DIN SERIA: baietii cu ochi albastri stau de veghe patriei: PARTIDUL ROMANIA UNITA al lui Bogdan Diaconu infiinteaza TRUPE PARAMILITARE, conduse de un celebru luptator de K1. CE POATE URMARI “PATRULA LUI VLAD TEPES”? (Video)

24-01-2016 6 minute Sublinieri

Rugăciuni, discursuri pătimaşe şi trupe paramilitare pentru liniştea românilor. Aşa arată, pe scurt, tabloul Congresului de astăzi al Partidului România Unită.

Primele trupe paramilitare au fost înfiinţate de luptătorul Daniel Ghiţă, membru al PRU, transmite B1TV.

Este un congres cu emoţii, care risca să nu mai aibă loc, după ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă anunţase că echipele sale vor verifica exact la locaţia unde are loc evenimentul. În cele din urmă, ISU nu a mai venit.

Cei peste 1.000 de naţionalişti au început Congresul cu o rugăciune, să le meargă bine toată ziua.

Unul dintre proiectele de forţă ale Partidului România Unită este cel al trupelor paramilitare, care au fost înfiinţate, în premieră, pentru liniştea românilor.

Coordonatorul proiectului este sportivul Daniel Ghiță. Astfel de gărzi există şi în Ungaria, Finlanda, dar şi în alte ţări europene. Preşedintele Partidului România Unită şi-a început discursul aducându-i un omagiu lui Vlad Hogea, cofondatorul PRU.

La Congres, va fi anunţat şi un nou candidat, surpriză, la Primăria Capitalei. Augustin Hagiu, candidatul prezentat inițial, a ales să se bată cu Neculai Onțanu pentru Primăria Sector 2.

  • Iulian Capsali (Facebook): Vremuri interesante

Astăzi serbăm Unirea din 24 ianuarie 1849, un pas important spre statalitatea României moderne, dar şi începutul influenţei unei elite ateiste, hrănită din idealurile Revoluţiei Franceze, străină de ethosul românesc. De atunci datează un clivaj între elitele “progresiste” şi un popor ortodox care a boicotat pe cât a putut utopiile sociale la care a fost supus – o face şi astăzi prin Referendumul pentru modificarea articolului constituţional şi precizarea expresă adusă Familiei.

Tot astăzi este anunţată formarea unui grup paramilitar cu voie de la poliţie. Daniel Ghiţă, membru al Partidului România Unită, este liderul acesteia. El s-a remarcat la protestele ‪#‎Colectiv‬ ca un fel de Klitschko mai modest al unui maidan politic pe calapod românesc, pornit de la moartea unor tineri şi având că deznodământ sorosificarea guvernării româneşti, aşa cum în Ucraina s-a realizat, tot prin morţi, sorosificarea completă a puterii.

Naţionaliştii de operetă jubilează. Suntem pe calea “recâștigării demnităţii”.

Dumnezeule, mulţi amețiți de propriile impresii, ușor de manipulat, au devenit “lideri de opinie”…

De parcă nu erau situația internă și cea externă suficient de tensionate, în România se mai coace un scandal politico-electoral zdravăn pornind de la o șmecherie electorală ieftină, dar nu lipsită de periculozitate. Protagonist, un politician care se chinuie să umple culoarul naționalist-extremist lăsat liber de Vadim Tudor, l-am numit pe Bogdan Diaconu, și al său partid România Unită.

Ieri, la Romexpo, a avut loc primul congres al PRU, Partidul România Unită, al cărui președinte a fost ales creatorul său, deputatul Bogdan Diaconu, fost pesedist și conservator. Cu același prilej, Diaconu a anunţat că va candida pentru postul de primar general al Bucureştiului şi că partidul său va merge singur la alegeri.

Congresul nu s-a remarcat prin nimic deosebit, cu o mică excepție. Mică, dar cu potențial mare.

La eveniment, liderul PRU a anunțat oficial formarea unei grupări paramilitare, denumită ”Patrula lui Vlad Țepeș”, coordonată de partid și formată din tineri conduși de un luptător K1, celebrul Daniel Ghiță, cooptat în conducerea formațiunii.

Delegaților, dar și opiniei publice, le-a fost prezentat grupul de tineri îmbrăcaţi în uniforme bleumarine, cu tricolorul pe piept, în partea dreaptă, sigla partidului pe mâneca dreaptă şi pe spatele cărora scrie ”Patrula lui Vlad Ţepeş”.

“Patrula lui Vlad Ţepeş va veghea ca cei sărmani şi uitaţi de autorităţi să nu fie victimele interlopilor, tâlharilor, hoţilor cu diplomă. Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri, trebuie să dăm un semnal că România nu este sat fără câini, în care oricine urlă mai tare sau se ia de cei slabi şi neajutoraţi are câştig de cauză”, a spus Ghiţă, conform Mediafax.

Sportivul a mai spus că va colabora cu autorităţile statului român şi va informa autorităţile, însă ”Patrula lui Vlad Ţepeş” va acţiona în cazul în care nu o fac autorităţile.

De ce spunem că ne aflăm în fața unei șmecherii electorale ieftine, dar, în egală măsură, periculoasă?

Simplu.

Deputatul Bogdan Diaconu e prea experimentat în ale politicii ca să nu știe un amănunt banal: Constituția interzice explicit, la art.118, alin.4, ”Organizarea de activităţi militare sau paramilitare în afara unei autorităţi statale”.

La fel de explicit o interzice și legea partidelor politice 103/2004, care, la art.3, alin.4, stipulează că ”Partidele politice nu pot organiza activitati militare sau paramilitare si nici alte activitati interzise de lege”.

Gruparea ”Patrula lui Vlad Țepeș” e una paramilitară după toate regulile.

Odată anunțată oficială și prezentată public ca atare, urmează, în mod obligatoriu, autosesizarea Parchetului, declanșarea unei investigații temeinice – mai ales că ne aflăm în fața une premiere politice – și luarea măsurilor care se impun. Măsuri care pot merge, legal, pînă la desființarea PRU.

Bogdan Diaconu știe toate astea, dar, aproape cert, exact pe ele mizează, pentru a-și spori exponențial popularitatea.

Trebuie spus că anunțarea publică, pe diverse canale, încă înaintea congresului de ieri, a formării grupului ”Patrula lui Vlad Țepeș”, a fost bine primită de mulți români, comentariile de pe Facebook fiind concludente.

Ideea unei organizații care s-ar pune cu bîta pe interlopi, hoți de buzunare, tîlhari etc, în beneficiul românilor cinstiți a fost, dintotdeauna, seducătoare, mai ales atunci cînd autoritățile se dovedesc prea blînde cu infractorii.

O reacție brutală, dar cît se poate de îndreptățită legal și moral, a statului împotriva PRU și a grupării sale anexe îl poate victimiza, cum spuneam, serios pe Bogdan Diaconu, neo-haiducul care atacă Primăria Generală.
Ne aducem aminte cît de mult i-a folosit victimizarea – pentru o miză mult mai mică, niște semnături de sprijin respinse – lui Sorin Oprescu, cînd a cîștigat prima oară primăria generală.

Diaconu va apărea public drept un om care, în vremuri disperate, a încercat soluții disperate, dar a fost blocat prompt de sistemul ticăloșit și complice al infractorilor.

Într-o perioadă în care nervii sunt deja întinși de problema imigranților, iar problema grupărilor paramilitare începe să îngrijoreze și state europene mai puternice decît România, apariția grupului ”Vlad Țepeș” e exact cireașa de pe tort.

Și e greu de crezut că povestea e pritocită doar în mintea liderului PRU, mai ales că există deja precedentul Jobbik din Ungaria, cu a sa Garda Ungară, desființată de tribunal după nenumărate scandaluri.

În debutul acestui an, presa europeană semnala, oricum, apariția pe bandă rulantă, pe fondul conflictului din Ucraina și al scandalului imigranților, mai ales în centrul și estul Europei (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Lituania etc) dar și în Germania, a formațiunilor paramilitare, mai toate cu background politic.

Pe de altă parte, o eventuală pasivitate a procurorilor în chestiunea respectivă se poate dovedi la fel de gravă, din motive pe care nici nu are sens să le mai înșirăm. Dacă nou înființata trupă de ”ordine” apucă să fie implicată în 2-3 incidente, fie ele și aranjate, dar bine recepționate de marele public, mai înainte de intervenția Parchetului, problema se poate complica cît se poate de serios. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Congresul Partidului România Unită, copilul politic al lui Bogdan Diaconu (ex-PSD – PC) s-a desfășurat duminică, 24 ianuarie. Cu această ocazie am aflat viziunea partidului despre societatea și economia românească. Ambele sunt apocaliptice. Asta ne duce la întrebarea: ar trebui să îi luăm în serios sau este vorba doar de un spectacol?

Ce vrea PRU

Rezoluția adoptată cu ocazia primului congres cere respingerea imigranților musulmani, familii heterosexuale consacrate de Constituție, limba română ca limbă de stat, respingerea monedei euro, respingerea TTIP, o preferință pentru produse românești, protecționism, oprirea oricăror privatizări, mărirea redevențelor.

Problema migrației pare să fie cea mai presantă.

„Congresul I al Partidului România Unită atrage atenția Uniunii Europene și Comisiei Europene să înceteze cu directivele anti-românești și cu anularea suveranității și independenței României. Avertizăm pe această cale că orice forțare a notei în sensul obligării statului român să accepte cote de imigranți musulmani, într-un dispreț total față de dorințele cetățenilor, trebuie și va fi penalizată atât în cazul clasei politice lașe care acceptă șantajul UE, cât și în cazul birocraților de la Bruxelles și al cancelarului Angela Merkel care fac împreună experiențe nefericite pe seama cetățenilor Europei”, spune sfidător partidul.

Există și un plan de nouă măsuri, care a fost prezentat în cadrul Congresului, publicat pe Facebook.

Fără să intru prea mult în detalii, implementarea viziunii PRU ar fi un dezastru. Economia românească depinde într-o măsură considerabilă de accesul la piața, investițiile și tehnologia Occidentului. De asemenea, în condițiile în care productivitatea agriculturii noastre depinde în bună măsură de ploaia lui Dumnezeu, preferința pentru produsele românești înseamnă foame la prima secetă.

În rest, PRU are planuri mari, începând cu candidatura președintelui său pentru Primăria Capitalei.

Citiți și: Bogdan Diaconu candidează la Primăria Capitalei

Patrula lui Vlad Țepeș

Cu această ocazie s-a lansat și Patrula lui Vlad Țepeș, o organizare de autoapărare în care unii (cei din patrulă) îi apără pe alții (cei ce nu sunt în patrulă). În ceea ce privește uzul forței, declarațiile sunt extrem de prudente, vom vedea imediat de ce.

„Pe aceşti tineri îi veţi vedea peste tot, îi veţi vedea unde este nevoie de ei, de ajutor. Nu vor avea arme, poate vor avea lopeţi să ajute la deszăpezire sau poate vor avea găleţi să ajute la inundaţii sau poate pur şi simplu vor ajuta o bătrână să traverseze strada”, a declarat Bogdan Diaconu pe 24 ianuarie, citat de Gândul.

Este Patrula un soi de amenințare la adresa statalității? Răspunsul este complicat. Pe de o parte definiția cea mai des întâlnită spune că statul este suma instituțiilor care dețin monopolul violenței legitime. În cuvinte mai simple, statul nu recunoaște nimănui dreptul de a folosi în mod sistematic forța pentru a-și rezolva problemele. În acest sens, prezența în spațiul public a unei forțe armate paralele este o provocare la adresa statalității, la adresa suveranității pe care PRU susține că o apără.

Pe de altă parte… care forță? Patrula, din câte înțeleg nu poartă puști, și nici măcar arcuri. (Există legi care nu îți dau voie să ieși cu arcul pe stradă, serios.) Mai degrabă membrii săi se poartă pe sine să fie văzuți și fotografiați. Astfel, mi se pare că patrula este în primul rând…

Un exercițiu de comunicare

Și nici măcar unul foarte bun, aș zice. Pun mai jos un foarte scurt comentariu despre ce transmite prin imagine PRU.

În loc de concluzie

Este interesant, însă, că programul nu caută să reflecte opiniile majorității, ale „României Unite”. Românii vor o viață mai bună și combaterea corupției, încep să fie preocupați de un război în zonă și nu dau semne că ar dori oprirea integrării în UE. Partidul pare a se adresa unei minorități frustrate. Preocuparea față privatizări și posibilitatea naționalizării resurselor naturale, precum și imnul (combinație de folk și muzica anilor 80) sugerează că în această minoritate s-ar putea afla și persoane de vârsta a treia. Poate chiar persoane de vârsta a treia, foști simpatizanți ai aripii naționaliste a PSD.

Cât despre teama de excesele acestei formațiuni, mi se pare prematură. Vorba unui prieten: „Trebuie și SRI-ul să știe de unde să îi ia pe ăștia când are nevoie să îi bage la zdup”.

Necazuri în paradis

[…] În altă ordine de idei, Tănase Răzvan Ionuț (deputat) s-a retras din partid, acuzând nepotismul, informează un comunicat de presă citat de Agerpres.

Nota:

Numai niste trupeti nu mai lipseau din peisaj, altfel aveam de toate (provocarile). Pe defunctul model PRM/CVT, securitatea cea noua (care o fi aia…) inventeaza un partid “nationalist”, cu multa simbolistica istorica si religioasa (sa fie taguit si “ortodoxismul”) si, mai nou, si cu Garzi paramilitare! Cum ar fi, nu avem fascisti autohtoni, nu-i nimic, ii inventam singuri, ii facem cat mai usor de identificat, iar, apoi, ii asimiliam pe toti nealiniatii acestor trupeti. Oarecum pe modelul “artificierului” secui (vezi referintele de mai jos). Cream amenintari artificiale pentru a justifica legi mai dure si masuri extraordinare, de forta, pentru calmarea spiritelor… 

Am mai scris despre butaforia serviciilor si agentilor lor de influenta si aici:


Categorii

1. DIVERSE, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Iulian Capsali, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

34 Commentarii la “DIN SERIA: baietii cu ochi albastri stau de veghe patriei: PARTIDUL ROMANIA UNITA al lui Bogdan Diaconu infiinteaza TRUPE PARAMILITARE, conduse de un celebru luptator de K1. CE POATE URMARI “PATRULA LUI VLAD TEPES”? (Video)

  1. Oricum, niste pulane pe spinare v-ar trebui si voua… mortaciunilor.

  2. Credeti ca din spatele tastaturii schimbati ceva? Va mananca ecumenismul si stati ca maciucile in casa in loc sa mergeti la patriarhie si sa protestati. Fac ceva pe analizele voastre puerile si cacacioase, ca daca nu ati fi finantati nici pe astea nu le-ati face. Din seria Prostii satului, iaca v-ati trezit si voi sa speriati lumea cu securistii-neuroni din capatanile voastre…

  3. >Nota: Numai niste trupeti nu mai lipseau din peisaj, altfel aveam de toate (provocarile).

    1) Tziganii au totusi un serviciu secret care opereaza in Romania; in unele zone rurale jefuiesc si terorizeaza; rapesc adolescente si le duc ‘la produs’ , in conditiile in care statul nu intervine.
    2) Maghiarii sunt deja organizarti paramilitar PE FATA, trecand de la actiuni de intimidare chiar la pregatirea unor atentate teroriste…
    3) Prin statut, POLITIA NU SE BAGA DIN MOTIVE DE NEDISCRIMINARE.

    Foarte greu de raspuns cum e bine si cum nu e bine.
    Foarte greu de zis cum vor evolua lucrurile…

    PS: Cand intra hoardele de tzigani si-ti fura prcul si vaca din curte, si stii ca in cazul in care iesi din casa, incasezi un par in cap, cand politia nu se baga pt ca sunt “rromi”…
    S-a uitat asa repede cazul Hadareni.

  4. Iertare, sunt dezamagita sa vad ca a-ti ajuns sa citati B1 ,ziar care ia in deradere, ca acest congres a început cu imnul României şi cu rugăciunea Tatăl nostru, spusă de un preot sau ar fi trebuit sa inceapa cu perestroika ? Vad acum clar cine este presa din Romania ,cum se zburleste daca apare ceva necontrolat ,ceva pt Romania si romani

    Dar despre infiintarea armatei secuilor de ce nu se sesizeaza nimeni ? Despre ”guvernul lor” ? Noi nu trebuie sa facem nimic pentru contracararea acestui fenomen ? Guvernul ce zice sau institutiile abilitate,presa asa zisa libera ? Tace .C.Vadim a facut mult rau acestui segmet a vietii politice asa zis nationaliste ,era un penticostal nenorocit aservit evreilor numai roman nationalist nu era .Acesti tineri vor sa faca ceva in sfarsit dar vad ca sar la gatul lor toti latraii serviciilor gen Capsali ( pe care l-am votat la europarlamentare ) DAR CARE s-a dovedit incet incet unealta ……serviciilor .am vazut pct lui de vedere privin invazia refugiatilor si asta m-a convins cine este de fapt .Doamne Ajuta

  5. @IOn

    Exact asta spuneam si noi – ca de astfel de manifestari au nevoie serviciile ca sa vada opinia publica cine sunt baietii adevarati, nationalistii cu pulane de fier si cap de tabla. Fii pe pace, nu am zis ca sunteti toti securisti, ci am zis doar de manopera. Restul sunt doar idioti utili care, aici, merg la spam, iar dincolo… Dumnezeu sa randuiasca fiecaruia dupa inima, vorbele si faptele sale.

  6. @romanul orthodox

    B1 e citata doar ca sursa, nu ca reper.

    Despre radicalismul din secuime am tot scris, insa nu e o idee buna sa importam asa ceva. Noi nu credem in astfel de metode si le vedem drept provocari evidente. A avea trupe paramilitare sau garzi cetatenesti nu se justifica. De ce nu facem mai degraba ceva ca statul si serviciile sale sa ne dea noua raspuns? De cand e util un mesaj de genul lasam statul in mainle altora si noi ne facem patrule paralele? Noi vedem in asta un mesaj de capitulare si, totodata, de marginalizare, de asumare a unor activitati subversive si la limita legalitatii sau peste. Asta ca sa nu ne mai referim la contextul actual. S-a facut atata vorbire despre fascismul romanesc si de legionarism, si, in contextul asta, sa vii cu idea unor paratrupeti este, euphemistic vorbind, o mare, mare prostie sau, mai degraba, o provocare. Probabil unii atrasi in acest joc sunt de buna credinta, insa proiectul ca atare este vadit o idee scornita ca sa se arunce gaz pe foc.

    PS: altfel, observam ca aruncati cu invective in dreapta si stanga…

  7. RomeoB:

    La o parte din idei am raspuns deja mai sus.

    Astfel de cazuri, in opinia noastra, pot fi reglate prin unitatea comunitatii. La Hadareni a fost tocmai o suprareactie a comunitatilor de romani si maghiari, deci nu e exemplu bun. Aceia si-au facut dreptate singuri si fara paratrupeti.

    Repetam – idea nu e de a anarhiza societatea, ci de a crea comunitati si de a responsabiliza statul, de a-l face raspunzator in fata celor care-l sustin prin taxe si impozite.

  8. @roman(ca) ortodox(a):

    Corneliu Vadim Tudor a fost un penticostal nenorocit, aservit evreilor si care a fost inmormantat intr-un cimitir crestin-ortodox dus la groapa de 16 preoti ortodocsi. Asta asa, ca sa restabilim adevarul. Ca el nu mai poate vorbi in numele lui.

  9. @admin
    La Hadareni, un tzigan a omorat un roman, dupa un conflict spontan.
    Cati romani nu au fost omorati, cate adolescente nu au fost violete sau/si rapite sau/si trimise se prostitueze ?

    Comvingerea mea este ca in cazul mutor band tziganesti avem de-a face cu crima organizata, foarte probabil coordonata de serviciul lor secret.
    In fata unui serviciu profesionist de crima organizata, spiritul civic nu este suficient. Amatorii niciodata nu vor face fata crimei organizate asistata de ONGuri, avocati profesionisti, organizare paramilitara., oameni politici care fac parte din masonerie (Rromani criss, Nicolae Paun si foarte probabil Madalin Voicu).

    Cel mai sugestiv exemplu este centrul istoric al Timisoare, preulat aproape integral de interlopii tzigani care n-au muncit o zi in viata lor, cu taxe platite catre stat.

    Nu poate fi nimeni incantat de faptul ca in spatele unei asemenea organizatii stau servicii secrete; dar nici omul de rand, in special din zona rurala nu poate fi lasat fara nici un fel de aparare.

    Privesc stirea cu sentimente amestecate. Om trai si om vedea.

    Dupa cum este monitorizata Romania de ONGurile Soros nu cred ca le va fi usor….

  10. @RomeoB

    Pai, in opinia mea, mai degraba ar trebui sa preluam modelul ONG-urilor, nu pe cel rasuflat istoric si niciodata eficient in istoria recenta al garzilor. Asta inseamna sa punem presiune pe institutii, pe primarii, pe servicii publice.

  11. In contextul actual trupele paramilitare romanesti sunt benefice, atat timp cat joaca pentru cine trebuie, astfel incat sa poate asigura si interesele nationale ale Romaniei. Razboiul civil este oricum inevitabil si trebuie sa avem ceva la indemana anti atlantist care sa ne reprezinte, pentru ca atunci cand se va face imparteala, sa nu riscam sa fim sfaramitati teritorial sau sa pierdem Transilvania.

  12. IOn “trupetul” a trecut direct la pulanul din dotare – Daca tot l-ai ridicat in aer, analizeaza mai cu atentie ca dai exact in cine nu trebuie.

  13. @Adrian:

    Aoleu… de unde va vin ideile astea?

    Spui atat o enormitate, cat si o calamitate. O enormitate, pentru ca e clar ca nu stii despre ce vorbesti. Oare ai vazut cum arata razboiul civil din Ucraina? Si o calamitate, pentru ca asta inseamna sa ne transformam in Siria Balcanilor. Orice om intreg la minte ar vrea sa ocoleasca o astfel de situatie.

  14. Nu spun nimic iesit din comun. Inspre asta probabil ne vom indrepta in urmatorii ani fie ca vom avea garzi paramilitare sau nu.

  15. Bine, bine, o ocolesti cat o ocolesti, dar cand nu o mai poti ocoli?
    Daca iesi cu fiica, nevasta, mama si se gasesc unii care sa incerce vreo abordare nelalocul ei, ce faci, nu e bine sa stii cum sa le aperi? Sau ele insele, n-ar fi bine sa stie ce au de facut atunci cand sunt agresate? Nu stiu daca modul asta de organizare e cel mai nimerit, dar pe vremea comunistilor eu am facut pregatire militara (garzi patriotice) si apoi chiar armata (in facultate), si stiam sa trag cu arma , sa folosesc echipamentul de protectie in caz de atac chimic, stiam codul morse si cum sa stabilesc comunicarea radio cu superiorii.N-am invatat tehnici de lupta corp la corp dar probabil nu ar fi fost rau.
    Tinerii nostri nu ar trebui sa faca ceva in sensul asta si in sensul disciplinarii si respectului, ca armata nu au mai vrut sa faca?
    Nu stiu ce sa zic de acel partid si nici de cel insarcinat cu aceasta organizare , dar ideea in sine?!!

  16. si cine o sa i plateasca dom’le? sau or sa lupte voluntar. De inzestrat cu armament cine se ocupa? Maica Rusie? Ca atlantistii astia au lasat armata romana de paragina. Dar scuzati cu voluntari ca Ghita si IOni nu mai e nevoie de armament ne batem in karate, ca doar am vazut multe filme cu bataie la protv.
    Admini, pregatitiva costumul ca cu alde ortodoxi ca IOn nu va vad bine…

  17. @multora de mai sus

    Orice inarmare sociala, fie ea militara, fie civila, nu poate fi benefica. Pentru ca scopul unor astfel de grupari este sa lupte. Si cine ne garanteaza noua ca, la momentul X, vor fi de partea poporului? Chiar asa de naivi putem fi? In ce vremuri traim? Oare nu vedem ce se intampla in jurul nostru? Asteptam ”mantuirea” sociala de la un partid nou aparut si de la militiile lui? Nu tot un partid nou, mic si simpatic era si Syriza, pana cand si-a dat in stamba? Reveniti-va!

  18. @Adrian
    Aoleu, frate, ma sperii, cum adica razboiul civil e inevitabil?

  19. @Cum ar fi, nu avem fascisti autohtoni, nu-i nimic, ii inventam singuri, ii facem cat mai usor de identificat, iar, apoi, ii asimiliam pe toti nealiniatii acestor trupeti.

    Exact! Exact asta sint – noua generatie de securisti sau nici nu mai stiu cum sa le mai spun pentru ca notiunea de “securist” e un eufemism f. politicos pentru ceea ce sint si fac ei. Printr-o metoda clasica de acum, se folosesc de existenda neorganizata a ne-alinitialor (cum spuneti voi) pentru a inscena o organizare ilicita si care nu are nimic de-a face cu ne-alinitiile dar care o mimeaza. Si cine intra aici? Sa ne gindim putin: in ultimii 20 de ani a aparut o masa ENORMA de paznici care-si zic body guards, niste indivizi in puterea varstei, buni de munca,bine hraniti, bine dusi la sala si care au facut pina acum….nimic. Adica n-au nimic la activ in materie de munca reala (pentru ca bodigardimea e o chestie de ris). De multa vreme ma mira masa uriasa de populatie masculina, de varsta medie si tinara, cu un baackground agresiv. am mai observat ca f. multi dintre ei erau implicati in activitati ale, hai sa zicem, securitatii…asa, mai in spatele cortinei. Dar iata ca masei asteia de trantori care paraziteaza de ceva vreme societatea romaneasca i s-a dat acum o functie activa, o identitate, o organizare oficiala. Este f. prost- asta arata ca securitatea de la noi are acum si o armata la vedere. Si nu, nu e vorba de razboi civil. CI de un nou mecanism de initimidare si pedeapsa a populatiei civile nesupuse. Imi aduce aminte intr-adevar de organizatiile fasciste dintre cele doua razboaie.

  20. @admin
    >Pai, in opinia mea, mai degraba ar trebui sa preluam modelul ONG-urilor

    Cand va incepe al treilea razboi mondial, va fi anarhie totala, iar grupurule criminale organizate se vor dezlantui cum nu a mai fost niciodata in istorie – profetiile sfintilor rusi.
    Sfintii rusi spun ca atunci cine va avea un cutit, o lopata sau un topor, va fi considerat mai bogat decat cel ce va avea un calculator sa zicem.
    In acel moment cei care nu au avut un minim de organizare de aparare cu minim de profesionalism vor fi victimele celor ce vor fi organizati in bande de pradatori.

    Noi tomanii am patit-o la Ip si Traznea o data…
    Maghiarii se organizeaza paramilitar. Cand situatie le-o va permite, unii din ei vor folosi in “scopuri traditionale” aceasta ‘dotare’.

  21. Romeo
    Sfintii rusi spun ca atunci cine va avea un cutit, o lopata sau un topor, va fi considerat mai bogat decat cel ce va avea un calculator sa zicem.

    Unde Doamne mai scrie si asta cu sfiinti rusi ? si ce sa fac cu cutitul fratele meu ?

  22. SRI despre Patrula lui Vlad Țepeș: “Înființarea Patrulei nu e ilegală, ci ține de dreptul la libera exprimare” 😮

  23. @ Florin M.:

    Asta ca un fel de semnatura, sa se stie ca ei erau, nu? Destepti mai sunt…

  24. @Petru,

    “ce sa fac cu cutitul fratele meu ?”

    E vorba de faptul ca banii si bogatia nu prea vor mai conta, ci lucrurile practice, obiecte necesare pentru a ne descurca intr-o situatie cand nu va mai exista curent electric, mai ales daca unii vor pleca in pribegie. Tin minte ca si Cuv. Paisie Aghioritul (daca nu ma insel) spunea despre vremurile din urma, ca hainele groase si obiecte de uz casnic (gen topor, lopata) vor fi mai valoroase decat altele din zilele noastre (mai ales pt. cei care vor pleca la drum, fugind de vreo prigoana sau de cei care vor ucide si jefui in lupta lor pentru supravietuire).

  25. Nu stiu de ce va preocupa asa mult daca e infiintat de securisti sau nu.In zilele noastre asta nu mai inseamna nimic, depinde doar pentru cine fac jocurile geopolitic. Sunt de parere ca trebuie o atitudine ofensiva, reactionara, facuta cu cap.

  26. @RomeoB De acord cu tine, asta spun si sfintii sarbi,asta a fost si atitudinea legiunii. Una este sa te rascoli brutal dand singur cu capul de perete si alta sa ai o atitudine reactionara si preventiva.In conditiile de fata nu stiu de ce nu-i condamnam si pe luptatorii anti comunisti din munti.

  27. @ Adrian:

    Ne preocupa fiindca este esential cine face asta si de ce. Am explicat deja in nota. Daca vrem sa gandim si sa intelegem. E grav daca nu ne intereseaza si daca nu mirosim unde se bate. Partizanii anticomunisti faceau jocul vreunui serviciu sau cum?!

  28. @Admin. Nu e vorba de facut jocurile, ci de o multumire a ambelor parti. Nu stiu despre partizanii anti comunisti, chiar daca au primit la un moment dat arme de la americani, dar stiu ca Eteria si alte miscari importante,unele chiar cu puternic substrat ortodox, au fost construite pe structuri similare.Suntem naivi daca mai credem ca poate exista ceva complet independent si nici nu vad rostul… fara ajutor extern si din partea structurilor, oricum nu se poate face mai nimic. Pe mine ma intereseaza mai mult cu cine coopereaza la nivel extern, ca sa-mi dau seama daca sunt utili sau nu. Nu sunt de acord cu justificarea actiunilor in functie de reactia mass mediei si a institutilor statului, daca era asa ar fi trebuit sa taiem orice forma de marturisire sau reactie crestina inca din perioada primara.Daca toata treaba e facuta avand la baza o oarecare onestitate si anumite idealuri corespunzatoare din care pot beneficia ambele parti, nu vad de ce trebuie sa ne cenzuram singuri.

  29. Şi eu consider că venirea refugiaţilor musulmani reprezintă o mare problemă.
    Însă trebuie să analizăm foarte atent ce se întâmplă, de fapt, în situaţia de faţă. Musulmanilor otomani când au vrut să invadeze ţările române li s-au opus voievozii români: Sf. Voievod Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul şi ceilalţi domnitori. În situaţia de faţă, însă, adevărata problemă este aceea că nu avem susţinerea conducerii statului. Aici este marea problemă, fiindcă nu vei putea să le ceri musulmanilor să părăsească ţara atâta timp conducătorii statului vor fi împotriva cetăţenilor, şi îi vor primi în ţară, fie în mod tacit, fie în mod expres.

    Dacă putem face ceva, este tocmai să ne mobilizăm şi să protestăm faţă de deciziile conducerii de a primi imigranţi în ţară. Dacă nu se ia nici o atitudine din direcţia parlamentului, a guvernului şi a preşedenţiei, avem o foarte mare problemă. Dacă nu ne mobilizăm şi nu ieşim în stradă să protestăm faţă de astfel de măsuri, atunci avem o foarte mare problemă.

    Problema nu se rezolvă cu trupe paramilitare lansate de formaţiuni dubioase, scoase ca din joben
    Situaţia este extrem de suspectă. Pe de o parte, apar migranţii care pătrund fraudulos în ţară, iar pe de alta, trupe paramilitare.

    Varianta cu ONG-urile este de mii de ori mai bună. Nişte ONG-uri pe mâna unor oameni de încredere care să ne reprezinte, ONG-uri care ar putea fi susţinute de către credincioşi şi prin redirectionare a 2% din impozitul pe venit.

  30. @Adrian:

    Cred ca nu e nicio legatura intre fratiile de tip eterie si gruparile de partizani din munti (chestiunea cu sprijinul CIA e altceva, de regula partizanii ramasi in tara au facut-o pe cont propriu, fara astfel de ajutoare). Si, la fel, nu vad nicio legatura intre astfel de grupari si trupele PRU. Alt context, alte probleme, alte intentii. Ideea in sine e falimentara, pentru ca exista multe alte cai de organizare sociala care nu au fost folosite pana acum. De ce neaparat sub forma de ”garzi”? De ce nu asociatii civice? De ce nu comitete cetatenesti?

  31. @Admin
    Eu nu cred ca nu exista nici o legatura. Ideea centrala este insa ca toate au avut un oarecare suport, inclusiv din partea unor anumite structuri, asa cum ii incriminati si pe cei de la PRU, indiferent de context si de specificitatea lor. Asociatii civice si comitete cetatenesti .. si acum cand practic Rusia este in plin razboi cu NATO? 🙂

  32. Stati linistiti, in Ungaria bandele de raketi colaboreaza cu politia cand e vorba sa jefuiasca, taie, linseze romani. Politia se evapora imediat din zona.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare