MERCENARII. Ministrul Muncii, Ana Costea, lauda masurile de “disciplina” ale BARNEVERNET in cazul BODNARIU: “EU ASTA MI-AS DORI” (Video)

29-03-2016 4 minute Sublinieri

Felul în care autorităţile norvegiene de protecţie a copilului au acţionat în cazul Bodnariu nu ţine de duritate. E opinia ministrului muncii, Ana Costea, care descrie ceea ce s-a întâmplat drept „simple măsuri de disciplină”. „Măsuri care n-ar strica să se aplice şi în România”, a mai spus la Digi24 ministrul.

Nu știu dacă despre duritate este vorba. Eu aș numi mai degrabă disciplină, să știți, nu neapărat duritate. O rigoare și o disciplină”, a spus ministrul.

Cred că sunt necesare și în Direcțiile de Protecție a Copilului din România?”, a fost întrebată ministrul Ana Costea în emisiunea „Kilometrul 0”.

Eu zic că în general în întreaga activitate, pentru că democrația, cel puțin în concepția mea, nu înseamnă haos, că oricine face ce vrea, ci înseamnă disciplină, rigoare și respectarea instituțiilor statului. Eu asta mi-aș dori”, a completat ministrul muncii. 

Înregistrarea integrală a discuţiei cu ministrul muncii, Ana Costea, o puteţi urmări aici.

Purtătorul de cuvânt al familiei Bodnariu are o replică dură la declarația ministrului Muncii și Protecției Sociale, Ana Costea, făcută la Digi 24, în emisiunea Kilometrul 0.

Costea a afirmat, privitor la Barnevernet și la calvarul prin care trece familia Bodnariu, că nu este un caz de duritate, ci doar de rigoare și disciplină socială, aplicată de statul norvegian, și că și-ar dori această disciplină și în România. Ministrul Muncii a mai afirmat că democrația nu înseamnă haos, că fiecare face ce vrea, ci că trebuie să respectăm instituțiile statului.

Purtătorul de cuvânt al familiei Bodnariu îi răspunde dur Anei Costea, afirmând:

“Declarațiile doamnei Costea dovedesc totală ignoranță cu privire la cazul Bodnariu și la Barnevernet, dacă nu cumva și rea-voință. Declarațiile domniei-sale sună ca acelea ale unui mercenar angajat în slujba Norvegiei. Este foarte grav să declari că ruperea a cinci copii de părinții care-i iubesc, îi îngrijesc este doar un caz de disciplină socială. Nu știe să facă deosebirea dintre o bombă nucleară și o apărătoare de muște. Din nefericire, doamna Costea reprezintă guvernul României, care, din câte știm, susține cazul familiei Bodnariu și al altor familii intrate sub incidența sistemului Barnevernet. Ori doamna Costea a scăpat porumbelul din colivie și a dat de gol adevărata poziție a guvernului – caz de indisciplină, tocmai dânsa, care promova disciplina-, ori e o părere personală, care este tot un caz de indisciplină.

Cerem ca Ana Costea să-și dea demisia sau să fie demisă de guvern pentru aceste declarații! Dovedește o totală lipsă de compasiune. Să declari că e doar un caz de rigoare și de disciplină socială e mai mult decât grav, pentru că reprezintă o ideologie extrem de periculoasă, potrivit căreia nu trebuia să facem revoluție împotriva comunismului. Sistemele totalitare ar fi mândre să fie reprezentate în felul în care doamna Costea reprezintă această ideologie “, a spus pastorul Cristian Ionescu.

„Nu știu dacă despre duritate este vorba. Eu aș numi mai degrabă disciplină, să știți, nu neapărat duritate. O rigoare și o disciplină”, a spus ministrul laDigi24.

La întrebarea realizatorului Kilometrul 0 – “Credeți că sunt necesare și în Direcțiile de Protecție a Copilului din România?” , Ana Costea a răspuns:

„Eu zic că în general în întreaga activitate, pentru că democrația, cel puțin în concepția mea, nu înseamnă haos, că oricine face ce vrea, ci înseamnă disciplină, rigoare și respectarea instituțiilor statului. Eu asta mi-aș dori”, a completat ministrul muncii.

*


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “MERCENARII. Ministrul Muncii, Ana Costea, lauda masurile de “disciplina” ale BARNEVERNET in cazul BODNARIU: “EU ASTA MI-AS DORI” (Video)

  1. Din pacate foarte multe voci cu timbru deja norvegian se aud in Romania. La Domnul e nadejdea si ma rog sa fie contrazise de Dumnezeu acum si nu la Judecata, iar familia Bodnariu sa se reuneasca intr-un final.

  2. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2014/11/28/parintele-arsenie-boca-cuvinte-antologice-apoftegme-in-mintea-stramba-si-lucrul-drept-se-stramba/

    “Fiind rânduit să văd şi să ascult mereu durerile oamenilor – care vin de pe urma păcatelor şi a lipsei de sfat – şi ajungând adeseori una cu durerea lor, într-o zi slujind Sfânta Liturghie şi rugându-mă: «Pentru pacea a toată lumea şi pentru bunăstarea Sfintelor lui Dumnezeu biserici», aud deodată în urechea dinlăuntru înfruntarea aceasta:

    – Nu te ruga de Mine să le dau pacea, roagă-te de oameni să-şi schimbe purtările, dacă vor să mai vadă pacea pe pământ. Drept, aceea ascultător poruncii, trebuie să strig tare cuvântul Scripturii că «Dumnezeu vesteşte acum pe oameni, ca toţi de pretutindeni să se pocăiască» (Fapte 17, 30). Adică să vie la viaţa curată şi la învăţătura drepmăritoare a Bisericii lui Hristos; iar când vremea o va cere să le mărturisească cu preţul vieţii, netemându-se de moarte“.

    ***

    “Omul se roagă de Dumnezeu să-l scape de necazuri, iar Dumnezeu se roagă de om să-şi schimbe purtările. Socotiţi şi voi, care de cine să asculte întâi? Să nu daţi vina pe Dumnezeu că El ne usucă pământul de sub picioare şi vlaga din oase. Să nu-i faceţi nedreptatea aceasta!”

    ***

    “Eu nu vă dau canoane ca ceilalţi preoţi, mătănii, rugăciuni, post, ci îndemn să vă schimbaţi purtările şi să-i mulţumiţi lui Dumnezeu de crucea pe care v-a dat-o, căci Sfânta Biserică şi Sfânta Împărtăşanie le ştiţi, dar faptul acesta l-am găsit de cuviinţă să vi-l spun mai mult. Vreau să vă schimb lacrimile voastre în bucurie, mulţumind lui Dumnezeu de toate durerile şi schimbându-vă purtările, vă veţi bucura. O veţi face?“
    (din: “Despre durerile oamenilor” Vol 1, – Din invataturile Parintelui Arsenie Boca)

    ***

    ” “Ai dreptul să ierţi numai ce s-a făcut în paguba ta.” (Nicolae Iorga)

    Omul, dacă raţionează în calitate de creştin şi vrea să se poarte conform cu doctrina creştină, poate ‒ şi trebuie ‒ să nu ţină seama de nedreptăţile săvârşite împotrivă-i, de insultele ce i se aduc lui, ca individ. Dar, dacă ocupă o funcţie de răspundere ori se află în fruntea treburilor publice, nu are dreptul să invoce principiul iertării spre a rămâne distant şi rece în faţa răului şi a-i lăsa pe nevinovaţi pradă ticăloşilor.

    Eroarea tragică a lordului Halifax aceasta a fost, de a fi confundat două situaţii distincte. Şi nu numai a lui, ci și a numeroşilor zăpăciţi care cred că „nu judeca” şi „cine-s eu să judec?” se referă şi la interesele comunităţii, ale omenirii. Acolo e altfel, e invers: e nevoie de vigilenţă, de apărarea binelui, păstorul e iubit de turmă pentru că o păzeşte şi-şi pune viaţa pentru ea. ”

    (Nicolae Steinhardt, Jurnalul fericirii, Editura Mănăstirii Rohia, Rohia, 2005, p. 70)

  3. “Yet the individual is handicapped by coming face to face with a conspiracy so monstrous he cannot believe it exists.” (J. Edgar Hoover, the first Director of the Federal Bureau of Investigation, USA)

  4. Nu stiu cum se face, dar aproape de fiecare data cand se spune o maaare prostie care tradeaza o si mai mare rautate, aceasta iese din gura – inima? – unei femei.
    Cum este posibil ca o femeie, poate chiar mama, sa spuna o asemenea monstruozitate? Sa iei bebelusul de la sanul mamei este doar o masura disciplinara in mintea acestei femei?

  5. cititor,
    Probabil e mama, probabil nu. Cu declaratia asta insa si-au dat arama pe fata. Daca pana acum aveai vreu dubiu acum se confirma ca e adevarat. Astea sunt adevaratele intentii ale guvernului. Doar ca nimeni nu a crezut pana acum…ca e Romania, ca nu functioneaza…aha s-o creada cine o vrea.
    Uite ce pare a fi si se confirma acum: toata povestea si tot scandalul e pentru a aduce legea aceea aici. Parlamentarii de fapt au fost nu ca sa sprijine familia Bodnariu cum s-a spus, ci ca sa invete mai bine regulile lor sa le aplice aici. Vor sa distruga familia in Romania si romanii dorm in front…ca e “la ei”…suntem filistini, asta este adevarul. Tremuram de-abia cand vedem lucrurile prea aproape de noi, dar e prea tarziu atunci.
    Pe de alta parte Barnevernet nu are ganduri bune cu cei care se duc acolo, iar familia Bodnariu a picat la mijloc. Nici nu stiu daca ei si-au dat seama…probabil ca nu. Ei se gandesc la copiii lor, vor sa ii vada inapoi.

  6. Va veni ziua cand Dumnezeu va judeca aceasta institutie, El va raspunde in curand rugaciuniilor noastre!

  7. Pingback: VACCINAREA CU FORTA. Oficial din cadrul Ministerului Sanatatii: PARINTII CARE VOR REFUZA VACCINAREA COPIILOR, TRIMISI IN INSTANTA SI DATI PE MANA PROTECTIEI COPILULUI (Video). | Cuvântul Ortodox
  8. Pingback: VACCINAREA CU FORTA. Oficial din cadrul Ministerului Sanatatii: PARINTII CARE VOR REFUZA VACCINAREA COPIILOR, TRIMISI IN INSTANTA SI DATI PE MANA PROTECTIEI COPILULUI (Video) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare