Alina Mungiu-Pippidi cere INTERVENTIA SERVICIILOR SECRETE pentru “SECURIZAREA” SPATIULUI PUBLIC. Dusmanii poporului: protestatarii impotriva abuzurilor BARNEVERNET, acuzati ca ar fi in solda Rusiei!

3-02-2016 15 minute Sublinieri

bod4-alexandru-dobre

Alina Mungiu-Pippidi cere pe un ton vehement, in ultimul sau editorial publicat pe Romania Curata (“SIE, trezește-te! Rușii sunt în spatele campaniilor antioccidentale sub pretextul protecției copiilor”), interventia serviciilor secrete in spatiul public pentru controlarea discutiilor legate de cazurile familiilor cu copii rapiti de Barnevernet, Protectia Copilului din Norvegia.

Amestecand halucinant si fara nici cea mai mica logica doua probleme diferite – isteria anti-imigranti din Germania si emotia publica din Romania starnita de cazul Bodnariu (si nu numai), Mungiu-Pippidi crede ca la mijloc este o conspiratie rusa. Protestatarii care se aduna, mii de mii, in fiecare duminica, in marile orase ale Romaniei si, uneori, si in unele orase occidentale, pentru a cere returnarea copiilor familiei Bodnariu, ar fi, nici mai mult, nici mai putin, manipulati si controlati de propaganda de la Kremlin!

Dovada unor astfel de acuze? Impresiile doamnei care, probabil, a uitat sa-si bea ceaiul de valeriana inaintea scrierii articolului:

Nu poți să nu îți pui întrebarea cum se face, în țări unde nu a avut loc niciodată o demonstrație pentru drepturile copilului, ca în România, deși poveștile orfanilor, cu SIDA sau fără, au ținut afișul 20 de ani, sau care conduc în topul violenței domestice, ai brusc mulțimi scoase de un canal de televiziune din casă cu pancarte mari, printate color și într-o engleză impecabilă, să protesteze contra tratamentului la care sunt supuși copiii lor în țările cele mai civilizate din lume. Însoțite de un cor în media care îndeamnă oamenii să cântărească din nou valorile tradiționale, să își dea seama că țara lor, aceea în care ei nu găsesc niciodată nimic de demonstrat contra, că e, vorba ceea, mai greu să demonstrezi contra lui Putin decât a d-nei Merkel, e de fapt superioară țărilor în care au emigrat și în care îngroașă rândurile demonstranților contra refugiaților politici.

Dupa care doamna Pippidi ii da inainte cu islamul si imigrantii din Germania. Deci singurul argument folosit pentru a acuza oamenii ce ies in sprijinul familiei Bodnariu este ca au pancarte colorate si scrise in engleza! Probabil, doamna isi inchipuie ca numai europenii civilziati au imprimante si stiu limba engleza, folosesc Facebook-ul si se pun la curent cu problemele internationale pe care Barnevernet le-a starnit, nu doar in cazul nostru, ci si in cazul Cehiei, Poloniei, Lituaniei, Turciei!

In realitate, Pippidi ne spune ca penticostalii si celelalte confesiuni neoprotestante din Romania sunt controlate de Rusia. Pentru ca, de fapt, oamenii care au iesit in Romania si in strainatate au fost, in special, membrii cultelor neoprotestante, in primul rand penticostali. Ortodocsii s-au raliat si au sprijinit cauza, insa nu ei au inceput-o. Or, si un copil stie ca neoprotestantii sunt mult mai bine organizati si au un exercitiu al lobby-ului mult mai eficient si rapid decat cel ortodox, cu ramificatii in politic, pe stil american. Asadar, atunci cand arunca cu vorbe pe net, Pippidi ar trebui sa isi dea seama ca, de fapt, cere cenzurarea confesiunilor religioase din Romania de catre serviciile secrete!

Dar, sa citim mai departe:

Campaniile de așa zisă protecție pentru copiii din Est mâncați de refugiații sirieni și africani în Occidentul degenerat și incapabil de autoprotecție sunt o enormă manipulare rusească. Fără nici un efort le-am găsit în Lituania, unde rușii au cumpărat o bună parte din presă în ultimii ani profitând de dificultățile ei economice, în Slovacia și Serbia, unde au strânse legaturi cu partidele naționalist populiste de acolo. Ziarele rusești publică interviuri fascinante cu biete femei rusoaice care se luptă cu autoritățile în țările scandinave pentru copiii lor, e vorba de Norvegia, Suedia și Finlanda, trei țări în topul bunei guvernări și care fac mai mult pentru respectarea drepturilor omului la ele în țară și în restul lumii decât toată Asia la un loc. Nu e suficient să te uiți la Russia Today – ceea ce eu fac, având obiceiul de război rece, că trebuie să știi ce spune propaganda dușmană, trebuie să urmărești mult mai multe surse, inclusiv din Rusia, ca să înțelegi ce se întâmplă. Ce urmăresc rușii? Păi, nimic mai simplu. Să captureze agenda în care altfel ei ar fi oamenii răi (avem refugiați din Siria că Putin nu a permis Occidentului să rezolve pe fond problema acolo; avem cazul Litvinenko, avem Ucraina, unde ei calcă pe față toate legile internaționale); să culpabilizeze Occidentul și să îl arate ca pe o entitate fragilă și degenerată (una din țintele principale de discurs antioccidental e uniunea dintre homosexuali, Putin portretizează constant Occidentul ca pe un paradis al degeneraților); să submineze orice fel de reguli internaționale dat fiind că va continua să le calce în Ucraina și e masiv lovită de sancțiuni internaționale din acest motiv; să slăbească unitatea și coerența lumii occidentale sponsorizând mișcări interne de contestare, ca astea cu copiii, mișcările anti-refugiați și partidele antisistem (sunt între timp dovezi ample că rușii finanțează direct partide de extremă dreapta, inclusiv din Parlamentul European).

Deci, daca avem o marturie dintr-o sursa rusa, e clar mincinoasa de la bun inceput. Esti rus, minti. Esti finlandez sau norvegian si iei copiii dintr-o familie de imigranti? Esti bun si intruchiparea drepturilor omului. Cam asta e argumentul. Care este fals nu doar din aceasta cauza, ci si prin omisiune si exagerare. Este o exagerare ca in problema copiilor rapiti de Barnervnet sau alte politii ale copilului exista numai marturii din surse rusesti. Dupa cum se poate verifica lesne, marturiile care au circulat in cazul norvegian, in spatiul public de la noi, au fost din Cehia, Polonia, Turcia. In cazul polonez, este vorba despre o profesoara din Oslo ce a acuzat Barnevernet de stalinism! De asemenea, cea mai mare valva au facut-o chiar criticile aduse Barnervernet de politicieni norvegieni si experti in protectia copilului care au lucrat chiar cu acea institutie! 

Mai departe, un delir fara sens. De ce am fi atat de penetrabili la propaganda rusa, noi, romanii:

Primul, e că pe fond avem un segment de populație foarte apropiat de sistemul de valori și cogniții al rușilor și pe fond opus Occidentului. Unul ca Dan Puric face treaba lui Putin nu pentru că l-ar plăti Putin, ci pentru că întreține prin misionarismul lui la nivel de salon de recuperare post-abuz starea de confuzie mentală și aspirație la stimă de sine mai mare în care se scaldă fericiți mulți români, inclusiv unii cu pretenție de educație. Toată povestea cu cultul Arsenie Boca și semnăturile ca să modificăm Constituția contra marelui pericol homosexual sunt copiate la indigo din Rusia, dar copii mai slabe, că, vorba aceea, una e Dostoievski și alta ”profesorul” Dulcan, autorul unei cărți cu titlul semnificativ de ”mintea de dincolo”. Nu toți ăștia fericiți să nu aibă mintea acasă, că doar așa se simt mai înălțați și superiori vecinilor lor sunt plătiți de ruși, dar toți fac jocul rușilor, orice abatere de la drumul și așa întârziat de raționalizare a sferei noastre publice e o problemă. Mai avem și o presă foarte coruptă, fără niciun fel de valori și cod etic clar, în care publicul e văzut ca o turmă și conștient întreținut să rămână o turmă, care înghite orice, cum ar fi că scandinavii și nemții sunt în același timp naziști cu copiii și blegi cu refugiații criminali fără să sesizeze vreo contradicție, pentru că e nesofisticat și pasiv. Publicul sofisticat a migrat demult pe Internet și e complet diferit.

Aici avem litania cu Romania care “pe fond” e “altfel” decat Occidentul, retrograda si primitiva, genetic gresita in raport cu o mica elita care sta pe Facebook si e sofisticata. 

Probabil si italienii care au demonstrat pentru familie au copiat la indigo Rusia, la fel ca polonezii, mari prieteni, se stie, ai Moscovei, nu?!

In fine, Pippidi identifica si adevarata cauza a acestei devalmasii ortodoxe intolerabile, care trebuie pusa la respect cu politia:

Trei, pentru că serviciile noastre secrete nu fac destul să protejeze țara, care include spațiul de dezbatere public, care ar trebui el însuși inclus în ceea ce trebuie să fie securizat. Citesc zilnic pe ofițerii acoperiți din presă, noroc că nu mă uit la televizor (cum știu că sunt ei? Păi foarte simplu. De ce o persoană fără nume public ar fi publicată de RL sau de Adevărul, de ce ar scrie editoriale cineva care lucrează la președinție, deci are embargo pe comunicare, și care acum un an scria pentru candidatura lui Meleșcanu iar acum critică prestația televizată a ui Dacian Cioloș, găsind-o inferioară celei a lui MRU?) și am ajuns la concluzia că, mai rău decât imorală, această practică e o sursă de ineficiență publică majoră, amestecul SRI și SIE în treburile politice e de fapt o diversiune de la treburile lor, care există și sunt serioase, ei trebuie să raporteze în Parlament și nouă tuturor care e amestecul rusesc în presa noastră, ei trebuiau să pună în context european toată povestea cu copiii, cu asta trebuie să  se ocupe agenții lor, nu să facă PR pentru șefi prin presa din țară.

SRI si SIE, cu alte cuvinte, trebuiau sa ne spuna ca bine a facut Barnevernet cu copiii familiei Bodnariu (si ai familiei Nan…) si ca sa facem ciocu’ mic, ca altfel facem jocul rusilor si capturam agenda europeana in favoarea Kremlinului! Va vine sa credeti ca Alina Mungiu-Pippidi foloseste exact argumentul Securitatii ceausiste? Orice disident din anii ’80 era chemat de Securitate, care ii cerea sa faca ciocul mic si joc de glezne ca altfel face jocul rusilor impotriva tovarasului

Probabil ca solutia ceruta de Pippidi ar semana cu cea din Olanda, nu? Detasamente de la SRI care sa bata la usile noastre sa ne spuna sa nu mai postam asa mult pe Facebook, ca suntem prea tendentiosi si facem jocurile lui Putin?! Sau, la noi, avand in vedere “traditia”, se va sari peste etapa avertismentelor pentru a trece direct la cea cu duba? 

In ultima instanta, a cere interventia serviciilor secrete in gestionarea spatiului public este o cerere “demna” de un… ofiter, nu de un intelectual autentic.

Cu două săptămâni în urmă publicam articolul „Despre românii care-şi pierd identitatea”, plecând de la o serie de poziții publice ale doamnei Alina Mungiu Pippidi ce mie mi se păreau acut propagandistice și antinaționale. Scriam atunci, printre altele:

Doamna Alina Mungiu Pippidi se comportă ca un alien față de țara sa natală. Pătrunsă de destinul european la care bricolează de ani buni, a ajuns să-şi cedeze părți importante din prețioasele sale unicități ereditare în schimbul unor locuri comune, împrumutate de la modele de altă limbă și civilizație, pe care le crede mai folositoare. […]
Doamna Mungiu a ales să-și construiască o carieră academică exact pe valul acestor tendințe globalizatoare ale marilor puteri, ale dulăilor ce fac jocurile. Scopul respectivelor tendințe? Erodarea sentimentelor de apartenență și solidaritate națională ale celor mici, ale cățeilor, sugrumarea oricăror tentative ale acestora de a-și păstra identitatea și mândria unei apartenențe care să-i individualizeze. Pe principiul că aluatul imperialismului nu are nevoie de cocoloașele naționaliste ale vasalilor.
Doamna Mungiu a ales să încerce practicarea unui soi de modificare genetică, de activism civic moralizator până la demoralizare, pe cobai din România, contra unor stipendii americane, germane și, chiar mai larg, europene. Freedom House, Societatea Academică Română, Alianța pentru o Românie Curată, Hertie School of Governance reprezintă pentru domnia sa soluții de prosperitate personală, axate pe identificarea și înfierarea defectelor românilor, dar, deloc, pe empatizarea cu aceștia, pe rezolvarea problemelor lor reale, de nație umilită frecvent de către cei care o finanțează pe dânsa. […]

Eu nu îi reproșez doamnei Pippidi spiritul critic față de români, ci interesele alogene cărora subordonează acest spirit critic. Transformându-l, astfel, din medicament în otravă”.

Domnul Dorin Tudoran, o personalitate ale cărei păreri mă interesează nu doar când îmi sunt favorabile, mi-a postat la respectivul articol următorul comentariu: „Cred că nu aveți dreptate”.

Am reflectat mult la această opinie care, deși exprimată cu delicatețe, are forța ei. Pentru că vine de la cine vine. Poate am exagerat – mi-am spus. Se va pronunța viitorul!

Și viitorul s-a grăbit să facă o primă mișcare, prin apariția unui nou articol al doamnei Pippidi, cu un titlu parcă desprins din depeșele secrete ale războiului rece: „SIE, trezește-te! Rușii sunt în spatele campaniilor antioccidentale sub pretextul protecției copiilor”.

Articolul, ca să fiu cât de nemetaforic posibil, mi se pare aberant.

Întâi construcția: doamna Pippidi pleacă de la o demonstrație publică organizată la Berlin de comunitatea rusă din Germania, în care se protesta față de pericolul (citez din articol)„la care se expun copiii lor (ruși, n.a.) pentru că trăiesc în Germania, unde poliţia e proastă şi ineficientă, iar infractorii migranţi umblă în cete înarmate pe stradă mai ceva ca în Congo”. Vorbim așadar de un protest în legătură cu „infractorii migranți”, adică cu valul de refugiați islamiști, invazie care a declanșat reacții de respingere în toată Europa, nu doar în Germania și nu doar cu protestatari ruși.

Dar asta nu o inhibă pe doamna Pippidi în continuarea demonstrației incepute. Amestecă cu dezinvoltură mere cu pere și sare, brusc, la „crastavete”: prin urmare și campania declanșată în România, în sprijinul familiei Bodnariu, este, cum altfel, provocată de mână rusească.

Nu poţi să nu îţi pui întrebarea cum se face, în ţări unde nu a avut loc niciodată o demonstraţie pentru drepturile copilului, ca în România, […] ai brusc mulţimi scoase de un canal de televiziune din casă cu pancarte mari, printate color şi într-o engleză impecabilă, să protesteze contra tratamentului la care sunt supuşi copiii lor în ţările cele mai civilizate din lume”.

Câte mistificări în doar patru rânduri. În România s-a demonstrat nu o dată pentru drepturile copilului și, în general, românii sunt sensibili și protestează când sistemele de forță fac abuzuri flagrante asupra unor persoane ce nu se pot apăra pe măsura ticăloșiei agresorului (vezi cazul Arafat, vezi cazul Rarinca). Să sugerezi că Antena 3 le-a făcut manifestanților pancarte „printate color și într-o engleză impecabilă” este, până la urmă, o exagerare iscată de nepuțință. De falsitatea demonstrației pe care încerci să o propui. Antena 3 a avut, da, un rol în deșteptarea conștiinței cetățenești și de român a multora dintre telespectatorii ei. Să pretinzi însă că Gâdea și comp. i-au înarmat pe manifestanți cu pancarte și la Washinton și la Oslo și la Londra și în atâtea mari orașe din România, ține de o slugărnicie prea zeloasă a propagandistului mercenar. Este știut, fără mari eforturi de documentare, că organizarea și logistica acestor proteste au fost, în general, asumate de comunitățile religioase de aceeași credință cu familia Bodnariu. Și nu „contra tratamentului la care sunt supuşi copiii lor în ţările cele mai civilizate din lume” ci contra tratamentului la care sunt supuși copiii lor, punctual, în Norvegia. Însă, vedeți, fără pluralul respectiv, „țările” (în loc de cazul particular Norvegia), doamnei Pippidi nu i-ar fi ieșit titlul articolului așa cum i s-a comandat: „rușii sunt în spatele campaniilor antioccidentale…”.

E absolut rizibil să conexezi atât de artificial niște proteste împotriva valului de refugiați islamiști (care, într-adevăr, pot fi exacerbate sau exploatate de serviciile secrete rusești și Vocea Rusiei în scopuri partizan-politice) cu solidarizarea românilor în jurul cazului Bodnariu.

Și este de neînțeles pentru mine cum încercări timide ale unor compatrioți cu doxă de recuperare a identității naționale, a demnității de gintă ce ne-a fost răpită, decenii bune, de exact conivența coloșilor ce sunt pe cale să ne strivească acum, din nou, prin lupta lor de interese, sunt calificate de doamna Pippidi ca delict de trădare de țară. Nici mai mult nici mai puțin, din moment ce afirmă: „serviciile noastre secrete nu fac destul să protejeze ţara, care include spaţiul de dezbatere public, care ar trebui el însuşi inclus în ceea ce trebuie să fie securizat”.

De cine ar trebui să protejeze serviciile secrete țara? Ne explică tot doamna Pippidi: de „unul ca Dan Puric, care face treaba lui Putin”, de „cultul Arsenie Boca şi semnăturile ca să modificăm Constituţia contra marelui pericol homosexual [care n.a.] sunt copiate la indigo din Rusia”, de „…„profesorul” Dulcan, fericit să nu aibă mintea acasă”, de Gâdea si comp. care „au luat în brațele ocrotitoare copiii familiei Bodnariu”, de „deputaţii PNL şi PSD care s-au dus la Oslo (Dolha, Vasiliev, Ben-Oni Ardelean, Corlăţean) […] și care sunt de remarcat cu nume întreg şi urcaţi în topul penibilităţii”.

Ne aflăm în fața unui delir mai grav decât cel bahic. Acela, de bine de rău, poate să treacă după un somn bun. Până și asasinarea lui Litvinenko este chemată în sprijinul teribilei teorii a conspirației ce folosește drept pretext protecția copiilor. Suntem, cu toții, complicii Rusiei și ai lui Putin. Și președintele Johannis, care are la Cotroceni ofițeri acoperiți ce scriu editoriale în presă, și SRI și SIE, care „trebuie să raporteze în Parlament şi nouă tuturor care e amestecul rusesc în presa noastră” și nu o fac. Nu mai vorbesc de societatea română în ansamblul ei în care, pe fond avem un segment de populaţie foarte apropiat de sistemul de valori şi cogniţii al ruşilor şi pe fond opus Occidentului”.

În analiza de față a articolului doamnei Pippidi am deschis, la un moment dat, un paragraf cu expresia „Întâi construcția:…”. Îl închid aici. Conform planului meu inițial, urma să continui cu „Apoi limba română:…”. Trebuie să renunț, din motive de spațiu. Mă rezum doar la a spune că rar mi-a fost dat să văd, la un intelectual român cu îndeletniciri gazetărești, atâta neglijență gramaticală și stilistică.

Nu cred că este un simptom de neînvățare ci unul de uitare. Care nu se rezumă doar la scris românește ci și la gândit românește.

În disperarea ONG-urilor Soros, prin gura unsă de osânza finanţărilor a celor care doresc distrugerea unei paradigme – Familia – considerată vetustă şi tradiţionalistă, se cere direct implicarea serviciilor în distrugerea oricărei alternative la discursul mainstream pe motiv că în spatele contestatarilor la prigoana copiilor din Norvegia s-ar află Bau-Baul rusesc.

În fond, se doreşte că tot discursul public să fie în mâna acestor ONG-uri, după ce mass media a fost aproape confiscată de discursul globalist.

Exact acelaşi discurs se regăseşte şi la cei care se opun strângerii de semnături pentru modificarea articolului din Constituţia României privind definirea Familiei.

Alina Mungiu invită SIE să-şi facă treaba şi să demaşte propaganda rusă din spatele campaniei pro-Bodnariu. Tot ca propagandă rusă, că e mai comod, poate fi etichetată în curând critica stilului de a face afaceri de către companiile străine ancorate în monopolurile româneşti din utilităţi. Să zici ceva rău de consecinţele amestecului SUA şi aliaţilor în Irak, Siria, Libia? Propagandă rusă, limpede ca lumina zilei.

Dar să încasezi bani de la ONG-urile Sorosiste pentru tot soiul de programe de creştere a eficienţei în economie (întâmplător puse în practică ca privatizări pe bani puţini şi liberalizări de tarife până în pânzele albe), să militezi pentru pluralism scoţând în faţă minorităţi cu valori şi practici ce scandalizează majoritatea doar ca să bifezi subiecte la modă prin alte părţi băgând în buzunar granturi peste granturi, să te faci că nu vezi că justiţia e folosită ca ciomag de reglare a conturilor în politică, că anticorupţia ocoleşte mereu corupătorul extern dar taie adânc în businessul local doar pentru a nu afecta imaginea luminoasă a capitalismului, multiculturalismului şi globalismului triumfător, asta cum se cheamă? Cumva propagandă? Nuuuu, evident că nu, vorbim doar de spirit progresist, gândire luminată, activism civic. E doar absolut întâmplător faptul că proiectele ONG-iştilor noştri rimează cu interesele economice ale finanţatorilor din străinătate ai societăţii civile.

Alina Mungiu nu e singură pe baricade ( “Nu poţi să nu îţi pui întrebarea cum se face, în ţări unde nu a avut loc niciodată o demonstraţie pentru drepturile copilului, ca în România, deşi poveştile orfanilor, cu SIDA sau fără, au ţinut afişul 20 de ani, sau care conduc în topul violenţei domestice, ai brusc mulţimi scoase de un canal de televiziune din casă cu pancarte mari, printate color şi într-o engleză impecabilă, să protesteze contra tratamentului la care sunt supuşi copiii lor în ţările cele mai civilizate din lume”-vorbim de articolul “SIE trezeşte-te! Ruşii sunt în spatele campaniilor anti-occidentale sub pretextul protecţiei copiilor” de pe România Curată). Zilele trecute un alt editorialist (Andrei Pantu) de pe Vox Publica afirma fără echivoc “Ce e de fapt cu atacurile astea aiuristice ȋmpotriva Norvegiei? Cȃt e prostie, cȃt e lipsa de discernamȃnţ, cȃt e propagandă ieftină şi agresivă? Greu de spus. Cert este că ţară asta ȋi enervează pe mulţi tocmai fiindcă rămâne, după toate standardele şi în toate clasamentele (Democracy Index, Democracy Ranking), cea mai consolidată democraţie liberală din lume. Şi asta e ȋn sine suficient cȃt să-i agaseze pe toţi capsalii, gȃzii, cristiancȃmpenii, ionuttenii şi hurduzeii din univers.” Cu alte cuvinte, cine e împotriva Norvegiei e împotriva civilizaţiei iar cine mai şi iese în stradă e manipulat, sărac cu duhul, suspect.

Am însă o nedumerire. Cum de n-a fost etichetată drept propagandă rusă campania împotriva preoţilor pedofili din catolicism? (simplul fapt de a pune întrebarea asta este însă acum propagandă rusă!) Cumva pentru că interesele marilor puteri din Occident nu intraseră încă în coliziune cu cele ale Rusiei? Sau mişcarea ecologistă (nu vorbim de cea de la noi, acolo s-au găsit destui să vadă mâna Gazprom în spatele contestatarilor exploatării de la Roşia Montană)? Ceea ce face ca “propagandă rusă” să fie, după caz şi interese, fie mişcare tradiţionalistă, fie naţionalistă, fie anarhistă, fie de-a dreptul şi otova propagandă rusă. Cum le place celor care etichetează şi au trompetele media din care să arunce respectivele etichete.

Adevăratul motiv care-i face pe ONG-işti să identifice rapid propaganda rusă în critica la adresa unor aspecte ale politicii/economiei occidentale este însă altul. Se tem că în acest fel va fi pusă în discuţie şi lumea lor idilică de vânători de granturi, câştigători de burse, revendicatori de stagii de pregătire şi masteruri în straintatate. Dacă cei care te finanţează au valori şi practici discutabile, atunci înseamnă că tu ca ONG rişti să-ţi pierzi legitimitatea şi influenţa şi nu după multă vreme şi benenficiile. Evident, este mult mai simplu să expediezi cu ştampila de propagandă rusă orice critică la adresa societăţii actuale. Scapi de grija fabricării unor contraargumente care se pot şubrezi la o analiză mai atentă, nu îţi mai baţi capul să schimbi percepţia unui prezent sărăcăcios cu promisiunea mereu mai îndepărtată a unui viitor luminos. Cine critică Occidentul, indiferent în ce chestiune şi cu ce argumente, face jocurile Rusiei. Cred că nici lui Ceauşescu nu i-ar fi ieşit mai bine! Deosebirea este că atunci, după decenii de îndoctrinare agresivă, lumea respingea instinctiv orice mesaj care venea pe cale oficială. Acum ideile de-a gata au moduri mult mai insidioase de a fi stecurate. Media e mai variată, divertismentul poate conţine mesaje subtile, pâinea începe să lipsească dar avem circul care ne umple timpul. Unii nu ştiu ce să mai creadă, alţii confundă zgomotul din media cu opinia majorităţii, destui nu mai sunt interesaţi de valori/principii/dispute de idei în căutarea unor experienţe personale cât mai variate promise de societatea de consum.

“Nu toți ăștia fericiți să nu aibă mintea acasă, că doar așa se simt mai înălțați și superiori vecinilor lor sunt plătiți de ruși, dar toți fac jocul rușilor, orice abatere de la drumul și așa întârziat de raționalizare a sferei noastre publice e o problemă.”

Nu știu la ce anume se gândește Alina Mungiu-Pippidi atunci când solicită serviciilor să “securizeze spațiul de dezbatere publică” din România, dar eu propun ca SRI-ul să funcționeze ca un fel de Barnevernet pentru adulți, sau mai precis, ca un Barnevernet pentru acei adulți care încă n-au ieșit din minoratul gândirii pre-raționale. Ca atare, pentru binele lor, SRI-ul ar trebui să-i salte și să-i ducă într-un loc doar de servicii știut, iar acolo să li se aplice tratamentele necesare pentru a-i vindeca de îndoctrinarea religioasă la care au fost supuși de tătucul primordial Putin. Sigur, tratamentele să fie doar pe bază de pastile și mângâieri, căci după cum știm, bătaia e ruptă din Est. În plus, poate cu ocazia asta îi saltă și pe tovarășii de drum (Neamțu, Tăpălagă, ÎLD) care, în contextul afacerii Bodnariu, s-au lăsat chiar și ei duși de nas de taica Putin, ajungând astfel la comiterea de thoughtcrimes.

[…]

Deci tanti asta propune ca serviciile secrete sa investigheze implicarea Rusiei in miscarea pentru familia Bodnariu. Logica e simpla: Rusia loveste in Norvegia, idolul pretios al oricarui roman care crede ca fericirea personala este in grija statului. Alina aduce o argumentatie abracadabranta: a gasit destul de repede pe google cum o rusoaica critica politicile de familie din Norvegia, iar daca este rusoaica, inseamna ca este kaghebista, asa cum orice musulman este un islamist feroce! Apoi, a mai gasit Alina litigiul dintre Lituania si Norvegia, iar cum Lituania a fost republica sovietica, e clar ca e mana necurata a rusilor acolo! Alina nu stie insa ca Lituania este una dintre cele mai liberale si mai antirusesti tari din UE! Apoi, mai da vina Alina pe “extrema dreapta” din Europa, care critica politicile statului nordic, impiedicand bunul mers al progresului social!

Eu zic ca, daca tot trecem la scenarii paranoice, de ce nu dam vina pe serviciile americane? Familia Bodnariu este penticostala, o grupare neoprotestanta puternic sprijinita din SUA! Apoi, politicile de familie ale tarilor nordice sunt criticate de catre statul nord-american. De pilda, anul trecut SUA a introdus dreptul de azil politic familiilor suedeze persecutate pentru optiunea acestora de a-si educa copiii la domiciliu. Dreptul de a educa copiii la domiciliu de la varsta de 6 ani a fost interzis in 2010, cand circa 50 de familii au parasit Suedia, altele au avut de suferit, au pierdut copiii si chiar au fost efectuate arestari. Sau poate ne va explica Alina ca de fapt si SUA face jocul propagandei rusesti antioccidentale, ca rivalitatea dintre Ted Cruz si Trump este doar o rafuiala intre raketi!

Dl. Soros deranjat că unele persoane au descoperit scamatoria prin care experimentează distrugerea familiei în unele țări mai izolate, asa, departe de ochii lumii, își trimite oamenii la atac:

„Nota bene: Suma de 236.875 euro este primită de SAR prin “EEA Grants – Norway Grants“, un conglomerat ciudat care reuneşte fonduri din Norvegia, liliputanul Liechtenstein si Islanda.”

Fundaţia Alinei Mungiu este finanţată masiv cu bani din Norvegia. Aşa se explică apariţia editorialului „SIE, trezeşte-te! Ruşii sunt în spatele campaniilor antioccidentale sub pretextul protecţiei copiilor”, care poate fi încadrat în ciclul „Halatul, cît costă, doamnă, halatul? Textul a apărut pe „România curată”.

Alina Mungiu scrie negru pe alb că miile de oameni care au participat la mitingurile din mai multe oraşe din Europa sau SUA pentru susţinerea cauzei familiei Bodnariu au fost organizate de Rusia pentru a lovi în Norvegia! Drept urmare, Alina Mungiu se adresează direct SIE pentru a-i declara pe manifestanţi SPIONI AI RUSIEI: „SIE, trezeşte-te!”, urlă din toţi rărunchii ONG-ista noastră!

[…]

Citind cu atenţie acest text, oricine ar fi tentat să sune la 112, căci asemenea afirmaţii nu pot fi făcute de cineva care are toate ţiglele pe casă sau, cum spune chiar Alina Mungiu, care are „mintea acasă”. Să susţii că nişte manifestaţii de solidaritate cu o familie care s-a trezit cu copiii luaţi brusc din casă ar fi manipulări ale ruşilor, sub comanda directă a lui Putin te face să crezi ori că s-au terminat medicamentele din farmacii, ori că autorul unor asemenea aserţiuni este angajatul unei agenturi care vrea să-i batjocorească pe români!

Cam acestea ar fi concluziile pe care le-ar putea trage cei care citesc textul şi se limitează la a-şi face cruce, rugîndu-se pentru sănătatea autorului. Cititorii avizaţi, însă, ar căuta şi alte răspunsuri, căci ele sînt la vedere!

Astfel, ştim cu toţii că, de ani de zile, Alina Mungiu trăieşte (şi trăieşte bine) din coordonarea unor fundaţii finanţate de George Soros. Lucrurile sînt binecunoscute, despre ele scriindu-se tomuri întregi în ultimii ani.

Pentru cine îşi pune însă întrebarea: de ce sare acum Alina Mungiu în apărarea Norvegiei, acuzîndu-şi proprii concetăţeni că ar face jocurile ruşilor lui Putin, încercăm mai jos să le dăm un răspuns.

Fundaţia Societatea Academică Română” (SAR), pe care Alina Mungiu o conduce de ani de zile, a primit finanţări uriaşe de la „FUNDAŢIA PENTRU DEZVOLTAREA SOCIETĂŢII CIVILE”, care este „operatorul Fondului ONG în România”! Pe pagina oficială a FONDULUI ONG citim că este „finanţat de Islanda, Liechtenstein şi NORVEGIA

[…]

In ultima parte a textului de mai sus, citim că aceste fonduri au drept scop şi „întărirea relaţiilor bilaterale între România şi statele donatoare Islanda, Liechtenstein şi NORVEGIA”! Scop nobil, însă Alina Mungiu, de teama că ar putea pierde finanţările, crede că întărirea acestor relaţii bilaterale înseamnă să-şi denigreze ţara, poporul şi să pupe steagul celor care-i dau bani cu nemiluita!

În sinteză, numai ultimii bani obţinuţi de „SOCIETATEA ACADEMICĂ ROMÂNĂ” (SAR) a Alinei Mungiu de la FONDUL ONG, finanţat de Norvegia, sînt aceştia:

finantare Sar

Aşadar, pentru 2 proiecte, „SOCIETATEA ACADEMICĂ ROMÂNĂ” (SAR) a primit 273.916,67 euro! Pentru a înlătura orice semn de întrebare, publicăm şi datele de pe pagina oficială a FONDULUI ONG, unde se regăsesc sumele de mai sus:

[…]

Iar aceste sume se referă doar la cele două proiecte ale SAR, însă pe lista completă de finanţări din FONDUL ONG sînt şi alte sume primite de către mai multe ONG-uri controlate de Alina Mungiu!

Cu aceste documente în faţă, înţelegem motivul iritării Alinei Mungiu: manifestaţiile de solidaritate cu familia Bodnariu deranjau autorităţile din Norvegia, principala ţără care alimentează FONDUL ONG, de unde „SOCIETATEA ACADEMICĂ ROMÂNĂ” (SAR) a Alinei Mungiu primeşte finanţările!

Cine citeşte integral textul Alinei Mungiu, va sesiza că autoarea îi acuză şi pe manifestanţii din Germania, de la mitingurile împotriva imigranţilor, că ar fi manipulaţi tot de ruşii lui Putin. De ce o doare în fund pe Alina Mungiu ce fac nemţii la ei acasă? Pentru că fata trăieşte acum în Germania şi vrea să arate autorităţilor de acolo că-şi merită şi acele finanţări!

Avînd acum la dispoziţie aceste date, sîntem tentaţi să repetăm după Alina Mungiu: „SIE, TREZEŞTE-TE!”, numai că subiectul unor investigaţii ar trebui să fie chiar Alina Mungiu, cea pentru care ţara ei nu este decît locul spre care poţi să scuipi, fiind răsplătit pentru acest gest cu sute de mii de euro!

mungiu


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Confiscarea copiilor de catre stat, Opinii, analize, Rusia, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

35 Commentarii la “Alina Mungiu-Pippidi cere INTERVENTIA SERVICIILOR SECRETE pentru “SECURIZAREA” SPATIULUI PUBLIC. Dusmanii poporului: protestatarii impotriva abuzurilor BARNEVERNET, acuzati ca ar fi in solda Rusiei!

  1. O anarhista, o neotrotkista, un pericol public aceasta pipidi.

  2. Mda, la care trebuie sa mai adaugam ifosele ei , aerele de atotstiutoare de suficienta. Pleava nu intelege ce vrea ea sa spuna si sa faca in tara asta (normal nici ea nu stie incotro vrea sa duca totul pentru ca isi primeste franturi de agenda zilnic si e prea ocupata sa raspunda sefilor si sa le perieze pantofii ca sa priceapa unde duce toata aceasta minciuna pe care o provoaca in media).

    Sunt o gramada de oameni gretosi in media – de fapt cred cu cateva exceptii ca numai ei au ramas- si nu mai lasa sa razbata nici un fel de adevar in presa centrala. Tot spatiul este ocupat de ei , sunt galagiosi , gretosi , suficienti , daca nu esti ca ei esti infierat si scuipat, posturile TV din Bucuresti s-au transformat intr-o cloaca plina de agramati , de ziaristi care nu au in cap nici o intrebare , se lasa purtati de propaganda fara sa faca macar efortul de a parea impartiali. Televizorul trebuie inchis pentru ca noi sa ne gasim linistea si sa-i lasam pe demagogii astia sa urle la luna. In fond cine este aceasta madam pipidi? Un nimic , o latratoare platita si ea de Soros un bulgog care latra pentru un oscior.

  3. @ un roman:

    Faptul de a inchide televizorul nu te protejeaza insa si de influenta acestei propagande asupra spatiului public si asupra deciziilor care se pot lua…

  4. Tovarasa academician nu se dezminte nici de data asta – Din vizuina intunecoasa a criptomarxismului ( bugetaresc), atat a inteles din drama unor copii si din sustinerea legitima si obligatorie a zeci de mii de cetateni in strada si a milioane in mediul on-line.
    Abia ma abtin sa-i compun niste invective…

  5. Da Admin , de acord numai ca la nivelul de propaganda , spalare de creier demagogie deja atins cred ca reactiile in strada ii mai pot frana. Lumea este mult prea indobitocita si credula ca sa reactioneze din pacate.

  6. Alina Pipi-di nu are nicio rationalitate, gandeste numai in termeni ideologici insa un soi de gandire distorsionata vecina cu dementa, caci aici duce excesul ideologic.
    Am scris si eu doua comentarii la ea pe pagina la un articol unde facea apologia Norvegiei (care ar fi parte a Occidentului luminat, deci dumnezei pe pamant). Mi-am exprimat o opinie contrara, fara insa sa o atac in vreun fel pe ea sau pe alti comentatori, si nu mi s-au aprobat niciunul. Ea, pe blogul ei, nu aproba opiniile contrare (!) Va dati seama cata democratie si “valori occidentale” are femeia asta in crezul ei… Are convingeri totalitariste pana in maduva oaselor, chiar si numai acest apel dovedeste aceasta, cerand practic reducerea la tacere a celor care au alte pareri, eventual si pedepsirea aspra a lor.

  7. ar trebui sa scrie articole – pretins obiective – doar cei care nu iau bani de la una din partile implicate, sau nu au alte legaturi cu astfel de parti
    dna AMP nu pare ca se afla intr-o situatie de neutralitate fata de banii/interesele Statului Norvegian; doar asa, intr-o enumerare rapida a ce se poate gasi pe net:
    1. http://sar.org.ro/sar-va-invita-la-lansarea-topului-transparentei-autoritatilor-locale-si-dezbaterea-buna-guvernare-in-norvegia-vazuta-de-la-firul-ierbii/
    2. http://roncea.ro/2014/10/17/alina-mungiu-pippidi-a-incasat-peste-jumatate-de-milion-de-euro-la-sar-si-n-are-2000-de-lei-pentru-o-angajata-sumele-primite-de-la-soros-de-societatea-civila-ecologista-in-ulimii-ani-total/
    3. https://www.hertie-school.org/pippidi/
    pentru ce inseamna NORAD: https://www.norad.no/en/front/

  8. @admin2 – absolut corect!

  9. De fapt ce ne mai mira de ceea ce emite acest personaj, dupa toate cate a facut in trecut. Pt. cine nu stie, este autoarea piesei de teatru “Evanghelistii” care s-a pus in scena (inca fiind si premiata de Uniter!), care contine scene de sex deviant (in care participa inclusiv actorul care joaca rolul lui Iisus) si in care Fecioara Maria este facuta “tarfa”, precum si multe alte odioşenii. Tot ea a afirmat despre Noul Testament ca este o “parabola proasta”. Cat discernamant mai poate avea o persoana care batjocoreste pe Dumnezeu…

  10. Ce mai descoperim despre smecherii de ong si finantarile norvegiene –

    Societatea Academică din România, condusă de Alina Mungiu Pippidi, a încasat în ultimii ani peste trei milioane de dolari, dintre care 300.000 de dolari provin de la CEE Trust, un ONG controlat de americanul George Soros, scrie jurnalistul Victor Roncea pe site-ul său.

    “Fondurile norvegiene primite de SAR pentru proiectul finanţat în cadrul Fondului ONG prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014 în valoare totală de 236.875 euro din care 84,8% reprezintă finanțare nerambursabilă, pe perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2016, respectiv “Romania curata“, site unde, subliniez, ni se scrie că toată lumea lucrează pe bază de “voluntariat”. Şi-atunci pe ce se duc cei 236.875 euro (118.437,5 euro pe an)?”

    http://www.evz.ro/si-academicii-iau-milioane-de-dolari-nu-i-asa.html

  11. Nu cred ca se pune problema intelectualului autentic in cazul duduii Pippidi. Este mult prea inregimentata. E un instrument platit. Fiind platita, cum se pare, din surse sorosiste si chiar norvegiene, este clar ce agenda face. Rusinea ei a disparut demult. N-are nimic sfant. Conteaza doar buzunarul.
    Un om cumparat nu mai gandeste, nu are pareri proprii, nu mai exista.

  12. Fratilor ,
    Sa ne ferească multmilostivul Dumnezeu de o asemenea intunecime a minții … ca întuneric atât de profund ,mai rar . Cred ca vine din vreo răzvrătire impotriva voii lui Dumnezeu , in loc sa se întrebe despre motivul pentru care lipsesc unele …madulare din zona de …sub cap. Eu stiam ca zicala spune : cap mic si minte lejeră . Constat ca in familia di pipi avem capete mari si …mult vid. De fapt ,pentru ce face familia di pipi , nu e nevoie de prea mult creier… Oare , cine-o face selecția slugilor ?

  13. Iulian Capsali
    9 hrs · Bucharest ·


    ‪#‎ActiveNews‬ a fost astăzi închis, inexplicabil spun administratorii, pentru trei ore. Asta s-a mai întâmplat la ultimele alegeri prezidenţiale, când s-a poziţionat contra curentului care a dus la alegerea lui Johannis.
    Cazul Barnevernet – Norvegia să fie oare vinovat de acest “incident” tehnic?
    Să fie strigătul disperat al cimpoiului* Soros în România, care ar vrea ca SRI să cureţe de opoziţie demersurile Noii Ordini Mondiale pe motiv de “Rusia”?
    După “guvernul meu”, intrăm într-o nouă etapă, cea a unanimităţilor mediatice făcute cu sila? Tot ce e posibil. Terenul Globalizării trebuie netezit de asperităţi.

  14. In numele cui, vorbeste aceasta femeie?
    Cine îi recunoaste autoritatea şi legitimitatea ?

    Ce se cere?
    Ce se impune?

    Exact ce am spus.
    Adica autorizarea si legitimizarea de catre popor, a celor ce pot vorbi in numele lui.
    Nu formal ci prin autorizarea reala, concreta.

    Daca se cere urgent si acut vre-o lege… apoi aceea tocmai aceasta trebuie sa legifereze, ca nimeni sa nu acorde publicitate si cuvânt in public, decât daca are aceasta legitimitate si autorizare.
    Dreptul la opinie il are oricine, dar nu şi dreptul de a vorbi autorizat şi public, in numele cetațeanului si al poporului.

    Nu îndraznesc sa spun nimic de rau, fata de aceasta femeie, o spun faptele, actiunile, manevrele pe bani si influența, scrisul si vorbele sale, indeajuns.

  15. Deh, servicii contra servicii. Sunt curioasa ce i se va cere in schimbul finantarii soros-iste doctorului Cristian Andrei care, acum cateva luni anunta candid intr-o emisiune tv ca ar fi apelat la finantare cu buna credinta, in timp ce o invitata ii explica de zor cum sta treaba cu serviciile ce vor cere intr-un viitor nu prea indepartat. AMP pare-se ca este ea insasi si acum. Asa cum a fost de fiecare data cand a hulit Biserica. Mai ieri spunea ca Biserica nu o lasa in altar din cauza faptului ca sotul este homosexual.
    Buna replica http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20772215-legatura-dintre-alina-mungiu-putin-pitagora-raspuns-antologic-acuzatiile-manifestatiile-sprijinul-familie-bodnariu-organizate-rusia.htm?nomobile=

  16. http://www.evz.ro/papahagi-despre-alina-mungiu-pippidi-komisarii-sovietici-ar-fi-mici-copii-fata-de-acest-monstru-de-aroganta-intoleranta-si-ideologie-tampa.html

    Si la acest articol de pe EVZ sectiune de comentarii este blocata – Oricum asemena semnale date din “butoane” nu fac decat sa mareasca gradul de atentie al celor care au stat indiferenti pana acum.

  17. AMP isi face numarul pe bani. Partea buna e ca s-a descoperit ca si propulsia ei e tot pe foarte mult cascaval, si ala norvegian. Neoprotestantii si conservatorii americani au intr-adevar multe in comun cu valorile rusesti si crestine in general in ceea ce priveste familia traditionala, asa ca se zbate degeaba pe uscat dna Alina. Aici a dat de greu, pentru ca toti cei care se implica in cazul Bodnariu, nu se mai incaiera pe chestii dogmatice, ci sar apropelui in ajutor. Pana la urma se militeaza pentru incetarea practicilor Barnevernetului cuprivire la toti copiii rapiti, cu parinti de orice religie sau chiar atei.

  18. Pingback: MAE RUS ACUZA ROMÂNIA CA ”RESCRIE ISTORIA” CELUI DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL. MAE român răspunde, dar nu e clar de ce/ RUSIA VA LUA ”MASURI COMPENSATORII” IN RAPORT CU DECIZIA SUA PRIVIND INARMAREA EUROPEI DE EST/ NATO acuza RUSIA de simulari d
  19. “ai brusc mulțimi scoase de un canal de televiziune din casă ”

    Cu atat mai straniu cu cat Gadea se umfla singur cu pompa in SUA(deci,unde ar fi “programul lui Putin” in aceasta ecuatie,avand in vedere ca multi de la Antene joaca dur pe cartea acuzarii lui Putin si lui Bashar al Assad?,sprijinind n spume tot ce inseamna SUA,valori americane,CNN&company ),intalnindu-se cu Donald Rumsfeld si alti “congress-mani” vigilenti cu privire la parcursul “democratic” al Romaniei.Ramane ca in curand sa faca o emisiune speciala cu toate interviurile…

  20. Pingback: “AMENINTAREA RUSEASCA”. Horatiu Pepine despre MANIPULAREA IDEOLOGICA a “pericolului rusesc” de catre FRONTUL SECULARIST si GRUPURILE DE INTERESE/ Raspunsul unor lideri ai sustinatorilor familiei Bodnariu la acuzele Alinei Mungiu-Pi
  21. Pingback: “AMENINTAREA RUSEASCA”. Horatiu Pepine despre MANIPULAREA IDEOLOGICA a “pericolului rusesc” de catre FRONTUL SECULARIST si GRUPURILE DE INTERESE/ Alte reactii ale sustinatorilor familiei Bodnariu la aberatiile Alinei Mungiu-Pippidi
  22. Gadea si Ben Oni Ardelean cred ca s-au dus si pentru sprijin in cazul Bodnariu, as zice eu. Sa se vada ca romanii sunt “neoprotestant friendly”, adica sunt reprezentati si de doua personalitati care apartin cultelor cu mare raspandire in America. Familia Bodnariu e si ea la fel, deci americanii sa faca bine sa se implice. Si cred ca ar fi cazul sa ia aminte americanii si sa intervina in acest caz. Faptul ca au fost in compania celorlati ar sustine tocmai acest plan de imagine a armoniei dintre romani, care insa nu e departe de realitate, pentru ca in Romania neoprotestantii nu sunt persecutati, din cate stiu eu, iar pentru familia Bodnariu ar trebui sa ne implicam toti, deoarece este o chestiune politica, de abuz asupra familiilor fara aparare, intr-o tara cu legi ciudate si infioratoare pentru orice parinte.

  23. @Ileana

    Pentru mine e clar: sectarii au reprezentat(si reprezinta) o ciuma incontrolabila (prin perversitate) in Vestul Romaniei.Au pus mana pe toate functiile in timpul mandatelor PDL (finantat de o puternica mafie sectara,in special penticostala) .Dupa opinia mea,acesti “pocaiti” reprezinta (cu siguranta) cea mai mare amenintare la adresa securitatii tarii si a tinerelor minti(atrase in special prin scoli sectare , burse in “USA” si promisiunea unei vieti spirituale adevarate ;tinerii nu se regasesc si din pricina parintilor cu sechele comunistoid-capitaliste,asa ca opteaza pentru o alta viata spirituala ).
    Imi aduc aminte de ranjetele lui Gadea din momentele de show facute de lacheul Badea,lovind in Biserica Ortodoxa …nu le-am uitat.
    De aceea nu imi e asa simpatica doamna Bodnariu . Ii stiu eu pe cei veniti “sa-i salveze” pe oamenii strazii …dupa care s-au retras la bunastare(Norvegia dom’le,ca na,doamna e norvegianca).Romania nu era buna pentru cresterea copiilor …trebuie neaparat s-o tulim mai devreme sau mai tarziu in “USA” /Norvegia.

    Pe langa asta,eu cred ca Gadea nu s-a abtinut sa-l informeze pe Rumsfeld( http://www.globalresearch.ca/war-criminal-donald-rumsfeld-personifies-american-society/5377499 ; http://www.globalresearch.ca/war-crimes-and-911-why-dick-cheney-and-donald-rumsfeld-are-suspects/5385759 ) despre abuzurile basesciene.

    “pentru ca in Romania neoprotestantii nu sunt persecutati, din cate stiu eu, ”

    Nu numai ca nu sunt persecutati,dar li s-a urcat democratia la cap…

  24. @Emanuel
    Ce ai constatat tu se vede de la o posta, dar nu vad de ce sa nu-si recapete familia Bodnariu copiii. Basescu i-a pus la san si i-a leganat pe cativa dintre ei pe dezacordurile lui Gadea. Principala cauza sau vina pentru care ortodocsii au ajuns sa fie “calariti” se afla in tabara noastra. In primul rand, din motive uneori impardonabile, s-au pierdut multe suflete de catre pastorii nostri. Multi ortodocsi nu mai vor sa faca copii, iar cei pe care ii trimite Dumnezeu ii resping. Nu vreau sa judec pe nimeni, dar am impresia ca si pe noi si pe sectari ne-au mai si condus si ne vor conduce tiganii, asa cum a spus Parintele Arsenie Boca. Sectarii fac copiii si ii cresc cat de cat intr-un camin cald si ferit de griji, dar tiganii ii fac indiferent de conditiile in care traiesc si ca sa faci asta iti trebuie curaj zic eu. Un curaj care sigur este mai placut in fata Lui Dumnezeu decat milioanele de avorturi cauzate de griji materiale. Nu stiu daca tiganii bogati ii mai aduc pe prunci pe lume. In alta ordine de idei, daca actiunea de eliberare a copiilor Bodnariu va avea succes, pot profita de acest precedent, sa speram, si alte familii, macar sa stie si sa o stearga de acolo. Sotul d-nei Bodnariu s-a insurat cu o norvegianca si era normal, zic eu, sa mearga in Norvegia sa traiasca si nu in Spania, de exemplu. Traim intr-o lume mamonizata, asta e adevarul, dar cred ca nu toti platim o bunastare de nivel mediu pentru vest cum o platesc ei, asa ca nu pot sa sar ca rechinul la sange, sunt deja destul de raniti si poate ca nu din cauza ca sunt sectari. Eu, urmand sfatul gasit intr-o carte a Parintelui Arsenie Papacioc, nu am discutat niciodata pe teme religioase cu ei. Doar am aparat preotii, sau mai precis ideea de preotie, si am laudat Ortodoxia, dar m-am ferit de dispute care nu duc nicaieri. De aceea mi s-a parut ca exemplul bunului samaritean, asa cum ni-l da Mantuitorul in pilda citita din Evanghelie, e bun de urmat in situatia actuala si rugaciunea la subiect. Gandeste-te ca esti chirurg si trebuie sa operezi un sectar ca sa nu moara, tu ortodox convins. Poti lasa, evident si un coleg de breasla sa o faca, dar plata in cer nu va mai fi a ta.

  25. Radu
    Oprea – Cazul Bodnariu: Atentie la manipulari !

    06 Feb 2016

    Sursa :
    https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/02/06/radu-oprea-cazul-bodnariu-atentie-la-manipulari/

    Articolul doamnei Alina
    Mungiu-Pippidi confirma, asa cum era de
    asteptat,evolutia cazului Bodnariu spre un nivel care incepe sa
    deranjeze anumite relatii, necunoscute opiniei publice, intre diverse
    organizatii romano-norvegiene.

    Motivata fiind de interes pur financiar, doamna Pippidi se
    detaseaza clar de asocierea cu miscarea pro Bodnariu. Pretul platit
    de doamna Pippidi pentru o astfel de atitudine este
    publicarea editorialului „SIE Trezeste-te,Rusii
    sunt in spatele campaniilor antioccidentale sub pretextul
    protectiei copiilor” .

    Asa cum se afirma intr-un articol scris de Ioan Spanu
    in Cotidianul, doamna Pipidi isi permite sa-si denigreze
    propriul popor.

    „…subiectul unor investigatii ar trebui sa fie chiar Alina
    Mungiu, cea pentru care tara ei nu este decat locul spre care
    poti sa scuipi,fiind rasplatit pentru acest gest cu sute de mii de
    euro !”

    Pentru cine isi pune intrebarea de ce
    sare Alina Mungiu in apararea Norvegiei, acuzantu-si proprii
    concetateni de sabotarea relatiilor excelente intre Romania si
    Norvegia, raspunsul este cat se poate de clar dar si surprinzator.
    Din informatiile aparute in presa, Alina Mungiu traieste din
    coordonarea unor fundatii finantate de George Soros. Fundatia
    SOCIETATEA ACADEMICA ROMANA (SAR) pe care distinsa doamna o
    conduce de ani de zile, primeste finantari uriase de la FUNDATIA
    PENTRU DEZVOLTAREA SOCIETATII CIVILE care nu este alta decat
    operatorul ONG in Romania. Pe pagina oficiala a FONDULUI ONG se face
    de cunoscut ca acesta este finantat de catre trei tari : Norvegia,
    Islanda si Lichtenstein. Principalul finantator este Norvegia. Se
    sustine ca aceste fonduri au scopul de a „intari relatiile
    bilaterale intre Romania si tarile donatoare Norvegia, Islanda si
    Lichtenstein„. Astfel, proiectul SAR, coordonat de
    doamna Mungiu „Mobilizarea universitarilor pentru combaterea
    discriminarii” a primit finantarea a aproximativ 73.000
    Euro iar proiectul DEZVOLTAREA CAPACITATII DE
    MONITORIZARE PENTRU O ROMANIE CURATA” suma de 208.000
    euro, in total aproximativ 274.000 EURO !

    In aceste conditii, pentru apararea imperiului personal cladit cu
    atata truda, doamna Mungiu incearca sa recurga la manipularea
    opiniei publice. Procedeul folosit este de ordin emotional, prin
    dezinformare cu informatii amestecate, neclare. Pentru un auditoriu
    neavizat si naiv, fara vreo baza solida privind informatia despre
    caz, manipularea poate avea efectul dorit. Este de stiut
    ca aceasta metoda este aplicata prin intermediul unor persoane
    cu functii publice, care au posibilitatea de comunicare in
    masa:vedete tv, jurnalisti, oameni politici, savanti, oameni de
    cultura, intelectuali de renume, etc. In prima etapa, persoana in
    cauza dezvaluie informatii adevarate, care suscita interesul maselor.
    Compasiunea si intelegerea fata de o anume situatie contribuie la
    castigarea increderii audientei si crearea unei aureole de
    expert, de specialist in domeniu. Rezultatul imediat este castigarea
    progresiva de admiratori care vor considera persoana respectiva ca
    una bine documentata, bine intentionata dar si curajoasa de a
    spune lucrurilor pe nume. Apoi, odata cu castigarea increderii,
    manipulatorul incepe sa strecoare o serie de informatii „otravite”
    cu scopul de a induce victimelor opinii iar mai apoi atitudini care
    in final sa accepte lucruri care de fapt sunt impotriva
    intereselor si a vointei lor.

    Se pare ca doamna Pipidi a incercat o astfel de procedura. Stiind
    ca este un caz sensibil, doamna Mungiu pune deliberat drama
    familiei Bodnariu pe talerul unei balante spre
    a compara greutatea si importanta acesteia,
    chipurile cu o alta posibila drama, mult mai importanta,
    tocmai de nivel nivel national: pericolul
    indepartarii Romaniei de valorile occidentale si caderea sub
    influenta ruseasca !!!.

    Cu alte cuvinte, doamna Mungiu (alaturi de jurnalistul CT
    Popescu), se face exponenta unui mod de gandire care surprinde,
    mai ales in conditiile in care reprezinta vocea unei
    organizatii care isi propune dezvoltarea societatii
    civile .

    Este evident: pentru a-si pastra
    relatiile cordiale si avantajoase cu
    societatile occidentale finantatoare, respectabila doamna este
    dispusa sa accepte jertfirea viitorului unor fiinte umane, chiar si
    copii prin sacrificarea unor familii de conationali.

    Incercarea de inducere in eroare a opiniei publice
    romanesti ca demonstratiile pasnice de protest precum si atitudinile
    de ordin umanitar a unor parlamentari in sprijinul familiei Bodnariu
    pericliteaza insusi siguranta si orientarea democratica a tarii spre
    valorile occidentale , este evident sortita esecului.

    Vorba lui I.L. Caragiale : CURAT MURDAR !

    Radu Oprea

    Phoenix,AZ

  26. De parca o doare pe ea undeva de balacarelile noastre! Ms. Pippidi a fost intotdeauna f. consistenta in discursul ei dezinteresat. de ani de zile. Si continua!

    Stiati sau nu stiati ca SAR are in gusa un nou proiect de atac – Universitatile Romanesti – am primit si eu ( si altii ca mine) oferte de colaborare/angajare pentru un proiect care vizeaza coruptia in mediul universitar romanesc. Cu alte cuvinte se pregateste o alta campanie de decapitare a ce a mai ramas cit de cit de calitate in invatamintul romanesc, de data asta cel superior.

    Asa ca d-lor profesori univ. care nu predati istoria in maniera Boia si veniti cu critici la adresa UE si (era sa zic o prostie mare inloc de UE)…Pazea! Asta se pregateste f. curind.

    Adica pe etape:
    1. Sugestie Sorosista, ..satanista- “puneti-va farurile pe X. Va dam cam atitea fonduri”(de fapt fondurile astea sint o nimica toata dar noi ne vindem ieftin…in general- pentru o lauda iesita din gura occidentala ne-am vinde=o si pe mama).
    2. Incepe recrutarea de tineret studios. Daca a mai studiat si prin afara…cu atit mai bine!
    3. Se scrie analiza si se vine cu concluziile: X niste corupti!

    Dar asta nu-i f. important. Pentru ca ei poa’ sa faca analize pina le-ar ajunge gura la ceafa. Partea a II a e cea mai importanta: vizibilitatea.
    Si deci:
    4. Presa romaneasca (si straina daca se considera de afara ca e cazul)preia “studiul” si concluziile! Si incep comentariile si “amintirile”: ca cind eram eu in facultate, profu’ de rezistenta dadea examenele pe sacosa (f. neadevarat apropo – la constructii profesorii erau cei mai severi – tocmai datorita riscului,etc,etc._
    5. Incep sa curga descoperirile si dezvaluirile de “cazuri” – profesori universitari (f. probabil unii dintre ei membrii ai Academiei – pe principiul “sa distrugem cuibul retrograd al celor care se opun reformei invatamintului”) .
    6. Dupa ce se indoapa isteric publicul cu “cazuri” de universitari corupti vin si institutiile statului la rind – Min. Educatiei se sesizeaza, DNA, Securitatea,mascatii, etc,etc.
    7. Si incep sa curga legile si arestarile. Si asa s-a decapitat dintr-un foc, pe principiul coruptiei, invatamintul superior romanesc dar si Academia Romana (collateral damage -adica in limba gloabalista asta s-ar traduce: – damagi-uri colaterale).

    haz de necaz. Si din pacate nici macar nu e doar haz – e real. Chiar asta se pregateste.

  27. Pingback: MERCENARII. Ministrul Muncii, Ana Costea, lauda masurile de “disciplina” ale BARNEVERNET in cazul BODNARIU: “EU ASTA MI-AS DORI” (Video) | Cuvântul Ortodox
  28. Pingback: SCENA TRUCATA. Cand guvernele nu mai reprezinta natiunile, iar MASS-MEDIA se transforma in mijloace de SUPRAVEGHERE si CONTROL SOCIAL | Cuvântul Ortodox
  29. Alina Mungiu Pippidi sare în apărarea lui Liviu Dragnea: ‘Liviu Dragnea a fost demonizat şi hărţuit de presa din România’
    “au şi ei partea lor bună. Şi Dragnea, şi Tăriceanu. De ce schimbările ar aduce neaparat bine?”
    https://www.stiripesurse.ro/alina-mungiu-pippidi-ie-ire-surprinzatoare-liviu-dragnea-a-fost-demonizat-si-hartuit-de-presa-din-romania_1253217.html

    Bine ca nu s-a putut abtine sa taca, ca sa pricepem si noi unele lucruri.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare