Masoneria romaneasca “isi arata muschii”: RADU BALANESCU, LIDERUL MLNR (Marea Loja Nationala) PRIMESTE O FUNCTIE INALTA IN IERARHIA MASONICA MONDIALA. Ce anunta asta pentru Romania si cum de a ajuns Bucurestiul “centrul masonilor din intreaga lume”?

19-05-2014 9 minute Sublinieri

masoneria romana

  • Adevarul:

Cristian Unteanu: Masoneria română impune un lider mondial

Ştirea este aceasta, anticipată de noi în urmă cu o săptămână: Radu Bălănescu, Marele Maestru al MLNR, a fost ales azi Secretar Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare. Evident o ştire majoră de presă ce se va reverbera în următoarele ore pe plan mondial, dar cu multiple semnificaţii valorice şi simbolice pentru România.

Este vorba despre cea mai înaltă poziţie ierarhică obţinută vreodată de un român în ierarhia masonică mondială, postul respectiv fiind recunoscut, informal, ca oferind calitatea de Primus inter Pares, coordonator al întregii colaborări pe lanţul masonic mondial, autoritatea ultimă de referinţă în ce priveşte pregătirea tuturor evenimentelor care vor avea loc în lume pe timpul mandatului său de cinci ani.

Semnificativ din punct de vedere masonic, deoarece urmează în scaun unui personaj devenit o legendă în lumea masoneriei internaţionale şi nu numai, de mulţi ani un extraordinar prieten al României, Thomas Jackson, cel care a avut mereu viziunea unei Românii care avea să devină una dintre valorile sigure ale masoneriei mondiale.

Viziune, iată, realizată şi confirmată după alegerile de azi în care au concurat petru candidaţi, românul nostru obţinând o majoritate foarte confortabilă de voturi.

Dar, dincolo de valoarea evenimentului masonic, România obţine un post simbolic, aş spune chiar înalt-simbolic într-o logică foarte specială de sistem, aceea care domină accesul la posturile-cheie din marile organizaţii internaţionale.

Foarte important că, după ani şi ani de zile în care ai noştri, cu foarte puţine excepţii notabile (spre exemplu, ambasadorul Sorin Ducaru, ocupantul unei prestigioase poziţii în cadrul NATO, organizaţie care are un purtător de cuvând de excepţie, Oana Lungescu, plus încă alţi câţiva) nu am prea avut succese majore. doctorul-radu-balanescu-ales-in-cea-mai-inalta-pozi-ie-de-inuta-vreodata-de-un-roman-in-masoneria-mondiala-18482447În orice caz, în acest moment, nu există, în afara acestui exemplu de azi, nici un român care să conducă o organizaţie internaţională de relevanţă, putere şi influenţă de tipul Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare.

Logica de care aminteam spune, absolut neoficial dar nu mai puţin real, că adevărata importanţă a unei ţări se măsoară după numărul de naţionali pe care-I poate alinia pe listele organizaţiilor de influenţă/putere/decizie ale lumii, după numele pe care le poate pune într-o la fel de neoficială dar eficace listă de numere de telefon apelate pentru rezolvarea unei situaţii, pentru deschiderea sau permanentizarea de contacte, pentru organizarea de întâlniri formale sau informale.

Nu uitaţi că, de câtva timp încoace, alături de diplomaţia clasică, rămasă pe teritoriul său formal şi relativ închis în canoanele formale ce-i sunt impuse foarte clar de stăpânirea exercitată de factorul politic, a apărut diplomaţia publică, cu mult mai interesantă deoarece este mai rapidă, mai suplă, nesupusă aceloraşi canoane, cu infinit mai multe căi de manifestare (deci şi mijloace la îndemână), angrenând instituţii, organisme şi organizaţii extrem de diverse din societatea civilă.

Această diplomaţie publică este folosită pe scară largă de statele mari ale lumii, se expimă complementar (dar niciodată antinomic) în raport cu cancelariile din marile capitale, este folosită foarte adesea drept primă punte de contact sau de testare pentru ceea ce urmează să fie, mai departe politici naţionale, sau deschide primele etape din ceea ce mai târziu vor fi acorduri bilaterale sau internaţionale.

Diplomaţia publică favorizează cu deosebire tot ceea ce reprezintă spaţiile posibile de dialog, trăieşte efectiv din plusul pe care aceste spaţii ale dialogului îl pot adduce a ceea ce fiecare stat defineşte ca obiectivul său central, adică viziunea naţională pusă în slujba interesului naţional. Într-un timp al mondializării, nici unul dintre statele-mari puteri nu mai are nici ambiţia, nici puterea de a trăi singur, acu atât mai puţin speranţa supravieţuirii în autarhie. Iată de ce nici diplomaţia, nici opera complicată, discretă şi extrem de sensibilă a construcţiei relaţiilor internaţionale nu mai aparţine, în jocul superior, doar cancelariilor diplomatice, ci angrenează tot ceea ce o naţiune poate oferi sau construi ca unelte de dialog şi prin care poate stabili legături.Vizibile sau invizibile.

Nu se poate să lipseşti de la toate mesele mari unde se iau deciziile şi apoi să te plângi că eşti ignorat, persecutat sau asuprit. Mondializarea permite atât circulaţia cât şi impunerea valorilor naţionale. Din nefericire, lecţie pe care o învăţăm cu greu, asta nu înseamnă automat că sistemul va trimite emisari în vreo ţară pentru a spune ce şi când trebuie făcut. Sau de către cine. Aici, acum ca şi mereu, importante rămân valorile individuale, de organizaţie şi de sistem dar şi ştiinţa de a le prezenta şi impune ca atare.

Atunci doar, brusc, ca prin minune, sistemul devine permeabil pentru oamenii tăi şi intri pe circuitul marilor valori. De aici, ultimul pas, cel despre care vorbeam la începutul acestor rânduri, este să ştii cum acestea să fie legate de o persoană cu adevărat reprezentativă şi să găseşti drumul corect şi cât mai elegant pentru a transforma toate acestea în valoare administrativă la nivel de sistem global. Acum, pentru ceea ce înseamnă masoneria mondială, România şi-a stabilit ţinta cea mai înaltă şi a reuşit s-o atingă. Important ar fi însă ca aceste exemplu, alături de celelalte câteva reuşite cu care ne putem mândri, să se poată articula nu doar ca rezultat al unor întâmplări fericite sau a unor oarecari conjecturi, ci într-o politică reală şi de tip proiect pe care liderii politici ai României să şi le asume pentru viitorul imediat.

Căci, atenţie, mare atenţie, doar peste o săptămână şi jumătate, la Bruxelles începe bătălia decisivă pentru impunerea oamenilor în structurile de conducere europene, fără ca subiectul să-I facă pe ai noştri să tremure de o nelinişte anicipativă. Azi s-a demonstrat că România se poate impune într-un joc de putere dintre cele mai înalte ale lumii. Ce ar trebui să urmeze la rând? Există o listă de priorităţi stabilite de liderii politici, una care să-I unească dincolo de ura stearpă dominată doar de idea distrugerii, denigrării şi luptei pentru bani şi privilegii?

Poate, văzând ce s-a întâmplat azi, cineva se va simţi îndemnat să dorească să aibă un răspuns. Acum, poate altă data, poate în viaţa noastră de acum… cine ştie?

 

România pe harta lumii masonice. Radu Bălănescu: „Orice francmason are ca prioritate interesul naţional”

Potrivit jurnalistului Cristian Unteanu, „dincolo de valoarea evenimentului masonic, România obţine un post simbolic într-o logică foarte specială de sistem, aceea care domină accesul la posturile-cheie din marile organizaţii internaţionale“.

Bucureştiul a devenit între 14 -18 mai centrul masonilor din întreaga lume, găzduind ediţia a XIII-a a Conferinţei Mondiale a Marilor Loje Masonice Regulare, cea mai mare reuniune masonică organizată vreodată în Europa Centrală de Est şi de Sud-Est.

După 16 ani în funcţia de Secretar Executiv al Conferinţei Mondiale a Masonilor, Thomas Jackson a predat ştafeta dr. Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, ales cu o majoritate confortabilă prin votul delegaţiilor masonice prezente la Bucureşti.

Principalele declaraţii din cadrul emisiunii Adevărul Live

Thomas W. Jackson: Am venit la această întâlnire din Bucureşti, care s-a încheiat ieri. Am venit în România în urmă cu 16 ani şi este uimitoare schimbarea în bine a acestei ţări. Conferinţa de anul acesta a fost una dintre cele mai mari.

Rudiger Templin (foto dreapta): Rudiger TemplinNoi recunoaştem că masoneria română a fost cea mai puternică din blocul de Est a Europei şi exercită o influenţă puternică în lumea masonică. Conferinţa a fost organizată excelent, iar toată lumea a văzut că societatea francmasonă este o societate a secolului XXI, iar România este o parte importantă a acesteia. Masoneria română creşte pas cu pas şi va fi reprezentată de acum la nivel mondial prin dl. Bălănescu.

Radu Bălănescu: Pentru orice lojă regulară din lume, organizarea acestei conferinţe este cea mai mare onoare, deoarece reuneşte figuri proeminente ale masonilor din lume. A fost cel mai mare moment de lobby pentru România. Toţi oaspeţii, veniţi din 106 ţări, au putut să vadă cât este de ospitalier, cald şi educat poporul român. S-au întâlnit cu multă lume, nu numai din cadrul organizaţiei. Toţi au exprimat opinia că avem o ţară minunată cu posibilităţi de dezvoltare fantastice pentru viitorul apropiat şi pe termen lung.

Cristian Unteanu: Ce înseamnă masoneria?

Thomas W. JacksonThomas W. Jackson (foto): Una din cele mai mari dificultăţi este în a înţelege ce înseamnă masoneria, deci trebuie să ne întoarcem în istorie şi să vedem contribuţiile organizaţiei noastre. Nu a fost o altă organizaţie în istorie cu un impact mai mare asupra civilizaţiei decât masoneria. Am fost acuzaţi că vrem să dominăm lumea. Dar oamenii trebuie să se întrebe ce am făcut 300 de ani, când nici nu se ştia ce este masoneria.

Masoneria nu vrea să conducă societatea, ci să facă un om mai bun, pentru a influenţa pozitiv civilizaţia. Dacă ne uităm la exemple ca George Washington şi alţi oameni din istorie, toţi masoni, sunt recunoscuţi pentru obţinerea libertăţii ţării lor. Vrem să schimbăm omul şi să-l facem mai bun. Este unul dintre motivele pentru care istoricii au scris despre oamenii, masonii care au schimbat istoria. Omul a obţinut laudele, nu francmasoneria.

Rudiger Templin: Nu pot decât să fiu de acord cu ceea ce a spus T. Jackson. Masoneria este o educaţie a personalităţii. Numai educat de acest stil poţi avea o poziţie mai puternică în lumea de azi, în activităţile tale, pentru că faci lucruri bune. Să ne gândim la Ataturk, cum a schimbat el sistemul otoman într-un sistem democrat. Asta înseamnă persoane educate în francmasonerie.

Opinia mea este că în secolul XXI, masonii pot avea aceeaşi poziţie ca acum 250 ani, când au introdus noi concepte în societate. Suntem o parte importantă a societăţii, în fiecare din ţările în care ne aflăm. În România este cazul, dar sunt alte ţări chiar şi în Europa, unde nu este aşa. Trebuie să luăm măsuri pentru a echilibra balanţa. Francmasoneria este o metodă foarte bună pentru a educa persoanele care contează într-o societate.

Radu Bălănescu (foto dreapta): Să ne amintim şi de paşoptişti, de Bălcescu şi Kogălniceanu, oameni cu Radu Bălănescucare ne mândrim şi care au contribuit la crearea statului nostru. Suntem într-o etapă nouă: multe mari loje regulare au adoptat o mult mai mare transparenţă în faţa societăţii. Este bine ca societatea civilă să ne cunoască intenţiile, să ştie ce facem pentru ţările noatre.

MLN are o strategie foarte clară pe trei domenii deficitare: cultură, educaţie şi sistem sanitar. Avem multe programe în acest sens. Ne preocupăm permanent să promovăm excelenţa, valorile mari ale României, în ţară şi în afară. Sunt obiective pe care ni le-am propus şi cred că suntem pe un drum bun. Cea mai mare mulţumire pentru noi este să fim apreciaţi pentru ceea ce facem. A fi patriot înseamnă a avea grijă de imaginea ţării tale în afara graniţelor.

Thomas W. Jackson: Francmasoneria nu trăieşte în trecut, trebuie să avem scopul ca noi să răspundem nevoilor actuale ale oamenilor. Realizăm schimbările societăţii moderne. Ne-am coborât standardele pentru a răspunde societăţii în care ne aflăm, dar asta nu înseamnă că am schimbat etica. Mă uit la cum se adaptează masoneria din Estul Europei. Nu ar fi în beneficiul niciunei societăţi civile dacă masonarie nu s-ar adapta societăţii în care trăieşti.

Rudiger Templin: Tom are dreptate. A experimentat în ultimele decenii diferite dezvoltări şi evoluţii, iar în Europa am avut parte de schimbări majore după 1989. Există o tendinţă de a avea un stil mai democratic. Una dintre valorile principale este să inducă toleranţă în lume.

Este important să studiem trecutul pentru a înţelege cauzele problemelor. Dezvoltarea diferită între Est şi Vest face ca activitatea dintre popoare să fie dificilă uneori. Dacă ne uităm la Africa sau estul Europei vedem că societatea se dezvoltă şi ni se cere ca fiecare persoană educată în francmasonerie să ajute altă societatea din alte regiuni să se dezvolte mai bine. Trebuie să avem societăţi mai umaniste.

Radu Bălănescu: Alegerea în această poziţie de Secretar Executiv nu se face în funcţie de regiune. În ultimii ani, masoneria est-europeană şi din Africa sunt nişte motoare ale masoneriei mondiale, de veche tradiţie ca în Vest. Sunt multe moduri de a prezenta masoneria regulară. Dar principiile noastre sunt aceleaşi şi nu le vom schimba niciodată. MLN a fost unul din co-organizatorii Zilei Culturii. ponta-cu-balanescuMLN organizează Gala Premiilor franc-masoneriei în parteneriat cu 16 universităţi şi Academia Naţională.

Oferim 7 premii de câte 10.000 de euro, pentru 7 români care au făcut ceva în domeniul excelenţei. Avem un program în MLN, pentru toţi membrii acesteia şi familiilor lor, în care le oferim posibilitatea să se trateze, inclusiv în străinătate, dacă nu îşi permit. Acordăm burse pentru copii excepţionali, în ţară şi în lume. Le recomandăm celor care studiază afară să vină după terminarea studiilor şi să lucreze în România pentru a contribui la ridicarea societăţii româneşti. Dar ne caracterizează un soi de discreţie şi doar uneori facem publice unele acte de caritate.

Thomas W. Jackson: Obiectivul principal pentru un francmason este să iei un om bun şi să-l îmbunătăţeşti. Nu putem schimba acea parte. Dar ce face de exemplu un mason român la nivel mondial trebuie într-adevăr dezvoltat prin acte caritabile.

Radu Bălănescu: Prioritatea este una clară: orice francmason are ca prioritate interesul naţional. Nu există niciun mare maestru în lume care să le spună masonilor să asculte de el sau să facă ceva împotriva interesului naţional. Prima frază din jurământ este să respecţi Constituţia şi legile ţării. Nu se poate face nimic împotriva legilor ţării şi a interesului naţional.

Thomas W. Jackson: În fiecare ţară, masonii sunt angajaţi, sunt dedicaţi să ajute ţara. Există o obligaţie faţă de ţară, mai ales dacă statul este dominat de ceva rău, noi trebuie să îmbunătăţim acest lucru. Dar nu impunem ideea de a fi patriot.

Rudiger Templin: Comparată cu alte ţări din Europa de Est, recunoaştem că în România există o organizaţie bine structurată, care îşi asumă responsabilităţilor faţă de ţară. În România avem membri mai tineri, deci aici avem mai multe speranţe, decât în state care au avut francmasonerie şi în timpul Războiului Rece. Eu am văzut dezvoltare a între Est şi Vest în Germania, pentru că vin din RDG. Ştiu cum aţi trăit aici. Tinerii masoni au un interes mare pentru temele societăţii, lumea se uită spre viitor. Sunt optimist. 

image-2011-05-18-8641286-46-marele-maestru-radu-balanescu

Nota noastra:

Asa cu spuneam si in materialul precedent, masoneria romana nu stie cum sa se laude mai mult (avand o platforma mediatica generoasa pe Adevarul online) asupra succeselor sale in cadrul organizatiei mondiale. Insa acest succes masonic este perfect invers proportional cu starea si pozitia Romaniei in lume…

Dincolo de acest lucru, remarcam faptul ca masonii, ca de obicei, nu au comunicat nimic. Aceleasi truisme ce trec cu vederea cu vederea faptul ca, in realitate, masoneria este un cult luciferic in toata regula, motiv pentru a fi osandit de Biserici Ortodoxe ca cea a Greciei sau cea a Romaniei (in 1937), despre influenta sa pozitiva in istorie (a se remarca faptul ca se face pomenire de G. Washington, adica de revolutia americana, dar nu si de revolutia franceza, eveniment masonic care a aratat de ce sunt in stare acesti oameni “buni”) sau despre “toleranta” (nume de cod pentru anticrestinismulmilitant).

In ceea ce priveste masoneria romana, este adevarat ca in sec. XIX a contribuit la formarea statului national modern. Insa doar pentru ca ideologia masoneriei, in acel timp, era favorabila unor astfel de actiuni, obiectivul general nefiind natiunile in sine, ci schimbarea lumii vechi (a imperiilor si ierarhiilor traditionale). In plus, in paralel cu crearea statului national modern, masonii au dus o politica de oligarhie luminata bazata pe exploatarea celor multi si “prosti”, ce nu a produs un model economic si social necesar pentru consolidarea Romaniei, si pe combaterea influentei Bisericii Ortodoxe si a orice insemna Romania Veche.

In prezent, dincolo de rolul activ jucat in criza mondiala si reteta austeritatii, obiectivul masoneriei, daca e sa ne luam dupa personalitati promovate tot in Adevarul online, arata astfel:

Profesorul si masonul Di Bernardo ”profeteste” VENIREA TIRANULUI ILUMINAT, adica a ANTIHRISTULUI, ca solutie la CRIZA OMENIRII

Pe plan intern, in ultima perioada, masoneria s-a facut remarcata doar prin politicile agresiv anti-sociale promovate de unul din liderii sai de forta, Remus Borza, prin sustinerea ferventa a unor teme controversate ca transplantul de organe prelevate de la persoane declarate in stare de moarte cerebrala, prin atacuri anticlericale (Silviu Prigoana), fiind suspectata inclusiv de influente negative pe tema canonizarii Sfintilor Inchisorilor.

Vezi si:

 

*

***

*


Categorii

1. DIVERSE, Masonerie, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Masoneria romaneasca “isi arata muschii”: RADU BALANESCU, LIDERUL MLNR (Marea Loja Nationala) PRIMESTE O FUNCTIE INALTA IN IERARHIA MASONICA MONDIALA. Ce anunta asta pentru Romania si cum de a ajuns Bucurestiul “centrul masonilor din intreaga lume”?

  1. Hristos a inviat!
    Sunt curios de un lucru.Mai este in vigoare decizia sinodala din 1937 a Mitr.Nicolae? Mai opereaza astazi la nivelul eparhiilor? Poate fi refuzata inmormantarea acestor oameni pe baza deciziei sinodale sau te ..trezesti in consistoriu? Poti invoca, in aparare, pt. neefectuarea serviciilor religioase catre acesti oameni care nu se leapada de masonerie,decizia din’37? Poti refuza la Impartasire o pers. care face parte din masonerie?
    Panala urma,Biserica Ortodoxa universala osandeste masoneria ca erezie si cult luciferic?
    Sunt tare curios sa aflu un raspuns.

  2. Si inca ceva: numarul 13 are o importanta cu totul deosebita in masonerie, deci faptul ca a XIII-a conferinta a masoneriei mondiale s-a tinut in Romania si a ales un lider roman este FOARTE IMPORTANT!
    Nu am auzit de nici o obiectie a Patriarhului sau a BOR fata de aceasta conferinta, asa ca indraznesc sa spun ca se va termina repede constructia Catedrala Mantuirii Neamului!

    Parintele Ilarion Argatu despre construirea Catedrala Mantuirii Neamului: “Totul este politic şi de altă natură de care dumneavoastră n-aţi auzit şi nici nu este bine să ştiţi.”

    Părinte ce părere aveţi de Catedrala Neamului sau noua Catedrală Patriarhală?
    -Nu se va face acum!
    -Nu!? Au ales chiar şi un loc unde să se ridice!
    -Chiar dacă. Tot nu se va face acum, mult mai târziu şi de alt Patriarh şi sub alt guvern, nu cei de azi. (Era prin anul 1998). Vor fi multe piedici din partea guvernanţilor şi se va amâna mult începerea ei, dar după ce se va începe se va ridica repede. Totul este politic şi de altă natură de care dumneavoastră n-aţi auzit şi nici nu este bine să ştiţi. Când va veni la conducerea Bisericii Patriarhul pe placul politicienilor se va da drumul la începerea Catedralei.
    http://www.parinteleilarionargatu.ro/subpagini/59/Raspunsuri-duhovnicesti–Cat—Curvia/

  3. Sunt unele opinii conform carora revolutia franceza nu ar fi datorata masoneriei, ci iluminatilor, iezuitilor in fapt, care se infiltrasera in masonerie cu cca sapte ani inaintea revolutiei. Iar George Washington ar fi fost, pasamite, avertizat asupra acestei conspiratii de scrierile unui profesor britanic, mason si el. De aici si opinia conform careia atat revolutia bolsevica cat si comunismul pot fi atribuite in mod direct iezuitilor, adica Vaticanului.

  4. @carmen

    Nu numai revolutia franceza, ci si cea americana a fost datorata iluminatilor.

    Johann Adam Weishaupt a infiintat Ordinul Iluminaților la 1 mai 1776. Numele de taină al lui Weishaupt, ca membru al organizației, era „Spartacus”. În masonerie (și anume într-o lojă din München), Weishaupt a fost cooptat în 1777, cu pseudonimul Sanchoniaton.
    Autoritățile regale bavareze au interzis în 1784 și prigonit ordinul perfectibililor (iluminaților), iar Weishaupt și-a pierdut postul universitar. S-a refugiat în Turingia, la Gotha.
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Adam_Weishaupt

    Crearea ordinului Iluminatilor si ulterior, admiterea evreilor in masonerie a fost negociata in 1775 la intalnirea dintre William I, Elector de Hesse si Mayer Amschel Rothschild care a aranjat cea mai mare tranzactie financiara din istoria de pana atunci: imperiul Britanic a platit Electorului de Hesse echivalentul a 5 millioane de dolari pentru a trimite 30.000 de mercenari hesieni care sa lupte in America alaturi de englezi, impotriva armatei revolutionarilor lui Washington.

    1775
    William I, Elector of Hesse (1743 –1821), the eldest surviving son of Frederick II, Landgrave of Hesse-Kassel and brother of Landgrave Charles (Karl) of Hesse-Kassel, the protector of St. Germain, met with Mayer Amschel Rothschild in 1775. http://en.wikipedia.org/wiki/William_I,_Elector_of_Hesse

    1776
    Frederick II of Hesse-Kassel sends 18,000 Hessian troops in the Thirteen Colonies in 1776, with more coming in later.
    About 30,000 of these soldiers were sold into service. They were called Hessians. Hessians comprised approximately one-quarter of the British forces in the Revolution. http://en.wikipedia.org/wiki/Hessian_(soldiers)

    Iluminatii au preluat controlul masoneriei germane in 1782, la Congresul de la Wilhelmsbad, cand au fost admisi si evreii in masonerie.
    Ulterior, seful masoneriei germane, Ducele de Brunswick, care avea si o buna reputatie ca general, a trimis o scrisoare membrilor masoneriei prin care ii informa ca organizatia a fost penetrata de niste forte malefice si declara disolutia masoneriei germane!

  5. Iacobinii au controlat revolutia franceza. Nu exista nici o legatura cu iezuitii catolici. De fapt impotriva catolicilor a pornit si revolutia. Este greu de exprimat cata nenorocire a adus asa ceva in randul maselor de oameni cinstiti, cati din ei au fost omorati. Cei care au pornit aceasta asa zisa revolutie, au declarat oficial prin unul Adam (Weishaupt)
    ca lovitura pe care o vor da bisericii crestine va fi asa de mare, incat o vor distruge definitiv. Nu exista scop mai mare decat aceasta anihilare fizica a celor care urmau poruncilor Mantuitorului. In Franta exista biserica catolica deci impotriva acesteia s-a pornit totul.
    Atata ura exista in acei oameni incat au omorat zeci de mii de preoti, de calugari, de credinciosi care-i sustineau. Au ajuns sa se omoare si intre ei conducatorii revolutiei. Au interzis participarea oamenilor la biserica, ajungand la o stigmatizare a celor care totusi mergeau. A aparut ideea separarii bisericii de stat dar in ideea de a o indeparta cat mai mult de oameni si de oricare alte activitati sociale. Au aparut primele scrieri impotriva crestinismului, o promovare a ateismului, desfranarii a oricarui lucru rau care se opunea obiceiurilor decente pe care le aveau crestinii. Oare acesta este comportament normal pentru un om? Au vrut sa schimbe saptamana la 10 zile pentru a nu mai fi asa cum a fost poruncita dupa ziua de odihna a Domnului dupa creatie.
    Toata literatura s-a schimbat promovandu-se un comportament deviant, infidelitate in familie, obiceiuri libertine care sa modifice educatia buna pe care o aveau crestinii, astfel incat, daca nu a citit cineva multa literatura franceza la scoala nu a pierdut nimic, a scapat de o informatie negativa care nu era acceptata nici atunci.
    In mintea ac elor conducatori toata educatia din familie s-a sters in fata indoctrinarilor de tot felul care i-a facut pe unii sa ajunga la asa ceva. Erau carti care batjocoreau ceea ce este bun in modul de viata al oamenilor, care au inteles sa primeasca chemarea Mantuitorului. Operele muzicale si arta a suferit aceeasi influenta negativa pana azi si se poate vedea ce debiteaza unul Offenbach.
    Din pacate aceleasi modele au fost folosite si de comunisti si exista o mare asemanare intre atrocitatile de atunci si modul in care au fost planuite si cele din istoria recenta a tarii, in care victime au fost profesori tarani, intelectuali, actori, scriitori si cei care s-au savarsit in inchisoare marturisind credinta, mai apoi unii fiind numiti sfintii inchisorilor. Apropo de interzicerea mersului la biserica, chiar astazi in Franta, este nevoie de aprobare de la primarie pentru ca acolo se considera o asociere a unor persoane ca la un miting de ex. Asta spun unii istorici.

  6. Câte truisme pot să pronunţe aceşti oameni! Nici măcar o definiţie clară a ce înseamnă masoneria n-au fost în stare să dea. Sau n-au vrut să se facă de râs. Sau e greu de definit, pt că e altceva decât vrea să pară… Retorică încurcată, nu glumă. Nişte clovni. Dar, din păcate, cu efecte nocive grele.

  7. @constantin
    “Nu exista nici o legatura cu iezuitii catolici. De fapt impotriva catolicilor a pornit si revolutia. Este greu de exprimat cata nenorocire a adus asa ceva in randul maselor de oameni cinstiti, cati din ei au fost omorati. Cei care au pornit aceasta asa zisa revolutie, au declarat oficial prin unul Adam (Weishaupt) ca lovitura pe care o vor da bisericii crestine va fi asa de mare, incat o vor distruge definitiv.”

    Sunt mai multe contradictii in cele afirmate:
    1. Iezuitii sunt (oficial) catolici iar neoficial controleaza masoneria.
    2. Weishaupt era iezuit, a absolvit liceul iezuit din Ingolstadt, iar apoi a fost profesor universitar de drept canonic (romano-catolic) la universitatea iezuita din Ingolstadt. În masonerie (și anume într-o lojă din München), Weishaupt a fost cooptat în 1777, cu pseudonimul Sanchoniaton.
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Adam_Weishaupt

    Ca sa revenim la zilele noastre, acum catolicii au primul papa iezuit, care face mari eforturi sa termine ce a mai ramas din biserica catolica.

  8. O gluma masonica: Mary Grant in ipostaza “România revoluționară”

    C.A. Rosetti este inițiat în masonerie în 1844, în Loja masonică Trandafirul Perfectei Tăceri din Paris, primind toate gradele, până la gradul 18 în 1847, tot în această lojă. În 1848 ia parte la înființarea Lojii bucureștene Lumina. În 1923, numele său a fost acordat unui atelier din București. Este printre puținii masoni români prezentați în “Dicționarul Franc-Masoneriei” realizat sub coordonarea lui Daniel Ligou. [4]

    Se întoarce la București în iulie-august 1846, lansându-se în afaceri: deschide împreună cu prietenii englezi Winterhalder și E. Grant (viitorul său cumnat) o librărie, iar în noiembrie 1846 cumpără tipografia asociației literare care acoperea activitatea societății secrete Frăția: “Asociațiunea literară a României”. În acești ani începe să parte din ce în ce mai activă la conducerea comerțului bucureștean.

    În 1847 se căsătorește cu Mary Grant, devenită astfel Maria Rosetti, o scoțiano-franțuzoaică, cea care a fost modelul tabloului România revoluționară pictat de C.D. Rosenthal, prietenul lui Rosetti. [5]. Mary Grant era sora consulului englez la București, Effingham Grant.
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_A._Rosetti

  9. Pingback: ADEVARATII BARONI AI ROMANIEI: OAMENII CU SORTULET CARE CONDUC INSTITUTIILE CHEIE. Marius Pieleanu despre masoni (Video)/ GALA PREMIILOR MLNR – propaganda masonilor merge mai departe | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: Proiectul de construire a MEGA-TEMPLULUI MASONIC din Bucuresti a primit unda verde. Sediul MLNR este ridicat pe un TEREN PUBLIC | Cuvântul Ortodox
  11. Daca masoneria este asa de imp
    ortanta si benefica,de ce Romania a ajuns in halul asta?

  12. Daniel, Sfantul Paisie Aghioritul are un cuvant din care intelegem cine sunt cei mai mari patru dusmani ai Ortodoxiei: papistasii, masonii, iehovistii si, mai ales… noi, ortodocsii. De ce? Pentru ca, zice Sfantul Parinte: daca noi am fi ortodocsi asa cum se cuvine, toata lumea ar deveni ortodoxa. Dar nu suntem noi insine ortodocsi asa cum se cuvine….

    Domnul sa ne fie milostiv.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare