Proiectul de construire a MEGA-TEMPLULUI MASONIC din Bucuresti a primit unda verde. Sediul MLNR este ridicat pe un TEREN PUBLIC

17-12-2015 1 minut Sublinieri

sediu-mlnr

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a dat unda verde marti planului de urbanism prin care Marea Loja Nationala din Romania a cerut permisiune sa isi construiasca un sediu pe bd. Expozitiei nr. 24 F. Noul sediu va avea patru etaje inaltime si va adaposti o parcare subterana, sali multifunctionale, un restaurant, un club, dar si un muzeu si o biblioteca.

Terenul pe care se va edifica imobilul are o suprafata de circa 2.500 mp si a fost dat de RA-APPS in folosinta organizatiei pe o perioada de 40 ani. Dupa aprobarea Planului Urbanistic urmeaza ca Primaria sector 1 sa emita autorizatia de construire.

Fisa proiect

Beneficiar: Asociatia Marea Loja Nationala din Romania
Elaborator: Desenatura – Atelier de proiectare
Suprafata teren: 2.500 mp

Indicatorii urbanistici aprobati existenti

– inaltimea maxima: 6 si mai multe niveluri
– Procent de Ocupare al Terenului : 50%
– Coeficient de Utilizare al Terenului: 2,4
– Functiune: centru de conferinte si expozitii

Indicatorii urbanistici propusi

– inaltimea maxima: doua subsoluri, demisol, parter si 4 etaje
– Procent de Ocupare al Terenului : 55%
– Coeficient de Utilizare al Terenului: 2,88
– Functiune: sediul marii loje nationale din Romania

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat marţi planul de urbanism prin care Marea Lojă Naţională din România a cerut permisiune să îşi construiască un sediu pe bd. Expoziţiei nr. 24 F. Noul sediu va fi în vecinătatea viitoarei moschei din Bucureşti, despre care s-a spus că va fi una dintre cele mai mari din Europa şi care a stârnit numeroase proteste, inclusiv din partea fostului preşedinte Traian Băsescu.

Viitorul sediu al masoneriei va avea patru etaje şi va adăposti o parcare subterană, săli multifuncţionale, un restaurant, un club, dar şi un muzeu şi o biblioteca. Terenul pe care se va edifica imobilul are o suprafaţă de circa 2.500 mp şi a fost dat de RA-APPS în folosinţă organizaţiei pe o perioada de 40 ani. După aprobarea Planului Urbanistic, urmează că Primăria sector 1 să emită autorizaţia de construire.


Categorii

1. DIVERSE, Masonerie

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Proiectul de construire a MEGA-TEMPLULUI MASONIC din Bucuresti a primit unda verde. Sediul MLNR este ridicat pe un TEREN PUBLIC

  1. După moschee ne lipsea marea lojă pe urmă? homosexuali Sodoma și Gomora . Doamne ferește.Ce țară de Ortodocși suntem? Doamne ajută să salvăm Romania și Creștinismul.Cei care sunteți la putere vă rog faceți ceva,sau așteptați strada să rezolve în locul vostru situația?Sau nu sunteți Creștini???…

  2. Va plangeti de parca Fara un NOU sediu ar fi Vreo diferenta (avand deja de ani buni un altul functional ) .cat despre Musulmani in Romania sunt cati vrei de sute de ani etc ,si moschee tot atat de multe tot de zeci sute de ani! Nu opreste nimeni pe nimeni in a fii Ortodox sau nu! Nu mai cascati ochii la toate tampeniile televizate si alegeti ce este cu adevarat benefic voua , prea multa deruta in mintile oamenilor…

  3. @bobi
    Este o mica problema care ti-a scapat: terenul pe care se va edifica imobilul are o suprafata de circa 2.500 mp si a fost dat de RA-APPS!
    Adica masonii sunt prea saraci ca sa-si cumpere un teren si au primit in concesiune de la stat un teren pe care poti construi un edificiu foarte mare (50 m x 50 m). Nota bene, parcarea este subterana, deci nu ia din suprafata cladirii.
    Pai daca sediul masoneriei are acelasi statut ca si ambasadele, sa ni se spuna si noua.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare