“POCNITORI” DE ZIUA NATIONALA pentru credibilizarea serviciilor secrete? ASA-ZISA “DEJUCARE” A UNUI ATENTAT LA TARGU SECUIESC. Autorul ar face parte dintr-o organizatie extremista maghiara

1-12-2015 6 minute Sublinieri

Rechtsextreme ÇUngarische GardeÈ ÇvereidigtÈ neue Mitglieder

UPDATE:

Operatiunea “Sa ne iubim Organele!”

Aham! Ofiţerii SRI îl monitorizau pe extremist încă din luna august.”, zice SRI. Inteleg! Si s-au gandit sa-l salte la 1 Decembrie, ca da bine si la popor si la discutiile despre buget.

Repet bietul meu indemn: nimic din ceea se vede la prima vedere sau din ceea ce vor autoritatile sa vada cetateanul si sa stie despre ele nu contine adevarul!

[…]

Un om care detine si calitatea de artificier, domnul Viorel Gongu, ne explica:

“Elementele pirotehnice de clasă 1 sunt albinuţele, licuricii, sfârlezele şi pocnitorile cu 2 aţe. Elementele pirotehnice de clasă 2 sunt petardele alea care fâsâie şi fac poc după câteva secunde, mai sunt petardele de 4-5 cmm, minivulcanii, acele conuri care după ce le dai foc azvârl o jerbă de scântei de 10-20 cm. Alea de clasă 3 sunt rachetele alea pe băţ care ajung la 10-20 m înălţime şi fac steluţe. Tot la clasă 3 intră şi bateriile de rachete cu dimensiunea de 20-40 cm care au elemente de temporizare şi care se lansează una după alta, dar bateria trebuie fixată la sol pentru a nu se culca de la jeturi. Petardele folosite pe stadioane, făcliile suprterilor etc, sunt din clasa 3.

[…]

IGPR, Serviviul Arme si Munitii a confirmat: pocnitori si artificii! :-))) :-))) :-)))

Și, ziceți că tembelul ăla de ungur, monitorizat din vară, și dat în fapt taman de Ziua Națională, voia să omoare români? Unde? Într-un oraș unde trăiesc numai unguri. Eu cred că voia să meargă la Craiova, dar o fi sunat și el la gară și l-a îndrumat doamna aceea cu care m-am conversat și eu și nu știa unde-i Balvanyos-ul. Între timp o fi aflat și s-a nimerit fraierul ăsta care a întrebat-o de Craiova și l-a trimis la Tîrgu Secuiesc.

Hei, domnii, facem și noi niște scenarii mai inteligente? Știu că se face bugetul, dar dați-o-n spanac, asta e un pic gogonată.

Un membru al formaţiunii extremiste ”Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria a fost reţinut de procurorii DIICOT, el fiind acuzat că a încercat să confecţioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care ar fi vrut să îl detoneze marţi, la parada de Ziua Naţională, la Târgu Secuiesc.

Un „membru marcant” al organizaţiei naţionalist-extremiste Mişcarea de Tineret 64 de Comitate (HVIM Ungaria), Beke Istvan Attila, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT după ce ar fi pus la cale confecţionarea unui dispozitiv exploziv improvizat, pe care să îl detoneze în public, la Târgu Secuiesc, la parada de 1 Decembrie, conform DIICOT.

Procurorii DIICOT arată că extremistul „şi-a asumat şi ulterior a procurat mijloacele şi instrumentele necesare confecţionării unui dispozitiv exploziv improvizat, pe care intenţiona să-l detoneze în public, pe raza localităţii Târgu Secuiesc, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie”.

Motivele bărbatului sunt explicate astfel de procurori:

realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naţionalist-extremistă Mişcarea de Tineret 64 de Comitate – HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violenţă îndreptate împotriva cetăţenilor români şi a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităţilor române în actul de exercitare a puterii de stat în zona aşa-zisului ”Ţinut Secuiesc”, ca etapă a procesului ce vizează refacerea ”Ungariei Mari””.

Anchetatorii au percheziţionat locuinţa extremistului şi au ajuns la concluzia că „materialele şi dispozitivele ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora”.

DIICOT specifică faptul că acţiunea a fost realizată cu sprijinul SRI, DIPI, Poliţiei Covasna şi Jandarmeriei Braşov.

Un bărbat care face parte din gruparea extremistă HVIM a vrut să detoneze o bombă chiar în timpul paradei cu ocazia Zilei Naţionale în Târgul Secuiesc. DIICOT şi SRI au descoperit bomba artizanală cu care Beke Attila Istvan ar fi putut provoca zeci de victime.

“Mișcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate” (HVIM) este o organizație extremistă care militează pentru refacerea Ungariei Mari.

Activiștii organizației i-au chemat pe tinerii maghiari la mese rotunde și i-au invitat să se alăture mișcării, ademenindu-i cu slogane precum: “Ieși din zona de confort, vezi cum e viața în HVIM“, “Fă parte din rezistență“, “Noi nu luptăm doar în spațiul virtual, steagul libertății noastre flutură din nou. Vino cu noi pe tărâmul acțiunii.”, scrie Rise Project.

HVIM (cele 64 de comitate ale Ungariei Mari) este o organizație de tineret foarte bine pusă la punct, care militează pentru anularea Tratatului de la Trianon și refacerea Ungariei Mari și care este foarte activă în județele Covasna și Harghita.

Toroczkai, fondatorul organizației, a fost blocat la frontieră în octombrie 2013, primind interdicția să mai intre în România. Toroczkai a făcut și afaceri în România înainte de a-i fi interzis accesul în țară. Numele său apare în istoricul companiei Filomenamodels SRL din Oradea, alături un fost jurnalist din Miercurea Ciuc. Firma, specializată în organizarea de spectacole, nu a avut o activitate financiară consistentă.

HVIM a fost înființată în Szeged, Ungaria, în 2001, de către Laszlo Toroczkai, pe atunci un tânăr activist care milita pentru reîntregirea Ungariei Mari. HVIM nu este organizată juridic în România, pentru că inițiatorii mișcării s-au răzgândit în 2008. De înființare s-au ocupat atunci cinci secui din Transilvania: Petre Waum, Lokodi Ferenc Attila, Tokos Szabolcs, Szabo Nandor și Krafft-Szabo Istvan.

Cei cinci au cerut Judecătoriei Odorheiu Secuiesc să le aprobe înființarea HVIM România, dar au renunțat ulterior.

Membrii HVIM au declarat, în statutul depus de ei la instanță, că asociația urma să de ocupe de mai multe activități: „apărarea drepturilor comunităților minoritare maghiare atât în fața autorităților române cât și în fața forurilor internaționale”, „valorificarea drepturilor de autodeterminare a maghiarilor din Ardeal” și „prezentarea nelegiuirilor care au fost cauzate ca urmare a încheierii Tratatului de Pace de la Versailles, la sfârșitul Primului Război Mondial.”

Același statut îi obliga pe membri să dovedească loialitate deplină față de asociație și să participe activ la realizarea obiectivelor asociației.

Petre Waum, inițiatorul demersului de înființare a asociației, locuiește în Odorheiu Secuiesc, predă cursuri de limbă runică, o limbă arhaică secuiască, și sculptează în lemn. Cele mai populare sculpturi ale sale sînt cele care simbolizează harta Ungariei Mari, obiecte pe care le vinde la târgurile de meșteșugari din Transilvania. La un astfel de târg, Waum i-a oferit cadou o sculptură și lui Vona Gabor, președintele Jobbik, scrie sursa citata.

Serviciul Roman de Informatii, prin Brigada Antiterorista si alte directii de informatii, a reusit sa dejoace un atentat terorist planuit de 1 decembrie in secuime de un cetatean roman de etnie maghiara, pe numele sau Beke Atilla.

Potrivit unor surse din domeniul securitatii nationale, asupra acestui individ au fost descoperite :

– dispozitive de viziune pe timp de noapte

– temporizatoare pentru impulsuri electronice

– articole pirotehnice de categoria 1, 2 si 3 cu potential exploziv ridicat – o parte dintre ele detinute ilegale

Peste 200 de obiecte din categoria celor descrise mai sus au fost descoperite la Beke Atilla. Individul are preocupari vechi in domeniul electronicii.

SRI si DIICOT, prin structurile de combaterea terorismului, au monitorizat indeaproape acest caz in ultima saptamina, pe baza unor informatii preliminare de amenintare iminenta pentru ziua de 1 decembrie.

Bele Atilla a efectuat si pregatire de specialitate intr-un poligon de linga orasul Covasna.

El a fost retinut de procurorii Serviciului Antiterorism din cadrul DIICOT Bucuresti si va fi adus de urgenta la Bucuresti pentru a fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti in vederea aplicarii unor masuri preventive prelungite – mandat de arestare pe 30 de zile.

DIICOT şi SRI au prins un terorist. Contrar curentului momentului, teroristul capturat de structurile noastre de siguranţă nu e arab, nici măcar musulman. Nu a încercat să detoneze o bombă în numele lui Allah, ci al Székelyföld. Al Ţinutului Secuiesc, adică. Un obiectiv promovat de mai multe organizaţii ale minorităţii maghiare – inclusiv cea din care face parte teroristul zilei – în evenimente finanţate şi girate de instituţii ale statului român. Ne-am pregătit și mobilizat proprii teroriști, după cum veți descoperi, pe bani publici.

Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom – HVIM) n-a apărut brusc printre noi, după ani de clandestinitate. Nu. HVIM a fost o prezenţă constantă, vizibilă şi agresivă la fiecare eveniment revizionist organizat cu sprijinul autorităţilor locale şi aprobarea tacită a Guvernului de la Bucureşti.

Ani la rând, la Josesi, din banii primăriei sau ai Consiliului Judeţean – adică ai cetăţenilor români – s-au finanţat Taberele de Vară unde extremiştii de la Jobbik sau HVIM, recunoscuți astăzi ca terorişti, şi-au alimentat propria isterie. Ani la rând, propaganda revizionistă maghiară, interzisă în Slovacia, spre exemplu, a fost îmbrățișată de autorităţile româneşti. Ani la rând, instituții locale autohtone, ale statului român, au contribuit la formarea teroristului de azi. L-au alimentat ideologic în școlile de vară de pe teritoriul țării noastre, l-au protejat sub paravanul multiculturalismului, i-au girat revendicările absurde prin fiecare discurs susținut de oamenii cu funcții în stat la taberele ”Ținutului Secuiesc”.

În teritoriu, președinții de consilii județene sau primarii UDMR/PCM au finanțat, din bani publici, si au legitimat, fără discernământ, fiecare eveniment la care extremiștii, astăzi teroriști, de la HVIM au jucat un rol esențial. Iată doar câteva dovezi:

În 2011, Consiliul Judetean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor, a finanțat „programul cultural” Szekely Sziget al celor de la HVIM; în 2011, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras, a autorizat HVIM să vândă materiale de propagandă revizionistă la Zilele Sfântu Gheorghe; în noiembrie 2012 extremiștii de la HVIM participă alături de UDMR la un miting revizionist la Sfântu Gheorghe; 15 martie 2013:HVIM a defileză la Târgu Secuiesc, în deschiderea paradei dedicată Zilei maghiarilor de pretutindeni, manifestare la care a participat și vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt; în august 2013, primarul din Joseni (HR) a finanțat tabăra EMI/Jobbik/HVIM și, potrivit propriilor declarații, a ”făcut lobby pentru ca tabăra să fie organizată în localitatea pe care o conduce”; în octombrie 2013 liderul Jobbik și mai mulți militanți HVIM au fost prezenți la marele marș al secuilor organizat de UDMR în Covasna; în decembrie 2013 militanții HVIM tulbură liniștea publică la marșul de Ziua Națională de la Sfântu Gheorghe, iau autoritățile nu intervin; în februarie 2014, criminalul de război Wass Albert a fost omagiat de membrii HVIM în două orașe conduse de primari UDMR, în incinta unor clădiri publice; pe 6 august 2014, Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a fost prezent la tabăra extremiștilor EMI/Jobbik/HVIM; în octombrie 2014, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe explicat că organizația HVIM – al cărei membru este și teroristul zilei – trebuie tratată cu indulgență, având în vedere că sunt tineri locali, tineri din Trei Scaune, care nu se duc în Craiova să sărbătorească, în schimb, Noua Dreaptă vine din alte judeţe să stârnească tensiuni”.

Exemplele pot continua.

Vă întrebați, probabil, cum a reacționat Guvernul de la București când localități sau chiar județe întregi ale României s-au rupt de Constituției și au decis să producă teroriști. Ei bine, Guvernul a aprobat tacit. Guvernul – oricare ar fi fost acela – a privit mereu în altă parte, când banii românilor erau alocați manifestațiilor extremist, doar pentru a ne asigura, cu voce gravă, că va investiga totul post factum.

Astăzi, DIICOT și SRI au prins un terorist. Un terorist construit în ultimii ani, de autoritățile publice locale la adăpostul miopiei Bucureștiului. Un terorist inventat pe banii noștri.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Servicii secrete, Teroarea "terorismului", Ungaria, Ziua nationala

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la ““POCNITORI” DE ZIUA NATIONALA pentru credibilizarea serviciilor secrete? ASA-ZISA “DEJUCARE” A UNUI ATENTAT LA TARGU SECUIESC. Autorul ar face parte dintr-o organizatie extremista maghiara

  1. Anchetatorii au găsit la percheziţii 210 materii explozive de categoriile II şi III, dispozitive electronice de iniţiere, temporizor al impulsurilor electronice, două dispozitive militare de vedere pe timp de noapte folosite de conductorii de blindaje militare, precum şi un amplificator de imagine.

    Conform legii de clasificare a materiilor explozive, categoria II de explozivi se referă la cei de putere medie (Trotil, tetril şi ceilalţi explozivi nitroaromatici, precum şi cei pe bază de azotat de amoniu cu mai puţin de 6% nitroglicerină sau nitroglicol, explozivi pe bază de cloraţi şi percloraţi, Geluri explozive, amestecuri explozive simple de tip AMAL, Emulsii explozive), iar categoria III se referă la cei de putere mică (Amestecuri explozive simple de tip nitramon (AM-1) şi nitramonit, Pulberi negre cu fum şi similare, Amestecuri explozive cu peste 30% materii inhibitoare (clorură de sodiu, clorură de amoniu etc.), Explozivi antigrizutoşi, Capse detonante de orice fel, relee întârzietoare şi sisteme de iniţiere neelectrică).

    http://www.gandul.info/stiri/cum-a-fost-dejucat-un-atentat-cu-artificii-la-targu-secuiesc-un-extremist-maghiar-ar-fi-vrut-sa-detoneze-un-dispozitiv-exploziv-la-parada-de-1-decembrie-extremistul-beke-aproape-de-arest-14905108

  2. Pingback: CSIBI BARNA SI SOLISTUL TRUPEI KARPATIA, TRIMISI IN JUDECATA PENTRU “PROMOVAREA DE IDEI SI CONCEPTII NATIONALISTE”. Care-i sensul operatiunii de PR a serviciilor secrete, brusc de veghe patriei? | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: DIN SERIA: baietii cu ochi albastri stau de veghe patriei. Partidul Romania Unita infiinteaza TRUPE PARAMILITARE (Video) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare