Asociatia pentru Protectia Consumatorilor acuza MUSAMALIZAREA CAUZELOR REALE ale imbolnavirilor bebelusilor din Arges. BACTERIA E.COLI – O SURSA FALSA? A mintit Ministerul Sanatatii? AU FOST VACCINATI ACESTI COPII CU UN VACCIN HEXAVALENT… EXPERIMENTAL, DESTINAT KAZAHSTANULUI si neautorizat pentru piata UE?!

29-02-2016 17 minute Sublinieri

UPDATE: Intre timp, autoritatile au “rezolvat” deja cazul. ANSVSA s-a executat si “a gasit” Bacteria E.coli in branza de vaci din Arges!

achimas-digi-snapshot.4

UPDATE

Bacteria E.coli a fost descoperită în produse lactate şi carne, din Argeş şi Bacău. O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeș conține bacteria E-coli, a declarat luni ministrul Agriculturii.

În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală, a explicat ministrul Agriculturii Achim Irimescu.

În urmă cu o săptămână, Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că s-a identificat cauza îmbolnăvilor copiilor din Argeș. Potrivit ministrului, este vorba despre o tulpină a bacteriei E.coli.

ANSVSA colaborează cu Ministerul Sănătăţii pentru a descoperi care sunt alimentele care i-au îmbolnăvit pe copiii internaţi la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic uremic.

“Având în vedere că ancheta epidemiologică desfăşurată de Ministerul Sănătăţii a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente, ANSVSA a fost solicitată să demareze acţiuni specifice, conform competenţelor, pentru identificarea posibilelor surse de contaminare”, au arătat reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Astfel, ministerul Sănătăţii a transmis, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, informaţiile necesare pentru a desfăşura ancheta. Conform informaţiilor transmise, produsele vizate sunt: lactate – lapte de vacă, iaurt, brânză de vaci (produse finite, materii prime), produse de carne – carne de vită şi carne de pui, fructe şi legume, achiziţionate atât din comerţ, din gospodăria proprie cât şi de la persoane particulare.

ANSVSA a dispus organizarea de echipe de inspectori din cadrul Direcţiilor Sanitar Veterinare Argeş şi Dolj care vor colabora, îndeaproape, cu reprezentanţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică în desfăşurarea tuturor acţiunilor specifice anchetei.

Probele prelevate vor fi transmise spre analizare către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV), care are implementată metoda de analiză pentru E-coli din produse alimentare, prin tehnici de biologie moleculară.

Prefectura Argeș a anunțat că în spitalele din județ sunt internați, duminică, 45 de copilași, dintre care 32 au vârste sub 2 ani, toți cu sindrom diareic acut. În București sunt 7 copii, din care 6 la „Marie Curie” și unul la „Matei Balș”.

ÎN ARGEȘ:

Din totalul de 45 de copii internați în spitalele din Argeș, 32 au vârste între 0-2 ani). Ei sunt internați astfel:

– 38 (din care 26 copii cu vârste între 0-2 ani) la Spitalul de Pediatrie Pitești;

– 3 copii (cu vârsta între 0-2 ani) la Spitalul Municipal Câmpulung – Secția pediatrie;

– 3 copii (din care 2 cu vârsta între 0-2 ani) la Spitalul Județean de Urgență Pitești – Secția boli infecțioase;

– un copil cu vârsta sub 2 ani la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, Secția pediatrie.

„Având în vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP și a Spitalului de Pediatrie cu privire la situația copiilor internați în Argeș, cât și în București, începând de vineri Instituția Prefectului va da comunicate de presă zilnic cu privire la situația copiilor internați la Spitalul de Pediatrie și la celelalte spitale în Argeș”, a spus joi, într-o conferință de presă, prefectul județului Argeș, Cristian Soare.

ÎN BUCUREȘTI:

Sâmbătă, un copil în vârstă un an și 10 luni, din localitatea Poiana Lacului, a fost transferat de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul „Matei Balș” din Capitală. El are Boală diareică acută. Copilul a ajuns la spitalul piteștean sâmbătă dimineață, la ora 06.35, iar medicii de acolo au considerat că este mai bine să-l aducă la București. El este acum în stare stabilă.

Veşti ceva mai bune vin și de la Spitalul „Marie Curie”, unde sunt încă internaţi 6 copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic.

Cel mai grav era un băiețel de un an și patru luni din Mioveni, care a fost plimbat prin spitale aproape două săptămâni, până când a ajuns în stare gravă la spitalul bucureștean. Sâmbătă, medicii erau îngrijorați de starea sa. El era internat la Secția de terapie intensivă.

Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologie a Spitalului „Marie Curie”: „Suntem in faţa unui SHU cu complicații neurologice la început, situație care, în 90% din cazuri, e nefavorabilă. ”

Duminică, însă, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunțat că starea lui s-a ameliorat ușor.

„Micuţul de la Mioveni care ieri (sâmbătă n.r.) era într-o stare mai puţin favorabilă, este stabil azi (duminică n.r.). Asta nu înseamnă că nu suntem foarte atenţi la evoluția lui şi luăm toate măsurile atunci când se impun”, a declarat demnitarul.

Alţi doi micuţi urmează să fie externaţi în zilele următoare. Sunt șase copii la „Marie Curie”. La Nefrologie trei pe dializă peritoneală, alți doi sunt pregătiți pentru a merge acasă, și copilul de la Terapie Intensivă, a explicat Loredana Popa, medic specialist la „Marie Curie”.

În doar 24 de ore, în toată ţara, au fost raportate 12 cazuri de boală diareică acută, care nu au însă legătură cu sindromul hemolitic uremic, a mai spus ministrul Sănătății.

Deși miercuri și joi s-au luat probe din casele părinților copiilor aduși la București, rezultatele nu au apărut deocamdată, așa că autoritățile n-au un răspuns la cea mai importantă întrebare: „DE LA CE S-AU ÎMBOLNĂVIT ATÂȚIA COPII?”

În contextul în care sursa îmbolnăvirii bebelușilor cu sindromul hemolitic uremic nu a fost găsită, un medic de la Spitalul de Pediatrie readuce în discuție subiectul vaccinurilor. ”Din punctul meu de vedere nu s-au investigat toate sursele. Și vaccinul antipoliomielitic, care se administrează copiilor în primele luni de viață,  poate avea efecte secundare, în timp, de tipul celor care se întâlnesc acum la bebelușii diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic. Iar unuia dintre cei doi copii trimiși recent la București i-a fost administrat acest tip de vaccin. Nu vreau să generez panică în rândul părinților. Spun doar că și această pistă ar trebui luată în considerare. Să se verifice loturile de vaccinuri.”, precizează Emil Popa, medic primar în cadrul Spitalului de Pediatrie Pitești. Mai mult decât atât,  medicul spune că inclusiv el a fost victima unui vaccin: ” În 2001, am fost paralizat, de la gât în jos, 10 zile, din cauza reacțiilor adverse date de vaccinul antigripal. La acea vreme, șefei DSP Argeș i s-a pus pumnul în gură să nu vorbească. Dacă și acum punem pumnul în gură…..”

Cazul copiilor din județul Argeș continuă să pună pe jar o mare parte din România. O Românie a părinților sau viitorilor părinți, a bunicilor, a copiilor, a oamenilor firești.

În acest context, ActiveNews a intrat în posesia unei investigații realizate de Asociația pentru Protecția Consumatorilor, care, analizând informațiile apărute până acum, dar și aducând altele noi, acuză Ministerul Sănătății de mușamalizarea adevăratelor cauze care au dus la decesele celor trei copii.

Iată investigația Asociației pentru Protecția Consumatorilor, publicată în exclusivitate către ActiveNews.ro:

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) a solicitat în data de 19.02.2016 date concrete de la autorități privind cazul tragic al bebelușilor decedați recent în condiții suspecte sau internați în stare gravă la spitalele Matei Balș și Marie Curie, furnizând articole medicale care stabilesc o corelație între Sindromul Hemolitic Uremic (SHU) și vaccinuri.

Autoritățile au făcut la finalul săptămânii trecute o serie de declarații, oferind o teorie menită să închidă ancheta: o posibilă tulpină de Escherichia coli (E. coli) ar fi fost cauza deceselor și îmbolnăvirilor grave ale bebelușilor diagnosticați cu SHU.

În declarațiile sale inițiale, dl. Rafila a afirmat însă că nu ar exista decât o „asociere nefericită” între copilașii cu SHU, menționând că unii ar fi avut rotavirus, alții fuseseră testați negativ la E. coli, iar cei ce reacționaseră pozitiv la teste ar fi avut o tulpină comensală, „nepatogenă”.

Primul copil care a murit cu diagnostic de SHU ar fi avut „E. coli nepatogen”. E. coli nepatogen este o bacterie pe care o au în intestin peste 99% din adulți! „Există și o tulpină rară de E. coli patogenă, care secretă verotoxina Shiga și care poate determina SHU.” (dr. Mircea Pușcașu). Conform declarațiilor oficiale și ale medicilor implicați în tratamentul copiilor, această tulpină nu a fost găsită la niciunul din copii.

„În schimb, din prospectele vaccinurilor hexavalente reiese că acestea ar conține 600 micrograme de aluminiu în doar 0.5 ml de vaccin. Conform normelor legale, cantitatea maximă admisă de aluminiu în apa potabilă este de 200 micrograme la litrul de apă, adică 200ppm, iar aceste vaccinuri conțin 1.2 milioane ppm, concentrație de 6000 de ori(!) mai mare decât concentrația maximă admisă în apa de băut. Simptome digestive și manifestări biologice cu E. coli nepatogen sau cu alte bacterii comensale le pot dezvolta cel mult persoanele cu imunitatea distrusă, imunosupresații medicamentos, în intoxicațiile acute cu pesticide sau metale grele (de ex. prin injectarea de vaccinuri cu hidroxid de aluminiu).” (dr. Mircea Pușcașu)

Al doilea copil care a murit cu diagnostic de SHU nu avea deloc E. coli, nici patogen, nici nepatogen. Sursa acestor informații este Agenția Agerpres, care a aflat datele analizelor copiilor de la Institutul Cantacuzino, unde au fost efectuate aceste analize.

Al treilea copil ar fi murit din cauza complicațiilor date de „Sindromul Hemolitic Uremic” și „nu se cunoaște cauza ca nume de microb, conform declarațiilor dr. Mihaela Bălgrădean, șefa Secției Nefrologie de la Spitalul “Marie Curie”, deci nici în acest caz – în ciuda eforturilor de a canaliza căutarea cauzei exclusiv spre microbi – nu a fost găsit niciun E. coli.

În concluzie, în ciuda declarațiilor oficiale, explicația „E. coli” nu este fundamentată medical și nici confirmată de analizele medicale ale bebelușilor. Dimpotrivă, există date solide despre corelarea simptomelor bebelușilor cu vaccinurile administrate acestora.

Pe pagina www.romedic.ro, dr. Știuriuc Simona precizează că printre cauzele Sindromului Hemolitic Uremic se numără și vaccinurile:

Vaccinari:

•vaccin cu triplu antigen influenza

•vaccin tifoid-paratifoid tip A si B

•vaccin poliomielitic

Alte articole care arată corelația dintre SHU și vaccinuri:

Hepatitis B Vaccine-Associated Atypical Hemolytic Uremic Syndrome – Turkish Journal of Haematology, 2013 Dec. – Zekai Avcı, Cengiz Bayram and Barıș Malbora – Ankara Children’s Hematology and Oncology Research Hospital, Department of Hematology, Ankara

Haemolytic uraemic syndrome following mumps, measles, and rubella vaccination -Karim, Masood – Department of Immunology, St Thomas’ Hospital, London, UK – Nephrol. Dial. Transplant. (2002)

Increase in Hemolytic Uremic Syndrome Caused by Pneumococcal Bacteria Since Pneumococcal Vaccine Was Introduced – Bender and co. , The Pediatric Infectious Disease Journal, 2010 Aug

În cartea profesorului german Wolfgang Ehrengut (Experiențele unui expert pentru cazuri de vătămare postvaccinală în Germania între 1955-2004”) este descris la pag. 126-127 un caz de Sindrom Hemolitic Uremic cu insuficiență renală terminală cauzat de vaccinul poliomielitic și recunoscut oficial ca și vătămare postvaccinală (Hanovra, nr. dosar 31/02/2-401 191).

Medicul primar pediatru Emil Popa, de la Spitalul de Pediatrie Pitești, a confirmat în cadrul unei conferințe de presă din data de 26 februarie: “Și vaccinul antipoliomielitic, care se administrează copiilor în primele luni de viață, poate avea efecte secundare, în timp, de tipul celor care se întâlnesc acum la bebelușii diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic. Iar unuia dintre cei doi copii trimiși recent la București i-a fost administrat acest tip de vaccin. Nu vreau să generez panică în rândul părinților. Spun doar că și această pistă ar trebui luată în considerare. Să se verifice loturile de vaccinuri.”

Medicul spune că inclusiv domnia sa a suferit efecte adverse grave generate de un vaccin: ”În 2001, am fost paralizat, de la gât în jos, 10 zile, din cauza reacțiilor adverse date de vaccinul antigripal. La acea vreme, șefei DSP Argeș i s-a pus pumnul în gură să nu vorbească. Dacă și acum punem pumnul în gură…”

Reamintim în acest context documentul deja public, emis de compania SC Polisano SRL, referitor la înlocuirea vaccinului hexavalent Hexacima cu cel numit Hexaxim, destinat pieței din Kazahstan. Acest document, datat ianuarie 2016, a fost transmis medicilor și personalului medical din România chiar de CNAS.

Nota bene: În același document se precizează că produsul Hexaxim face obiectul unei monitorizări suplimentare, lucru marcat cu triunghi negru pe prospectul interior al produsului, și se cere în mod expres din partea cadrelor medicale o atentă monitorizare și raportare a oricăror “reacții adverse suspectate”.

Conform Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor medicale, marcarea cu triunghi negru se face în cazul unor “medicamente deoarece sunt disponibile mai puține informații despre medicamentul respectiv decât despre alte medicamente, de exemplu deoarece medicamentul este nou pe piață sau pentru că exista date limitate cu privire la utilizarea sa pe termen lung”.

Deși conform adresei atașate Hexaxim ar fi identic cu Hexacima (care se află de asemenea în monitorizare, dar din 2013), Hexaxim NU are autorizație de punere pe piața UE, fiind autorizat de Agenția Europeană a Medicamentelor doar pentru țări non-UE în baza unei proceduri speciale, bazate pe o evaluare conform căreia se consideră că beneficiile depășesc riscurile produsului Hexaxim.

Prospectele ambelor vaccinuri, Hexaxim/Hexacima, menționează ca efect advers frecvent (între 1% si 10%) DIAREEA și ca efect advers foarte frecvent (peste 10% din vaccinați) VĂRSĂTURILE.

În cazurile din ce în ce mai numeroase în România de bebeluși internați cu Sindrom Hemolitic Uremic, debutul bolii a fost asociat atât cu diaree, cât și cu vomă.

Literatura medicală sau prospectele vaccinurilor, în cazul de față ale vaccinului Hexacima/Hexaxim, nu conțin informații concrete despre perioada în care efectele adverse pot apărea. Astfel încât limitarea perioadei de referință pentru vaccinare în cazul bebelușilor cu SHU la 1-2 luni anterior datei internării NU este justificată medical. Această perioadă poate fi extinsă la mai multe luni (minimum 6 luni), mai ales pentru un medicament aflat în monitorizare suplimentară.

În acest sens reamintim criza bebelușilor vaccinați BCG (2012), care au dezvoltat limfadenite grave și TBC ganglionar după vaccin, când doctorul Gheorghe Murgoci de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a declarat că efectele adverse pot apărea și la 5 luni de la vaccinare.

Acest fapt este valabil și în cazul vaccinului Hexaxim, pentru care nu există încă date clinice suficiente.

Un alt aspect demn de investigat este faptul că schema națională de vaccinare prevede administrarea vaccinului hexavalent la 2 luni, 4 luni, 11 luni, însă datorită aprovizionării neregulate din ultimele 6 luni schema nu este respectată. Acest lucru poate explica apariția simptomelor la bebeluși de vârste variate, între 5-13 luni.

De exemplu, din relatarea unei mame pe Facebook, unui bebeluș de 6 luni i s-a administrat vaccinul restant de la 2 luni, iar vaccinul administrat a fost cu totul altul decât cel prevăzut în schemă. De aici reiese că vaccinurile nu sunt administrate corespunzător schemei, ci în funcție de PRODUSUL primit și de DATA de livrare a acestuia la cabinete.

Acest aspect trebuie de asemenea investigat riguros, iar autoritățile (în special DSP-urile) trebuie să ofere informații transparente despre vaccinurile administrate bebelușilor/copiilor diagnosticați cu SHU, având în vedere că aceștia au fost singurii afectați din familiile respective, fapt care infirmă încă o dată ipoteza E. coli.

În septembrie 2015 compania Sanofi Pasteur a efectuat în India un studiu clinic menit a verifica printre altele gradul de siguranță al vaccinului hexavalent Hexaxim, produs pentru piața din Kazahstan.

Studiul efectuat pe 177 de copii vaccinați cu trei doze de vaccin a relevat o serie de efecte adverse grave printre care se numără: moarte inexplicabilă (1 participant), bronhopneumonie, șoc septic, epilepsie, diaree, vomă, infecții ale tractului respirator superior, febră etc., incidența variind între 0,56% și 21%.

Nu trebuie neglijată nici pista tratamentelor medicamentoase (antibiotice etc.) administrate bebelușilor internați cu diaree, dar care după administrarea unor medicamente au început să vomite, după care simptomele s-au agravat tot mai mult, copiii ajungând la dializă.

***

Ca urmare a coroborării tuturor acestor date, considerăm că simptomele grave dezvoltate de bebelușii din Argeș, Bacău, Iași, Craiova trebuie investigate luând în considerare doi factori comuni esențiali: vaccinarea și tratamentul medicamentos ulterior.

Încă un caz de sindrom hemolitic uremic (SHU), dar cu o formă mai uşoară, a fost confirmat la spitalul “Marie Curie”. E tot o fetiţă din Argeş adusă acum două zile de părinţi la Bucureşti. Între timp, se tot caută sursa bacteriei care i-a îmbolnăvit pe micuţi. Un nefrolog din Capitală care a tratat, în trecut, copii cu sindrom hemolitic uremic spune că toţi mâncaseră iaurt colorat. Iar un medic de la Piteşti cere o anchetă privind vaccinurile, după ce a discutat cu familia unui bebeluş trimis la “Marie Curie”.

Vineri dimineaţă, medicii de la “Marie Curie” i-au pus teribilul diagnostic unuia dintre cei trei copilaşi internaţi miercuri. Testul rapid arătase că toţi au toxina care atacă organele. Fetiţa de un an şi patru luni din Piteşti părea bine, la prima oră, când copiii au fost vizitaţi de ministrul Sănătăţii. În scurt timp, analizele au arătat că a făcut o formă mai uşoară a bolii.

Ceilalţi doi bebeluşi – unul de 10 luni din Piteşti, şi celălalt, de 9 luni, din Feteşti, sunt bine.

Nu toţi cei care au bacteria agresivă fac sindromul. Dar boala poate avea o perioadă de incubaţie şi de două săptămâni.

Medicii au rezervat un salon special pentru copiii la care este depistată verotoxina la testul rapid. Îi vor ţine sub observaţie, nu cumva să apară semnele sindromului hemolitic uremic.

Altă fetiţă din Piteşti, care a împlinit un an la spital, a plecat acasă după aproape trei săptămâni de suferinţă.

Alimentele pot fi sursa îmbolnăvirii. Ipoteza verificată acum de autorităţi este susţinută şi de un nefrolog din Capitală care a tratat mai multe cazuri de sindrom hemolitic uremic. El a scris pe pagina sa de socializare că toţi cei trei copii pe care i-a preluat acum 8 ani de la Buzău mâncaseră iaurt colorat cu arome, cumparat de la acelaşi magazin.

Un medic din Piteşti  cere  o anchetă privind loturile de vaccinuri cumpărate în România de anul trecut până acum, după ce a discutat cu tatăl unuia dintre bebeluşii trimişi la “Marie Curie”. Medicul de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti spune că el însuşi a paralizat şi a avut probleme digestive după un vaccin, în 2001.

Se bănuieşte că şi vaccinul antipolio care se administrează la vârstă mică poate da efecte secundare, la intervale de două până la patru luni distanţă. […]Prospectul este public” –  spune medicul Emilian Popa, de la Spitalul de Pediatrie din Piteşi .

Nu are niciun fel de legătură cu vaccinul” – afirmă spune, însă, prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. […]/ integral pe stiriletvr.ro

O fetiţă de la o creşă din Bucureşti este infectată cu bacteria E-coli. Părinţii au anunţat autorităţile încă de acum trei zile, de când au aflat, dar acestea spun că nu e niciun pericol pentru cei 240 de copii care frecventează creşa. Dar părinţii celorlalţi copii nu aflaseră nici vineri despre acest caz.

Fetiţa, în vârstă de un an şi două luni, a fost diagnosticată acum trei zile cu o tulpină uşoară de E-coli, la un control de rutină. Medicul de familie i-a prescris tratament cu antibiotic. Imediat, mama copilei a anunţat creşa şi Direcţia de Sănătate Publică.

Părinţii celorlalţi copii înscrişi la Creşa Nr.13 din Sectorul 6 nu ştiau însă nici vineri despre acest caz.

Când echipa Ştirilor TVR a vrut să stea de vorbă cu reprezentanţii creşei, paznicii i-au interzis accesul.

Şi părinţii copiilor au fost ţinuţi jumătate de oră la poartă până să-şi poată lua copiii acasă. Şi ei au cerut explicaţii conducerii creşei.

Reprezentanţii DSP au evitat să răspundă referitor la acest caz. Au comunicat doar că vor avea un punct de vedere când vor finaliza ancheta. Până atunci, au dispus igienizarea generală în creşă. […]/ integral pe stiriletvr.ro

E-coli la o creşă din Capitală. La începutul săptămânii, o mamă care i-a făcut fetiţei analizele de rutină a descoperit bacteria. Deşi copilului are, confrom medicilor, o formă uşoară a bolii, părinţii au anunţat imediat creşa dar şi autorităţile.

Prezenţa bacteriei e-coli a reieşit din analize. Mama fetiţei de un an şi două luni s-a prezentat la medicul de familie, care i-a prescris copilei tratament cu antibiotic timp de 7 zile.

“I-am facut analizele în contextul problemei cu bebeluşii, preventiv şi a ieşit pozitiv cu bacteria E-coli. Medicul de familie ne-a spus că este formă uşoară, facem tratament cu antibiotice timp de 7 zile , repetăm analiza, şi dacă este totul în regula, putem să ne întoarcem la creşă”, a spus mama copilului.

Părinţii au depus o sesizare la DSP imediat după aflarea rezultatelor.

“Am depus o sesizare marţi prin e-mail şi mi-au dat un număr de înregistrare, însă până acum nu am primit niciun răspuns de la ei”, a mai precizat părintele.

Creşa se află în sectorul 6 al Capitalei. Doctorii spun că este posibil ca de acolo să se fi contaminat copilul.

“Creşa ne-a spus că nu au mai avut până acum un caz de acest gen şi că o să ia măsuri să nu mai existe, adică le cere părinţilor să facă la rândul lor o coprocultură. Medicii ne-au spus că este posibil ca de acolo să fi provenit bacilul pentru că acasă spălăm foarte bine fructele, legumele, gătim foarte bine carnea, dar fiind în colectivitate există riscul mai mare ca fetiţa să fi contactat bacilul din colectivitate”, a afirmat mama fetiţei.

  • Digi24:

Medic: Toxina care determină sindromul hemolitic uremic putea fi depistată în două ore, dacă se făcea testul rapid. Primul testat astfel a fost copilul internat ieri la „Marie Curie”

Misterul testelor se plimbă pe traseul acuzaţiilor, între spitalul din Piteşti şi Ministerul Sănătăţii. Primul caz de sindrom hemolitic uremic a apărut pe 31 ianuarie, primul deces a avut loc pe 4 februarie, iar spitalul a cumpărat teste rapide de diagnostic orientativ abia pe 16 februarie. Spitalul oricum nu mai avea nici epidemiolog. Cele două instituţii nu reuşesc să explice direct şi coerent care a fost problema: banii, lipsa procedurilor de achiziţie sau dezinteresul pentru achiziţie. Cert este că aşa a apărut încă o temă de anchetă.

Testele rapide au ajuns la spitalul de Pediatrie din Piteşti la o săptămână după ce valul de 12 copii bolnavi fusese deja trimis la Bucureşti.

Patriciu Achimaş-Cadariu: „Testele rapide nu le aveau. Cazurile care reprezintă probleme se trimit către centrele secundare sau terţiare. Nicio ţară din lume nu-şi permite să aibă toate centrele de excelenţă”.

Pe 12 februarie, ministrul Sănătăţii cere conducerii Spitalului de Pediatrie Piteşti să cumpere teste rapide, care să ajute la diagnosticare. Era vineri, aşa că medicii din Piteşti au făcut comanda prin sistemul clasic, de achiziţii publice, abia luni, pe 15 februarie. Testele au ajuns din Germania a doua zi, pe 16 februarie.

Unele tipuri de teste pentru bacteria E coli existau la Institutul Cantacuzino, însă specialiştii spun că acestea nu puteau fi trimise la Piteşti.

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie: „Nu se pune problema că la Cantacuzino erau testele rapide şi la Piteşti, nu. Ceea ce lucreaza colegii de la Cantacuzino sunt teste complexe care se referă la identificarea sterotipului, studii genetice care arată dacă în acel organism izolat exista gena responsabilă de producerea toxinei”.

Denisa Morar, şefa laboratorului de analize din Spitalul de Pediatrie Piteşti: „A fost foarte greu de găsit. Achiziţiile au fost înnebunite că nu se găsesc. Ministrul sănătăţii ne-a spus că trebuie urmărit acest protocol la toate spitalele din ţară. În mod normal, spitalele din ţara nu au aceste teste. Testele sunt orientative asupra diagnosticului. Ele nu confirmă diagnosticul, ci il orientează către o anumită cale de investigaţie”.

“Situaţia testelor rapide va trebui lămurită de anchetă”, mai spune ministrul.

Medicul Marius Geantă: Primul căruia i s-a făcut testul rapid a fost cel internat ieri la “Marie Curie”

Invitat la Digi24, medicul Marius Geantă a declarat că aceste îmbolnăviri, dar şi agravarea bolii puteau fi preîntâmpinate: „În situaţia micuţilor se impunea testarea cu testul rapid pentru toxina produsa de aceasta bacterie despre care se spune că este cauza bolii.

Dacă la Piteşti şi în celelalte oraşe ar fi fost disponibil testul, iar medicii ar fi ştiut că trebuie să îl facă….

Testul pune în evidenţă toxina care determină SHU, poate fi pusă în evidenţă în două ore.

Primul copil testat este cel internat ieri la Spitalul Marie Curie. I s-a făcut testul rapid dar după ce a trecut prin mai multe spitale din Bucureşti şi din Piteşti, de la momentul zero al crizei. Vorbim de aceeaşi conduită a medicilor în plin scandal determinat de SHU.

Protocoalele trebuiau elaborate la nivelul Ministerului Sănătăţii. Există o comisie de epidemiologie, de pediatrie, nu i-am văzut în spaţtiul public. Nu ştim dacă avem un protocol pentru testarea toxinei. Ce au făcut oamenii aceştia în acest timp? Nu s-a intervenit la nivel ştiinţific şi profesional, pentru că acest copil care s-a internat ieri a trecut prin spitalele din Bucureşti şi nicăieri nu a fost testat.

Autorităţile sunt cele care trebuie să restabilească încrederea în sistem. Avem un sistem sanitar, care, din păcate, îşi iubeşte prea puţin copiii.

Alexandru Rafila: Persoanele din jurul unui copil pot să fie sursa acelei îmbolnăviri

În acest moment, în Spitalul Marie Curie sunt internaţi 8 copii din judeţul Argeş şi unul din Feteşti, Ialomiţa, cu probleme digestive. Pentru şase dintre ei, medicii au pus diagnosticul de sindron hemolitc uremic.

Mihaela Bălgrădean, şeful Secţiei de Nefrologie a Spitalului “Marie Curie”: Îngrijirea lor necesită un sistem de performanţă atât din punct de vedere tehnic, cât şi al cunoaşterii, profesionalismului. Nicăieri în lume nu se face în orice micuţ spital, se face în centre specializate”.

Specialiştii continuă să caute sursa îmbolnăvirilor. Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară a anunţat că va verifica o serie de alimente din comerţ şi din gospodăriile particulare. Ancheta are loc în judeţele Argeş şi Dolj şi vizează laptele de vacă, brânza, carnea de vită şi de pui, fructe şi legume.

Alexandru Rafila: „Persoanele din jurul unui copil pot să fie sursa acelei îmbolnăviri, dar având în vedere numărul mare 14-16 cazuri în Argeş, e probabil să fie mai degrabă de consum de aliment, decât transfer interuman”.

CALENDARUL CAZURILOR DE SINDORM HEMOLITIC UREMIC LA BEBELUŞI:

29 ianuarie – Spital Pediatrie Piteşti

primul copil cu BDA(boală diareică acută)

familia refuză internare

31 ianuarie – Spital Pediatrie Piteşti

copilul readus in stare gravă

trimis de urgenţă la Spitalul “Marie Curie”

4 februarie – Spital “Marie Curie”

deces primul copil

9 februarie – Spital Pediatrie Piteşti

12 copii trimişi de urgenţă la Spitalul “Marie Curie”

este anunţat de situaţie DSP Argeş

Ministerul Sănătăţii este informat de îmbolnăvirile din jud. Argeş

10 februarie – Ministerul Sănătăţii ordonă anchetă epidemiologică

15 februarie – Spital “Marie Curie”

deces al doilea copil

16 februarie – Spital “Marie Curie”

deces al treilea copil

18 februarie – Spital “Marie Curie”

externare 1 copil

sosire experţi de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile

19 februarie – Spital Pediatrie Piteşti

inspecţie la Piteşti făcută de premierul Dacian Cioloş şi ministrul Sănătăţii

constată că spitalul nu are medic epidemiolog

20 februarie – Spital Pediatrie Iaşi

se infirmă suspiciunea de SHU pentru un copil din Bacău

22 februarie – Ministerul Sănătăţii

anunţ controale încrucişate la DSP-urile din toată ţara

24 februarie – Spital “Marie Curie”

adus de urgenţă din Piteşti un copil cu sindrom hemolitic uremic

Primele răspunsuri în cazul îmbolnăvirii bebelușilor

Cele mai plauzibile surse de îmbolnăvire în cazul copiilor din Argeş sunt alimentele sau transmiterea de la om la om. Este concluzia specialiştilor chemaţi de ministrul Sănătăţii să ofere explicaţii pe intelesul publicului, într-o conferinţă de presă la Spitalul Marie Curie.

Ministrul sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunțat într-o conferință de presă susținută la spitalul Marie Curie că s-a identificat cauza îmbolnăvirii bebelușilor internați în ultimele zile. Este vorba de o tulpină a bacteriei E.coli. Și șefa secției de Nefrologie de la Marie Curie, Mihaela Bălgrădean, a confirmat că verotoxina, care indică prezența acestei bacterii, a fost izolată în probele de coprocultură prelevate de la copii.

„Consecutiv întâlnirii de azi cu specialiștii europeni s-au identificat cauzele imbolnavirii, respectiv o tulpină de E.coli. Reiau mesajul legat de prevenție, respectiv achiziționarea alimentelor din surse autorizate, cum ar fi produse pasteurizate, spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, tratamentul termic al alimentelor când se impune”, a spus ministrul sănătății.

„Am organizat întâlnirea de azi cu ANSVSA, li s-au transmis toate informațiile și vor demara o anchetă. În ce privește situația conducerii DSP Argeș, se derulează oanchetă a Corpului de control. Șeful Corpului a venit de la Timișoara, începe o anchetă. Am stabilit ca termen 4 martie pentru finalizarea anchetei”, a anunțat ministrul Cadariu.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a subliniat că importantă este găsirea sursei îmbolnăvirilor. „Știm cauza acestei îmbolnăviri, excludem alte ipoteze de îmbolnăvire, de natură virală, rotavirus sau vaccinarea, cum s-a vehiculat în online, din moment ce la șase din cei 12 copilași au fost descoperiți anticorpii omologi infecției cu E.coli”, a spus Alexandru Rafila.

La rândul său, a făcut apel la populație să nu cumpere niciun fel de produse alimentare de natură animală, derivate din carne etc, din zone improvizate sau care n-au control corespunzător.

Alexandru Rafila: Nu este exclus ca în perioada următoare să avem cazuri pozitive cu bacteria E.coli (25.02)

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că nu exclude posibilitatea apariției mai multor cazuri de infecție cu bacteria E.coli în perioada următoare. De asemenea, Alexandru Rafila a atras atenția că infecția poate fi răspândită prin alimentele pe care le consumăm precum laptele nepasteurizat, produse lactate neconforme, carnea, legumele și fructele nespălate corespunzător.

Nu este exclus ca în perioada următoare să avem încă cazuri pozitive cu bacteria E.coli eneterohemoragic, sperăm să nu se întâmple, dar faptul că putem pune un diagnostic din timp ne permite să avem o atitudine corectă. Nu este exclus. Deja astăzi faptul că au venit câțiva copii din Argeș la spitalul „Marie Curie”, ne arată că există această probabilitate să mai apară cazuri de infecție, atenție nu neapărat cu complicații”, a spus președintele Societății Române de Microbiologie.

De asemenea, Alexandru Rafila a precizat că alimentele pe care le consumăm pot duce la răspândirea infecției.

Probabilitatea cea mai mare a transmiterii acestei afecţiuni este legată de aliment pe primul loc, cele care ar putea fi sursa infecţiei, laptele nepasteurizat sau produse lactate care nu-s conforme. Carne sau produse din carne, legume şi fructe. Apa sau laptele praf, ancheta din Argeş a infirmat asta. Probabil că au diversificat alimentaţia. Sfatul meu ar fi ca atunci când cumpără un aliment să fie luat dintr-o unitate autorizată şi neapărat să ia produse preambalate într-un sistem industrial cu calitate calitate. Laptele ambalat, totul este pasteurizat. E bine ca multe dintre produsele bio…prelucrarea termică e necesareă, ca să nu avem probleme”, a subliniat Alexandru Rafila.

Sașe copii sunt internați în spitalul Marie Curie, după ce unul a fost transferat ieri de la Pitești. Între timp, ancheta penală ia o nouă întorsătură, cu noi acuzații pe lângă cea de omor din culpă.

Procurorii de pe lângă Tribunalul Argeș au deschis un dosar penal pentru ucidere în culpă, după decesul primului copil de la spitalul Marie Curie. Ancheta evoluează în acest caz și pe lângă acuzația de ucidere din culpă, procurorii au adăugat și acuzația de neglijență în serviciu și rele tratamente aplicate minorilor, semn că au informații noi. 


Cod roșu la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Stare de alertă în Argeș din cauza suspiciunilor de contaminare cu E.coli (26.02)

Corpul de control al premierului: Spitalul de Pediatrie Piteşti a raportat că nu sunt infecţii nosocomiale, deşi nu s-a făcut nicio analiză (26.02)

***


DE CE MOR COPIII DIN ARGES? Razvan Dumitrescu despre legatura vaccinuri – sindrom hemolitic-uremic de medialert


Categorii

Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii, Sistemul romanesc de sanatate, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Asociatia pentru Protectia Consumatorilor acuza MUSAMALIZAREA CAUZELOR REALE ale imbolnavirilor bebelusilor din Arges. BACTERIA E.COLI – O SURSA FALSA? A mintit Ministerul Sanatatii? AU FOST VACCINATI ACESTI COPII CU UN VACCIN HEXAVALENT… EXPERIMENTAL, DESTINAT KAZAHSTANULUI si neautorizat pentru piata UE?!

  1. Au adus vaccin experimental neautorizat pentru spatiul UE si iata CUM MOR COPIII!
    Ma uit la Rafila si vad pana unde poate ajunge mizeria si ridicolul! Nu are incotro si ne spune printre dinti ca aceste cazuri vor continua sa apara….

  2. stef:

    Autoritatile neaga folosirea vaccinului respectiv in cazurile copiilor imbolnaviti.

    http://www.romaniatv.net/niciunul-dintre-copiii-diagnosticati-cu-sindrom-hemolitic-uremic-nu-a-fost-vaccinat-cu-hexaxim_277429.html

  3. Deeeci Sanofi le spune ca nu mai au varianta aprobata pentru UE …insa au una “identica” pentru Kazahstan , IAR ai nostri ca brazii nu stau mult la discutie – Lasati dom’le ca avem noi stampila triunghi negru! Avem si pix! Si daca ne spuneti dvs ca vaccinurile sunt identice ,Batem palma!
    Acum sa aflam cate mii de copii au fost vaccinati cu “triunghi” si putem estima cat de repede se va umple spitalul Marie Curie ….
    Sper ca petarda cu branza sa inceteze de pe spatiile de propaganda ieftina ale oficioaselor securiste de la Bucuresti in frunte cu televiziunea DIGI24

  4. Daca nu e vorba de bioterorism, atunci mi se pare ca totusi romanii ar trebui sa lege de gard apararea vaccinurilor si sa recunoasca, precum au facut-o nemtii, ca vaccinurile au riscuri. Nu, noi vrem sa fie obligatorii si dupa ce vedem victimele cum se zbat. Deja il vad pe ministrul sanatatii de la spate. Svabii banateni aveau o vorba: Siewe Kilo Dreck im Johr/ Sie
    ben Kilo Dreck im Jahr. Adica 7 kilograme de mizerie/pamant/jeg pe an, cam asta era norma pentru o imunitate buna. Risc sa par un fel de smart…, dar fetita mea, pe care inca o alaptez la 3 ani si 5 luni, a bagat in gura absolut orice pana sa-i iau din mana mizeriile. Singura data, inainte de diversificare, a avut diaree de la apa, si abia astazi au facut, zic ei “dezinsectie” la apa de la robinet. Nu stiu ce au bagat in ea, doar ne-au spus sa nu bem vreo doua zile. Noi nu mai bem demult de la retea. Eu am facut analizele la apa acum 3 ani. Bioloaga de la firma unde am facut analizele mi-a transmis si scris pe buletin ca sunt niste bacterii care incep cu entero…, dar nu mai tin bine minte cum le zicea mai departe, si ca fetitei sa nu-i dam decat fiarta, iar noi sa nu bem mai mult decat un pahar pe zi. Si a mai spus ca ar trebui sa fie sau sa nu fie spiraliforme, dar nu sunt ca alea trecute in buletinul de analize, pe care din pacate nu-l mai am ca sa indic exact continuarea de la entero. Deci poate nici nu recunoscuse bacteriile. Eu la ora aia beam vreo 3-4 litri de lichide pe zi, sucuri de fructe, dar si apa multa, insa am renuntat rapid. Eu i-am facut fetitei un ceai si s-a procopsit cu o diaree crunta, dar alaptand-o n-a avut nicio scadere in greutate si nu mi-am dat seama ca ar fi ceva in neregula cu apa. Si ceiaul ala i-l facusem pentru ca m-a prostit o prietena ca i-ar fi sete fetitei. Abia dupa ce fetita, mama mea, tatal meu si cu mine am avut probleme grave cu diureza am dus apa la analize. Pe urma am luat apa de la o fantana din Timisoara, in vara aceea cand in Banat a plouat mult (2013) si am observat ca apa se ingalbeneste la fiert. Avea de 10 ori depasita limita admisa de mangan, care e neurotoxic pentru copii. Am luat apoi de la Auchan, apa lor cu un PH foarte bun, ieftina si recomandata si de dr. Menci, iar in ultimul timp si de la o alta fantana din oras unde se pare ca apa e buna. Mai tarziu am citit ca pana la un an, daca este alaptat copilul si suge viguros, nici nu are nevoie de apa sau e chiar contraindicata in cantitati mari, mai bune fiind lichidele care contin nutrienti: sucuri de fructe, supe, ciorbe. Mintea de pe urma.

  5. @3 admin
    Atunci sa ia in calcul, asa cum cer destule voci inclusiv doctori, si varianta vaccinurilor -oricare ar fi acestea.

  6. Am o intrebare – si Kahtanezii de ce ar trebui sa moara din asa ceva? Problema este ca nu se respecta UE (asta se va rezolva simplu in viitor, se va schimba legislatia UE sa aprobe si vaccinuri experimentale) sau ca o fiinta umana baga in corpul altei fiinte umane substante cu efecte necunoscute ca sa cerceteze spre “binele umanitatii”???
    Stiti cum se studiaza cancerul? Pe bucati de corp de bebelusi avortati. Au nevoie chiar de organe si oase deja formate, asa ca se iau in calcul doar “intreruperile de sarcina” mai tarzii. Si cand o sa scoata un vaccin anti-cancer sa stim de unde a venit. Din pacat in pacat si mai departe spre ….
    http://cnsnews.com/news/article/michael-w-chapman/planned-parenthood-video-it-was-twin-intestines-are-here-eyeballs-are
    Dr. Mengele ar fi mandru de doctorii de astazi. Cine stie ce o mai fi descoperit si ala si noi bagam in noi substante “vindecatoare” descoperite pe sacrificiul de oameni.

  7. I-au bagat in gard pe cei de la Bradet – Pe langa atatea intreprinderi darmate ce mai conteaza inca una
    http://www.gandul.info/stiri/patronul-lactate-bradet-fabrica-nu-se-mai-poate-reabilita-dupa-scandalul-cu-e-coli-in-produse-15092552

  8. Pingback: “Rezolvarea” DIVERSIONISTA a cazului imbolnavirilor copiilor din Arges prin FALIMENTAREA UNEI FIRME AUTOHTONE DE LACTATE. De ce brânza de la BRĂDET nu putea cauza moartea bebelusilor si care este MESAJUL “SUBLIMINAL” AL AUTORITAT
  9. Pingback: Ancheta despre cum (NU) tin autoritatile romane EVIDENTA EFECTELOR ADVERSE ale VACCINURILOR/ Asociatia pentru Protectia Consumatorilor CONTESTA imbolnavirile si decesele bebelusilor din cauza BACTERIEI E.COLI | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: Ancheta despre cum (NU) tin autoritatile romane EVIDENTA EFECTELOR ADVERSE ale VACCINURILOR/ Asociatia pentru Protectia Consumatorilor CONTESTA imbolnavirile si decesele bebelusilor din cauza BACTERIEI E.COLI/ Institutul Cantacuzino INFIRMA teza imbolnavi
  11. Pingback: CAUZELE NESTIUTE (?) ALE SINDROMULUI HEMOLITIC UREMIC. Scandalul alertei “gresite” a Italiei cu privire la BRANZETURILE ROMÂNEȘTI sau de ce E.COLI de Franta e mai buna decat E.COLI de România | Cuvântul Ortodox
  12. Pingback: VACCINURILE – READUSE IN DISCUTIE OFICIAL IN CAZUL MORTII BEBELUSILOR DIN ARGES: Corpul de control al prim-ministrului emite suspiciuni in privinta autorizarii VACCINULUI NETESTAT HEXAXIM, DESTINAT PIETEI DIN KAZAHSTAN si identifica NEREGULI IN DEPO
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare