de teribilism specific vârstei și trebuia dus mai degrabă la pshiholog decât la procuror cu propunere de arestare (parcă pe sataniștii puberi nu-i arestează nimeni deși au și ei nevoie de pshiholog la greu) mi se pare de domeniul evidenței. Dar nu despre Luigi și islamiștii radicali vreau să vorbesc aici, ci despre cei care ne apară de ei, băieții cu ochii albaștri ce tocmai au primit o suplimentare de buget de aproape 20%. Mai exact despre numărul lor. Circulă pe internet un mic studiu legat de asta, găsiți aici. O fi adevărată cifra de 12.000?

Nu știu, e secret de stat, dar pentru a aproxima numărul de lefegii din SRI, să pornim de la bugetul instituției. Din ZF-ul de miercuri citire

“Serviciul Român de Informații va avea un buget de 1,84 miliarde de lei în 2016 (…). Banii vor merge în primul rând pe salarii, alocarea pentru cheltuieli de personal crescând de la 896 milioane de lei la 902 milioane de lei”.  

Deci 900 milioane lei sunt salariile. Cât să câștige, net, un SRI-ist astfel încât statutul jobului să fie respectat iar înregimentarea acolo să reprezinte o tentație dar în același timp să nu genereze frustrări și să ridice prea multe semne de întrebare din alte zone bugetare mai ales că SRI-istul în cauză are și ceva avantaje speciale la pensionare? Eu zic că aproximativ dublul salariului nominal net pe economie ar fi ok.

Deci aproximativ 3500 lei. Pentru asta instituția cheltuie aproximativ 6.000 lei (consultați unul din calculatoarele care transformă salariul net în slariu brut arătând și costurile totale ale angajatorului). La 3.500 lei net, salariul brut este de aproape 5000 de lei iar angajatorul cheltuie în total 6100 de lei. Dacă împărțim 900 de milioane la 6.100 și apoi la 12 (luni), avem fix 12.322 de lefegii. Sigur, nu toți sunt angajați full-time, unii sunt colaboratori/informatori și sunt plătiți cu minimul pe economie astfel încât veniturile unui angajat operativ pot fi sensibili mai mari pentru a conserva media.

Să remarcăm în final o anomalie. Costurile totale cu armata de securiști pe stil nou (1,84 miliarde lei) sunt de numai 5 ori mai mici decât cele cu Armata și Internele, luate separat. Sau, dacă asta nu pare relevant, bugetul SRI pe 2016 este de peste două ori mai mare decât cel al Culturii (773 milioane lei) în condițiile în care cheltuielile de personal sunt de…62 de ori mai mari (doar 14,5 milioane lei la Cultură).

Circulă pe internet următoarea fotografie, conţinând o comparaţie între bugetele „serviciilor” din România faţă de cele mai mari 10 ţări NATO:

paul-hitter-fb

Interesante sunt atât sumele absolute (Serviciul Român de Informaţii primeşte 224 mil euro, faţă de SUA care alocă 6500 mil euro, sau Marea Britanie cu 2400 mil euro), precum şi rapoartele dintre aceste valori.

De pe logec.ro aflăm că alocația bugetară pentru SRI este:

1. Egală cu suma totală distribuită de la bugetul de stat pentru Ministerul Culturii, Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, Ministerul Tineretului și Sportului și Agenției Naționale de Integritate.

2. Mai mare decât suma pe care a cheltuit-o statul român în anul 2014 pentru cercetare, domeniu unde activează 43 000 salariați.

3. De aproape 7 ori mai mult decât suma cheltuită de la bugetul de stat în anul 2014 pentru salarizarea preoților tuturor cultelor (doar în cadrul BOR activează peste 14 000 de preoți și diaconi).

În plus, sunt 12000 agenţi în România doar ai SRI (neoficial, pentru că SRI este singurul serviciu care ţine numărul de angajaţi la secret – riscograma.ro) , de 3 ori mai mulţi decât cei ai Marii Britanii, care în numărul raportat include şi serviciile externe, nu doar interne, şi unde raportul de populaţie faţă de România este invers decât cel al agenţilor serviciilor – de 3 ori mai mare populatia UK decât a României şi de 3 ori agenţi mai mulţi ai SRI decât totalul agenţilor din servicii interne + externe ai UK.

Trecând la rapoartele dintre indicatorii absoluţi, lucrurile devin şi mai interesante: numărul de agenţi ai SRI la 100.000 de locuitori din România este de 60, adică 1 agent la 1.666 locuitori, faţă de o medie de 1 agent la 8.900 locuitori în SUA, 1 agent la 30.000 locuitori, în Germania, sau 1 agent la 7800 locuitori în Polonia (locul 2 la raportul asta, după România). Faceţi voi calculele în rest, dacă doriţi. Observaţi, însă, distanţa între primele două locuri: România cu 1 ag./1.666 loc. şi Polonia cu 1 ag./7800 locuitori, de aproape 5 ori mai mulţi agenţi raportat la populaţie, în România.

servicii-de-informatii

Dacă la detaliul de mai sus adăugăm şi procentul alocat din cheltuielile publice: 0.45% în România – de cinci ori mai mult decât media celor 10 state, care este de o zecime de procent, n-ar trebui decât să ne simţim în siguranţă, pentru că alocăm cele mai mari fonduri şi avem cel mai mare număr de agenţi raportat la populaţia la a cărei linişte veghează.

Înseamnă că suntem extrem de bine protejaţi de scurgerile de resurse către extern, de manipulările venite din afară, de interesele străine ţării.

 Este „clar că SRI este prioritate națională”, concluzionează şi logec.ro. „Securitatea Statului este mai presus de reforma statului”.

Sunt pentru un serviciu secret intern puternic, dar nu sfidător; unul care sa apere pilonii națiunii, nu unul care a ocupat presa şi justiţia şi abate atenţia publicului, prin ofiţerii acoperiţi din presă, spre Biserică.

Pentru că, de fapt, SRI la ora aceasta nu mai are legătură cu un serviciu în slujba populaţiei – asta dacă nu credem prea mult în “teroristul secui posesor de binocluri şi artificii” şi în zărghitul de 17 ani, elevul de liceu craiovean care se visa “terorist ISIS” şi îşi punea turban pe cap, accesând situri cu decapitări sau altele din care învăţa cum se fabrică bombe. Acestea sunt justificări ale nejustificabilului.

Ca o paranteză la subiect: dacă este să nu avem probleme cu terorismul islamic pentru asta ar trebui să ne aducem aminte de politica lui N. Ceauşescu, cel care a strâns relaţiile economice cu Orientul Apropiat şi N. Africii, făcând din România un exportator de tehnologie şi infrastructură într-o lume sărăcită de colonialismul “mântuitor”. Şi datorită firii românilor, care acceptă pe “străin”, deşi elitele neoliberale din România au făcut din anti-islamism o mantră, pentru că asta e directiva de la Washington ca să se poată accepta haosul creat prin “Primăvară Arabă”.

Nimeni nu mai vrea să vorbească despre faptul că noi am construit acolo complexe de rafinării, fabrici de ciment, cartiere de locuinţe (inclusiv cele distruse de NATO la Tripoli sau Bagdad), căi ferate şi şosele, că tractoarele româneşti învechite încă mai ară şi astăzi terenurile din Egipt iar miniştri, medici sau ingineri arabi vorbesc limba română pentru că au fost studenţi la noi.
Astăzi nu mai facem acolo decât, cel mult, turism. Capacitatea României de a produce bunuri şi servicii şi de a influenţa politica din Orient este nulă la această oră. Noi furnizăm acum doar armata si servicii secrete pentru ocuparea unor state distruse pe altarul Noii Ordini Mondiale.

Dar să revenim la subiect.

La ora aceasta SRI este un serviciu aflat în slujba ambasadorilor, a corporaţiilor şi a reprezentanţilor FMI şi CE, un serviciu folosit pentru demantelarea politică şi socială a ţării ca să poată fi absobită mai bine în Marele Proiect Globalist. De aici şi atacul pe care îl susţine prin acoperiţii din presă şi neoprotestanţi (cu legături directe în SUA) asupra unei instituţii ce apară încă fiinţă naţională: Biserica Ortodoxă. Care, vezi Doamne, cheltuie banii contribuabililor (majoritar credincioși). Dar cum se cheltuie banii lor pentru SRI, este un subiect tabu.

Un serviciu mamut, cel mai mare dintre statele NATO: 60 de angajaţi în serviciile interne la suta de mii de locuitori. Următorul clasat, Polonia, are 13 de angajaţi. Media este de 7 iar ultimul clasat este Italia, are doar 2,7 angajaţi. Personalul de 12.000 de agenţi secreţi e depăşit doar de al FBI. În termeni absoluţi, SRI reuşeşte să cheltuiască mai mult decât serviciile omoloage din Germania, Franţa, Italia sau Polonia.

Extrem de semnificativ: SRI este singurul serviciu militarizat din NATO, cu excepţia Turciei, care insă a început demilitarizarea acum 20 de ani şi mai are acum sub 5% personal cu grade.*  Cine crede ca în acest serviciu se investește masiv fără voia Partenerului Strategic este naiv. Suntem un stat care se îndreaptă (dacă nu este deja acolo) spre modelul dictaturilor “de dreapta” sud-americane.

SRI face şi desface politica statului la această ora la ordin pe unitate, alături de DNA, devenind în fapt, mai ales sub cupola politică a lui Traian Băsescu, o POLIŢIE POLITICĂ. Vedem astăzi cum lui Ioan Oltean i se scot fotografii de când făcea sex pe birou la ANRP în 2009, cu Crinuţa, ÎNAINTE de a mai fi participat la încă o rundă de alegeri din care a mai ieşit deputat. De ce au apărut aceste poze în presă abia acum? Că să-l zdrobească. Pentru că Hegemonul are nevoie de o politică slabă şi manipulabilă, în care politicieni corupţi pot fi dirijaţi în direcţia dorită, dacă nu înfundă puşcăriile.

Culmea este că acum Ioan Oltean plânge pentru faptul că a pus umărul, alături de Băsescu, la acest sistem represiv poliţienesc. Biet imbecil…

De ce investiţiile în acest serviciu secret cresc continuu, de la an la an? A întrebat cineva asta? Către ce fel de stat ne îndreptăm?

Sunt întrebări pe care tinerii frumoşi şi liberi nu şi le pun. Pentru că ei sunt, de fapt, o masă de manevră absolut perfectă.

*date din riscograma.ro

  • Romania Libera: 

(6 dec.) Ambasadorul SUA la Bucureşti: Sunt necesare investiţii foarte mari, pentru dezvoltarea serviciilor de informaţii

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm a vorbit, duminică, despre necesitatea unor investiţii substanţiale, pentru a dezvolta activitatea serviciilor de informaţii şi schimbul de informaţii, în contextul atacurilor teroriste din Paris, Londra, San Bernardino şi Beirut, informează Mediafax.

Diplomatul american a precizat că este necesar ca toate ţările să fie în alertă, întrucât atacurile teroriste sunt dificil de prevenit.

“Sunt necesare investiţii foarte mari în dezvoltarea serviciilor, în schimbul de informaţii şi în a fi pregătiţi. Până la urmă, depinde de noi toţi, dacă vedem ceva neobişnuit, să raportăm”, a spus Klemm.

Totodată, el a s-a declarat “îngrozit” de multitudinea atacurilor din ultima perioadă.

“Sunt îngrozit. Dacă atacul de la Londra este de inspiraţie teroristă, este al treilea în doar două săptămâni. A fost un eveniment la Beirut, urmat de cel de la Paris, apoi în California şi acum, posibil Londra, este foarte îngrijorător”, a precizat oficialul american.

Mai mult, Hans Klemm a vorbit despre colaborarea dintre SUA şi Rusia în domeniul combaterii terorismului şi a precizat că statele colaborează deja şi că au interese comune. Cu toate acestea, el s-a arătat îngrijorat în privinţa Ucrainei, unde există “o lipsă de cooperare”. Totodată. ambasadorul SUA şi-a exprimat dezamăgirea privind prezenţa preşedintelui Dumei de Stat la Bucureşti.

“Deja colaborăm cu Rusia în această chestiune, preşedintele Obama şi preşedintele Putin au avut conversaţii telefonice şi s-au întâlnit la Paris. Avem interese comune în lupta împotriva terorismului, există deja o colaborare între SUA şi Rusia. (…) Am fost foarte dezamăgit (să-l văd pe Serghei Narîşkin la Bucureşti – n.r.), dar nu este prima dată când apare pe scena mondială. Pe lângă toată colaborarea care are loc în lume, este o lipsă de cooperare în ceea ce priveşte Ucraina, care ne îngrijorează”, a mai declarat ambasadorul Hans Klemm.

Bugetul SRI va creşte în 2016 cu aproximativ 20% faţă de anul în curs, iar cel al SIE cu aproximativ 7%, conform proiectului Bugetului de stat.

Astfel, în rândul serviciilor de informaţii, SRI şi SIE vor primi bani în plus. SRI va avea în 2016 un buget de 1,85 miliarde de lei, în creştere cu aproximativ 20% faţă de anul trecut.

Cea mai mare creştere se înregistrează la capitolul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile, unde se vor aloca 36,5 milioane de lei, în condiţiile în care, în 2015, suma alocată contribuţiei interne pentru astfel de proiecte a fost de numai 152.000 de lei.

Pe de altă parte, Serviciul de Informaţii Externe beneficiază de o creştere a alocărilor cu 7% faţă de 2015, bugetul ajungând acum la 272,5 milioane de lei. SIE va avea bugetul majorat cu aproximativ 4% pentru cheltuieli de personal şi tot atâţia bani pentru bunuri şi servicii ca anul trecut. Se înregistrează şi o creştere cu circa 25% pentru cheltuielile de capital, însă proiectul de buget pe 2016 nu specifică şi destinaţia exactă a acestor sume.

Sabina Fati/ Revolta SRI împotriva UE sau cine este vecinul nostru jihadist

E ușor timid, poate puțin cam posac, cu o privire tristă și o siguranță de sine de nezdruncinat. Genul de personaj care caută absolutul și fără să-și dea seama găsește doar gunoaie. Vrea să fie erou, așa că nu-și ascunde pasiunea și nu are motive să se dedubleze. E o pradă ușoară pentru SRI, care în ultima vreme are ambiția să ne arate lista cu teroriștii de lângă noi.

La 17 ani, Luigi Constantin Boicea a devenit al doilea “terorist” reținut de procurorii români în mai puțin de zece zile, după Beke Istvan Attila de la Târgu-Secuiesc, arestat în cinstea Zilei Naționale a României, pentru că ar fi pregătit un atentat cu artificii. Niciunul dintre ei nu era în clandestinitate, liceanul care visa să-și continue studiile la Medina (Arabia Saudită), cel de-al doilea cel mai important loc sfânt al musulmanilor, după Mecca, își căuta calea spre islamism la vedere, pe forumuri și rețele de socializare, în vreme ce Beke nu făcea niciun secret din faptul că este un promotor al Ungariei Mari.

Amândoi sunt exaltați și în același timp foarte mărginiți. Pentru un serviciu secret serios nu reprezintă o miză reală. Prinderea lor ar putea fi interpretată mai degrabă ca o lecție pentru ceilalți ca ei: să le fie frică să apuce pe aceste căi ale pierzaniei. Cei temători vor abandona, poate, dar unii mai încăpățânați vor învăța din descinderile procurorilor și din monitorizările SRI să se ferească, să-și ascundă crezul și să se pregătească în clar-obscur, nu la vedere.

Harta liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, declarat de adepții lui, noul Calif, cu toate zonele care au făcut vreodată parte din lumea musulmană cuprinde și România, un vis agreabil pentru tânărul de 17 ani, care a abandonat Biserica Ortodoxă în favoarea Moscheii. Nu acesta e motivul “radicalizării” lui, fiindcă cei dispuși spre acte de terorism nu sunt musulmanii practicanți, cel puțin așa rezultă dintr-un studiu <http://www.theguardian.com/uk/2008/aug/20/uksecurity.terrorism1> făcut de MI5, serviciul britanic de contrainformații, care precizează, însă, că nu poate trasa profilul potențialului terorist. Bazat pe sute de studii de caz, documentul precizează totuși că nici imigranții ilegali veniți în Marea Britanie și nici musulmanii fundamentaliști nu sunt cei mai disponibili pentru acțiuni violente. În România lucrurile sunt mai simple, fiindcă doar accidental se mai găsește câte unul să vrea să fie recurtat de ISIS și să căute mitraliere de vânzare pe Facebook, așa cum a făcut Boicea.

În ultimul Raport de activitate al Serviciului Român de Informații, la capitolul “Protecția împotriva riscurilor și amenințărilor teroriste” sunt descrise efectele ascensiunii Statului Islamist asupra României. Este vorba despre “accentuarea riscurilor non-operaționale, de propagandă fundamentalistă și de acțiuni de sprijin financiar și logistic”, plus complicațiile date de migrația ilegală aflată în legătură cu terorismul. Toate aceste “riscuri” au acum o față, cea a liceanului de 17 ani, la fel cum extremismul maghiar care sapă la rădăcina unității naționale este întruchipat în “teroristul” Beke.

Cu cât va fi mai lungă această listă cu “teroriști” din România, cu atât servicile secrete vor avea mai multe argumente să ceară legi Big Brother mai puternice, cu ajutorul cărora să poată intra în intimitatea noastră și a teroriștilor de ocazie. Cu cât vor fi găsiți mai mulți adepți ai Coranului și eventual mai mulți simpatizanți ai Statului Islamic, cu atât liderii politici români vor avea mai multe motive să se opună politicii migraționiste a Bruxelles-ului. Serviciul Român de Informații pare să fie în căutare de probe, în vreme ce Traian Băsescu ne previne de fiecare dată cu un pas înaintea SRI cât de riscant ar fi pentru România să primească migranți, fiindcă odată cu ei vin și teroriștii și propagandiștii terorii și fiindcă Statul Islamic  a amenințat deja că viitorul Califat va cuprinde Balcanii și România. Traian Băsescu a făcut demult pirueta naționalistei Le Pen, cu gândul ar putea redeveni ce-a fost, dar SRI ce obiective are?


Categorii

1. DIVERSE, Iulian Capsali, Servicii secrete, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “TERORISTI BUTAFORICI SI SERVICII SECRETE GONFLATE. Ce urmareste SRI prin expunerea ostentativa a cazurilor “Beke” si “Luigi”?

  1. Pingback: COLONIA MILITARISTĂ ROMÂNIA ŞI ACOPERIŢII “STORMTROOPERS”. Adevarul despre ce a ajuns tara noastra, spus verde-n fata de avocatul GHEORGHE PIPEREA: “Visul vechii Securităţi de a ajunge să ne fie din nou frică de ea e deja realita
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare