VIRGILIU GHEORGHE despre PANDEMIE, teroarea mediatică, VACCINAREA obligatorie și TRANSFORMĂRILE NOII ORDINI MONDIALE: “Asistăm la cel mai mare experiment social și mediatic din istoria lumii”

22-05-2020 14 minute Sublinieri

„Sfintele Liturghii nu trebuie să se oprească, ci să se înmulțească. Dacă cedăm aici, pier­dem lupta. Ne așteaptă oricum vremuri rele, dar, dacă cedăm aici, vor fi insuportabile”

***

„Familia ortodoxa”, nr. 135/ aprilie 2020 (format digital)

VACCINURILE ȘI PANDEMIA – De vorbă cu Dr. bioetician Virgiliu Gheorghe:

Doctor Faust în laborator, la tribuna politică sau în campanii filantropice. Vrea să genereze viață artificial, să rescrie istoria, să reinventeze realitatea, să-l oblige pe om la fericire. O fericire însă pe care i-o definește el. Asistent fidel sau muză îi este Mefisto însuși. Ce-I mână pe Doctor Faust în această goană? Plăcerile, banii, gloria? Toate acestea sunt prea puțin pentru setea-i de putere. El vrea să stăpânească angrenajele care pun în mișcare viața și moartea, să controleze tainele lumii, „semințele a toate”, „izvoarele vieții”. În fond, vrea să fie dumnezeu. La final este însă biruit de dragostea lui Dumnezeu și-și acceptă neputința. Dar omul de azi, acest Faust neobosit și însetat de putere, se va mai lăsa oare biruit de dragostea lui Dumnezeu?

Dr. Virgiliu Gheorghe, bioetician, specialist în efectele mediei audio-vizuale asupra individului și societății, ne oferă în cele ce urmează câteva chei de interpretare a crizei pe care coronavirusul a generat-o la nivel planetar. (A.G.)

***

—  Domnule Virgiliu Gheorghe, ce ne puteți spune despre legalizarea obligativității vaccinării, adop­tată pe 2 martie a.c. de Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților?

—  Este o nouă înfrângere suferită de poporul ro­mân. De ani buni se urmărea promulgarea aces­tei legi, dar opoziția manifestată ferm de un grup restrâns de oameni a făcut ca această inițiativă să se blocheze tot timpul la un anumit nivel. Din păcate, trebuie să observăm din nou că poporul român, ca „om recent”, dependent masiv de ceea ce se spune la televizor, nu e conștient de marile provocări, pericole sau chiar șanse pe care le are. Nu e unit și nu luptă pentru aproape nici o cauză, în afara celor sugerate de micul ecran. Mai curând este luat de valul de mentalități neomarxiste care inundă astăzi lumea prin mass-media.

— Ce legătură este între neomarxism și vac­cinarea obligatorie?

Aceeași care există si între fascism si vaccinarea obligatorie. Orice act medical care devine obligatoriu constituie semnul apariției dictaturii. Cu alte cuvinte, această lege mar­chează intrarea într-o nouă dictatură. Iar sus­ținătorii ei, fie că o fac conștient, fie că nu, vor ajunge în situația rușilor care, înainte de 1917, mulți dintre ei boieri, au susținut din prostie comunismul și s-au trezit primii pe lista condamnărilor la moarte. Același lucru s-a întâm­plat și cu colaboratorii lui Lenin. În proporție de 80% au fost împușcări de Stalin.

Anticipând acest pericol de a fi reinstituită cândva în istorie obligativitatea unui act medical, după modelul naziștilor, la procesul de la Nürnberg a fost condamnată această le­giferare, devenind o regulă pentru toate tra­tatele internaționale semnate în a doua jumă­tate a secolului al XX-lea.

— Această lege nu ar putea avea și partea ei bună, oferind protecție suplimentară copiilor și populației României?

— În România avem, an de an, tot mai multe cazuri de cancer – și una dintre cele mai mari mortalități din lume la cancer. Ați văzut ca statul român să facă vreo anchetă pentru a determina cauzele? Ba dimpotrivă! Înaintea majorității statelor europene, statul nostru a legalizat organismele modificate genetic, a acceptat folosirea în agricultură a glifosatului – un erbicid despre care s-a demonstrat că este cancerigen – și, mai nou, luptă să implementeze cât mai repede 5G-ul, deși există extrem de multe studii serioase care arată im­pactul major pe care îl poate avea 5G-ul asu­pra sănătății umane. Acesta este motivul pen­tru care Bruxelles-ul și Elveția au declarat că amână implementarea 5G pe termen nedeter­minat. Cu alte cuvinte, 5G-ul pentru unii este bun, iar pentru alții este rău. Nu este evaluat pentru toată lumea după aceeași măsură.

Cum puteți să mă convingeți, în aceste condiții, că statul român ar fi interesat de sănătatea populației sale, în așa măsură încât parlamentarii să nu mai doarmă nopțile din cauză că vaccinul e încă opțional în România? Poate că este însă un deziderat la alt nivel, să spunem continental sau planetar, că tot se vorbește atât de mult în zilele noastre despre vaccinarea universală.

UN RĂZBOI IDEOLOGIC

—   Așadar legea obligativității vaccinării nu este decât o chestiune politică, nu una medicală sau pur financiară?

—  În urmă cu 14 ani am vrut să scriu o carte despre așa-zisa siguranță a vaccinurilor. Atunci am constatat că există sute de studii greu de contestat care dovedesc că vaccinurile cau­zează o mulțime de afecțiuni, dintre care unele foarte grave, cum sunt bolile autoimune, scle­roza multiplă sau diabetul de tip 1, însă nu sunt luate în considerație decât de foarte pu­țini oameni. Mi-am dat seama atunci că există un hiatus imens între știința fundamentală și știința de popularizare, între cercetarea medi­cală de vârf și ideologiile promovate în lumea medicală. În acest context, am realizat că ide­ologiile medicale nu sunt promovate atât prin prin dovezi științifice, cât prin prezența în mass-media și vocalitatea militanților. Așadar, este vorba de un război ideologic.

Pe urmă, de-a lungul timpului am intrat în posesia mai multor materiale, chiar declarații făcute de persoane publice ca Bill Gates, care leagă direct vaccinurile de controlul popula­ției1 – sau, mai corect, de ingineriile de redu­cere a populației globului. Cum să nu te pună pe gânduri o astfel de abordare? Doar nu sun­tem niște dobitoace care trebuie reduse pen­tru că punem în pericol ecosistemul!

Așadar, dintr-o astfel de perspectivă, mi-e teamă că vaccinul nu mai poate fi conside­rat doar o protecție suplimentară, ci o poten­țială armă îndreptată împotriva mulțimilor. Atâta timp cât prin vaccin poate fi injectată o substanță străină — viruși, proteine, metale, conservanți etc. — direct în corpul omului, acesta poate să se transforme într-o armă bi­ologică, ce poate produce mutații considera­bile în funcționarea organismului uman până la nivel genetic și epigenetic. E o chestiune pe care nu cred că o poate contesta cineva; ține de evidența științifică.

Întrebarea care se pune, în acest context, este următoarea: ce probabilitate avem ca vaccinul să nu se transforme într-o armă bio­logică, atâta timp cât ajunge în sângele a sute de milioane de oameni, unde poate produce efecte dintre cele mai diverse, pe intervale de timp de la o zi până la ani de zile? Dacă vac­cinurile ar fi fost produse în țara noastră sub protecție militară, s-ar fi putut pune altfel problema. Dar nici atunci nu ar fi fost cazul să acceptăm obligativitatea vaccinării.

Gândiți-vă, de pildă, că legile acestea nu sunt făcute numai pentru guvernarea actuală, care poate fi foarte bine intenționată. Trebuie avut în vedere că aceste legi ar putea deveni o armă de distrugere în masă în mâinile unui dictator sau ale unei dictaturi. Gândiți-vă că ar putea exista o persona non-grata – o naționalitate, cum s-a întâmplat în nazism, sau o clasă socială, cum s-a întâmplat în comu­nism -, iar prin această campanie de vaccinare obligatorie s-ar putea face o epurare etnică sau socială. De aceea, la procesul de la Nuremberg și, începând de atunci, în toate tratatele internaționale se specifică explicit că nici o proce­dură medicală – incluzând, evident, înainte de toate vaccinul! – nu poate fi obligatorie.

O URIAȘĂ MANIPULARE

—  Totuși, în cazul unei epidemii de coronavirus, ca cea pe care o traversăm acum, o campanie de vacci­nare nu ar putea fi utilă?

—  E greu de spus. Mai curând nu – și nu vorbesc de vaccinarea obligatorie neapărat. Vaccinarea presupune existența unui vaccin, însă vaccinul nu poate fi realizat într-un timp așa de scurt, în numai câteva luni, adică pe parcursul unei pandemii. De pildă, nu a apărut încă un vaccin pentru SARS, deși au trecut deja 18 ani de la apariția lui. Nici pentru MERS nu știu să fi apărut vaccinuri. Cum credeți că poate să se realizeze unul în nu­mai câteva luni pentru Covid-19? Trebuie avut în vedere că vaccinurile acestea trebuie experimen­tate mai întâi pe animale, și pe urmă pe oameni. Pe urmă, ar trebui observate efectele pe o perioadă de timp mai îndelungată pe un lot de animale și persoane umane. Abia după aceea poate fi admi­nistrat vaccinul liber celor care doresc. Altfel ne putem trezi cu efecte adverse majore, nebănuite inițial, chiar cu o afectare majoră a imunității po­pulației, care ar putea fi astfel expusă unei infectări cu alt virus, care o va putea cu adevărat decima, nu cum se întâmplă acum cu Covid-19.

— De ce credeți că noul virus nu ar pu­tea decima populația? Știrile sunt foarte îngrijorătoare.

— Sunt mai multe aspecte. În primul rând, trebuie să știm că pericolul pe care îl reprezintă acest virus nu stă neapărat în agresivitatea lui, în patogenia lui, ci în contagiozitatea pe care o manifestă din cauza mai ales a timpului în­delungat de incubație. Paradoxal, pericolul constă și în faptul că 90% dintre cei bolnavi sunt asimptomatici sau cu simptome mult mai slabe decât la o gripă obișnuită. Aceștia însă, deși sunt asimptomatici, până la dezvoltarea anticorpilor transmit virusul mai departe.

Patogenia lui, arată studiile, e mai mică de­cât la SARS și MERS2. Marii epidemiologi ai lumii vorbesc deschis despre acest lucru, dar mass-media nu-i citează. Și cercetările epidemiologice demonstrează în Franța, de pildă, același lucru3. Există un articol publicat pe in­ternet în care doisprezece savanți se pronunță împotriva măsurilor exagerate care sunt lu­ate, afirmând că această pandemie nu jus­tifică riscurile pe care și le asumă statele blo­când aproape întreaga viață economică, socială, religioasă – eveniment unic în istoria omenirii. Ioannidis4 este unul dintre cei mai citați epi­demiologi din lume, cu articole având cel mai mare număr de vizionări pe site-urile științifice. De asemenea, Dr. Sucharit Bhakdi5 este cel mai citat infecționist din istoria Germaniei și lista ar putea continua. Din păcate, aceste somități pălesc în fața manipulării uriașe bazate pe fake news din mass-media.

Știrile îngrijorătoare sunt nu altceva de­cât teroarea pe care televiziunea și internetul le răspândesc astăzi în lume. Asistăm la cel mai mare experiment social și mediatic din istoria lumii. Astfel de evenimente planetare transmise în direct au mai fost cele organizate în jurul Revoluției române, a morții Prințesei Diana și a căderii celor două Turnuri din New York din 2001. În 1989, presa mondială nu se sfia să afirme că la Timișoara au murit 60.000 de oameni, deși erau sub 100.

„MAJORITATEA CELOR CARE MOR NU MOR DE CORONAVIRUS”

—  Nu credeți însă că este și o doză de adevăr în ceea ce se transmite? Nu este adevărat că asistăm la o tragedie planetară?

—  Dacă nu este numai adevăr, atunci este cu si­guranță minciună. Minciuna amestecată cu adevărul îi pervertește firea acestuia, transformându-l într-o minciună desăvârșită.

În primul rând, bombardamentul mediatic cu știri „la foc continuu” privind pandemia este prima manipulare. Și asta pentru că oame­nii ajung, fără să vrea, să exagereze pericolul. În urma căderii Turnurilor din 11 septembrie 2001, studiile au arătat că cei care au văzut la televizor evenimentul au fost mai mult expuși declanșării șocului post-traumatic – o patolo­gie extrem de periculoasă -, cu mult mai mult decât cei care fuseseră martori oculari ai explo­ziei. Acest val de teroare pe care îl împrăștie mass-media în lume va face mai multe victime decât însuși virusul. De fapt, acesta este virusul cel mai periculos. Aud chiar și în familia mea de persoane care au zilnic câteva atacuri de pa­nică. Nu mai pot respira bine, se simt conti­nuu deprimați și deznădăjduiți. Credeți că lu­crul acesta va avea un impact pozitiv asupra sănătății populației? Stresul produce inflamație și inhibă imunitatea, ceea ce va conduce la o eventuală contaminare a unei forme foarte se­vere a bolii. Oricum, bolile cronice se agravează în această perioadă. Numai și pentru acest stres, mortalitatea de diferite boli în rândul popula­ției va creste semnificativ.

Pe de altă parte, se scurg în mass-media, pe internet sau la televiziune, manipu­lări odioase. De pildă, a circulat o imagine cu o biserică plină de sicrie. Se vorbește des­pre stadioane pline de morți etc. Pe urmă, se constată că una dintre cele mai uzitate foto­grafii cu biserica plină de sicrie era, de fapt, o poză făcută în 2013, în urma naufragiului de la Lampedusa, Italia6. Celelalte fotografii cu multe sicrie în biserică se explică prin fap­tul că toți cei declarați morți de coronavirus nu mai sunt îngropați, ci arși în crematoriu. Dar în Italia, țară catolică, practica arderii morților nu este atât de dezvoltată, așadar, crematoriile existente nu au posibilitatea să ardă toți morții, căci acum toți cei contami­nați intră în această contabilizare. Astfel că toți morții din întreaga regiune sunt adu­nați într-una sau două biserici și trebuie să aștepte la rând la crematoriu. Astfel se ex­plică una sau două biserici cu multe sicrie. Celelalte sunt, bineînțeles, goale. Acest amă­nunt scapă presei. În schimb, imaginea cu numărul imens de sicrie într-o singură bise­rică șochează emoțional.

Iată, de pildă, o știre de acum trei zile, probabil reprodusă din presa internațională: „Bisericile din Italia sunt pline cu sicriele ce­lor morți din cauza COVID-19. Armata a intervenit pentru a transporta cadavrele. Deci nu sunt toate bisericile, ci doar una sau două biserici, unde se adună toți morții care așteaptă la rând la crematoriu.

Personal, am sunat mai multe persoane din Nordul Italiei, din „zona roșie”, și am întrebat de morți. Cu excepția unuia singur, care nu ieșise din casă de mai multă vreme, toți ceilalți mi-au spus că nu au auzit de morți în biserici. Doar de una-două persoane care s-ar fi îmbolnăvit. Un preot din Milano mi-a povestit, cu temerea că nu o să-l cred, despre faptul că nu a auzit și nu a văzut nici un mort de coronavirus. În biserici îmi spunea că nu sunt deloc morți. Despre români, care sunt totuși milioane în Italia, nu a auzit nimeni să fi murit vreunul [la data la care a fost realizat interviul – n.n.]. Cu o excepție. Părintele din Milano îmi spunea despre un român de la el din parohie care, după trei ani de boală gravă de plămâni, slăbise 45 de kilograme, iar în ul­timele trei luni fusese în stare critică ventilat în spital. Murise de câteva zile și a fost pus pe lista celor morți de coronavirus, lucru care i-a revoltat pe cei apropiați.

— Totuși nu putem nega că este un număr mare de morți!

— Un număr mare poate fi, dar nu sem­nificativ mai mare comparativ cu cifrele de anul trecut, pe vremea aceasta. Pentru că ma­joritatea celor care mor nu mor de coronavirus, ci doar sunt depistați ca fiind infec­tați. A fi infectat nu este același lucru cu a fi bolnav. De altfel, în acest punct, dr. doc­tor Sucharit Bhakdi, Director al Institutului de Microbiologic și Igienă Medicală, într-o scrisoare adresată Cancelarului Germaniei, observă această manipulare a datelor prin in­cluderea între cei morți de coronavirus si a celor care au fost numai depistați pozitiv cu coronavirus, nu numai a celor a căror moarte a avut drept cauză principală infecția cu coro­navirus. Cu alte cuvinte, această manipulare violează, după cum spune dr. Bhakdi, însuși principiul de bază al infecțiologiei: doar când se poate stabili în mod cert că un agent a jucat un rol semnificativ în boală sau moarte poate fi pus un diagnostic7. Principiul acesta este încălcat acum în întreaga lume. De peste tot aud de oameni revoltați că părinții sau bunicii lor au fost incluși între morții de Covid-19, în condițiile în care ei sufereau și muriseră de cu totul altă boală, dar au fost depistați înainte sau după moarte ca fiind infectați cu coronavirus8.

O PANDEMIE ANTICIPATĂ?

—  Dacă este un virus cu o patogenie scăzută, după cum spuneți, cum explicați îmbolnăvirea oameni­lor tineri și chiar existența lor printre cei morți din cauza acestui viruși?

—  Într-adevăr, un studiu recent publicat în re­vista The Lancet arată că rata de mortalitate la co­pii și adolescenții sub 16 ani este de 0,0016%9, și puțin mai mare, dar nesemnificativă, până la 40 de ani. Asta arată că patogenia este redusă. Dar există, după cum spuneți, și cazuri de mor­talitate la vârste în jurul a 40 de ani, de pildă. Cauza? În primul rând, cred că principala ca­uză este tocmai vaccinarea în discuție. Știați că în Nordul Italiei, în regiunea Lombardiei – exact zona în care avem cele mai multe cazuri grave de coronavirus – au existat cel puțin două mari campanii de vaccinare desfășurate în lunile decembrie și ianuarie? Într-una dintre ele s-a administrat vaccinul împotriva a trei tulpini de influenza. Dar acest vaccin crește cu 36% rata de infectare cu coronavirus10!

Pe de altă parte, regiunea este una din­tre cele mai poluate din Europa. Așa se ex­plică rata mare de îmbolnăviri în această zonă, complet diferită de cealaltă parte a Italiei. Regiunea Lombardiei este și cea mai dezvoltată, deci cea mai bine medicalizată, așa că una dintre ipoteze ar putea fi că tocmai medicalizarea prost înțeleasă a dus la situația aceasta. Trebuie însă să subliniez fap­tul că nici pe departe morții de coronavirus nu sunt atât de mulți. Poate doar în jurul de 10% din decesele anunțate în mass-media sunt reale [din cauze directe de COVID, iar nu doar raportate astfel – n.n.]. E foarte puțin probabil ca rata de­ceselor să depășească de trei ori pe cea înregistrată în Wuhan. Asta nu înseamnă însă că nu sunt foarte multe îmbolnăviri, din moti­vele expuse anterior.

Epidemia aceasta este una extrem de ciu­dată. S-a și scris, de altfel, despre posibilita­tea ca acest virus să fi fost modificat genetic în laborator. Cunosc cel puțin trei surse din zona științei și a politicii care au susținut cu fapte acest lucru. Poate fi adevărat, poate nu. Pentru mine, nici nu este atât de important. M-au pus pe gânduri însă câteva fapte. În anul 1981 (este vorba de ediția din 1996 a romanului – n.n.), se vorbește într-un roman thriller despre o epidemie generată de un vi­rus apărut chiar în Wuhan, China, care se va răspândi în întreaga lume (!). Pe de altă parte, însuși Bill Gates, „tătucul programelor de vaccinare” – „tătucul” cel văzut, bineînțeles – declara, la sfârșitul anului 2019, chiar înainte de declanșarea epidemiei, într-un documen­tar difuzat în cadrul seriei „Explained” de pe Netflix12, că există probabilitatea apariției unui virus într-o piață din China, care se va răspândi în toată lumea.

De asemenea, în octombrie 2019, cinci­sprezece oameni de afaceri, oficiali guverna­mentali și specialiști în Sănătate au făcut o simulare pentru cazul în care un virus, nu­mit ,,2019-nCoV” (!), va contamina lumea, pornind de undeva din Brazilia. Simularea numită „Event 201 a ajuns la concluzia că în 6 luni va fi contaminată o bună parte a populației de pe glob, iar în 18 luni se va ajunge la 65 milioane de morți. Simularea a fost organizată de „Johns Hopkins Center for Health Security”, „World Economic Forum” și „Melinda Gates Foundation13. La întâlnire a participat și un cercetător chi­nez, George F. Gao, Directorul General al Centrului de Prevenție și Control al Bolilor din China și Președintele Institutului de Microbiologic al Academiei chineze, unul dintre cei mai mari specialiști în viruși ai lu­mii. Tot în China, în luna septembrie 2019 a avut loc în Wuhan un exercițiu militar, simularea unei reacții la o posibilă infec­tare cu un coronavirus14. China, de altfel, este unul dintre marii câștigători de pe urma pandemiei, căci, ca o consecință a acesteia, au căzut la Bursă acțiunile companiilor oc­cidentale, și astfel statul chinez le-a cumpă­rat la nici un sfert din prețul lor, devenind majoritar. Așa au fost expropriate mari fabrici occidentale care aveau unitățile de producție acolo – desigur, nu toate, ci probabil doar cele care trebuia.

Așadar, pandemia a fost cel puțin antici­pată, după cum rezultă din evenimentele pre­cizate anterior. Dincolo de pericolul pe care acest virus îl reprezintă – iar studiile spun că nu este atât de mare pe cât se spune în presă –, cred că această pandemie va conduce la declanșarea unei crize mondiale, economice și chiar politice fără precedent. Iar criza, ca orice criză, va conduce la schimbări majore în ordinea mondială.

SUB TEROARE MEDIATICĂ

— Așadar, pandemia ne va duce în criza economică?

— Nu pandemia, ci măsurile pe care pandemia le justifică. Vă dați seama ce înseamnă un blocaj al celei mai mari părți ale economiei unei țări sau a unui continent? În statul global suntem mult prea legați unii de ceilalți ca unda acestui șoc să nu se transmită în întreaga lume. Suntem, prac­tic, martorii unui experiment la nivel planetar, în două-trei luni, un număr semnificativ al pro­ducătorilor sau investitorilor mici și mijlocii va fi în faliment. Numai în România se estimează cam două milioane de șomeri, cel puțin. Vor scădea salariile și nivelul de trai. Probabil că va scădea prețul la imobiliare, dar vor crește anu­mite prețuri al bunurilor de larg consum.

— Cine va câștiga de pe urma crizei?

– Toată lumea va pierde, per ansamblu, însă se vor redistribui serviciile și bogățiile tot în favoarea marilor corporații și bănci. Astfel se vor acoperi și marile deficite financiare pe care le-a alimentat industria de consum și di­vertisment în ultimele decenii.

— De ce credeți că lumea nu protestează?

— V-am spus. Populația trăiește la ora aceasta sub teroare. Teroarea mediatică! În România, de pildă, numai pe timpul bombar­damentelor mai erau oamenii atât de speriați și izolați în case. Oamenii nu realizează că, proporțional cu timpul alocat știrilor, crește și efectul emoțional, probabilitatea traumei. Va fi greu, sau imposibil, să mai gândească altfel realitatea de cum o percep la televizor sau pe rețelele de socializare, căci șocul trauma­tic blochează rațiunea și întipărește cu putere mesajul în subconștient. De ce ar protesta? Mai curând, vor protesta împotriva celor care ies pe stradă să-și rezolve problemele. Nu e ușor să ții o lume în casă. Lucrul nu poate fi explicat decât de această imensă spaimă.

— Vă așteptați, așadar, să urmeze o perioadă de recesiune?

Nici asta nu mi se pare cel mai grav lu­cru. Mai mult trebuie să ne preocupe fap­tul că se vor face presiuni asupra Bisericii, în sensul încetării slujbelor și restrângerii liber­tăților, lucru pe care îl vedem deja că se în­tâmplă. Gândiți-vă că Sfintele Liturghii sunt bătăile de inimă ale lumii creștine, ale ome­nirii în ansamblul ei. Ele ne țin pe o linie de plutire. Dacă ele se opresc, lumea își va pierde sensul existenței și probabil că așa se va apropia sfârșitul. Sau poate că a venit vre­mea să ne coborâm din nou în catacombe. Sfintele Liturghii nu trebuie să se oprească, ci să se înmulțească. Dacă cedăm aici, pier­dem lupta. Ne așteaptă oricum vremuri rele, dar, dacă cedăm aici, vor fi insuportabile, încât mulți nu vor mai vrea nici să trăiască. Avem o mare responsabilitate.

Vaccinarea obligatorie mi se pare, de ase­menea, un mare pericol. Gândiți-vă că ar îndrăzni cineva să refuze. Va fi ostracizat, și chiar închis. De asemenea, din punct de vedere biologic, prin această campanie de vac­cinare chiar se va putea răspândi o afecțiune ce va face sensibil organismul uman la anumiți viruși care, pe viitor, vor fi putea fi mortali pentru mulți dintre cei vaccinați. Bill Gates deja susține că va trebui interzisă circulația ce­lor care nu vor avea certificate de vaccinați15. Pe urmă, să vedeți pandemii și mortalitate! Ce ni se întâmplă acum, în această perspectivă, nu e decât o repetiție generală.

„OCHI AU ȘI NU VOR VEDEA”

—  Ce putem face, în aceste condiții?

— În primul rând, să ne punem nădejdea în Dumnezeu. Din punct de vedere duhovni­cesc, cei cu adevărat credincioși vor ieși mai întăriți din aceste încercări. Va fi, desigur, o cernere. Iar din punct de vedere medical, cred că trebuie să ne schimbăm stilul de viață, să facem mai multă mișcare, să consumăm alimente care să ne aducă un plus de vitamine și enzime, să consumăm suplimente precum vitaminele C, D, A, Seleniu si Zinc, care ne întăresc imunitatea. Dar temeiul trebuie să ne fie în Dumnezeu. El îngăduie toate aces­tea pentru păcatele noastre, pentru lenevia, uitarea și neștiința la care am ajuns ca urmare a adâncirii într-un mod de viață departe de Evanghelia lui Hristos. Asta înseamnă să nu ne mai închinăm ecranelor, să nu mai cre­dem ce se spune în mass-media, aservită as­tăzi aproape în totalitate stăpânitorilor lumii, adică tocmai celor ce ticluiesc aceste planuri. Restul, mila Domnului!

— Nu ar putea fi socotite toate acestea drept „teorii ale conspirației”?

— Desigur, mulți dintre cei care au creierele spălate după zecile de mii de ore petrecute în fața ecranelor chiar așa vor gândi. Mai este însă ceva: ne este frică să recunoaștem adevă­rul, pentru că asta presupune o criză a schim­bării vieții noastre, lucru pe care mulți nu și-l pot asuma, de frică să nu-și piardă confor­tul, chiar și dacă este vorba numai de confor­tul mental. Pe astfel de oameni și pe o astfel de mentalitate se construiește Noua Ordine Mondială. Dar, indiferent dacă ei cred sau nu, dacă aceste lucruri se vor întâmpla va fi cea mai bună dovadă că, într-adevăr, în spa­tele evenimentelor stă o conspirație. Altfel, cum puteți explica nașterea pandemiei exact în Wuhan – lucru anticipat în acea carte de ficțiune publicată în anul 1981 -, sau cum puteți explica faptul că Bill Gates vorbește despre această pandemie chiar cu câteva luni înainte ca ea să se declanșeze? Să-l credem profet? Din păcate, se adeveresc tot mai mult cuvintele Psalmistului:ochi au și nu vor ve­dea, urechi au și nu vor auzi” Psalmi 113:13-14.

— Un cuvânt de nădejde aveți pentru noi?

— Desigur, deznădejdea nu este de la Dumnezeu. Trebuie să înțelegem că a venit vremea să ne maturizăm duhovnicește, pen­tru că va fi nevoie să dăm mărturie. Să ne bu­curăm, totodată, că cercetarea lui Dumnezeu va fi peste lume și că de aici va ieși ceva bun, mai ales că toate aceste greutăți au fost profe­țite de atâtea și atâtea ori. După cum spunea Sfântul Paisie Aghioritul, „mulți sfinți ar fi vrut să trăiască în vremea noastră pentru a se încununa si mai mult”. Numai acest cuvânt și cred că trebuie să ne fie de ajuns!

***

NOTE:

1 https://www.ted.com/talks/bill_gates_innovating_to_zero/ transcript?language=en

2 https://www.preprints.org/manuscript/202003-0001/v1

3 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0924857920300972

4 https://www.statnews.com/2020/03/17/a-fiasco-in-the-making-as-the-coronavirus- pandemic-takes-hold-we-are-making-decisions-without-reliable-data/

5 https://www.activenews.ro/externe/Prof.-Dr.-Sucharit-Bhakdi-scrisoare-deschisa-catre-Cancelarul-Germaniei-Angela-Merkel-Nu-re-strangeti-viata-publica-160806

https://www.tellerreport.com/tech/2020-03-19—please-note–this-photo-does-not-show-an-alignment-of-coffins-in-italy-.S14DCfW8L.html

https://www.lapresse.ca/international/europe/201410/03/01- 4805922-2000-migrants-secourus-en-deux-jours-alors-que-lampedu-sa-se-souvient.php

7. https://www.activenews.ro/externe/Prof.-Dr.-Sucharit-Bhakdi-scrisoare-deschisa-catre-Cancelarul-Germaniei-Angela-Merkel-Nu-re-strangeti-viata-publica-160806

8 https://www.antena3.ro/actualitate/nepoata-roman-coronavirus-dezvaluiri-e-vorba-de-manipulare-564884.html

https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(20)30243-7/fulltext

10 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X19313647

11  Dean Koontz, The Eyes of Darkness, Pocket Books, United States, 1981.

12  TheNextEpidemic, „Explained”, Netflix, 7 noiembrie 2019.

13 https://futurism.com/neoscope/recent-simulation-coronavirus-killed-65-million-people

14 https://www.tgcom24.mediaset.it/mondo/coronavirus-quella-strana-esercitazione-militare-a-wuhannel-settembre-2019_15064363-202002a.shtml

15 https://www.ted.com/talks/bill_gates_how_we_must_respond_to_the_coronavirus_pandemic

Material realizat de Ana Gheorghiu

Legaturi:

DE CE AU MURIT ATÂT DE MULȚI pacienți cu CORONAVIRUS în ITALIA?/ OPINII CRITICE ale unor experți medicali față de MĂSURILE EXTREME împotriva COVID-19. „Toate aceste măsuri conduc la AUTODISTRUGERE și sinucidere colectivă”

CORONAPOCALIPSA, denunțată de alți experți dizidenți/ Studiu important în THE LANCET despre estimările privind severitatea COVID-19/ Jurnalist italian: virusul, folosit pentru dobândirea PUTERII TOTALITARE?

De reflectat la un punct de vedere: UN FIASCO AL SECOLULUI? În lupta contra pandemiei blocăm întreaga lume, riscând o CRIZĂ DE PROPORȚII, fără a avea date fiabile. ANALIZA lui John P.A. Ioannidis, director în cadrul Universității STANFORD

#RAȚIUNE-NU-ISTERIE. Administrația Trump renunță la MODELUL PREDICTIV susținut de BILL GATES în combaterea pandemiei/ Studiu israelian care pune la îndoială eficiența DISTANȚĂRII SOCIALE extreme/ De ce este umflată RATA MORTALITĂȚII?/ Cum DEMONTEAZĂ alți savanți GERMANI teoriile oficiale despre COVID?

MICHAEL LEVITT, profesor de biologie la Stanford și premiat Nobel: Măsurile de izolare socială NEDIFERENȚIATE sunt o GREȘEALĂ IMENSĂ. Răul făcut de închidere va depăși CU MULT orice salvare de vieți (Video)

5 FAPTE ESENȚIALE ignorate de promotorii RESTRICȚIILOR. “The Hill”: Opinia unui profesor de la Hoover Institution, Stanford: “DATELE VORBESC – OPRIȚI PANICA și încetați izolarea totală!”. Factori critici: ÎMPIEDICAREA IMUNIZĂRII POPULAȚIEI, NEGLIJAREA ASISTENȚEI MEDICALE VITALE TUTUROR BOLNAVILOR NON-COVID

OMS NU VREA “RELAXAREA RESTRICȚIILOR prea devreme”, ci „NOUA NORMALITATE” până la vaccin/ Profesor de la OXFORD despre situația din Marea Britanie: RESTRICȚIILE SUNT NE-NECESARE ȘI DĂUNĂTOARE/ Critica modelelor matematice pe care se bazează „lockdown”-ul/ “Cum sunteți manipulați” – IONUȚ APAHIDEANU: ce sunt „ASIMPTOMATICII” și cum numărăm infectații?/ „HIDRA INTERESELOR” COVID

EXPERT SUEDEZ, consilier al guvernului Suediei și al directorului general al OMS, pentru ”UnHerd”: Strategia privind izolarea totală NU se bazează pe DOVEZI ȘTIINȚIFICE (Video)/ Profesorul suedez polemizează cu „arogantul” NEIL FERGUSON, preconizând o rată a mortalității Covid-19 de doar 0,1%

#SE-POATE-ȘI-FĂRĂ-IZOLARE-TOTALĂ. Semnal important de la un director al OMS: „SUEDIA reprezintă un MODEL, dacă vrem să ne întoarcem înapoi la o societate în care să nu avem IZOLARE”/ Câteva date despre starea de fapt din Suedia

Reflecții asupra crizei pandemice/ DRUMUL SPRE TIRANIE e pavat cu pandemie/ SALVAȚIONISMUL MEDICO-PENITENCIAR și privarea de realitate/ O gigantică operațiune de FALSIFICARE a adevărului

CORONAVIRUSUL ȘI AGENDA GLOBALISTĂ sau de ce „leacul” poate fi mai rău decât boala. Prin legea marțială medicală, spre reprimarea dizidenței și controlul populației?

Epidemia de coronavirus intre EXPERIMENTELE DARPA in domeniul armelor biologice si omniprezenta “vizionara” a magnatului BILL GATES – de la SIMULAREA RECENTA A UNEI PANDEMII DE… CORONAVIRUS, la PREVIZIUNILE CATASTROFICE a milioane de morti si pana la FINANTAREA DEZVOLTARII UNUI VACCIN. Nicio legatura cu preocuparile mai vechi privind… REDUCEREA POPULATIEI MONDIALE, inclusiv prin VACCINURI (si VIDEO)

MARII INCHIZITORI AI PANDEM(ON)IEI. “Filantropul” salvator BILL GATES și scenariile de ieșire provizorie din carantină – FĂRĂ ADUNĂRI PUBLICE ÎN LUME, PÂNĂ NE ÎNȚEAPĂ PE TOȚI CU VACCINUL LUI, PESTE 18 LUNI? Ce este adevărat și ce este fals din agenda multimiliardarului, privind MONITORIZAREA CELOR VACCINATI? Către un nou apartheid: IMUNIZAȚI cu certificat digital vs. CARANTINAȚI?

CORONA-VI(ru)SUL TOTALITAR al “filantropilor” plutocrației. BILL GATES și “NOUL NORMAL”. De la EVENT 201 la ID2020

BILL GATES, care finanțează cercetări pentru un vaccin anti-Covid-19, susține VACCINAREA GLOBALĂ pentru stoparea pandemiei și consideră că RISCURILE și despăgubirile pentru EFECTELE SECUNDARE trebuie asumate de guvernele naționale. Din nou despre ce este adevărat și ce este fals despre filantropii cu agende globale

„OCHII INTUNERICULUI” sau despre STRANIA “PROFETIE” fictionala din 1996 a SCRIITORULUI AMERICAN Dean Koontz, despre un virus-arma biologica intitulat WUHAN 400

 

***

LEGEA VACCINĂRII OBLIGATORII a primit AVIZ POZITIV la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, după o ȘEDINȚĂ SECRETĂ ȘI CU RAPORTUL GATA REDACTAT DINAINTE, în ciuda PROTESTELOR. Relatări contradictorii în presă în ceea ce privește posibilitatea de REFUZ al vaccinării

PROTESTE IN TOATA TARA IMPOTRIVA LEGII VACCINARII OBLIGATORII. Scrisoarea prin care 50 DE MEDICI cer deputaților RESPINGEREA LEGII. Argumentele clare impotriva OBLIGATIVITATII. Cine sunt adevaratii “MEDIEVALI” si “DOGMATISTI” INCHIZITORIALI in aceasta problema?


Categorii

Criza mondiala, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii, Studii, oameni de stiinta, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Virgiliu Gheorghe

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “VIRGILIU GHEORGHE despre PANDEMIE, teroarea mediatică, VACCINAREA obligatorie și TRANSFORMĂRILE NOII ORDINI MONDIALE: “Asistăm la cel mai mare experiment social și mediatic din istoria lumii”

 1. Virgiliu Gheorghe desfășoară în fața ochilor noștri ceea ce trebuie să vedem, în caz ca ochii noștri nu au văzut pana acum realitatea. Și pentru lipsa vederii clare indica și cauza – depărtarea de Dumnezeu, ca urmare a a comoditatilor multiple în care ne place sa trăim. Spun ne place, pentru că nu mă exclud nici pe mine din această categorie a comozilor iubitori de Dumnezeu. Cine nu va renunța la comoditatea de a rămâne în aceasi rutină zilnică a viețuirii în iluzia ca lumea în care trăim mai poate continua evoluția ei pe aceleași coordonate, risca sa piardă rostul pentru care a venit aici – mântuirea. Am pășit pe drumul Golgotei. Primi pași deja i-am parcurs. Și cale de întoarcere nu mai exista!

 2. Mi-a atras atenția, cu putin timp în urmă un articol de pe inPolitics:
  https://inpolitics.ro/minciuna-secolului-m-a-i-pretinde-ca-romania-are-peste-22-de-milioane-de-locuitori_18445389.html
  Eu nu cred că e minciună. Din păcate.
  Spunea un părinte protopop lucruri foarte interesante la Trinitas, acum vreun an… Roșia Montană stop, gaze Marea Neagră stop, etc. Motivul? Bogățiile astea vor fi valorificate, dar de alții. Deocamdată sunt la conservare. E de mirare cu pădurile, totuși, că nu se încadrează în schemă. O fumigenă?

 3. Pingback: DR. VASILE ASTARASTOAE in dialog cu MARIUS TUCA si ION CRISTOIU (video, text). "Nu exista o alta dictatura mai grava decat DICTATURA POLITICO-MEDICALA, pentru ca pe o spoiala de stiinta se justifica orice masura". CE S-A GRESIT FLAGRANT IN STARE
 4. Pingback: CULTUL FRICII SI AL MORTII duce la RENUNTAREA LA LIBERTATE si la LEPADAREA DE HRISTOS. Semnul “botnitei” vs. semnul crestinilor – SFANTA LITURGHIE SI IMPARTASIREA. Parintele Cezar Axinte si profesorul Mihail Chircor despre “BATALIA
 5. Pingback: FAUCI critică „relaxarea” și ne sperie cu un NOU VIRUS GRIPAL. Unele state din SUA reiau RESTRICȚIILE/ BILL GATES crede că VACCINUL ANTI-COVID ar putea fi gata la sfârșitul anului. Ținta: 70-80% din populație să fie vaccinată/ Medicul Monica
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare