PROCESIUNE SPECIALA LA CRAIOVA, CA IN VREMEA CIUMEI, cu icoana facatoare-de-minuni a Maicii Domnului si cu moastele Sfantului Nifon (VIDEO). APEL: FACETI LA FEL SI LA BUCURESTI, LA SUCEAVA si peste tot in tara unde loveste deja moartea!

26-03-2020 1 minut Sublinieri

Mediafax:

Preoţii din Craiova au reluat o procesiune din timpul ciumei: Icoana făcătoare de minuni, plimbată prin faţa spitalelor

O icoană despre care se spune că este făcătoare de minuni a fost scoasă din biserică după mai bine 200 de ani şi plimbată, miercuri, prin Craiova, prin faţa spitalelor, într-o procesiune specială, iar preoţii se roagă să scăpăm de coronavirus. O astfel de procesiune a mai avut loc în timpul ciumei.

Fiind ziua de „Buna Vestire”, Mitropolitul Olteniei, ÎnaltPreasfinţiul Irineu, împreună cu alţi doi preoţi, au plecat într-o procesiune prin oraş pentru a se ruga ca oamenii să scape de epidemia de coronavirus.

Icoana Maicii Domnului din Biserica Madona Dudu din Craiova, considerată făcătoare de minuni, a fost scoasă, după mai bine de 200 de ani ani şi purtată pe străzile Craiovei, împreună cu racla în care se află moaştele Sfântului Nifon. Spre deosebire de procesiunile obişnuite, de această dată, icoana şi racla cu moaştele sfinte nu au fost purtate pe braţe de preoţi, ci au fost aşezate într-o maşină.

A lipsit şi cortegiul religios. La procesiune nu au avut acces credincioşii, ci doar ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei şi doi preoţi.

Maşina în care s-au aflat preoţii, dar şi icoana şi racla cu moaştele Sf. Nifon, a fost însoţită pe tot traseul, de echipaje de poliţişti şi jandarmi.

Aproape două ore, preoţii au străbătut străzile Craiovei, au trecut prin faţa spitalelor şi au rostit rugăciuni speciale pentru ca oamenii să fie feriţi de noul virus ucigaş.

„Nu merge nimeni pe jos pentru că acestea sunt regulile şi le respectăm întocmai. Ni s-a făcut această concesie, pentru care mulţumim autorităţilor, era necesară aducerea icoanei în mijlocul cetăţii, însă cu condiţiile pe care le avem. (…) Toţi credincioşii să se roage împreună cu noi (…) să rostească rugăciunea <Tatăl nostru> şi < Condacul Bunei Vestiri, Apărătoare Doamnă>. De asemenea, preoţii vor rosti rugăciunea rânduită de Sfântul Sinod pentru încetarea acestei boli molipsitoare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preotul Ioniţă Apostolache, reprezentant al Mitropoliei Olteniei.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Olteniei, o astfel de procesiune a mai avut loc la începutul anilor 1800, în timpul epidemiei de ciumă.

„Icoana făcătoare de minuni de la Madona Dudu n-a mai fost scoasă din biserică din vremea epidemiei de ciumă, pe la 1800 şi ceva… E un eveniment istoric, din păcate, nefericit, dar un eveniment istoric cu nădejde la Maica Domnului să ne mântuiască şi să ne izbăvească de boala asta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preotul Ioniţă Apostolache, reprezentant al Mitropoliei Olteniei

La ora 12.00, miercuri, la toate bisericile din Craiova au bătut clopotele, iar preoţii au rostit rugăciuni speciale.

SFATURILE SI RUGACIUNEA PARINTELUI PATRIARH DANIEL pentru vremea de pandemie si de izolare impusa: “Daca nu stam acasă in mod folositor, STATUL ACASA ne poate imbolnavi, chiar daca nu luam virusul”. CE SA FACEM IN FIECARE ZI SI CUM/CUI SA NE RUGAM PENTRU A NE PASTRA SANATATEA PSIHICA SI SUFLETEASCA? (video, text)

“NU LOVIȚI BISERICA LUI HRISTOS!” – Reacție-avertisment MĂRTURISITOARE a PS IUSTIN, episcopul Maramureșului și Sătmarului: „Revino-ți popor român! Întoarce-te la Dumnezeu! Cinstește Sfânta Biserică și rânduielile ei!”/ Răspunsul ferm al ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI dat agresiunii DSP Constanța/ CLOPOTELE BAT ȘI CHEAMĂ LA RUGĂCIUNE COMUNĂ ÎN ÎNTREAGA ȚARĂ, LA 12:00

MESAJ PUTERNIC AL PARINTELUI EPISCOP MACARIE, de Bunavestirea indoliata, “in zilele cand vestile rele ne coplesesc”: “BISERICA A DEVENIT UN CONVENABIL TAP ISPASITOR IN ACESTE VREMURI DE CERNERE. Credem cu tarie ca IMPARTASANIA din acelasi potir NU TRANSMITE INFECTIE! Portile iadului de vor lovi Biserica nu o vor putea prabusi!” (VIDEO, TEXT)/ RUGACIUNE FIERBINTE LA VREME DE MOLIMA

MESAJ CRUCIAL AL PREASFINȚITULUI MACARIE PENTRU TRECEREA ”EXAMENULUI” PANDEMIEI DE CORONAVIRUS: “Atunci când va înceta Liturghia, va înceta și istoria acestei lumi și va veni sfârșitul. LITURGHIA ȚINE ROMÂNIA! Liturghia ține Scandinavia! LITURGHIA ȚINE ÎNTREAGA LUME!”. SĂ ÎNMULȚIM RUGĂCIUNEA! Recomandări de rugăciuni pentru izbăvirea de boală și pentru aceste vremuri de încercare (VIDEO, TEXT, AUDIO)

RUGACIUNI SPECIALE PENTRU VREMEA DE EPIDEMIE! Cele mai puternice si mai… adevarate in continut RUGACIUNI DE POCAINTA pentru izbavirea de plaga CORONAVIRUSULUI: “Opreste bataia cea pe dreptate adusa asupra noastra…”


Categorii

1. DIVERSE, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, IPS Irineu Popa, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “PROCESIUNE SPECIALA LA CRAIOVA, CA IN VREMEA CIUMEI, cu icoana facatoare-de-minuni a Maicii Domnului si cu moastele Sfantului Nifon (VIDEO). APEL: FACETI LA FEL SI LA BUCURESTI, LA SUCEAVA si peste tot in tara unde loveste deja moartea!

  1. In sfarsit, fac ce trebuie!!! Macar de ar avea acelasi curaj si aceeasi credinta si alte eparhii si alti ierarhi! Doamne, da-le Tu curaj ! ! !

  2. https://www.youtube.com/watch?v=e48TnWrsGP0

    O opinie avizata a d-lui dr. Vasile Astarastoaie.

  3. Pingback: Fiți alături de Bucovina! PROCESIUNI CU SFINTELE MOASTE LA SUCEAVA SI MANASTIREA PUTNA (si video). Indemnurile PS DAMASCHIN DORNEANUL si PARINTELUI STARET MELCHISEDEC: "Chemați și voi în rugăciune pe Maica Domnului, pe toți sfinții și pe sfi
  4. Pingback: SFINTELE MOASTE ALE CUVIOSILOR DIMITRIE CEL NOU de la Bucuresti si PARASCHEVA de la Iasi au fost scoase in PROCESIUNI ISTORICE, pentru IZBAVIREA DE MOLIMA/ Declaratia ferma a IPS TEOFAN, Mitropolitul Moldovei: "BISERICA ESTE SPITAL! Această boală n
  5. Pingback: Articol în Foreign Policy: de ce NU ar trebui să ANULĂM BISERICA pe timp de epidemie/ Câteva rânduieli creștine pe timp de molimă
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare